Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vyras geria
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Hmmm...
QUOTE(grazina37 @ 2006 06 16, 16:54)
oi ne jis nera alkoholikas ,jis turi darba dirba seima islaiko tik karts nuo karto gryzta girtas ,ir nera tokia tokia kancia kaip isivaizduoji blush2.gif
*

Gal nesupratau tada 4u.gif Kadangi tavo postas buvo trumpas ir neinformatyvus, negaliu spręsti apie padėtį, tačiau replikavau į sekantį postą, kuriame buvo pasakyta, kad tik tokį požiūrį turint galima su alkoholikais, narkomanais ir dar ten kažkuom gyventi mirksiukas.gif
Smilla
QUOTE(Ievius @ 2006 06 16, 09:37)
blink.gif mano nuomone šalia tokių žmonių galima tik egzistuoti, o ne pilnavertiškai gyventi schmoll.gif Ką tokie žmonės duoda šeimai? Ogi nieko... pinigų, ir tų neparneša... O "karvelio" Dievas neduoda - retam jis pats į langą pasibeldžia... reikia daug ir sunkiai dirbti, o ne tokiu būdu alkoholikus teisinti.
*

Jokiu budu neteisinu alkoholiku ir visu kitu sios srities ligoniu. BEt kartasi gyvenimas susiklosto taip, kad arba negali, arba neiseina, arba neturi stiprybes toki zmogu palikti ir nuo jo pabegti. Ne taip paprasta, kaip atrodo... Alkoholikui ilgai praeina laikas, kol pasiekia savo dugna, matyt ir jo artimam zmogui reikia kazkiek laiko, kad pasiektu savo dugna, t. y. sugebetu ji palikti.
Hmmm...
QUOTE(Smilla @ 2006 06 17, 18:08)
Jokiu budu neteisinu alkoholiku ir visu kitu sios srities ligoniu. BEt kartasi gyvenimas susiklosto taip, kad arba negali, arba neiseina, arba neturi stiprybes toki zmogu palikti ir nuo jo pabegti. Ne taip paprasta, kaip atrodo... Alkoholikui ilgai praeina laikas, kol pasiekia savo dugna, matyt ir jo artimam zmogui reikia kazkiek laiko, kad pasiektu savo dugna, t. y. sugebetu ji palikti.
*

Suprantu, ką nori pasakyt... tikriausiai ir alkoholikų šeimom reikia laiko kol galų gale pripažįstama, kad gyveni su alkoholiku... Vat ko nesuprantu - tai moterų n metų taip gyvenančių, besiskundžiančių kaip joms sunku ir vis nieko nedarančių... Man laikui bėgant jų net negaila darosi blush2.gif Nu rimtai, kartais norisi pasakyt, kad taip matyt tau ir reikia, turi tai, ko nori, todėl nereikia aimanuot doh.gif
Saltanose
Na, tikrą teisybę apie alkoholikus čia skaitau. Aš suvokiau, kad taip gyventi negaliu ilgiau tik po 8,5 metų bendro gyvenimo. Visokius būdus išbandžiau gelbėdama vyrelį. O tas nė nenorėjo kažko keisti savo gyvenime. Tapau koalkoholike. Kas lanko AA klubą, būtų įdomu, kad pasidalintų savo patirtimi apie koalkoholizmą. Praradau visą save ir ištirpau savo vyro pragertame gyvenime. Kai jis viską prarado savo gyvenime - dabar nebegeria. Bet dabar mes turime kitas šeimas. Aš džiaugiuosi, kad padariau tokį sprendimą. Gyvenu visai kitokį gyvenimą: pilną spalvų ir džiaugsmo. Ir meilės bei supratimo šeimoje turiu apsčiai. Aš atsitiesiau!
Smilla
QUOTE(Saltanose @ 2006 06 18, 11:18)
Na, tikrą teisybę apie alkoholikus čia skaitau. Aš suvokiau, kad taip gyventi negaliu ilgiau tik po 8,5 metų bendro gyvenimo. Visokius būdus išbandžiau gelbėdama vyrelį. O tas nė nenorėjo kažko keisti savo gyvenime. Tapau koalkoholike. Kas lanko AA klubą, būtų įdomu, kad pasidalintų savo patirtimi apie koalkoholizmą. Praradau visą save ir ištirpau savo vyro pragertame gyvenime. Kai jis viską prarado savo gyvenime - dabar nebegeria. Bet dabar mes turime kitas šeimas. Aš džiaugiuosi, kad padariau tokį sprendimą. Gyvenu visai kitokį gyvenimą: pilną spalvų ir džiaugsmo. Ir meilės bei supratimo šeimoje turiu apsčiai. Aš atsitiesiau!
*

Ieviau, manau daznai moterys nesiskiria su alkoholiku ilgai tdel, kad stabdo vaikai. TAs pasiteisinimas "del vaiku"... Mano mama irgi kentejo del musu, nors mes patys, visi trys vaikai praseme skirtis. Dar labai priklauso nuo zmogaus. Kitas ryztingas, kitas neryztingas... geriau kentes ir tyles...kita gal neturi kur iseiti..

