Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Linksmos vardų istorijos
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4
PUMIKE
Papasakosiu ir aš istorija ,tikra, ax.gif Mano močiutė neseniai buvo atsikrauščius į Lietuva gyvent,lietuvių kalbos dorai nemokėjo,kai gimė dukrą(mano mama),senelis sugalvojo ,kad reikia ja Elvyra pavadint.Tačiau kol močiutė nuėjo iki metrikacijos skyriaus,tai jai kažkodėl tas vardas išgaravo ir kai paklausė koki varda duos ,tai pasakė Voveruška blink.gif .Aišku m.s. darbuotuoja pradėjo atkalbinėti,sakė kad nėra tokio vardo,bet močiutė užsispyrė ir tiek ,sake,kad vyras toki sugalvojo,tačiau galiausiai nusileido ir sutiko kitoki išsirinkti tongue.gif
PUMIKE
QUOTE(Ramunita @ 2006 04 23, 22:32)
as tai mirsiu nepamirsiu kaip mano mociute nuklause savo proanukio, puskes sunaus varda smile.gif sako puske "Arnas cia mociut, Arniukas" mociute "O viespateliau, Varnas"  lotuliukas.gif
*

Aš irgi panašia istorija prisiminiau rolleyes.gif ,vyro sesei davė vardą Orinta,bet močiutė tai niekaip negalėjo to vardo atsimint,tai ji taip dėliodavo Orinta,tai čia kaip Voras,tai tada Voriukas,Vorintukė doh.gif ,taip ilgai dar anuke Vorintuke vadindavo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(leliux @ 2006 05 08, 10:17)
na, cia ne istorija, bet siaip prisiminiau toki varda - PRAGIEDRULYS.
visai neseniai pes Nomedos laida kalbejo psichologas tokiu vardu. speju, jo sese tai kokia nors Šlapdriba  lotuliukas.gif
na, man tiesiog tas vardas Pragiedrulys jau tokia nesamone pasirode
*

O mūsų giminei yra toks Gerutis rolleyes.gif ,juokingai skamba ,kai jam jau virš 50 biggrin.gif
Lakūdra
QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 16:46)
Aš irgi panašia istorija prisiminiau rolleyes.gif ,vyro sesei davė vardą Orinta,bet močiutė tai niekaip negalėjo to vardo atsimint,tai ji taip dėliodavo Orinta,tai čia kaip Voras,tai tada Voriukas,Vorintukė  doh.gif ,taip ilgai dar  anuke Vorintuke vadindavo biggrin.gif
Papildyta:

O mūsų giminei yra toks Gerutis rolleyes.gif ,juokingai skamba ,kai jam jau virš 50 biggrin.gif
*

lotuliukas.gif o mano dedes brolis tai Drąsutis yra lotuliukas.gif
rena
Mane tevai pacvadino Renata ir pasake mociutei gyvenanciai kaime Baltarusijoje. Jos ten bobos ir klausia, tai kaip tavo anukes vardas, o ji ir primirso, ir sako: ar granata....ar bomba, tai po to tam kaime mane ir pravardziuodavo... verysad.gif
saulala
QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 15:46)
Aš irgi panašia istorija prisiminiau rolleyes.gif ,vyro sesei davė vardą Orinta,bet močiutė tai niekaip negalėjo to vardo atsimint,tai ji taip dėliodavo Orinta,tai čia kaip Voras,tai tada Voriukas,Vorintukė  doh.gif ,taip ilgai dar  anuke Vorintuke vadindavo biggrin.gif

*

Tą V močiutė lipdydavo neabejotinai dėl savo tarmės ypatybių mirksiukas.gif
Lakūdra
QUOTE(rena @ 2006 05 21, 23:03)
Mane tevai pacvadino Renata ir pasake mociutei gyvenanciai kaime Baltarusijoje. Jos ten bobos ir klausia, tai kaip tavo anukes vardas, o ji ir primirso, ir sako: ar granata....ar bomba, tai po to tam kaime mane ir pravardziuodavo... verysad.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
juk netycia tom mociutem sitaip gaunasi doh.gif
Isila
QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 15:57)
Papasakosiu ir aš istorija ,tikra, ax.gif Mano močiutė neseniai buvo atsikrauščius į Lietuva gyvent,lietuvių kalbos dorai nemokėjo,kai gimė dukrą(mano mama),senelis sugalvojo ,kad reikia ja Elvyra pavadint.Tačiau kol močiutė nuėjo iki metrikacijos skyriaus,tai jai kažkodėl tas vardas išgaravo ir kai paklausė koki varda duos ,tai pasakė Voveruška blink.gif .Aišku m.s. darbuotuoja pradėjo atkalbinėti,sakė kad nėra tokio vardo,bet močiutė užsispyrė ir tiek ,sake,kad vyras toki sugalvojo,tačiau galiausiai nusileido ir sutiko kitoki išsirinkti tongue.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif čia rimtai?

