Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip ruošiate mišinuką naktį?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
ievakoln
Mamytes,patarkite,pasidalinkite patirtimi.. mirksiukas.gif kaip jus darote nakti su misinukais?
mes,pries 2 savaites,misinukus pradejome valgyti jau ir nakti.Pirmas naktis,kadangi labai pergyvenau,tai keldavausi bet kada,kokius 2 kartus,padarydavau ir duodavau.. ( Su papukais budavo taip,kad kokius 3-4 kartus keldavomes,bet nepasakyciau kad is alkio,gal is iprocio labiau.) .. veliau nusprendziau pabandyti tik arbatele duoti,bet..nepakako.Na cia ir prasidejo sunkumai..nustatau zadintuva 4:45,o berniukas pabunda pvz. 4:30 biggrin.gif tada jis verkia,o misinuka kol padarai,nusikankina ir vaikas ir as..ir taip jau ne pirma naktele.. wacko.gif
nezinau,jei pasiruosciau pries einant miegucio,kokia 21val,tai 4val. jau kaip ir per ilgai kaip padarytas,girdejau,kad negalima lyg.. nebezinau unsure.gif ..
Kaip jus darote ar darete?help swoon.gif
vaivora
Sveika,

Pradzioje as ir keldavausi daryti misinuku nakti. Dabar jau iprato miegoti visa nakti nevalges bigsmile.gif
Siaip misinuku padarytu patarciau nelaikyti ilgiau nei 1 val., kad paskui leliukui blogiau nuo per ilgai stovejusio misinuko nepasidarytu unsure.gif
O vandenuka gali pasiruosti nakciai is anksto, uzsivirink vandenuka ir susipilk i termusa koki nors. ax.gif Tada tau tereiks suberti miltelius ir misinukas gatavas thumbup.gif
Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis. rolleyes.gif
Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti ax.gif
rena
Mane ta pati problema kankina g.gif maniskis keliasi kas 3val. valgyti verysad.gif Is draugiu turejau patarimu ismokinti naktim nevalgyti. Nieko man neisejo schmoll.gif

I termosa pripildavau karsto vandens, o nakti atsikelus tik sumaisydavau su misinuko milteliais(buvo patogu).

orinta
na mano iki siol valgo du kartus nakti. blink.gif bandziau duoti arbatos,bet nuo jos dazniau kelesi,tai vel pradejau duoti pienuko ir keliasi 1-2kartus.as piena visada pasiruosus laikau siltai,nes kitaip neimanoma.nevienodai prabunda,o kai darydavau tai visus kaimynus prikeldavo,nes gerklyte jau islavinta lotuliukas.gif
ievakoln
QUOTE(vaivora @ 2006 04 24, 19:19)
Sveika,

Pradzioje as ir keldavausi daryti misinuku nakti. Dabar jau iprato miegoti visa nakti nevalges  bigsmile.gif
Siaip misinuku padarytu patarciau nelaikyti ilgiau nei 1 val., kad paskui leliukui blogiau nuo per ilgai stovejusio misinuko nepasidarytu  unsure.gif
O vandenuka gali pasiruosti nakciai is anksto, uzsivirink vandenuka ir susipilk i termusa koki nors.  ax.gif Tada tau tereiks suberti miltelius ir misinukas gatavas  thumbup.gif
Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis.  rolleyes.gif
Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti  ax.gif
*

taip ir maniau,kad yra ismintingesniu mamyciu uz mane thumbup.gif ..del termosiuko tikrai liuks,kazkaip net nepagalvojau..dekui smile.gif o del cukriuko, maniau,kad gal nelabai gerai..bet kaip suprantu,nieko blogo,pabandysim rolleyes.gif .
Papildyta:
QUOTE(orinta @ 2006 04 24, 20:39)
na mano iki siol valgo du kartus nakti. blink.gif bandziau duoti arbatos,bet nuo jos dazniau kelesi,tai vel pradejau duoti pienuko ir keliasi 1-2kartus.as piena visada pasiruosus laikau siltai,nes kitaip neimanoma.nevienodai prabunda,o kai darydavau tai visus kaimynus prikeldavo,nes gerklyte jau islavinta lotuliukas.gif
*

na ir mes kazkaip nevienodai prabundam,kazkur valandos paklaida,bet nakti ji oi kaip daug reiskia.. bet gerai,kad tik viena karta..arbateles atsigerimo as neskaitau,nes ji visada pasoneje smile.gif
Guggy
As pasiruosiu misinuka pries eidama miegoti ir padedu i saldytuva. Be to, uzprogramavau mikrobange 25 sekundem. Tai nakti tik paimu buteliuka is saldytuvo, i mikrobange, paspaudziu viena mygtuka ir maziau nei per puse minutes maistelis paruostas thumbup.gif Net sviesos jungt nereikia smile.gif