Saltanose, paaiskink, ka reiskia koalkoholizmas. Ar tai ne priklausymas nuo alkoholiko? Juk ir sako, kad alkoholikas (narkomanas) priklausomas nuo alkoholio (narkotiku), o jo artimas priklausomas nuo to alkoholiko...
Saltanose
Koalkoholizmas- emocinis ir psichologinis priklausymas nuo asmens, kuris yra priklausomas nuo alkoholio ar psichotropinių medžiagų. Daugelis žmonų taip ir nepajėgia nutraukti tos priklausomybės, nors situacija būna ir tragiška.
dowilia
Ne visi alkogolikai vakarais prie alaus kioskų kiurkso ar negerbia ir nemyli savo šeimos. Aš taip pat turiu gyvą pavyzdį savo šeimoj - mano tėvas. Jis geria daug ir dažnai, nėr adienos, kad neišgertų nors 100g degtinės.Mums labai sunku: vieną diena pikta, kad nesistengia, kad nenori nieko pakeist, kitą - liūdna ir graudu, kai matai , kai mylimas žmogus akyse smunka tik žemyn. Bet jis nenori negert.Tačiau dirba ir išlaiko šeimą, niekada neatsako, jei reikia pagalbos. Bet atvirai sakau, kai negeria būna piktas, su niekuo nesišneka, kabinėjasi. Geriantį žmogų labai lengva atpažint iš veido. Aš prisimenu vienu metu, kai visiškai šlyjo santykiai šeimoje , jis susugriebė ir bandė negert, bet viskas tuo ir baigėsi. Koduotis ar vaikščiot į AA nenori, nes turi draugų , kurie taip gydėsi ir "atkrito".Jis vadovaujasi tik šiais pavyzdžiais , kitų nemato, nes nenori.
Sustabdytų turbūt tik liga ar jei nusisuktų šeima. verysad.gif o nusisukt nuo tėvo labai sunku. Bet vėl gi du variantai arba sveiks , arba puls dar žemiau.
Reikia noro, tam, kad galėtų pasveikt.
Amute
pritariu dowiliai. mano vyras taip pat beveik priklauso nuo alkoholio.kiekviena vakara turi bent pora buteliu alaus ismaukt.cia gal nieko blogo ir nera bet pvz mane pasiima is darbo antra nakties ir dar butinai turi alaus isgerti gryzes.ar normalus zmones taip daro.as dar kantrybes turiu, taciau greitai baigsis.nes dukryte visdel to auga ir tikrai nenoriu kad turetu alkoholika teva.matytu kaip nyksta seimyninis gyvenimas...pagalvojus kas veliau bus, net siurpas nukrecia.nors jis ir rupinasi mumis bet jau nebe ilgai.kai pagrasinu kad iseisiu, jis man atkerta kad jei iseisiu tai tik viena, o jis atseit augins dukryte...DIEVE KOKS TADA JUOKAS APIMA...ryte bandau sneketis ramiai bet jis ir vel savo daro.
taigi pagalvojus reikia susigriebti ir bandyti kazkiek padeti zmogui kol ateis i prota, o jei ne...tuomet tik lieka viena iseitis...PASAKYTI VISO GERIAUSIO...TIKSLIAUK NE GYVENK O TIK EGZISTUOK, IR TAPK KITU ZMONIU PAJUOKOS OBJEKTU
nette
Mano vyras irgi yra alkoholikas (ir aisku jis to nepripazista), taciau viskas eina link skyrybu, nes daugiau nebegaliu taip gyvent. Tekedama maciau si ju silnuma ir kaip visos galvojau, su manim jis bus kitoks.... Praejo du su puse metu, asaru, zeminimosi, pilnu namu buteliu, jokios pagalbos, jokios pagarbos.... Todel pritariu visiems pasisakymams, isdestytom temoje, isskyrus viena. Del vaiku. Turiu viena vaika ir labai dziaugiuosiu, kad turiu ir dekoju devui uz tokia dovana. Ir neziurint i visas negandas noriu dar vieno! ax.gif Ir ne tam kad sulaikyt vyra, ne tikedama, kad kazkas pasikeis, tikrai zinau, kad niekas nepasikeis, tiesiog siaip del pacio vaiko. Nesutinku, kad jeigu vyras geria, tai jau ir nereikia planuoti vaiku, viskas priklauso nuo mamos galimybiu, jeigu manai, kad galesi PATI isaugint vaika, tai ir gimdyk. As manau, kad as PATI galiu isauginti du vaiku, todel tokie ir mano norai. As pasitikiu tik savim ir visada pasiklaiuju tik savo jegom, o vyro, jau per kelis metus isitikinau ir taip neturiu...

Bukit nepriklausomos nuo vyro, dirbkit, pirkit butus iki vebybu ir tada galesit parodyti jam i duris, kada panoresit JUS, tada, kai JUMS bus tai naudinga arba nebus jegu toliau taip gyvent. Nes jeigu jau geria, tai ir gers visa gyvenima... Tikrai nieks nepades doh.gif
Smurka
nette, neauginai vaiko viena, tai dar nežinai, kaip jam visa tai atsilieps ateityje. Jam bet kuriuo atveju reikės tėvo. Net ir tuo atveju, jei jis gyvens atskirai. O kaip jis bendraus su užsipylusiu?

Vaikus mes gimdme ir auginame ne sau. Nereikia taip susireikšminti
gagrate
Mes su vyru buvom megejai pro barus prabekti ,alaus pasiurbcioti ir net gana daznai sakyciau,bet kai gime vaikai baigesi visi baliai biggrin.gif kartais nusiperka alaus buteli,na viena stikline isgerti skanu,bet daugiau tai fe... schmoll.gif
aukseklaipeda
QUOTE(VUL @ 2006 06 16, 15:55)
O kur dingo pati drugelis ? Gal jau apsisprendė dėl savo ateities ? Labai norisi sužinoti ar padėjo visi šie patarimai priimti sprendimą, ar vis dar blaškosi ?
*

