Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip pasitikėti aukle?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Erika_v
va susiradome auklę valandinę savo mažyliui..... ji 21 metų..... ir biškutį pradeda kirbėti man širdutė, o kaip pasitikėti.. kaip palikti ir baisu ir nedrasu ir nežinau jau...
KreKre
Juk iš karto vienos su vaiku nepaliksi, tai ir pažiūrėsi, kaip jai seksis.
Mano mergytę taip pat prižiūri valandinė auklė, nors ji šiek tiek pažįstama, vis tiek buvo neramu palikti, o ir šiaip buvo pavydu savo mažytei svetimam palikt blush2.gif
Maniškė tai susitvarko puikiai, prižiūri nuo to laiko kai dukrai buvo penkios savaitės. Pirmais kartais skambindavau dažnai ir klausdavau kaip sekasi, bet vėliau aprimau tongue.gif Tikiu, kad ir Tavo vaikučio auklė bus gera draugė jam ir pagalbininke Tau. beje, Tavo vaikutis jau ne kūdikėlis, tad manau dar lengviau bus jiems susidraugati. O neramu visoms mamoms būna, net su artimu žmogum paliekant, ką jau kalbėt apie svetimą mirksiukas.gif
Lakūdra
QUOTE(Erika_v @ 2006 04 21, 15:41)
va susiradome auklę valandinę savo mažyliui..... ji 21 metų..... ir biškutį pradeda kirbėti man širdutė, o kaip pasitikėti.. kaip palikti ir baisu ir nedrasu ir nežinau jau...
*

tai is pradziu aukle su vaiku palik tik trumpam laikui. isleisk i lauka,namie kol nuvaziuosit apsipirkt. grizusi matysi vaikas nusiverkes ar ne, jei lauke bus tai galesi pro langa stebet kaip elgiasi,zaidzia....
Erika_v
dėkoju jums visoms už patarimus. Žinau kad tas nerimas labai natūralus tiesiog pasitikėjimas, Labai sunku pasitikėti svetimu, o dar jauna mergina kuri niekada nėra vaikų prižiūrėjusi... Buvo atvykus, pakalbėjom pabendravom, nieko visai manau...gal laikas parodys.
Asta...
Sveikos, Mamulytės.

Nors Viliukui auklytės dar nereikia noriu sužinoti į prieki. Tai va. Su Beta buvo tokiu atveju, kad pasireikšdavo, kad auklė nepatikima, bijau, kad taip nebūtų ir su Viliuku.

Man toks jausmas, kad kai išeisiu iš namų, auklė su vaiku nesusitvarkys, arba jei nesusitvarkys, numes jį klykti ar dar kaip nors. unsure.gif . O jei auklė vaikučiu nesirūpins, o ateis pažiūrėti teliko ir ,,paėst" dykai?

Kaip atsikratyt šios baimės? bijau.gif
Ir Guste
Jeigu viską padarėte, kad taip neatsitiktų (tikrinote, ilgai pažindinotės, gal ir testavote), pabandykite tiesiog pati prisipratinti prie susirastos auklės. Tai yra, kai Jums žmogus nebeatrodys tiesiog "iš gatvės", o kaip pažįstama (tam taip pat reikia ilgesnių pokalbių, kavos pagėrimų kartu, apsilankymų pas ją namuose), tada baubų sumažės.
Bulve
Baimė yra natūralus dalykas ir jos galima nusikratyti maždaug 90 proc. per kažkurį laiką stebint savo vaiką. Jeigu vaikui smagu, reiškia akivaizdžių problemų nėra. O prieš samdantis reikia labai įsiklausyti į savo intuiciją, suleisti su vaiku pabūti ir dar pabūti kelias dienas ir savaites kartu, kad vaikas priprastų prie svetimo žmogaus. Nors manasis itin greit priprato, bet vis tiek nepasidaviau įkalbinėjimams nesirūpinti, nes man pačiai reikėjo laiko įsitikinti, jog viskas gerai. Atbuvau 1,5 savaitės kartu ir šiek tiek apsiraminau. Visai ramu pasidarė po poros mėnesių.
Žanetyte
Manau geriausia patikrint,nelauktai gryzt namo,taip pat svarbu nepranesus apsilankyti pas aukle namuose!
laurarrr
itaisykit slapta kamera!!!! Ju galima issinuomot, bet tada tiksliai zinosit viska kaip su jusu vaiku elgiasi. Uzteks vienos dienos pafilmuot!
Čudo
QUOTE(laurarrr @ 2011 02 01, 14:39)
itaisykit slapta kamera!!!! Ju galima issinuomot, bet tada tiksliai zinosit viska kaip su jusu vaiku elgiasi. Uzteks vienos dienos pafilmuot!
*

