Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 7 mėn. valgiaraštis.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
florike
Sveiki,
Mano dukrytei yra 7 menesei ir butu idomu suzinoti ka daro jusu mazylei tokio amziaus,ka valgot.Gal kokiu recepciuku zinot neblogu rolleyes.gif butu visai neblogai suzoti smile.gif Nebesugalvoju kaip ir ka jeu duoti smile.gif
aciu uz atsakymus
ievakoln
hi.gif receptuku tikrai nezinome,ir mums butu idomu suzinoti..smile.gif
nieko ypatingo,bet galime papasakoti.. valgome misinuka,similac'a,labai skanutis..tada ryziu-kukuruzu kosyte,tyreles pvz.bananu,slyvu,melyniu arba trinta lietuviska obuoliuka,tuomet darzoviene(bulvyte,morkyte,kopustelis) su mesyte (arba versiena arba kalakutiena,nors siaip geriau valgome versiena..versiena skaniau,nes saldziau rolleyes.gif ),dar ciulpiame sausainukus(HIPP),geriame arbatele ir sultytes(HIPP)..na va,musu dienos meniu mirksiukas.gif siaip tai galetumem valgyti viska kas saldu,visa kita sunkiau.. smile.gif
ausrad
QUOTE(ievakoln @ 2006 04 24, 18:48)
hi.gif receptuku tikrai nezinome,ir mums butu idomu suzinoti..smile.gif
nieko ypatingo,bet galime papasakoti.. valgome misinuka,similac'a,labai skanutis..tada ryziu-kukuruzu kosyte,tyreles pvz.bananu,slyvu,melyniu arba trinta lietuviska obuoliuka,tuomet darzoviene(bulvyte,morkyte,kopustelis) su mesyte (arba versiena arba kalakutiena,nors siaip geriau valgome versiena..versiena skaniau,nes saldziau rolleyes.gif ),dar ciulpiame sausainukus(HIPP),geriame arbatele ir sultytes(HIPP)..na va,musu dienos meniu mirksiukas.gif siaip tai galetumem valgyti viska kas saldu,visa kita sunkiau.. smile.gif
*

thumbup.gif Mano sunelis labai megsta nestle ryziu kosytes jau su pienu vakarienei. O rytais valgo zinoma po ne daug mesyciu tyreliu, poto atsigeria mamos pienelio ir pasnaudzia. pries pieciams dazniausiai valgo danonki varskytes, labai skanios nestle tyreles su varskyte. Pietum issiverdam darzoviu kartais kartu su mesyte. Ka bedarytumet nebijokit ideti prieskoniu t.y. druskytes ar gliukozes. Kai pirma karta pasiuliau darzoviu tai nepatiko idejau gliukozes ir iskarto suvalge. Kita karta su druskyte irgi tiko. O siaip tai valgo visas nestle kosytes, tik po nedaug juk turi likti vietos mamos pieneliui. biggrin.gif
ievakoln
QUOTE(ausrad @ 2006 04 24, 19:21)
thumbup.gif Mano sunelis labai megsta nestle ryziu kosytes jau su pienu vakarienei. O rytais valgo zinoma po ne daug mesyciu tyreliu, poto atsigeria mamos pienelio ir pasnaudzia. pries pieciams dazniausiai valgo danonki varskytes, labai skanios nestle tyreles su varskyte. Pietum issiverdam darzoviu kartais kartu su mesyte. Ka bedarytumet nebijokit ideti prieskoniu t.y. druskytes ar gliukozes. Kai pirma karta pasiuliau darzoviu tai nepatiko idejau gliukozes ir iskarto suvalge. Kita karta su druskyte irgi tiko. O siaip tai valgo visas nestle kosytes, tik po nedaug juk turi likti vietos mamos pieneliui. biggrin.gif
*

oho,del danonki,kazkaip man atrodo,kad gal negalima dar..ar jau galima?o kokios cia tos varskytes?tos kur suaugusieji( biggrin.gif )valgo?
enola
mano angeliukui jau beveik 7 men! valgom mes daug visko! pusryciam kiausinio tryni duodu su bulkyte ant kurios daug sviesto,arba sasykos puse sukertam,poto dar reik uzvalgyt nan misinuko nes kitaip neuzmigtu lotuliukas.gif ,tarp maitinimu valgom sausainiu arba sureliu!pietum mesyte su darzovem! vakarienei tai valgom arba varskyte arba jogutuka arba pieniska milupos kosyte! dar kartais toki lengva omleta issikepam! naktim prabundam dar kokius 3-4 kart! o siaip tai mokam stovet,sedet,ropot dar nemokam bet tikimes greit ismokt nes mokinames! vaikstom su vaikstyne labai sparciai! kalbam savo kalba sauniai! ir siaip esam labai linskmi kai nesegam!!! tongue.gif
juratike13
QUOTE(enola @ 2006 04 25, 11:08)
mano angeliukui jau beveik 7 men! valgom mes daug visko! pusryciam kiausinio tryni duodu su bulkyte ant kurios daug sviesto,arba sasykos puse sukertam,poto dar reik uzvalgyt  nan misinuko nes kitaip neuzmigtu lotuliukas.gif ,tarp maitinimu valgom sausainiu arba sureliu!pietum mesyte su darzovem! vakarienei tai valgom arba varskyte arba jogutuka arba pieniska milupos kosyte! dar kartais toki lengva omleta issikepam! naktim prabundam dar kokius 3-4 kart! o siaip tai mokam stovet,sedet,ropot dar nemokam bet tikimes greit ismokt nes mokinames! vaikstom su vaikstyne labai sparciai! kalbam savo kalba sauniai! ir siaip esam labai linskmi kai nesegam!!! tongue.gif
*