O kambario temperaturoje paruosta misinuka galima laikyti ne ilgiau kaip dvi valandas... ax.gif
Isila
aš visada turiu šalto virinto vandens ir truputį įpilu į virdulį, pašyla vanduo labai greit, tada sumaišau su šaltu ir turiu iškart tinkamą gerti mišinuką thumbup.gif maitinu ada, kai mažius pabunda ir paprašo. Kartais supsėju kol jis įsiverkia, nors dažniausiai ne. Bet verkia tai jis miegodamas, net valgo pusiau miegodamas, paskui išspjauna soskę ir toliau miega tongue.gif
Irjuda
QUOTE(Isila @ 2006 04 25, 11:04)
aš visada turiu šalto virinto vandens ir truputį įpilu į virdulį, pašyla vanduo labai greit, tada sumaišau su šaltu ir turiu iškart tinkamą gerti mišinuką  thumbup.gif  maitinu ada, kai mažius pabunda ir paprašo. Kartais supsėju kol jis įsiverkia, nors dažniausiai ne. Bet verkia tai jis miegodamas, net valgo pusiau miegodamas, paskui išspjauna soskę ir toliau miega  tongue.gif
*

aš taip pat darydavau. thumbup.gif dabar jau nebereikia, išmiegam visą naktį nuo 24-12 smile.gif o kol paruošdavau mišinuką, tėtis kalbindavo, žaisdavo su ja, kad neįsirėktų - padėdavo thumbup.gif
Nijoliux
Pirmiausiai tai pakeitėm savo naudojamą Aptamil mišinuką į NAN firmos, nes jį patogiausia paruošti, nereikia kaip kitų iš pradžių daryt karštam vandeny, o paskui atvėsinti, o pakanka miltelius suberti į šiltą vandenį, supurtyt ir maistas jau paruoštas.
Antra tai įsigijom per SM pigiau Avento maistelio šildyklę, ji puikiai palaiko pastovią temperatūrą, tai laikom ją šalia lovos įjungtą dieną naktį biggrin.gif
Taigi iš vakaro susidozuoju virintą vandenuką į buteliukus ir miltelius į indelius nuo vaisinių tyrelių biggrin.gif Ir vieną buteliuką su vandeniu iš kart dedu į šildyklę, kad bet kuriuo momentu būtų šiltas. Na ir kai tik suknerksi bičiukas ir matau, kad atėjo laikas valgyt, tai tik apgraibom supilu miltelius, išplaku ir įkišu burnon, tas nespėja net pabusti. Ir iš kart į šildyklę kišu sekantį buteliuką su vandeniu biggrin.gif
O jei pradeda kniurksėti ir matau, kad dar ne laikas valgyti, tai vadinas bičas tik atsigert nori, tam atvejui būnu labiau užkaitinus jam arbatėlės (kad ilgiau neatvėstų) ir tą buteliuką laikau šalia putplastiniame termosiuke. O jei arbatėlė atšąla, ją staigiai pašildau šildyklėj, nustačius max programą.
Va taip mes sprendžiam naktinio valgymo problemą ax.gif
myliu
Aš iš vakaro padarau mišinuką ir įdedu į šaldytuvą blush2.gif Kai paryčiui pradeda kniurksėt, tai telieka pusei minutės į mikrobangę įkišt tongue.gif
Ramunėlė_23
QUOTE(ievakoln @ 2006 04 24, 18:14)
Mamytes,patarkite,pasidalinkite patirtimi.. mirksiukas.gif kaip jus darote nakti su misinukais? 
mes,pries 2 savaites,misinukus pradejome valgyti jau ir nakti.Pirmas naktis,kadangi labai pergyvenau,tai keldavausi bet kada,kokius 2 kartus,padarydavau ir duodavau.. ( Su papukais budavo taip,kad kokius 3-4 kartus keldavomes,bet nepasakyciau kad is alkio,gal is iprocio labiau.) .. veliau nusprendziau pabandyti tik arbatele duoti,bet..nepakako.Na cia ir prasidejo sunkumai..nustatau zadintuva 4:45,o berniukas pabunda pvz. 4:30 biggrin.gif tada jis verkia,o misinuka kol padarai,nusikankina ir vaikas ir as..ir taip jau ne pirma naktele.. wacko.gif
nezinau,jei pasiruosciau pries einant miegucio,kokia 21val,tai 4val. jau kaip ir per ilgai kaip padarytas,girdejau,kad negalima lyg.. nebezinau unsure.gif ..
Kaip jus darote ar darete?help swoon.gif
*

