Papasakosiu ir aš istorija ,tikra,
QUOTE(Ramunita @ 2006 04 23, 22:32) as tai mirsiu nepamirsiu kaip mano mociute nuklause savo proanukio, puskes sunaus varda Aš irgi panašia istorija prisiminiau Papildyta: QUOTE(leliux @ 2006 05 08, 10:17) na, cia ne istorija, bet siaip prisiminiau toki varda - PRAGIEDRULYS. visai neseniai pes Nomedos laida kalbejo psichologas tokiu vardu. speju, jo sese tai kokia nors Šlapdriba na, man tiesiog tas vardas Pragiedrulys jau tokia nesamone pasirode O mūsų giminei yra toks Gerutis QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 16:46) Aš irgi panašia istorija prisiminiau Papildyta: O mūsų giminei yra toks Gerutis
Mane tevai pacvadino Renata ir pasake mociutei gyvenanciai kaime Baltarusijoje. Jos ten bobos ir klausia, tai kaip tavo anukes vardas, o ji ir primirso, ir sako: ar granata....ar bomba, tai po to tam kaime mane ir pravardziuodavo...
QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 15:46) Aš irgi panašia istorija prisiminiau Tą V močiutė lipdydavo neabejotinai dėl savo tarmės ypatybių QUOTE(rena @ 2006 05 21, 23:03) Mane tevai pacvadino Renata ir pasake mociutei gyvenanciai kaime Baltarusijoje. Jos ten bobos ir klausia, tai kaip tavo anukes vardas, o ji ir primirso, ir sako: ar granata....ar bomba, tai po to tam kaime mane ir pravardziuodavo... juk netycia tom mociutem sitaip gaunasi QUOTE(PUMIKE @ 2006 05 09, 15:57) Papasakosiu ir aš istorija ,tikra, QUOTE(rena @ 2006 05 21, 23:03) Mane tevai pacvadino Renata ir pasake mociutei gyvenanciai kaime Baltarusijoje. Jos ten bobos ir klausia, tai kaip tavo anukes vardas, o ji ir primirso, ir sako: ar granata....ar bomba, tai po to tam kaime mane ir pravardziuodavo... oi kaip tom bobutėm visko būna
Tokia istorija va nutiko su mano tėvo seserim....turėjo kūmos užregistruot, sugalvojo vardą Rūta
O antras kuriozas nutiko kai tos pačios mano tetos Stasės Genės sūnus gimė....Pirmasis buvo Paulius... o kitą užsispyrė močiutė pavadinti Jonu Pauliumi...nes didelei religinga buvo
Pas mano mamą šeimoj yra 2 įdomios vardų istorijos. Gimė mergaitė šeimoj, reik važiuot vaiko registruot. Aišku važiuoja tėvas registruot. O diedukas mano neprigirdintis toks buvo. Vaikystėj buvo radęs granatą nuo karo likusią, metė ją, o ji ore sprogo ir diedukas po to įvykio neprigirdi. Nu tai va. Kadangi šeimoj jau buvo 2 mergaitės Birutė ir Danutė tai ir 3 mergaitę nusprendė mažybiniu vardu pavadint ir sugalvojo vardą Linutė. Kadangi diedukas kaip sakiau neprigirdintis buvo, tai nugirdo vardą Juliutė. Aišku tokio vardo metrikacijoj nelabai norėjo registruot, nu tai diedukas gerietis nusileido ir priregistravo mergaitę Julijos vardu. Bet iki šiol dukrą Juliute vadina.
