Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Boružėlė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kaunas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Remigijus
Sveiki visi (ir mamos ir tėčiai),
Nuo rudens gyvensim naująjam Fredos miestelyje ir norėčiau sužinoti kur man savo atžalėlę (2 metų mergičką) vest? Kokį darželį rekomenduotumėt kokio ne.
Prioritetai pagal svarbą:
1. aišku pagrindinis kadbaikui būtų kuo geriau
2. nuotolis nuo namų (na kad nereiktų mašina vežiot į kitą miesto galą)
3. Kai pir viskas na kaina aišku, bet kiek žinau ji daug maž visur vienoda.
aifa
Prie Fredos miestelio darželio arti nėra. Kiek žinau du artimiausi yra Boružėlė Bitininkų gatvėje ir kitas prie Aleksoto turgaus. Tikslaus pavadinimo ir adreso nežinau. Nei apie vieną jokios informacijos neturiu. Pati nuo rudens saviškę vesiu į Boružėlę. Ten nuo šių metų rugsėjo formuojamos dvi lopšelinukų grupės naujos - rajonas statosi, daugėja mažų vaikučių. Kai buvau birželio mėn. tai abi grupės buvo kaip ir pilnos - vienoje 9, kitoje 13 vaikučių. Pats darželis man pasirodė nelabai prižiūrėtas, reiktų ir remonto. Bet kiek buvau nuėjus, tai vaikai ten ramūs, linksmi. Auklėtojos malonios. Tiesa, naujoms grupėms auklėtojos dar nebuvo parinktos, tai apie jas nieko pasakyti negaliu. Mes šį darželį rinkomės todėl, kad jis yra tose pačiose patalpose kaip pradine mokykla. O sūnus nuo rugsėjo į pirmą klasę eina, tai mums bus labai patogu kartu vežioti.
Remigijus
Dėkui už informaciją, pirmadinį važiuosim žiūrėt, tikriausia būsim kaimynai (bent jau darželio) smile.gif

clap.gif
NERA
Aš saviškę irgi į Boružėlę leidžiu, bet darželis tikrai nelabai ir dauguma auklėtojų, tik atsėdi savo valandas sad.gif , nu nelabai ten. Be to jis nuolat prigrūstas vaikų, o ir grupėse vietos mažai.Vasarą, mes einam į 36-ą darželį, čia tik užkilus ant Aleksoto kalno, tai ten ir aplinka graži, ir grupėse vaikams erdvės daug thumbup.gif .Grupėje keli kambariukai-miegamasis, valgomasis, žaidimų kambarys ir auklėtojos tikrai fainesnės thumbup.gif .Tai mes net galvojam kad gal reiks ten ir pasilikti biggrin.gif , beje ir kiti tėveliai iš Boružėlės panašiai galvoja biggrin.gif
Remigijus
Na, aš buvau tam 36-am tai ten tik darželinukus priima t.y. jie neturi lopšelinukų grupės, (mano panelei ką tik stuktelėjo 2 metukai), tad greičiausiai lopšelį lankysim aplamai Dainavos rajone (ten kur abu su žmona dirbam)...
NERA
QUOTE (Remigijus @ 2004 07 31, 09:48)
Na, aš buvau tam 36-am tai ten tik darželinukus priima t.y. jie neturi lopšelinukų grupės, (mano panelei ką tik stuktelėjo 2 metukai), tad greičiausiai lopšelį lankysim aplamai Dainavos rajone (ten kur abu su žmona dirbam)...

Nežinau kas tau taip sakė, bet mano dukrytė lanko lopšelį, ir ten tikrai yra lopšelio grupė ir vadinasi "Smalsučiai"-pirmame aukšte.
Kotrynute
Laba diena

Noreciau pasitirauti kaip sekasi vaikuciams lankantiems Aleksoto darzeli Boruzele, gyvenam fredos miestelyje ir taip pat laikas vesti dukryte i darzeli, na jau laikas 3 metukai. Gal kas turit informacija del grupiu uzimtumo, ar labai perpildytos grupes, ar yra laisvu vietu?