O cia tai mane nustebino toks maitinimo racionas 7men.kudikiui,sasyskos,sureliai,BULKA SU SVIESTU,jauciu jums reiketu pasiskaityt apie maitinima,ka turi valgyti kudikis tokio amziaus doh.gif doh.gif doh.gif
Arba jus cia baikas metot,arba tikrai kazkas netaip.... g.gif schmoll.gif
ausrad
QUOTE(juratike13 @ 2006 04 25, 17:08)
O cia tai mane nustebino toks maitinimo racionas 7men.kudikiui,sasyskos,sureliai,BULKA SU SVIESTU,jauciu jums reiketu pasiskaityt apie maitinima,ka turi valgyti kudikis tokio amziaus doh.gif  doh.gif  doh.gif
Arba jus cia baikas metot,arba tikrai kazkas netaip.... g.gif  schmoll.gif
*

Danonki sake kad galima pradedant nuo vieno saukstelio. blush2.gif O nestle varskytes tai su vaisiais, juk ten tik tyrele (piure). smile.gif
Tutė
mano angeliukui jau beveik 7 men! valgom mes daug visko! pusryciam kiausinio tryni duodu su bulkyte ant kurios daug sviesto,arba sasykos puse sukertam,poto dar reik uzvalgyt  nan misinuko nes kitaip neuzmigtu lotuliukas.gif ,tarp maitinimu valgom sausainiu arba sureliu!pietum mesyte su darzovem! vakarienei tai valgom arba varskyte arba jogutuka arba pieniska milupos kosyte! dar kartais toki lengva omleta issikepam! naktim prabundam dar kokius 3-4 kart! o siaip tai mokam stovet,sedet,ropot dar nemokam bet tikimes greit ismokt nes mokinames! vaikstom su vaikstyne labai sparciai! kalbam savo kalba sauniai! ir siaip esam labai linskmi kai nesegam!!! tongue.gif
*

nu jūs čia pavarot. mes dar tik prie mėsos pratinamės. o kur sasyskos? Mamos jūs ką rimtai, vaikučius tokiais subproduktais maitinat?
Na žinoma, maniškė iš tų nevalgiukių, bet sūreliai, sosyskos, bulkos, omletai doh.gif
Pritariu juratike13'ei. Dėl manęs tai į sveikatą, bet ar ateity problemų nesusilauksit su tokiu meniu?
O šeip šaunuoliai, kad puikiai augate.
P. S. Florike, mėnesiai rašosi su -iai, o ne - ei ( sory , neiškenčiau)
ausrad
QUOTE(ausrad @ 2006 04 25, 17:31)
Danonki sake kad galima pradedant nuo vieno saukstelio. blush2.gif  O nestle varskytes tai su vaisiais, juk ten tik tyrele (piure).  smile.gif
*

Beje ar daug mazyliu 7men. jau stovi? Mes tai ne tik stovim bet ir eiti labai bandom, net papykstam jai neleidzia. Kai gulim ir sliauziam ir ropojam. biggrin.gif
Tutė
ne, mes tai toli dar napažengėm. Dar tik kėturpėsčia mokosi stotis, šliaužia sėkmingai tik atbula. Tiesa, o kiek per mėnesį priaugate?
ievakoln
*

ohmy.gif ohmy.gif as manau,kad cia pokstas..
Tutė
Nu gal ir pokštas,tikėkimės.
florike
QUOTE(Tutė @ 2006 04 25, 16:34)
nu jūs čia pavarot. mes dar tik prie mėsos pratinamės. o kur sasyskos? Mamos jūs ką rimtai, vaikučius tokiais subproduktais maitinat?
Na žinoma, maniškė iš tų nevalgiukių, bet sūreliai, sosyskos, bulkos, omletai doh.gif
Pritariu juratike13'ei. Dėl manęs tai į sveikatą, bet ar ateity problemų nesusilauksit su tokiu meniu?
O šeip šaunuoliai, kad puikiai augate.
P. S. Florike, mėnesiai rašosi su -iai, o ne - ei ( sory , neiškenčiau)
*

