Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nedygsta pieniniai dantys
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
Pages: 1, 2, 3
Coca - cola
miela stomatologe, mano suneliui 1 metukai ir menuo, o dantukai tik du (apacioje), pas tokio amziaus mazylius jau po 10 doh.gif kame cia reikalas? g.gif be to vienas dantukas tiesus o kitas truputi istrizai pries kita g.gif mano seimos gydytoja tepasake:'...ai nu tai cia jo tokie dantukai' g.gif
Odontologė
Paskatinti dantuku dygima padeda kalcis, taciau del jo doziu reiketu pasikonsultuoti su pediatru. Jei dantukas dygsta kreivai, pabandykite ji vis pamasazuoti norima kryptimi. Tokiame amziuje zandikaulis dar nepilnai susiformaves, todel manau dantuka jus tikrai truputi pastumsite. O jei ne, nebijokite- kreivoki pieniniai dantukai, dar nera zenklas, kad ir nuolatiniai bus kreivi. wink.gif
INDRĖalex
Mano dukrytei pirmas dantukas išdygo 11 mėnesių , o du turėjom irgi tik apie 12-13 mėn. Iš pradžių taip pat buvo šiek tiek "įstriži" , o dabar - stovi tiesiai. Vėliau dygsta dėl kai kurių ligų . Kai man pediatrė sakė , kad yra rachito požymių ( apie2-3 mėn.) , tai aš ja netikėjau ...Bet po to išsiaiškinau , kad dantys vėliau gali pradėti dygti ir dėl rachito ( vit. D trūkumas ) . Kalcio mums tikrai netrūko , nes jau nuo 5-6 mėn. gėrėm jį papildomai , maitinau savo pienu.
Keberiokšt
Maniskiui pirmasis isdygo jo pirmojo gimtadienio proga. Po to per viena menesi- astuoni rolleyes.gif Manau, kad nerimauti nereikia, juk tai taip individualu. O as save raminau bobuciu prietarais (kuriais ne kiek netikiu laugh.gif ), kad kuo veliau isdygsta, tuo stipresni buna
Odontologė
QUOTE (Nedurna @ 2004 07 15, 13:02)
Maniskiui pirmasis isdygo jo pirmojo gimtadienio proga. Po to per viena menesi- astuoni rolleyes.gif Manau, kad nerimauti nereikia, juk tai taip individualu. O as save raminau bobuciu prietarais (kuriais ne kiek netikiu laugh.gif ), kad kuo veliau isdygsta, tuo stipresni buna

O tarp kitko tuose prietaruose yra tiesybes. wink.gif
Kuo anksciau isdygsta dantukai, tuo sunkiau mamytei susitvarkyti su dantuku higiena, o ir didesne buteliuko karieso rizika.
Taip pat kuo anksciau dantukai dygsta, tuo anksciau ir krenta.. smile.gif
Aurėja
mano dukrytei pirmas dantukas išdygo 8 mėn. Dabar jai jau 1,5 metų, bet dantukų tik 7. Pas daugumą bendraamžių - dvigubai daugiau. Mūsų pediatrė niekad nesiūlė pavartoti kalcio. Kaži kodėl...
kri
Man dantukai visi is karto pradejo dygti tik 2 metu... Gydytojai mamai sake, kad viskas baigta, sitas vaikas dantu tikrai netures. Isdygo. Viskas ok. Na... gal ir sveikesni...