Aciu.
Miaukse
Kai as nuejau savaja uzrasyti i boruzele, nes gyvenam tik per kelis namus, tai direktore pareiske, kad priemus be visu kitu dokumentu reikes ir pazymas is darbovietes paie atlyginimus pristatyti, tai is karto fantazija atsoko.... Kad zinotu, keik is kurio nulupti galima, tai gal dar pristatysime pazyma, ir apie seimos islaidas, tada matysis realesne situacija!!!!! Tikrai supykau, ir galvojau geriau tegul ji tada pasikaria su tuo savo darzeliu. Nuvedziau neseniai i kita darzeli, nes truputi anksciau priima, tai ten padave diziausia sarasa, kokiu higienos priemoniu pripirkti reikia. Suprasciau dar jei visko po biski, bet reikia visko didelemis PAKUOTEMIS. Vienu zozdiu jau nebezinau kas geriau....
Riva
Ot Miaukse galvosūkį turi... Gal vis tiek geriau arčiau, tik keista, kad pareikalavo pažymų apie pajamas, nu neturi jinai teisės man rodos... mes tai į anketa įrašėm darbovietes ir pareigas, na tai irgi nemažai sako apie pajamas...
O gal ne tiek ir svarbu kokio dydžio rinkliavos, nu nebūna jos ten kosminio dydžio, 30 - 50Lt, svarbiau kokia auklėtoja, ar vaikas grupėje gerai jaučiasi. Rodos nieko nepagailėčiau, kad tik mažiui gerai būtų tame darželyje smile.gif
Miaukse
O i kokia grupe ejot? kokia aukletoja? grupej vieno amziaus vaikai ar skirtingo? ar vaikai pradeda eiti i ta pacia grupe ir ji per eile metu nesikeicia? ar nesikeicia tiek patalpos tiek aukletojos?
man is principo tiek kysio davimas tiek rinkliavos darzelyje yra nepakenciamas dalykas, as sutikciau oficialiai pagal kvitukus moketi kad ir 200lt bet jokiu davimu i rankas!
NERA
Jei vaikas pradės eiti į lopšelį, tai grupė žinoma keisis.Auklėtoja irgi gali pasikeisti-jei kuri direktorei nepatiks , ar pabandys paprieštarauti.Pernai taip buvo išguita pavaduotoja, nes ji pabandė pasakyti, kad gal nereikia rinkliavų, dovanų ir t.t. Beje dabar ta pati pavaduotoja lygiai tose pačiose pareigose sėkmingai dirba centre darželyje. Grupėse vaikai panašaus amžiaus, bet jeigu ateina koks vaikas, kurio tėveliai atnešė didelę dovaną, tai kitą vaiką gali iškelti ir į kitą grupę blink.gif O kad prašo atlyginimų, tai čia iš viso košmaras poster_offtopic.gif
NERA
Na ką nėra daugiau einančių į šitą darželį? g.gif
jazy
dar mano mergaite eina!
man labai patinka, ypac musu lopselinuku grupe. Kitos akletojos tokios reksnes! kai uzteina pasneketi, tai net plaukai siausiasi. Musu tai labai fainos aukletojos, tokios ramios, tolerantiskos. Ir grupe labai tvarkinga, neseniai remontuota ir zaislu uztenka ir meiles.
Tikrai rekomenduociau sita darzeli, kas planuojat. tai kas, kad direktore keistoka, seno kurpaliaus. vis tiek su vaikais jai mazai tenka bendrauti. O savo darba ji ismano: randa remejus(tik nezinau ar ji asmeniskai) lauko zaidimu aiksteliu remontui, rupinasi visokiais renginiais. Pvz neseniai buvo cirkas (azuolyno meskuciai) siandien vel kazkoks koncertas! Ir.t.t
Linutyte
QUOTE(NERA @ 2005 09 21, 12:43)
Na ką nėra daugiau einančių į šitą darželį? g.gif
*

Turbūt per vėlai rašau, bet .... Mano sesuo vedė savo sūnų į darželį Boružėlė, be to mano draugės mama ten dirba auklėtoja, tai daug ką žinau ir galiu papasakoti. Darželis yra prastas. Auklėtojos, kurios gerai sutaria su dėrektoria daro grupėse ką nori. Jei buvo atvejis, kad tėvai skundėsi jog auklėtoja skriaudė vaiką (dėrektoriai buvo net įvardinta kuri ir ką darė), tai dėrektorė per susirinkimą tik pasakė jei, kad daugiau tai nepasikartotų.
Ne vieną kartą teko nueit paimt sesers sūnų, tai esu užtikus auklėtoją isteriškai rėkiančią ant kažkurio vaiko.
Aš saviškę užrašiau į Aleksoto darželį, nors Boružėlė man arčiau.
Linutyte
Sveiki. Apie šį darželį galėčiau dar papasakoti, bet kitą kartą. Norėčiau paprašyti mamų, kurios nepatenkintos šiuo darželiu junktis ir kažką daryti, nes direktorė jau visai daro ką nori. Aš pati mačiau kaip viena auklėtoja po darbo maišais nešė maistą į vyro mašiną......... Ir tai tikrai su dėrektorės žinia....... Auklėtojos pietų metu vaikam sako: Ar norite valgyt? Šiandien žinokit labai neskanu. Kaip vaikai gali reaguoti į tokį pasakymą? Pakartoti vaikam net nesiųloma......... O dabar per šventes dėrektorė žinot ką pareiškė, kad visos auklytės (visas darbo kolektyvas) eis į barą švest, be to susimes sąskaitai už dėrektorę ir pavauotoją. Aš visa tai žinau iš pirmų lūpų, dėrektorė ten daro ką nori ir aš siūlau padaryti šitam galą. jei kas man pritaria netylėkit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Riva
Nezinau ko reiketu tai direktorei pakrutinti... Aukletojoms tai tik uzuojauta. O mano vaikas nemaciau, kad butu skriaudziamas ar neprivalges, greiciau jau atvirksciai ;-) Pas mus grupeje yra kita problema - hiperaktyvus (nu kai kurie ir visai nevaldomi) vaikai. Kencia visi, o ka daryti...
astra02
direktore,kaip didektore,vadovaujantis asmuo visiems geras nebus,bet kas liecia pavaduotoja,tai kai mano vaikas lanke si darzeli,tai ji dirbo auklyte.niekaip nesuprantu,kaip ji dabar gali vadovauti aukletojoms,kurios turi daugiau darbo patirties ir uz ja zymiai aukstesni issilavinima.tai daug ka pasako.labai gaila aukletoju,nes grupeje kuria lanko mano vaikas,tikrai puikios aukletojos,is ju daug ko reiketu pasimokyti,kitoms pedagogems.
O_N_O
na va doh.gif mes neseniai atsikraustem i Freda ir rudeni savo pypli norejau leisti i lopseli..o dabar net nzn.. g.gif ..ir siaip esu paranojiska mama, vaiko niekam priziureti nepatikiu..o dabar po tokiu komentaru isvis igysiu alergija darzeliams biggrin.gif ..ieskosim kur toliau nuo namu matyt.. unsure.gif
NERA
Dėl direktorės pakrutinimo tai ir aš prisidėčiau, gaila per vėlai pamačiau verysad.gif Žaidimų aikštelę tvarkė tėvai, o ne rėmėjai. Na tiksliau, kai tvarke Fredos miestelio gerbūvį tuo pačiu ir darželio teritoriją tvarkė, į kurią dabar labai nenori leisti vaikų-išmyndžios pievelę doh.gif Pinigus supynėms jau pernai metais surinko, o supynių kaip nėra taip nėra.
Hippie
Apie auklėtojas nieko negaliu pasakyti, bet jau vedėja, tai tikrai nemaloni, pasikėlus nerealiai schmoll.gif Vos ne tiesiogiai duodama suprast apie kyšio davimą blink.gif , mes to netoleruojam, nebent aš žmogui gerą darbą atlikusiam vėliau atsidėkoju. Žinoma į grupę nepatekom cool.gif , per daug vaikų rolleyes.gif , mūsiškis būtų 24-as, o kitam darželyje bus 29-as ir priėmė ax.gif , tą darželį jau čia kažkas minėjo, toks mažytis ant Aleksoto kalno, bet jaukus toks, žiūrėsim kaip bus g.gif