Na taip pati nepasiziurejau kaip parasiau blush2.gif sorry
juratike13
Pokstauti reiketu pokstu ir linksmybiu skyrelyje ax.gif ,o mes t.p. nesiskundziam apetitu,nei svoriu,musu meniu: misinukas,darzoviene,t.p. mesyte,labiausiai megstam kalakutiena,( o jei pirktines,tai visokios tinka)milupos sausainukas,kartais obuoliukas,tyrele vaisiu(pirktine) ir grudu kosyte.Valgom 5-6kartus,sveriam 10.7kg.,tai tikrai daug,bet mes jau nuo gimimo sparciai augam. ax.gif
O siaip sedim,bet dar netvirtai,t.p. sedim ant puoduko ir dazniausiai atliekam reikalus,tai buna 1-2 kartus dienoj.Vaikstynej vaikstom,lakstom,bet nelabai noriai,labiau patinka zingsniuoti prilaikomam...Turim du dantukus,tai tiek... 4u.gif
ausrad
QUOTE(Tutė @ 2006 04 25, 17:58)
ne, mes tai toli dar napažengėm. Dar tik kėturpėsčia mokosi stotis, šliaužia sėkmingai tik atbula. Tiesa, o kiek per mėnesį priaugate?
*

Mes per paskutinta menesi priaugom 400gramu. unsure.gif Labai idomu butu paziureti kaip mazylis atbulomis sliauzia. doh.gif biggrin.gif Mano sunelis vos pora kartu pamegino eme ir atsistojo, buvo labai juokinga nes ir pats nustebo kas atsitiko. biggrin.gif biggrin.gif
Tutė
QUOTE(ausrad @ 2006 04 25, 18:40)
Mes per paskutinta menesi priaugom 400gramu. unsure.gif Labai idomu butu paziureti kaip mazylis atbulomis sliauzia. doh.gif  biggrin.gif Mano sunelis vos pora kartu pamegino eme ir atsistojo, buvo labai juokinga nes ir pats nustebo kas atsitiko. biggrin.gif  biggrin.gif
*

Nu maniškė kerta vaisines tyrele, pirktines, žinoma. Labai mėgsta kruopas - grikius, ryžius su tyrelėm ar sultim. Šeip ne tai įsiūliau triušienos su daržovėm. Nevalgė. Tai šiandien pabandžiau su kruopom. Sulčių negeria. Geria tik MP. Priaugoam po 300-400 gr.
Mano abi atbulom šliaužti pradėjo. O sėdi tai tvirtai. Pastatyta ir prilaikoma stovi, bet pati tai neišsilaiko. Ji pas mane tokia flegmukė.
*Lina*
mano dukrytei 7 mėn,valgom pusryčiams pieniška Hiip košytę.pietums valgo daržovienę ,mėsutės nelabai mėgsta,gauna ir vaisių tyrelių,sultis patinka tik tos kurios tirštos,bananų,abrikosų,mišinuką geria 3-4 kartus smile.gif
sėdi tvirtai,pati savarankiškai atsisėda,turi 4 dantukus bet jau 5 dygsta 4u.gif
Borderline
mano kukuliui jau greit 7 men, bet man jis dar atrodo kaip mazas kudikelis. turi 1 danti, jau beveik (prilaikomas) sedi. karts nuo karto vangiai apsivercia. gerai guli ant pilvuko.

meniu: ryte misinelis aptamil 2, pietums darzoviu ir mesos tyrele hipp. pavakariams misinelis, sulciu atsigeria, vakarienei hipp kose. 4 ryto misinelis
Irjuda
o mes neturim dantu ax.gif tvirtai sėdim, noriai žingsniuojam, bandom stotis, šliaužiot nemokam ir nenorim mokintis. 4u.gif valgom 2-3 kartus per dieną mišinį ir tris kartus košes (daržovių su mėsyte, ir kruopu kokių nors). taip pat tarp maitinimų paskanaujam obuolį, bananą, kivi, geriam sultis. smile.gif
jole
Mano 2.gif irgi 7 mėn. Jau turim 6 dantukus biggrin.gif sėdim, lakstom su vaikštyne, patinka kai laikai ir vedi už pažastų.Šlaiužioti ir ropoti net nebando schmoll.gif ir pastovėti dar nesiseka.
Mūsų meniu. Anksti ryte mišinukas Tutteli2 , pusryčiams milupa, nestle, arba tutteli grūdų košytė, pietums mėsytė - triušiena arba veršiena - su kruopomis, nes su daržovėmis nevalgo, vakarienei- vėl košytė ir prieš naktį mišinukas. Tarp maitinimų dar valgo saldžią tyrelę/obuolį/bananą, ir geria kai nori sultis arba arbatytę. essen.gif
Kad skaniau b9tų, tai virdama mėsą įdedu pipirą nemaltą, lauro lapelę, pagardinu prieskoniais be druskos. Nei druskos, nei cukraus nenaudojame.
ladybird20
mums beveik 7mėn su puse, turim 1dantuką, mokam sėdėti, be pagalbos, jau atsistojam ir atsisėdam prisilaikydami uz konors, ropojam labai puikiai thumbup.gif
kas tris val valgom MP, ryte valgom nestle ryzių košytės su bananais, per pietus - košytės su mėsyte, vakare - smulkiai maltų grikių, kviečių, ryži košės. valgo tik po du šaukštelius g.gif o va hipp vaisių tyrėlės visą induka suvalgo - labai skanu thumbup.gif arbatos visai negere, išspjauna schmoll.gif
enola
ziuriu mamytes jus jau labai kategoriskai paziurejot i musu maista, bet jam tai labai skanu ir jis taip valgo! o tyreliu tai visiskai nevalgo!! lotuliukas.gif net jam nebandyk kisti,nes tuoj pradeda ziaugciot! tai kazka valgyt reikia ir jus jau taip neisigaskit omleta tikrai netoki kaip mes suaauge valgom jis valgo,o ant garu kepta toki su kiausinuku ir truputi vandenuko jis gaunasi toks purus purus! thumbup.gif o sasyska mes sumalam be skurytes,negalvokit valgo jis ir versiena ir jautiena su bulvytem ir morkyte ir svoguniuku!!!! tarpkitko buvau pas alergologa ir sake svogunas labai sveika ir reikia duot kuo daugiau!!!! thumbup.gif o del surelio tai taip zinau kad blogai bet jis labai daug valgo tesiog visada turi kazka kramtyt tai as jam kartais duodu tarp maitinimu! blush2.gif nezinau,kam nepatinka kaip mes valgom tai atsiprasau!!!! ax.gif
waidoolka_
QUOTE(enola @ 2006 04 26, 12:21)
ziuriu mamytes jus jau labai kategoriskai paziurejot i musu maista, bet  jam tai labai skanu ir jis taip valgo! o tyreliu tai visiskai nevalgo!! lotuliukas.gif  net jam nebandyk kisti,nes tuoj pradeda ziaugciot! tai kazka valgyt reikia ir jus jau taip neisigaskit omleta tikrai netoki kaip mes suaauge valgom jis valgo,o ant garu kepta toki su kiausinuku  ir truputi vandenuko jis gaunasi toks purus purus! thumbup.gif  o sasyska mes sumalam be skurytes,negalvokit valgo jis ir versiena ir jautiena su bulvytem ir morkyte ir svoguniuku!!!! tarpkitko buvau pas alergologa ir sake svogunas labai sveika ir reikia duot kuo daugiau!!!! thumbup.gif o del surelio tai taip zinau kad blogai bet jis labai daug valgo tesiog visada turi kazka kramtyt tai as jam kartais duodu tarp maitinimu! blush2.gif  nezinau,kam nepatinka kaip mes valgom tai atsiprasau!!!!  ax.gif
*

