Aš darau kaip liauryte Turiu paprastą termosą užsipilo iš vakaro karšto vandens.Tada kitą pasilieku, kad atšaltų.Naktį vaikučiui užsimanius valgyt, iš karšto ir šalto vandens sumaišius pasidarau tinkamą ir dedu mišinuką, suplaku ir valgyt.Labai greitai.Visad šviežias maistelis.
Sveikos mamytės,
as ankščiau naktį keldavausi ir kol keisdavau sauskelnes tėtis paruošdavo mišinuką. Po to mano mylimiausia pradėjo naktimis miegoti, užtekdavo ant kito šonelio paversti. Tai aš pasiruošdavau iš vakaro ir į šaldytuvą šaudavau. O kai ji paborėdavo valgyti apie 6-7 ryte, ištraukiu mišinuką iš šaldytuvo ir įdedu į šildytuvą Avent Myliu savo mergaitę labai labai
Jetus, perskaiciau tema ir pasijauciau visiska luzere
Kadangi pas mane dvynes, tai ilgiau uztrunku kol nakti pasikeiciam pampersus ir t.t.. Misinius pasidarau is vakaro, sukraunu i saldytuva, o paskui imetu keliolikai sek. i mikrobange QUOTE(hereja @ 2007 01 13, 21:42) Jetus, perskaiciau tema ir pasijauciau visiska luzere Kadangi pas mane dvynes, tai ilgiau uztrunku kol nakti pasikeiciam pampersus ir t.t.. Misinius pasidarau is vakaro, sukraunu i saldytuva, o paskui imetu keliolikai sek. i mikrobange Nematau aš čia nieko blogo Arba iš vakaro užvirindavau vandenį, kad pabudus vaikui galėčiau tik šiek tiek pašildyt. Tada į šiltą vandenį sudėdavau mišinėlį - ir iškart duodavau valgyt. Greita ir šviežia
manoji nuo 2 men pradejo nakti nesikelti valgyti, valgo tik 6 ryte, o uzmiega apie 23 val. bet as visada turiu salto virinto vandens, tada dar uzkaiciu arbatinuka ir is jo ipilu tiek kad butu tinkamas gerti, sudedu miltelius ir viskas, iskarto valgom
Beje ne ant visu misinuku raso kad juos galima laikyti 24 val. kitus reikia iskarto vartoti, o likusi kieki ispilti.
maniskis valgo NAN, jo negalima ruosti is anksto. visada uzsivirinu vandens is vakaro, tai tik pasildau, sumaisau ir viskas. ilgai neuztrunka.
Sakykit, o kas nutiks, jei as misinuka sildysiu mikrobangej, nors ant dezutes raso, kad negalima ?
Ar kas nors Aptamil 1 laikot saldytuve ir sildot mikrobangej?
Męs vartojom Aptamil 1. Pabandyk paragauti šviežai padaryto ir pabuvusio šaldytuve? Ir į spalvą atkreipk dėmesį, pastovėjąs papilkėja. Aš maždauk žinodavau kada mano vaikas naktį kelsis valgyti, tai žadintuvą valanda prieš ušstatydavau, pasidarydavau mišinį ir į šildytuvą, jokių mikrobangų. Jei neturit šildytuvo tai karštam vandenį pašildykit
Kai reikedavo tai darydavau svieziai
mano mažius jau kartą ar du naktį besikelia, tai ne seniau kas dvi val. kai mano pienuko neprivalgydavo
aš ruošiu paprastai ir greitai:kadangi darau kad gautųsi 200ml, reikia 130ml šalto ir 50ml verdančio vandens(arbatinis uzverda per minutę).Į verdantį vandenį supilu apie pusę tūrio šalto vandens įdedu mišinėlį, suplaku kad ištirptų, supilu likusį vandenį, dar karta suplaku, paruošta
Dabar retai besikelia,bet jei taip atsitinka tai einu i virtuve ir ruosiu
visada darau svieziai. uztrunku max 2-3min
QUOTE(Pacific @ 2007 02 14, 13:26) Ugnę mišinuku Aptamil maitinau nuo 3 mėn. ir visada darydavau tik šviežią. Turėdavau virinto vandens kurį pašildydavau ir sumaišydavau mišinį. Užtrukdavo tikrai labai neilgai. Su tais iš anksto paruoštais nesiterliojau, nes negali numatyti kiek vaikas suvalgys, o būdavo, kad ir neprabusdavo. Paruoštą mišinį termose laikyti negerai kadangi pastovėjus šiltai daugiau kaip pusvalandį pradeda daugintis ten kažkokios negeros bakterijos. Tikrai neužima daug laiko pasiruošti kaskart šviežia ir esi rami, kad viską padarei taip kaip reikia ir nepakenksi savo leliui. Sėkmės visoms.