P.S. Beje pavaduotoja jau seniai iš galiojimo laiko išėjus hihihi.gif , sudarė visiškai nekvalifikuoto darbuotojo įvaizdį, senas kirpimas jai būtų kaip komplimentas......

"Boružėlės" darželis arčiausiai mano namų, bet jaučiu, kad verta pagaišt laiko, bet vest vaiką į normalesnį visom prasmėm darželį, juk norim savo vaikams visko geriausio....
Fine
as taip pat turiu galiu daug ka papasakoti apie si darzeli ir vadovaujancius asmenis, o ypac pavaduotoja, bet tai kita karta kai turesiu laiko. ten ne tik direktore krutint reikia ir kuo skubiau, nes kiancia ir vaikai ir pedagogai.
Riva
Ziuriu daug piktu mamyciu renkasi :-) Apie ta aikstele tai patylet geriau - dejom pinigus, tvarkem, o vaikai visa pavasari trynesi sunu nukakaliotoje teritorijoje. Uztai vaiku zaidimu aikstele net svytejo. Supynes... svajonese nebent.
Tai koks veiksmu planas, ar pasipiktinsime ir praeis?
NERA
Na ką kažką tokio pastatė. Tik va atvežė ne tą, ką buvo užsakę, tai visi darželio kaimynai stebėjosi direktoės "kultūra", gaila pati negirdėjau. Tiesa patikrinus kainas, tai visų pastatytų įrenginių kaina siekia 2500 lt. Tai niekaip nesuprantu, kur kiti pinigėliai??? Gi 2 metus rinko nuo kiekvieno vaiko kas mėnesį po 10 litų. Tai gaunasi, kad darželyje 20 vaikų g.gif Manau finansinis auditas labai praverstų. Merginos gal žinot kur kreiptis reiktų? Nu jaučiu, kad juokiasi iš mūsų visų. O blogiausia, kad nuo to nukenčia mūsų vaikai.
barbe_66
Taip taip ! dazelis kaip darzelis... Nera jau taip blogai, kaip atrodo..
DAbar, kai mes aju isejome ir nebelankome,mums tai jau praeitis.
Tiesa-nespjaunu i vandeni, nes gali tekti paciai isgerti... unsure.gif
Nors jei wanduo neswarus, kas ji turi gerti? g.gif
Fine

Ten ne darželis o kažkas baisaus!
Kas matyt išorėje tai dar nieko, kiek jau gerų auklėtojų pabėgo
neapsikentusios "terorizmo".Kaip galima vesti vaikus į tokia aplinką!?
Girdėjau ,kad susirinkimai joms vedami ,kaip "baudžiauninkų" laikais,
sėdi dvi diktatorės o visos it musę kandusios ir nebandyt prasižiot.
Be to, kas kam dar turėtų pavadovaut juk pavaduotoja sakė ,net neturi
atitinkamo išsilavinimo,kad galėtu ją būti.
Apie ją tai dar daugiau galima būtų parašyti,kad kiti tėveliai sužinotu.
Tai klausimas ,kaip tos auklėtojos grižta pas vaikus su kokiomis nuotaikomis
po susirinkimų ?ir iš viso ten sakė nuolat įtampa net ir grupėse būdamos
su vaikais , nežino kada ką ir kaip "užbliaus" ir dar kaip ....
Na ten vadovų lygis.....
Žodžiu girdėjau ir apie maistą,kad baisu negu baisiau,tad susimąstykime
tėveliai ar toks darželis iš viso turėtų egzistuot.

