Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers.
Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti
Aš tokioj aukštoj temperatūroj niekad nekepu
Is pradziu dar ziuredavau, ka raso ivairiose knygose spausdinamos temperaturu lenteles, bet niekad neatitikdavo - arba neiskepdavo, arba pradedavo degti... Dabar tiesiog jei kepu kazka naujo - dazniau stebiu kaip ten kas vyksta ir pagal tai nusprendziu, kokia tinkamiausia
Manau, kad kiekviena virykle skiriasi ir taikyti vienodas kepimo temperaturas nelabai gaunasi. As pries pradedama daryti kokia nors tesla, is karto ijungiu orkaite visu galingumu, o pries ikisant ten pyraga - sumazinu karsti iki minimumo. Tuomet visada puikiai iskepa, nes karscio jau uztenka, o del sumazintos ugnies pyragai nesudega. Ar iskepes pyragas as patikrinu mediniu pagaliuku- jei ibedus ant pagaliuko nebeprilimpa teslos, vadinasi pyragas iskepes
QUOTE(valiute @ 2006 04 27, 11:02) Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers. Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti Niekur nerandu sviestinių sausainių kepimo režimo. Dar klausimas, nusipirkau naują orkaitę su ventiliatoriumi, ten yra instrukcija, kuri rodo, kad kai kuriems kepiniams reikia įkaitinti orkaitę, o kai kuriems ne (čia gaminant su karštu oru). Kažkaip keista dėti sausainius į šaltą orkaitę. Padėkit mergaitės, nes dabar turėsiu dažnai kepti( juk tokį dalyką vyras įtaisė), o menka iš manęs kepėja QUOTE(Žemaika @ 2006 06 03, 21:03) Niekur nerandu sviestinių sausainių kepimo režimo. Dar klausimas, nusipirkau naują orkaitę su ventiliatoriumi, ten yra instrukcija, kuri rodo, kad kai kuriems kepiniams reikia įkaitinti orkaitę, o kai kuriems ne (čia gaminant su karštu oru). Kažkaip keista dėti sausainius į šaltą orkaitę. Padėkit mergaitės, nes dabar turėsiu dažnai kepti( juk tokį dalyką vyras įtaisė), o menka iš manęs kepėja Daryk apie 170laipsniu, neapsiriksi, jei megsti apskrudusius, tai daryk +10-20 laipsniu
Aš dažniausiai pyragus kepu 180 temperatūroje ir kuo puikiausiai iškepa. Mano orkaitė elekrinė. Manau, kad jei pyragus kepčiau aukštesnėje temperatūroje, tai iš jūų būtų ne pyragai, o ,,degėsiai''- viršus ir apačia pridegtų, o vidus būtų neiškepęs.
Elektrinėje aš kepu 170 dažniausiai, o dujinėj net nežinau - pas mane temperatūros nerodo. Vieną kartą kepiau pagal nuorodą recepte ant 200, tai viršus mažumėlę padegė.
Turiu elektrine AEG orkaite, prie jos prideta knygele su daugybe variantu ka ir pagal kokia programa kepti, taip, kad neisradineju "dviracio" ir darau kaip parasyta.... kiekviena vyrykle specifine, todel turetu buti instrukcijoje nurodyta ka ir kai reikia kepti...
Aš kepu iš akies, turiu elektrinį pečiuką, bet nelabai pasitikiu parašymais, kai vaizdelis gražus tai skaitau kad jau iškepęs.
As irgi nelabai ziuredavau kaip ir ka kepti - bet pasimokiau su Plykytais sausainiais. Mano dar mociutes firminis saldesis budavo Eklerai - plykyti sausainiai su virtu kremu.. niam niam.. Tai as vis nenutaikydavau, kad man jie graziai iskiltu. Neseniai sove i galva mintis, kad gal temperaturoje ne tokioj kepu (180) - akurat.. knygose raso, kad plikyta tesla reikia kepti 200-225 laispniu karstyje. Ir ka manot - sekanti porcija ishkilo beve dvigubai ir gal net dar daugiau.. gaila tik, kad tai buvo paskutine, o ne antroji bleka
o kokioje temperatūroje reikėtų kepti keksus?
kodel mano pyragai visad sukrenta, ka darau ne taip
Aš šiandien bandžiau elektrinėje orkaitėje kepti Mariaus pyragą, iš pradžių ant 180, bet pamačiau, kad nieko gero. Didinau t-rą iki 200 ir puikiai iškepė.
