ievakoln
2006 04 24, 17:14
Mamytes,patarkite,pasidalinkite patirtimi..  kaip jus darote nakti su misinukais? mes,pries 2 savaites,misinukus pradejome valgyti jau ir nakti.Pirmas naktis,kadangi labai pergyvenau,tai keldavausi bet kada,kokius 2 kartus,padarydavau ir duodavau.. ( Su papukais budavo taip,kad kokius 3-4 kartus keldavomes,bet nepasakyciau kad is alkio,gal is iprocio labiau.) .. veliau nusprendziau pabandyti tik arbatele duoti,bet..nepakako.Na cia ir prasidejo sunkumai..nustatau zadintuva 4:45,o berniukas pabunda pvz. 4:30  tada jis verkia,o misinuka kol padarai,nusikankina ir vaikas ir as..ir taip jau ne pirma naktele.. nezinau,jei pasiruosciau pries einant miegucio,kokia 21val,tai 4val. jau kaip ir per ilgai kaip padarytas,girdejau,kad negalima lyg.. nebezinau  .. Kaip jus darote ar darete?help
vaivora
2006 04 24, 18:19
Sveika, Pradzioje as ir keldavausi daryti misinuku nakti. Dabar jau iprato miegoti visa nakti nevalges Siaip misinuku padarytu patarciau nelaikyti ilgiau nei 1 val., kad paskui leliukui blogiau nuo per ilgai stovejusio misinuko nepasidarytu O vandenuka gali pasiruosti nakciai is anksto, uzsivirink vandenuka ir susipilk i termusa koki nors.  Tada tau tereiks suberti miltelius ir misinukas gatavas Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis. Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti
Mane ta pati problema kankina  maniskis keliasi kas 3val. valgyti  Is draugiu turejau patarimu ismokinti naktim nevalgyti. Nieko man neisejo  I termosa pripildavau karsto vandens, o nakti atsikelus tik sumaisydavau su misinuko milteliais(buvo patogu).
na mano iki siol valgo du kartus nakti.  bandziau duoti arbatos,bet nuo jos dazniau kelesi,tai vel pradejau duoti pienuko ir keliasi 1-2kartus.as piena visada pasiruosus laikau siltai,nes kitaip neimanoma.nevienodai prabunda,o kai darydavau tai visus kaimynus prikeldavo,nes gerklyte jau islavinta
ievakoln
2006 04 24, 21:13
QUOTE(vaivora @ 2006 04 24, 19:19) Sveika, Pradzioje as ir keldavausi daryti misinuku nakti. Dabar jau iprato miegoti visa nakti nevalges Siaip misinuku padarytu patarciau nelaikyti ilgiau nei 1 val., kad paskui leliukui blogiau nuo per ilgai stovejusio misinuko nepasidarytu O vandenuka gali pasiruosti nakciai is anksto, uzsivirink vandenuka ir susipilk i termusa koki nors.  Tada tau tereiks suberti miltelius ir misinukas gatavas Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis. Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti  taip ir maniau,kad yra ismintingesniu mamyciu uz mane  ..del termosiuko tikrai liuks,kazkaip net nepagalvojau..dekui  o del cukriuko, maniau,kad gal nelabai gerai..bet kaip suprantu,nieko blogo,pabandysim  . Papildyta:QUOTE(orinta @ 2006 04 24, 20:39) na mano iki siol valgo du kartus nakti.  bandziau duoti arbatos,bet nuo jos dazniau kelesi,tai vel pradejau duoti pienuko ir keliasi 1-2kartus.as piena visada pasiruosus laikau siltai,nes kitaip neimanoma.nevienodai prabunda,o kai darydavau tai visus kaimynus prikeldavo,nes gerklyte jau islavinta  na ir mes kazkaip nevienodai prabundam,kazkur valandos paklaida,bet nakti ji oi kaip daug reiskia.. bet gerai,kad tik viena karta..arbateles atsigerimo as neskaitau,nes ji visada pasoneje
As pasiruosiu misinuka pries eidama miegoti ir padedu i saldytuva. Be to, uzprogramavau mikrobange 25 sekundem. Tai nakti tik paimu buteliuka is saldytuvo, i mikrobange, paspaudziu viena mygtuka ir maziau nei per puse minutes maistelis paruostas  Net sviesos jungt nereikia O kambario temperaturoje paruosta misinuka galima laikyti ne ilgiau kaip dvi valandas...