Drugeli, tau skaudus ir nepriimtini patarimai yra todel, kad tu apie savo vyra kalbi is sirdies, o pasaliniai mato faltus ir zino sprendima. Visu pirma zodziais neaprasysi, kaip is tikro viskas vyksta seimoje ir tie patarimai lyg ir netinkami.
Taciau as tau siulau visu pirma myleti savo vyra, antra perskaityti neisizeidziant patarimus, nes yra sakoma "kitu klaidas mato, o savo ne", bet tai yra tikrai ir kartais gerai isiklausyti. O sprendimus turi priimti pati, juk tai tavo gyvenimas ir tik tavo. Nes nei vienos izeidziancios replikos as nepastebejau, tik kai liecia tave, tai ir skauda, o jei atveri sirdi, tai dar labiau.
Jei myli, esi gerbiama, mylima, jei tai tik viena problema, (kurios gal is tikro ir nera), tai pasistenk su ja tvarkytis. Alkoholika isgyditi galima tik tada, kai jis prieina liepto gala, praranda buta, darba, zmona, vaikus, tada tik susimasto, kad reikai keistis. Arba labai valdinga, manipuliuojanti zmona ji gali suvaldyti. Nuolaidi, mylinti, liejanti asaras tik kentes (tik idomu ar jam tai rupi?), na atnes jis geliu, ar pabus nuleides galva, na ir kas.
Man labai tinka pavizdys, kai mano vyras labai pamego kavineje su draugais krepsini ziureti, viena, tris, ir pan kartu, veliau reikejo atsvesti, ar nulietri asaras. Nervuojausi, pykau, scenas keliau, bet po to nuleisdavo ir kita karta issliukindavo vel. Bet kai as nuejau i mergvakari i kavine, gerai pasokdinta tyliai 4 ryto rakinau kaip jaunysteje duris, jo bambejimai man atrode tokie saldus. Galvojau ir kitiems patinku ir savas labai myli, nori, kad su juo visada buciau, ko dar betruksta? Ar as jauciaus tada kaip jis? Ne velnio, bambek tu kiek nori.
dzeldze
Mergos, bekit jus nuo tu "lakanciu", nebus jums laimes su jeis oi nebus.
Pati dar sapnuoju vaikystes kosmarus .Buvom intiligentu seima, vidutines pajamos, valstybines tarnautojei....o namie kas dejosi doh.gif , tevas lake, dauzesi, skandalai.....visada sakiau, mano vyras gales but uz velnia baisesnis, kad tik negertu....aciu dievui taip ir yra...pati dar daugiau pagurksnoju nei jis per baliu thumbup.gif .Problemos su nervais nesvetimos nei mano mamai, nei man.Viskas ateje is tu vaikystes prisiminimu....kokia ten vaikyste, baigesi viskas, kai jo lavona namie radau doh.gif (man 24 metai buvo)...uzsiverte ne nuo ko kito, nuo snapso, sirdis nebeatlaike.Nu neduok dieve, kuriai is jusu tokio zmonos dalia doh.gif
aukseklaipeda
QUOTE(dzeldze @ 2006 09 13, 18:31)
Mergos, bekit jus nuo tu "lakanciu", nebus jums laimes su jeis oi nebus.
Pati dar sapnuoju vaikystes kosmarus .Buvom intiligentu seima, vidutines pajamos, valstybines tarnautojei....o namie kas dejosi doh.gif , tevas lake, dauzesi, skandalai.....visada sakiau, mano vyras gales but uz velnia baisesnis, kad tik negertu....aciu dievui taip ir yra...pati dar daugiau pagurksnoju nei jis per baliu thumbup.gif .Problemos su nervais nesvetimos nei mano mamai, nei man.Viskas ateje is tu vaikystes prisiminimu....kokia ten vaikyste, baigesi viskas, kai jo lavona namie radau doh.gif (man 24 metai buvo)...uzsiverte ne nuo ko kito, nuo snapso, sirdis nebeatlaike.Nu neduok dieve, kuriai is jusu tokio zmonos dalia doh.gif
*

O jei tavo dabar mylimas vyras pradetu gerti, ar tu tikrai ji mestum?
gp0629
Na va kokia cia tema blink.gif
Kaip gerai, kai galit savo vargais ir nelaimem pasidalinti, net geriau gyventi. Mano tetis ir geria, o pastaruoju metu ziauriai pradejo g.gif Jau mamai depresija ivare. Labai baisu, nezinau net kuo padeti ir gasdinom, kad isvesim koduoti ir siaip as pati nebendraudavau su juo (atseit streikas) visko buvo. Kas blogiausia, jog as isvaziavus gyventi jau i kita miesta, o jie liko abu. Tiksliau mama liko su gerianciu ir nervus edanciu teciu. Jis nei musasi, nei siaip ka bloga daro isskyrus geria, paskutini menesi be paliovos ir is darbo grizta sienomis. Visa ta zodzio prasme. Tai va rasau noredama gal kazkiek issipasakoti (nes tokiu dalyku niekam labai ir nesinori pasakoti), bet labai noreciau JUSU pagalbos, gal jus kartais zinot, kur galima butu isvesti ir uzkoduoti toki zmogu, arba gal zinot kokiu bobuciu - raganu, kur uzburia kazkoki maista, ar siaip kazkokius kerus taiko tokiems "ligoniams"gydyti. LABAI LAUKSIU ATSAKYMU. blush2.gif
Smurka
gp0629, turiu tave nuvilti, kad nora koduotis ar kaip kitaip gydytis visu pirma turi pareiksti pats tevas. Kitaip nera jokios prasmes.
dzeldze
QUOTE(aukseklaipeda @ 2006 09 14, 14:57)
O jei tavo dabar mylimas vyras pradetu gerti, ar tu tikrai ji mestum?
*