barbe_66
Šaize! Man vel "nulinko" ausys perskaicius tavo zinute verysad.gif .Lankeme darzeli gana ilgai, taciau aukletojos nieko tokio nesake. Nepastebejome ir ant aukletoju. Mergaite grizdavo puikios nuotaikos, gal kiek pavargusi. Taciau tame darzelyje tikrai yra tam tikra netvarka: grupes perpildytos, vaikai zaidzia mokyklos teritorijoje, nera iruostu zaidimu aiksteliu, ramesniems vaikams nera suolu. schmoll.gif Tiesa, birzely pastate 1-na laipyne, bet kas mums is jos? g.gif Gerai bus tik ateinantiems vaikams - jie ja jau tures! O mes? Laukeme tris metus ir kaip sulaukeme - ate darzeli, aciu kad buvote su mumis! Ir gaila, ir pikta!
Barbe 99
NERA
Tai su naujais mokslo metais, o gal derėtų sakyti darželio g.gif Turbūt esam vienintelis darželis visam Kaune, kuriam nevyksta jokie užsiėmimai doh.gif Jei auklėtojos geros pasitaikė, tai dar dar, o jei ne.....Nuo direktorės pažadų, jau net bloga darosi verysad.gif Kodėl būtina visus kitokios nuomonės išvyti? Gi nuo to kenčia vaikai.Na kokia ji pedagogė, jei neskiria kineziterapeuto nuo kūno kultūros mokytojo doh.gif
Barbe vaikai irgi jaučia auklėtojų vidinę įtampą, gal dėl to ir nuovargis atsirasdavo, o vaikas paaiškinti gal ne visai ir moka unsure.gif
Tiesą sakant nelabai suprantu, kur švietimo skyrius žiūri, kai tokie dalykai dedasi mad.gif Nelabai tikiu, kad galėtų nežinoti unsure.gif Pavaduotoja kiek suprantu paskirta nesenai, seniau buvo darželio auklėtoja.Tai negi skirdami pavaduotoją neturėtų rengti viešo konkurso , nors ir supaprastinto:hm Ar čia procedūra apeita buvo g.gif Nors nemanau, kad kas norėtų pas tokią despotę eiti schmoll.gif
snickers
QUOTE(NERA @ 2006 09 13, 13:50)
Tai su naujais mokslo metais, o gal derėtų sakyti darželio g.gif Turbūt esam vienintelis darželis visam Kaune, kuriam nevyksta jokie užsiėmimai  Jei auklėtojos geros pasitaikė, tai dar dar, o jei ne.....Nuo direktorės pažadų, jau net bloga darosi verysad.gif Kodėl būtina visus kitokios nuomonės išvyti? Gi nuo to kenčia vaikai.Na kokia ji pedagogė, jei neskiria kineziterapeuto nuo kūno kultūros mokytojo 
Barbe vaikai irgi jaučia auklėtojų vidinę įtampą, gal dėl to ir nuovargis atsirasdavo, o vaikas paaiškinti gal ne visai ir moka 
Tiesą sakant nelabai suprantu, kur švietimo skyrius žiūri, kai tokie dalykai dedasi mad.gif Nelabai tikiu, kad galėtų nežinoti unsure.gif  Pavaduotoja kiek suprantu paskirta nesenai, seniau buvo darželio auklėtoja.Tai negi skirdami pavaduotoją neturėtų rengti viešo konkurso , nors ir supaprastinto:hm Ar čia procedūra apeita buvo  Nors nemanau, kad kas norėtų pas tokią despotę eiti schmoll.gif
*

unsure.gif unsure.gif unsure.gif Kas čia dabar? Negi dar yr tokių pabaisuoklių darželio vadovių? g.gif Ir kai šitoks liaupsinamas rajonėlis greta.......gal jau pribrendo laikas pačiam Bagdonui sužinot? ax.gif
Dičkė lanko laaaaabai gerą darželį kitam rajone, bet man jau aktualu, kad kai atsikelsim i Aleksotą, čia būtų geras darželis.
Paskaičiau, nu rimtai pašiurpau..........

Jei norit, papasakosiu apie tą gerą darželį.......Tiesiog palyginsiu, kaip analogiškuose dalykuose tvarkosi kitur........
1.Rinkliavų užsirašant nėra, (žinau nes pati ruošiausi duot , gerai, kad laiku viena auklėtoja paprotino biggrin.gif ), pinigų jokiu būdu neįkiši, gali juos pervesti i darželio sąskaitą.
2.Vedėja aktyvi, geriau paagituoja, kad tėveliai skirtų tuos 2 procentėlius pajamų mokesčio, ir patikėkit nemažai pinigėlių taip surenka. Pernai užteko virtuvės įrangai pakeisti susvilusiai. Tiesa , kai buvo 30-metis darželio nuo kiekvieno vaiko po 10lt surinko (nus.....galvoju.....pabaliavos). Ką manot? Nupirko CD grotuvą i salę ir žoliapjovę.
3.Pastoviai rašomi projektai/projektėliai, ir matyt rašomi gerai, kad gaunami pinigėliai tai langų pakeitimui, tai darželio žaidimų inventoriui, tai fasado perdažymui, tai naujai moderniai tvorai, tai baldams...........net neišvardinsiu visko. Sugeba vedėja paspausti ir ką reikia Savivaldybėje ir Seimo narius. biggrin.gif
4.Organizuojamos puikios šventės, kuriose smagu dalyvauti su visa šeima (sporto, Žibintų, Užgavėnių..........), tokios nevaldiškos "dėl akių ar pliusiuko", o nuoširdžios su laužais, dešrelėm, šokiais.
5.Auklėtojos puikios, bent jau mūsų grupėj tai net fantastiškos, turi sveiką požiūrį i vaiką ir jo raidą. Tikrai dalyvauja visokiuose kursuose ir seminaruose, noriai tobulėja. ...Nepasakosiu apie vakarėlius po įvairių švenčių jau grupėje blush2.gif ....
6.Atmosfera darželyje puiki, valdžia matyt nediktatoriška, auklėtojoms daug laisvės reikštis.
7.Maistas tiesiog puikus, pati kelis kartus ragavau blush2.gif , nes atėjus pasiimti dičkės auklytė įpildavo ir mažiukui. Buvusi nevalgi dukra patapo į labai net valgią biggrin.gif
8. Yra nemokama logopedė, masažistė, keramikos būrelis, piešimo, norintys lanko šokių būrelį už 20lt mėn.
9. Šalia esančios mokyklos direktorė taip atsiliepė apie darželi:"..........ukai", atėję i mūsų mokyklą būna visada visa galva pranašesni už bendraaumžius iš kitų darželių."..........Manau, tai daug ką pasako...