biggrin.gif iš pradžių ir aš nusistadinėdavau žadintuvą (nes dar nutraukdavau pieną ir dadarydavau dozę mišinuko doh.gif bet nieko, ištvėriau), paskui kai jau mano pienuko vis mažėjo, pradėjau tik mišinuko vakare duoti, tai jis pradėjo ilgiau išmiegoti. O kai tik pradeda "knapsėti" atsikeliu, pasidarau mišinėlį, kišu į šaltą vandenį ir einu jam pampersą pakeičiu, o per tą laiką paruoštas maistukas atvėsta biggrin.gif o jeigu jau labai verki soske "užkemšu" (nebent neduodi saviškiam soskės smile.gif )
vistiek jau jauti kada maždaug atsikels, tai truputį anksčiau tu atsikelk ir paruoši "šviežia" normą biggrin.gif o be to greitai pradės išmiegoti visą naktį, nes toks maistukas sotesnis ir ilgiau virškinamas, tai bus dar lengviau biggrin.gif

QUOTE(vaivora @ 2006 04 24, 19:19)
Arba, kad nerekdyt vaiko pasiruosk ne arbateles, o paprasciausio vandenuko tik ji siek tiek pasaldink, tada jis bus siek tiek sotesnis.  rolleyes.gif
Ir kai leliukas prabus is kart duok vandenuko pagerti, o paskui gali lekti ir niamnes daryti  ax.gif
*

dėl saldinto vandenuko nesutinku, nes labai gerą pvz mačiau kai mama davė saldintą arbatėlę, o dabar bachūriukui tik 7 metukai, o VISI dantys sugedę doh.gif
yra dabar visokių arbatėlių, tai manau jos ir taip skanios biggrin.gif
maniškis tai visai negeria jokių arbatų g.gif užsispyręs doh.gif

na sėkmės "kariauti" lotuliukas.gif
ievakoln
Oi,saunuoles jus,mamytes! thumbup.gif kokios visos isradingos!aciu labai uz patarimus!! clap_1.gif
Mamaitukas
Mamytes, norejau jusu pasiteiraut, nuo kada jus pradejot primaitinti? Kaip manot, ar mums jau galima? blink.gif Nes jau mano maziukas pradejo kas 45 min. - 1 val. noreti papuko. Diena dar tiek to, bet nakti... doh.gif
Caffe
Kad vaikiukas daznai valgo MP, nereiskia, kad ji reikia primaitinti. Gal jis mazai istraukia, nes pavargsta. Ir todel greitai uzsinori vel. Kai pieno truksta, tada primaitint galima, bet tu gal pabandyk nusitraukti ir paziureti kiek jo yra.
As primaitint pradejau, kai akivaizdziai truko pieno, dukra isikasdavo speneli ir tampydavo...paleidzia, ir vel bando traukti...vel supyksta. Po to isvis neima kruties...vargom kol pabandziau primaitinti.
Ir primaitint, kai reikia geriausia pradeti dienos metu, o nakti duoti kruti. Tavo lelius dar mazytis...svarbiausia kantrybes ir noro. rolleyes.gif Na nebent tikrai nera pienelio... g.gif
grazina37
apsisarvuok kantrybe ir duok kiek jis nori dar labai mazytis vaikutis ir pieno gamyba nesusinormalizavusi ,gerk dauk skysciu ir nepanikuok 4u.gif
Mamaitukas
Aciu uz patarimus 4u.gif
Wildberry
Gerbiamosios,prasau jusu patarimo!Kaip ruosiate misinuka nakciai?Kadangi mano

mazoji keliasi 3,o kartais ir dazniau nakti atsigerti,ar pavalgyti,tai as jau pries

nakti pasidarau 2butelius misinio ir 1b.arbatos.Bet vat atsirado broblema kaip juos

islaikyti siltus.Kol vasara buvo,tai duodavau gerimukus kambario temperaturos,o

dabar kai namuose labai salta pasidare,tai bijau,kad gerklytes nepersaltu,tai jau

