Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: šaltiena
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4
m@šenka
as visada tik ir darau is paukstienos 4u.gif isverdu kokias 2 slauneles ir kokius 4 sparnelius.tada viska nukauleju sussmulkinu ir i ta paty vandeny vel viska supilu.pritarkuoju morkos,daug cesnako,svogunu laisku kaip db yra,krapiuku.ir tadas istirpinu zelatino pokely stiklineja virinto vandens.supilu ivisa mase ir vsioo.kai atvesta supilstau i dubeneliu.labai skanu wub.gif
rika3
aciu uz recepteli.reikes pamegint pasidaryti savaitgali
rika3
jau sestadieni,algiau savo pasigaminta,bet nika30 pasinaudojau receptu.buvo labai skanu.Aciu thumbup.gif
pincius
as verdu labai paprasatai is kiaulienos
imu kojas,kokios liesos mesytes,galvos dali,gerai viska isplaunu imetu morka skusta ir verdu kol mesa nukrenta nuo kaulu...ta isgreibi supjaustai ar sumali viska,kaip kam patinka,perkosi skysti,kad nebutu kokiu kauliuku,sukratai mesa,idedi druskos,prieskoniu ir uzverdi,nu tikrsliau kaitinu ko druksa istirpsta...ir vsio supilstau i taras ir visada susitingsta thumbup.gif
dar labai megstu is vistienos,bet as ja vadinu uzpiltine ir be zelatinos niekada nedarau...
gitcka
prisiskaičiau čia visokių receptėlių šaltienos, susigundžiau - šiandien ir aš jos pasigaminsiu... essen.gif
Niekada dar nebandžius jos daryti, bet pasinaudojus jūsų patarimais, tikiuosi,kad viskas gerai pavyks... ax.gif
doovka
o jums nesijaučia kai desat želatinos į šaltiena jos skonis? nes man kažkaip nelabai tai ryt virsim be žiūrėsim ar sustings... g.gif
doovka
labai puikiai viskas gavos ir be želatinos thumbup.gif
JOLKA999
verdant saltiena negalima uzdengti dangtcio,jei uzdengsit saltiena nebus skaidri.rasau is savo patirties,tad man visad gau.nasi labai skaidri,pabandykit.
0
aguonele
As pasidariau saltienos is karkos (Isviriau ja per 4 val doh.gif ), bet labai skaniai gavos.. tik dabar MB noretu ja valgyti su acto marinadu, o as tai gyvenime dar taip nevalgius blush2.gif gal zinote kas kaip ta marinada pasidaryti??
JOLKA999
nu nezinau kas per marinatas cia gali buti g.gif ,mb kai valgo saltiena tai paprastai atskiedzia acta su virintu vandenuku ir pilasi ant saltienos,kiek zinau daug kas taip daro,ir as kartais taip valgau.man skanu.
Neryte
As dar idedu sauksteli cukraus.Vanduo,actas ir cukrus thumbup.gif
aguonele
nu aciukas visoms 4u.gif
JOLKA999
VAKAR VIRIAU IR AS smile.gif
l-aura
Kaip tik dabar verdu šaltiena, mamos recepto paklausiau, pas ją visad skani gaunasi. Nusipirkau du kiaulų kulnus, gal čia ta pati karka, nežinau, įmečiau morką, svogūną, pipirų, lauro lapų.. Kokias tris val. verda, gal ir gana, jau trauksiu, žiūrėsim kas gausis wink.gif vieną kartą dariau ir per mažai druskos įdėjau tai nelabai skani gavosi, bet užtat sustingsta labai gerai, ir mėsytė skani nuo kulnų smile.gif
Panele:)
As pries keleta savaiciu gaminau vistienos saltiena smile.gif I saltiena dejau smulkintu krapu ir kelis virtas susmuklintas morkas, dar dejau truputi zelatinos. Viskas gavosi puikiai, tik kita karteli desiu daugiau zelatinos, kad tvirtesne butu smile.gif
JOLKA999
yra specialiai vistienos saltienai gaminti zele su prieskoniais.pirkau maxsimoi,man patiko,jau bandziau ne karta.
Panele:)
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 14, 19:39)
yra specialiai vistienos saltienai gaminti zele su prieskoniais.pirkau maxsimoi,man patiko,jau bandziau ne karta.
*