Sveikos, maniškė taip pat naktimis keliasi valgyti. Tai jau virintą vandenuką mišinukui ruošti pašildau mikrobangėje ir įdedu miltelius, taigi labai trumpai užtrunku, nes mikrobangėje labai greit sušyla.
Dabar jau kelias dienas apie septintą vakaro duodu šiek tiek košės, tai pastebėjau, kad miegoti eina sotesnė, tai valgyti atsibunda tik apie puse šešių QUOTE(leliux @ 2006 10 18, 07:05) o taip tik hippo arbateles yra labai saldzios. verciau pabandyk paprastos arbateles be cukraus. pvz as saviskei duodu ramuneliu siektiek. nestiprios. ir nesaldinu. geria labai skaniai. juk ir tie patys misinukai saldoki siek tiek. o dar sakai,kad tavo dukryte svorio nemazai turi. as arbateles darau is zoleliu tokias silpnas ir truputi meduko naturalaus , nes kitaip negeria jei nesaldu ne kiek, ar medus blogai? QUOTE(kedute @ 2007 02 19, 14:52) as arbateles darau is zoleliu tokias silpnas ir truputi meduko naturalaus , nes kitaip negeria jei nesaldu ne kiek, ar medus blogai? Na medus 5 mėn. leliukui gal ir ankstoka. Bet jeigu nealergizuoja tai gal ir nikeo. Nežinau. kai augo Ugnė tai iki metukų viską saldinau su fruktoze, o paskui su cukrumi. medaus tai bijojau duoti, nes Ugnė pas mane tokia jautroka vis į bėrimus buvo linkusi. tai tik dabar neseniai (Ugnei jau 4 metai) pradėjo ragauti, bet nesižavi jinai juo.
as tai kai vaikas pavalgo ir eina nakciai miegoti tai iskarto pasidarau karsta maistuka ir isidedu i termosiuka nes kai jis atsikelia maistelis dar buna siltas kaiptik tos temperaturos kurios ir reikia....nereikia begti ruosti ar saldyti maistuko...o po to kai vel pavalgouzmigdau vaikuti ir vel einu asidaryti maistuka kitam kartui...diena zinoma taip nedarauvisada ruosiu sviezia kaip ir reikia daryti...tiksliai zinau kad padaryto maistelio jokiais budais negalima sildyti
Papildyta: as tai kai vaikas pavalgo ir eina nakciai miegoti tai iskarto pasidarau karsta maistuka ir isidedu i termosiuka nes kai jis atsikelia maistelis dar buna siltas kaiptik tos temperaturos kurios ir reikia....nereikia begti ruosti ar saldyti maistuko...o po to kai vel pavalgouzmigdau vaikuti ir vel einu asidaryti maistuka kitam kartui...diena zinoma taip nedarauvisada ruosiu sviezia kaip ir reikia daryti...tiksliai zinau kad padaryto maistelio jokiais budais negalima sildyti QUOTE(rugiagėlė @ 2007 02 19, 13:56) Na medus 5 mėn. leliukui gal ir ankstoka. Bet jeigu nealergizuoja tai gal ir nikeo. Nežinau. kai augo Ugnė tai iki metukų viską saldinau su fruktoze, o paskui su cukrumi. medaus tai bijojau duoti, nes Ugnė pas mane tokia jautroka vis į bėrimus buvo linkusi. tai tik dabar neseniai (Ugnei jau 4 metai) pradėjo ragauti, bet nesižavi jinai juo. mano mama sake kad kad ir man ir mano broliui dedavo i arbata meduko nuo kazkur nuo 2 men ir nieko uzaugom, beja kaip ir del karves pieno sako kad iki 1 metu negalima as pati nuo gimimo karves piena geriau pakaitinta nes mama neturejo ir va sveika gyva, nu bet jei vaikiukas agergiskas jau visai kita kalba QUOTE(kedute @ 2007 02 19, 14:52) as arbateles darau is zoleliu tokias silpnas ir truputi meduko naturalaus , nes kitaip negeria jei nesaldu ne kiek, ar medus blogai? mane daktarele tai isbare kai suzinojo kad medu dedu i arbata Papildyta: gal maziukai jusu neprivalgo jeigu atsibunda klykdami? o siais laikais yra termosiukai kurie siluma labai neblogai laiko
Mes valgom Humana AR, o šito mišinuko paruošimas sudėtingesnis nei kitų. Ji paruošus dar būtina palaikyti apie 8 min., kad išbrinktų. Aš jau taip "išdresiravusi" savo organizmą, kad pabundu 10 min. iki vaiko pabudimo, pasišildau arbatinuke palikto virinto vandens, sumaišau su virintu šaltu vandenuku ir milteliais. O tada jau laukiu tas 8 min.