Dabar daugiau nepamenu,..........gal kada nors dar ką parašysiu.................. bet jūsų papasakotas vaizdelis man vergovę primena, brrrrrrrrrrrr unsure.gif
Sakau, gal perskaičiusios greičiau sumąstysit, ką daryt.........žuvis pūva nuo galvos biggrin.gif
Tiesa, prisiminiau, kad Aleksotas turi laaaaaaaaabai aktyvią seniūnę, gal pirmiausiai ji turėtų sužinoti? g.gif
Miaukse
jei ne paslaptis - tai kuris cia darzelis?
kasida
Dar yra priešmokyklinė grupė Julijanavos vidurinėje mokykloje, jei jūsų vaikui šešeri, galite leisti ne i darželį Boružėlė , o į šalia esančią mokyklą. Ten puikios auklėtojos. Jei pajamos mažos ten vaikas gauna nemokamą maitinimą ten yra žaidimų kambarys atskirai vaikams.
Miaukse
snickers apie kuri cia Kauno darzeli taip kalbejote? butu idomu suzinoti?
NERA
snickers, šio darželio vedėja irgi iš pirmo žvilgsnio panaši į aktyvistę, bet, ji aktyvi lipdama kitiems žmonėms ant galvų doh.gif Aklėtojų trūksta, nes šitą vadėją žino visas Kaunas ir nieks nenori eiti pas ją dirbti schmoll.gif Čia ne žmogus, čia despotas, nors savivaldybės nariams, švietimo skyriui ir tėvams verslininkams, oi kaip šypsosi doh.gif O auklėtojoms rašo kaip suprantu neformalius papeikimus(t.y., kai tuo pačio įsakymo numeriu rašomi keli įsakymai, vienas-viešas, o kitas kišamas auklėtojoms po nosim), kad jos per mažai šypsosi tėvams doh.gif O juk tėvui atėjusiams pasiimti vaiko svarbu, kad vaikas šypsotūsi ir gerai jaustūsi, kad auklėtoja susakytų pagrindinę informaciją-valgė, miegojo ką išmoko.
Iš esmės dauguma tėvų saugosi jos, nes žino, kad už bet kokią kritiką bus atlyginta jo vaikui verysad.gif
Ten yra labai gerų pedagogių, kurios dirba tikrai iš pašaukimo ir turi reikiamą išsilavinimą, kurioms kiekvienas vaikas yra mažas stebuklas. Tai va tokias auklėtojas reikia daryti vedėjom, o ta, kuri yra dabar net į šlavėjas netiktų, nes aprėktų kiekvieną, kuris purvinais batais per kiemą perėjo.
lunalu
Sveiki, ne vieną kartą skaičiau atsiliepimus apie Boružėlę, tačiau šį kartelį noriu išsakyti savo nuomonę. Atsiliepimai tikrai neobjektyvūs. Brangiosios mamytės, ar jūs žinote, kaip dirba kiti mūsų miesto darželiai, kokios jų patalpos, kokie kvapai, įėjus į jų teritoriją. Ilgai ieškojau savo dukrai darželio, patikėkit buvau daugelyje - įeini ir tiesiog tarybiniais laikais dvelkia...Atvažiavusi į Boružėlę buvau nustebinta -viskas spindi tvarka. Daug kas mini direktorę - taip ji įspūdinga asmenybė, bet jei ne ji, tas darzelis po šiai dienai turėtų dvi apleistas grupeles su apibėgusiom sienom ir šventųjų paveikslais...Toks darželis buvo, kol nepradėjo direktoriauti ji.
Darželyje dirba puikus jaunas kolektyvas, vaikai linksmi, vyksta begalė renginių, neturiu jokių nusiskundimų. Džiaugiuosi, kad mano dukra yra jaukioje, šiltoje, idealiai sutvarkytoje, pritaikytoje vaiko interesams aplinkoje.
dunė
g.gif nezinau ka ir galvot, nes pries keleta savaiciu uzrasiau savo mazaja i sita darzeli, o dabar paskaiciau ir .... g.gif . Su direktore pabendraut neteko, prasyma rasiau pas pavaduotoja, laaabai maloni, pasake teirautis geguzes men, bet i jokia knyga man pasirasyt nedave. Kiek zinau kituose darzeliuose uzregistruoja ir duoda pasirasyt, o cia nieko. Kazkaip itartina, net nezinau ka galvot. Gal kas susiduret?
Astukss
Gal yra kokiu pasikeitimu siame darzelyje? ax.gif
snickers
QUOTE(NERA @ 2007 02 23, 10:20)
snickers, šio darželio vedėja irgi iš pirmo žvilgsnio panaši į aktyvistę, bet, ji aktyvi lipdama kitiems žmonėms ant galvų doh.gif  Aklėtojų trūksta, nes šitą vadėją žino visas Kaunas ir nieks nenori eiti pas ją dirbti schmoll.gif Čia ne žmogus, čia despotas, nors savivaldybės nariams, švietimo skyriui ir tėvams verslininkams, oi kaip šypsosi doh.gif  O auklėtojoms rašo kaip suprantu neformalius papeikimus(t.y., kai tuo pačio įsakymo numeriu rašomi keli įsakymai, vienas-viešas, o kitas kišamas auklėtojoms po nosim), kad jos per mažai šypsosi tėvams doh.gif  O juk tėvui atėjusiams pasiimti vaiko svarbu, kad vaikas šypsotūsi ir gerai jaustūsi, kad auklėtoja susakytų pagrindinę informaciją-valgė, miegojo ką išmoko.
Iš esmės dauguma tėvų saugosi jos, nes žino, kad už bet kokią kritiką bus atlyginta jo vaikui verysad.gif
Ten yra labai gerų pedagogių, kurios dirba tikrai iš pašaukimo ir turi reikiamą išsilavinimą, kurioms kiekvienas vaikas yra mažas stebuklas. Tai va tokias auklėtojas reikia daryti vedėjom, o ta, kuri yra dabar net į šlavėjas netiktų, nes aprėktų kiekvieną, kuris purvinais batais per kiemą perėjo.
*