aš visada turiu šalto virinto vandens ir truputį įpilu į virdulį, pašyla vanduo labai greit, tada sumaišau su šaltu ir turiu iškart tinkamą gerti mišinuką  maitinu ada, kai mažius pabunda ir paprašo. Kartais supsėju kol jis įsiverkia, nors dažniausiai ne. Bet verkia tai jis miegodamas, net valgo pusiau miegodamas, paskui išspjauna soskę ir toliau miega
QUOTE(Isila @ 2006 04 25, 11:04) aš visada turiu šalto virinto vandens ir truputį įpilu į virdulį, pašyla vanduo labai greit, tada sumaišau su šaltu ir turiu iškart tinkamą gerti mišinuką  maitinu ada, kai mažius pabunda ir paprašo. Kartais supsėju kol jis įsiverkia, nors dažniausiai ne. Bet verkia tai jis miegodamas, net valgo pusiau miegodamas, paskui išspjauna soskę ir toliau miega  aš taip pat darydavau.  dabar jau nebereikia, išmiegam visą naktį nuo 24-12  o kol paruošdavau mišinuką, tėtis kalbindavo, žaisdavo su ja, kad neįsirėktų - padėdavo
Nijoliux
2006 05 07, 07:27
Pirmiausiai tai pakeitėm savo naudojamą Aptamil mišinuką į NAN firmos, nes jį patogiausia paruošti, nereikia kaip kitų iš pradžių daryt karštam vandeny, o paskui atvėsinti, o pakanka miltelius suberti į šiltą vandenį, supurtyt ir maistas jau paruoštas. Antra tai įsigijom per SM pigiau Avento maistelio šildyklę, ji puikiai palaiko pastovią temperatūrą, tai laikom ją šalia lovos įjungtą dieną naktį Taigi iš vakaro susidozuoju virintą vandenuką į buteliukus ir miltelius į indelius nuo vaisinių tyrelių  Ir vieną buteliuką su vandeniu iš kart dedu į šildyklę, kad bet kuriuo momentu būtų šiltas. Na ir kai tik suknerksi bičiukas ir matau, kad atėjo laikas valgyt, tai tik apgraibom supilu miltelius, išplaku ir įkišu burnon, tas nespėja net pabusti. Ir iš kart į šildyklę kišu sekantį buteliuką su vandeniu O jei pradeda kniurksėti ir matau, kad dar ne laikas valgyti, tai vadinas bičas tik atsigert nori, tam atvejui būnu labiau užkaitinus jam arbatėlės (kad ilgiau neatvėstų) ir tą buteliuką laikau šalia putplastiniame termosiuke. O jei arbatėlė atšąla, ją staigiai pašildau šildyklėj, nustačius max programą. Va taip mes sprendžiam naktinio valgymo problemą
Aš iš vakaro padarau mišinuką ir įdedu į šaldytuvą  Kai paryčiui pradeda kniurksėt, tai telieka pusei minutės į mikrobangę įkišt
Ramunėlė_23
2006 05 08, 22:29
QUOTE(ievakoln @ 2006 04 24, 18:14) Mamytes,patarkite,pasidalinkite patirtimi..  kaip jus darote nakti su misinukais? mes,pries 2 savaites,misinukus pradejome valgyti jau ir nakti.Pirmas naktis,kadangi labai pergyvenau,tai keldavausi bet kada,kokius 2 kartus,padarydavau ir duodavau.. ( Su papukais budavo taip,kad kokius 3-4 kartus keldavomes,bet nepasakyciau kad is alkio,gal is iprocio labiau.) .. veliau nusprendziau pabandyti tik arbatele duoti,bet..nepakako.Na cia ir prasidejo sunkumai..nustatau zadintuva 4:45,o berniukas pabunda pvz. 4:30  tada jis verkia,o misinuka kol padarai,nusikankina ir vaikas ir as..ir taip jau ne pirma naktele.. nezinau,jei pasiruosciau pries einant miegucio,kokia 21val,tai 4val. jau kaip ir per ilgai kaip padarytas,girdejau,kad negalima lyg.. nebezinau  .. Kaip jus darote ar darete?help   iš pradžių ir