Coca - cola
g.gif belieka laukti g.gif o taip noreciau kad kuo greiciau kramtyt galetu... doh.gif
laiva
Mes irgi mažadančiai biggrin.gif 9 mėnesių išdaiginom pirmus du, metų - antrus du ir psio biggrin.gif Nuo metų vartojam Osteocare, ten įeina kalcis. Su kramtymu bėdų nėra, viską ką nori sukramto. Laukiam kitų baltukų, išdygs, ne kur dings wink.gif
cute
Mus greit 10 mėnesiu ir dantuku neturim. Matosi, kad negreit ir dygti pradės. Apačioje vos per puse dantenu dar tik formuojasi. Bet aš tai kaip tik džiaugiuosi, kad jie neskuba. Tikra tiesa, kad kuo vėliau išdygsta, tuo sveikesni. Mūsų daktarė vis lindo vaikui i burnytę tu dantukų ieškoti, kol paklausė, kada mums su vyru jie išdygo. Vyrui pirmas išlindo tik metų laiko (ir tai netyčia,- žaizdamas prapjovė dantenas būtent ten kur reikia). Ir va jau 33 metai, o nei vienos skylutės dantyse dar neturėjo. (Aš juokiuos, kad nesubrendėlis, nes dar ir protiniai ne visi jam išdygę).
Taip, kad išdygs tie dantukai visiem leliukams garantuotai. Ar girdėjot, kad nors vienas liktų be dantų?
Manguste
Na, mes irgi iš tų bedančių. Mums jau metukai su trupučiu, o pirmasis dantukas išdygo praėjus kelioms dienoms po pirmojo gimtadienio, kaip tik šiandien išlindo trečiojo dantuko viršūnėlė. thumbup.gif Kai nedygo tikrai labai nerimavau, bet gydytoja mums taip ir nepadidino vitamino D dozes, kalcio neskyrė. Tikiuosi, kad vėliau išdygę dantukai bus tikrai stipresni. rolleyes.gif
Vilkute
Mano sūneliui pirmas dantukas pradėjo kaltis 3,5 mėn. Po poros savaičių ir kitas. Kiek suprantu, tai labai anksti. Ar nereikia jam papildomai duoti kalcio ar kitokių vitaminų, juk maitinu dar Similac mišinėliu ir duodu po truputį tik sulčių ir vaisių tyrelių. O gal jau reiktų pradėti duodi košes, ar dar ką nors (jam dabar 4 mėn.). Ir dar vienas klausimas. Ar mediciniškai pagrįstas teiginys, kad kuo ankstyvesni dantukai, tuo prastesni jie būna? Ar tai tik prietaras?
bsgess
Kokia eiga dygsta dantukai? Kaip daznai pasitaiko isimtys?Ar gali pirmas dantukas isdygti kruminis ar salia jo? Mano dukrytei toj vietoj lyg paburke ir pabaltave siek tiek, kisa pirstukus i burna ir rekia, kanda viska su piktumu... Ar gali buti toj vietoj dantukas? unsure.gif

Dekui smile.gif
Renacikas
Mano mergytei irgi baltavo demele virsutineje zandenoje kaip kruminis dantukas... Gydytoja sako, kad nelabai gali buti, nes dzniausiai isdygsta apatiniai priekinys ar virsutiniai priekinys.... Mano mergina jau seniai viska griauzia kas paipla po rankute ir seilejasi litrais laugh.gif o dantuku kaip nera taip nera sad.gif
Odontologė
Del to, kad dantukai pradejo kaltis anksciau, jokiu papildomu maisteliu duoti tikrai nereikia. O del gedimo, tai galima sakyti yra teisybe, kadangi kuo anksciau dantukai isdygsta, tuo greiciau jie, veikiami nepalankiu aplikos faktoriu ir sugenda. Labai svarbu dabar dantukus valyti. Taip galite tiketis ir ankstyvo nuolatiniu dantuku pasirodymo. Jau nuo 4.5 metuku vis paziurekite, ar nedygsta sesti nuolatiniai dantukai. wink.gif
Odontologė
Siaip jau beveik visada pirmiausia isdygsta priekiniai dantukai. Bet visose taisyklese pasitaiko isimciu.
