Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Skirkiene
Sveikos mamos. Gal kuri zinot "uztikrinta" recepta nuo kurio padaugeja pieno, na ka pacios isbandet ir suveike ant jusu konkreciai? Taip norisi, kad mazius gautu kuo daugiau to "dievisko nektaro", bet kad kartais buna kad tai padaugeja tai pamazeja jo
Pasidalinkit patirtim rolleyes.gif
Ambro
Valgiau saulegrazu chalvos, geriau kmynu arbata ir geriausias "vaistas" - daznai maitinau (kas 2-3 val)
SuperMama
chalva, kmynai -tai tradiciniai budai, beje kurie ne visoms padeda, tik toms, kurie tuo tiki  ;D ;D ;D

Kmynu arbata skani...Galima gerti.
chalva - tai tik nereikalingos kalorijos. ji gaminama is cukraus ir saulegrazu lukstu ... Galima valgyti tiesiog saulegrazas.
Beje, maniske nuo chalvos bere, ir pediatre sake, kad tai vienas is pimiausiu alergenu.

Galima gerti HIPP arbata, bet brangi ji...

Geriausias budas:

1. Valgyti kokybiska maista (koses, mesa, vistiena, darzoves, vaisiai)
2. Gerai issimiegoti
3. Ir pats pagrindinis - daznai maitinti, kiek tik vaikas nori