aš nusistadinėdavau žadintuvą (nes dar nutraukdavau pieną ir dadarydavau dozę mišinuko  bet nieko, ištvėriau), paskui kai jau mano pienuko vis mažėjo, pradėjau tik mišinuko vakare duoti, tai jis pradėjo ilgiau išmiegoti. O kai tik pradeda "knapsėti" atsikeliu, pasidarau mišinėlį, kišu į šaltą vandenį ir einu jam pampersą pakeičiu, o per tą laiką paruoštas maistukas atvėsta  o jeigu jau labai verki soske "užkemšu" (nebent neduodi saviškiam soskės  ) vistiek jau jauti kada maždaug atsikels, tai truputį anksčiau tu atsikelk ir paruoši "šviežia" normą  o be to greitai pradės išmiegoti visą naktį, nes toks maistukas sotesnis ir ilgiau virškinamas, tai bus dar lengviau QUOTE(vaivora @ 2006 04 24, 19:19) Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis. Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti  dėl saldinto vandenuko nesutinku, nes labai gerą pvz mačiau kai mama davė saldintą arbatėlę, o dabar bachūriukui tik 7 metukai, o VISI dantys sugedę yra dabar visokių arbatėlių, tai manau jos ir taip skanios maniškis tai visai negeria jokių arbatų  užsispyręs na sėkmės "kariauti"
ievakoln
2006 05 09, 09:18
Oi,saunuoles jus,mamytes!  kokios visos isradingos!aciu labai uz patarimus!!
Mamaitukas
2006 05 09, 10:39
Mamytes, norejau jusu pasiteiraut, nuo kada jus pradejot primaitinti? Kaip manot, ar mums jau galima?  Nes jau mano maziukas pradejo kas 45 min. - 1 val. noreti papuko. Diena dar tiek to, bet nakti...
Kad vaikiukas daznai valgo MP, nereiskia, kad ji reikia primaitinti. Gal jis mazai istraukia, nes pavargsta. Ir todel greitai uzsinori vel. Kai pieno truksta, tada primaitint galima, bet tu gal pabandyk nusitraukti ir paziureti kiek jo yra. As primaitint pradejau, kai akivaizdziai truko pieno, dukra isikasdavo speneli ir tampydavo...paleidzia, ir vel bando traukti...vel supyksta. Po to isvis neima kruties...vargom kol pabandziau primaitinti. Ir primaitint, kai reikia geriausia pradeti dienos metu, o nakti duoti kruti. Tavo lelius dar mazytis...svarbiausia kantrybes ir noro.  Na nebent tikrai nera pienelio...
grazina37
2006 05 10, 07:34
apsisarvuok kantrybe ir duok kiek jis nori dar labai mazytis vaikutis ir pieno gamyba nesusinormalizavusi ,gerk dauk skysciu ir nepanikuok
Mamaitukas
2006 05 10, 09:19
Aciu uz patarimus
Wildberry
2006 10 17, 20:05
Gerbiamosios,prasau jusu patarimo!Kaip ruosiate misinuka nakciai?Kadangi mano mazoji keliasi 3,o kartais ir dazniau nakti atsigerti,ar pavalgyti,tai as jau pries nakti pasidarau 2butelius misinio ir 1b.arbatos.Bet vat atsirado broblema kaip juos islaikyti siltus.Kol vasara buvo,tai duodavau gerimukus kambario temperaturos,o dabar kai namuose labai salta pasidare,tai bijau,kad gerklytes nepersaltu,tai jau kelinta naktis palieku visa nakti ijunkta buteliuku sildytuva su buteliuku,kad kai ji staigiai issinores gerti galeciau iskart duoti.O kaip jus darot?Negaleciau nakti keltis ir ruosti misinuka del 2priezasciu: 1)visai neissimiegociau,juolab ,kad ir taip labai mazai miegu... 2)nespeciau jo paruosti,nes ji labai staigiai prabunda ir pradeda verkti-rekti,tai nenoriu jos rekdyti  Na o kaip jus darote?