QUOTE(rena @ 2006 05 21, 23:03)
*

oi kaip tom bobutėm visko būna lotuliukas.gif
Nieko sau
QUOTE(rena @ 2006 05 21, 22:03)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tos bobulkos iš Baltarusijos doh.gif
Cikadelė
Tokia istorija va nutiko su mano tėvo seserim....turėjo kūmos užregistruot, sugalvojo vardą Rūta ax.gif anais laikais tai mandras buvo biggrin.gif išvažiavo kūmai, kol nuvažiavo žiauriai prigėrė ir neprisimena to vardo.....tai vienas sako, pavadinkim mano žmonos vardu, kitas- o kodėl tavo, pavadinkim mano žmonos vardu....tadu susimušė abu lotuliukas.gif buvo iškviesta tada ir milicija, sustatė protokolą, o kad vsio byla po poriadku ir vaikas neliktų be vardo (juk anais laikais turėjo būti tvarka), mergaitę užregistravo vardu- Stasė Genė (net ne Stanislova ir Genovaitė, o tiesiog taip kaip kaime jas abi -abiejų žmonas- vadino ax.gif

O antras kuriozas nutiko kai tos pačios mano tetos Stasės Genės sūnus gimė....Pirmasis buvo Paulius... o kitą užsispyrė močiutė pavadinti Jonu Pauliumi...nes didelei religinga buvo blush2.gif aišku niekas nesutiko....bet ji ėmė niekam nieko nesakė, nuėjo ir užregistravo....tai va....turim šeimoj popiežių biggrin.gif
Erina
Pas mano mamą šeimoj yra 2 įdomios vardų istorijos. Gimė mergaitė šeimoj, reik važiuot vaiko registruot. Aišku važiuoja tėvas registruot. O diedukas mano neprigirdintis toks buvo. Vaikystėj buvo radęs granatą nuo karo likusią, metė ją, o ji ore sprogo ir diedukas po to įvykio neprigirdi. Nu tai va. Kadangi šeimoj jau buvo 2 mergaitės Birutė ir Danutė tai ir 3 mergaitę nusprendė mažybiniu vardu pavadint ir sugalvojo vardą Linutė. Kadangi diedukas kaip sakiau neprigirdintis buvo, tai nugirdo vardą Juliutė. Aišku tokio vardo metrikacijoj nelabai norėjo registruot, nu tai diedukas gerietis nusileido ir priregistravo mergaitę Julijos vardu. Bet iki šiol dukrą Juliute vadina.
Tai va po Juliutės gimė ilgai lauktas sūnus. Visa šeimyna nusprendė, kad jis bus Algis. Vėl diedukas važiuoja registruot. Bet gi seniau pirmas sūnus gaudavo tėvo vardą, tai ką gi diedukas savo šeimos bobų nepaklausė ir nuvažiavęs Algį priregistravo savo, t.y. Juozo vardu. Gryžęs taigi nieko nesakė. Močiutė po kelių dienų žiūrėdama liudijimą pamatė kad jos Algis visai ne Algis, o Juozas. Visi jau buvo įpratę berniuką Algiu vadint, tai taip jį iki šiol vadina doh.gif Aš pati tik per Algio vestuves sužinojau, kad jis Juozas unsure.gif . Mūsų giminėj niekas kitaip jo nevadina tik Algiu.
Isila
QUOTE(Cikadelė @ 2006 05 22, 19:29)
Tokia istorija va nutiko su mano tėvo seserim....turėjo kūmos užregistruot, sugalvojo vardą Rūta ax.gif anais laikais tai mandras buvo  biggrin.gif išvažiavo kūmai, kol nuvažiavo žiauriai prigėrė ir neprisimena to vardo.....tai vienas sako, pavadinkim mano žmonos vardu, kitas- o kodėl tavo, pavadinkim mano žmonos vardu....tadu susimušė abu lotuliukas.gif buvo iškviesta tada ir milicija, sustatė protokolą, o kad vsio byla po poriadku ir vaikas neliktų be vardo (juk anais laikais turėjo būti tvarka), mergaitę užregistravo vardu- Stasė Genė (net ne Stanislova ir Genovaitė, o tiesiog taip kaip kaime jas abi -abiejų žmonas- vadino ax.gif