smile.gif wink.gif
Board
Nei nuo maisto nei nuo gerimu pieno nedauges. Kuo dazniau vaikas istustins kruti tuo daugiau pieno gaminsis. Atsiminkit kaip musu mamos maitina ir is karto melziasi (nusitraukineja) piena. Tai jos ir maitindavo po 2-3 vaikus. (bent jau mano mama ir teta, ir kelios pazystamos)  O nuo kmynu arbatos dar ir vaikui pilva pusti gali
JOLITUKAS
visiskai pritariu Auges. Tik nesijaudink, buk laiminga ir pieno bus [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm1.gif[/img] Tik nepradek primaitinti misinukais, nes pienas staigiai prades mazeti  [img]http://www.wedding.lt/baby/yabbimages/smilies/cwm3.gif[/img]
Skirkiene
Stengiuos nesijaudinti, tik nervina , kad taip daznai valgo, iseit kur nors nors kiek ilgiau neymanoma, na bet tokia jau dalia musu - mamu. Pastebejau, kad pabuvus daugiau grynam ore, lyg ir padaugeja peinelio, ech..greiciau pavasaris.... 8)
Puke
Labas,  :)
visiskai pritariu, kad jokios arbatos ir chalvos pienelio nepadaugina. O svarbu - kuo dazniau duoti kruti istustinti, ir nepergyvenk, kad daznai valgo. Viskas su laiku susitvarkys, valgys jo maziau. As stai maitinu 7 men. ir vargo nematau. O svarbiausia - gerai pailsek, nesinervuok. Iki, sekmes. Visai nieko buti "pieno fabrikeliu"... ;D
Vasara
Na nesutinku, kad valgis ir gerimas neturi itakos pieno gamybai. Pastebejau kad daug geriant skysciu ir pieno daugiau. O jei diena nepavalgau, daugiau padirbi, ziurek vakar ir neturi kuo maitinti vaiko. Reikia ir maitintis gerai ir gerti pakankamai arbatu (man padedavo ir su pienu).
Board
Pieno riebumas priklauso nuo valgio ir gerimu kiekio ir sudeties. Suaugusiam zmogui per para reikia isgert ne maziau kaip 1,5 L vandens, o maitinanciai mamai kad patenkint jos organizmo poreikius ir pieno gamyba ne maziau kaip 2L per para. Isgersi maziau kentes organizmas, o pienas bus rebesnis (ir maziau jo bus), bet jei isgersi 3 ar daugiau litrus vandens (arbatu, sulciu ar kitu skysciu) pieno nepadauges, tik inkstus suvarysi
renax
;D Pieno gamyba paspartins tik daznas nusitraukinejimas ,labiausiai tikrai padeda po maitinimo dar kelis laselius nusitraukt . Nes kaskart jo gaminsis vis daugiau smile.gif Bet cia mamyciu paranoja ,kad vaikui per mazai ,dazniausia pieno uztenka  :D
Aidairi
as manau,kad reikia dazniau prie kruties laikyt.bet tas dzniau,tai pagalvojus.....jei vaikas trumpai zys kruti,tai tiek ir gaminsis......nusitraukineti nepatariu.nors ka gali zinot,gal ir gerai siek tiek.tik nereikia persistengti.
dabar apie chalva.as tai valgydavau riesut chalva.niam niam.ir tas svoris nepadidejo.viskas grizo,kaip ir buve.bet niekam nepatariu,kad nekeiktumet manes.mano vyro brolio zmona,dabar keikia savo anyta,kad ji patare valgyt chalva.atseit nuo to labai priaugo svorio.na ,as vos ne kiekviena diena valgiau,po 100-200g ir nieko.manau,kad cia kaip kam.jei jau linkus storeti,tai ir sustoresi.tik va del vaikiuko,tai reik ziuret,kad alergijos nebutu.
del arbatu.Hipp gal ir brangios,bet as gerdavau.siaip neskani,bet jei ipili pienuko,tai labai skanu.manau,kad skysciu kiekis vistik turi itakos pieno gausumui.trys puodai arbatos,pats tas.veliau galima mazinti.taip,kad hipp patariu gerti nors viena puoduka per diena.o kitus du puodukus kokios nors kitokios arbatos.paivairinimui.ir kad taip brangu nebutu.nes hipp arbata apie 12lt kainuoja.per men.isgerdavau 4 indelius. ;)sekmes maitinancioms wink.gif
Zvirbliuke
Nusitraukinet nepatariu - arba buk pasiruosusi nusitraukinet KIEKVIENA  karta po maitinimo. Krutyse turi gamintis pieno tiksliai pagal poreiki, t.y. tiek kiek istraukia vaikas. Kartais atrodo, kad pienuko neuztenka, nes mazius ima labai daznai ir godziai zisti, bet tai tik reiksia, kad vaikas siuo metu sparciau auga ir jam reikia daugiau pieno. Po poros dienu visa tai savame susitvarko.
As maitinu tik krutimi jau 5,5 menesius, ir per visa si laika nevalgiau chalvos, negeriau jokiu arbatu ir maitinausi gana atmestinai, bet pieno netruksta smile.gif Manau, svarbiausia nesilaikyti joku grafiku, duoti vaikui valgyt kada jis nori, taip pat duoti pazisti kruti net kai jis nera alkanas - nusiraminimui, uzmigimui ir pan. , taip pat stengtis, kad naktimis nebutu ilgu pertrauku. Sekmes! smile.gif
Vasara
Na cia truputi ne i tema, bet skaiciau kad toks kruties davimas nusiraminimui, gali tureti psichologines itakos veliau, kai iskilus problemoms, zmogus noredamas nusiraminti puola valgyti.
Zvirbliuke
Pirmakart girdziu  :smile.gif O kaip tada su ciulptukais, kuriuos duodam nusiraminimui - ar iskilus problemoms uzauges vaikas puls, pvz. rukyt ar kokiu ciulpinuku pirkt?  ;D
O krutis juk nera vien maisto tiekimo priemone, tai ir artumo su mama, saugumo jausmo saltinis. Bent jau pirmaisias menesiais...
Vasara
O ka nebuna taip, kad zmones susinervave griebiasi cigaretes? Manau labai daznai...  Na niekaip neatsimenu kur skaiciau, prisiminsiu - parasysiu. O su mama artumo jausmas ir taip buna, jei priglaudi prie saves, nebutina iskarto duoti kruti. Ka tada daryt toms, kurios nemaitina savo pienu? Artumo jausmo nera?