Nu negi neitų tokios furijos "išfurfurinti"? g.gif Vienas, du , trys skundai.........nepadeda g.gif ...........TV išsikviesti......keliaklupščiaus kaip toji "Želmenėlio"direktorė po laidos apie vagiamą maistą.
Vistik reiktų pakalbėt su seniūne. g.gif

QUOTE(lunalu @ 2007 02 23, 18:46)
Sveiki, ne vieną kartą skaičiau atsiliepimus apie Boružėlę, tačiau šį kartelį noriu išsakyti savo nuomonę. Atsiliepimai tikrai neobjektyvūs. Brangiosios mamytės, ar jūs žinote, kaip dirba kiti mūsų miesto darželiai, kokios jų patalpos, kokie kvapai, įėjus į jų teritoriją. Ilgai ieškojau savo dukrai darželio, patikėkit buvau daugelyje - įeini ir tiesiog tarybiniais laikais dvelkia...Atvažiavusi į Boružėlę buvau nustebinta -viskas spindi tvarka. Daug kas mini direktorę - taip ji įspūdinga asmenybė, bet jei ne ji, tas darzelis po šiai dienai turėtų dvi apleistas grupeles su apibėgusiom sienom ir šventųjų paveikslais...Toks darželis buvo, kol nepradėjo direktoriauti ji.
Darželyje dirba puikus jaunas kolektyvas, vaikai linksmi, vyksta begalė renginių, neturiu jokių nusiskundimų. Džiaugiuosi, kad mano dukra yra jaukioje, šiltoje, idealiai sutvarkytoje, pritaikytoje vaiko interesams aplinkoje.
*

Na nepyk, bet forume yra nerašyta taisyklė, kad į pirmąsias nario žinutes reaguojam atsargiai, o tuo labiau, kai žinutė yra kažką girianti/užstojanti/peikianti. Todėl į tokius epitetus : "puikus, ..begalė, .., idealiai...,spindi" reaguojam labai skeptiškai. Nieko nepadarysi .
rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
NERA
QUOTE(snickers @ 2007 04 17, 19:43)
Nu negi neitų tokios furijos "išfurfurinti"? g.gif Vienas, du , trys skundai.........nepadeda g.gif ...........TV išsikviesti......keliaklupščiaus kaip toji "Želmenėlio"direktorė po laidos apie vagiamą maistą.
Vistik reiktų pakalbėt su seniūne. g.gif
*