O antras kuriozas nutiko kai tos pačios mano tetos Stasės Genės sūnus gimė....Pirmasis buvo Paulius... o kitą užsispyrė močiutė pavadinti Jonu Pauliumi...nes didelei religinga buvo blush2.gif aišku niekas nesutiko....bet ji ėmė niekam nieko nesakė, nuėjo ir užregistravo....tai va....turim šeimoj popiežių biggrin.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif jau įsivaizduoju, kad močiutė kaip kokia sąmokslininkė slenka vaiko registruot lotuliukas.gif

QUOTE(Erina @ 2006 05 22, 20:19)
Pas mano mamą šeimoj yra 2 įdomios vardų istorijos. Gimė mergaitė šeimoj, reik važiuot vaiko registruot. Aišku važiuoja tėvas registruot. O diedukas mano neprigirdintis toks buvo. Vaikystėj buvo radęs granatą nuo karo likusią, metė ją, o ji ore sprogo ir diedukas po to įvykio neprigirdi. Nu tai va. Kadangi šeimoj jau buvo 2 mergaitės Birutė ir Danutė tai ir 3 mergaitę nusprendė mažybiniu vardu pavadint ir sugalvojo vardą Linutė.  Kadangi diedukas kaip sakiau neprigirdintis buvo, tai nugirdo vardą Juliutė. Aišku tokio vardo metrikacijoj nelabai norėjo registruot, nu tai diedukas gerietis nusileido ir priregistravo mergaitę Julijos vardu. Bet iki šiol dukrą Juliute vadina.
Tai va po Juliutės gimė ilgai lauktas sūnus. Visa šeimyna nusprendė, kad jis bus Algis. Vėl diedukas važiuoja registruot. Bet gi seniau pirmas sūnus gaudavo tėvo vardą, tai ką gi diedukas savo šeimos bobų nepaklausė ir nuvažiavęs Algį priregistravo savo, t.y. Juozo vardu. Gryžęs taigi nieko nesakė. Močiutė po kelių dienų žiūrėdama liudijimą pamatė kad jos Algis visai ne Algis, o Juozas. Visi jau buvo įpratę berniuką Algiu vadint, tai taip jį iki šiol vadina doh.gif Aš pati tik per Algio vestuves sužinojau, kad jis Juozas unsure.gif . Mūsų giminėj niekas kitaip jo nevadina tik Algiu.
*

o kodėl antrą kartą tą dieduką leido vaiką registruot? blink.gif
Erina
QUOTE(Isila @ 2006 05 23, 08:10)
o kodėl antrą kartą tą dieduką leido vaiką registruot?  blink.gif

O tai kad daugiau nebuvo kam. Seniau kaime dažnai taip būdavo, kad moteris sėdi su vaikais namie, o tėvas važiuoja vaiko registruot.
SUNO
Si istorija nutiko kaime,ja man pasakojo vyras mano.Buvo taip vienoj seimoj kaime gime dukra,ir zmona vyra savo nusiunte kad uzregistruotu dukryte.Tai zinot kaip kaime,beeinant iki metrikacijos rumu,vyrukas padare ne viena simta gramu,jau gerai pasipuoses nuejo.Tiesa mergaite turejo uzregistruot Astos vardu,kai nuejo i metrikacijos rumus pamirso varda,tai is kisenes issitrauke cigareciu pokeli,Astros parukyt ,o galvoja visai grazus vardas bus,taip ir uzregistravo Astros vardu.Stai tokia istorija. unsure.gif
^^liutuke
oi kiek prisijuokiau mergaites is jusu istoriju lotuliukas.gif gaila neturiu pati ka papasakot blush2.gif
rena
QUOTE(SUNO @ 2006 05 24, 17:40)
Si istorija nutiko kaime,ja man pasakojo vyras mano.Buvo taip vienoj seimoj kaime gime dukra,ir zmona vyra savo nusiunte kad uzregistruotu dukryte.Tai zinot kaip kaime,beeinant iki metrikacijos rumu,vyrukas padare ne viena simta gramu,jau gerai pasipuoses nuejo.Tiesa mergaite turejo uzregistruot Astos vardu,kai nuejo i metrikacijos rumus pamirso varda,tai is kisenes issitrauke cigareciu pokeli,Astros parukyt ,o galvoja visai grazus vardas bus,taip ir uzregistravo Astros vardu.Stai tokia istorija. unsure.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai gerai, kad jis ruke "ASTRA", o ne koki "KASTYTI" lotuliukas.gif arba "PRIMA" lotuliukas.gif
PUMIKE
QUOTE(Isila @ 2006 05 22, 07:57)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  čia rimtai?
oi kaip tom bobutėm visko būna  lotuliukas.gif
*