Tai va po Juliutės gimė ilgai lauktas sūnus. Visa šeimyna nusprendė, kad jis bus Algis. Vėl diedukas važiuoja registruot. Bet gi seniau pirmas sūnus gaudavo tėvo vardą, tai ką gi diedukas savo šeimos bobų nepaklausė ir nuvažiavęs Algį priregistravo savo, t.y. Juozo vardu. Gryžęs taigi nieko nesakė. Močiutė po kelių dienų žiūrėdama liudijimą pamatė kad jos Algis visai ne Algis, o Juozas. Visi jau buvo įpratę berniuką Algiu vadint, tai taip jį iki šiol vadina QUOTE(Cikadelė @ 2006 05 22, 19:29) Tokia istorija va nutiko su mano tėvo seserim....turėjo kūmos užregistruot, sugalvojo vardą Rūta O antras kuriozas nutiko kai tos pačios mano tetos Stasės Genės sūnus gimė....Pirmasis buvo Paulius... o kitą užsispyrė močiutė pavadinti Jonu Pauliumi...nes didelei religinga buvo QUOTE(Erina @ 2006 05 22, 20:19) Pas mano mamą šeimoj yra 2 įdomios vardų istorijos. Gimė mergaitė šeimoj, reik važiuot vaiko registruot. Aišku važiuoja tėvas registruot. O diedukas mano neprigirdintis toks buvo. Vaikystėj buvo radęs granatą nuo karo likusią, metė ją, o ji ore sprogo ir diedukas po to įvykio neprigirdi. Nu tai va. Kadangi šeimoj jau buvo 2 mergaitės Birutė ir Danutė tai ir 3 mergaitę nusprendė mažybiniu vardu pavadint ir sugalvojo vardą Linutė. Kadangi diedukas kaip sakiau neprigirdintis buvo, tai nugirdo vardą Juliutė. Aišku tokio vardo metrikacijoj nelabai norėjo registruot, nu tai diedukas gerietis nusileido ir priregistravo mergaitę Julijos vardu. Bet iki šiol dukrą Juliute vadina. Tai va po Juliutės gimė ilgai lauktas sūnus. Visa šeimyna nusprendė, kad jis bus Algis. Vėl diedukas važiuoja registruot. Bet gi seniau pirmas sūnus gaudavo tėvo vardą, tai ką gi diedukas savo šeimos bobų nepaklausė ir nuvažiavęs Algį priregistravo savo, t.y. Juozo vardu. Gryžęs taigi nieko nesakė. Močiutė po kelių dienų žiūrėdama liudijimą pamatė kad jos Algis visai ne Algis, o Juozas. Visi jau buvo įpratę berniuką Algiu vadint, tai taip jį iki šiol vadina o kodėl antrą kartą tą dieduką leido vaiką registruot? QUOTE(Isila @ 2006 05 23, 08:10) o kodėl antrą kartą tą dieduką leido vaiką registruot? O tai kad daugiau nebuvo kam. Seniau kaime dažnai taip būdavo, kad moteris sėdi su vaikais namie, o tėvas važiuoja vaiko registruot.
Si istorija nutiko kaime,ja man pasakojo vyras mano.Buvo taip vienoj seimoj kaime gime dukra,ir zmona vyra savo nusiunte kad uzregistruotu dukryte.Tai zinot kaip kaime,beeinant iki metrikacijos rumu,vyrukas padare ne viena simta gramu,jau gerai pasipuoses nuejo.Tiesa mergaite turejo uzregistruot Astos vardu,kai nuejo i metrikacijos rumus pamirso varda,tai is kisenes issitrauke cigareciu pokeli,Astros parukyt ,o galvoja visai grazus vardas bus,taip ir uzregistravo Astros vardu.Stai tokia istorija.
oi kiek prisijuokiau mergaites is jusu istoriju
QUOTE(SUNO @ 2006 05 24, 17:40) Si istorija nutiko kaime,ja man pasakojo vyras mano.Buvo taip vienoj seimoj kaime gime dukra,ir zmona vyra savo nusiunte kad uzregistruotu dukryte.Tai zinot kaip kaime,beeinant iki metrikacijos rumu,vyrukas padare ne viena simta gramu,jau gerai pasipuoses nuejo.Tiesa mergaite turejo uzregistruot Astos vardu,kai nuejo i metrikacijos rumus pamirso varda,tai is kisenes issitrauke cigareciu pokeli,Astros parukyt ,o galvoja visai grazus vardas bus,taip ir uzregistravo Astros vardu.Stai tokia istorija.
