shantal
2011 10 29, 08:32
QUOTE(Astelina @ 2011 10 28, 23:02) Papildyta:Tikrai pakanka ziniu gautu mokykloje:) Programos visisems pradinukams tos pacios...Ir VJG testai turi buti pagal programas. Yra tik viena problema, kaip kokybiskai tos programines zinios pateikiamos skirtingu pedagogu...Ir dar kitas dalykas - kaip kuris vaikas sugeba jas isisavinti. Mano galva, jei mokytoja reikli ir gera pedagoge - tai ir "dunduka" ismokys kazko, jei vaikas labai gabus, o mokytoja siaip sau - pats visas spragas uzpildys... As manau, kad nera kvailu vaiku - yra prasti pedagogai. Nes vienas vaikas imlesnis zinioms, kitam daugiau laiko ir kantrybes reikia skirti. Mano sunus tai lygtai mokykloje neturi problemu su tikyba ir anglu kalba - knygeleje tik pagyrimai...BET...lanko dabar pirmos komunijos pamokeles baznycioje - pirmamoje buvau, tai, ka mokytoja paklausia - nieko nezino  Tai ko ten mokykloje tris metus moke? ir uz ka tie pagyrimai rasomi - klausimas. Su anglu kalba tas pats - atsiverciau jezuitu programa, pradejau klausineti - nieko nezino  O mokykloje testai parasyti labai gerai Tai vat stos toks vaikas su mokyklos ale "labai geru" paruosimu - ir ten ziures i testa, nezinodamas ne vieno atsakymo
gyvenimebunavisko
2011 11 01, 17:17
QUOTE(shantal @ 2011 10 29, 10:32) Mano galva, jei mokytoja reikli ir gera pedagoge - tai ir "dunduka" ismokys kazko, jei vaikas labai gabus, o mokytoja siaip sau - pats visas spragas uzpildys... As manau, kad nera kvailu vaiku - yra prasti pedagogai. Kažko, aišku, išmokys, bet jis neatlaikys konkurecijos laikant egzaminus su gabesniais vaikais. Kvailų vaikų nėra, bet yra gabesni ir mažiau gabūs, darbštesni ir mažiau darbštūs.Daugiau pasiekia gabesni ir darbštesni.
Keberiokšt
2012 01 10, 09:23
Sveikos, smagu, kad suradau tokią temą, reikia įsitraukti į favoritus. Mano sūnus irgi labai nori stoti į Jėzuitų g. ir tiki, kad įstos. Aš nesu labai optimistiška šiuo klausimu, todėl stengiuosi pabrėžti, kad neužsiciklintų, jei neįstos, kad tai ne pasaulio pabaiga. Jokių korepetitorių tikrai nežadu samdyti, net minties tokios nebuvo, nesu iš tų mamų, kur svajoja, kad jų vaikai lankytų 10 būrelių, prestižines mokyklas ir to siekia visom priemonėm. Man svarbiausia - jo dvasinė būklė ir gera savijauta mokyklos aplinkoje.
eureka77
2012 05 04, 07:26
QUOTE(shantal @ 2011 10 29, 10:32) Programos visisems pradinukams tos pacios...Ir VJG testai turi buti pagal programas. Yra tik viena problema, kaip kokybiskai tos programines zinios pateikiamos skirtingu pedagogu...Ir dar kitas dalykas - kaip kuris vaikas sugeba jas isisavinti. Mano galva, jei mokytoja reikli ir gera pedagoge - tai ir "dunduka" ismokys kazko, jei vaikas labai gabus, o mokytoja siaip sau - pats visas spragas uzpildys... As manau, kad nera kvailu vaiku - yra prasti pedagogai. Nes vienas vaikas imlesnis zinioms, kitam daugiau laiko ir kantrybes reikia skirti. Mano sunus tai lygtai mokykloje neturi problemu su tikyba ir anglu kalba - knygeleje tik pagyrimai...BET...lanko dabar pirmos komunijos pamokeles baznycioje - pirmamoje buvau, tai, ka mokytoja paklausia - nieko nezino  Tai ko ten mokykloje tris metus moke? ir uz ka tie pagyrimai rasomi - klausimas. Su anglu kalba tas pats - atsiverciau jezuitu programa, pradejau klausineti - nieko nezino  O mokykloje testai parasyti labai gerai Tai vat stos toks vaikas su mokyklos ale "labai geru" paruosimu - ir ten ziures i testa, nezinodamas ne vieno atsakymo  Pas mus ta pati situacija  . Olimpiadose dalyvavo, pagyrimu kruvos, o kai paklausinejau is ju duotos medziagos ir nusiminiau. Bet dar gidejau, kad nera jokiu sansu jei tevai issikyr  ar tai tiesa??