Aidairi
na mane mama maitino labai ilgai.kruti gaudavau ir nusiraminimui .bet man jau 25m,o cigaretes kaip tais nevilioja.nors nuraminti aisku reik bandyti pirma siaip priglaudus.cia manau kiekviena mama jaucia .o jei nemaitini krutimi,tai irgi yra visokiu budu nuraminimui.tokia mama ir nenuramins vaiko ikisus kruti,kurioje pieno nera.taip,kad kiekvienam savas budas.
Lašelis
Patikekit manim ,artumo jausmas tikrai nesusijes vien tik su maitinimu krutimi.Man neteko tos maitinimo palaimos pajausti , bet su vaiku mes artimi labai.Priklauso nuo to , kaip jus pati  su tuo vaikeliu jauciates.
Ingute
Na, man asmeniskai tai pieno padaugeja kai gerai issimiegu.
Manau, kad poilsis yra vienas is pagrindiniu faktoriu pienelio gaminimuisi.
Taip pat geriu ir daugiau skysciu nei gerdavau anksciau, Beje, as dabar maitinu jau 5,5 menesio.
O chalva tai manau tikrai nepadaugina pienuko, na, nebent svorio, tai gal ir padaugina  ;D
Naktine
Pastebėjau, kad man pieno gamyba tiesigiai priklauso nuo išgeriamo skysčių kiekio.Kai tik labiau užsiėmus ir nėr kada arbatos išgerti, vaikas iš karto irzlus darosi ir vis papo prašo ir labai greit iščiulpia.Sulčių duodu nedaug, arbatų išvis negauna-pagrindinis gėrimas-pienas.Maždaug nuo dviejų mėnesių, kai buvo pieno krizė-maitinau kas 15 min. kokias 4 dienas ir maniau, kad reikės pradėti mišinuką duoti- geriu Hipp arbatą.Visai neseniai perėjau prie paprastos arbatėlės ir tfu, tfu, viskas gerai-neužtrūksta.Išgeriu skysčių ne tiek jau daug- du-tris puodelius silpnos kavos ir tiek pat arbatos.Alus man piedo nepadaugina, greičiau atvirkščiai- skysčiai pro kitur išbėga :smile.gif ir leliui gėrimo pritrūksta.
Board
KAva nesumuojama i bendra isgerytu skysciu kieki, ji atima skyscius is organizmo tiek pat kai jos isgeret, t.y. skaiciuojant skysciu per diena kieki kvos kieki atimkit dvigubai (todel pavyzdziui turkijoj kava geria maza puoduka (kelis gurksnelius) ir uzsigeria su stikline vandens).
Naktine
 Tai kad ta kava- vienas vienas šaukštelis dideliam puodui- tokia,kad dugnas beveik matosi, nes nėštumo metu atpratau stiprią gerti.
Board
Nesvarbu kokio stiprumo kava, bet tiesiog isgerk stikline vandens po kavos ir viskas bus OK  ;)
dani
Man padedavo: geras poilsis, atsipalaidavimas ir negalvojimas apie pieno gamybos procesa smile.gif , skysciu pakankamas vartojimas. Kai tik susinervindavau, tai ir pienas "nervuotas" budavo, is karto vaikai pajusdavo ne ta skoni... Geriausia - ramybe.. Sako, kad alus labai skatina pieno gamyba. Tad galima ramiai bealkoholinio butelaiti isgerti, ypac vasara liuks variantas wink.gif
Puumpaa
Man pieno padaugeja nuo dazno zindymo, poilsio, kartais nuo arbatos su pienu ir... nuo jogurto "Jo".  :smile.gif Nezinau kaip tas jogurtas veikia, bet jei tik geriu per diena visa pakeli, tai vakare krutienius reikia vos ne su virvutem paristi, kai prisipido. ;D
Shinshila
Mano suvalgyti chalvos kilogramai ir kalnai riesutu maziui islindo ant skruostu jau ketvirtam menesy. Dabar jau beveik pusmetis vaduojames su alergija ir 'sedziu' ant grieztos dietos. Valgau tik ryziu, kukuruzu koses, kalakutiena, triusiena, bulves. Patikekit pieno nuo to ne kiek ne maziau! Gal tik mano pacios organizmas siek tiek 'seda'.
O nusitraukinejimas tai praeito simtmecio didziausia nesamone. Paziurekit kiek musu mamu kartos moteru sedi eileje pas mamologus! Iki tol to nebudavo. Baisiausia, kad tai kaip ir skatinamieji gimdant persiduoda mums genetiskai ir mes vis labiau prarandam savybes gimdyti ir maitinti naturaliai.
Mano geros pieno gamybos receptai:
geros emocijos, muzika, vyro demesys, pasivaiksciojimai grynam ore, daznas dejimas prie kruties, pakankamas skysciu suvartojimas.
diana
Patarimu tai cia kiekviena gali prisakyti, vienai tas atrodo geriau veikia, kitai tas.  [smiley=umnik.gif] Na as irgi savo asmenine patirtimi galiu drasiai pasinaudoti. Nezinau girtis cia reiketu ar ne, bet pirma savo leliuka ismaitinau iki 6 men, bet nusitraukinedama, nes nenorejo kruties, o maziuka tai maitinau iki 1 metu ir 10 men.  [smiley=rev.gif]
Man tai geriausiai padedavo kmynu arbata (bet ne ekstraktas) su pienu. Nusitraukinedavau iki 3 men kol krutys galutinai "adaptavosi" prie gal but tokio gyvenimo "stiliaus". Maitinau tiek kartu kiek noredavo.  [smiley=eda.gif] Pieno turejau pakankamai, bet uztat mane kaip troskindavo! Tai as per diena isgerdavau po 3-4 litrus pieno. Pardavejos jau mane zinojo.   ;D
Pirmus 3 menesius labai ziurejau savo maista, kad ne per daug darzoviu, jokiu ten gazuotu gerimu (o kaip as ju norejau!)  :P , valgiau tik batona, nes nuo duonos pilvuka pusdavo, na vienu zodziu smarkiai smarkiai rupinausi mityba, taip kad su antruoju del pilvuko isvis neturejau problemu, gal praverte patirtis su pirmuoju?  ;)