Tai, kad ne Lietuvoje gyvenu unsure.gif Bet vistiek dekui, net nezinojau, kad toks dalykas yra blush2.gif
regna
Dėl šaltienos,kam į šaltieną dėti tą nenatūralų produktą ,juk ją galima išvirti ir be to.Juk anksčiau visa to nebuvo ir nereikėjo.Ir ką virdavo skanią šaltieną.
Tie visokie priedai ir skonį pakeičia,ir pati šaltiena būna,kaip guminė. g.gif
JOLKA999
tikrai negumine,ten tik zelatina ir prieskoniai. mes kartais norim kad butu daugiau drebuciu,tokiu atveju tie is pakeliu thumbup.gif .
regna
Aš,suprantu,kad jums norisi daugiau drebučių,bet įdėjus želatinos jūsų sultinys nera natūralus.Jaigu jūs šaltieną virsite ant silpnos ugnies,nepapildant vandens į verdamą jūsų buljoną šaltienos jums nebereiks želatinos.Ir šaltiena bus natūrali.Gal jums patinka tokia kietesnė šaltiena. tuomet sutinku.
Juk iš pačios ruošiamos mėsytės išsiskiria. 4u.gif
zebra
Kaip pasiilgau šaltienos,gi reikia išvirt kada. rolleyes.gif
Diglė
Reikės pabandyti iš pusgalvės virti, niekada pati neviriau blush2.gif
JOLKA999
IS PUSGALVES GAUNAS RIEBOKA SALTIENA.AS KARTAIS VIRTA PUSGALVI SUPJAUSTAU,PRIDEDU VIRTU MORKU IR PADARAU SLEGTAINI.
regna
Mielosios,
gal ,kuri galėtume parašyti ,skanią žuvies šaltieną.
Būsiu jums dėkinga 4u.gif
regna
Nesulaukusi jūsų patarimų nutariau pati išbandyti savo susebėjimus,verdant žuvies šaltieną.
Kadangi mano karpis buvo parduotuvėje sutvarkytas,daug vargo ruošiant nebeturėjau.
Nupjoviau galvą,kad nebūtų kartu išėmiau žiaunas,išploviau,supjausčiau gabaliukais,išpjoviau kaulus.
Prieš tai nusivaliau bulvę,morkąsaliero šaknį,pankolį ,porą .
Ant indo dugno sudėjau supjaustytas daržoves,sudėjau žzuvies galvą ir kitasž uvies dalis.
Įdėjau lauro lapelį, kvepiantį pipiriuką,džiovintą salierą,nes nebeturėjau žalio.
Verdant nugraibiau putas,viriau ant silpnos ugnies kol nuo kaulų nukrito mėsytė.Išvirusią žuvį išėmiau ,išrinkau kaulus.
Iš virtų daržovių išpjausčiau gėlytes sudėjau į dubenėlius uždėjau žuvį ,supjausčiau po skiltelę česnako žalio užpyliau žuvies buljonu.
Aišku,aš želatinos nebedėjau todėl šaltiena gavosi natūrali,be priemaišų.
Aš,nieko prieš ,kas deda želatiną,man asmeniškai neskanu.
Tiesa,praleidau druskytę.
Frenezija
g.gif o ar galima ta saltiena kaip nors isvirti be greitpuodzio? nes tokio neturim ir nemanau, kad greit isigysim verysad.gif
Oksiukas
aišku kad galima, tik ilgiau verda, aš irgi neturiu, tai verdu paprastame puode ax.gif ir gerai gaunasi biggrin.gif
Frenezija
hmmm, o tai kiek laiko reikia virt? as ant maisto gaminimo visiskai naujoke blush2.gif pati normaliai gamint pradejau maziau nei pries metus. tai vargsas manasis, tapo eksperimentiniu triusiuku. Bet dar gyvas biggrin.gif kartais visai giria ka pagaminu..jei ne, tai pora kasniu ir sako as sotus doh.gif
regna
Frezenija,
Šaltienos laikas priklauso,iš kokios mėsytės jūs virsite,jei virsite iš kokių kiaulės kojų ji virs ilgiau,tarkime 2-2,5 valandos,ją reikia virti ant silpnos ugnies ,verdant ant silpnos ugnies šaltiena būna skanesnė.
Frenezija
regna, aciu...reikes visa foruma si perskaityt ir pabandyt pasidaryt... smile.gif taip uzsimaniau rolleyes.gif
Nerytė
kaip uzsimaniau saltienos rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif laabai seniai valgiau doh.gif
aguonele
o as verdu karka...bo ir jau labai noriu!!
salta
Ka reiketu daryti kad saltienos sultinys butu skaidrus g.gif .Man paprastai gaunasi toks perbales schmoll.gif
JOLKA999
verdant negalima uzdengti dangcio,man visad gaunasi skaidri.
salta
o visa mesyte ar butina ismirkyti ar galima is karto, is parduotuves ir i puoda? tongue.gif
brashke77
QUOTE(salta @ 2008 12 08, 15:31)
o visa mesyte ar butina ismirkyti ar galima is karto, is parduotuves ir i puoda? tongue.gif
*


