Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip bebūtų bloga, aš viską galiu
Supermamų klubas > Bendras > Konkursai > Iš nėštukės dienoraščio
Visada tik J.
Šiandien prasideda 12 savaitė kai laukiame mažylio.

Su vyru nusprendėme susilaukti mažylio. Pirmas kartas buvo nesėkmingas, praradau kūdikėlį 11 savaičių. Bet šiandien esu laiminga.

Vieną rytą sumąsčiau padaryti vyrui pusryčius, ko paprastai nedarau, nes labai jau mane pykina. Tik pasiekus virtuvę, taip pasidarė bloga, kad vos pasiekiau savo lovą. Ilgai verkiau, kad vėl ir vėl man bloga ir negaliu savo vyro palepinti...
Gulėjau lovoje ir mąsčiau: motinystę taip aukštai iškelia, sudievina... Ir kodėl niekas neparašo knygos apie tai, kaip yra bloga neštumo metu, ko gali tikėtis ir ką reikėtų daryti?

Aš suprantu, dievinu ir laukiu, kada galėsiu pajausti savo vaikelį pilvuke, kada jis gims, bet šiandien aš grįžau po mėnesio į darbą (nes buvo "gresiantis": truputį per daug pakėliau ir atsisluoksniavo, kraujavau) Teko 2 savaites gulėti ligoninėje ir dar 2 namuose. Gydytoja nenorėjo išleisti, bet jau norėjau greičiau sugrįžti į savo ritmą, bet koks čia ritmas kai ryte vos išlipi iš lovos ir bėgi vemti, tąso, tąso ir galiausiai po 10 minučių išsivemi. Po to iki pietų vaikštau su bloga nuotaika ir apie maistą net galvoti yra bloga. Po pietų nuotaiką pagerėja iki vakaro kol vėl reikia eiti į "pačią maloniausia vietą" - tualetą. Aš ten jau net suoliuką pasistačiau, kad turėčiau ant ko rymoti...
O kur dar didžiulės krūtys, kurias skauda ir negalima prie jų net prisiliesti, bėgiojimas į tualetą su pilna šlapimo pusle...

Sakė, kad tai turėtų greitai baigtis, bet manęs tai neguodžia, nes man vis dar bloga. Net baisiausiam košmare nesapnavau, kad bus taip bloga, bet juk viskas dėl stebukliuko, kuris po 6 menesių turės gimti. Kaip bebūtų bloga, aš viską galiu!
Matelyk
mes moterys ir mes viską galim rolleyes.gif
stiprybės tau, tikrai viskas greitai pasibais mirksiukas.gif visus rytinius blogumus pakeis augančio pilvelio spurdėjimas ir kraitelio pirkimo džiaugsmas 4u.gif
Getter
pati nepatyriau to "košmarėlio"...bet tave užjaučiu ir suprantu...galėsi savo mažuliui papasakot kada kaip kankinais kad jį turėtum mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Zaiza
Labai tave suprantu irgi rytas prasidėdavo ne pačiu mieliausiu ritualu ale va nuo 16sav kaip ranka nuėmė ir viskas, tada pradėjau jausti malonumą laukti savo džiaugsmo nors ir tada labai laukiau ir džiaugiausi kad esu nestuke.gif
viltea
Dar truputeli pakentek, ir viskas pasibaigs ax.gif (as pati netikejau, kad tas kosmaras kada baigesi blush2.gif ). Pamatysi, kaip bus smagu kai pageres. O kai pajusi pirmus judesiukus ... wub.gif wub.gif wub.gif

hermiona
cool.gif
" Ilgai verkiau, kad vėl ir vėl man bloga ir negaliu savo vyro palepinti..."

Ne vyrą, o tave ir būsimą jūsų kūdikį reikia lepinti.
Labiau mylek save ir savo į pasaulį ateinantį kūdikį...
neila
ka galiu tau pasakyti stiprybes ir istvermes pykinimas liausis ir galesi dziaugtis savo pilveliu kuriame gyvena begalinis gyvenimo dziaugsmelis tai mazutis zmogutis.
Milduze
QUOTE(hermiona @ 2006 04 26, 11:45)
cool.gif
*