Aišku kad rimtai ,rašiau juk ,kad tikru tikriausia istorija bigsmile.gif
Klumpė
Kai susilaukėm dukters, ilgai ginčijomės, kaip pavadinti mergaitę. Kiek pamenu, vaikas vardo neturėjo beveik 2 savaites (nepamenu, tik kaip mes tada ją vadinom). Besibaigiant tom 2 savaitė, žiūrim, kad laiko jau neliko, kad truks plyš reik važiuot registruot. Atsigulėm miegot, žiūriu, vyras jau parpia, o vaikas vis dar be vardo... Prikeliu, užsidegam šviesą, eilinį kartą skaitom skolintą kalendorių ir storą maldaknygę su vaikų vardais. Apsitariam, pagaliau nutariam: tegul bus Nerija. Taip ir užregistravom.
Įdomu tai, kad pirmom dienom protarpiais pamiršdavau, koks mano vaiko vardas. Dėkui Dievui, nesu dar baisiai persenus ir netrukus prisimindavau. Dabar jis mums įaugęs į kraują ir nežinau, kaip kažkada galėjau jį pamiršti.
Doti
Kiek rūpesčio tėveliams kol vardą išrenka... doh.gif Mano mama kai laukėsi pirmagimio nusprendė, kad išrinks pačių pačiausią. Nuėjo į viešąją biblioteką (čia dar sovietiniais laikais), pasiėmė daug vardynų, kalendorių ir nusiteikė rimtai dirbti rolleyes.gif Bet kaip nėštutė jau ne pirmą mėnesį greitai pavargo, išalko, tai liko peržiūrėjusi tik A raidę... Va taip mano brolis tapo Aivaru biggrin.gif
Isila
QUOTE(SUNO @ 2006 05 24, 17:40)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai gerai, kad ne nuo kokios butelkos tą vardą nužiūrėjo hihihi.gif hihihi.gif

QUOTE(rena @ 2006 05 25, 15:31)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Tai gerai, kad jis ruke "ASTRA", o ne koki "KASTYTI" lotuliukas.gif arba "PRIMA" lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif na, bernui Kastytis visia nieko, o štai su Prima jau bėdų būtų hihihi.gif
NirN
QUOTE(ingazius @ 2006 04 16, 21:26)
Atsitiko panasi istorija ir mus namuose. Kai gime mano jaunesnioji sesuo, visi rinkom varda. As jau buvau 11 m, tai aktyviai dalyvavau vardo rinkimuose. Laimejo Milda, antroje vietoje liko Simona. Varda uzregistruoti tradiciskai turejo tetis. Taciau ta diena darbe pasigyre bendradarbiams, kad jo dukrele bus Milda, tai buvo vyru isjuoktas, nes ju kolektyve buvo kazkokai nelabai aiskios reputacijos Milda. Diedai mano teti tiek "sunesiojo", kad jis to vardo jau nenorejo registruoti. Apie antra varianta uzmirso, zinote, kaip vyrus atmintis lemiamomis akimirkomis paveda. Kai grizo namo, mama jau su sypsena klausia, ar uzregistravo Milda. Sako: uzregistravau, bet bus ne Milda". "Tai Simona?".  "Ne - Agne". Visi atsisedo be zado, nes toks vardas net nebuvo patekes i patinkanciuju sarasa. O veliau pripratom, gal dabar net dziagiames butent siuo vardu.
*

gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif

O as va papasakosiu istorija kuria pasakojo mano mama...
Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Suderinamumas pavardes ir vardo tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O dar jus ji pati pamatytumet tai tikrai i kelnes pridetumet... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tikras Aldonas Pupkus doh.gif doh.gif doh.gif
Lakūdra
QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 20:50)
gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif
Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda biggrin.gif 
Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko...  biggrin.gif  Suderinamumas pavardes ir vardo tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  O dar jus ji pati pamatytumet tai tikrai i kelnes pridetumet... biggrin.gif    Tikras Aldonas Pupkus  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kazi ar ir dabar dar tokiu nesamoniu buna blink.gif
Isila
QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 20:50)
gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif
Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda
Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko... Suderinamumas pavardes ir vardo tai  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  O dar jus ji pati pamatytumet tai tikrai i kelnes pridetumet...  Tikras Aldonas Pupkus 
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif net balsu juoktis pradėjau. oi nepasisekė žmogeliui lotuliukas.gif
Lakūdra
QUOTE(Isila @ 2006 06 06, 22:10)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  net balsu juoktis pradėjau. oi nepasisekė žmogeliui lotuliukas.gif
*

drinks_cheers.gif niuz matyt zmogaliui dzin,kad pats pasakojas lotuliukas.gif
meškutė_Nida
QUOTE(singarela @ 2006 05 05, 20:03)
Kai aš gimiau tėtė mane norėjo pavadinti Nerija, bet abiejų tėvų susitarimu gavausi Neringa.Skambina močiutei pranešti džiugią žinią, kad anūkėlė vardu Neringa. Kaime močiutės kaimynėms labai įdomu, kokiu gi vardu pavadinta anūkė, bet močiutei vardas užstrigo ir sako:Nežinau arba Palanga arba Dubysa  blush2.gif   doh.gif
*

Va tai tau- mano prosenelė taip pat - Dubysa- sureagavo i mano vardą- Nida biggrin.gif

QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 19:50)
  Tikras Aldonas Pupkus  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Atsimenu, mano tėvas juokdavosi is dviejų kalbininkų, mokiusių anuomet per radiją lietuviškai šnekėt- ALDONAS Pupkus ir ANTANĖ Kučinskaitė biggrin.gif
melana
Nerealiai prisijuokiau iš vardų istorijų. Niekada net nepagalvočiau, kad tokių kuriozų būna registruojant vardelį.
Bet ko tik neprigalvoja tie įkaušę vyrai lotuliukas.gif Jiem ant lapelio vardą reikia užrašyt, kad prisimintų.
O gal jie sąmoningai "pamiršta" ir savo sugalvoja kokį "gražų". Žino gi, kad su moteriškėm tokiom temom nepasiginčysi lotuliukas.gif
Lakūdra
QUOTE(melana @ 2006 06 08, 16:02)
Nerealiai prisijuokiau iš vardų istorijų. Niekada net nepagalvočiau, kad tokių kuriozų būna registruojant vardelį.
Bet ko tik neprigalvoja tie įkaušę vyrai  lotuliukas.gif  Jiem ant lapelio vardą reikia užrašyt, kad prisimintų.
O gal jie sąmoningai "pamiršta" ir savo sugalvoja kokį "gražų". Žino gi, kad su moteriškėm tokiom temom nepasiginčysi  lotuliukas.gif
*

sprendziant is paskojimu tai uzrasas ant lapiuko nelabai pades lotuliukas.gif
Gosiuke
Mes sunu pavadinom Gaudrimu. Mano mociute rusakalbe isgirdus varda iskart perspejo, kad neistars ir vadins Gaudriuku. Kazakada sveciavomes ir girdziu, kad jis vis Gandriukas da Gandriukas... Pasirodo, visai susipainiojo doh.gif
Lakūdra
QUOTE(Gosiuke @ 2006 06 30, 00:26)
Mes sunu pavadinom Gaudrimu. Mano mociute rusakalbe isgirdus varda iskart perspejo, kad neistars ir vadins Gaudriuku. Kazakada sveciavomes ir girdziu, kad jis vis Gandriukas da Gandriukas... Pasirodo, visai susipainiojo  doh.gif
*