jei parsinesei karkute- pamirkyk ir paskutinek peiliu oda, nuplauk; mesyte tai reik pamirkyti, kad kraujas issitrauktu (saltam vandeny)... Paskui dek i puoda, graibyk putas, kai uzvirs ir pavirs pora minuciu- ta vandeni visai nupilk, uzpilk nauju ir tada jau 3 valandeles tegu verda... Bus skaidri skaidri ax.gif
salta
[Aaaaaccccciiiiuuuuu!!!!!Dabar jau viskas aisku. thumbup.gif
aguonele
Atsinesu savo saltiena tongue.gif Pirma karta ja maliau ir galiu pasakyti jog man taip skaniausia taps blush2.gif
Zodziu issiemiau is kameros karkute,idejau i puoda ir nuviriau,vis putas nugraibydama.Tada nupyliau vandeni ir vel nauju uzpyliau.I puoda idejau svoguno galva, pora lauro lapeliu,pipiru ir druskos.Uzdengiau ir viriau 2,5val kol jau mesa nuo kaulo krito.Isemiau,sumaliau ir uzpylus perkostu nuoviru dar pora min pakaitinau bei paprieskoniavau.
user posted image
salta
Man labai patinka drebuciai.Siuo metu verdu.Rytoj pabandysiu ir as ikelt savo kurinio nuotraukyte smile.gif Bet jau matau, kad nebus skaidrus drebuciai.
JOLKA999
rasiau jau,neuzdenk dankcio ir saltiena bus visad skaidri. saltiena be drebuciu-man nesaltiena.megstam kai ju daug.
salta
Labai gaila kad man nepavyksta ikelti paveikslelio, bet saltiena gavosi ne taip jau ir bloga.Likau patenkinta thumbup.gif
salta
user posted image
Papildyta:
Aciu tau JOLKA. thumbup.gif ia viskas tik tavo deka. smile.gif O saltienos jau mazai liko.Labai skani gavosi ir tie drebuciai visai ne drumzlini kai sustengo. smile.gif
JOLKA999
SAUNUOLE,DZIAUGIUOSI,KAD TAU PAVYKO smile.gif 4u.gif . O TAVO SALTIENOS MIELAI SUVALGYCIAU,JAU SENOKAI VIRIAU,TAI DABAR SEILE ISTYSO..REIKS IR MAN ISIVIRT
*k.a.c.i.u.s*
neskaiciau visos temukes,bet ar imanoma is vistienos vien padaryt kokia saltiena?ir koks receptukas butu,is anksto aciu 4u.gif
*ninia*
Man skaniausia yra saltiena is vistos sparneliu.
Darau labai paprastai:
I puoda idedu sparneliu, ipilu vandens tiek, kad butu truputi virs sparneliu.
Uzvirinu, nubraukiu putas, pakeiciu vandeni.
Imetu tik morkytes.
Virt reikia ilgai, kol kantrybes turit biggrin.gif Apie 2-3 val.
Tada isimt sparnelius, mesyte atskirt nuo kaulu ir idet i indelius.
Tada i nuovyra ispaust pora cesnaku grezineliu.
Nuovyru uzpilt mesyte, atvesint ir pastatyt i saldytuva