[flash=200,200]URL[/flash]
lota
Kiek laiko "apsimoka" zindyti savaitini vaika? Man ligoninej visi daktarai tvirtino, kad ilgiau nei 30 min. neapsimoka, bet as galvoju, na gal visgi istrauks dar koki laseli...
Bet tada vaikas labai pavargsta...
dani
Lota, is nezinojimo ir as maitinau po 45 min., kol mane apsviete, kad vaikas realiai pavalgo per pirmasias ~15 min., o po to tik zaidzia, jam malonumas, o ne maistas galvoje ;D ;D Blogiausia tai, kad ilgai zaisdamas gali sugadinti spenelius, jie pasidaro jautrus, nespeja atsigauti kitam maitinimui. Man buvo labai smarkiai nugrauze :'( :'( Jei pripras ilgai zaisti, tai bus sunku ateityje.
sabel
As kai atvaziavau is ligonines tai pienas beveik visai buvo dinges, prisimelzdavau vos 50 ml.O vaikuti vis tiek labai norejau savo pienuku maitinti, nes gime neisnesiota. Kruties neeme ,nes turbut buvo per silpna . Ligonineje pieno buvo pakankamai , kai tik atvaziavau i namus ,vis pradejo pienelio mazeti ir mazeti. As aisku i asaras ,kad vaikui pieno truksta.Gerai , kad mama ir mano vyras buvo  salia. Mama pirmas dienas padedavo dukryte ziuret , o as truputi nusnausdavau.Tuo metu nusitraukinedavau kas valanda.,ir vis bijodavau kas bus jei vaikui neuzteks ir prades verkti . Tada vyras nupirko  pieno misinuko dezute , arbatu laktacijai gerinti. Nezinau kas man padejo ar nusiraminimas , kad yra misinuko jei vaikas dar nores valgyti ar arbatos.,bet pienuko as ir vel turejau pakankamai.Okai po menesio nusitraukinejimo dukryte vel paeme papa, tai laimei nebuvo ribu, net gydytoja nepatikejo. Daznas zindymas , miegelis kartu su vaiku , o buitis palauks. Gero jums zindymo mamytes.Tiesa misinuko vaikutis taip ir neparagavo .
Vasara
As irgi is pradziu valanda zindydavau, nors man visi gyd. sake kad 30 min. maksimumas. Tada vaikas labai mazai svorio priaugo. Lota, patariu nusiraminti, pamatysi viskas susitvarkys, pradzia visada sunki. Gali pabandyti toki dalyka, po 30 min. duoti kita kruti, jei vaikas ja ims, vadinasi nepavalges dar. Gali taip ir duodi, is abieju, kita maitinima pradek nuo tos, is kurios baige praejusi maitinima. Pagerk arbatu, skysciu, gali pagerti laktacija skatinancios, krapu arbatos, dilgeliu. Svarbiausia ramiai i tai reaguoti, na nepavalge si karta, tai kita karta daugiau pavalgys. Gali dar po maitinimo nutraukt kiek like pienuko, tai irgi skatina gamyba.
ragnez
del maitinimo trukmes - mano mazius is pradziu prkabedavo ir pusvalandi, bet augdamas vis greiciau ir greiciau pavalgydavo - pusmetiniam uztekdavo 10 min.
manau tiesiog mazyliui dar sunku piena istraukt, tai ir valgo ilgiau...