Pabandykit Jūs mane pafilmuot, tai atsidursite teisme labai greitai.
pelėdžiukas
Kiek aš aukle dirbu viskas vykdavo maždaug taip:

Pirmas pokalbis dėl sąlygų parodydavo pagrindinius sugebėjimus bendrauti, save "vesti" , kai klausinėja kitą kartą labai asmeniškų dalykų. Antrą kartą susitikus aptarti paskutinių detalių (jei po pirmo pokalbio preliminariai abiem pusėms viskas tiko) dalis bendravimo laiko jau būna su vaiku, nes pirmą kartą tai neįmanoma dėl paties vaiko reakcijos, neimsi gi čiupinėt, jei prisibijo svetimų). Galiausiai pradžia darbo dar kartu su mama-pasidarom arbatėlės ir kalbam ameninėm temom, kas mamai labai rūpi, net jei ne apie vaiką-tarkim ar turiu draugą/vyrą (kitos mamos labai bijo, kad jaunesnė auklė nepasitaikytų pasileidusi doh.gif ), kartu darom įprastus darbelius-maistelį, maitinam, žaidžiam su vaiku, kartais mama išeina iš kambario arba trumpam iš namų, jei vaikas gerai jaučiasi su aukle. Pirmą savaitę dalis laiko būna su mama. Per tą savaitę mama pamato kas ir kaip maždaug, apytiksliai, kaip auklei sekasi ir kaip vaikas su ja jaučiasi. Tada dar pirmą mėnesį ir retsykiais vėliau būna netikėti kurio nors šeimos nario grįžimai namo-pasiimti plikto daikto, persirengti, pavalgyti ar pan.
Be to skambučiai auklei, kai ji su vaiku. Juk telefonu daug kas girdisi-ar verkia vaikas, ar lauke ir pan. O, kad su aukle verkia pradžioje, tai niekam iki šiol nepasitakė problema, bent mano atveju, nes man pasisekė-mamos manęs nebijo tongue.gif tiesiog aš pati klausiu ko mama norėtų dar paklausti, pati pasakoju apie vaikus. Visas stresas būna dėl didelio kiekio neigiamos informacijos, dažnai kuriami stereotipai, kad auklė iš esmės toks padaras, kuris linkęs daryti žalą, bet taip tikrai nebūtinai turi nutikti. Manau, mama rinkdamasi aukle turi jausti asmeninę simpatiją jai, nes teks bendrauti, ne tik atlyginimą paduoti. O auklė, kurią tiesiog pakenčia, nes vaikas priprato, manau netinka iš principo.
Ramaškė
QUOTE(Čudo @ 2011 02 01, 16:39)
Pabandykit Jūs mane pafilmuot, tai atsidursite teisme labai greitai.
*

Matyt turi ką slėpti blink.gif .
pelėdžiukas
QUOTE(Ramaškė @ 2011 02 11, 16:34)
Matyt turi ką slėpti  blink.gif .
*