Kai susilaukėm dukters, ilgai ginčijomės, kaip pavadinti mergaitę. Kiek pamenu, vaikas vardo neturėjo beveik 2 savaites (nepamenu, tik kaip mes tada ją vadinom). Besibaigiant tom 2 savaitė, žiūrim, kad laiko jau neliko, kad truks plyš reik važiuot registruot. Atsigulėm miegot, žiūriu, vyras jau parpia, o vaikas vis dar be vardo... Prikeliu, užsidegam šviesą, eilinį kartą skaitom skolintą kalendorių ir storą maldaknygę su vaikų vardais. Apsitariam, pagaliau nutariam: tegul bus Nerija. Taip ir užregistravom.
Įdomu tai, kad pirmom dienom protarpiais pamiršdavau, koks mano vaiko vardas. Dėkui Dievui, nesu dar baisiai persenus ir netrukus prisimindavau. Dabar jis mums įaugęs į kraują ir nežinau, kaip kažkada galėjau jį pamiršti.
Kiek rūpesčio tėveliams kol vardą išrenka...
QUOTE(SUNO @ 2006 05 24, 17:40) Si istorija nutiko kaime,ja man pasakojo vyras mano.Buvo taip vienoj seimoj kaime gime dukra,ir zmona vyra savo nusiunte kad uzregistruotu dukryte.Tai zinot kaip kaime,beeinant iki metrikacijos rumu,vyrukas padare ne viena simta gramu,jau gerai pasipuoses nuejo.Tiesa mergaite turejo uzregistruot Astos vardu,kai nuejo i metrikacijos rumus pamirso varda,tai is kisenes issitrauke cigareciu pokeli,Astros parukyt ,o galvoja visai grazus vardas bus,taip ir uzregistravo Astros vardu.Stai tokia istorija. QUOTE(rena @ 2006 05 25, 15:31) QUOTE(ingazius @ 2006 04 16, 21:26) Atsitiko panasi istorija ir mus namuose. Kai gime mano jaunesnioji sesuo, visi rinkom varda. As jau buvau 11 m, tai aktyviai dalyvavau vardo rinkimuose. Laimejo Milda, antroje vietoje liko Simona. Varda uzregistruoti tradiciskai turejo tetis. Taciau ta diena darbe pasigyre bendradarbiams, kad jo dukrele bus Milda, tai buvo vyru isjuoktas, nes ju kolektyve buvo kazkokai nelabai aiskios reputacijos Milda. Diedai mano teti tiek "sunesiojo", kad jis to vardo jau nenorejo registruoti. Apie antra varianta uzmirso, zinote, kaip vyrus atmintis lemiamomis akimirkomis paveda. Kai grizo namo, mama jau su sypsena klausia, ar uzregistravo Milda. Sako: uzregistravau, bet bus ne Milda". "Tai Simona?". "Ne - Agne". Visi atsisedo be zado, nes toks vardas net nebuvo patekes i patinkanciuju sarasa. O veliau pripratom, gal dabar net dziagiames butent siuo vardu. O as va papasakosiu istorija kuria pasakojo mano mama... Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko... QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 20:50) O as va papasakosiu istorija kuria pasakojo mano mama... Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko... kazi ar ir dabar dar tokiu nesamoniu buna QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 20:50) O as va papasakosiu istorija kuria pasakojo mano mama... Pas ja darbe dirba toks Aldonas Pupkus tarp kitko profesoras didysis ir per kazkoki vakareli kai padaugines buvo isdave savo seimos geda Gi ju seimos tradicija, kad eina uzregistruot vaikelio kriksto tevai ir tevas tai kai jis gime gerai visi pabaliavoje nusliumpino ir pamirso, kad berniukas gime taieme ir uzrase varda Aldona ir tik po keliu menesiu visi susigaude kad metrikuose mergyte iregistruota tai lyti pataise o vardas taip ir liko... Suderinamumas pavardes ir vardo tai QUOTE(singarela @ 2006 05 05, 20:03) Kai aš gimiau tėtė mane norėjo pavadinti Nerija, bet abiejų tėvų susitarimu gavausi Neringa.Skambina močiutei pranešti džiugią žinią, kad anūkėlė vardu Neringa. Kaime močiutės kaimynėms labai įdomu, kokiu gi vardu pavadinta anūkė, bet močiutei vardas užstrigo ir sako:Nežinau arba Palanga arba Dubysa Va tai tau- mano prosenelė taip pat - Dubysa- sureagavo i mano vardą- Nida QUOTE(rimvyda1 @ 2006 06 06, 19:50) Atsimenu, mano tėvas juokdavosi is dviejų kalbininkų, mokiusių anuomet per radiją lietuviškai šnekėt- ALDONAS Pupkus ir ANTANĖ Kučinskaitė
Nerealiai prisijuokiau iš vardų istorijų. Niekada net nepagalvočiau, kad tokių kuriozų būna registruojant vardelį.