Reklamiste
2012 05 04, 07:31
QUOTE(eureka77 @ 2012 05 04, 07:26) Pas mus ta pati situacija  . Olimpiadose dalyvavo, pagyrimu kruvos, o kai paklausinejau is ju duotos medziagos ir nusiminiau. Bet dar gidejau, kad nera jokiu sansu jei tevai issikyr  ar tai tiesa?? Nea. Pas mus klasėje yra vienišų (išsiskyrusių) mamų.
Išsilavinimo įgyjimui, manau, koją kiša testų sistema
As išsiskyrusi, bet dukra mokosi VJG. Nepastebejau, kad tai butu problema, tiesa mes abu dalyvaujame VJG gyvenime.
shantal
2012 05 04, 10:57
QUOTE(eureka77 @ 2012 05 04, 08:26) Bet dar gidejau, kad nera jokiu sansu jei tevai issikyr  ar tai tiesa?? Turbut tas, kas jums tai pasake, labai nenori, kad jusu dukryte istotu....Ir sugalvok dar taip
eureka77
2012 05 04, 14:41
ACIU JUMS LABAI  PRADZIUGINOTE. Mano dukryte dalyvauja Ausros vartu baznycios veikloje ir jai labai patinka, tai pamaniau, kad Jezuitu aplinka jai taip pat patiktu. Dabar beliko tik egzamina iveikt
ievakata
2012 05 14, 14:58
Kaip jauiasi teveliai ir vaikai po egzamino?
QUOTE(ievakata @ 2012 05 14, 15:58) Kaip jauiasi teveliai ir vaikai po egzamino?  Neramiai laukia rezultatų  .
ievakata
2012 05 14, 15:18
QUOTE(Restar @ 2012 05 14, 16:12) Neramiai laukia rezultatų  . skaitineju tema, gal kas zino ar mergaiciu ar berniuku siemet daugiau norinciu vaikai skundesi, kad matematika labai sunki buvo... zinau, kad bendras skaicius 344
Nežinau, irgi apie tai galvoju. Bet ką čia išgalvosi ir nieko nebepakeisi. Nedaug ir liko laukti. Mano berniukas. Šiaip nelabai tikiuosi, nes nėra pirmūnas, tik kad labai kažkodėl nori.
ievakata
2012 05 14, 15:34
JAu ramiau, kad ne vienai neramu Ir mano ne pirmune
shantal
2012 05 14, 18:16
QUOTE(ievakata @ 2012 05 14, 16:18) vaikai skundesi, kad matematika labai sunki buvo...  ir man vaikas sake.....vieno uzdavinio neissprende ne vienas klasiokas o siaip is 8 puslapiu nespejo paskutinio padaryti...anglu ir tikybos sake buvo lengvos uzduotys...
eureka77
2012 05 15, 06:41
Laukia rezultatu QUOTE(ievakata @ 2012 05 14, 16:58) Kaip jauiasi teveliai ir vaikai po egzamino? 
Ingridulia
2012 05 15, 09:00
Mums taip pat labai neramu... Sunus guodesi, kad matematikos tikrai buvo sunkios uzduotys Ir mes ne pirmunai:) na ka gi, lauksim rezultatu visiems linkiu sekmes!
( Pavydziu kaunieciams,jie jau vakar testo rezultatus gavo,gal delto,kad ten maziau stojanciu buvo)
Jau yra rezultatai. Maniškį, deja, pavedė anglų kalba....
ievakata
2012 05 15, 19:03
QUOTE(Restar @ 2012 05 15, 20:01) Jau yra rezultatai. Maniškį, deja, pavedė anglų kalba....  gaila, mes patekom i antra etapa, esam 49 su 76 balais, jokiu papildomu neturim, dar laukia nerimo laikotarpis. Mes is matematikos maziausiai surinkom
saulele72
2012 05 15, 19:26
QUOTE(ievakata @ 2012 05 15, 19:03)  gaila, mes patekom i antra etapa, esam 49 su 76 balais, jokiu papildomu neturim, dar laukia nerimo laikotarpis. Mes is matematikos maziausiai surinkom na Jums tikrai pokalbis daug lems. Svarbiausia tegu vaikas nesinervina, viskas bus gerai. Beje, vaikai tame pokalbį mažiausia ir nervinasi  , ko nepasakysi apie tėvus. Svarbiausia kad vaikas atsakinėtų sąžiningai, ir taip kaip jam atrodo teisingai.