Langoza
2006 10 17, 20:29
hm... 1. nemanau, kad gerai paruosti misinuka ir ji sildyta duoti. juk misinukai yra naudojami tik svieziai padaryti. 2. o arbata bent jau nesaldinta duodi, tikiuos? nes jei saldinta, tai kenkia dantukams (jei ju turit, aisku)
Mano zuikis irgi dažnai keliasi naktį valgyti.Tai aš jau prabundu kai jis pradeda zirzti,duodu jam soskį ir per tą laiką pasiruošiu mišinuką.Jau būnu į buteliuką prisipylus vandenuko kiek reikia ir į indelį,nuo tyrelės,įsibėrus mišinuko miltelių.Tada greitai sumaišau ir jei dar neverkia tai pašildau.Bet jeigu įsižliumba tai duodu kambario temperatūros ir nieko neatsitinka
Wildberry
2006 10 17, 21:07
QUOTE(leliux @ 2006 10 17, 21:29) hm... 1. nemanau, kad gerai paruosti misinuka ir ji sildyta duoti. juk misinukai yra naudojami tik svieziai padaryti. 2. o arbata bent jau nesaldinta duodi, tikiuos? nes jei saldinta, tai kenkia dantukams (jei ju turit, aisku) Ammm...Na ta arbatele Hippo  Zinau,kad negerai ,bet man daktare liepe kelis maitinimus,pakeisti ja ,nes ir taip mergyte dabar apie 11kg sveria...O vandenuko ji negeria.
ramzyte
2006 10 17, 22:41
o ar ne geriau būtų laikyt šaldytuve,o jau prireikus pašildyt?  Arba pabandyk laikyti termosiuke
Langoza
2006 10 18, 07:05
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 22:07) Ammm...Na ta arbatele Hippo  Zinau,kad negerai ,bet man daktare liepe kelis maitinimus,pakeisti ja ,nes ir taip mergyte dabar apie 11kg sveria...O vandenuko ji negeria. o taip tik hippo arbateles yra labai saldzios. verciau pabandyk paprastos arbateles be cukraus. pvz as saviskei duodu ramuneliu siektiek. nestiprios. ir nesaldinu. geria labai skaniai. juk ir tie patys misinukai saldoki siek tiek. o dar sakai,kad tavo dukryte svorio nemazai turi.
As darydavau taip: termose visada turedavau silto virinto vandens, o atskirai puodelyje kambario temperaturos virinto vandens. Kai maziukas pabusdavo, greit sumaisau vandenuka iki reikiamos temperaturos, idedu milteliu ir misinukas paruostas. Maniskis tai keldavosi tiksliai 6 ryto, tai as budavo jei anksciau pabusdavau, paruosdavau buteliuka, ir pas save po kaldra siltai palaikydavau
nebijau
2006 10 18, 08:10
Nakciai visada turedavau virinto vandens, kai vaikai nubusdavo-vandeni keliolika sekundziu pasildydavau mikrobangej, idedavau miltuku, suplakdavau ir duodavau vaikui. Per puse minutes vaikas nespedavo isirekti, nes pries rekiant jau isgirsdavau ji puksiant Arbatele pasiruosdavau is vakaro ir paguldydavau ant radiatoriaus, tai ji visa diena/nakti buna silta. Asmeniskai as vaikams duodavau arbatas, pienuka, koseles saldintas cukrumi. Manau, kad del dantuku gedimo yra daugiau isitikinimas, nei reali gresme. Tai priklauso nuo paveldimumo, o ne nuo suvartoto cukraus kiekio vaikysteje
grazina37
2006 10 18, 08:42
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 20:05) Gerbiamosios,prasau jusu patarimo!Kaip ruosiate misinuka nakciai?Kadangi mano mazoji keliasi 3,o kartais ir dazniau nakti atsigerti,ar pavalgyti,tai as jau pries nakti pasidarau 2butelius misinio ir 1b.arbatos.Bet vat atsirado broblema kaip juos islaikyti siltus.Kol vasara buvo,tai duodavau gerimukus kambario temperaturos,o dabar kai namuose labai salta pasidare,tai bijau,kad gerklytes nepersaltu,tai jau kelinta naktis palieku visa nakti ijunkta buteliuku sildytuva su buteliuku,kad kai ji staigiai issinores gerti galeciau iskart duoti.O kaip jus darot?Negaleciau nakti keltis ir ruosti misinuka del 2priezasciu: 1)visai neissimiegociau,juolab ,kad ir taip labai mazai miegu... 2)nespeciau jo paruosti,nes ji labai staigiai prabunda ir pradeda verkti-rekti,tai nenoriu jos rekdyti  Na o kaip jus darote?  arbatelei tai puikus dalykas sildytuvas ,nors mano vaikiukas jau ne lelius bet arbatele visada yra sildytuve kada nori tada pasiemes atsigere ,o ir misinukui buteliuka su vandenuku gali ideti ,tik leliukas pradeda judeti tai ydedi miltelius ir galite valgyti ,tada gali sildyti arbatele , ziurint kada gerete arbatele kada misinuka
mamymamy
2006 10 18, 09:57
O aš pasiruošdavau iš vakaro keletą buteliukų su pienu ir padėdavau šaldytuvan. O miegamajam šalia lovos visada turėdavau pasidėjusi didelį termosą su karštu vandeniu ir stiklainį tuščią. Tai kai zuikis pradėdavo kniurkti naktį, aš staigiai atnešdavau buteliuką ir idėdavau stiklainin su karštu vandeniu. Kol pakeisdavau pampersą, tai pienukas jau šiltas būdavo.