Nemanau, kad dėl to taip rašoma, tiesiog privačioj erdvėj filmuoti kitą žmogų be jo sutikimo draudžiama įstatymais.
Čudo
QUOTE(pelėdžiukas @ 2011 02 12, 00:14)
Nemanau, kad dėl to taip rašoma, tiesiog privačioj erdvėj filmuoti kitą žmogų be jo sutikimo draudžiama įstatymais.
*

Taip, tik dėl to aš ir rašiau. Jeigu norite filmuoti, būtina perspėti auklę.
pincius
peledziukas aciu uz jusu posta, labai idomu buvo "kitos' puses nuomone suzinoti...

o kaip pvz. rinktis aukle, jei ji vaika tures priziureti savo namuose. ax.gif
GerdaP
tikrint tas netikėles per visus galus.. (sorry, nekalbu apie išlaikytas ir atsakingai dirbančias savo darbą-jeigu Jūs tokia, sveikinu, Jūs-retenybė.)
Neigiama patirtis todėl ir nuomonė neigiama..labai liūdna. tik tikrint visom įmanomom priemonėm.
Papildyta:
QUOTE(pelėdžiukas @ 2011 02 12, 00:14)
*

kurio istatymo punktas ir papunktis tai draudžia? :-)))
Leksa
QUOTE(GerdaP @ 2011 09 16, 09:41)
kurio istatymo punktas ir papunktis tai draudžia? :-)))
*

Jei domina, kuris, tai pati ir pasiieskokit, tada dings ta sypsenele, nes zmones cia ne patys issigalvojo.
Papildyta:
QUOTE(GerdaP @ 2011 09 16, 09:41)
tikrint tas netikėles per visus galus.. (
*

jei tokios netikeles, tai nesamdykit, kas gi vercia. Sedekit su vaiku ir busit tikele.
Baisu, kai zmogaus iskart toks nusistatymas.
aushra1
QUOTE(GerdaP @ 2011 09 16, 10:41)
tikrint tas netikėles per visus galus.. (sorry, nekalbu apie išlaikytas ir atsakingai dirbančias savo darbą-jeigu Jūs tokia, sveikinu, Jūs-retenybė.)
Neigiama patirtis todėl ir nuomonė neigiama..labai liūdna. tik tikrint visom įmanomom priemonėm.
*

Jeigu nresugebate pasirinkti auklės - pasikvieskite bent pažįstamą kai kviesitės pokalbiui. Išeikite į lauką kartu, nuvažiuokite į kavinę kartu ir bus matyti ar pakeliui su tuo žmogum. O tokiais pasisakymais demonstruojate tik prastą savęs vertinimą ir visišką nesiorientavimą elementariausiuose dalykuose.
donna bella
Aš išvis jokiomis auklėmis nepasitikiu, niekad savo vaiko nepalikčiau auklei, niekad.
knopke22
Nuosavame buste, dekit kiek tik pageidaujat kameru, niekas neturi teises kazko priekaistauti. Jus filmuojate savo erdve. Taigi jokie istatymas nebaisus smile.gif cia privatus reikalas...
slluota
is 5 priziuretu vaiku,nei viena mama nepaprase manes paso,nepaklause tikslaus adreso biggrin.gif .jei buciau norejus kazka blogo padaryt,butu manes neradusios biggrin.gif abejoju ar kemeros butu sulaikusios.pradzioj bent jau ne kamerom rupinkites bet suzinokit aukliu duomenis ne tik tel.nr, biggrin.gif ir pasitikekit tuo zmogeliuku,nors jis mazas bet jei ji nuskriaustu bent karta jis tai parodys,net kudikis 3 men nera toks skleroznikas kaip atrodo,o metinukas jau labai protingas buna mirksiukas.gif biggrin.gif
Regute131
QUOTE(knopke22 @ 2011 09 23, 16:11)
Nuosavame buste, dekit kiek tik pageidaujat kameru, niekas neturi teises kazko priekaistauti. Jus filmuojate savo erdve. Taigi jokie istatymas nebaisus smile.gif cia privatus reikalas...
*