doh.gif visom keturiom pritariu clap_1.gif
gitule
Oi kaip tave suprantu. Man budavo bloga nuo ryto iki vakaro, vos prasibusdavau- pykina, o ir uzmigdavau su asarom akyse, nes istisai tasydavo. O jeigu prasibundi nakti i tualeta, tai vel viskas is pradziu verysad.gif . Kiekviena diena laselines, svoris krito, ligonine... Paskui gydytoja israse leidziamu vaistu, kai jau bus tikrai bloga, tai pati sau leidausi... Ir pasibaige visa tai tik antroje nestumo puseje. Gydytoja sake, kad tokiais atvejais jau daromas nestumo nutraukimas, nes kyla gresme mamos sveikatai, bet as kategoriskai atsisakiau schmoll.gif ir dabar dziaugiuosi savo stebukliuku, labai aktyvia ir guvia mergyte. Pakentek, tikrai verta 4u.gif . Stiprybes jums.
Visada tik J.
Labai ačiū visom už palaikymą.
Šiandien jau mums prasidėjo 26 savaitė.
Tikrai yra nuostabu lauktis vaikelio. Tai neapsakomas jausmas.
Noriu pasakyti, kad per savo neštumą nepamirštume ir savo vyrų, nes aš be savojo tikriausiai neišgyvenčiau. Jis nuostabiausias. Atrodo, kad tik mes norime dėmesio ir užmirštame juos. Jiems taip pat yra sunku kai mato besikankinančią mamytę ir niekuo negali padėti. Mano vyrui tai yra sunkiausia.
Mažylis dažiausiai įsisiaučia tada kai aš jau snuduriuoju ir noriu miego. Kai prisiglaudžiu prie vyro ir jis jaučia labai stiprius judesiu, negali suprasti kaip aš galiu miegoti (nors man ir skauda), bet be to negaliu jau gyventi.
Beveik viską darome kartu su vyru. Mums po 25 bus rudenį, bet visi draugai (ypač jo) labai pavydi ir sako, kad jau pririštas ir t.t. O mano vyras sako, aš jų nesuprantu, kaip gali būti kančia kai jauti kūdikėlio širdies plakimą, judesius, kai žinai, kad su kiekviena diena artėja stebuklas prie kurio pats prikišai rankas.
Linkiu visoms mamytėms gyventi meilėje ir supratime savo šeimoje, nes tik meilėje gimsta šie nuostabūs stebuklai.

Visada jūsų besišypsanti J.
Šypsenėlė24
Sėkmės jum laukiant savo mažo stebuklėlio 4u.gif
loovee
kĄ TIK BEPERSKAITAU - VISKAS LABAI GRAŽU IR MIELA!!! O man atrodo kad besilaukiant to mažo stebuklėlio, to meilės angelėlio, net pykinimas turėtų būti mielas... tongue.gif
jolantika
oi,mergytes,laukiu ir as kada praeis tie pykinimai ir tasymai,kada galesiu dziaugtis auganciu pilveliu,lauksiu judesiuku,zydesiu,busiu zaviai besilaukianti mamyte.....svarbiausia rami,besisypsanti ir mylinti bei mylima.... ax.gif
cuoliukė
Labai būna svarbu, kad palaikytų tėtukas- rūpintusi ir palepintų smile.gif
nakvisa
laikykytes mamos...mum irgi visko buna,bijau net valgyt.... schmoll.gif
Amaterasu
Perskaičiau J. žinutę ir tiek daug panašumų radau. Net susigraudinau skaitydama, bet ne todėl, kad ši moteris taip kankinosi, o todėl, kad privertė mane pažvelgti į save ir prisimint būsimą tėvelį - savo vyrą. Išties juk mes tik norim,kad jie mus lepintų, rūpintųsi ir pan. Ir dažnai nesusimąstom, kad ir jiem sunku, ir jie nervuojasi, bijo, išgyvena ir už save, ir dar už mamą...
Pasistengsiu mažiau skųstis savo vyrui ir apkrauti jį bloga savo nuotaika. Man, kaip ir J. pradžia nėštumo yra baisi - gresia persileidimas, pykina rytais, vakarais, naktim - vos ne 24 val.per parą. Prabundu naktį nuo to, kad pykina, esu labai irzli, dažnai apsiverkiu ir vis išsilieju ant tėvelio...tai taip nesąžininga.
Mano vyrą, kai sužinojo, jog laukiuosi ištiko lengvas šokas - mes taip seniai planavom vaikelį, taip jo laukėm, kad jis bijojo patikėti pirma laiko,bijojo apsidžiaugti, o po to nusivilti...Ir net dabar kai mane pykina, kai raitausi iš skausmo dėl pilvo skausmų, kai gydytojai prižiūri, jis bijo...ne patikėti, o suprasti, kad tikrai turėsim savo leliuką.Tokį, kokius matom pas kitus žmones, kokį matom žurnaluose ir per televizoriu...
Mano vyras dabar guli ant lovos ir skaito"Tavo vaiką" ir taip gera žinoti, kad jis šalia...todėl tikrai pasistengsiu,kad dažniau ( nors ir pro sukąstus danti) jis matytų mane besišypsinčia...