as nematau cia nieko blogo mirksiukas.gif nors mes jau sendien iseiname is septyniu menesiu, bet jau desrele irgi valgome. tai zinoma, kad be skuros ir kad sutrinta, ji desrele su bulvyte labau megsta thumbup.gif
cudo
mano auksas ragauna viska,ir as rimtai labei megsta mesos,tei ragavo šašliku,cepelinu
valgo doug ir dažnai,varške danonki,ar tireli sukopoja per viena karta,geri Bebi mešinuka

Sedim nuo 6 men.,dabar stojair laksto su vaikštinukais tik spek pagaut,doug šneka 9savo kalba) ir darom karteis sisiu i poduka (as jou pratinu)

Labei kapoja sauseini ir banana cela ne trinta
O dantuku tik du rolleyes.gif

thumbup.gif mano mažas

blush2.gif uz klaidas
Papildyta:
QUOTE(enola @ 2006 04 26, 12:21)
ziuriu mamytes jus jau labai kategoriskai paziurejot i musu maista, bet  jam tai labai skanu ir jis taip valgo! o tyreliu tai visiskai nevalgo!! lotuliukas.gif  net jam nebandyk kisti,nes tuoj pradeda ziaugciot! tai kazka valgyt reikia ir jus jau taip neisigaskit omleta tikrai netoki kaip mes suaauge valgom jis valgo,o ant garu kepta toki su kiausinuku  ir truputi vandenuko jis gaunasi toks purus purus! thumbup.gif  o sasyska mes sumalam be skurytes,negalvokit valgo jis ir versiena ir jautiena su bulvytem ir morkyte ir svoguniuku!!!! tarpkitko buvau pas alergologa ir sake svogunas labai sveika ir reikia duot kuo daugiau!!!! thumbup.gif o del surelio tai taip zinau kad blogai bet jis labai daug valgo tesiog visada turi kazka kramtyt tai as jam kartais duodu tarp maitinimu! blush2.gif  nezinau,kam nepatinka kaip mes valgom tai atsiprasau!!!!  ax.gif
*

thumbup.gif Šaunoli, taip ir darik
mano dukrele 17 metu as ir jai nuo 4 men.,kišdavou visko,no po biški.sveika kaip aguretis drinks_cheers.gif
Borderline
7 menesiu kudikiams dar anksti stoveti o juo labiau vaikscioti.

o jei dar su vaikstyne tai isvis ne kas. ji kenkia kudikio stuburui, salygoja ydinga nugaros, dubens ir koju vystymasi, neteisinga svorio pasiskirstyma, vaikas pradeda veliau vaiksciot, paskui nesugeba sukaupti demesio, nervuojasi, vienzo pravalas.
Hmmm...
Na mums jau už savaitėlės 8... tai vat turim 3 dantukus, sėdim (ir atsisėdam), atsistojam (įsikibę) ir vaikštom kur tik randam atramą. Ropoja, bet tik tiek, kiek reikia tikslui pasiekti - iki lovos ar stalo, kur galima įsikibt ir atsistot.
Valgo MP, košes (pirktines), daržovienes bei daržoves su mėsa (labai jau nenoriai)...
Vat taip ir gyvenam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Borderline @ 2006 04 26, 15:04)

o jei dar su vaikstyne tai isvis ne kas. ji kenkia kudikio  stuburui, salygoja ydinga nugaros, dubens ir koju vystymasi, neteisinga svorio pasiskirstyma, vaikas pradeda veliau vaiksciot, paskui nesugeba sukaupti demesio, nervuojasi, vienzo pravalas.
*