Ne neprivatus. Jeigu tokia gudri, pasiskaitykit įstatymus.
joanal
QUOTE(Regute131 @ 2011 09 24, 14:33)
Ne neprivatus. Jeigu tokia gudri, pasiskaitykit įstatymus.
*

Labas vakaras visoms.
Ko jus cia su tomis kameromis.
Dirbu aukle,jau kelintoje seimoje.
Bet niekados net nesusimasciau,ar yra ten kokia kamera ar ne.
Nezinai ir nesivarzai.
Labruscum
QUOTE(knopke22 @ 2011 09 23, 16:11)
*

Civilinį kodeksą pasiskaitykite...
l'eau
QUOTE(knopke22 @ 2011 09 23, 15:11)
*

labai klystate. filmuoti ir įrašinėti kitą žmogų galima tik jį apie tai įspėjus. nesvarbu kur.
lukaem
o as nezinau ar patenkinta savo aukle.
man ji kaip ir patinka, bet va, berniukui mano - nelabai... mazoji dar nekalba, tai ir nezinau ka daryti. Uosviai gyvena pirmam aukste, o mes antram, tai jie sako, kad daznai girdi aukle kalbant telefonu, ir siaip, ji mazai veda juos i lauka.
Sunelis del kazko ant jos piktas, vis sako, kad aukle negrazi, bet pabudes po pietu miego, manes klausia kur aukle?
vakar pareiske, kad jis su aukle nezais ir sese nenori su aukle zaisti.Ar man reikia ieskoti kito zmogaus?
aushra1
QUOTE(lukaem @ 2011 09 30, 22:46)
o as nezinau ar patenkinta savo aukle.
man ji kaip ir patinka, bet va, berniukui mano - nelabai... mazoji dar nekalba, tai ir nezinau ka daryti. Uosviai gyvena pirmam aukste, o mes antram, tai jie sako, kad daznai girdi aukle kalbant telefonu, ir siaip, ji mazai veda juos i lauka.
Sunelis del kazko ant jos piktas, vis sako, kad aukle negrazi, bet pabudes po pietu miego, manes klausia kur aukle?
vakar pareiske, kad jis su aukle nezais ir sese nenori su aukle zaisti.Ar man reikia ieskoti kito zmogaus?
*

O su pačia aukle kodėl nenorite aptarti šių dalykų? Paklausti kaip žaidžia ir kaip sekasi. Galų gale sutarti kada ves vaikus į lauką. Jei nėra taisyklių, nesistebėkite, kad kas nors klostosi ne taip, kaip norėtumėte. Užrašykite ant popieriaus savo pageidavimus ir juos aptarkite su aukle.
Audronė24
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 01, 17:50)
O su pačia aukle kodėl nenorite aptarti šių dalykų? Paklausti kaip žaidžia ir kaip sekasi. Galų gale sutarti kada ves vaikus į lauką. Jei nėra taisyklių, nesistebėkite, kad kas nors klostosi ne taip, kaip norėtumėte. Užrašykite ant popieriaus savo pageidavimus ir juos aptarkite su aukle.
*