QUOTE(Pacific @ 2007 02 14, 12:26) as irgi darau misinuka sviezia, uztrunku tai pat kokias max 2 min, is vakaro uzverdu vandens virduli ir palieku , tai kai atsikeliam nakti naktinio pienelio pagert vandenukas vasarosiltis buna tai mums kaip tik , ar kelioms sekundems ijungiu virduli, greit milteliu i bonkute, vendenuko pakratom ir valgom , manau jei pasiruost is vakaro ir sildyt mikrobangei tikrai neka greiciau gaunas
as tai irgi uzsiverdu virduli pries eidama miegoti vandenuko,o kai mazylis pradeda muistytis tai jau tada as kelias sekundes vandenuka paverdu ir padarau sviezia misinuka, net mziuka snespeja pradeti verkti. as manau kad sviezias maistelis yra geriausia.
Skaitau jusu visu prisigalvojimu ir net akys raipsta
as darau misinuka svieziai, esu skaiciusi kad vaikuciam dar kolkas jokio skirtumo ar siltas tas maistelis ar ne , nes mes suauge tik sprendziam kas mum labiau patinka karstas maistas ar saltas. tai is vakaro uzvirinu vandeni ir ipylus i buteliuka pasistatau tam vaikiskam termosiuke. jis siltas buna apie 3 val. veliau tik toks drungnas bet mes labai puikiai ji valgome ir toki
QUOTE(ramyra @ 2006 10 18, 10:03) As darydavau taip: termose visada turedavau silto virinto vandens, o atskirai puodelyje kambario temperaturos virinto vandens. Kai maziukas pabusdavo, greit sumaisau vandenuka iki reikiamos temperaturos, idedu milteliu ir misinukas paruostas. Maniskis tai keldavosi tiksliai 6 ryto, tai as budavo jei anksciau pabusdavau, paruosdavau buteliuka, ir pas save po kaldra siltai palaikydavau Papildyta: QUOTE(marezagare @ 2007 03 13, 16:06) as darau misinuka svieziai, esu skaiciusi kad vaikuciam dar kolkas jokio skirtumo ar siltas tas maistelis ar ne , nes mes suauge tik sprendziam kas mum labiau patinka karstas maistas ar saltas. na va beda, kad mano mazyle spjauna saltesni misineli, ir cia tikrai rimtas bajeris!
Dar mano vyras išmąstė tokį super palengvinimą ruošiant miltelinius mišinukus (Hipp, Similac ir pan.). Šie mišinukai sunkokai tirpsta, plakant neretai lieka gumuliukų. Kad jų nebūtų, prieš plakant reikia gerai išmaišyti (mes naudojame medinius iešmukus). Išmaišius dar kokį porą sykių paplaki - ir pliurzė be gumuliukų. Laiko sutaupo tikrai daug.
QUOTE(Laumiux @ 2007 03 14, 21:43) Dar mano vyras išmąstė tokį super palengvinimą ruošiant miltelinius mišinukus (Hipp, Similac ir pan.). Šie mišinukai sunkokai tirpsta, plakant neretai lieka gumuliukų. Kad jų nebūtų, prieš plakant reikia gerai išmaišyti (mes naudojame medinius iešmukus). Išmaišius dar kokį porą sykių paplaki - ir pliurzė be gumuliukų. Laiko sutaupo tikrai daug. naudoju hipp misineli, nu bet ne karto nepastebejau jokiu gumuliuku
mes naktimis retai valgom, dazniausiai paryciui, tai visuomet sviezio misinio daromes. o kad lengviau butu, tai termose laikau karsta vandeni (prisisildau kas vakara) - jo mums visai dienai uztenka. o nakti imu karsto vandens ir is virdulio virinto salto, kad greiciau butu. viska sumakaluojam. pasaldom vendeny saltam ir geriam. siaip manoji nereikli temperaturai, tai geria mieliau vesesni vandenuka...
o del mikrobanges manau negerai misini sildyti ten. vandenuka tai taip, bet ne misini.