Maniškis pats atsistojo ir pradėjo vaikščiot aplink lovytę 6,5 mėnesio, tai ką turėjau daryt? Pabandyk pasodint ar neduok die paguldyt - tokia isterija doh.gif Klausiau pediatrės, tai sakė, kad jei vaikas pats stojasi, tai vadinasi jam jau atėjo laikas, priršęs gi nelaikysi doh.gif

O dėl vaikštynių... kiekvienas turi savo nuomonę 4u.gif
jole
o jei dar su vaikstyne tai vaikas pradeda veliau vaiksciot, paskui nesugeba sukaupti demesio, nervuojasi, vienzo pravalas.
*

Visiškai nesutinku. Mano vyresnioji irgi buvo vaikštynėj, o vaikščioti pradėjo 10 mėn. Aišku į tą vaikštynę protingai reik dėt, o ne įmest ir visai dienai.
cudo

o jei dar su vaikstyne tai isvis ne kas. ji kenkia kudikio  stuburui, salygoja ydinga nugaros, dubens ir koju vystymasi, neteisinga svorio pasiskirstyma, vaikas pradeda veliau vaiksciot, paskui nesugeba sukaupti demesio, nervuojasi, vienzo pravalas.
*

Nesamone,turiu patertes ir keliju drauges viska norme !!!!@!!!!!!!!! thumbup.gif
QUOTE(jole @ 2006 04 26, 17:18)
Visiškai nesutinku. Mano vyresnioji irgi buvo vaikštynėj, o vaikščioti pradėjo 10 mėn. Aišku į tą vaikštynę protingai reik dėt, o ne įmest ir visai dienai.
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif Vaikai jaucia ka DARO,jai sunku to ir guli
Amulet
QUOTE(ausrad @ 2006 04 24, 19:21)
Ka bedarytumet nebijokit ideti prieskoniu t.y. druskytes ar gliukozes. Kai pirma karta pasiuliau darzoviu tai nepatiko idejau gliukozes ir iskarto suvalge. Kita karta su druskyte irgi tiko.
*

Tokiems vaikuciams dar per anksti druska ir cukrus 4u.gif ir prieskoniai taip pat.
mano angeliukui jau beveik 7 men! valgom mes daug visko! pusryciam kiausinio tryni duodu su bulkyte ant kurios daug sviesto,arba sasykos puse sukertam,poto dar reik uzvalgyt  nan misinuko nes kitaip neuzmigtu lotuliukas.gif ,tarp maitinimu valgom sausainiu arba sureliu!pietum mesyte su darzovem! vakarienei tai valgom arba varskyte arba jogutuka arba pieniska milupos kosyte! dar kartais toki lengva omleta issikepam!
*

blink.gif as apsalusi blink.gif
QUOTE(ausrad @ 2006 04 25, 17:37)
Beje ar daug mazyliu 7men. jau stovi? Mes tai ne tik stovim bet ir eiti labai bandom, net papykstam jai neleidzia. Kai gulim ir sliauziam ir ropojam. biggrin.gif
*

maniske lovyteje pati atsistoja ir kai laikai uz kojyciu, moka pati atsisesti. Turim du dantukus.
O del maisto, tai valgome Tutteli2 misinuka, kosytes visu kruopu jau isragavome, darzovienes ir tik tik paragavome vistienos. Geriame sultytes (skiestas) ir arbatele (be cukraus). O varske tokiam vaikiukui manau tikrai dar ankstoka. Valgome kas 4 val. ir jau koki menesiuka, kaip nakti visiskai nevalgome ax.gif
Jutare
QUOTE(Natyte @ 2006 04 27, 10:59)
blink.gif as apsalusi  blink.gif

švelniai pasakyta hihihi.gif
jole
QUOTE(Natyte @ 2006 04 27, 10:59)
O varske tokiam vaikiukui manau tikrai dar ankstoka.
*

Tikrai neankstoka. Varškė rekomenduojama nuo 6 mėn. 4u.gif
Urartu
QUOTE(Borderline @ 2006 04 25, 20:52)
karts nuo karto vangiai apsivercia. gerai guli ant pilvuko.

*

Nežinau kaip Vokietijoje, bet Lietuvoje pediatrai įtartų motorikos atsilikimą, jei septynių mėnesių vaikas sugeba tik "gerai gulėti ant pilvo ir retkarčiais vangiai apsiversti". Juk čia 4 mėn vaiko pasiekimai...Man regis tokiam kineriukui reikia rimtų masažų ir mankštelių. Nenoriu labai girtis, bet mes - kaip ir daugelis čia rašiusių kitų vaikiukų mamyčių - ropojam kaip reikiant ir kur radę įsikibti atsistojam ir stovim. Ir pediatrai sako, kad niekas ne per anksti, viskas pačiu laiku!
ingere
Sveikutės smile.gif

na aš irgi apšalusi, kaip tokiems mažiukams šašlykai, cepelinai...Gal dabar ir nieko, bet kas žino, kaip bus ateityje??? Manau, reiktų šiek tiek atsakingiau žiūrėti į vaiko meniu g.gif .