kelinta naktis palieku visa nakti ijunkta buteliuku sildytuva su buteliuku,kad kai ji

staigiai issinores gerti galeciau iskart duoti.O kaip jus darot?Negaleciau nakti keltis

ir ruosti misinuka del 2priezasciu:
1)visai neissimiegociau,juolab ,kad ir taip labai mazai miegu...
2)nespeciau jo paruosti,nes ji labai staigiai prabunda ir pradeda verkti-rekti,tai nenoriu jos rekdyti verysad.gif
Na o kaip jus darote? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Langoza
hm... g.gif
1. nemanau, kad gerai paruosti misinuka ir ji sildyta duoti. juk misinukai yra naudojami tik svieziai padaryti.
2. o arbata bent jau nesaldinta duodi, tikiuos? nes jei saldinta, tai kenkia dantukams (jei ju turit, aisku)

chriss
Mano zuikis irgi dažnai keliasi naktį valgyti.Tai aš jau prabundu kai jis pradeda zirzti,duodu jam soskį ir per tą laiką pasiruošiu mišinuką.Jau būnu į buteliuką prisipylus vandenuko kiek reikia ir į indelį,nuo tyrelės,įsibėrus mišinuko miltelių.Tada greitai sumaišau ir jei dar neverkia tai pašildau.Bet jeigu įsižliumba tai duodu kambario temperatūros ir nieko neatsitinka ax.gif
Wildberry
QUOTE(leliux @ 2006 10 17, 21:29)
hm...  g.gif
1. nemanau, kad gerai paruosti misinuka ir ji sildyta duoti. juk misinukai yra naudojami tik svieziai padaryti.
2. o arbata bent jau nesaldinta duodi, tikiuos? nes jei saldinta, tai kenkia dantukams (jei ju turit, aisku)
*

Ammm...Na ta arbatele Hippo ax.gif Zinau,kad negerai ,bet man daktare liepe kelis maitinimus,pakeisti ja ,nes ir taip mergyte dabar apie 11kg sveria...O vandenuko ji negeria.
ramzyte
o ar ne geriau būtų laikyt šaldytuve,o jau prireikus pašildyt? ax.gif Arba pabandyk laikyti termosiuke g.gif
Langoza
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 22:07)
Ammm...Na ta arbatele Hippo ax.gif Zinau,kad negerai ,bet man daktare liepe kelis maitinimus,pakeisti ja ,nes ir taip mergyte dabar apie 11kg sveria...O vandenuko ji negeria.
*

o taip tik hippo arbateles yra labai saldzios. verciau pabandyk paprastos arbateles be cukraus. pvz as saviskei duodu ramuneliu siektiek. nestiprios. ir nesaldinu. geria labai skaniai.
juk ir tie patys misinukai saldoki siek tiek. o dar sakai,kad tavo dukryte svorio nemazai turi.
ramyra
As darydavau taip:
termose visada turedavau silto virinto vandens, o atskirai puodelyje kambario temperaturos virinto vandens. Kai maziukas pabusdavo, greit sumaisau vandenuka iki reikiamos temperaturos, idedu milteliu ir misinukas paruostas.
Maniskis tai keldavosi tiksliai 6 ryto, tai as budavo jei anksciau pabusdavau, paruosdavau buteliuka, ir pas save po kaldra siltai palaikydavau bigsmile.gif
nebijau
Nakciai visada turedavau virinto vandens, kai vaikai nubusdavo-vandeni keliolika sekundziu pasildydavau mikrobangej, idedavau miltuku, suplakdavau ir duodavau vaikui. Per puse minutes vaikas nespedavo isirekti, nes pries rekiant jau isgirsdavau ji puksiant biggrin.gif
Arbatele pasiruosdavau is vakaro ir paguldydavau ant radiatoriaus, tai ji visa diena/nakti buna silta. Asmeniskai as vaikams duodavau arbatas, pienuka, koseles saldintas cukrumi. Manau, kad del dantuku gedimo yra daugiau isitikinimas, nei reali gresme. Tai priklauso nuo paveldimumo, o ne nuo suvartoto cukraus kiekio vaikysteje tongue.gif
grazina37
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 20:05)
Gerbiamosios,prasau jusu patarimo!Kaip ruosiate misinuka nakciai?Kadangi mano

mazoji keliasi 3,o kartais ir dazniau nakti atsigerti,ar pavalgyti,tai as jau pries