Tiktai kiekvieną kartą daryti šviežia.kaip nebijot kad gali surūgti
Visada ruošiau tik šviežią mišinuką,kad ir penkis kartus per naktį,bet mes jau išaugom iš naktinių valgymų.Man net į galvą nėra atėję,kad pasiruošti gatavą...ir po kie laiko sugirdyti,be to mišinys vertingas tik apie 50 min.nuo paruošimo.
na pasidalinsiu savo patirtim, kas MAN BUVO TIKRU TIKRIAUSIAS ISSIGELBEJIMAS, taigi, nusipirkau pati paprasciausia termosa ir avent dozatoriu (ten telpa 3 misinuku porcijos), is vakaro pasidaydavau vandens truputi siltesnio nei ji valgo,ir nakti man uzimdavo 20 sekundziu paruosti misinuka.SVIEZIA,SKANU IR SUPER GREITA
dOZATORIU YRA PIRKTI DAUGUMOJE DIDESNIU VAISTINIU,PATIKEKIT,TIKRAI SUPER DAIKTAS (galetu man aventas pinigus uz reklama moket QUOTE(hereja @ 2007 01 16, 16:34) Sakykit, o kas nutiks, jei as misinuka sildysiu mikrobangej, nors ant dezutes raso, kad negalima ? Ar kas nors Aptamil 1 laikot saldytuve ir sildot mikrobangej? aš taip darau ir nematau jokių pokyčių: nei spalvos, nei skonio Paprastai ant visų vaikiškų produktų būna užrašyta, kad negalima šildyti mikrobanginėje, nes maistas šyla netolygiai, ir jei paskui nesumaišai, vaikas gali nusideginti. Bet kadangi aš po to išplaku, tai nematau jokios problemos... QUOTE(kedute @ 2007 03 04, 22:14) as irgi darau misinuka sviezia, uztrunku tai pat kokias max 2 min, is vakaro uzverdu vandens virduli ir palieku , tai kai atsikeliam nakti naktinio pienelio pagert vandenukas vasarosiltis buna tai mums kaip tik , ar kelioms sekundems ijungiu virduli, greit milteliu i bonkute, vendenuko pakratom ir valgom , manau jei pasiruost is vakaro ir sildyt mikrobangei tikrai neka greiciau gaunas a jūs man dabar paaiškinkit: juk mišinukui užpilti vandens temperatūra turi būti aukštesnė, nei, kai duodi vaikui gerti?? Kaip jums tie milteliai ištirpsta 37 laipsnių temperatūroje? Kalbu apie bet kokį mišinuką?
As visada atsikeliu nakti ir padarau sviezia misinuka,juk del savo vaikelio nesunku.Ir taip ja skriaudziame vaikelius,kad MP nemaitiname
QUOTE(banginiukas @ 2007 03 20, 13:53) na pasidalinsiu savo patirtim, kas MAN BUVO TIKRU TIKRIAUSIAS ISSIGELBEJIMAS, taigi, nusipirkau pati paprasciausia termosa ir avent dozatoriu (ten telpa 3 misinuku porcijos), is vakaro pasidaydavau vandens truputi siltesnio nei ji valgo,ir nakti man uzimdavo 20 sekundziu paruosti misinuka.SVIEZIA,SKANU IR SUPER GREITA dOZATORIU YRA PIRKTI DAUGUMOJE DIDESNIU VAISTINIU,PATIKEKIT,TIKRAI SUPER DAIKTAS (galetu man aventas pinigus uz reklama moket QUOTE(lepOŽKA @ 2006 10 18, 12:12) Maniškiai irgi vandenuko iš pradžių negėrė. Rėkdavo, tipo duok arbatos ar mišinuko. Bet mane taip užkniso naktim keltis, kad kai jau buvo kažkur apie 7 mėn (kiek suprantu tavo mergytė irgi panašaus amžiaus) nusprendžiau išvis naktim nebemaitinti. Pasidėdavau buteliuką virinto vandens, prabunda - prašau vandenuko jei nori. Tai dičkis kokias 3-4 naktis rėkė, reikalavo arbatytės ar mišinuko, mažiulis buvo dar atkaklesnis - gal 10 naktų buvau ne miego nuo rėkimo, net vyrui kantrybė buvo trūkusi ir buvo pasišovęs keltis ir pats mišinuką ruošti Sėkmės ir kantrybės Mes irgi bandeme nakti atpratinti nuo valgymo, bet kad kazkaip sunkiai sekesi, visa menesi buvom be miego tiek mes tiek maziukai. Atsikelia, rekia, duodi arbatos isgeria visa buteliuka po valandos vel rekia. Paskui visai issibudina ir tada jau sedek 2 valandas, tai po menesio vel duodu naktim valgyt nes jau baisiai noriu miego. O labai noreciau kad atprastu, tai nors siek tiek galetumem pamiegoti? O kiek laiko truko kol tavo mazylis atprato valgyti naktim?