iš tiesų - visi kažkodėl linkę filmuoti auklę, gaudyti ją, o ne pasišnekėti. Juk viską smulkiai aptarti būtų daug naudingiau. Be to dėl pasitikėjimo linkiu rinktis auklę iš pažįstamųjų rato arba pagal rekomendaciją, nes skelbime auklės gerumas nenurodytas
sese_M
Sveikos,
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi: pasamdziau aukle (vyresnio amziaus) keliom valandom ir grizus veliau pastebejau, kad ji buvo musu miegamajame, kuris yra kiek atokiau nuo svetaines, kur buvo aukle su maziuku. Tiesiog pastebejau, kad ne taip uzdarytos miegamojo durys. Kaip reaguoti? Tai paprastas smalsuma ir nieko cia tokio?? Ar visdelto reiketu susimastyti?
Tikrai nemanau, kad ji kazka imtu is musu namu, bet kad narsytu po mano spintas irgi nesinori... Gal kam taip buvo?
joanal
QUOTE(sese_M @ 2011 10 25, 23:19)
Sveikos,
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi: pasamdziau aukle (vyresnio amziaus) keliom valandom ir grizus veliau pastebejau, kad ji buvo musu miegamajame, kuris yra kiek atokiau nuo svetaines, kur buvo aukle su maziuku. Tiesiog pastebejau, kad ne taip uzdarytos miegamojo durys. Kaip reaguoti? Tai paprastas smalsuma ir nieko cia tokio?? Ar visdelto reiketu susimastyti?
Tikrai nemanau, kad ji kazka imtu is musu namu, bet kad narsytu po mano spintas irgi nesinori... Gal kam taip buvo?
*

Na zinote,jeigu jus taip reguojate,kad jusu vaiko aukle, atidare miegamojo duris.
Tai isvis, kam jus isileidziate svetima zmogu i savo namus.
Mano nuomone,kad jus jau nesveikai reguojate.
adagio
QUOTE(sese_M @ 2011 10 25, 22:19)
Sveikos,
pastebejau, kad ji buvo musu miegamajame
*

Gal ten mažiukas buvo nukeliavęs ir tiesiog tik reikėjo jį sugrąžinti? Aš kažko nepagalvočiau, jei ir iš smalsumo pravertų duris. O geriausiai užrakinkit duris ten, kur privati teritorija mirksiukas.gif
*Zizu*
QUOTE(sese_M @ 2011 10 25, 22:19)
Sveikos,
*

Jeigu taip jau itarinejate aukle, tai galbut reiktu jums susirasti auklyte, kuri vaika priziuretu pas save namuose tuomet galesite buti rami, kad nieks "nenarde" jusu spintose.
sese_M
QUOTE(adagio @ 2011 10 29, 16:11)
Gal ten mažiukas buvo nukeliavęs ir tiesiog tik reikėjo jį sugrąžinti? Aš kažko nepagalvočiau, jei ir iš smalsumo pravertų duris. O geriausiai užrakinkit duris ten, kur privati teritorija mirksiukas.gif
*

na del duru nusiraminau. gal is smalsumo, gal mazius tikrai nuejes buvo. nieko cia tokio. dar karta ja issikvieciau. grizusi radau, kad buvo atidarytas stalcius su visais musu dokumentais. dar paklausiau ar cia mazius atidare, kad tiesiog zinoti ir kita karta stipriau "uzspausti" ta stalciu. sako,- ne...
Svajaaa
Daugiau negu baisu....nežinau ką tokiai auklei padaryčiau...
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=xoYppSiXVag
keliautoja mamyte
QUOTE(Svajaaa @ 2011 11 25, 21:09)
*

Sunku buvo žiūrėti. Tokią tik i kalėjimą kuo ilgesniam laikui.
joanal
QUOTE(Svajaaa @ 2011 11 25, 23:09)
*