Mes valgome dažniausiai tik tai, ką rekomenduoja gydytoja, o jei ką nors ir sumanome paragauti, tai visada atsiklausiame gydytojos patarimo. Nes va pradėjome valgyti kalakutieną, tai iš kart dukrytės krūtinytė pabrinko. Gydytoja sako, kad kalakutai dažniausiai šeriami hormoniniais preparatais, todėl taip ir atsitiko, tad geriau valgyti žoliaėdžių mėsą (jautieną, veršieną).

Mūsų meniu:

7 - 8 val. - Hipp1 mišinukas
10 val. - grūdinė košė (pasirinktinai verdu iš Nordic, Fasmos ir kt. firmų dribsnių:ryžių, grikių, avižų, kukurūzų, kviečių, miežių, rugių, 4 ar 5 grūdų, galima pagardinti vaisiais (bananu, obuoliu).
14 - 15 val. - daržovienė (pasirinktinai bulvė, morka, kalafijoras, brokolis, cukinija)arb grūdų košė, pasirinktinai su jautienos ar veršienos mėsyte, liežuviu ar žuvimi.
19 val. - grūdų košė su šaldytomis mėlynėmis arba džiovintais vaisiais (vaisius gerai išmirkau ir gerai paverdu, o poto su blenderiu susmulkinu).
21 - 22 val. - Hipp1 mišinukas.

Duodu taip pat pagraužti džiuvėsių, ryžių trapučių, vaflių.

Puikiai augame, nesame dar sirgę (tfu, tfu, tfu...), gerai sėdime nuo 6 mėn, lakstome su vaikštyne, kraujas thumbup.gif .
florike
Sakykit, o kai duodat pietu darzoves ir mesyte.Viska kartu sutrinat ar atskirai duodat sutryne mesyte ir atskirai darzoves???
aciu jums
Hmmm...
QUOTE(florike @ 2006 04 28, 10:30)
Sakykit, o kai duodat pietu darzoves ir mesyte.Viska kartu sutrinat ar atskirai duodat sutryne mesyte ir atskirai darzoves???
aciu jums
*

Viskas kartu mirksiukas.gif

Nors, jei šašlykus duotum, tai gal atskirai tada hihihi.gif tongue.gif
florike
QUOTE(Ievius @ 2006 04 28, 11:51)
Viskas kartu mirksiukas.gif

Nors, jei šašlykus duotum, tai gal atskirai tada hihihi.gif  tongue.gif
*

Ne ne mes tikrai saslyku nevalgom. schmoll.gif biggrin.gif
Tutė
Sveikutės,
Mes pirmą mėsytę bandėm triušieną. Tai šeip sau. Išvirtą mėsą sutryniau iki piurės ir sumaišiau su daržoviene. O neseniai gavo ir veršienos, tai irgi nedaug valgė su daržovėm. O kai pabandžiau sumaišyti su vaisine tyrele ir dar įdėjau savo šaldytų juodųjų serbentų tyrelės, tai lapnojo net gražu žiūrėti buvo. Taip, kad galit eksperimentuoti įvairiai. Mums taip ir gydytoja patarė - duoti kuo įvairesnių skonių pabandyti. Vaikiukas pats atsirinks kas jam skanu. Nu tik žinoma, ne sasyskų ( gerai, kad dar 100gr. nepasiūlė) mirksiukas.gif
Čia mes vis apie fizinius pasiekimus šnekame. O aš norėčiau paklausti, kokius garsus vaikučiai leidžia, kokius veiksmus ( be to , kad atsisėda, atsistoj, ropoja, šliaužia ) dar moka. Pvz. maniškė jau parodo ir pasako - ne - ne- ne , kraipo galvytę lyg sakydama - ne ( ypač kai valgom košes). Mėgsta dainuoti ( leidžia įvairius garsus) kai mes su sese dainuojam, arba groja muzika, kuri jai patinka. Pasako panašiai į šuniuko - au- au, kai matom šunį ar katę. O kaip jūsiškiai?
juratike13
Tijus pries kelias dienas pasake labai panasiai kaip "ATEIK",BET TAI BUVO AISKIAI IR TIK VIENA KARTA,O DABAR DAZNAI SAKO ATEK lotuliukas.gif ,NES AS DAZNAI JAM KARTOJU SI ZODI,YPAC,KAI JIS PRIEINA PRIE GELES IR JAU TAIKOSI LAPUS PARAGAUT ARBA AKMENUKUS I BURNA ISIDET...Siaip sako te-te,da-da-da,mam,abu...kai girdi atrodo saunu,o kai parasyti reikia sunkiau... doh.gif
ligiukss
4u.gif mus jau 7mėn,o valgom tai įvairų maistą:pusryčiams mišinukas,po to vėl truputi mišinuko tada vaisiai(obuoliukas,bananas,kriaušė),tada pietums daržovės(bulvės,kopūstas,šparagai,žirneliai,morkos,briuselio kopūstai,kalafijorai) su mėsa(veršiena).po to valgom vėl daržoves su grūdais kartais be grūdų.Vakarienei tai košės (kukurūzų,ryžių,grikių)arba Tutelio košytės su vaisiais, ir atsigeriam truputi mišinuko.toks mūsų racionas.Žadam greit paragauti avižų gal ir manų košytės truputėli. biggrin.gif
Sėdim gerai.Dantukų dar neturim,dar neropojam,stovim kai tėtis ar mama laiko už pažastų.Kalbam mamam ir dar daug savos kalbos žodžių. mirksiukas.gif
Guggy
QUOTE(enola @ 2006 04 25, 01:08)
mano angeliukui jau beveik 7 men! valgom mes daug visko! pusryciam kiausinio tryni duodu su bulkyte ant kurios daug sviesto,arba sasykos puse sukertam,poto dar reik uzvalgyt  nan misinuko nes kitaip neuzmigtu lotuliukas.gif ,tarp maitinimu valgom sausainiu arba sureliu!pietum mesyte su darzovem! vakarienei tai valgom arba varskyte arba jogutuka arba pieniska milupos kosyte! dar kartais toki lengva omleta issikepam! naktim prabundam dar kokius 3-4 kart! o siaip tai mokam stovet,sedet,ropot dar nemokam bet tikimes greit ismokt nes mokinames! vaikstom su vaikstyne labai sparciai! kalbam savo kalba sauniai! ir siaip esam labai linskmi kai nesegam!!!
*