na, as nakciai tai pasidarau misinukus 2 kokius, pienu kambario temperaturos uzhpilu ir viskas super ishtirpsta, tada kai reikia imetu i shildytuva ir viskas man pashylka per pora min. nematau nieko baisaus ish anksto misinukus pasiruost. beto vaikui tai tikrai jokio skirtumo, vis vien priaugo daugiau nei 1500g. per menesi ir nei beria nei atpila daug nei pilvely skauda
cia jau ispindejimas, kuo toliau viskas tobuleja tuo daugiau nesamoniu priraso ant pakuociu
Aš ir iš vakaro pasidarau ir iš pradžių šildydavau, o nuo pusės metukų net nešildau naktį kad neišsibudintu kol šyla. pas mane su a iš vis jokių problemų nėra kas liečia maitinimą
mamytes ,bet juk misinuko NEGALIMA sildyti,ji reik padaryti tik tam kartui
1.Isipilu silto vandens i termosa.
2. pasistatau prie lovos sudozuotus miltelius ir tuscius buteliukus Kai vaikas pradeda brazdeti isipilu i buteliuka vandens kiek reikia, miltelius, pakratau ir niam niam skanaus
Iki menesio tai kiekvienam kartui virdavau sviezu vandenuka ir tasaldydavau... dabar dazniausiai vakare pripilu i termnosa verdancio vandens ir jis iki ryto isbuna siltas. is anksto miinuku neruosiu...kartais neisgerta misinuka panaudoju kosytes gaminimui...
aš ir į termosą vandens įpiliu ir jokių problemų
QUOTE(Morrena @ 2007 04 09, 18:06) 1.Isipilu silto vandens i termosa. 2. pasistatau prie lovos sudozuotus miltelius ir tuscius buteliukus Kai vaikas pradeda brazdeti isipilu i buteliuka vandens kiek reikia, miltelius, pakratau ir niam niam skanaus o mes dar patogiau Chicco termosas su 2 konteineriukais viduje(vanduo atitinkamai pagal misinuko kieki atmatuotas)buteliukai su misinuku paruosti... paskutini karta 21val valgom ir liulinam kai jau "buba" neveikia, atsuku konteineriuka su is vakaro pripiltu verdanciu H2O(6val ryte), o siluma iki 11ryto islaiko nuo 22val nespeju as issibudint o leliukas juolab...ir taip ramiai iki 8ryto knarkiam minimum abu
as is anksto neruosiu
QUOTE(VILGRA @ 2007 04 07, 16:23) yra misinuku,kuriuos galima Papildyta: QUOTE(Ledute @ 2007 04 05, 13:17) na, as nakciai tai pasidarau misinukus 2 kokius, PIENU kambario temperaturos uzhpilu ir viskas super ishtirpsta, tada kai reikia imetu i shildytuva ir viskas man pashylka per pora min. nematau nieko baisaus ish anksto misinukus pasiruost. beto vaikui tai tikrai jokio skirtumo, vis vien priaugo daugiau nei 1500g. per menesi ir nei beria nei atpila daug nei pilvely skauda cia jau ispindejimas, kuo toliau viskas tobuleja tuo daugiau nesamoniu priraso ant pakuociu O kas cia per misinys kad daromas su pienu
Turiu i buteliukus prisipylus puse virinto vandens salto,o termose laikau karsta vandeni,tai reikiant ipilu likusia dali akrtso ir sudedu milteliu kieki.Labi greitai tai ivyksta
QUOTE(snaige @ 2007 04 15, 23:40) Turiu i buteliukus prisipylus puse virinto vandens salto,o termose laikau karsta vandeni,tai reikiant ipilu likusia dali akrtso ir sudedu milteliu kieki.Labi greitai tai ivyksta ir aš taip pirmą mėn. dariau, o paskui mes naktimis miegojom(nors įprotis liko - termosą visada prisipilu) QUOTE(Edelveis @ 2007 04 15, 22:50) ir aš taip pirmą mėn. dariau, o paskui mes naktimis miegojom(nors įprotis liko - termosą visada prisipilu) Tai tau nebevalgo nakti |