aisku visi galvoja kad jum visai varztai atsisuko kad vaika gandriuku pavadinot, bet i akis nieko nesako lotuliukas.gif
kaisa
Istorijos vardo tai nežinau, turėtų įdomi būt g.gif mama pažįsta viena žmogelį kurio vardas Gracijus o pavardė( nenugriūkit) Sliekas lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mano sesuo norėjo sūnui įdomesnio vardo, pasiūliau Aretas. Tiko. Deja močiutė viena dar dabar ji Oredu vadina. o mano mama su teta po du vardus turi, tik teta yra Elena Gražina, o dokumentuose apkeitė vietom kažkas-tai visi Gražina ja vadina, o mama su močiute- Alyte. kol buvau maža tai man mistika buvo kažkokia. Savo dukrai norėjau vardo-Mintarė, o vyras rėkė, kad jam asocijuojasi su zuvim Mentaj ar kokia ten doh.gif tai pykomes pykomes kol išrinkom viena populiariausiu-Gabija( ant kiekvieno kampo dabar jų yra doh.gif )
skruzde
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na ir skaniai prisijuokiau,iki asaru,viena pati skaniai juokiausi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kokiu tik kurijozu gyvenime nebuna...
Kad ir mano vyras turejo buti Darius, o gavosi Dainius,mat tevas ikauses nuejo iregistruoti-pamirso,koki varda buvo isrinke doh.gif
vaiciuke
Vat pasveikinom mes savo viršininką su Petrinėm, o kai vynelį gerėm ta proga, jis ir sako "Kad manęs Petru niekas namuose nevadina, o Algiu". Ta pati istorija: girti kūmai doh.gif
muminukas
Gal dar nesakiau: pažįstu sutuoktinių porą - moteris Geda (ne Gedimina), o vyras - Sigitas. Šeima sudaro Sigitas Geda rolleyes.gif
Isila
QUOTE(vaiciuke @ 2006 07 05, 09:54)
Vat pasveikinom mes savo viršininką su Petrinėm, o kai vynelį gerėm ta proga, jis ir sako "Kad manęs Petru niekas namuose nevadina, o Algiu". Ta pati istorija: girti kūmai  doh.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

oi tie kūmai....
PIKTUKE
Linksma čia pas jus biggrin.gif
Kai gimė sesuo labai ilgai ginčijomės dėl vardo. Pagaliau nusprendėm, kad bus Justina. Na ir tėtis nuėjo registruoti...Parnešė gimimo liudijimą, mama atneša ir sako: pažiūrėk. Žiūriu žiūriu, o ten parašyta - Evelina.blink.gif blink.gif Aš jai sakau: ot žioplas ne mūsų metrikus paėmė doh.gif O jis pasitarė su savo močiute ir nusprendė, bet kad nors kartą būtų užsiminęs apie tokį varianta doh.gif Gerai, kad ne kokia Pranute pavadino mega_shok.gif
Po kokio mėnesio mama nueina pas darugę, ši klausia koks vardas, mama sako: pala nepamenu...velėna velėna...a, Evelina doh.gif biggrin.gif
lil
mano sesuo isvaziavo gimdyti pirmosios dukros, vardas buvo isrinktas- nebepamenu koks..... nu pagimde, tiesa labai sunkaii, paeme ja vyras su mama is ligonines......nuvaziavo i metrikacijos skyriu ir mama mano uzregistravo Laura- pagal tuo metu populiaruas serialo heroje doh.gif sesuo buvo tiek silpna kad net nesigincijo....
Isila
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 01:02)
mano sesuo isvaziavo gimdyti pirmosios dukros, vardas buvo isrinktas- nebepamenu koks..... nu pagimde, tiesa labai sunkaii, paeme ja vyras su mama is ligonines......nuvaziavo i metrikacijos skyriu ir mama mano uzregistravo Laura- pagal tuo metu populiaruas serialo heroje doh.gif  sesuo buvo tiek silpna kad net nesigincijo....
*

ar prilipo vardas?
lil
QUOTE(Isila @ 2006 07 07, 09:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ar prilipo vardas?
*

prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo doh.gif turejo buti Lukas....
nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas lotuliukas.gif
Lakūdra
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 10:27)
prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo doh.gif  turejo buti Lukas....
nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas lotuliukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Bittersweet
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 11:27)
prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo doh.gif  turejo buti Lukas....
*