Ačiū J.už žinutę...Sėkmės Jums.
langana
QUOTE(Visada tik J. @ 2006 07 27, 08:51)
kai žinai, kad su kiekviena diena artėja stebuklas prie kurio pats prikišai rankas.

*

Tai kad ne tik rankas, ko gero tongue.gif mirksiukas.gif
liepa18
jooo,ir as visa tai patyriau,bet dabar tik geri prisiminimai liko biggrin.gif o ir temeles autore jau tikriausiai supa ant ranku savo stebukleli wub.gif wub.gif wub.gif
gedrule
taip taip jau buna puikiai tave suprantu as patyriau ta pati 4u.gif
bet mes MOTERYS ISTVERIAM mirksiukas.gif
zuvis
suprantu visas,zinau kiek tenka iskesti,buvo labai bloga verysad.gif bet viska atperka kudikelio sypsena wub.gif
nykstukiene
QUOTE(Visada tik J. @ 2006 04 19, 13:17)
Šiandien prasideda 12 savaitė kai laukiame mažylio.

Su vyru nusprendėme susilaukti mažylio. Pirmas kartas buvo nesėkmingas, praradau kūdikėlį 11 savaičių. Bet šiandien esu laiminga.

Vieną rytą sumąsčiau padaryti vyrui pusryčius, ko paprastai nedarau, nes labai jau mane pykina. Tik pasiekus virtuvę, taip pasidarė bloga, kad vos pasiekiau savo lovą. Ilgai verkiau, kad vėl ir vėl man bloga ir negaliu savo vyro palepinti...
Gulėjau lovoje ir mąsčiau: motinystę taip aukštai iškelia, sudievina...  Ir  kodėl niekas neparašo knygos apie tai, kaip yra bloga neštumo metu, ko gali tikėtis ir ką reikėtų daryti?

Aš suprantu, dievinu ir laukiu, kada galėsiu pajausti savo vaikelį pilvuke, kada jis gims, bet šiandien aš grįžau po mėnesio į darbą (nes buvo "gresiantis": truputį per daug pakėliau ir atsisluoksniavo, kraujavau) Teko 2 savaites gulėti ligoninėje ir dar 2 namuose. Gydytoja nenorėjo išleisti, bet jau norėjau greičiau sugrįžti į savo ritmą, bet koks čia ritmas kai ryte vos išlipi iš lovos ir bėgi vemti, tąso, tąso ir galiausiai po 10 minučių išsivemi. Po to iki pietų vaikštau su bloga nuotaika ir apie maistą net galvoti yra bloga. Po pietų nuotaiką pagerėja iki vakaro kol vėl reikia eiti į "pačią maloniausia vietą" - tualetą. Aš ten jau net suoliuką pasistačiau, kad turėčiau ant ko rymoti...
O kur dar didžiulės krūtys, kurias skauda ir negalima prie jų net prisiliesti, bėgiojimas į tualetą su pilna šlapimo pusle...

Sakė, kad tai turėtų greitai baigtis, bet manęs tai neguodžia, nes man vis dar bloga. Net baisiausiam košmare nesapnavau, kad bus taip bloga, bet juk viskas dėl stebukliuko, kuris po 6 menesių turės gimti. Kaip bebūtų bloga,  aš viską galiu!
*

Sela:)
Labai tave suprantu,nes pati taip jauciausi.Istvermes tau 4u.gif
Jurguška
Stiprybes 4u.gif
rutele9
aha ir a zinau ka reiskia:) mums ir dar tik 13 savaiteliu o pykinimas niekur nedingsta,kartais buna taip sunku,kad net paverkiu blush2.gif bet nieko tikiun ka praeis
Streamy
Laikykites visos kurios nekaip jauciasi. Tuoj jus supuosite savo aukselius ir tada nieko neprisiminsite.
Dominykos
Viskas bus gerai, neprarask vilties 4u.gif
oksike
QUOTE(aistejukas @ 2008 11 25, 20:51)
Laikykites visos kurios nekaip jauciasi. Tuoj jus supuosite savo aukselius ir tada nieko neprisiminsite.
*

Nuo pirmos nestumo dienos kankina yvairus negalavimai, ir taip norisi pasiskusti...
Siaubyngas pykinimas, vemimas, nugaros skausmas, kirksniu skausmas(siaubyngas) gaktikaulio skausmas, padidejas plaukuotumas, nemalonus kuno kvapas, mieguistumas, apatija, kai kurie depresijos pozymei, su didziule pagarba ziuriu i nescia moteri, ir tik dabar suprantu kaip istikruju sunku buti nesciai, laikykites merginos,stiprybes visom!
Ir lengo jums gimdymo!
lauralina3
QUOTE(loovee @ 2006 10 15, 12:38)
kĄ TIK BEPERSKAITAU - VISKAS LABAI GRAŽU IR MIELA!!! O man atrodo kad besilaukiant to mažo stebuklėlio, to meilės angelėlio, net pykinimas turėtų būti mielas... tongue.gif
*

