Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Iki kada reikia duoti pienuko (mišinuko)?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
florike
Iki kada jus maitinot vaika pienuku ar misinuku.Ir nuokada jau nebereikia duoti pienuko arba misinuko?
Oksanule
Ir man įdomu, nes maniškiui greit 11 mėnesių, o mišinuko jis išregia vis mažiau, pradėjau po truputį pieną duoti, bet irgi nelabai nori g.gif
rena
Man irgi idomu g.gif Drauge sake kad duodavo iki 11men., nes poto negrdavo, spjaudavo. Vietoj misinio su malonumu gere pienuka bigsmile.gif
Gal dar kas nors geriau zino, gal parasys g.gif
Guggy
Mano gydytoja sake, kad rekomenduojama misinuka duoti iki 12 men. Po to i mazylio dieta ivedamas paprastas pienukas ax.gif
Hermion@
Ne taip svarbu, kada mišinuką pakeičiam pienuku - daug kas pradeda duoti pienuką nuo 9 mėnesių, o kai kas iki 2 metų duoda mišinuką. Svarbu kiekis. Kiek žinau, nuo metų iki trijų vaikutis turi per parą išgerti ne mažiau kaip pusę litro pieno/mišinuko/kefyriuko ar ko nors panašaus, o vėliau - ne mažiau kaip 250 ml (vieną didelį puodelį).
Sati
QUOTE(florike @ 2006 04 24, 11:30)
Iki kada jus maitinot vaika pienuku ar misinuku.Ir nuokada jau nebereikia duoti pienuko arba misinuko?
*

Mano mazius pats atsisake gert misinuka kada jam buvo 1,2m tada as jam prdejau dot geriama jogurta arba pienuka sumaisyta su uogene smile.gif
rena
QUOTE(Sati @ 2006 04 28, 23:14)
Mano mazius pats atsisake gert misinuka kada jam buvo 1,2m tada as jam prdejau dot geriama jogurta arba pienuka sumaisyta su uogene smile.gif
*

Maniskis 4men. jau nenori gerti to misinio. Kosytes , darzovines valgo su mielu noru, o misinio schmoll.gif Gal man reiketu pakeisti misinuka? g.gif Nors jau keiciau kelis sykius, nepadejo schmoll.gif
geba
Kiek zinau MP arba misinuko reikia duoti iki 1 metuku.
babinka
Aš ir duodu mišinuka, nes 5 su puse mėn atsisakem MP. tai ir mastau iki kada ji duot? g.gif
Apie piena tai kažkur skaičiau kad karvės galima duoti tik nuo metų g.gif
bet manau kiekvienas vaikas indidualiai. kada norės atsisakys rolleyes.gif
Hermion@
QUOTE(babinka @ 2006 04 30, 12:00)
Aš ir duodu mišinuka, nes 5 su puse mėn atsisakem MP. tai ir mastau iki kada ji duot?  g.gif
Apie piena tai kažkur skaičiau kad karvės galima duoti tik nuo metų  g.gif
bet manau kiekvienas vaikas indidualiai. kada norės atsisakys  rolleyes.gif
*

Aš planuoju karvės pieną duoti nuo devynių mėnesių. Esu skaičius, kad jame per mažai geležies, todėl rekomenduojamas mišinukas, net iki 2-3 metų, nes jis būna praturtintas geležimi ir kitokiomis medžiagomis. Bet kadangi mano dukrytė jau dabar valgo daržoves ir mėsą, manau, kad visų reikalingų medžiagų ji gauna pakankamai 4u.gif
myliu
QUOTE(rena @ 2006 04 29, 11:23)
Maniskis 4men. jau nenori gerti to misinio. Kosytes , darzovines valgo su mielu noru, o misinio schmoll.gif Gal man reiketu pakeisti misinuka? g.gif Nors jau keiciau kelis sykius, nepadejo schmoll.gif
*