man tai cia nebutu juokinga istorija g.gif pasiusciau nejuokais,na man atrodo normalus zmogus taip nepadarytu unsure.gif
Anelle
Mano šeimoje močiutė pridirbo biggrin.gif tėvai buvo du vardus išrinkę, Matas arba Mykolas, apsisprendę paliko Mykolą ir jau taip kelias savaites vadino (senelio garbei vardukas buvo duotas), o močiutė nuėjo užregistruot ir nenorėdama, kad vardas būtų kaip senelio pasakė, kad bus Matas rolleyes.gif Teko tėvam pratintis iš naujo prie kito vardo biggrin.gif bent gerai, kad ne savo nuožiūra naują parinko smile.gif

O mamai būna kvailų situacijų su šeimos vyrų vardais. Turi vieną pažįstamą, kuri niekaip nesupranta, kad mano brolio vardas Matas, ne Mantas lotuliukas.gif O tėčio vardas Limantas, tai ji sako Rimantas lotuliukas.gif su mama juokiamės, kad ji turbūt mano, kad mama švepluoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Isila
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 10:27)
*

ale ot vyrų protelis bigsmile.gif
Lakūdra
QUOTE(Sviesuliukas @ 2006 09 03, 17:39)
Mano šeimoje močiutė pridirbo  biggrin.gif  tėvai buvo du vardus išrinkę, Matas arba Mykolas, apsisprendę paliko Mykolą ir jau taip kelias savaites vadino (senelio garbei vardukas buvo duotas), o močiutė nuėjo užregistruot ir nenorėdama, kad vardas būtų kaip senelio pasakė, kad bus Matas  rolleyes.gif Teko tėvam pratintis iš naujo prie kito vardo  biggrin.gif bent gerai, kad ne savo nuožiūra naują parinko  smile.gif

O mamai būna kvailų situacijų su šeimos vyrų vardais. Turi vieną pažįstamą, kuri niekaip nesupranta, kad mano brolio vardas Matas, ne Mantas  lotuliukas.gif O tėčio vardas Limantas, tai ji sako Rimantas  lotuliukas.gif  su mama juokiamės, kad ji turbūt mano, kad mama švepluoja  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

vilma-saule
na ir prisijuokiau iš visų istorijų thumbup.gif papasakosiu ir aš vieną biggrin.gif gimė graži mergaitė ir visi nusprendė, kad bus Magdelena, tačiau kaip visada išėjo tėvas dukros užregistruoti ir pamišro vardą doh.gif o nesenai buvo skaitęs knygą Magelionija ir šventas Petras su auksiniais rakteliais biggrin.gif tai ir pavadino dukrą Magelionija biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif (ji mano kaimynė yra) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ramunita
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 07 07, 00:57)
Linksma čia pas jus  biggrin.gif
Kai gimė sesuo labai ilgai ginčijomės dėl vardo. Pagaliau nusprendėm, kad bus Justina. Na ir tėtis nuėjo registruoti...Parnešė gimimo liudijimą, mama atneša ir sako: pažiūrėk. Žiūriu žiūriu, o ten parašyta - Evelina.blink.gif blink.gif  Aš jai sakau: ot žioplas ne mūsų metrikus paėmė  doh.gif  O jis pasitarė su savo močiute ir nusprendė, bet kad nors kartą būtų užsiminęs apie tokį varianta  doh.gif  Gerai, kad ne kokia Pranute pavadino  mega_shok.gif
Po kokio mėnesio mama nueina pas darugę, ši klausia koks vardas, mama sako: pala nepamenu...velėna velėna...a, Evelina  doh.gif  biggrin.gif
*