Negi jus tikite tuom ka cia matete.
As manau,kad cia tik montazas.
Nesamone,kad butu tai tiesa.
Jeigu zmogus nemyli vaiku,tai jis ir neis dirbti tokio darbo.
viliaugis
Pati dirbu aukle su tokiu lelium, bet tas vaizdelis tai tikras akmuo į auklių daržą. Nepykit už išsireiškimą, bet tą bobą norisi priploti už tokį elgesį. O kad neina dirbti tos, kurios nemėgsta to darbo tai nesąmonė. Eina tą darbą dirbti bet kas, kas neturi kito darbo, užtai tokie dalykai ir dedasi. Aš suprantu tas mamas, kurios neturėdamos išeities samdo aukles, bet esu labai laiminga mama, kad galėjau savo dukrytes auginti pati, matyti kaip jos auga. Todėl esu šiek tiek egoistiškiškos nuomonės: ,,mano vaikams auklių tinkamų nėra, o aš tinkama visiems vaikiukams." ax.gif Aišku, tikiu, kad yra tam darbui pasišventusių moterų, tik labai svarbu tokias rasti, o tai nelengva.
Šiuo metu dirbu valandine aukle, bet savo šeimų vaikiukus labai myliu 4u.gif
Svajaaa
QUOTE(viliaugis @ 2011 12 08, 22:37)
Pati dirbu aukle su tokiu lelium, bet tas vaizdelis tai tikras akmuo į auklių daržą. Nepykit už išsireiškimą, bet tą bobą norisi priploti už tokį elgesį. O kad neina dirbti tos, kurios nemėgsta to darbo tai nesąmonė. Eina tą darbą dirbti bet kas, kas neturi kito darbo, užtai tokie dalykai ir dedasi. Aš suprantu tas mamas, kurios neturėdamos išeities samdo aukles, bet esu labai laiminga mama, kad galėjau savo dukrytes auginti  pati, matyti kaip jos auga. Todėl esu šiek tiek egoistiškiškos nuomonės: ,,mano vaikams auklių tinkamų nėra, o aš tinkama visiems vaikiukams."  ax.gif Aišku, tikiu, kad yra tam darbui pasišventusių moterų, tik labai svarbu tokias rasti, o tai nelengva.
Šiuo metu dirbu valandine aukle, bet savo šeimų vaikiukus labai myliu 4u.gif
*

Pasireklaminot save, o kitas aukles nuteisėt biggrin.gif
viliaugis
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 12, 18:22)
Pasireklaminot save, o kitas aukles nuteisėt biggrin.gif
*

Teisti nieko nesiruošiu, nes nesu teisėja, o reklamos man nereikia, darbo apstu kolkas tongue.gif, tik spėk suktis, ypač prieš šventes. Tiesiog ,,pašmaikštavau" lotuliukas.gif , nes tas video tikrai sukrėtė, dėl to ir pasidžiaugiau, kad mano vaikams auklių nereikėjo ir, kad pati tokia nesu, nes tokiam darbui (beje man tai tik papildomas darbas po pagrindinio auklėtojos darbo) reikia pašaukimo ir išsilavinimo, o dirba jį kas tik nori, todėl taip ir vyksta. g.gif
Svajaaa
QUOTE(viliaugis @ 2011 12 15, 00:13)
Teisti nieko nesiruošiu, nes nesu teisėja, o reklamos man nereikia, darbo apstu kolkas tongue.gif, tik spėk suktis, ypač prieš šventes. Tiesiog ,,pašmaikštavau" lotuliukas.gif , nes tas video tikrai sukrėtė, dėl to ir pasidžiaugiau, kad mano vaikams auklių nereikėjo ir, kad pati tokia nesu, nes tokiam darbui (beje man tai tik papildomas darbas po pagrindinio auklėtojos darbo) reikia pašaukimo ir išsilavinimo, o dirba jį kas tik nori, todėl taip ir vyksta. g.gif
*

Jo,kad dirba kas tik nori,tai pritariu doh.gif Bet pagalvokit,kas eis dirbti aukle visai dienai,kurios nefoimina ir neturi jokiu socialinių garantijų?Studentė arba moteris,kuri neturi darbo..
Lars
QUOTE(joanal @ 2011 12 08, 22:15)
Negi jus tikite tuom ka cia matete.
As manau,kad cia tik montazas.
Nesamone,kad butu tai tiesa.
Jeigu zmogus nemyli vaiku,tai jis ir neis dirbti tokio darbo.
*