Net neabejoju, jis ir negerintis nera aukso gabalas...dar jeigu gert pradetu blink.gif ...nematau as cia del ko aukotis, mano mocia aukojosi del vaiku, kas gavos???Vaiku nervai sugadinti, pati ligu pilna...ka, ar diedu aplink negerianciu nera, ar pacios gyvent savarankiskai negalit?Trauk juos devynios tokius, geriau jau tada vienai su vaikais.
VOGUE
Patarkit man 4u.gif
Aš nebežinau ką daryti. Nesenai išsikraustė su draugu gyventi atskirai, viskas buvo gražu ir t.t. Dar praėjo tik 2 mėn, bet aš pastebėjau kad jis išgerinėja. Kiekvieną dieną atsigeria bent du butelius alaus, o kokius tris kartus per mėnesi pareina girtas, net nepraneša prieš tai , kad kur nors eis verysad.gif Seniau, kol negyvenom kartu nelabai tai pastebėjau, nes retokai matydavomes. Tai jus man pasakykit ar čia jau alkoholizmas? Ar galima dar tokį žmogų pakeisti? Ar man jau bėgti kol dar nesusituokėm g.gif Tiesa, manimi jis rūpinasi, visada padaro ką pasakau, pinigų namo parneša, bet kaip bus toliau? g.gif Pasidalinkit savo patirtimi
Smurka
O toliau gali būti dar blogiau. Trijų kartų per savaitę gali ir nebeužtekti sad.gif
VOGUE
va tame ir bėda, kad aš nežinau kaip gali būti toliau, nes jam 21 kiek pastebėjau visi jo draugai taip geria, o kiti dar daugiau ir kiek mačiau tai jų draugės tai toleruoja, todėl aš jau nebesuprantu negi tai normalus dalykas blink.gif Blogiausia, kad kaip sakoma meilė akla ir aš matau, kad jis galėtų rečiau gerti blink.gif Ar dėl tokio gėrimo gali būti dar blogiau? Na, pati paklausiau ir pati žinau kad gali blink.gif
Bet ar gali būti geriau? Visai pasiklydau verysad.gif
Papildyta:
Ar gali žmogus taip gerdamas nesmukti žemyn? Nebuvau susidūtus su tokiu atveju verysad.gif
Smurka
Gali būti ir geriau. O gali ir nebūti. Šito mes nepajėgūs nuspėti. Užtat prieš galvodama susieti gyvenimą su juo, žiūrėk, kaip yra dabar ir tave ta situacija tenkina. Jei netenkina... nu bliamba, gi ne karo metas tongue.gif
VOGUE
Nelabai žinau ar tai jau alkoholikas ar kaip kitų pasakymu "visa tai yra normalu" blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2006 10 17, 10:18)
Gali būti ir geriau. O gali ir nebūti. Šito mes nepajėgūs nuspėti. Užtat prieš galvodama susieti gyvenimą su juo, žiūrėk, kaip yra dabar ir tave ta situacija tenkina. Jei netenkina... nu bliamba, gi ne karo metas tongue.gif
*

Tai va aš irgi sau visada sakau, kad ne karo metas tongue.gif Bet kai būnu šalia jo ir matau kaip jis rūpinasi manimi ir dar gyvenime nebuvau sutikus žmogaus, kuris taip rūpintusi tai baisu pasidaro,kad bėgdama nuo vilko ant meškos neužšokčiau g.gif Nu bet tas gėrimas gun_rifle.gif alc.gif
Smurka
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad alkoholis pražudo net ir patį geriausią vyrą. Šiandien geras, ryt bus geras, dar ir poryt pakenčiamas. O po metų jau smirdės kaip šeškas ir kels šleikštulį. Į ateitį pažvelk mirksiukas.gif Šnapsas gerų kvapų nepriduoda tongue.gif O meilė yra pats laikiniausias dalykas šioje žemėje. Tiksliau, gal ir ne laikinas, tik jos objektai laikini
*Julyte*
Joo, paskaitai, pamatai kad tu ne vienas toks ir lengviau pasidaro...
Mes gyvenam jau septynis metus. Iš pradžiu jauni kartu baliavodavom ir bare ir namie, draugų begales turėjom. Vėliau pradėjau lauktis, po smirdančius barus nevaikščiojau, tai ar pas draugų ar pas mus vyras baliavodavo. Paaugo pirmagimis, na aš kartais prisidėdavau prie baliukų, bet kažkaip atkrito tas noras gerti- palaižai per visą vakarą taurelę ir linksma ir ok, o mano brangusis gers kol viską išgers....žiauriai blink.gif "o kam palikti" Bet visur buvom kartu....O dabar dar geresni laikai atėjo- jau manęs nereikia, eina į barus, pas draugus....be manęs...kartais net suorganizuoja, kad kokia draugė mane pasikviestu, užimtu....nu vnž šlykščiai doh.gif
Iš pradžių barėmės, taikėmės, skambinau, ieškojau, pergyvenavau, kalbėjom, laiškus rašiau.....nesupranta schmoll.gif Kad ir šiandien pirmą val dienos nusipirko alaus "Kaip galima atsisakyti skystos duonos?" Kasdien po darbo mašinoi po butelį alaus padaro.
Aš jau neimu į galvą, nes esu save mylinti moteris ir nervų sau negadinsiu schmoll.gif