pieno kiekis man konkreciai priklause nuo issimiegojimo ir pavalgymo. jei budavau pavargus, nespedavau pavalgyt - pieno pastebimai sumazedavo.

kivi
Man pieno padaugeja kai suvalgau ARBUZO ;D Papai pasidaro kaip arbuzai ;D Rimtai ;D Tik nezinau kaip kitiems leliukams su pilvo putimu. Valgydavau saikingai po skiltele kita [smiley=sla.gif] Pilvuko nepusdavo, tik reikia ziureti, kad sviezias butu. Cia mano patirtis, gal kitiems ir pus, bijau patart. Ir dar MIEGAS [smiley=000308.gif]
Gudra
Mano vaikui jau 1m 3 men ir maitinu iki šiol.

Pienuko gamybai svarbiausia kad pati pailsetum. Dar man padejo pankolio arbata (patariu pirkti ne vaistineje o prieskonių parduotuvėje - bus 3 k pigiau wink.gif )
Be to pankolio arbatėlė atsilieps teigiamai ir mažiukui - mažiau pūs pilvuką (taip pat veikia ir suagusius t.y. ir mamą)
Pankolio arbatą gerdavau tada kai mažiuko poreikiai padidėdavo, o mano fabrikėlis taip sparčiai nespėdavo didinti gamybos  ;D

Chalva, žemės riešutai ir šokoladas, citrusiniai vaisiai aišku mamoms skanūs dalykai, bet paprastai labai jau greitai pienukas tada sukelia vaikams alergiją. Kaip beje ir per didelis svetimų baltymų kiekis (mėsa, kiaušiniai)
Pvz. dabar man tenka riboti mėsos kiekį vaikui. Jei jis valgo tiek kiek nori - kitą dieną, tai matosi ant skruostukų.
asfaltuota
Geriausia pieno gamybai -tai vidinė ramybė.Vaikas mažai svorio priaugdavo, tai gydytoja vis itarinėjo, kad pieno trūksta. Pati žinojau, kad to pieno nei mažai, ne ką, bet po vizitų pas gydytoją pradėdavau stipriai nervintis. Va tada tikrai pajusdavau, kad krūtyse mažiau pieno...Tada griebdavaus kokių nors liaudiškų receptų...Nuo to dar tik blogiau buvo.Nuo chalvos vaiką bert pradėjo, o nuo stiprios arbatos su pienu man nemiga išsivystė. Geriau jau ko stipresnio įkalt...Žinoma retkarčiais ir saikingai.
Ugne
Man pieno padaugeja kai suvalgau ARBUZO ;D Papai pasidaro kaip arbuzai ;D Rimtai ;D Tik nezinau kaip kitiems leliukams su pilvo putimu. Valgydavau saikingai po skiltele kita [smiley=sla.gif] Pilvuko nepusdavo, tik reikia ziureti, kad sviezias butu. Cia mano patirtis, gal kitiems ir pus, bijau patart. Ir dar MIEGAS [smiley=000308.gif]