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 22:07) Ammm...Na ta arbatele Hippo  Zinau,kad negerai ,bet man daktare liepe kelis maitinimus,pakeisti ja ,nes ir taip mergyte dabar apie 11kg sveria...O vandenuko ji negeria. Maniškiai irgi vandenuko iš pradžių negėrė. Rėkdavo, tipo duok arbatos ar mišinuko. Bet mane taip užkniso naktim keltis, kad kai jau buvo kažkur apie 7 mėn (kiek suprantu tavo mergytė irgi panašaus amžiaus) nusprendžiau išvis naktim nebemaitinti. Pasidėdavau buteliuką virinto vandens, prabunda - prašau vandenuko jei nori. Tai dičkis kokias 3-4 naktis rėkė, reikalavo arbatytės ar mišinuko, mažiulis buvo dar atkaklesnis - gal 10 naktų buvau ne miego nuo rėkimo, net vyrui kantrybė buvo trūkusi ir buvo pasišovęs keltis ir pats mišinuką ruošti  Ir nieko. Atprato. Dar retsykiais atigerdavo vandenuko, o paskui ir to nebereikėjo. Aš siūlyčiau apsišarvuoti kantrybe, ir pabandyti atpratinėti nuo naktinių valgymų. Savaitę gali būti durdomas, bet paskui ir pati pailsėsi ir vaikas ramiau miegos. Juo lab kad 11kg - metų vaiko svoris.. Sėkmės ir kantrybės
raimute
2006 10 18, 10:43
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 20:05) Negaleciau nakti keltis ir ruosti misinuka del 2priezasciu: 1)visai neissimiegociau,juolab ,kad ir taip labai mazai miegu... 2)nespeciau jo paruosti,nes ji labai staigiai prabunda ir pradeda verkti-rekti,tai nenoriu jos rekdyti  Na o kaip jus darote?  na jeigu nori issimiegoti,tai geriau visai nutrauk naktinius maitinimus,kaip kazkas jau minejo kad bus sunku,bet praeis.As pavyzdziui keliausi po 4-6 kartus per nakti,iki kol dukrytei sukako 2 metukai(ir miego tikrai uzteko,tokia jau mamos dalia) bet tik del to kad mano dvimete sveria 11kg.Na o taip kaip tovo dukryte jau dabar tiek sveria,tai tikrai gali meginti atpratineti,tik kantrybes mamuk! QUOTE(ramyra @ 2006 10 18, 08:03) As darydavau taip: termose visada turedavau silto virinto vandens, o atskirai puodelyje kambario temperaturos virinto vandens. Kai maziukas pabusdavo, greit sumaisau vandenuka iki reikiamos temperaturos, idedu milteliu ir misinukas paruostas. Maniskis tai keldavosi tiksliai 6 ryto, tai as budavo jei anksciau pabusdavau, paruosdavau buteliuka, ir pas save po kaldra siltai palaikydavau  as taip pat turedavau karsto vandens termose,o buteliuke salto virinto,kai tik prabusdavo dukryte greitai sumaisau vandenuka,ir suberiu misinuka(turejau specialu dispensoriu AVENT kuriame atskiri 3 skyriukai,i kurios is vakaro susinormuodavau misinuka) buvau jautaip atmusus ranka,kad per kelias sekundes sumaisydavau,tai dukriukas net nesuspedavo pradeti verkti.