Papildyta:
QUOTE(lauralina3 @ 2009 03 06, 14:32)

*

labukas visoms,galbut ir as nestuke.gif nezinau dar nes nerodytu testukas pabandem dar karta nes pries 2men man padare abrazija nes nesivyste nestumas manau del antibijotiku buvo jau 11sav pravemiau siaubingai numetus buvau6kg gulejau su lasalinemis ligoninej brrrr baisu prisimint verysad.gif bet tikiuosi jei jau uzkibs sy karta bus biskas thumbup.gif nes su pirma dukryte kuriai jau beveik 6metai viskas buvo thumbup.gif
giedre88
QUOTE(loovee @ 2006 10 15, 12:38)
*

sekmes jums 4u.gif
karole31
bet buvo verta kenteti,ar ne. drinks_cheers.gif
DASIK
Sekmes 4u.gif
cviekiuke
Oiiii kaip negera... Bet taip gera palieka cia pasiskaicius. Zinau, kad man taip ne vienai ir tai mane padrasina, palaiko mirksiukas.gif
erikiuxxx
QUOTE(karole31 @ 2009 04 09, 16:11)
bet buvo verta kenteti,ar ne. drinks_cheers.gif
*

jau nieks neatsakys i si klausyma,nes rasynio autore neprisijunge jau nuo 2007metu verysad.gif
Leilyte
manau visus blogumus atperka supratimas, kad vaikas sveikas ir jau gimes:) laikykites
Velniukste;)))
Svarbiausia nusiteik optimistiskai biggrin.gif ir viskas bus gerai thumbup.gif
man irgi daug bedu buvo, pirmus tris men. labai bloga savijauta buvo, paskui rado nesciuju diabeta, o dar struma, trachikardija, gale spaudimas pradejo labai kilti doh.gif pirmus men. gydytojai tik ir siuntinejo nuo vienu pas kitus doh.gif po darbo kiekviena diena eidavau dar kokiu tyrimu, konsultaciju doh.gif del diabeto turejau istisai sedet ant dietos, kad nepakenkt mazyliui, budavo kartais sunku ir apsizlimbdavau, bet paskui susiimdavau, juk man negalima nervuotis juk tai irgi jam kenkia biggrin.gif ir stengdavaus veikt ka malonaus, visur vaziavau, keliavau ir gime sveikutele nuostabi mergyte wub.gif kaip gydytoja sake, viskas baiges gerai del to kad as stengiausi nepasiduoti ir optimistiskai i viska zvelgt biggrin.gif
o dabar pasimirso visos bedos, ir liko daug, daug dziaugsmo wub.gif
NEPASIDUOK pamatysi, rezultatas atpirks visas pastangas 4u.gif

Apsiziurejau kad temos autores jau senokai nesimato ax.gif bet gal mano zodziai pades kitom nestuke.gif kntriai laukti savo stebuklo
Alsė
Juk visi sie pykinimai ir negerumai ne del ko kito, o del musu vaikuciu wub.gif wub.gif wub.gif Kai supsite ant ranku savo mazyli, visa tai jau busit uzmirsusi mirksiukas.gif
Lotyna
QUOTE(zuvis @ 2008 01 06, 19:50)
suprantu visas,zinau kiek tenka iskesti,buvo labai bloga verysad.gif bet viska atperka kudikelio sypsena wub.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Puppy
thumbup.gif
Velniukste;)))
QUOTE(barbarisa @ 2010 04 25, 09:34)
Juk visi sie pykinimai ir negerumai ne del ko kito, o del musu vaikuciu wub.gif  wub.gif  wub.gif Kai supsite ant ranku savo mazyli, visa tai jau busit uzmirsusi mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
vitaitiene
QUOTE(hermiona @ 2006 04 26, 12:45)
cool.gif
*

drinks_cheers.gif wub.gif
agmor
man būdavo labai bloga nėštumo metu. Persileidau. Dabar galvoju, kad būčiau milijoną kartų baisesnius blogumus iškentus...
tante_
QUOTE(agmor @ 2010 11 04, 23:30)
man būdavo labai bloga nėštumo metu. Persileidau. Dabar galvoju, kad būčiau milijoną kartų baisesnius blogumus iškentus...
*

console.gif užuojauta... 4u.gif
juuuracike
mielosios mamytukes ir ne tik 4u.gif
jei tik turite minutele laiko, labai prasau jusu uzpildyti sia anonimine anketa nestumo nutraukimo tema, buciau jums labai dekinga bigsmile.gif
http://www.manoapklausa.lt/apklausa/248276083/1/697654324/
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.