Bet ko tik neprigalvoja tie įkaušę vyrai O gal jie sąmoningai "pamiršta" ir savo sugalvoja kokį "gražų". Žino gi, kad su moteriškėm tokiom temom nepasiginčysi QUOTE(melana @ 2006 06 08, 16:02) Nerealiai prisijuokiau iš vardų istorijų. Niekada net nepagalvočiau, kad tokių kuriozų būna registruojant vardelį. Bet ko tik neprigalvoja tie įkaušę vyrai O gal jie sąmoningai "pamiršta" ir savo sugalvoja kokį "gražų". Žino gi, kad su moteriškėm tokiom temom nepasiginčysi sprendziant is paskojimu tai uzrasas ant lapiuko nelabai pades
Mes sunu pavadinom Gaudrimu. Mano mociute rusakalbe isgirdus varda iskart perspejo, kad neistars ir vadins Gaudriuku. Kazakada sveciavomes ir girdziu, kad jis vis Gandriukas da Gandriukas... Pasirodo, visai susipainiojo
QUOTE(Gosiuke @ 2006 06 30, 00:26) Mes sunu pavadinom Gaudrimu. Mano mociute rusakalbe isgirdus varda iskart perspejo, kad neistars ir vadins Gaudriuku. Kazakada sveciavomes ir girdziu, kad jis vis Gandriukas da Gandriukas... Pasirodo, visai susipainiojo aisku visi galvoja kad jum visai varztai atsisuko kad vaika gandriuku pavadinot, bet i akis nieko nesako
Istorijos vardo tai nežinau, turėtų įdomi būt
Kokiu tik kurijozu gyvenime nebuna... Kad ir mano vyras turejo buti Darius, o gavosi Dainius,mat tevas ikauses nuejo iregistruoti-pamirso,koki varda buvo isrinke
Vat pasveikinom mes savo viršininką su Petrinėm, o kai vynelį gerėm ta proga, jis ir sako "Kad manęs Petru niekas namuose nevadina, o Algiu". Ta pati istorija: girti kūmai
Gal dar nesakiau: pažįstu sutuoktinių porą - moteris Geda (ne Gedimina), o vyras - Sigitas. Šeima sudaro Sigitas Geda
Linksma čia pas jus
Kai gimė sesuo labai ilgai ginčijomės dėl vardo. Pagaliau nusprendėm, kad bus Justina. Na ir tėtis nuėjo registruoti...Parnešė gimimo liudijimą, mama atneša ir sako: pažiūrėk. Žiūriu žiūriu, o ten parašyta - Evelina. Po kokio mėnesio mama nueina pas darugę, ši klausia koks vardas, mama sako: pala nepamenu...velėna velėna...a, Evelina
mano sesuo isvaziavo gimdyti pirmosios dukros, vardas buvo isrinktas- nebepamenu koks..... nu pagimde, tiesa labai sunkaii, paeme ja vyras su mama is ligonines......nuvaziavo i metrikacijos skyriu ir mama mano uzregistravo Laura- pagal tuo metu populiaruas serialo heroje
QUOTE(lil @ 2006 07 07, 01:02) mano sesuo isvaziavo gimdyti pirmosios dukros, vardas buvo isrinktas- nebepamenu koks..... nu pagimde, tiesa labai sunkaii, paeme ja vyras su mama is ligonines......nuvaziavo i metrikacijos skyriu ir mama mano uzregistravo Laura- pagal tuo metu populiaruas serialo heroje ar prilipo vardas? QUOTE(Isila @ 2006 07 07, 09:12) prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas QUOTE(lil @ 2006 07 07, 10:27) prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas QUOTE(lil @ 2006 07 07, 11:27) prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas man tai cia nebutu juokinga istorija
Mano šeimoje močiutė pridirbo