amadina
2006 10 18, 12:14
Mano vyresnioji nuo 1 mėnesio atsisakė valgyt naktį, valgė 24 val. o po to 6-7 ryto O va dabar jaunesnioji valgo kas 4 val. ir dieną ir naktį  Tai aš turiu miegamajam virdulį su jau virintu vandeniu ir tik įjungiu, kad vandenukas sušiltų iki reikiamos temperatūros, o tai įvyksta labai greit  Tada užpilu miltelius, ir viskas paruošta O jei yra problemos su svoriu, o vaikas nori valgyt, tai galpaprasčiausiai galima būtų į tą patį kiekį vandens dėt mažiau miltukų  Gautųsi ne taip kaloringa. Nebent taip negalima daryt
Wildberry
2006 10 18, 17:14
Aciu uz patarimus  Bandysiu jauciu atpratinti su vandenuku,jau ir anksciau daug mamu dave man toki patarima,bet bijau pradeti-bijau mazyles reakcijos  Gal kam tai atrodys juokinga,bet kai vaikeli augini viena tai norisi ,kuo daugiau pailseti,ir tai buna tokiu dienu,kai jautiesi kaip zombis  Bet dabar tai mes rytais dar i masazus vaikstom tai kol kas nuo atpratinimu susilaikysim,kad per juos labai pikta nebutu,kai baiks masazu kursa tada Papildyta:QUOTE(amadina @ 2006 10 18, 13:14) Mano vyresnioji nuo 1 mėnesio atsisakė valgyt naktį, valgė 24 val. o po to 6-7 ryto O va dabar jaunesnioji valgo kas 4 val. ir dieną ir naktį  Tai aš turiu miegamajam virdulį su jau virintu vandeniu ir tik įjungiu, kad vandenukas sušiltų iki reikiamos temperatūros, o tai įvyksta labai greit  Tada užpilu miltelius, ir viskas paruošta O jei yra problemos su svoriu, o vaikas nori valgyt, tai galpaprasčiausiai galima būtų į tą patį kiekį vandens dėt mažiau miltukų  Gautųsi ne taip kaloringa. Nebent taip negalima daryt  Nezinau ar galima ar ne,bet as taip ir darau,pilu maziau miltuku nei reiketu,pagal vandens kieki
meile0409
2006 10 18, 20:23
as keliuosi karta per nakti ir nieko baisaus!pries gimdima uzsisakem vandens aparata ir nakti jei tenka maitinti tai atsikeliu,nereikia nei arbatinuko kaisti nei laukti,yra viskas vietoje.nieko baisaus atsikelti karta per nakti.  aisku norisi pamiegoti bet juk pacios norejom mazyliu  ,tai tenka pasiaukoti
mano dukruze iki 3 men. naktimis valgydavo. tai as irgi turedavau virinto vandenuko ir kai pabusdavo, tik pasildydavau ir padarydavau misinuka. o paskui kazkaip savaime iprato pavalgyti diena, o nakti miegoti tik buvau pasiskaiciavus paros norma, ir kad gautu nemaziau maistelio dienos porcijas po truputi didinau. manau ir jums turetu tai padeti. nes , paprastai manoma, kad misinuku maitinami lialiai greiciau pradeda ismiegoti nakti (jei tik jiem per diena uztenka maisto  )...