Kiek žinau, tarp darželyje pasikalbančių tėvų, lyg ir buvo rašyti skundai, kreiptasi į švietimo skyrių, bet, paaiškėjo, kad direktorė yra vieno iš "valdžios vyrų" giminaitė. Todėl pūsk nepūtęs, prieš vėją nepapūsi smile.gif
dune, viena mamytė pasakojo, kad direktorė dabar mėgsta pasidomėti ir kiek tėveliai uždirba rolleyes.gif
Lunalu, na nejaugi tau atrodo, kad visos težino vieną darželį ir po kitur nepasivaikščiojo ir neapžiūrinėjo biggrin.gif Bent aš apėjau 5-6 darželius, rašau per brūkšniuką,nes vieną teko aplankyti visai neseniai. Ir bendras Boružėlės vaizdas tikrai nepakilo, na nėra čia viskas taip puiku, kaip tu nori parodyti rolleyes.gif
lutute
Na ir mes šiandien su vaikais aplankėm "Boružėlę" su labai žavia jauna lopšelinukų auklėtoja pabendravom thumbup.gif , grupę, kitas patalpas apžiūrėjom. Viskas čiki. Ir pas direktorę užsukom.
Direktorė griežta, pavadino mane žiopla mama, bet aš nesupykau smile.gif O pavadino todėl, kad "kitos mamos dar nėščios ateina vaikų užrašyti į jų pirmaujantį darželį, nes visi labai nori čia papulti"..jis toks geras, anoks geras. Viskas čia gerai. Panelės į lopšelį nepriims, į darželį 2008 m. irgi ne, vaikinukas į lopšelį 2008 -iems galbūt papuls. Bet šiaip ar taip jei leisim tai abu vaikus ten pat. Tikriausiai ne čia, nors arčiausia. Piniginės neišsitraukiau, nors buvau pasiruošus. O taip mandagiai manęs išprašęs per duris dar niekas nebuvo - pavaduotojos kabinete kol kalbėjomės aušo pietūs. Nesupykau smile.gif O direktorė supyko - paprašiau kad užregistruotų prašymą. Tiesa, prašymo apačioje reikėjo parašyti vyro ir savo užimamas pareigas. Nesupratau kam.
Kad eilės darželyje aš suprantu. Abu vaikus ketinom leist tik nuo 2008, tai rašytis prieš metus maniau normalu. Pasirodo ne. O direktorė supyko - paprašiau kad užregistruotų prašymą. Tiesa, prašymo apačioje reikėjo parašyti vyro ir savo užimamas pareigas. Nesupratau kam 4u.gif
NERA
Lotute, turiningą kelionę apturėjai lotuliukas.gif
Riva
į Boružėlę reikia užsirašyti dar prieš darant vaikelius. Vat, sugalvojote, ir eikit eilę užsiimti. Tik pareigų patartina nepakeisti ir finansinės padėties nepabloginti... nes eilė eile, o už tos eilės dar kita eilė. Pikta aš šiandien po susirinkimo... ir kaip tokie žmonės gali direktoriauti... Nelaimingas giminių kraštas
NERA
O man susirinkimas visai patiko lotuliukas.gif Ypač ta dalis, kur tėvai galėjo "pasisakyti" kurį mėnesį darželis dirbs lotuliukas.gif Ir tėvelio bandžiusio prieštarauti veido išraiška lotuliukas.gif
Ir dar pastebėjau, kad kuo toliau tuo mažiau tėvelių susirenka į tokius susirinkimus. Kažin kodėl bigsmile.gif
Ant įėjimo matyt reiktų pakabinti iškabą "Sveiki atvykę į ponios.......karalystę" biggrin.gif
Astukss
Mes uzsirasem kazkada ziema i si darzeli, tai dabar geguzes 17 diena pakviete i susirinkima. Ziuresim ka ten pasakys.
O Boruzele dirba visa vasara?
NERA
Gegužės 17d. bus parodomoji programa naujokų tėveliams, kad akytės sužibėtų ir vaikai užsinorėtų. Šiaip darželis vasarą nedirba,nes to nenori pati direktorė, tiesa šiemet bandys dirbti rugpjūčio mėn.Matyt nusibodo tėvelių skundai rolleyes.gif Keik žinau pernai net pakartotinai buvo renkami parašai, kad dirbtų nors viena grupė ir auklėtojos sutiko dirbti, bet.....
chi
Noreciau ir as issakyti savo nuomone. Tikiuosi, kad kazkam galbut tai pades apsispresti.
Mes pasirinkome si darzeli perdaug nesigilindami. Tai buvo musu klaida. Kazkaip nesugalvojau cia uzsukti ir paskaitineti, ka kiti teveliai mano. Pagrindiniai kriterijai buvo, kad labai geros aukletojos ir buvom is anksto uzsirase. Taip pat Fredos miestelis buvo paremes, sis bei tas aptvarkyta, galvojam nu kad ir kokia nesimpatiska ir nemaloni ta direktore, bet gal ukiska.
Dukryte visus metus lanke. Is tiesu, tai jai ten smagu, aukletojos labai myli, vaikuciai labai geri, neispuike, neagresyvus. Taciau jau po nauju metu viena aukletoja isejo, o pries kelias savaites suzinojom, kad ir kita iseina ir dar auklyte taip pat. Visos jos tikrai puikios buvo. Kaip tiems vaikuciam jaustis dabar ir ko tiketis, kai nuo rugsejo visos trys aukletojos nezinia kokios bus. Juk kaip kazkas sake, niekas cia nenori dirbti.
Taip pat labai nepatiko, kad nera jokiu bureliu. Vaikai nuolat sedi grupese ir zaidzia. Pries tai dukryte vedem i Rudnosiuko mokyklele visus metus po 6 val per sav. Tai ten 100 kartu daugiau visko ismoko, visas raides ir skaicius mokejo, soko dainavo ir t.t.
Boruzeleje budavo tik muzikos pamokeles, bet ir tai tik nedaugelis vaiku ten programelese dalyvaudavo. Kaip suprantu, tie kurie drasesni, su kuriais lengviau dirbti. O ar ne darzelio pareiga butu visus vaikus itraukti, lavinti ir mokyti, o ne tik tuos su kuriais paprasciau.
Siuo metu jau esame gave vieta kitame darzelyje, kaip girdejome ne mes vieni.. Galvojau reikes cia imtis rimciau pries ta despote direktore, bet paskui pagalvojau, kad jei aukletojos iseina, tai vardan ko cia plesytis. Nezinia kas dar rudeni ateis.
Susiradom kita darzeli, kur apstu veiklos, kur atsiliepimai puikus.
Teiravomes svietimo skyriuje, tikrai stiprus jos uznugaris.
Reikia visiems begti is ten, kartu su aukletojomis.
NERA
chi, matyt labai nesenai lankote šį darželį. Kad ir prieš porą metų darželyje buvo šokių, dailės, muzikos būreliai į kuriuos priimdavo visus norinčius vaikus. Tėveliams reikėdavo papildomai sumokėti po 2 lt. už užsiėmimą. deja deja....., bet visų būrelių vadovai kažkodėl išbėgiojo verysad.gif Iš pradžių aišku kildavo klausimas kodėl, bet po kurio laiko jau nebe unsure.gif
Jei ne paslaptis, į kurį darželį užsirašėte?
Papildyta:
QUOTE(chi @ 2007 05 11, 10:48)
Galvojau reikes cia imtis rimciau pries ta despote direktore, bet paskui pagalvojau, kad jei aukletojos iseina, tai vardan ko cia plesytis. Nezinia kas dar rudeni ateis.

