Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirstuku ciulpimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
tamoska616
Gerb gydytoja
Noreciau jusu konsultacijos. Mano 2.5 men sunelis pastoviai ciulpia pirstelius. Karzkur skaiciau, kad tai blogai, jog vaikas ciulpia pirstus, kaip daznai buna paliktas vienas. Mes savo vaikeli retai kada paliekam viena. Gyvenam vieno kambario bute, taigi nera net ir galimybes ji palikti vieno. Stengiuos kuo dazniau ji kalbinti, kad tik jis istrauktu pirstukus.
Ar cia kokia nors problema, o gal tik vaiko poreikis ciulpti. Mes valgom tik misinuka, o ciulptuka ima tik kai migdosi.
Is anksto dekoju
mama Daina
tause
is savo nedideles patirites galiu pasakyti, kad pirsto ciulpimas nera gerai, aisku vaikutis taip nusiramina, kaip ir ciulpdamas ciulptuka. tik kai ateis laikas ciulptuka, nors ir sunkiai galima atimti, o pirstu ne.jie visad su vaiku, tai todel labai sunku sio iprocio bus atsikratyti. gal pabandykit duoti ciulptuka?!!! 4u.gif
Noa
Aš, aišku, persiprašau, nes joks aš vaikų psichologas, bet patirtį turiu - mano vyresnėlis (tuoj 10 metų) rimtai čiulpė pirštelį ar ne iki 6 metų... Ir nieko smile.gif Jis čiulpdavo vieną konkretų pirštelį ir tik vienos rankos (kitos netiko) ir tik išimtinai prieš miegą. Gąsdino, kas netingėjo - žandikaulis iškryps, pirštas suplonės, infekcijos ir panašiai... O mums nieko nebuvo. Nei žandikauliui (tąsiau pas dantistus), nei piršteliui, nei infekcijų kokių buvo, nieko... smile.gif Čia gal tiems, kurie nuolat čiulpia? O ne tik prieš miegą?

Ir niekaip nėjo atpratint, iki kol čia, forume, pasikalbėjom ta tema su viena mama... Ir jinai papasakojo tokią baisingą istoriją, kaip boba įpratus pirštą žįst, ir suaugus žindo, kai manydavo, kad niekas nemato, boba kaip troba, 24 metų ar kiek ten, dantys iškrypę ir viskas ten iškrypę... Persigandau. Pasivadinau sūnų ir sakau - ė, klausyk, sūnaitėli, štai kokia situacija, gal tu nebečiulpk, a? Sako, gerai, nu. Ir nebečiulpė smile.gif Niekada. Viskas smile.gif

Išvada: mano patirtis byloja, kad visi pliurpalai apie pirštelių seiliojimą - perdėti... smile.gif
Adile
Maniskis metuku ir keturiu men. ciulpia nyksti... doh.gif Nieko neina su juo padaryt - kai susinervina ir miegelio nori, tuoj nykstys burnyten (zinduko neeme nuo gimimo ir dabar neisiulau).
Kai tik prades daugiau suprast kas prie ko, reiks gal Noa patirtim remtis... g.gif
Mane irgi visi gazdina baisiausia, kad bus kreivas sleivas vaikiukas... bet neisivaizduoju ka daryt, kita karta taip ir norisi pirstinem apmaut ar ranka kur prie kojos pririst doh.gif verysad.gif
iCute
Cia aisku tik siaip bajeris bet mano tetis pasakojo kad irgi ilgai ciulpe pirsta, iki penkeriu, tai seneliai ko tik nedare ir net pipirais barste ant pirsciuko lotuliukas.gif , bet niekas nepadejo, kol pats nesusiprato kad gal jau gana.
lora25
Oi, Noa, nu ir prisijuokiau pries miega is tavo postringavimu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Mamos nepergyvenkit kur nereik, o ciulptuko tuo labiau nesiulykit, nuo jo daug sunkiau atpratint, o siaip yra specialus nagu lakas vaistinej parduodamas, bet as juo tepciau nagiuka ne anksciau kaip 2 metuku pypliui smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.