siaubas kazkoks schmoll.gif doh.gif vaikam reikia valgyt ne tai kas jiems patinka, o tai kas sveika... sveikos mitybos iprociai pradeda formuotis dar kudikysteje... o nuo tokiu maitinimu vaikas ateityje tures problemu arba su sveikata arba su svoriu...

QUOTE(waidoolka_ @ 2006 04 26, 03:03)
as nematau cia nieko blogo mirksiukas.gif nors mes jau sendien iseiname is septyniu menesiu, bet jau desrele irgi valgome. tai zinoma, kad be skuros ir kad sutrinta, ji desrele su bulvyte labau megsta thumbup.gif
*

nieko naudingo maistiniu atzvilgiu nera... kad ir be skuros vistiek slamstas...

QUOTE(Borderline @ 2006 04 26, 05:04)

*

visi kudikiai skirtingi... jei jie pasiruose ir nori sedet. ropot ar stovet, tai thumbup.gif bet jei pries laika verciami per prievarta, tai nieko gero as cia nematau... schmoll.gif viskam savas laikas...

QUOTE(jole @ 2006 04 27, 12:03)
Tikrai neankstoka. Varškė rekomenduojama nuo 6 mėn. 4u.gif
*

pirma karta girdziu g.gif vaikams iki metu nerekomenduojama nei kiausiniai nei karves pienas... taigi ir varske...o ypac su cukrumi ir kitais priedais...

man kai kuriu mamyciu poziuris i vaiku mityba atrodo labai neatsakingas... unsure.gif spes juk jie visko prisiragauti... ir sveiko, ir nesveiko...
Glamelija
perskaiciau kone visas zinutes ir vietomis pasibaisejau kaip mamos neatsakingai ziuri i vaiku mityba. 7 men kudykio skrandis dar negamina visu virskinimui reikalingu fermentu, todel ir maistas turi buti ypatingas. Mano vyriokas ryte valgo grudine kose su bananu ir obuoliu, atradau labai geras lietuviskas vaikams skirtas is ekologiniu ukiu grudines koseles "Pukio koses". per pietus darzoviene su mesa, bet paskutines kelias diena baikotuoja - kazko ju nebenori valgyti, o vakare arba vel grudine kosele (ja tiesiog dievina), arba darzoviene. na o tarp siu rimtu maitinimu - mamos pienukas, kuris yra skaniausias pasaulyje.

o del pasiekimu, tai pasigrti tikrai turim kuo - nuo 5,5 mes ropojame (jau dalyvavome ropliuku konkurse), nuo 6 puikiai pats atsistojo ir stovi, prisilaikydamas uz kazkokio daikto eina, labai megsta vaikscioti uz rankyciu. Nuo 5 men daro "ne-ne" (mojuoja galva), nuo 6 sako mama, baba ir daro taip-taip (galvyte), nuo 7 ploja katuciu, rankyte mojuoja atia ir labas. Kai einame gult, dainuoju lopsyne, tai jis man irgi niunioja, migdosi. Siaip jis pas mane aktyvistas.
ligiukss
biggrin.gif 4u.gif o kaip manote ar septynių mėn vaikučiui galima truputi kefyro atsigerti? g.gif
Sintija
O Dieve, nu ir kai kuriu mamu vaikuciu meniu......... doh.gif omletai, desreles, saslykai, druskai ir kiti prieskoniai, skaiciau ir net karstis ismuse. gal galvoju ne ten pakliuvo, gal ten ne 7 menesiai o 7 metai g.gif as soke. keista kad dar sampano vaikui uzsigerti nesiulo. ka gali zinoti gal irgi patiktu blink.gif zodziu sedziu pakraupus ir nesuvokiu ar ten mamoms po 13 metu ar man kazkas negerai. Mielos mamos, galvokite daugiau apie savo vaikucius ir ju sveikata.
kristukas00
na, as manau, kad kiekviena mama zino, kas jo vaikeliui geriausia.jei ji nori maitinti saslykais, ar varske tai tegu maitina. mano uosviene irgi giriasi, kad vyro brolis nuo puses metu cepelinus valge blink.gif bet as tai grieztai jai draudziu duoti visokiu agurkeliu ar apelsinu mad.gif fool.gif musu meniu darzoviu kosyte, grudu kosyte, tyreles, sausainukas.mums uz savaites tik 7 men, tada jau pradesiu duot ir mesyte. sedet tvirtai dar nesedim verysad.gif vaikstynese pabunam tik kokias10-15 min per diena, todel ir nestovim ir neropojam, nors labai jau norim. Vartaliojames i visas puses. taip kad musu pasiekimai palyginus su kitu dar mazi verysad.gif , bet mamai ir tetei tai labai dideli biggrin.gif
grazina37
QUOTE(ligiukss @ 2006 06 05, 22:15)
biggrin.gif 4u.gif o kaip manote ar septynių mėn vaikučiui galima truputi kefyro atsigerti?  g.gif
*