QUOTE(ievakata @ 2012 05 15, 20:03)  gaila, mes patekom i antra etapa, esam 49 su 76 balais, jokiu papildomu neturim, dar laukia nerimo laikotarpis. Mes is matematikos maziausiai surinkom Jeigu 49 esate turite daug sansu opatekti ir be papildomu balu.
Idomu, koks praeinamas balas, nes maniskis su 69.75 nepateko
O tai kiek jūsiškė gavo matematikos? maniškis ne taip ir blogai, sakyčiau. tačiau bendras balas - 61,4... Ir nesuprantu, nes rašo, kad kviečia 116 mokinių, maniškis eilėje 102, bet nekviečiamas...
Keberiokšt
2012 05 15, 19:39
QUOTE(Restar @ 2012 05 15, 19:27) O tai kiek jūsiškė gavo matematikos? maniškis ne taip ir blogai, sakyčiau. tačiau bendras balas - 61,4... Ir nesuprantu, nes rašo, kad kviečia 116 mokinių, maniškis eilėje 102, bet nekviečiamas... Spėju, kad tarp berniukų 102. Kviečia juk 116 iš viso, pusė berniukų, pusė mergaičių.
ievakata
2012 05 15, 19:41
QUOTE(Restar @ 2012 05 15, 20:27) O tai kiek jūsiškė gavo matematikos? maniškis ne taip ir blogai, sakyčiau. tačiau bendras balas - 61,4... Ir nesuprantu, nes rašo, kad kviečia 116 mokinių, maniškis eilėje 102, bet nekviečiamas... tai turetu buti kvieciamas, gal laiska dar gerai apziurekit, pradzioj laisko raso pokalbio data Nesuprantu tik ar cia 49 is visu 98, ar is mergaiciu Matematikos gavo tik 12 su trupuciu
QUOTE(Keberiokšt @ 2012 05 15, 20:39) Spėju, kad tarp berniukų 102. Kviečia juk 116 iš viso, pusė berniukų, pusė mergaičių. Taip, greiciausiai. Buna atskira gana griezta eile - berniuku ir mergaiciu. O dar buna su vokieciu kalba viena klase, ar siemet bus tokia?
saulele72
2012 05 15, 19:44
QUOTE(Keberiokšt @ 2012 05 15, 19:39) Spėju, kad tarp berniukų 102. Kviečia juk 116 iš viso, pusė berniukų, pusė mergaičių. teisingai, šitie eilės numeriai - ne bendros eilės, o tarp berniukų ir mergaičių, pasiskaitykite atidžiau, bent jau pernai taip buvo. Pvz mano vaikas berods 38 ar kazkelintas buvo is tos lyties vaiku. taip, kad jeigu esate 49, tai reiškia, kad esate beveik sąrašo gale iš tos lyties , kaip ir jūsų vaikas.
Keberiokšt
na, jei į pokalbį pakvietė po 58 berniukus ir mergaites, labiausiai gaila 59 -osios ir 59 -ojo
eureka77
Ir mes nepatekom  . Namie asaru jura. Dukryte taip norejo, kad dabar bijau namo grizti del jos asaru  Mes 132  . Mus pavede matematika, nors gera matematike yra. Matyt jaudulys padare savo, bet tikyba puikiai. Gal zinote kur galima bandyti dar? Aplinka rami butu ir mokykla gera.
ievakata
2012 05 15, 19:45
QUOTE(saulele72 @ 2012 05 15, 20:44) teisingai, šitie eilės numeriai - ne bendros eilės, o tarp berniukų ir mergaičių, pasiskaitykite atidžiau, bent jau pernai taip buvo. Pvz mano vaikas berods 38 ar kazkelintas buvo is tos lyties vaiku. taip, kad jeigu esate 49, tai reiškia, kad esate beveik sąrašo gale iš tos lyties , kaip ir jūsų vaikas. Nieko neraso apie mergaites ar berniukus Bus priimti 98 mokiniai. Pokalbio kviečiami 116 daugiausiai taškų surinkusieji kandidatai. Pasibaigus I etapui Jūs esate: 49.