nakti pasidarau 2butelius misinio ir 1b.arbatos.Bet vat atsirado broblema kaip juos

islaikyti siltus.Kol vasara buvo,tai duodavau gerimukus kambario temperaturos,o

dabar kai namuose labai salta pasidare,tai bijau,kad gerklytes nepersaltu,tai jau

kelinta naktis palieku visa nakti ijunkta buteliuku sildytuva su buteliuku,kad kai ji

staigiai issinores gerti galeciau iskart duoti.O kaip jus darot?Negaleciau nakti keltis

ir ruosti misinuka del 2priezasciu:
2)nespeciau jo paruosti,nes ji labai staigiai prabunda ir pradeda verkti-rekti,tai nenoriu jos rekdyti verysad.gif
        Na o kaip jus darote? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

arbatelei tai puikus dalykas sildytuvas ,nors mano vaikiukas jau ne lelius bet arbatele visada yra sildytuve kada nori tada pasiemes atsigere ,o ir misinukui buteliuka su vandenuku gali ideti ,tik leliukas pradeda judeti tai ydedi miltelius ir galite valgyti ,tada gali sildyti arbatele , ziurint kada gerete arbatele kada misinuka vacation4.gif vacation1.gif
mamymamy
O aš pasiruošdavau iš vakaro keletą buteliukų su pienu ir padėdavau šaldytuvan. O miegamajam šalia lovos visada turėdavau pasidėjusi didelį termosą su karštu vandeniu ir stiklainį tuščią. Tai kai zuikis pradėdavo kniurkti naktį, aš staigiai atnešdavau buteliuką ir idėdavau stiklainin su karštu vandeniu. Kol pakeisdavau pampersą, tai pienukas jau šiltas būdavo. 4u.gif
Urartu
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 22:07)
*

Maniškiai irgi vandenuko iš pradžių negėrė. Rėkdavo, tipo duok arbatos ar mišinuko. Bet mane taip užkniso naktim keltis, kad kai jau buvo kažkur apie 7 mėn (kiek suprantu tavo mergytė irgi panašaus amžiaus) nusprendžiau išvis naktim nebemaitinti. Pasidėdavau buteliuką virinto vandens, prabunda - prašau vandenuko jei nori. Tai dičkis kokias 3-4 naktis rėkė, reikalavo arbatytės ar mišinuko, mažiulis buvo dar atkaklesnis - gal 10 naktų buvau ne miego nuo rėkimo, net vyrui kantrybė buvo trūkusi ir buvo pasišovęs keltis ir pats mišinuką ruošti biggrin.gif Ir nieko. Atprato. Dar retsykiais atigerdavo vandenuko, o paskui ir to nebereikėjo. Aš siūlyčiau apsišarvuoti kantrybe, ir pabandyti atpratinėti nuo naktinių valgymų. Savaitę gali būti durdomas, bet paskui ir pati pailsėsi ir vaikas ramiau miegos. Juo lab kad 11kg - metų vaiko svoris.. biggrin.gif
Sėkmės ir kantrybės
raimute
QUOTE(jovitah @ 2006 10 17, 20:05)
Negaleciau nakti keltis ir ruosti misinuka del 2priezasciu:
        Na o kaip jus darote? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

na jeigu nori issimiegoti,tai geriau visai nutrauk naktinius maitinimus,kaip kazkas jau minejo kad bus sunku,bet praeis.As pavyzdziui keliausi po 4-6 kartus per nakti,iki kol dukrytei sukako 2 metukai(ir miego tikrai uzteko,tokia jau mamos dalia) bet tik del to kad mano dvimete sveria 11kg.Na o taip kaip tovo dukryte jau dabar tiek sveria,tai tikrai gali meginti atpratineti,tik kantrybes mamuk!

QUOTE(ramyra @ 2006 10 18, 08:03)
As darydavau taip:
termose visada turedavau silto virinto vandens, o atskirai puodelyje kambario temperaturos virinto vandens. Kai maziukas pabusdavo, greit sumaisau vandenuka iki reikiamos temperaturos, idedu milteliu ir misinukas paruostas.
Maniskis tai keldavosi tiksliai 6 ryto, tai as budavo  jei anksciau pabusdavau, paruosdavau buteliuka, ir pas save po kaldra siltai palaikydavau  bigsmile.gif
*