Maniškis irgi nuo kokių 5mėn spjaudo mišinuką doh.gif Bandžiau ir pieną, ir kefyrą duot, bet reakcija tokia pat doh.gif Tai nuo 6mėn mišinuko valgo 1 kartą per parą (paryčiui, kai dar mieguistas, bet labai alkanas. Suvalgo maximum 150ml doh.gif ) Gydytojai sakiau, bet nieko realiai ji patart negalėjo unsure.gif Duodu varškytės, jogurto, kad kalcio nors kiek daugiau gautų cool.gif
mamke
As savo dukrytei karves piena pradejau duoti kai jai buvo truputi daugiau nei 9men.,o drauge pradejo nuo 4.5men. ir visai gerai toleravo.Kiekvienas vaikas yra individualus,pvz. manoji tai kazkur nuo 7men. piena-misinuka geria tik viena karta,o kitas-gali gerti ir 2,3 kartus.
Erina
Į košelę truputuką pieno pildavau jau nuo kokio 10 mėn. O šiaip naudodavom tik mišinuką. Kaip tik per pirmąjį gimtadienį pabaigėm mišinuko pakuotę. Tai ta proga bandžiau duoti atsigerti pieno. Kadangi jį gėrė su malonumu, tai toliau mišinuko nebepirkome.
Austre 123
Aš duodu pienuka gal kokius jau 3.5 mėnesius arbatėlės nemėgstam jokios tai tik pienuka
SIEMENS
QUOTE(rena @ 2006 04 29, 09:23)
*

drinks_cheers.gif Vat, mums 5 men. ir maniske irgi jau nelabai nori gert misinuka.
jolax
NA mums 5.5 men., bet dar labai skaniai geriam misinuka. VAt sunkiau su darzoviu kosyte, bet misinukas jam kaip atgaiva. 4u.gif
kregzde
Skaičiau, kad iki metų 4u.gif
ligiukss
4u.gif mes dar geriam mišinuką,bet kaip taip karšta ji nelabai nori.Mes geriam tik ryte ir vakare truputi po košės atsigerti,bet dabar vakarai jau nenori,sakau gal dėl to kad taip karšta? Ryte tai geria gana noriai.Geriam ir kefyriuką pavakariais,kartais jogurtą.Manau kad misinuką gersim iki metukų,o po to bandysim prie pienuko pereiti. biggrin.gif thumbup.gif
grazina37
nuo karves pieno mano mazius viduriuoja ,tai misinuka gersim kol jis pats jo nores,gerai nors tiek kad kosytes su karves pienu valgo ir nieko blogo nebuna drinks_cheers.gif
*valdonė*
QUOTE(mamke @ 2006 05 01, 18:01)
As savo dukrytei karves piena pradejau duoti kai jai buvo truputi daugiau nei 9men.,o drauge pradejo nuo 4.5men. ir visai gerai toleravo.Kiekvienas vaikas yra individualus,pvz. manoji tai kazkur nuo 7men. piena-misinuka geria tik viena karta,o kitas-gali gerti ir 2,3 kartus.
*

Kitas vaikas gali ir nuo gimimo toleruoti karves piena, bet tai nereiskia kad ir reikia ji duoti schmoll.gif Misinukas kur kas labiau praturtintas vitaminais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jolax
GAl ir keistas klausimas, bet kazkaip siandien uzpludo mintis o iki kada ta misinuka reikes duoti? Aiku mes dar mazi , mums tik 6 men.,bet nuo kada reikia nustoti duoti misini? As kaip isivaizduoju pirmiausia ji reikes pakeisti skiestu karves pienu , o po to jau ir neskiestu. Fui visai susimakalavau, pagelbekit, kad zinociau kaip ateityje elgtis.Ziurek sunui sueis jau 18 metu , o as dar su misinukais ji girdysiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
vaivora
Sveika,

Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima tongue.gif nors kai kur skaiciau, kad kitos nuo 10 men balina kosytes karves pienuku tongue.gif
Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti tongue.gif yra gal ir tokiu rolleyes.gif

Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda. schmoll.gif

Gal daug kas mane uzsipuls scare.gif scare.giffear.gif bijau.gif bet as tai savo maziukui pradejau karves pienuka (is parduotuves) duoti nuo 7 men, neskiedziau, tik uzvirinau. blush2.gif
Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni biggrin.gif Ir auga sau sveikas, drutas ir linksmas essen.gif thumbup.gif clap.gif

umn.gif Juk ir mes visos tik "ant" karves pieno uzaugom soske.gif
irnesakyk.gif Ir lyg nieko baisaus nenutiko mastau.gif hihihi.gif
jolax
QUOTE(vaivora @ 2006 07 27, 22:24)
Sveika,

Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima  tongue.gif  nors kai kur skaiciau, kad kitos nuo 10 men balina kosytes karves pienuku  tongue.gif
Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti  tongue.gif yra gal ir tokiu  rolleyes.gif

Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda.  schmoll.gif

Gal daug kas mane uzsipuls scare.gif scare.giffear.gif bijau.gif bet as tai savo maziukui pradejau karves pienuka (is parduotuves) duoti nuo 7 men, neskiedziau, tik uzvirinau.  blush2.gif
Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni  biggrin.gif Ir auga sau sveikas, drutas ir linksmas essen.gif  thumbup.gif  clap.gif

umn.gif Juk ir mes visos tik "ant" karves pieno uzaugom    soske.gif
irnesakyk.gif Ir lyg nieko baisaus nenutiko  mastau.gif  hihihi.gif
*

tai reiskias kad duodavai gerti karves pienuka vietoj misinuko? As taip pat greiciausiai bandysiu karves pienuka duoti anksciau nei sulaukus metuku. O koki pienuka tu perki?
vaivora
Na taip nuo 7 menesio misinuka pakeiciau pienuku blush2.gif Tiesa pasakius visai nesigailiu biggrin.gif
Ir pigiau iseina ir paprasciau ir vaikiukas daugiau valgo thumbup.gif kartais net iki 1 litro per diena essen.gif

O perku Marges arba MU naturalu. JIe skanus geri ir ilgai laikosi. ax.gif Tik va Marges pienas tik Rimi buna, o MU visur galima rasti unsure.gif
Dar Zemaitijos pieno neblogas yra rolleyes.gif Nors esu bandzius ir kitokiu firmu naturalius pienus, bet labai didelio skirtumo nepastebejau 4u.gif

O pradeti gali bandyti po biski, tarkim ir po 50g i diena. Paziuresi kaip lelius reaguos ar patiks ir su laiku po biski didinti kieki rolleyes.gif
Nors pasitaiko vaiku kuriems nelabai tinka karves pienukas unsure.gif
Bet maciau yra MU su sumazintu laktozes kiekiu rolleyes.gif
jolax
QUOTE(vaivora @ 2006 07 28, 09:30)
Na taip nuo 7 menesio misinuka pakeiciau pienuku  blush2.gif  Tiesa pasakius visai nesigailiu  biggrin.gif
Ir pigiau iseina ir paprasciau ir vaikiukas daugiau valgo thumbup.gif  kartais net iki 1 litro per diena  essen.gif

O perku Marges arba MU naturalu. JIe skanus geri ir ilgai laikosi.  ax.gif Tik va Marges pienas tik Rimi buna, o MU visur galima rasti  unsure.gif
Dar Zemaitijos pieno neblogas yra  rolleyes.gif Nors esu bandzius ir kitokiu firmu naturalius pienus, bet labai didelio skirtumo nepastebejau  4u.gif

O pradeti gali bandyti po biski, tarkim ir po 50g i diena. Paziuresi kaip lelius reaguos ar patiks ir su laiku po biski didinti kieki  rolleyes.gif
Nors pasitaiko vaiku kuriems nelabai tinka karves pienukas  unsure.gif
Bet maciau yra MU su sumazintu laktozes kiekiu  rolleyes.gif
*

Apie MU pienuka mano nuomone nekokia. TAi kiek ten chemijos privaryta jei jis gali parduotuvese (IKI) stoveti net ne saldytuve. Zinau as ji pati kazkada esu ragavusi , skonis patiko, bet nepatikimas.
Isila
QUOTE(vaivora @ 2006 07 27, 22:24)
Sveika,

Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima  :  nors kai kur skaiciau, kad kitos nuo 10 men balina kosytes karves pienuku
Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti  yra gal ir tokiu  rolleyes.gif

Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda. 

Gal daug kas mane uzsipuls  bet as tai savo maziukui pradejau karves pienuka (is parduotuves) duoti nuo 7 men, neskiedziau, tik uzvirinau. 
Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni  biggrin.gif Ir auga sau sveikas, drutas ir linksmas

umn.gif Juk ir mes visos tik "ant" karves pieno uzaugom    soske.gif
irnesakyk.gif Ir lyg nieko baisaus nenutiko  mastau.gif  hihihi.gif
*

aš su karvės pienu košę balinu nuo 6 mėnesio. Tiesa vietoj mišinuko neduodu. Bet gal pabandysiu nuo kokio 10 mė. Mano pipiras naktim geria mišinuką, tai man greičiau jį paruošti negu manau pienuką pašildyti. Vanduo į elektrinį virdulį, tuoj pat ukaista, sumaišau su šaltu ir galima gerti.. Pienukas turbūt ilgiau šiltų g.gif