Išsiskirti kol kas negaliu, nes turiu įvykdyti užsibriežtą tikslą- pasistatyti namą, užkniso nuomotis, noriu turėti savo namus, visą procedūrą pradėjom kartu, kartu ir baigsim.... Turėsiu savo kambarį, lai geria kiek nori, svarbu mano akyse ir mano kambari jo nebūtu. Jau ir skandalų, barnių nėra, nenoriu, kad vaikai pamatytu. Sakiau, kad išsiskirsiu, jis netiki; pamelavau kad turiu susiradusi gerą vyruką- nepavydi; rankos nekelia, algą parneša, vaikus myli, bet dėmesio mažai jiems skiria. Vnž daug pliusų ir minusų doh.gif
Bet mano širdis jam atšalo...Lai geria, bet iškarto išeiti negalima, nes visada laikausi principo "Nešok iš laivo, kol valties neturi", čia tas pats, kaip mesti darbą, nesusiradus kito. Nebent vyras ranką pakeltu, tada bėk, neatsigreždamas.
Nekenčiu alkocholikų- mano seneliai, tėvai giminės- prasigėrė, vaikystė buvo nekokia, skandalai.
Oi, prirašiau ir košė gavosi...daug minčių mano galvelei.
Ugniažolė
Sveikos gyvenimo drauges verysad.gif Atgaivinsiu seniai uzmirsta ar tiesiog prigesusia tema. Mano "dziaugsmelis" siuo metu miega po 7 dienu uzgerimo blink.gif . Manau, kad alkoholiko nepakeis nieks, nesvarbu jam nieksas. Istekejau labai jauna, jis buvo mano pirmoji meile wub.gif . Nuo pat pradziu zinojau, kad jis megejas isgerti, bet maniau jog liausis- juk nekvailas zmogus su aukstuoju issilavinimu.....Skaudu prisiminti visus uzbaliavojimus, o ju buvo aibe. Bandziau kartu gerti, pykti, grasinti.....deje, nepadejo niekas. Sudeziu iki ausu iklimpusi i sch..., rezgu planus kaip atkersyti, issiskirti galu gale. Tiesa, galiu "pasigirti" , kad mes jau 12 metu kartu ir patirties gyvenant su alkoholiku iki kaklo. Puikiai suprantu, kad reik nesti kudasiu, bet kazko laukiu. Viena paguoda, kad rankoms laisves neduoda ir gyvenu as pas ji, iseiti neturiu kur cry.gif
Gyvendama su juo pati tapau ligone, paranojike, kosmarus sapnuoju, kazko gedijuos. Ai, kvaila as, tiesiog neturiu su kuo pasikalbeti, todel ir paistau visokias nesamones. Juaciu neidomu niekam tokios beprasmes rasliavones, bet vis sielai ramiau 4u.gif
gagrate
Manau ,kad jokie moralai ir barniai zmogaus nepakeis.Zmogus pats turi susivokti ir atrasti savyje valios atsisakyti alchogolio.Dar didziule reiksme turi kokioje seimoje uzaugo,nors cia aisku nera taisykle.
Ugniažolė
Zinoma, kad yra didele reiksme kokioje seimoje zmogus uaugo, bet... Siandien maniskis sedi jau BLAIVAS, nors nezinau kuriam laikui g.gif Siaip stengiuos nereaguot i jo uzgaidas, bet juk vaikas auga ir labai bijau, kad jis susidarys netinkama seimos modeli verysad.gif Manau musu visuomene sunkiai suvokia kokia nasta nesa moteris, kurios vyras alkoholikas ir joks asmuo manes neitikins, kad alkoholikai geria " nes negali". Ne velnio, mes, moterys, viska galime, o jie...... Juk buna gyvenime, kad uzbaliavoji - svente ar siaip proga, bet juk kita diena eini, dirbi, stengies, kad ir kaip bebutu bloga cool.gif Protas ir visi kiti faktai byloja, kad toks zmogus tikrai nepasikeis, kad pats turi suvokti savo paklydimus, bet juk protas ir sirdis kardinaliai skiriasi ( bent jau mano) tiek anatomine tiek ir fiziologine prasme. nesuprantu kodel as per tiek metu neigavau imuniteto, juk persirgus elentariais vejaraupiais daugiau sai zaraza neuzsikreti. Merginos- kai as pabegsiu nuo jo ir atsigausiu po skyrybiniu proceduru, butinai parasysiu apie savo isgyvenimus, laimes ir nelaimes , bei patarsiu Jums " bekite nuo pijoku, gana kiaules perlais sert, juk kaiule ir baznycioj kiaule" drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tiesa meginos, nors mano logotipe ir dega ta nelemta sirdele, ji dega TIK mano vaikui, bet jau seniai isbleso jos zara diedui lotuliukas.gif
jausma
OI ugnaizole, ATSILIEPK . .. KAIP GERAI, KAD RADAU TAVO LAISKĄ..
mano situacija panaši, tik nuo ko pradėti bėgti....iš buto nenoriu bėgti - kaip jį išvaryti? kaip radėti skyrybų procesą, kai jis pastoviai geria ir jam tai gerai....
Smurka
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo. Ir kaip man dabar gerai, jus net neisivaizduojat. Aisku, pradzia sunki. Bet daugiau finansiskai, moraliai tai tiesiog ilsiuosi.

Ketverius metus nuo jo bandziau begti ir tik dabar tai pavyko. Ir dar sako, kad ne piniguose laime irnesakyk.gif
Kojinės
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 16:37)
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo.

*

Sveikinu, Smurka, ir džiaugiuos kad Tau gerai!
Smurka
Bet kaip man jo gaila, jus net neisivaizduojat. Siaubas, ka ta degtine is zmogaus padare. ir ka dar padarys, jei nesustos. Vis dar ikalbineju ji eit gydytis.. Kol kas nevaisingai
Kojinės
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 17:56)
Bet kaip man jo gaila, jus net neisivaizduojat. Siaubas, ka ta degtine is zmogaus padare. ir ka dar padarys, jei nesustos. Vis dar ikalbineju ji eit gydytis.. Kol kas nevaisingai
*

Palik kaip yra. Jie tik tada ir sumąsto kapanotis iš bėdos, kai jiem pasidaro aišku, kad moteriška jo ant savo sprando nevilks ir pats yra atsakingas už savo gyvenimą. Liūdna, bet taip jau yra.
Stipri tu motera, pagarba.
Ramunis
Mano mama panašiai tekėjo.Matė,kad linkęs išgėrinėti,o išgėręs dar ir agresyvus būna...NA bet ji laukėsi,o dar ir nepatyrusios požiūris buvo-aš jį pakeisiu,jis dėl manęs stengsis ir nebegers....Nieks nepasikeitė verysad.gif schmoll.gif Darės itik blogiau..Aš maža dar buvau,bet pamenu,akip tėvas girtas grįždavo,man liepdavo eit miegoti,o jis kitam kambarį mamą mušdavo... verysad.gif
Pasiūlimas paprastas...Nesigadink sau gyvenimo.Vyro gyvenimo nepakeisi,jei jis pats nenorės,o ir jei norės,tai visada būsi įsitempus,o jis piktas,kad negali išgert g.gif O jei lelių nėr dar,tai net negalvok apie juos su tokiu žmogum schmoll.gif Gal jis geras,nuoširdus...Mano tėvas irgi mane be proto mylėjo,manęs neskriaudė,bet kas iš to,vaikai ne akli ir nekvaili...Blaivus būdavo nuostabus žmogus,šeimyniškas,o išgėręs žvėris verysad.gif
KAs liečia mano tėvą(alkoholikų visų panaši dalia),labai gaila,bet jis net anūkėlio savo nespėjo pamatyti verysad.gif Alkoholis visą organizmą suėdė verysad.gif
VJM
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 17:37)
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo. Ir kaip man dabar gerai, jus net neisivaizduojat. Aisku, pradzia sunki. Bet daugiau finansiskai, moraliai tai tiesiog ilsiuosi.