Isbandziau!  :smile.gif Suveike  :) , dar ir kaip  ;D. Is tikruju papai buvo, kaip arbuzai  ;D. Aciu, kivi.  :) As taip megstu arbuzus  :D !!!
zapuks
Man padaugedavo pieno nuo tokio geraliuko - 30 g svieziu mieliu + 1l silto virinto vandens + saukstas ar keli cukraus. Visa tai turi pastoveti siltai valanda kita. Pagal recepta reikia gerti stikline pusvalandis pries maitinima. Bet man veikdavo ir nereguliariai geriant - mazdayg litra per diena. Laikyti saldytuve, bet pries geriant pasildyti (mano mama sakydavo, jei pamaitinsi vaika isgerusi ledinio gerimo - atsiras slogyte. Kadangi nenorejau rizikuoti, tai ir nezinau, ar cia teisybe). Tose mielese yra B grupes vitaminu. As bandziau vien tik mieliu tabletes, bet taip gerai neveike.
Dar - reikia reguliariai ir gerai maitintis, taip pat skysciai. A, dar prisiminiau - metu arbata laktacija SLOPINA.
Ugne
Man padaugedavo pieno nuo tokio geraliuko - 30 g svieziu mieliu + 1l silto virinto vandens + saukstas ar keli cukraus. Visa tai turi pastoveti siltai valanda kita. Pagal recepta reikia gerti stikline pusvalandis pries maitinima. Bet man veikdavo ir nereguliariai geriant - mazdayg litra per diena. Laikyti saldytuve, bet pries geriant pasildyti (mano mama sakydavo, jei pamaitinsi vaika isgerusi ledinio gerimo - atsiras slogyte. Kadangi nenorejau rizikuoti, tai ir nezinau, ar cia teisybe). Tose mielese yra B grupes vitaminu. As bandziau vien tik mieliu tabletes, bet taip gerai neveike.
Dar - reikia reguliariai ir gerai maitintis, taip pat skysciai. A, dar prisiminiau - metu arbata laktacija SLOPINA.

Man idomu, koks skonis sito geraliuko  ??? Isivaizduoju, kad fuuuu  ;D

O del slogytes... Manau, kad mama gali susirgti slogyte, isgerusi ledinio gerimo, gal net ne sloga, o gerkle prades skaudeti... Kaip cia taip  ??? mama isgeria - vaikas suserga  ??? ??? ??? Manau, kad  mama gali uzkresti vaika. Ar galima uzkresti, ka nors persalimu  ??? Va virusine, infekcine sloga galima uzkresti. O persalimu  ???Arba as visai nieko nesuprantu  ;D
kivi
Bet nuo mieliu pilva pucia leliui... Cia kai kurios mamos net duonos neperka kur su mielem ???
O cia jau raugas gaunasi wink.gif
Jei saldytuve laikai, tai dar nieko, o pilve ir prasideda rugimo procesas.
zapuks
Geralas tik is pradziu atrodo bjaurokas, o paskui man net patikti pradejo - toks, kaip gira.
Del salto gerimo itakos vaiko slogai - tikrai nezinau. Tik pamaniau - gal ir yra racijos - mamos krutines lasta atsala, gal ir pienas siek tiek keicia t. ? Bet, kaip minejau, isitikinti neteko.
O del viduriu - gal mamai ir papucia daugiau, bet mano lialiai - nepastebejau. Bet jei ir tektu rinktis - tegu pirscioja, bet uztai pienuko tures.
zuikelee
na kai man buvo uzejus pieno mazejimo krize,i darba puole mano mama.liepe gert knynu arbatos(na tiksliau ne liepe,o verte,nes as jos niekada nemegau!),taip pat valgyti chalvos ir retkarciais isgerti alaus stikline!ir ka jus manot!is tiesu pieno padaugejo,o as pamegau knymu arbata,o leliui viskas gerai! ;D
ema
pagal datas matau seniai kas čia ir buvo, bet gal užklysit ???
išgyvenau didelį stresą porą dienų, gėriau raminamus. leliaus nemaitinau porą dienų savo pieneliu. o vaikelis yra alergiškas pieno produktams ir kviečiams :'(. žodžiu, sėdžiu ant košių, triušių, kiaulienos. pienelio visai mažai, maitinu dažnai, skysčių vartoju daug, geriu HIPP arbatą, pankolių, bet rezultatas "0", nes mažylis neramus. gal žinot per kiek dienų atsistato. bijau dėl mažiaus svorio.  
Irena
Esu girdejus (deja, asmeniskai nepazystu...), kad viena moteris jau buvo nutraukusi maitinima krutimi, bet jos vaikelis susirgo ir nenorejo nieko valgyt visiskai. Tai ji dedavo ta vaikeli prie kruties, ir pienas vel atsirado per kelias dienas. Bet manau, kad cia labai individualu. Gali uztrukti iki savaites - dvieju, kol viskas vel susireguliuos.
Ema, sekmes Tau ir sveikatos mazyliuj !
mažulka
Visų pirma patariu nusiraminti, nes nerimas pieno nepridės. Visų antra kokius raminamuosius tu gėrei ir ar negalėjo jie slopinti laktacijos? Jei vaikelis alergiškas nebandyčiau valgyti riešutų, šokolado, chalvos, nors šie produktai skatina laktaciją. Įdomu kiek skysčių per parą tu išgeri, reikia ~2-3 litrus. Pasiklausk kiek pieno turėjo tavo mama, manoma, kad tai taip pat turi įtakos. Jei mamai buvo problemų tai gal-paveldėjimas ir pieno upių nebus.
Na gal nelabai nuraminau, bet  bent jau stengiausi.
ema
DĖKUI UŽ PALAIKYMĄ. SKYSČIŲ IŠGERIU ~5L/PARĄ, IR MAMA TURĖJO DAUG. LAUKSIM PRAŠVESĖJIMO. DAR KARTĄ AČIŪ smile.gif
MAMA2T&T
Visų pirma patariu nusiraminti, nes nerimas pieno nepridės. Visų antra kokius raminamuosius tu gėrei ir ar negalėjo jie slopinti laktacijos? Jei vaikelis alergiškas nebandyčiau valgyti riešutų, šokolado, chalvos, nors šie produktai skatina laktaciją. Įdomu kiek skysčių per parą tu išgeri, reikia ~2-3 litrus. Pasiklausk kiek pieno turėjo tavo mama, manoma, kad tai taip pat turi įtakos. Jei mamai buvo problemų tai gal-paveldėjimas ir pieno upių nebus.