QUOTE(ievakata @ 2012 05 15, 20:45) Nieko neraso apie mergaites ar berniukus Bus priimti 98 mokiniai. Pokalbio kviečiami 116 daugiausiai taškų surinkusieji kandidatai. Pasibaigus I etapui Jūs esate: 49. Bet tai turetu reiksti - tarp savo lyties pretendentu...
saulele72
2012 05 15, 19:48
QUOTE(ievakata @ 2012 05 15, 19:45) Nieko neraso apie mergaites ar berniukus Bus priimti 98 mokiniai. Pokalbio kviečiami 116 daugiausiai taškų surinkusieji kandidatai. Pasibaigus I etapui Jūs esate: 49. Keista, aš beveik įsitikinus kad pernai rašė kitaip, gaila tą pranešimą esu ištrynus
QUOTE(saulele72 @ 2012 05 15, 20:48) Keista, aš beveik įsitikinus kad pernai rašė kitaip, gaila tą pranešimą esu ištrynus Pernai buvo parasyta panasiai: Bus priimtos 48 mergaitės. Pokalbio kviečiamos 59 daugiausiai taškų surinkusios mergaitės (1 išimties tvarka dėl vokiečių k. grupės formavimo).
saulele72
2012 05 15, 19:58
QUOTE(Vidara @ 2012 05 15, 19:52) Pernai buvo parasyta panasiai: Bus priimtos 48 mergaitės. Pokalbio kviečiamos 59 daugiausiai taškų surinkusios mergaitės (1 išimties tvarka dėl vokiečių k. grupės formavimo). nu va ir sakau, kad kažkaip išskaičiavau kad mes jau taip į sąrašo galą
QUOTE(Keberiokšt @ 2012 05 15, 20:44) na, jei į pokalbį pakvietė po 58 berniukus ir mergaites, labiausiai gaila 59 -osios ir 59 -ojo  mūsiškis buvo 59-asis  na, o, bet, tačiau taip lemta ir kas ten žino, gal į gerą...
Keberiokšt
2012 05 15, 20:05
QUOTE(brivir @ 2012 05 15, 20:04) mūsiškis buvo 59-asis  na, o, bet, tačiau taip lemta ir kas ten žino, gal į gerą... Oj, kaip gaila, bet teisėtai galite didžiuotis saviškiu
QUOTE(Vidara @ 2012 05 15, 20:47) Bet tai turetu reiksti - tarp savo lyties pretendentu... Greičiausiai, bet iš laiško tikrai neaišku. Ai, aš irgi raminuos, kad, matyt į gera. Aukščiau bambos neiššoksi, taip sakant, ne kalbininkas maniškis tikrai. Nors lietuvių daugiausiai gavo.Jeigu būtų anglų gavę bent tiek, kiek gava mažiausiai iš kitų dalykų, tai būtų garantuotai praėjęs.
Vien Tik
2012 05 15, 20:34
QUOTE(brivir @ 2012 05 15, 21:04) mūsiškis buvo 59-asis  na, o, bet, tačiau taip lemta ir kas ten žino, gal į gerą... O kiek Jūsiškis balų gavo?
QUOTE(ievakata @ 2012 05 15, 19:45) Nieko neraso apie mergaites ar berniukus Bus priimti 98 mokiniai. Pokalbio kviečiami 116 daugiausiai taškų surinkusieji kandidatai. Pasibaigus I etapui Jūs esate: 49. Sveiki, noriu nuraminti Jus, kad 49 vieta yra tarp mergaičių, jau lyginant su visais papildomais balais, kurie įskaitomi prieš ranguojant vietas. Taigi, jeigu priimamos 49 mergaitės, turite tiesiog bent jau išsaugoti tą vietą pokalbio metu, t.y. ramiai susikaupti, palaikyti vaiką pokalbio metu, jokiu būdu nebandyti atsakyti už jį, parodyti bendravimą šeimoje (būtinai eikite visi šeimos nariai). Rekomenduoju pirmiausia sau patiems atsakyti, kodėl norite būti šios mokyklos bendruomenėje, kuo ypatinga Jūsų dukra. Ir lauksime naujų penktokų (mano mergina dabar 8-tokė ; )
QUOTE(Vien Tik @ 2012 05 15, 21:34) O kiek Jūsiškis balų gavo?  74,05
labas rytas
tai tai vieta, kuria jau vaikas kvieciamas i pokalbi yra su papildomais balais?
saulele72
2012 05 16, 08:41
QUOTE(audijo @ 2012 05 16, 07:32) labas rytas tai tai vieta, kuria jau vaikas kvieciamas i pokalbi yra su papildomais balais? taip
Vien Tik
2012 05 16, 13:19
QUOTE(Mabelė @ 2012 05 15, 23:32) Rekomenduoju pirmiausia sau patiems atsakyti, kodėl norite būti šios mokyklos bendruomenėje, kuo ypatinga Jūsų dukra. Sakykite, o į ką dar atkreipti dėmesį vaikui ruošiantis pokalbiui?