as taip pat turedavau karsto vandens termose,o buteliuke salto virinto,kai tik prabusdavo dukryte greitai sumaisau vandenuka,ir suberiu misinuka(turejau specialu dispensoriu AVENT kuriame atskiri 3 skyriukai,i kurios is vakaro susinormuodavau misinuka) buvau jautaip atmusus ranka,kad per kelias sekundes sumaisydavau,tai dukriukas net nesuspedavo pradeti verkti.
amadina
Mano vyresnioji nuo 1 mėnesio atsisakė valgyt naktį, valgė 24 val. o po to 6-7 ryto thumbup.gif
O va dabar jaunesnioji valgo kas 4 val. ir dieną ir naktį rolleyes.gif Tai aš turiu miegamajam virdulį su jau virintu vandeniu ir tik įjungiu, kad vandenukas sušiltų iki reikiamos temperatūros, o tai įvyksta labai greit bigsmile.gif Tada užpilu miltelius, ir viskas paruošta thumbup.gif
O jei yra problemos su svoriu, o vaikas nori valgyt, tai galpaprasčiausiai galima būtų į tą patį kiekį vandens dėt mažiau miltukų g.gif Gautųsi ne taip kaloringa. Nebent taip negalima daryt g.gif
Wildberry
Aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bandysiu jauciu atpratinti su vandenuku,jau ir anksciau daug mamu dave man toki patarima,bet bijau pradeti-bijau mazyles reakcijos unsure.gif Gal kam tai atrodys juokinga,bet kai vaikeli augini viena tai norisi ,kuo daugiau pailseti,ir tai buna tokiu dienu,kai jautiesi kaip zombis blink.gif Bet dabar tai mes rytais dar i masazus vaikstom tai kol kas nuo atpratinimu susilaikysim,kad per juos labai pikta nebutu,kai baiks masazu kursa tada smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amadina @ 2006 10 18, 13:14)
Mano vyresnioji nuo 1 mėnesio atsisakė valgyt naktį, valgė 24 val. o po to 6-7 ryto  thumbup.gif
O va dabar jaunesnioji valgo kas 4 val. ir dieną ir naktį  rolleyes.gif Tai aš turiu miegamajam virdulį su jau virintu vandeniu ir tik įjungiu, kad vandenukas sušiltų iki reikiamos temperatūros, o tai įvyksta labai greit  bigsmile.gif Tada užpilu miltelius, ir viskas paruošta  thumbup.gif
O jei yra problemos su svoriu, o vaikas nori valgyt, tai galpaprasčiausiai galima būtų į tą patį kiekį vandens dėt mažiau miltukų  g.gif Gautųsi ne taip kaloringa. Nebent taip negalima daryt  g.gif
*

Nezinau ar galima ar ne,bet as taip ir darau,pilu maziau miltuku nei reiketu,pagal vandens kieki ax.gif unsure.gif
meile0409
as keliuosi karta per nakti ir nieko baisaus!pries gimdima uzsisakem vandens aparata ir nakti jei tenka maitinti tai atsikeliu,nereikia nei arbatinuko kaisti nei laukti,yra viskas vietoje.nieko baisaus atsikelti karta per nakti. ax.gif aisku norisi pamiegoti bet juk pacios norejom mazyliu wub.gif ,tai tenka pasiaukoti
ryyd
mano dukruze iki 3 men. naktimis valgydavo. tai as irgi turedavau virinto vandenuko ir kai pabusdavo, tik pasildydavau ir padarydavau misinuka. o paskui kazkaip savaime iprato pavalgyti diena, o nakti miegoti thumbup.gif
tik buvau pasiskaiciavus paros norma, ir kad gautu nemaziau maistelio dienos porcijas po truputi didinau.
manau ir jums turetu tai padeti. nes , paprastai manoma, kad misinuku maitinami lialiai greiciau pradeda ismiegoti nakti (jei tik jiem per diena uztenka maisto rolleyes.gif )...
Langoza
QUOTE(Sandrag @ 2006 10 18, 09:10)
Manau, kad del dantuku gedimo yra daugiau isitikinimas, nei reali gresme. Tai priklauso nuo paveldimumo, o ne nuo suvartoto cukraus kiekio vaikysteje tongue.gif
*

cukras nekenkia dantukas, ar tai nori pasakyti? g.gif

dar pries kelias dienas taip tik buvo L. ryte straipsnis apie vaiku dantis - jokiu saldziu arbatu nakti!!!

Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 18, 21:23)
as keliuosi karta per nakti ir nieko baisaus!pries gimdima uzsisakem vandens aparata ir nakti jei tenka maitinti tai atsikeliu,nereikia nei arbatinuko kaisti nei laukti,yra viskas vietoje.nieko baisaus atsikelti karta per nakti. ax.gif aisku norisi pamiegoti bet juk pacios norejom mazyliu wub.gif ,tai tenka pasiaukoti
*

1 kartas gal ir nieko baisaus, bet ciakalba eina apie 3-4 blink.gif doh.gif

as pati 1 kart keliuos, tiesa,maitinu pati, tai visgi nei daryt tuos misinukus, nei ka. bet as ir tai su mielu noru nesikelciau ir ta karta blush2.gif
Wildberry
3-4 kartus ir kartais dar daugiau,ypac jei dar neprivalgo is karto,tai ir dar dazniau keliasi rolleyes.gif
*Varlė*
Aš irgi keliuosi kelis kartus per naktį. Kažkaip nėra sunku. Atsikeliu ir padarau šviečią mišinuką. Nepraktikuoju šildymų.
ryyd
o tai negi neiseina isdalinti paros normos taip, kad pavalgytu diena??? 7-iu menesiu, manau, jau imanoma... nors gal kaip kuris, juk visi leliai skirtingi. tik man neisivaizduojamas dalykas nakti keltis maitint...
Wildberry
QUOTE(ryyd @ 2006 10 20, 19:40)
o tai negi neiseina isdalinti paros normos taip, kad pavalgytu diena??? 7-iu menesiu, manau, jau imanoma... nors gal kaip kuris, juk visi leliai skirtingi. tik man neisivaizduojamas dalykas nakti keltis maitint...
*

Nemanau,kad taip iseitu,kai buvo mazute valge,kas 3 valandas,dabar ir beveik tas pats diena dar reciau netgi valgo,o va nakti tai keliojasi pastoviai blink.gif Tikejausi,kad tai susitvarkys kai prades kieta maista valgyti,bet vat gi niekaip negaliu isiulyti jo g.gif
Paul@
mano mažylė keliasi naktį 2-3 kartus,bet aš visada keliuosi ir padarau šviežią mišinuką,niekada neduodu pastovėjusio.
ryyd
o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo.
Paul@
QUOTE(ryyd @ 2006 10 22, 12:09)
o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo  valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo.
*

Aš primaitinti pradėjau nuo 4 mėn,ir mano nuostabai valgė be jokių tampymuisi.Labai jau patika daržovienė thumbup.gif .Bet kai pavalgo košės,tai mišinį ne visada po to geria,o buna,kad suvalgo košytę ir dar mišinuko pageria mirksiukas.gif
ryyd
na nesuprantamas man dalykas... sakau, kai man atsibodo kelinetis naktimis padidinau dienines maisto porcijas ir viskas susitvarke. nes, as taip manau, kad jeigu vaikui truksta maisto per diena, tai nakti buna alkanas ir keliasi valgyti. zinoma sitos savo teorijos netaikiau pirmus menesius, kai keldavosi kas 3-4val.
o misinuko duodavau po koses valgymo, kol suvalgydavo ne pilna porcija, t.y. 200g.
dabar misinuko atsigeria ryte200ml ir dar viena karta diena tiek pat.
zara**
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 17, 23:41)
o ar ne geriau būtų laikyt šaldytuve,o jau prireikus pašildyt? ax.gif  Arba pabandyk laikyti termosiuke g.gif
*

As kartais taip darau,jeigu mano mazyle nesuvalgo misinuko,aisku jeigu nebunu jo sildziusi,tai idedum i saldytuva o poto ji pasildau.O seip as nakciai prisipilu pilna arbatinuka vandens kad ilgiau palaikytu siluma ir paskui tik gaminu misinuka.Aisku tapati gali daryti ir su termusu.O jei laikysi saldytuve tai nemanau kad bus labai blogai,svarbu kad jis nebutu sildytas,nes antra karta to paties sildyti negalima,o saldytuve laikyti galima24val.
Bet geriau visada gaminti sviezu!!!
Wildberry
QUOTE(ryyd @ 2006 10 22, 12:09)
o kiek jau laiko primaitini kitu maistu? nes maniske , tai tik po poros menesiu nuo primaitinimo pradzios pradejo  valgyti, nes ankstesni valgyma ragavimu pavadinciau, vistiek reikedavo misinuko po jo.
*