Aš dažniausiai kepu pyragus 180 laipsnių temperatūroje ir puikiai iškepa.
sluoksniuotos tešlos, biskvitus ar šiaip visokius apkepus kepu 200-220 laipsnių temperatūroj. Su mieline tešla jau atsargiau reikia, nes jei per didelis karštis, tai per greit iškyla ir tešla plyšta - pradžioj temp būna 200, paskui numažinu iki 180 laipsnių. Na ir žinoma morenginiai kepiniai apie 120-100 laipsnių.
Bet šiaip elgiuosi pagal situaciją, visą laiką stebiu kaip tas pyragas kyla, kepa, ruduoja ir pagal tai didinu arba mažinu karštį.
tiesa pasakius neziuriu temperaturos nes paprasciausiai pas mane jos nerodo bet niekada nebuvo taip kad butu zalias pyragas
Tikrai, man ji labai praverte.
Papildyta: Dabar valgiai dar skanesni.
Tikiuosi, dar viena patirtis pravers.
Dažnai kepu biskvitus. Visą laiką stengdavausi laikytis nurodymų kepti 180 t., tačiau apdegdavo dugnas, užsidėdavo plutelė, neleidžianti kaip reikiant iškilti. ...gavosi, kaip anekdote - neišeina, perskaityk instrukciją pagaliau. Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm).
Gal,ir,ne,čia parašysiu,bet,gal kuri galite parašyti suflė receptuką.
Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau. Tikiuosiu,atsiras žinovių. QUOTE(regna @ 2008 12 11, 23:29) Gal,ir,ne,čia parašysiu,bet,gal kuri galite parašyti suflė receptuką. Labai,nepykite,kad ne į tą uostą įplaukiau. Tikiuosiu,atsiras žinovių. Kepam kiekvieną šeštadienį pusryčiams, tad tikrai išbandyta, labai skanu 4 porcijos: SUFLĖ SU SŪRIU 4 kiausiniai, 75 g sviesto, 500 ml pieno, 100 tarkuoto fermentinio surio, 1 sausktelsi druskos, ziupsnelis muskato riesuto arba juodu pipiru 1.Paruošti bešamelio padažą: puode išlydyti sviestą, suberti miltus ir kepti iki gausime šviesiai gelsvos spalvos purią masę.Maišyti mediniu šaukštu. SUpilti šaltą pieną, gerai išmaišyti, pagal skonį dėti druskos, pipirų. Maišyti ant silpnos ugnies kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies. 2.Padažą nuolat maišant sudįti trynius, po to - sutarkuotą sūrį. 3.Baltymus išplakti iki labai standžių putų. 4.Išplaktus baltymus sudėti į padažą, atsargiai išmaišyti.Turi gautis puri tešla.Gautą masę sudėti į riebalais išteptą aukštą formą (aš kepu mažose vienso porcijso suflė induose).Pripildyti ne daugiau 2/3 formos, nes suflė kai keps labai iškils. 5.Kepti 25-30 min. vidutinio karštumo orkaitėje (aš vizualiai žiūriu, o ne pagal laikrodį. Turi šiek tiek apskrust ir labai išsipūst.) Išėmus iš orkaitės tuoj pat paduoti į stalą, nes kitaip viskas sukris staigiai. Jei kas bus neaišku - klausk, nes šioje srityje tikrai esu specas QUOTE(wild @ 2008 11 27, 17:15) Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm). dėkui už info, nes mano Gorenje instukcijoj to nėra. "Orkaitės centre.. " Tai čia turite omeny, nuo apačios trečiuose grioveliuose\? QUOTE(wild @ 2008 11 27, 16:15) Tikiuosi, dar viena patirtis pravers. Susiradau savo elektrinės gorenje instrukciją. Idealūs biskvitai dabar išeina lygiai 155 laipsnių temperatūroje...su apatiniu kaitinimu ir konvekcija, orkaitės centre, be riebalų filtro (jis uždengia sparnelius, paskirstančius karštą orą) kepu apie pusvalandį (iš 8 kiaušų 26 cm). Aciu jums labai Einu ieskot orkaites instrukcijos
Keksai man geriausiai gaunasi apie 200C, apie 30-40 min formoj su skyle vidury.
Tiesa jeigu viršus dega ir trūksta kokių 5-10 min iki iškepimo, neblogai būna uždengti viršų folga arba kepimo popieriumi, tada viršus taip nebesvyla.
Llauritta,as i sia tema retai uzklystu,bet siandiena klaidzioju.
Nuosirdziai,dekoju,uz sufle su suriu
Super temyte - gerai, kad uzmaciau
Aciu
Kazkaip labai ilgai cia kepa...