Aisku, kad tikiu. Apsiverkiau beziuredama...Kodel visi isivaizduoja jei jau ka nors daro kuo mums sunku patiketi, arba pats gyvenime taip nepadarytum, is karto sako nesamone , montazas...man visai nepanasu i montaza.
gitapita
QUOTE(Lars @ 2011 12 15, 15:18)
Aisku, kad tikiu. Apsiverkiau beziuredama...Kodel visi isivaizduoja jei jau ka nors daro kuo mums sunku patiketi, arba pats gyvenime taip nepadarytum, is karto sako nesamone , montazas...man visai nepanasu i montaza.
*

Geriau nebuciau maciusi to iraso. Sukrete iki sirdies gelmiu. verysad.gif
aushra1
QUOTE(Lars @ 2011 12 15, 15:18)
*

Mąstykite logiškai. Po tokio neva smūgio vaikas keliasi kaip niekur nieko - po tokio smūgio normaliai nevaikštantis vaikas geriausiu atveju atsidurtų reanimacijoje. Be to, kai ploja vaiką prie sofos vaiko nesimati. Ir svarbiausia - sumanuolių pasiūlymas išspręsti problemą. Ko tik nesumontuosi vardan patiklių tėvelių.
Lars
QUOTE(aushra1 @ 2011 12 15, 18:52)
Mąstykite logiškai. Po tokio neva smūgio vaikas keliasi kaip niekur nieko - po tokio smūgio normaliai nevaikštantis vaikas geriausiu atveju atsidurtų reanimacijoje. Be to, kai ploja vaiką prie sofos vaiko nesimati. Ir svarbiausia - sumanuolių pasiūlymas išspręsti problemą. Ko tik nesumontuosi vardan patiklių tėvelių.
*

Na cia jau mano pasirinkimas kuo as tikesiu, o kuo ne..
Pati neturiu aukles ir nesiruosiu samdyti, siaip uzejau i sia tema pasiskaitineti.
O del tu smugiu ir reanimacijos tai paziurekite elementarias zinias is Lietuvos, kai po daugybiniu smugu vaikus paguldo i reanimacija..
Nufilmuotas elgesys labai ziaurus, bet nemaciau tokio smugio, po kurio vaikas i reanimacija butu papuoles.
Be to nei as nei jus nesame ekspertai, kad nusprestume sumontuota tai ar ne. Pasirinkimo laisve tiketi arba ne..
viliaugis
QUOTE(Svajaaa @ 2011 12 15, 10:57)
Jo,kad dirba kas tik nori,tai pritariu doh.gif Bet pagalvokit,kas eis dirbti aukle visai dienai,kurios nefoimina ir neturi jokiu socialinių garantijų?Studentė arba moteris,kuri neturi darbo..
*

Na, taip studentės ir bedarbės, bet jos turi būti su atitinkamu išsilavinimu, na, nebūtinai tik ikimokyklinis, gali būti ir kitoks tas išsilavinimas, svarbu vaikus mylėtų ir mokėtų su jais tinkamai ir padoriai elgtis. Esmė tame, kad nebūtų neaišku kas ir iš kur. Reikia labai atidžiai ieškoti, geriausia pažįstamų tarpe arba supermamoje lotuliukas.gif Aš asmeniškai tai per pažintis darbą dažniausiai randu, bet teko ir čia su ne viena šeima padirbėti, nesiskundžiu, ant blogų nepapuoliau, pačios irgi blogu žodžiu dar niekas nemini tpfu, tpfu, tpfu... mirksiukas.gif O dėl garantijų, tai jeigu visą dieną dirbi aukle, tai turi bent jau biržoje stovėti, bet yra ir pensininkių pedagogių. Vienu žodžiu, sudėtingas dalykas, bet išeitis visada yra 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(viliaugis @ 2011 12 16, 00:14)
Na, taip studentės ir bedarbės, bet jos turi būti su atitinkamu išsilavinimu, na, nebūtinai tik ikimokyklinis, gali būti ir kitoks tas išsilavinimas, svarbu vaikus mylėtų ir mokėtų su jais tinkamai ir padoriai elgtis. Esmė tame, kad nebūtų neaišku kas ir iš kur. Reikia labai atidžiai ieškoti, geriausia pažįstamų tarpe arba supermamoje lotuliukas.gif Aš asmeniškai tai per pažintis darbą dažniausiai randu, bet teko ir čia su ne viena šeima padirbėti, nesiskundžiu, ant blogų nepapuoliau, pačios irgi blogu žodžiu dar niekas nemini tpfu, tpfu, tpfu... mirksiukas.gif O dėl garantijų, tai jeigu visą dieną dirbi aukle, tai turi bent jau biržoje stovėti, bet yra ir pensininkių pedagogių. Vienu žodžiu, sudėtingas dalykas, bet išeitis visada yra 4u.gif
*