Ketverius metus nuo jo bandziau begti ir tik dabar tai pavyko. Ir dar sako, kad ne piniguose laime irnesakyk.gif
*

Sveikinu, Smurka.
Mano tėvas irgi visą gyvenimą gėrė ir likusius šeimos narius kaip beįmanydamas terorizuodavo. Nepadėjo niekas: nei ašaros, nei pykčiai, nei bandymas susitarti gražiuoju. Dėl to gėrimo gavo galą pensijos nesulaukęs. Ir tik po to lengviau atsikvėpėm, nors dar ilgus metus bijodavau užmigti klausydama, ar neišgirsiu, kiaip girtas tėvas rakina duris. Ir sapnuodavau jį girtą ir nuožmų... Prireikė gal dešimties metų, kol visi tie šiurpūs pojūčiai išblanko, nuslinko kažkur giliai. Iki šiol negaliu suprasti, kodėl mama nesiskyrė ir leido mus visas taip kankinti... ir atleisti... Todėl visoms gyvenančioms su alkoholikais galiu pasakyti tik vieną: jei jums nė trupučio negaila savo gyvenimo, tai bent pagailėkit savo vaikų ir neleiskit šitaip luošinti jų vaikystės, jų sielų...
Jollkutt
perskaiciau visa tema, tai baisu pasidare, kiek moteru kencia nuo tu isgamu alkoholiku... mano patirtis panasi kaip jusu visu, tevas gere visada kiek pamenu nuo vaikystes, oi baisu net prisiminti savo gyvenima verysad.gif Bet visgi viena diena mama ikalbejau kad reikia begti, palikti viska ir nesdintis is to beprotnamio! Bet juk nebuvo kur eiti, pinigu nebuvo ir pan. bet tuo metu atsitiko taip, kad gimines paskolino pinigeliu ir mes issikraustem.... Jetau, gyvenimas pasikeite, nusvito sviesiom spalvom, pamenu eidavau i naujus namus ir NEBIJOJAU, nes zinojau kad galesiu ramiai buti ir nakvoti... ir as sau prisiekiau, kad mano gyvenimas bus kitoks, tikrai ne kaip mamos. bet jau 2metai kaip gyvenu su draugu ir jau noriu begti is cia, nes tie jo gerimai mane nuvarys i kapus, man jau ligos pradejo kibti, apie emocine bukle net nekalbu, siaip as jau is prigimties esu labai jautri...
bet viskas, reikia spresti sita reikala ir ieskoti savo gyvenimo laimes!!!!
belosneska
QUOTE(drugellis @ 2006 04 26, 12:56)
Viskas mergaitės nebegaliu..Vakar išleidau vyrą į jo paties gimtadienį išpuošta ir viso ko priruošuos, o jis.. "užsikabino". Taip stengiausi puošiau, gaminau. Tarėmes kartu grišt namo jo jubiliejų pažymėt. O jis nekelė ragelio baliavojo kol norėjo. Nesvarbu, kad aš iš proto kraustaus. Svarbiausia buvom prieš 3 dienas viską apkalbėję, atseit jis jaučia ribą. Atseit jo klaidos GYVENIME nepasikartos. Nežinau ką toliau daryti. Nieko nenoriu, o užsakytas satiukas kavinej ir vėl jo jubiliejui. Niekur nenoriu eit. Juo labiau, kad nežinau kaip išvis toliau gyvent, ar išvis noriu su juo gyvent, o mes tik 7 men vedę. Kaip gyvent kai nėra pasitikėjimo. O iš jo pusės pagarbos man. Kaip planuot gyvenima toliau? Ateities nesimato. Ta pati baimė ir stresas - kas bus kai kitą kart užgers.. Aš jau pati daraus ligonis. Žinojau jo problemą, rizikavau tekėdama. Matyt "susmoviau".
*

ne tik o jau 7 metai ,tai labai daug.ir atmink zmones nesikeicia,kad ir ka sakytu.o jei dar vaikas atsiras netycia,ar tycia nesvarbu,patikek niekas nepasikeis ir kankinsies visa gyvenima
jausma
na ištiesų dar nepragyvenus meteliu jau matyti tokius didelius vyrelio trukumus. Nenuostabu, as irgi maciau nuo pat pradziu kad maniškis gerti nemoka, tačiau maniau tai jaunyste - dabar matau, kad viskas užsikoduoja gyvenime nuo pat pradziu - žmogaus poelgiu nepakeisi, juos tik gali sušvelninti. Maniskis dabar labai stengiasi negerti ir man jau giriasi, kad jau menesi negere, o po to nebeistvere ir kaip kiaule prisilupo, tai čia taip išėjo....... na aš tik tik tiek galiu pasakyti, kad kai žmogus blogai elgiasi neblaivus, įskaudina, tuomet jis buna ir blaivus tau nemielas.
evuxiene
mane patirtis panaši, tik tiek kad augau šeimoje kur nežinojau kas yra alkocholis, ir kaip sakant mama smegenų nepraplovė g.gif Jei būčiau turėjusi tokį geriantį tėvą net pažiūrėti į tokius vyrus negalėčiau.Deja man likimas šūdiną išbandymą atsiuntė. Kaip pasiskaitau atrodo mano vyras mažiau geria, bet kaip išgeria tai toks debilas pasidaro.O kaip jam pasakai negerk tai visai mane ignoruoja, nebežinau kaip besielgti, pavargau nuo visko g.gif iš kur rast jėgų išsiskirti a? doh.gif
Smurka
O jėgų reikia rast. Sakau jums atvirai, ilsiuosi dabar
evuxiene
mane paprasčiausiai baugina rūpesčiai problemos, kurios mane užgrius išsiskyrus.Šiaip neturiu kam net pasiguosti, iš tėvų paguodos nesulauksiu jokios...taip kad liūdna doh.gif
Smurka
QUOTE(sindirela @ 2007 06 29, 13:51)
mane paprasčiausiai baugina rūpesčiai problemos, kurios mane užgrius išsiskyrus.Šiaip neturiu kam net pasiguosti, iš tėvų paguodos nesulauksiu jokios...taip kad liūdna doh.gif
*