Evelina siejasi su velėna blink.gif šiaip man Evelina daug gražiau nei Justina ax.gif
Niutsi
Jau prisijuokiau tai... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Šiaip pas mane tai ne juokinga istorija, bet irgi papasakosiu.
Vaikystėje ( 4 - 5 met.) susigalvojau sau draugę (neturėjau draugių, nes į mokyklą dar nejau, o lietuviškai nemokėju kalbėt verysad.gif ) Kalbėdavau su ta ušgalvota drauge, žaizdavau. Jai sumasčiau vardą - Natalija, nors jokių pažystamų šiuo vardu neturėjom. Paaugusi, sužinojau įdomų dalyką - kol laukėsi, mama norėjo mane pavadinti Natalija, bet kai gimiau, mociutė "užvetavo" šį vardą ir išrinko Anna. Taip ir pavadino smile.gif Šiap man abu vadrdai gražūs, bet įdomus sutapimas su ta Natalija gavosi biggrin.gif
Be to, dar: iki 16 mrtų buvau sau Anna (beveik visi dokumentai buvo rusų kalba), o kai paso atėjau, sako man darbuotoja: na, na, Anna negalima rašyt, taip nebūna lietuviškai... Tik Ana. Tad tapau Ana blink.gif Nors vėliau sužinojau, kad nesąmonė - reikėjo ginčytis, nes viena pažįtama visgi atsikovojo teisė į savo dvi n raidykes ir liko Anna. Bet ką darysi, be to, Ana man taip pat patinka smile.gif
Keiti
Geros istorijos!!! drinks_cheers.gif
QUOTE(Puikutė @ 2006 06 23, 21:49)
sprendziant is paskojimu tai uzrasas ant lapiuko nelabai pades  lotuliukas.gif
*

Na, žinot, tokiu atveju visą lentą ant kaklo su vaiko vardu pakabinčiau lotuliukas.gif

QUOTE(vilma-saule @ 2006 09 05, 14:35)
na ir prisijuokiau iš visų istorijų thumbup.gif papasakosiu ir aš vieną  biggrin.gif gimė graži mergaitė ir visi nusprendė, kad bus Magdelena, tačiau kaip visada išėjo tėvas dukros užregistruoti ir pamišro vardą doh.gif o nesenai buvo skaitęs knygą Magelionija ir šventas Petras su auksiniais rakteliais  biggrin.gif tai ir pavadino dukrą Magelionija biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif (ji mano kaimynė yra) biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Oba blink.gif , na unikalus vardelis!!! lotuliukas.gif doh.gif
*GAILĖ*
pasakojo vienas žmogus istoriją paie savo brolį.

gimė brolis, tėvai nesprendė pavadinti Gediminu. Nuvažiavo tėtis į metrikaciją, jo ir klausia, tai koks vardas? tas sako Gedutis. Tai tos vištos taip ir užrašė. Įsivaizduokit, dabar vyrui apie 40 m., o Gedutis lotuliukas.gif

Man buvo 6 m., o mano 5 m. pusbroliui gimė sesė. Tėvai nusprendė pavadinti Agne. Prieina atsimenu mama prie lovytės ir kalbina - Agnyte, mažyte. Išgirsta pusbrolis, prieina ir sako - Jūratyte, mažyte. ir taip visą savaitę. Teko tėvams susitaikyti ir duoti vardą Jūratė smile.gif
Aiva.
QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 20:58)
pasakojo vienas žmogus istoriją paie savo brolį.

gimė brolis, tėvai nesprendė pavadinti Gediminu. Nuvažiavo tėtis į metrikaciją, jo ir klausia, tai koks vardas? tas sako Gedutis. Tai tos vištos taip ir užrašė. Įsivaizduokit, dabar vyrui apie 40 m., o Gedutis  lotuliukas.gif
Man buvo 6 m., o mano 5 m. pusbroliui gimė sesė. Tėvai nusprendė pavadinti Agne. Prieina atsimenu mama prie lovytės ir kalbina - Agnyte, mažyte. Išgirsta pusbrolis, prieina ir sako - Jūratyte, mažyte. ir taip visą savaitę. Teko tėvams susitaikyti ir duoti vardą Jūratė  smile.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif saunuolis, kaip lengvai savo pasieke thumbup.gif
perlita3
Dazniau buna linksmu istoriju is pavardziu,o is vardu nezynau,na nebent vardo sutrumoinimas kai kada skamba juokingai..pvz.egidijus -ego,.. g.gif
Aiva.
QUOTE(perlita3 @ 2006 10 07, 20:37)
Dazniau buna linksmu istoriju is pavardziu,o is vardu nezynau,na nebent vardo sutrumoinimas kai kada skamba juokingai..pvz.egidijus -ego,.. g.gif
*

paprastai egidijus buna egis g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.