-Justina-
mano dukrytei greitai bus 4 men, ir jau pora savaiciu apacioje matosi dvieju dantuku uzuomazgos... atrodo, kad tuoj dygs , bet jie niekaip neislenda. pradzioje turejo temperaturos, viska kisosi i burna ir labai seilejosi, o dabar nurimo, kaip niekur nieko. 2.gif idomu,ar kai uzsimezga dantukai jie islenda iskart, ar tai gali ilgai uztrukti?
Odontologė
Tikrai nepergyvenkite. Pirmieji dantukai isdygsta mazdaug 6-7 menesiu. Aisku gali buti tam tikros variacijos, bet nuo sukietejusiu danteneliu iki dantuku pasirodymo gali praeiti ir keli menesiai.
Zvirblis
Sveikos, mamytes,

Mano dukryte is tu, kuriems dantukai dygsta anksti: pirmas isdygo 4 men, o metu ir 1 men jau turejom 16! Dabar jai metai ir 3 menesiai. Staiga vel tapo irzli, kisa pirstukus i burna, nevalgo. Tai ir kilo klausimas: ar gali taip anksti dygti tie paskutiniai antrieji kruminiai? Kada Jusu maziukams dygo? Ypac "spartuoliams"?
uzklydusi
vat ir man butu idomu suzinot,nes labai panasi situacija unsure.gif g.gif
Ingute
Pas mumis 1 dantukas isdygo 6 menesiu, bet po to pakankamai operatyviai dygo ir visi kiti wink.gif
1 m. mes turejome dabar tiksliai nepasakysiu, bet gal kokius 14-16 dantuku. O paskutiniai kruminiai mums pradejo dygt mazdaug 1 m. 7 men. o pilnai isdygo 1 m. 9 men. Tai nezinau net ar mes cia prie tu spartuoliu g.gif
Bet manau, kad tikrai ali paskutiniai kruminukai kaltis ir 1 m. 3 men. wink.gif
delfinas
Pauliui dabar 2 metukai ir 2,5 menesiuko. Liko neisdyges dar vienas is antruju apatiniu kruminuku, o visus kitus jau turi. Antrieji kruminukai paprastai dygsta 20 - 30 menesiu.
Vandene
Aš negalėčiau pasakyti, kad maniškis iš tų bedančių, bet kažkodėl dantukai nustojo dygti. Jam dabar jau 2m. ir 3 mėn. o paskutiniai dantukai išdygo praeitų metų gruodį, vadinasi, beveik prieš 10 mėn. Iš viso yra išdygę 16 dantų. Ar jau reikia imti kokių nors priemonių dantukų dygimui skatinti, ar dar reikia laukti?
Coca - cola
na mum jau 1,5 o dantu turim tik 5. unsure.gif
Vaidaaa
Mazylei isdygo 2 apcioj, 2 virsuj, po to vienas virsuj ir dabar jau 2 apacioj. Neisdygusio dantuko vietoje jau senokai dantenos truputi pakilusios ir pabalusios. Ar reikia del to nerimauti?
Odontologė
Tikrai nereikia nerimauti. Dantukai ne visa laika dygsta greiztai pagal tvarka wink.gif
Derra
Matosi net visa busimo dantuko forma virsuj - net jauciasi pakilimas, dantenos patine ir net baltos, o dantukai vis tiek neislenda, nesuprantu, kodel. Taip jau gal kelias savaites.
Odontologė
Truputi dar kantrybės ir jau turėsite dantukus wink.gif . Taip pat prieš tai pasitarę su pediatru dėl dozės, pavartokite kalcį, kuris padės dantukams greičiau išlysti.