Vienos užgrius, kitos atkris. Guostis nėr kada, o ir reikalo jokio. Kaip tik gyvendama su pijoku daugiau guodiesi, o kai laisva, tai guostis nebėr kuo, gyvenimas naujom šviesom sušvinta thumbup.gif:

Mano diedas dar neprarado vilties mane susigrąžinti. Kartais kai paskabina ir pažeria krūvą prikaištų po burną besiveliančiu liežuviu, tai net gaila jo pasidaro. Mol, sugrįžk pas jį, tada jis mes gerti. O aš sakau, kad dabar jau sąlygas aš diktuoju - meti gerti, o tada tik kalbėsimės. Nors esu tikra - savo šansus jis jau pragėrė ir niekada jų nebesusigrąžins
evuxiene
Šaunuolė tu Smurka, aš kitokia nei tu na kitokio charakterio, vakar dar kartą įsitikinau kad man su tuo žmogumi nepakeliui.Vos papreikaištavus kad namie jis nieko nedaro, išgirdau sakinį: "Išvis dink tu iš mano gyvenimo" doh.gif plus jis nieko neprašąs, kad aš daryčiau, tiesa jis nebuvo girtas tai sakydamas.Patikėkit užteko man tokių žodžių, su tuo žmogumi nematau jokios ateities, gyvenam tik dėl vaiko.
Bet problema daugiau manyje, kad nesu ryžtinga.Šiaip gaila vaiko be proto, na jis negeria kol kas tiek kad man maišytų, todėl kiekvienas gyvenam savo gyvenimą.
Atrodo nebėr normalių diedų ant šio svieto blink.gif
Smurka
Nepamiršk, kad dabar gyveni ne tik savo, bet ir vaikų gyvenimą. Ar nori sulaukti vieną dieną pareiškimo iš savo vaiko, kad vaikystę jam sugadinai? Aš sulauiau. Patikėk, jausmas nekoks blink.gif
evuxiene
šiaip konfliktų nekeliam, todėl nemanau kad vaikas ką nors jaučia.Matau kaip jam gera su tėvu, todėl nenoriu to jausmo iš jo atimti.
Reiks ieškotis normalaus diedo, tada senąjį bus lengviau praspirti.
LinguLingu
QUOTE(sindirela @ 2007 06 29, 14:51)
*

Idomus tavo nikas..ar suklysiu pasakiusi, jog ir tavo gyvenimas panasus i tos, kurios vardu pasivadinai? Tad jei taip, tai turetu ateiti svente ir i tavo kiema...ar as klystu? Kai man pasidaro taip sunku, jog pasidaro nebepakeliama , pasistengiu itikinti save, kad is po debesu visada nusvinta saule... juk nusvinta, ar ne taip? O tu ir vaivorysktes nusipelnei, tik reikia siek tiek padirbeti, apsivalyti, ir siek tiek nurimus pazvelgti i gyvenima kitu kampu.Nera zemeje zmogaus, kuris nenusipelne MEILES. Tik labai daznai atsitinka taip, kad zmogus nors ir nori buti mylimas, nesugeba priimti jau egzistuojancios meiles.Juk myleti kita yra menas, o myleti save - yra sugbejimas. Skaitydama tavo pasisakymus jauciau ir isgyvenau daug panasumu su savo situacijomis gyvenime.Smulkiai nerasysiu, per daug asmeniska, tik parasysiu vinea, kad kai emiau susitelkti daugiau i save vidujai, problemos kazkokiu budu eme ir sumazejo. Manau, jog tau susivokti savyje labai padetu Svijaso knygos.Ka bepaimsi pasiskaityti, rasi panasumu ir analogiju su savuoju gyvenimu, kas pades rasti savo pacios tiesas . Ir atmink -

IS PO DEBESU VISADA SVIECIA SAULE biggrin.gif

evuxiene
QUOTE(LinguLingu @ 2007 07 05, 22:24)
Idomus tavo nikas..ar suklysiu pasakiusi, jog ir tavo gyvenimas panasus i tos, kurios vardu pasivadinai? Tad jei taip, tai turetu ateiti svente ir i tavo kiema...ar as klystu? Kai man pasidaro taip sunku, jog pasidaro nebepakeliama , pasistengiu itikinti save, kad is po debesu visada nusvinta saule... juk nusvinta, ar ne taip? O tu ir vaivorysktes nusipelnei, tik reikia siek tiek padirbeti, apsivalyti, ir siek tiek nurimus pazvelgti i gyvenima kitu kampu.Nera zemeje zmogaus, kuris nenusipelne MEILES. Tik labai daznai atsitinka taip, kad zmogus nors ir nori buti mylimas, nesugeba priimti jau egzistuojancios meiles.Juk myleti kita yra menas, o myleti save - yra sugbejimas. Skaitydama tavo pasisakymus jauciau ir isgyvenau daug panasumu su savo situacijomis gyvenime.Smulkiai nerasysiu, per daug asmeniska, tik parasysiu vinea, kad kai emiau susitelkti daugiau i save vidujai, problemos kazkokiu budu eme ir sumazejo. Manau, jog tau susivokti savyje labai padetu Svijaso knygos.Ka bepaimsi pasiskaityti, rasi panasumu ir analogiju su savuoju gyvenimu, kas pades rasti savo pacios tiesas . Ir atmink -