Langoza
2006 10 19, 07:26
QUOTE(Sandrag @ 2006 10 18, 09:10) Manau, kad del dantuku gedimo yra daugiau isitikinimas, nei reali gresme. Tai priklauso nuo paveldimumo, o ne nuo suvartoto cukraus kiekio vaikysteje  cukras nekenkia dantukas, ar tai nori pasakyti? dar pries kelias dienas taip tik buvo L. ryte straipsnis apie vaiku dantis - jokiu saldziu arbatu nakti!!! Papildyta:QUOTE(meile0409 @ 2006 10 18, 21:23) as keliuosi karta per nakti ir nieko baisaus!pries gimdima uzsisakem vandens aparata ir nakti jei tenka maitinti tai atsikeliu,nereikia nei arbatinuko kaisti nei laukti,yra viskas vietoje.nieko baisaus atsikelti karta per nakti.  aisku norisi pamiegoti bet juk pacios norejom mazyliu  ,tai tenka pasiaukoti 1 kartas gal ir nieko baisaus, bet ciakalba eina apie 3-4 as pati 1 kart keliuos, tiesa,maitinu pati, tai visgi nei daryt tuos misinukus, nei ka. bet as ir tai su mielu noru nesikelciau ir ta karta
Wildberry
2006 10 19, 19:23
3-4 kartus ir kartais dar daugiau,ypac jei dar neprivalgo is karto,tai ir dar dazniau keliasi
*Varlė*
2006 10 20, 08:30
Aš irgi keliuosi kelis kartus per naktį. Kažkaip nėra sunku. Atsikeliu ir padarau šviečią mišinuką. Nepraktikuoju šildymų.
o tai negi neiseina isdalinti paros normos taip, kad pavalgytu diena??? 7-iu menesiu, manau, jau imanoma... nors gal kaip kuris, juk visi leliai skirtingi. tik man neisivaizduojamas dalykas nakti keltis maitint...
Wildberry
2006 10 20, 21:57
QUOTE(ryyd @ 2006 10 20, 19:40) o tai negi neiseina isdalinti paros normos taip, kad pavalgytu diena??? 7-iu menesiu, manau, jau imanoma... nors gal kaip kuris, juk visi leliai skirtingi. tik man neisivaizduojamas dalykas nakti keltis maitint... Nemanau,kad taip iseitu,kai buvo mazute valge,kas 3 valandas,dabar ir beveik tas pats diena dar reciau netgi valgo,o va nakti tai keliojasi pastoviai  Tikejausi,kad tai susitvarkys kai prades kieta maista valgyti,bet vat gi niekaip negaliu isiulyti jo
mano mažylė keliasi naktį 2-3 kartus,bet aš visada keliuosi ir padarau šviežią mišinuką,niekada neduodu pastovėjusio.
o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo.
QUOTE(ryyd @ 2006 10 22, 12:09) o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo. Aš primaitinti pradėjau nuo 4 mėn,ir mano nuostabai valgė be jokių tampymuisi.Labai jau patika daržovienė  .Bet kai pavalgo košės,tai mišinį ne visada po to geria,o buna,kad suvalgo košytę ir dar mišinuko pageria
na nesuprantamas man dalykas... sakau, kai man atsibodo kelinetis naktimis padidinau dienines maisto porcijas ir viskas susitvarke. nes, as taip manau, kad jeigu vaikui truksta maisto per diena, tai nakti buna alkanas ir keliasi valgyti. zinoma sitos savo teorijos netaikiau pirmus menesius, kai keldavosi kas 3-4val. o misinuko duodavau po koses valgymo, kol suvalgydavo ne pilna porcija, t.y. 200g. dabar misinuko atsigeria ryte200ml ir dar viena karta diena tiek pat.
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 17, 23:41) o ar ne geriau būtų laikyt šaldytuve,o jau prireikus pašildyt?  Arba pabandyk laikyti termosiuke  As kartais taip darau,jeigu mano mazyle nesuvalgo misinuko,aisku jeigu nebunu jo sildziusi,tai idedum i saldytuva o poto ji pasildau.O seip as nakciai prisipilu pilna arbatinuka vandens kad ilgiau palaikytu siluma ir paskui tik gaminu misinuka.Aisku tapati gali daryti ir su termusu.O jei laikysi saldytuve tai nemanau kad bus labai blogai,svarbu kad jis nebutu sildytas,nes antra karta to paties sildyti negalima,o saldytuve laikyti galima24val. Bet geriau visada gaminti sviezu!!!