Labai paprasta, o svarbiausia labai naturalu. Labai skanu su bulvytem rolleyes.gif

Vyras mano nemegejas saltienu, bet sita valgo labai labai noriai
salta
[O nuoviro su cesnaku uzvirti nereikia?
*ninia*
QUOTE(salta @ 2008 12 17, 13:16)
[O nuoviro su cesnaku uzvirti nereikia?
*


ne
JOLKA999
QUOTE(*ninia* @ 2008 12 17, 11:36)
Man skaniausia yra saltiena is vistos sparneliu.
Darau labai paprastai:
I puoda idedu sparneliu, ipilu vandens tiek, kad butu truputi virs sparneliu.
Uzvirinu, nubraukiu putas, pakeiciu vandeni.
Imetu tik morkytes.
Virt reikia ilgai, kol kantrybes turit  biggrin.gif Apie 2-3 val.
Tada isimt sparnelius, mesyte atskirt nuo kaulu ir idet i indelius.
Tada i nuovyra ispaust pora cesnaku grezineliu.
Nuovyru uzpilt mesyte, atvesint ir pastatyt i saldytuva

Labai paprasta, o svarbiausia labai naturalu. Labai skanu su bulvytem  rolleyes.gif

Vyras mano nemegejas saltienu, bet sita valgo labai labai noriai
*


nesu bandzius smile.gif
Leilla
pasiskaiciau per velai temuke sita blush2.gif dabar prasau pagalbos. Noriu padaryt vistienos uzpiltiniu, issiviriau vistiena bet vandens dapilynejau,nors jus maciau minejot kad nereik dapylinet, tai va vadinasi man nebesustings nes sultinio nemazai gavosi (planavau sriubyte kokia isvirti) g.gif , turiu namie zelatinos mastau su vistienos sultiniu sumaisyt kad sustingtu,bet neisivaizduoju kokiom proporcijom brinkinti ir kaip uzbaigt viska kad gautusi verysad.gif , kas galetumet patarima koki duoti. Zelatina turiu pakeliuose kur po 20 gr .
Neryte
QUOTE(Leilla @ 2008 12 23, 20:24)
pasiskaiciau per velai temuke sita  blush2.gif  dabar prasau pagalbos. Noriu padaryt vistienos uzpiltiniu, issiviriau vistiena bet vandens dapilynejau,nors jus maciau minejot kad nereik dapylinet, tai va vadinasi man nebesustings nes sultinio nemazai gavosi (planavau sriubyte kokia isvirti) g.gif , turiu namie zelatinos mastau su vistienos sultiniu sumaisyt kad sustingtu,bet neisivaizduoju kokiom proporcijom brinkinti ir kaip uzbaigt viska kad gautusi  verysad.gif , kas galetumet patarima koki duoti. Zelatina turiu pakeliuose kur po 20 gr .
*


Vistienos drebuciai be zelatinos blogai stingsta ir buna skystoki,todel reikia jo deti ar dapylinejai ar ne,ant pokelio turetu buti parasyta kiek deti kokiam kiekiui,siaip imasi 6-8 sauksteliai litrui mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.