Primaitinti pradejau gana anksti nuo 4men.,bet pabandydavau nevalgo ir atidedau ,po kiek laiko vel bandydavau smile.gif O jau rimtai uzsiemiau kai jai suejo 6men.Siek tiek jau nerimauju,pora sauksteliu ir viskas...Na iki 8men.tikiuosi jau prades valgyti g.gif
Bitute
As tai termosiuke silto vandens turiu nakciai ir kai reikia greit paruosiu.Kazkaip nesinori laikyt paruosta misinuka essen.gif
liauryte
O as
darau taip. Ipilu i termosa karsta virinta vandeni, ir nakti kai mazoji pradeda niurzget, einu i virtuve ipilu vandens is termuso ir dar bunu isipylus i pupdeli salto virinto vandens, sumaisau ta vandeni su karstu is termoso, idedu miltelius ir viskas. Kartais bunu kad ateinu o ji vel miega, tai idedu i termusa ir kai vel prabunda misinelis dar buna siltas. Nors tuose vaikiskuose termosuose ilgai siluma neisbuna. Na gal as netoki nusipirkus?
petelne
Maniskis irgi valgo kelis kartus nakti.As dar truputi maitinu pati ,bet buna,kad neuztenka.Tad jau bunu termuse pasiruosus karsto vandens,o i buteliuka jau sudejus miltukus,belieka uzpilt ir istacius i salta vandeni atvesint.O tai kad visa nakti laikai sildytuve labai negerai,nes silumoj greiciau genda maistas doh.gif Kai auginau pirma dukryte taip pat laikiau per nakti sildytuve ir surugo doh.gif ,gerai,kad ta syk sugalvojau paragaut tuomet supratau,kad taip negalima laikyt maistelio schmoll.gif Jau 2dienos,kaip pradejau pati virti klijuka aviziniu dribsniu.Tai sianakt vaikutis ne karto nepabudo,tik as pati puse 4 atsibudau ir pamaitinau,nes krutys buvo pilnos. biggrin.gif Galvoju,kad naturalus maistas geriau,nei ta sintetika,o ir diena reciau bevalgo rolleyes.gif Matysim,ar ir sia nakti taip gerai miegos. rolleyes.gif
estrelyjaa
mano maze per makti keliasi kas 3val.tai as pasidarau vandenuko i termosa tinkamos temperaturos,ir kaip tik uzsimano valgyt padarau silta maistuka jokiu problemu nera,ir taip dienos metu darau.
Sigita23
QUOTE(liauryte @ 2006 11 03, 20:48)
O as
darau taip. Ipilu i termosa karsta virinta vandeni, ir nakti kai mazoji pradeda niurzget, einu i virtuve ipilu vandens is termuso ir dar bunu isipylus i pupdeli salto virinto vandens, sumaisau ta vandeni su karstu is termoso, idedu miltelius ir viskas. Kartais bunu kad ateinu o ji vel miega, tai idedu i termusa ir kai vel prabunda misinelis dar buna siltas. Nors tuose vaikiskuose termosuose ilgai siluma neisbuna. Na gal as netoki nusipirkus?
*

Tikrai ne toki, nes as irgi buvau nusipirkus is kazkurio prekybos centro termosa, laikydavo 2 val. maximum. Paskui man sesuo nupirko Avent termosa, ten telpa 2 buteliukai. Super thumbup.gif Siltas misinukas islieka 6 val.
Maniske keliasi valgyti nakti viena karta ~ 4val. Tai as is termoso istraukiu buteliuka ir miegodama pamaitinu.
^lauryte^
o man visai nesunku atsikelti ir paruosti svieziai misinuka - juk tai del mano mazosios saulytes! mirksiukas.gif
aGucci
Mano kleckas nuo 2men nektim nebevalgo rolleyes.gif Bet keliasi n kartu per nakti, tai gerti, tai triubeles reikia. As visa laika darydavai musinukus parai. O einant miegoti i arbatini ipildavau minimaliai vandens, kad paskui greitai pasiltu, o kol pasildavao maistelis, pakeisdavau sauskelnes. Nereikejo jokiu termosiuku, ar specialiu aparatu. Aisku, pagalba begaline thumbup.gif , bet mes kazkaip sekmingai apsiejom be viso to mirksiukas.gif O arbatele tik HIPPO, nieko kto nepripazysta unsure.gif O vandeni tai tik pamegink duot, gausi i nosi lotuliukas.gif Diena sultis visokias gurksnojam, bet nakti tik arbatele. Jau kaikurios ten tiek ir tesaldintos. Juk galima maziau det, tik del skonio ir trupucio spalvos mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.