Mums gydytoja vis primena, akd iki metų jokio karvės pienuko schmoll.gif
spylka
kaip anksti duodat jus paprasta pienuka unsure.gif na tai ir as prisujungiu po kokiu poros menesiu , nes vaikas lyg ir nealergiskas, o kokio riebumo perkat? g.gif
Nataliukas
Kosyte pradejau su pienuku virti pries menesiuka, o pries savaite pradejom gerti jogurta vietoj pieno, kazkaip skaiciau, kad jogurtas geriau ir sveikiau nei pienukas 4u.gif
vaivora
Na jogurtukai tikrai geriau visiems ir suaugusiems ir vaikams rolleyes.gif
O koki perki? nes as nuejus perduotuven pasimetu ir nebezinau net kuris cia geresnis blush2.gif
Isila
QUOTE(vaivora @ 2006 07 31, 00:06)
Na jogurtukai tikrai geriau visiems ir suaugusiems ir vaikams  rolleyes.gif
O koki perki? nes as nuejus perduotuven pasimetu ir nebezinau net kuris cia geresnis  blush2.gif
*

aš pirmiausia pirkau Miau jogurtus. Bet jų skoniai tik du blink.gif tada pabandėm Magijos - patiko. thumbup.gif Jam dar skanu, kur , berods, Rokiškio Valgyk lengvai su kviečiais thumbup.gif
Hermion@
O mums dabar 10 mėn su puse, ir pradėjom gerti pienuką, nes mūsų pamėgtas mišinukas kažkodėl dingo iš parduotuvių, nebenoriu kito bandyti. Pienuko neskiedžiu ir nevirinu, 3,5 riebumo.
eja
Sveikos mamytės,
mano lėliukui jau 8 mėnesiai, iškilo toks klausimas - iki kokio amžiaus ir po kiek reikia duoti vaikui pieno (ar mišinio, ar mamos pieno, ar karvės pieno), ar tai yra būtina ir kada jau kitokie skysčiai patenkina vaiko porekius?
Ačiū toms, kurios atsakys ir pasidalins patirtimi 4u.gif
Vendetta
QUOTE(eja @ 2007 05 08, 16:55)
Sveikos mamytės,
mano lėliukui jau 8 mėnesiai, iškilo toks klausimas - iki kokio amžiaus ir po kiek reikia duoti vaikui pieno (ar mišinio, ar mamos pieno, ar karvės pieno), ar tai yra būtina ir kada jau kitokie skysčiai patenkina vaiko porekius?
Ačiū toms, kurios atsakys ir pasidalins patirtimi 4u.gif
*

Sveika, jei pati maitini, tai mamos pienelio atsigerti gali duoti kada tik lelius nori ir kiek nori, o nuo 6 mėn jau arbatėles galimja. Jeigu mišinukus valgot, tai atsigerti galima duoti arbatėlės tarp maitinimų mišinukais. kadangi tavo leliukui jau 8 mėn, galit drąsiai gerti įvairių sulčių ir arbatų, pvz. kai pavalgot.
As pirma vaika tik iki 3 mėn maitina, nuo tada ir pradėjau arbatų duoti, o nuo 4 mėn po truputį įvedžiau sultis. Dabar jam 2, 4 metų ir geriam viską. Kas dėl paprasto pienelio, tai nepatariama net iki 3 metų duoti, nors as savajam nuo 1,5 pradėjau duoti "Miau" saldų pienuką, nes paprasto negeria, nebet tik su kakava.
Tikiuosi nors kiek atsakiau į tavo klausimą .4u.gif
Vendetta
Dar gali paskaityti apie skyscius čia ir čia
eja
Dėkui už atsakymus .
O ada jau kietas maistas atstoja pienuka bet koki, nes dabar maitinu kietu maistu 2 kartus, o kitus 3 duodu savo pienuko, galvoju kada jau nebereikia pieno g.gif
Vendetta
Manau, kad savo pieneli gali duoti iki kada tik nori, tiek, kiek ruošiesi maitinti. Jeigu duosi gerti kitokių skysčių daugiau, tai poriekio gerti pienuko nebebus, todėl gali pradėti po truputį pienas dingti. sėkmės! 2.gif 2.gif 2.gif
*caffe macchiato*
Misinukai skirti iki 3 metu ir jei vaikas megsta, geria, kodel reiketu riboti atsigerti pienuko pries miega g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.