O mamai būna kvailų situacijų su šeimos vyrų vardais. Turi vieną pažįstamą, kuri niekaip nesupranta, kad mano brolio vardas Matas, ne Mantas QUOTE(lil @ 2006 07 07, 10:27) prilipo, kur desis.... su jos sunum dar geriau buvo nuejo jos vyras vaiko registruot....supykes ko tai ant zmonos buvo- paeme kalendoriu, paziurejo i vardadienius pagal gimimo diena- ispuole Bonifacas ir Julius/......tai sesuo dziaugias kad sunu ne Bonifacas ale ot vyrų protelis QUOTE(Sviesuliukas @ 2006 09 03, 17:39) Mano šeimoje močiutė pridirbo O mamai būna kvailų situacijų su šeimos vyrų vardais. Turi vieną pažįstamą, kuri niekaip nesupranta, kad mano brolio vardas Matas, ne Mantas
na ir prisijuokiau iš visų istorijų
QUOTE(PIKTUKE @ 2006 07 07, 00:57) Linksma čia pas jus Kai gimė sesuo labai ilgai ginčijomės dėl vardo. Pagaliau nusprendėm, kad bus Justina. Na ir tėtis nuėjo registruoti...Parnešė gimimo liudijimą, mama atneša ir sako: pažiūrėk. Žiūriu žiūriu, o ten parašyta - Evelina. Po kokio mėnesio mama nueina pas darugę, ši klausia koks vardas, mama sako: pala nepamenu...velėna velėna...a, Evelina Evelina siejasi su velėna
Jau prisijuokiau tai...
Šiaip pas mane tai ne juokinga istorija, bet irgi papasakosiu. Vaikystėje ( 4 - 5 met.) susigalvojau sau draugę (neturėjau draugių, nes į mokyklą dar nejau, o lietuviškai nemokėju kalbėt Be to, dar: iki 16 mrtų buvau sau Anna (beveik visi dokumentai buvo rusų kalba), o kai paso atėjau, sako man darbuotoja: na, na, Anna negalima rašyt, taip nebūna lietuviškai... Tik Ana. Tad tapau Ana
Geros istorijos!!!
QUOTE(Puikutė @ 2006 06 23, 21:49) Na, žinot, tokiu atveju visą lentą ant kaklo su vaiko vardu pakabinčiau QUOTE(vilma-saule @ 2006 09 05, 14:35) na ir prisijuokiau iš visų istorijų Oba
pasakojo vienas žmogus istoriją paie savo brolį.
gimė brolis, tėvai nesprendė pavadinti Gediminu. Nuvažiavo tėtis į metrikaciją, jo ir klausia, tai koks vardas? tas sako Gedutis. Tai tos vištos taip ir užrašė. Įsivaizduokit, dabar vyrui apie 40 m., o Gedutis Man buvo 6 m., o mano 5 m. pusbroliui gimė sesė. Tėvai nusprendė pavadinti Agne. Prieina atsimenu mama prie lovytės ir kalbina - Agnyte, mažyte. Išgirsta pusbrolis, prieina ir sako - Jūratyte, mažyte. ir taip visą savaitę. Teko tėvams susitaikyti ir duoti vardą Jūratė QUOTE(ingalp @ 2006 10 06, 20:58) pasakojo vienas žmogus istoriją paie savo brolį. gimė brolis, tėvai nesprendė pavadinti Gediminu. Nuvažiavo tėtis į metrikaciją, jo ir klausia, tai koks vardas? tas sako Gedutis. Tai tos vištos taip ir užrašė. Įsivaizduokit, dabar vyrui apie 40 m., o Gedutis Man buvo 6 m., o mano 5 m. pusbroliui gimė sesė. Tėvai nusprendė pavadinti Agne. Prieina atsimenu mama prie lovytės ir kalbina - Agnyte, mažyte. Išgirsta pusbrolis, prieina ir sako - Jūratyte, mažyte. ir taip visą savaitę. Teko tėvams susitaikyti ir duoti vardą Jūratė
Dazniau buna linksmu istoriju is pavardziu,o is vardu nezynau,na nebent vardo sutrumoinimas kai kada skamba juokingai..pvz.egidijus -ego,..
|