...ir dar jeigu moteris eina dirbti aukle, vadinasi, jai apsimoka thumbup.gif , nes kitu atveju neitų schmoll.gif
arna
Aukle pradėjau dirbti vos baigusi vidurinę, prižiūrėjau pusės metų mažylį. Kažkaip pasitikėjo šeima, priėmė mane kaip šeimos narę ir vakiukas buvo labai mielas. O aš stengiausi tą pasitikėjimą pateisint. Niekada nelindau ten, kur man nereikėjo, nemačiau, negirdėjau ir neaptarinėjau šeimos reikalų su kitais. Kai sulaukiau kito darbo pasiūlymo, kurio negalėjau atsisakyti, ir reikėjo atsisveikint su šeima, verkėm abi su mama. Šiandien mano auklėtinis artėja prie pilnametystės, o vis dar retkarčiais pabentraujam su šeima. smile.gif
Tik va, kai gyvenime teko atsidurt kitoje barikadų pusėje, pajutau, kad man labai sunku kažkam patikėti savo vaikiuką. Gal todėl, kad kandidačių buvo ir išgeriančių, ir tokių kurios prisipažino jog labai silpnų nervų ir norėtų būti su vaiku, kad jų gyvenimas prašviesėtų doh.gif .
Gerdagerdagerda
Ieškau auklės darbo (su rekomendacijomis)

Esu 20-ies metų būsima teisininkė, studijuoju vakarais, todėl turiu nemažai laisvo laiko. Esu atsakinga, punkluali, nuoširdi. Moku užsiimti su vaikais, lavinti ir susidraugauti. Esu dirbusi 2 metų berniuko aukle (patirtis metai laiko) ir mergaitės 6metų (patirtis virš metų). Turiu rekomendacijas, jei pageidautina galiu rekomendaciją persiųsti į el.paštą, arba duoti telefono nr. žmonių pas kuriuos teko dirbti. Ieškau darbo tik darbo dienomis iki 17h. Gali būti darbas ir tik kelis kartus per savaitę, nebūtinai pilną darbo savaitę.
Kandangi gyvenu fabijoniškėse, ieškau darbo arčiau namų.
Svajaaa
QUOTE(Gerdagerdagerda @ 2012 01 19, 12:18)
Ieškau auklės darbo (su rekomendacijomis)

Esu 20-ies metų būsima teisininkė, studijuoju vakarais, todėl turiu nemažai laisvo laiko. Esu atsakinga, punkluali, nuoširdi. Moku užsiimti su vaikais, lavinti ir susidraugauti. Esu dirbusi 2 metų berniuko aukle (patirtis metai laiko) ir mergaitės 6metų (patirtis virš metų). Turiu rekomendacijas, jei pageidautina galiu rekomendaciją persiųsti į el.paštą, arba duoti telefono nr. žmonių pas kuriuos teko dirbti. Ieškau darbo tik darbo dienomis iki 17h. Gali būti darbas ir tik kelis kartus per savaitę, nebūtinai pilną darbo savaitę.
Kandangi gyvenu fabijoniškėse, ieškau darbo arčiau namų.
*

Ne čia ieškote,tam yra atskiras skyrelis:mirksiukas:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.