taip kefyro galima ax.gif
taniai
Mums jau 7.5 men.
Esam nevalgiukai schmoll.gif Labiausiai prie duses MP smile.gif O taip tai musu meniu: ryte MP, per pietus darzoviene ( bulve, morka, kopustas, kalifeoras, cukinija) su miesyte ( kalakutiena arba versiena) ir sulciu biskiuka atsigeria , labiausiai patinka persiku thumbup.gif ; po to vel MP; pavakariams banana ssuvalgo, o vakarenei vis bandom isiulyti avizu ar riziu bepienes koses Milupa, kad butu skaniau sumaisau su pieniska Milupos bananine kose. Itr po to vel MP ir dar nakti kokius 4 kartus MP.
Sedim tvirtai, stojames , jau bandom lovyteje vaiksciot. O vaikstukose tai jau laksto 4u.gif
Turime 8 dantukus
Sakom tete, tea , ate, papa, baaa, dai
Ant poduko atliekam savo reikaliukus thumbup.gif
zara**

*

PRITARIU drinks_cheers.gif TOS VAIKSTYNES DAR IR PILNAPADYSTE GALI SUKELTI! schmoll.gif
kashara
gal geriau iswis neatidarinet tokiu skyreliu nes ziuriu cia mamytes baigia susimust.kiekwiena mama sawo waikus augina skirtingai.nori tegu duoda sasla bet juk neduoda wiso iesmo.nuo wieno gabaliuko tikrai nieko neatsitiks o be to manau juik ne kasdien walgo.del kiausiniu juk uirgi ne kasdien.o warskyte galima walgyt kas antra diena.
kiekwiena wadowaukites sawo nuojauta ir wiskas ir nera reikalo waryt ant kitu mamu kaip ir kuo jos maitina sawo mazius.
tas pats ir su waikstynem manau kiekwiena supranta ad negalima ryte pasodint o wakare isimt waika is waikstyniu.pasodini kokiam puswalandziui o po to paleidi ant zemes ropinet.
ligiukss
4u.gif man atrodo,kad mes kartais per greitai norim visko iš savo vaikučių.Juk kaip dar tik laukiamės vis sau kartojom,kaip rūpinsiuosi ir stengsiuosi būti kuo geresnė mama.Mes ir esame,tik reikia neskubėti ir per daug nereikalauti iš tokių mažų būtybių.Juk jiem šis pasaulis toks svetimas ir toks įdomus,gražus ir spalvingas.Čia šalia Jo mylimi tėveliai. mirksiukas.gif
Pirma visada laukiamia, kada gi pradėsi laikyti galvytę, po to sėdėti, ropoti, vaikščioti ir t.t.
Bet palaukim ir pasidžiaukim tuo ką vaikutis išmoko, neskubinkim jo, mes niekomet nesužinosim ar jam skani daržovienė, ar ne tuo metu ir ko jis nori,mes tik galim savo nuomone jam pritaikyti.(Man atrodo,kad jis jau nori sėdėti,valgyti kito maisto,vaiščioti ir t.t.) Bet juk vaikutis viską padaro pats ir kiekvienas skirtingai, vienas anksčiau, kitas vėliau. Tik reikia duoti laiko. Ir nemanau, kad labai svarbu kada vaikas pradeda vaikščioti ar 7, ar 12mėnesių, tik kad jis pradeda pats. biggrin.gif
Tik manau reikia leisti vaikui augti palengva ir mums pasidžiaugti kiekviena diena,nes jie auga ir tokie mažyčiai yra tik vieną kartą.Mes esam jiems visas pasaulis, šiluma, meilė, gėris ir pačios gražiausios spalvos. Mes esam supermamos. 4u.gif
Niegala
Cia visos mamytes raso ka vaikuciai valgo, o mane labai domina koki kieki pvz koses suvalgo per viena karta. Man atrodo kad mazasis nelabai valgus yra del to ir iskilo toks klausimelis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.