QUOTE(Pigalica @ 2006 04 27, 10:02) Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers. Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti Na gal ir gera si lentele, bet kiek zinau temperatura dar priklauso ir nuo gaminio dydzio
noriu daryt krema varske su grietinele, tai daugiauten nieko nebereikia det? tik isplakt grietinele ir sumaisyt su verske? koks kiekis turi buti varskes? nelabai gaudausi, gal kas atsakysit
Teslos, Teslu technologija skaidrese
Sveikos merginos-turiu beda
Nusipirkau prancuzisku saldytu bandeliu su idaru-o elektrines orkaites neturiu.\ Ar imanoma dujinej orkaitej jas iskept???Gal kas bande mikrobanginej? QUOTE(Askulia @ 2007 04 27, 16:54) As irgi nelabai ziuredavau kaip ir ka kepti - bet pasimokiau su Plykytais sausainiais. Mano dar mociutes firminis saldesis budavo Eklerai - plykyti sausainiai su virtu kremu.. niam niam.. Tai as vis nenutaikydavau, kad man jie graziai iskiltu. Neseniai sove i galva mintis, kad gal temperaturoje ne tokioj kepu (180) - akurat.. knygose raso, kad plikyta tesla reikia kepti 200-225 laispniu karstyje. Ir ka manot - sekanti porcija ishkilo beve dvigubai ir gal net dar daugiau.. gaila tik, kad tai buvo paskutine, o ne antroji bleka Nu nežinau, man eklerai kuo puikiausiai ir prie 180 laipsnių iškilo Papildyta: QUOTE(edituke 1976 @ 2010 02 03, 16:55) Sveikos merginos-turiu beda Nusipirkau prancuzisku saldytu bandeliu su idaru-o elektrines orkaites neturiu.\ Ar imanoma dujinej orkaitej jas iskept???Gal kas bande mikrobanginej? Manau, kad galima. Koks skirtumas ar elektrinė ar dujinė
sveikos, mano orkaite labai prasta, nezinau, ka daryti. Atrodo, kad viska kepa dvigubai ilgiau.. Vyro vis nepriprasau, kad ja apsildintu... gal kokiu patarimu duosit, kaip suptrumpinti kepimo laika?
Sveikos merginos, nukisau kazkur trupinto Beos pyrago su uogiene recepta, o taip norisi issikept sventems
QUOTE(Ruteles_mama @ 2010 09 02, 10:08) sveikos, mano orkaite labai prasta, nezinau, ka daryti. Atrodo, kad viska kepa dvigubai ilgiau.. Vyro vis nepriprasau, kad ja apsildintu... gal kokiu patarimu duosit, kaip suptrumpinti kepimo laika? Turiu tą pačią problemą. Patarkit ką nors.... Paprastas obuolių pyragas kepa apie valandą... Kas gali būt blogai?
kokioje temp kepate imbierinius meduolius?
O kaip gi manote, geriau kepimo milteliai ar soda? Kas geriau kildina pyragus? Nes vis kepu su milteliais ir kazkaip niekad negaunu puraus skanaus pyragiuko.
QUOTE(Ruteles_mama @ 2010 09 02, 11:08) sveikos, mano orkaite labai prasta, nezinau, ka daryti. Atrodo, kad viska kepa dvigubai ilgiau.. Vyro vis nepriprasau, kad ja apsildintu... gal kokiu patarimu duosit, kaip suptrumpinti kepimo laika? Mes i savo paprasta dujine orkaite idejom 3 samotines plytas, pacioj apacioj ant pagrindo.Tai dabar viskas daug greiciau kepa QUOTE(edituke 1976 @ 2011 02 28, 10:11) Mes i savo paprasta dujine orkaite idejom 3 samotines plytas, pacioj apacioj ant pagrindo.Tai dabar viskas daug greiciau kepa kas cia per plitos ? as tai ipilu vandens i platu inda , ir pastatau apacioje, tai niekas man nesvyla dujinei plitoj QUOTE(Pigalica @ 2006 04 27, 10:02) Manau, kad siame skyrelyje sitos lenteles truko. As zinau, kad yra tema "Techniniai receptu dalykai", taciau mano manymu si lentele sioje temoje daug kam pravers. Jei turit dar kokiu patarimu, prasom prisideti Manau, kad biskvitui, 200-220 per auksta temperatura. Kepu toki pusiau biskvitini pyraga su obuoliais, ir jei temp aukstesne uz 150, temp. tai l greit iskepa ir nepakila kiek reikia, o jei bus apie 200, tai gali ir sudegti. Tad biskvitui tinkama temp yra apie 150 laipsniu.
Sveikos, merginos, aš su dujine orkaite ketinu pirmą kartą kept... kiek laiko kepti elementriausią obuolių pyragą ir ant viso karščio ar ne, nes neturiu termometro?
|