aiwa
Sveiki, turiu problemele...Vaikas tapo neramus, zirzliukas, pradejo atsisakyti kruties, atsirado gausus seiletekis.. huh.gif ..bet mums tik 4 menesiai.. Laukiau priekiniu apatiniu dvieju dantuku, tepiau tas vietas kamistadu....o tik siandien vos nenukritau pamaciusi, kad mano vaikui islindes ne priekinis, o uz iltinio esantis apacioje kapliukas... blink.gif Ir dar kur......negaliu atsigauti...Isorinio dantenu pavirsiaus, tas kur lieciasi su apatine lupa, viduryje, t.y. sone, ne dantenu virsuje kaip priklauso. blink.gif Maniau kad dziaugsiuosi sulaukusi pirmo dantuko, o man tik graudu darosi... Kas cia per nesamone??? Ka, jis taip i lupa ir augs? Kada kreiptis pas ortodontus? Ar gali viskas susitvarkyti?...Nes atrodo tai nezaviai...Bus kaip tikras vampyras... g.gif
Odontologė
Nesijaudinkite, dėl dantų dygimo eilės būna visokių kuriozų. O dėl dantuko kryptie bus maždaug aišku, kai du trečdaliai jo išlys. Bet kuriuo atveju pieniniai dantukai labai retai būna kreivi ir ortodontai jums nepadės, kadangi jie pradeda koreguoti jau tik mišrų sąkandį. Anksčiausiai nuo 6-7 metų.
paupau
atsyprasau neraso 2 raydes bet gal suprasyt.YSDYGO DANTUGAY 5 MEN 1 UZ SAVAYTES GYTAS O DABAR TUOJ BUS 11MEN YR STOP NERA DANTUGU GAL GO TRUGSTA???TAY NORMALU????ATSAGYGYT ACYU
Odontologė
Taip tikrai normalu. Pas vaikiukus dantų dygimas labai nevienodas, bet tikiu kad tikrai sulauksite visų biggrin.gif
Tarena
Norecia patarimo. Mano suneliui jau nuo Kaledu pamele dantenytes, nes laukiam kruminiu dantuku pasirodymo. Siandien net nutirpau pasiziurejus - susidariusi baisi hematoma. Apacioj kruminis islindo, iltinukai graziai susiformave ir dienu klausimas, kada pasirodys. Taciau virsuje kruminis nenori pasirodyti, o tik baisiai sutine, melyna.
Ar ypatingais atvejais yra taikoma chirurgine intervencija?
Odontologė
Šiaip jau galima padaryti, bet iš pradžių pabandykite papurkšti purškiamo Hexoralio ant vatelės ir juo keletą kartų per dieną patepti dantenėles. Uždegimas turėtų atslūgti ir dantukas prasikalti. Na, jei kokias tris dieneles šitoks gydymas neduos jokių rezultatų, tada jau kreipkitės iš pradžių pas pediatrą.
paupau
sveiki!1
Noriu paklaust mum pirmas dantukas isdygo 4,5menDabar 1 metukai ir nera kodel,reikia sunerimt???
Ggabija
Mums 3.5 men. pradeda digti dantukai. Mergaite blogai miega, dazniau prabunda ir verkia. Kaip padeti vaikui? Pries miga idejau zvakute viburkol nepadejo.
Odontologė
QUOTE(Ggabija @ 2005 04 07, 19:44)
Mums 3.5 men. pradeda digti dantukai. Mergaite blogai miega, dazniau prabunda ir verkia. Kaip padeti vaikui? Pries miga idejau zvakute viburkol nepadejo.
*

Bandykite patepti dantenėles specialiais minkštinančiais kremukais, skirtais dantukų dygimui (teiraukitės vaistinėse), tačiau bet kuriuo atveju šį neramų periodą reikės išlaukti. verysad.gif
Julena
Laba diena, va tai tokia bėda, jau 10 mėn, o dantuko nė vieno ir atrodo net nesiruošia pasirodyti g.gif Noriu pasisakyti, kad kokius 2-jus mėn pamiršau duoti vitamino D, gal dėl to tie dantukai vėluoja?
jėga
QUOTE(Julena @ 2005 04 19, 11:23)
Laba diena, va tai tokia bėda, jau 10 mėn, o dantuko nė vieno ir atrodo net nesiruošia pasirodyti g.gif  Noriu pasisakyti, kad kokius 2-jus mėn pamiršau duoti vitamino D, gal dėl to tie dantukai vėluoja?
