Iki kada jus maitinot vaika pienuku ar misinuku.Ir nuokada jau nebereikia duoti pienuko arba misinuko?
Ir man įdomu, nes maniškiui greit 11 mėnesių, o mišinuko jis išregia vis mažiau, pradėjau po truputį pieną duoti, bet irgi nelabai nori
Man irgi idomu
Gal dar kas nors geriau zino, gal parasys
Mano gydytoja sake, kad rekomenduojama misinuka duoti iki 12 men. Po to i mazylio dieta ivedamas paprastas pienukas
Ne taip svarbu, kada mišinuką pakeičiam pienuku - daug kas pradeda duoti pienuką nuo 9 mėnesių, o kai kas iki 2 metų duoda mišinuką. Svarbu kiekis. Kiek žinau, nuo metų iki trijų vaikutis turi per parą išgerti ne mažiau kaip pusę litro pieno/mišinuko/kefyriuko ar ko nors panašaus, o vėliau - ne mažiau kaip 250 ml (vieną didelį puodelį).
QUOTE(Sati @ 2006 04 28, 23:14) Mano mazius pats atsisake gert misinuka kada jam buvo 1,2m tada as jam prdejau dot geriama jogurta arba pienuka sumaisyta su uogene Maniskis 4men. jau nenori gerti to misinio. Kosytes , darzovines valgo su mielu noru, o misinio
Kiek zinau MP arba misinuko reikia duoti iki 1 metuku.
Aš ir duodu mišinuka, nes 5 su puse mėn atsisakem MP. tai ir mastau iki kada ji duot?
Apie piena tai kažkur skaičiau kad karvės galima duoti tik nuo metų bet manau kiekvienas vaikas indidualiai. kada norės atsisakys QUOTE(babinka @ 2006 04 30, 12:00) Aš ir duodu mišinuka, nes 5 su puse mėn atsisakem MP. tai ir mastau iki kada ji duot? Apie piena tai kažkur skaičiau kad karvės galima duoti tik nuo metų bet manau kiekvienas vaikas indidualiai. kada norės atsisakys Aš planuoju karvės pieną duoti nuo devynių mėnesių. Esu skaičius, kad jame per mažai geležies, todėl rekomenduojamas mišinukas, net iki 2-3 metų, nes jis būna praturtintas geležimi ir kitokiomis medžiagomis. Bet kadangi mano dukrytė jau dabar valgo daržoves ir mėsą, manau, kad visų reikalingų medžiagų ji gauna pakankamai QUOTE(rena @ 2006 04 29, 11:23) Maniskis 4men. jau nenori gerti to misinio. Kosytes , darzovines valgo su mielu noru, o misinio Maniškis irgi nuo kokių 5mėn spjaudo mišinuką
As savo dukrytei karves piena pradejau duoti kai jai buvo truputi daugiau nei 9men.,o drauge pradejo nuo 4.5men. ir visai gerai toleravo.Kiekvienas vaikas yra individualus,pvz. manoji tai kazkur nuo 7men. piena-misinuka geria tik viena karta,o kitas-gali gerti ir 2,3 kartus.
Į košelę truputuką pieno pildavau jau nuo kokio 10 mėn. O šiaip naudodavom tik mišinuką. Kaip tik per pirmąjį gimtadienį pabaigėm mišinuko pakuotę. Tai ta proga bandžiau duoti atsigerti pieno. Kadangi jį gėrė su malonumu, tai toliau mišinuko nebepirkome.
Aš duodu pienuka gal kokius jau 3.5 mėnesius arbatėlės nemėgstam jokios tai tik pienuka
NA mums 5.5 men., bet dar labai skaniai geriam misinuka. VAt sunkiau su darzoviu kosyte, bet misinukas jam kaip atgaiva.