Ar turimų olimpiados prizinių vietų diplomų kiekis turi įtakos skiriamų balų kiekiui, ar tiesiog skiriami fiksuoti balai, nesvarbu, kiek diplomų beturėtų?
silva@3
2012 05 16, 14:09
QUOTE(brivir @ 2012 05 15, 20:04) mūsiškis buvo 59-asis  na, o, bet, tačiau taip lemta ir kas ten žino, gal į gerą... Aš irgi taip galvoju, kad jei neįstoja, vadinasi kažkur kitur jį dievulis kreipia.  Vienų laimė vienur laukia, kitų - kitur. QUOTE(Vien Tik @ 2012 05 16, 13:19) Sakykite, o į ką dar atkreipti dėmesį vaikui ruošiantis pokalbiui?  Per pokalbį dalį klausimų užduoda direktorius, dalį gimnazijos kapelionas ir dar vienuolė lietuvių kalbos mokytoja. Bent jau taip buvo prieš du metus. Direktorius sūnaus klausė, kas buvo sunkiausia per testą, ar nesijaudino. Vienuolė uždavė virtinę klausimų, tokių kaip "Kas svarbiau išmintis, ar protas?", į kuriuos vieno teisingo atsakymo kaip ir nėra  Gal žiūri kaip vaikas bendrauja ar mąsto. Nelabai ką tam pokalbiui pasiruoši... Juo labiau, kad jei pradeda atsakinėti pasiruoštom frazėm, tai labai matosi. Svarbiausia, būkit sveikučiai ir nesirkit.  Nes kai tenka apsilankyti tokiose vietose kaip vaikų onkologinis... Tikrai ne Jėzuitų gimnazija svarbiausias dalykas pasaulyje.
eureka77
2012 05 16, 14:12
Gal pasiulysite kur galima butu stoti su panasia aplinka?
Vien Tik
2012 05 16, 21:19
QUOTE(silva@3 @ 2012 05 16, 15:09) Per pokalbį dalį klausimų užduoda direktorius, dalį gimnazijos kapelionas ir dar vienuolė lietuvių kalbos mokytoja. Bent jau taip buvo prieš du metus. Direktorius sūnaus klausė, kas buvo sunkiausia per testą, ar nesijaudino. Vienuolė uždavė virtinę klausimų, tokių kaip "Kas svarbiau išmintis, ar protas?", į kuriuos vieno teisingo atsakymo kaip ir nėra  Gal žiūri kaip vaikas bendrauja ar mąsto. Nelabai ką tam pokalbiui pasiruoši... Juo labiau, kad jei pradeda atsakinėti pasiruoštom frazėm, tai labai matosi. Dėkui  , tiesiog norisi apsaugoti vaiką nuo nusivylimo, jeigu koks atsakymas į netikėtą klausimą persvertų jau įdėtas pastangas siekiant savo tikslo.
QUOTE(Vien Tik @ 2012 05 16, 22:19) Dėkui  , tiesiog norisi apsaugoti vaiką nuo nusivylimo, jeigu koks atsakymas į netikėtą klausimą persvertų jau įdėtas pastangas siekiant savo tikslo. Netiketu klausimu nuspeti niekas negali, todel ir pasiruosti tam sunku. Manau, svarbiausia, kad vaikas naturaliai eitu ir nieko nebijotu. Jis pats savaime jau zavus!
Vien Tik
2012 05 16, 22:02
QUOTE(Vidara @ 2012 05 16, 22:43) Netiketu klausimu nuspeti niekas negali, todel ir pasiruosti tam sunku. Manau, svarbiausia, kad vaikas naturaliai eitu ir nieko nebijotu. Jis pats savaime jau zavus! Va čia tai sudėtingiausias uždavinys. Žiūrėk, suaugęs per visą gyvenimą neišmoksta paleisti beprasmio jaudulio ir visokių savo baimių. Ką jau apie dešimtmečius-vienuolikamečius šnekėt. Vaikai dar. Bet dėkui už gražius žodžius  . Nedaug laukti teliko.
|
|