Wildberry
2006 10 23, 17:42
QUOTE(ryyd @ 2006 10 22, 12:09) o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo. Primaitinti pradejau gana anksti nuo 4men.,bet pabandydavau nevalgo ir atidedau ,po kiek laiko vel bandydavau  O jau rimtai uzsiemiau kai jai suejo 6men.Siek tiek jau nerimauju,pora sauksteliu ir viskas...Na iki 8men.tikiuosi jau prades valgyti
As tai termosiuke silto vandens turiu nakciai ir kai reikia greit paruosiu.Kazkaip nesinori laikyt paruosta misinuka
liauryte
2006 11 03, 18:48
O as darau taip. Ipilu i termosa karsta virinta vandeni, ir nakti kai mazoji pradeda niurzget, einu i virtuve ipilu vandens is termuso ir dar bunu isipylus i pupdeli salto virinto vandens, sumaisau ta vandeni su karstu is termoso, idedu miltelius ir viskas. Kartais bunu kad ateinu o ji vel miega, tai idedu i termusa ir kai vel prabunda misinelis dar buna siltas. Nors tuose vaikiskuose termosuose ilgai siluma neisbuna. Na gal as netoki nusipirkus?
petelne
2006 11 03, 18:55
Maniskis irgi valgo kelis kartus nakti.As dar truputi maitinu pati ,bet buna,kad neuztenka.Tad jau bunu termuse pasiruosus karsto vandens,o i buteliuka jau sudejus miltukus,belieka uzpilt ir istacius i salta vandeni atvesint.O tai kad visa nakti laikai sildytuve labai negerai,nes silumoj greiciau genda maistas  Kai auginau pirma dukryte taip pat laikiau per nakti sildytuve ir surugo  ,gerai,kad ta syk sugalvojau paragaut tuomet supratau,kad taip negalima laikyt maistelio  Jau 2dienos,kaip pradejau pati virti klijuka aviziniu dribsniu.Tai sianakt vaikutis ne karto nepabudo,tik as pati puse 4 atsibudau ir pamaitinau,nes krutys buvo pilnos.  Galvoju,kad naturalus maistas geriau,nei ta sintetika,o ir diena reciau bevalgo  Matysim,ar ir sia nakti taip gerai miegos.
estrelyjaa
2006 11 05, 14:27
mano maze per makti keliasi kas 3val.tai as pasidarau vandenuko i termosa tinkamos temperaturos,ir kaip tik uzsimano valgyt padarau silta maistuka jokiu problemu nera,ir taip dienos metu darau.
Sigita23
2006 11 14, 19:21
QUOTE(liauryte @ 2006 11 03, 20:48) O as darau taip. Ipilu i termosa karsta virinta vandeni, ir nakti kai mazoji pradeda niurzget, einu i virtuve ipilu vandens is termuso ir dar bunu isipylus i pupdeli salto virinto vandens, sumaisau ta vandeni su karstu is termoso, idedu miltelius ir viskas. Kartais bunu kad ateinu o ji vel miega, tai idedu i termusa ir kai vel prabunda misinelis dar buna siltas. Nors tuose vaikiskuose termosuose ilgai siluma neisbuna. Na gal as netoki nusipirkus? Tikrai ne toki, nes as irgi buvau nusipirkus is kazkurio prekybos centro termosa, laikydavo 2 val. maximum. Paskui man sesuo nupirko Avent termosa, ten telpa 2 buteliukai. Super  Siltas misinukas islieka 6 val. Maniske keliasi valgyti nakti viena karta ~ 4val. Tai as is termoso istraukiu buteliuka ir miegodama pamaitinu.
^lauryte^
2006 12 28, 22:02
o man visai nesunku atsikelti ir paruosti svieziai misinuka - juk tai del mano mazosios saulytes!
Mano kleckas nuo 2men nektim nebevalgo  Bet keliasi n kartu per nakti, tai gerti, tai triubeles reikia. As visa laika darydavai musinukus parai. O einant miegoti i arbatini ipildavau minimaliai vandens, kad paskui greitai pasiltu, o kol pasildavao maistelis, pakeisdavau sauskelnes. Nereikejo jokiu termosiuku, ar specialiu aparatu. Aisku, pagalba begaline  , bet mes kazkaip sekmingai apsiejom be viso to  O arbatele tik HIPPO, nieko kto nepripazysta  O vandeni tai tik pamegink duot, gausi i nosi  Diena sultis visokias gurksnojam, bet nakti tik arbatele. Jau kaikurios ten tiek ir tesaldintos. Juk galima maziau det, tik del skonio ir trupucio spalvos
|
|