*

Mano pirmagimiui pirmas dantukas pasirodė 1m.2mėn mirksiukas.gif
Keberiokšt
Julena, maniskiui pirmas dantukas isdygo lygiai metuku. Niekis, pasivys. Iki metu gali nesijaudinti- normalu 4u.gif
ursule
mum pirmas 10.5
Daivika
QUOTE(ursule @ 2005 04 20, 00:01)
mum pirmas 10.5
*

Nepergyvenk.Mano sūnui už savaitės bus 11 mėn. 10 mėn šventėm dar be dantukų, po savaitės išdygo pirmas dantukas, o dabar jau turime 6 dykstančius dantukus.Dantys dygo kiekviena diena. Aš jau irgi buvau pradėjusi nerimauti..
Julena
Daktare, mes jau 11 mėnesių laukiam dantukų, o jų vis nėra g.gif . Na. ir atrodo, kad net nežada kaltis verysad.gif Ar tai yra normalu?
Odontologė
Paskaitykite temelę su mūsų dantukų dygimo sąrašėliu viršuje ir nusiraminkite. smile.gif
Julena
biggrin.gif biggrin.gif Labas vakaras, jau kelis kartus rašiau daktarei dėl dantukų neturėjimo. Šiandien mes jau jį turim, pagaliau sulaukėm thumbup.gif Poryt Maziukui sukanka metukai, tad gera gimtadienio dovana. Norėtumėme įsirašyt į dantukų prasikalimo statistiką, tad - be poros dienų metukai, o dantukas - viršutinis, iš kairės puses.
Mamytės, kas laukiat vaikiukų dantukų, ir jų gana ilgai nesulaukiat, nepergyvenkit smile.gif Ateis, biggrin.gif ta labai laukta akimirka. biggrin.gif
AIRRA
Mano mažiukei beveik 11mėn.o dantuko dar nei vieno neturi.Galvoju gal kokio kalcio trūksta? Gydytojos neklausiu nes labai prastą turim,tai noriu kuo mažiau bendrauti,nebent labai reikia..O dantukų laukiam jau nuo 4mėn.,jei tik suirzusi,nemiega ar karščiuoja-vis kaltinam dantukus.O jų vis nėra ir nėra,o tuo metu mažiukei ką nors kitą skauda-o mes dantukų laukiam.
Julena
QUOTE(AIRRA @ 2005 06 19, 20:35)
Mano mažiukei beveik 11mėn.o dantuko dar nei vieno neturi.Galvoju gal kokio kalcio trūksta? Gydytojos neklausiu nes labai prastą turim,tai noriu kuo mažiau bendrauti,nebent labai reikia..O dantukų laukiam jau nuo 4mėn.,jei tik suirzusi,nemiega ar karščiuoja-vis kaltinam dantukus.O jų vis nėra ir nėra,o tuo metu mažiukei ką nors kitą skauda-o mes dantukų laukiam.
*

O kaip dantenos atrodo? Pas mūsų maziuką matėsi, kad dantukai stovi, bet niekaip prasiklti negali, o prieš savaitę pradėjau duot karvės pieną, gal tai pastumėjo dygimo procesą g.gif .Šiaip, manau, nepergyvenk, bus tie dantukai, tikrai bus, yra gi ir daug vėlesnių vaikų dantukų, pažiūrėk statistiką pirmam puslapy smile.gif
AIRRA
Tai sakau kad mes jau nuo 4mėn.laukiam-vis atrodo kad dantenos patinę,paraudę,seilės stipriau pradeda bėgti,graužia viską...
O šiaip ir aš manau kad kada išlys-nugi nemačiau dar nei vieno žmogaus visai be dantų bye1.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.