Skaičiau, kad iki metų
nuo karves pieno mano mazius viduriuoja ,tai misinuka gersim kol jis pats jo nores,gerai nors tiek kad kosytes su karves pienu valgo ir nieko blogo nebuna
QUOTE(mamke @ 2006 05 01, 18:01) As savo dukrytei karves piena pradejau duoti kai jai buvo truputi daugiau nei 9men.,o drauge pradejo nuo 4.5men. ir visai gerai toleravo.Kiekvienas vaikas yra individualus,pvz. manoji tai kazkur nuo 7men. piena-misinuka geria tik viena karta,o kitas-gali gerti ir 2,3 kartus. Kitas vaikas gali ir nuo gimimo toleruoti karves piena, bet tai nereiskia kad ir reikia ji duoti
GAl ir keistas klausimas, bet kazkaip siandien uzpludo mintis o iki kada ta misinuka reikes duoti? Aiku mes dar mazi , mums tik 6 men.,bet nuo kada reikia nustoti duoti misini? As kaip isivaizduoju pirmiausia ji reikes pakeisti skiestu karves pienu , o po to jau ir neskiestu. Fui visai susimakalavau, pagelbekit, kad zinociau kaip ateityje elgtis.Ziurek sunui sueis jau 18 metu , o as dar su misinukais ji girdysiu
Sveika,
Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda. Gal daug kas mane uzsipuls Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni QUOTE(vaivora @ 2006 07 27, 22:24) Sveika, Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda. Gal daug kas mane uzsipuls Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni tai reiskias kad duodavai gerti karves pienuka vietoj misinuko? As taip pat greiciausiai bandysiu karves pienuka duoti anksciau nei sulaukus metuku. O koki pienuka tu perki?
Na taip nuo 7 menesio misinuka pakeiciau pienuku
Ir pigiau iseina ir paprasciau ir vaikiukas daugiau valgo O perku Marges arba MU naturalu. JIe skanus geri ir ilgai laikosi. Dar Zemaitijos pieno neblogas yra O pradeti gali bandyti po biski, tarkim ir po 50g i diena. Paziuresi kaip lelius reaguos ar patiks ir su laiku po biski didinti kieki Nors pasitaiko vaiku kuriems nelabai tinka karves pienukas Bet maciau yra MU su sumazintu laktozes kiekiu QUOTE(vaivora @ 2006 07 28, 09:30) Na taip nuo 7 menesio misinuka pakeiciau pienuku Ir pigiau iseina ir paprasciau ir vaikiukas daugiau valgo O perku Marges arba MU naturalu. JIe skanus geri ir ilgai laikosi. Dar Zemaitijos pieno neblogas yra O pradeti gali bandyti po biski, tarkim ir po 50g i diena. Paziuresi kaip lelius reaguos ar patiks ir su laiku po biski didinti kieki Nors pasitaiko vaiku kuriems nelabai tinka karves pienukas Bet maciau yra MU su sumazintu laktozes kiekiu Apie MU pienuka mano nuomone nekokia. TAi kiek ten chemijos privaryta jei jis gali parduotuvese (IKI) stoveti net ne saldytuve. Zinau as ji pati kazkada esu ragavusi , skonis patiko, bet nepatikimas. QUOTE(vaivora @ 2006 07 27, 22:24) Sveika, Na pagal siuolaikiskas visus vaiku mitybos reikalavimus vaikui iki 1 metu karves pieno negalima : nors kai kur skaiciau, kad kitos nuo 10 men balina kosytes karves pienuku Na jei nori labai ir gali iki 3 metuku misiniku maitinti yra gal ir tokiu Na cia labai viskas priklauso nuo mamytes isitikinimu. Kai kurios laikosi grieztai visu reikalavimu ir karves pieno neduoda. Gal daug kas mane uzsipuls bet as tai savo maziukui pradejau