Pritariu ;D

As tai valgiau kaip uz du ir maitinau kas pora valandu... Tai su tooookiais pieno kibirais vaikshchiojau ;D
milabra
Apie paveldėjimą nesamonės - mano mama nei vieno mūsų trijų nemaitino ilgiau kaip savaitę, o aš variau kaip kolūkio karvė pirmūnė.
Jei jau alergija pienui ir negalima nieko iš tų alergenų (pvz. chalva) tai padeda kmynų arbata, aišku geriausiai su pienu, bet ir viena neblogai, tik gal liesesnis pienelis bus. Irgi reikia apie 2,5-3 litrus išgerti. Šiaip ji visai nieko, paprastų kmynų nusiperki ir užplikai (būna vaistinėse). Sėkmės.
Irena
O nuo kokiu dar vaistazoliu (arbatu) padaugeja pieno ? Yra juk spec. arbatu maitinanciom. Kas ten i eina i ju sudeti, gal kas geret, zinot ?
LIUDAL
O nuo kokiu dar vaistazoliu (arbatu) padaugeja pieno ? Yra juk spec. arbatu maitinanciom. Kas ten i eina i ju sudeti, gal kas geret, zinot ?

As geriau "Hipp laktacija skatincia arbata krutimi maitinancioms motinoms". Rekomenduoju. Kainuoja apie 12 lt, tik Norfoj maciau pigiau - apie 9 Lt. Sudetis: gliukoze, laktoze, anyziaus, dilgeles, pankolio, kmynu, melisos ir oziarucio ekstraktai.
Taurė

del paveldejimo nesutinku. mano mama mumc su broliu vos po kelis lasus to pieno tedave, nes praktiskai jo neturejo. as pati per 5 minutes is 1 kruties 80ml pritraukiu  :smile.gif
traliabum
Apie paveldėjimą nesamonės - mano mama nei vieno mūsų trijų nemaitino ilgiau kaip savaitę, o aš variau kaip kolūkio karvė pirmūnė.
Jei jau alergija pienui ir negalima nieko iš tų alergenų (pvz. chalva) tai padeda kmynų arbata, aišku geriausiai su pienu, bet ir viena neblogai, tik gal liesesnis pienelis bus. Irgi reikia apie 2,5-3 litrus išgerti. Šiaip ji visai nieko, paprastų kmynų nusiperki ir užplikai (būna vaistinėse). Sėkmės.

kmynu arbatos daug negalima is karto imt gert nes vaikuciui gali uzkieteti viduriukai..
mums rekomendavo gert 0.5 litro (2 puodeliai), bet man neskanu buvo tai as beveik negeriau

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.