IS PO DEBESU VISADA SVIECIA SAULE  biggrin.gif
*

Dėkui Lingu tau už palaikymą, malonu kad yra žmonių suprantančių kaip aš jaučiuosi. Turėsiu omeny tavo patarimus, ir bandysiu susivokti savyje, tai man ypač svarbu.
Labai noriu kad šventė pagaliau ateitų ir į mano kiemą, nes manau nusipelnio to, na bent menkiausio pagerėjimo cool.gif
belosneska
tikrai noreciau ir as tiketi,kad islys ta saule ir i mano darza kada nors,jau blyn per ilgai viskas tesiasi verysad.gif as manau,kad zmogus pats sau kalvis ir reikia paciam kazka daryti o ne laukti kazkokio stebuklo ,as netikiu kad jis gali ivykti, pas mane tokia situacija sudina ,kad ne duok dieve doh.gif

kiekviena diena mintys tokios kaip palikti,ka padaryti ,kad jis paliktu,nebegaliu tik zinau viena ,kad jei gyvenciau viena butu daug geriau
blogai tai ,kad geria kiekviena diena ir nemato tame nieko blogo,dar paemes girtas vaika sako,va tavo mama pastoviai susiraukusi ,pikta o as linksmas tau su manim kai uzaugsi bus geriau
kai tik savaitgalis manau ,blyn gal nuves prie ezero per 9men nuo gimimo vaiko ten nebuvom nei karto,kur tau kioskelis ir draugai salia ,man reikia ilsetis o prie ezero karsta
nebezinau ka daryti toks erelis pasidaro prigeres,uzgaulioja,kad as tokia anokia,ateina pirmadienis i darba isena ,vakare gryzta vel pamakes ir nera zmogaus su kuo pakalbet ,jis manes nesupranta,jam atrodo ,kad jis nieko blogo nadaro visi geria,bet kiti geria su saiku ir yra normalus kai isgeria o ne tokie psichai daug kartu sakiau skiriames ,ne ,jam patogu labai su manim ,kur jis gaus geresne durne nei as,o kai atsugula i lova mane net pykina,man paciai slykstu,kad as tokia patapau ir ,kad taip galiu galvoti apie sau artima zmogu su kuriuo pragyvenau 14metu doh.gif
evuxiene
QUOTE(belosneska @ 2007 08 06, 15:58)
tikrai noreciau ir as tiketi,kad islys ta saule ir i mano darza kada nors,jau blyn per ilgai viskas tesiasi verysad.gif as manau,kad zmogus pats sau kalvis ir reikia paciam kazka daryti o ne laukti kazkokio stebuklo ,as netikiu kad jis gali ivykti, pas mane tokia situacija sudina ,kad ne duok dieve doh.gif

kiekviena diena mintys tokios kaip palikti,ka padaryti ,kad jis paliktu,nebegaliu tik zinau viena ,kad jei gyvenciau viena butu daug geriau
blogai tai ,kad geria kiekviena diena ir nemato tame nieko blogo,dar paemes girtas vaika sako,va tavo mama pastoviai susiraukusi ,pikta o as linksmas tau su manim kai uzaugsi bus geriau
kai tik savaitgalis manau ,blyn gal nuves prie ezero per 9men nuo gimimo vaiko ten nebuvom nei karto,kur tau kioskelis ir draugai salia ,man reikia ilsetis o prie ezero karsta
nebezinau ka daryti toks erelis pasidaro prigeres,uzgaulioja,kad as tokia anokia,ateina pirmadienis i darba isena ,vakare gryzta vel pamakes ir nera zmogaus su kuo pakalbet ,jis manes nesupranta,jam atrodo ,kad jis nieko blogo nadaro visi geria,bet kiti geria su saiku ir yra normalus kai isgeria o ne tokie psichai daug kartu sakiau skiriames ,ne ,jam patogu labai su manim ,kur jis gaus geresne durne nei as,o kai atsugula i lova mane net pykina,man paciai slykstu,kad as tokia patapau ir ,kad taip galiu galvoti apie sau artima zmogu su kuriuo pragyvenau 14metu doh.gif
*

brangioji, nepuoselek vilciu ir bandyk isivaizuoti ar planuoti gyvenima be jo, nes kaip pati minejau taip daug geriau. Beje kad jis pasikeis nesitikek, bus dar blogiau,tavo situacija panasi i daugeli. Tik va vieno nesuprantu, kam tokiems vyrams vaikus gimdyti, as turiu viena, noreciau antro, bet zinau tai bus vargelis man, kaip sakant vaikus sau gimdaisi...
pas mane pasamoneje seniai buvo uzkoduota, kad su vienu vaiku bus lengviau issiskirti ir vienai auginti, turbut veikia...
o tau stirpybes nepasiduok... 4u.gif
inghaar
SPRENDIMAS:
Mylek zmogu nereikalaudama is jo nieko ir gausi is jo tapati. Jei jis geria, tegul, su sypsena ir be jokios ironijos ir tik su meile parodyk kad jis yra seimos galwa o ne tu. jis cia uz visus atsakingiausias ir svarbiausias asmuo. kad be jo rimtu blaiviu sprendimu jus nepajegios niekam. zaiskite ant to kad seimoje jis jaustusi svarbus asmuo, o uztai pajutes meile ir siluma grazins jums ja. vienos priklausomybes iveikiamos sukuriant naujas. Sukurkite jam priklausomybe nuo seimos, tokia miela jaukia ir kuriai atsispirti neimanoma smile.gif
perlita3
QUOTE(inghaar @ 2007 08 18, 15:01)
SPRENDIMAS:
Mylek zmogu nereikalaudama is jo nieko ir gausi is jo tapati. Jei jis geria, tegul, su sypsena ir be jokios ironijos ir tik su meile parodyk kad jis yra seimos galwa o ne tu. jis cia uz visus atsakingiausias ir svarbiausias asmuo. kad be jo rimtu blaiviu sprendimu jus nepajegios niekam. zaiskite ant to kad seimoje jis jaustusi svarbus asmuo, o uztai pajutes meile ir siluma grazins jums ja. vienos priklausomybes iveikiamos sukuriant naujas. Sukurkite jam priklausomybe nuo seimos, tokia miela jaukia ir kuriai atsispirti neimanoma smile.gif
*

Cia ka,kaip kokia malda reikia kartoti pasilenkus virs girto vyro su rozancium ir viskas ivyks savaime? g.gif Jei zmogus geria ir nejaucia atsakomybes pries seima.Arba laukti kol issiblaivys ir uzdeti jam karuna,tu cia valdovas,valdyk.... lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.