karves pienuka (is parduotuves) duoti nuo 7 men, neskiedziau, tik uzvirinau. Taip pamego karves pienuka, kad be jo dabar nei per zingsni aš su karvės pienu košę balinu nuo 6 mėnesio. Tiesa vietoj mišinuko neduodu. Bet gal pabandysiu nuo kokio 10 mė. Mano pipiras naktim geria mišinuką, tai man greičiau jį paruošti negu manau pienuką pašildyti. Vanduo į elektrinį virdulį, tuoj pat ukaista, sumaišau su šaltu ir galima gerti.. Pienukas turbūt ilgiau šiltų Mums gydytoja vis primena, akd iki metų jokio karvės pienuko
kaip anksti duodat jus paprasta pienuka
Kosyte pradejau su pienuku virti pries menesiuka, o pries savaite pradejom gerti jogurta vietoj pieno, kazkaip skaiciau, kad jogurtas geriau ir sveikiau nei pienukas
Na jogurtukai tikrai geriau visiems ir suaugusiems ir vaikams
O koki perki? nes as nuejus perduotuven pasimetu ir nebezinau net kuris cia geresnis QUOTE(vaivora @ 2006 07 31, 00:06) Na jogurtukai tikrai geriau visiems ir suaugusiems ir vaikams O koki perki? nes as nuejus perduotuven pasimetu ir nebezinau net kuris cia geresnis aš pirmiausia pirkau Miau jogurtus. Bet jų skoniai tik du
O mums dabar 10 mėn su puse, ir pradėjom gerti pienuką, nes mūsų pamėgtas mišinukas kažkodėl dingo iš parduotuvių, nebenoriu kito bandyti. Pienuko neskiedžiu ir nevirinu, 3,5 riebumo.
Sveikos mamytės,
mano lėliukui jau 8 mėnesiai, iškilo toks klausimas - iki kokio amžiaus ir po kiek reikia duoti vaikui pieno (ar mišinio, ar mamos pieno, ar karvės pieno), ar tai yra būtina ir kada jau kitokie skysčiai patenkina vaiko porekius? Ačiū toms, kurios atsakys ir pasidalins patirtimi QUOTE(eja @ 2007 05 08, 16:55) Sveikos mamytės, mano lėliukui jau 8 mėnesiai, iškilo toks klausimas - iki kokio amžiaus ir po kiek reikia duoti vaikui pieno (ar mišinio, ar mamos pieno, ar karvės pieno), ar tai yra būtina ir kada jau kitokie skysčiai patenkina vaiko porekius? Ačiū toms, kurios atsakys ir pasidalins patirtimi Sveika, jei pati maitini, tai mamos pienelio atsigerti gali duoti kada tik lelius nori ir kiek nori, o nuo 6 mėn jau arbatėles galimja. Jeigu mišinukus valgot, tai atsigerti galima duoti arbatėlės tarp maitinimų mišinukais. kadangi tavo leliukui jau 8 mėn, galit drąsiai gerti įvairių sulčių ir arbatų, pvz. kai pavalgot. As pirma vaika tik iki 3 mėn maitina, nuo tada ir pradėjau arbatų duoti, o nuo 4 mėn po truputį įvedžiau sultis. Dabar jam 2, 4 metų ir geriam viską. Kas dėl paprasto pienelio, tai nepatariama net iki 3 metų duoti, nors as savajam nuo 1,5 pradėjau duoti "Miau" saldų pienuką, nes paprasto negeria, nebet tik su kakava. Tikiuosi nors kiek atsakiau į tavo klausimą .
Dėkui už atsakymus .
O ada jau kietas maistas atstoja pienuka bet koki, nes dabar maitinu kietu maistu 2 kartus, o kitus 3 duodu savo pienuko, galvoju kada jau nebereikia pieno
Manau, kad savo pieneli gali duoti iki kada tik nori, tiek, kiek ruošiesi maitinti. Jeigu duosi gerti kitokių skysčių daugiau, tai poriekio gerti pienuko nebebus, todėl gali pradėti po truputį pienas dingti. sėkmės!
Misinukai skirti iki 3 metu ir jei vaikas megsta, geria, kodel reiketu riboti atsigerti pienuko pries miega
|