*

Nesiplėšyk, nes būtent per tą stiprų užnugarį nukentėsi pati. Ne tik, kad nuotaiką ir nervus susigadinsi, bet ir tavo darbdavys žinos apie tavo vaiko darželio direktorę unsure.gif
snickers
QUOTE(chi @ 2007 05 11, 10:48)
Noreciau ir as issakyti savo nuomone. Tikiuosi, kad kazkam galbut tai pades apsispresti.
Mes pasirinkome si darzeli perdaug nesigilindami. Tai buvo musu klaida. Kazkaip nesugalvojau cia uzsukti ir paskaitineti, ka kiti teveliai mano. Pagrindiniai kriterijai buvo, kad labai geros aukletojos ir buvom is anksto uzsirase. Taip pat Fredos miestelis buvo paremes, sis bei tas aptvarkyta, galvojam nu kad ir kokia nesimpatiska ir nemaloni ta direktore, bet gal ukiska.
Dukryte visus metus lanke. Is tiesu, tai jai ten smagu, aukletojos labai myli, vaikuciai labai geri, neispuike, neagresyvus. Taciau jau po nauju metu viena aukletoja isejo, o pries kelias savaites suzinojom, kad ir kita iseina ir dar auklyte taip pat. Visos jos tikrai puikios buvo. Kaip tiems vaikuciam jaustis dabar ir ko tiketis, kai nuo rugsejo visos trys aukletojos nezinia kokios bus. Juk kaip kazkas sake, niekas cia nenori dirbti.
Taip pat labai nepatiko, kad nera jokiu bureliu. Vaikai nuolat sedi grupese ir zaidzia. Pries tai dukryte vedem i Rudnosiuko mokyklele visus metus po 6 val per sav. Tai ten 100 kartu daugiau visko ismoko, visas raides ir skaicius mokejo, soko dainavo ir t.t.
Boruzeleje budavo tik muzikos pamokeles, bet ir tai tik nedaugelis vaiku ten programelese dalyvaudavo. Kaip suprantu, tie kurie drasesni, su kuriais lengviau dirbti. O ar ne darzelio pareiga butu visus vaikus itraukti, lavinti ir mokyti, o ne tik tuos su kuriais paprasciau.
Siuo metu jau esame gave vieta kitame darzelyje, kaip girdejome ne mes vieni..  Galvojau reikes cia imtis rimciau pries ta despote direktore, bet paskui pagalvojau, kad jei aukletojos iseina, tai vardan ko cia plesytis. Nezinia kas dar rudeni ateis.
Susiradom kita darzeli, kur apstu veiklos, kur atsiliepimai puikus.
Reikia visiems begti is ten, kartu su aukletojomis.
*

Pala, o tai lengviau pabėgt visiems su auklėtojomis ar vieną žmogelį pakeist? g.gif g.gif
O tai kas ten per užnugaris?
Gal kartu ir tą užnugarį prakrapštyt lauk? biggrin.gif
Nenorit čia rašyt, šnypštelėkit man į až, kas tie baubai. mirksiukas.gif Maž ką sugalvotume? Vis tik valdiška vieta, kažką padaryt juk įmanoma? g.gif
Astukss
QUOTE(snickers @ 2007 05 11, 20:54)
Pala, o tai lengviau pabėgt visiems su auklėtojomis ar vieną žmogelį pakeist? g.gif  g.gif
O tai kas ten per užnugaris?
Gal kartu ir tą užnugarį prakrapštyt lauk? biggrin.gif
Nenorit čia rašyt, šnypštelėkit man į až, kas tie baubai. mirksiukas.gif Maž ką sugalvotume? Vis tik valdiška vieta, kažką padaryt juk įmanoma? g.gif
*

Tikrai direktore kieta blink.gif Pora tevuku i susirinkima neatojo, tai is kart vaikus isbrauke is darzelio. Zaislus reiks vaikam pirk, tai idomu kur deda kai grupe iseina is darzelio. Ar tie zaislai siais laikais greit nusibaigia. Idomu kaip ten bus. Bandysim leist dukryte nuo rudens. Aukletojos tai atrodo fainos.
Riva
Žaislus kasmet perkame, matyt nusibaigia...
Miaukse
Snickers - i kuri jus darzeli einate? kodel nenorit pasakyti? bijot kad vieta uzimtume?smile.gif)

O jus chi kuri susiradote?
light blue
Labai gerai, kad pasiskaičiau mamyčių atsiliepimus apie boružėlę-direktorę doh.gif nereali vadybininkė lotuliukas.gif čia juokas pro ašaras doh.gif nors mums šis daržiukas arti, bet...aplenksim jo net neapžiūrėję net pro tvoros plyšį schmoll.gif Nors pati švietimo sistemoje trinuosi ir naglų direktorių pažįstu, bet...šitojji pagal pasakojimus nereali lotuliukas.gif Nėra ką ir pridurti, belieka tik pasižvygauti iš jos.
O dėl užnugario...jei pati tarybiniais laikais yra dirbusi švietimo skyriuje, jau užnugaris, o jei dar kokiai partijai priklauso....išvis super, nieks nepakrutins taiip paprastai. Va ir bujoja, š iš visų ir visko daro doh.gif

Sėkmės mamytėms, kurių mažiukai lanko šį daržiuką. Aukit ir ugdykitės mirksiukas.gif Neprisijungsim, deja prie jūsų 4u.gif

O LUNALU konkrečiai šio darželio ne mamytė tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.