Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pomidorai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
satanele
O man pamokė viena,į stiklainį įstatyti žvakę,padeginti truputį išimti žvakę dėti pomidorus ir uždaryti ,išsilaiko šviežūs thumbup.gif ,bet nenoriu žaiti su ugnimi lotuliukas.gif
satanele
Čia mano vyšninukai ir princesa thumbup.gif

user posted image
lututė
QUOTE(Agnieshkan @ 2009 08 19, 10:28)
Pasidalinsiu savo receptuku...
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto  bigsmile.gif

Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L  stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau) lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
*


Aš irgi darau panašiai ,bet kiek kitaip-mažus pomidoriukus nuplikinam,nulupam odelę,talpiai sudedam į 1/2 ltr stiklainiukus.Aš nededu nei cukraus,nei druskos,nei prieskonių-būna beveik kaip švieži.Kaitinu nuo užvirimo apie 20 min-tikrai užtenka.Stiklainiukus dar palaikau po kaldra.Vienintelis minusas-reik laikyt vėsiai...nors...sandėliuke nė nebandžiau... smile.gif
ramirėja
QUOTE(satanele @ 2009 08 20, 08:07)
O man pamokė viena,į stiklainį įstatyti žvakę,padeginti truputį išimti žvakę dėti pomidorus ir uždaryti ,išsilaiko šviežūs thumbup.gif ,bet nenoriu žaiti su ugnimi lotuliukas.gif
*


Negirdėtas bei įdomus būdas g.gif rolleyes.gif
merga
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 19, 18:55)
dariau ir pagal šį receptą , marinatas gavosi aštrokas , na žiūrėsiu , kaip bus patys pomidorai  g.gif
*



O kokį kiekį pomidorų ėmėt g.gif

QUOTE(JURGIDAR @ 2009 08 19, 19:33)
zinokit koki idomu receptuka pas save radau
Jei norite svieziu pomidoru ziema tai sudekite raudonus  prisirpusius dar kietokus pomidorus i 3l stiklaini Aisku nuplautus ir nusausintus., IR uzpilkite 2 valgomus saukstus  spirito,padekite ir papurtykit sovika viskas viduje deks,ir kai baigs iskarto sandariai  uzdaryti stiklaini.

*



Ir gausis "kruvinoji Merė" biggrin.gif blush2.gif
*Nerutė *
QUOTE(merga @ 2009 08 20, 17:01)
O kokį kiekį pomidorų ėmėt  g.gif
Ir gausis "kruvinoji Merė" biggrin.gif  blush2.gif
*


Iš tokio kiekio marinato užpyliau 7 stiklainius po 1.5l. o kiek ten kg. pomidorų tilpo tai net nežinau g.gif
merga
QUOTE(metafora @ 2009 08 10, 20:36)
sakykit merginos, gal kas bandet konservuot kartu pomidorus su agurkais?


Koncervuoju ne tik pomidorus su agurkais,bet dar pridedu ir kalafijorų(žiedieniai kopūstai), ir patisoniukų,ir paprikų(nuo jų gaunasi pikantiško skonio agurkai) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 08 20, 17:06)
Iš tokio kiekio marinato užpyliau 7 stiklainius po  1.5l. o kiek ten kg. pomidorų tilpo tai net nežinau  g.gif
*



supratau 4u.gif ,nes šivakar vėl iš šiltnamio parsitemsiu kokius 2 kibirus pomidorų doh.gif smile.gif
AveM
QUOTE(satanele @ 2009 08 20, 10:19)
Čia mano vyšninukai ir princesa thumbup.gif

user posted image
*


Labai faini. 4u.gif
satanele
QUOTE(AveM @ 2009 08 22, 11:27)
Labai faini. 4u.gif
*


Ačiū,laukia dar viena partija,mestelčiau tau ,bet tikriausiai nieko nepadės lotuliukas.gif
AveM
Nieko ,jau saviskiai duoda derliu.Gali buti ir su pomidorais kaip su agurkais,neturesiu kur deti. biggrin.gif
alincikita
gal kas dare pomidoru sultys ziemai? ax.gif pasidalinkit patirtmi rolleyes.gif
IngridaB
Nerandu temos apie dumplainius.Panašūs į pomidorus kažkuo. g.gif Gal kas ką žinote kur panaudoti žemuoginius dumplainius?Ar tik su pomidorais konservuoti? g.gif g.gif
alincikita
QUOTE(alincikita @ 2009 08 23, 22:18)
gal kas dare pomidoru sultys ziemai? ax.gif pasidalinkit patirtmi rolleyes.gif
*


jau padariau as tas sultys tongue.gif ,sumaliau pomidorus su blenderiu,po to per seteli ir paviriau pora minuciu rolleyes.gif dejau tik druskos ax.gif ir dabar man iskyla klausimas g.gif kaip stoves per ziema unsure.gif laikiti saldytuve ar galima nesti i rusi g.gif g.gif
lotute
QUOTE(alincikita @ 2009 08 23, 22:18)
gal kas dare pomidoru sultys ziemai? ax.gif pasidalinkit patirtmi rolleyes.gif
*


dariau praeitais metais, buvo pirmas kartas, gavosi kuo puikiausiai, o darau visiskai paprastai, sudedu i puoda nuplautus pomidorus ir verdu ilgai, kol jie ištyšta, kai jau buna košė, tada juos per sieteli išspaudžiu, vel dedu kol užvirs ir druskos pagal skoni ir i stiklainius, gaunasi niam niam kaip skanu biggrin.gif
AveM
QUOTE(alincikita @ 2009 08 25, 12:39)
jau padariau as tas sultys tongue.gif ,sumaliau pomidorus su blenderiu,po to per seteli ir paviriau pora minuciu rolleyes.gif dejau tik druskos ax.gif ir dabar man iskyla klausimas g.gif kaip stoves per ziema unsure.gif laikiti saldytuve ar galima nesti i rusi g.gif  g.gif
*


Na manau su druska sultys turetu stoveti ir rusyje,tik kuo tamsesneme kampe.
ramune27
QUOTE(AveM @ 2009 08 26, 17:37)
Na manau su druska sultys turetu stoveti ir rusyje,tik kuo tamsesneme kampe.
*


o kodėl tamseme kampe?
mickute7
O jei pomidorai kažkie įtrūkę, ar nieko juos konservuot ? Nesutyž paskui visai ?
silsta
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 24, 21:02)
Nerandu temos apie dumplainius.Panašūs į pomidorus kažkuo. g.gif Gal kas ką žinote kur panaudoti žemuoginius dumplainius?Ar tik su pomidorais konservuoti? g.gif  g.gif
*




Turiu apie dumplainius tik tokius receptukus, bet pati negaminau...

Marinuoti dumplainiai
Nuo vaisių nuimame taureles, nuplauname ir sudedame į stiklainius. Į litro talpos stiklainį dedame 4 gvazdikėlius, 2-3 pipirus, 1-2 lauro lapelius ir užpilame karštu marinatu.
Marinatui pagaminti imame 1 l vandens, 2 valgomuosius šaukštus acto, 100 g cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos.
Užpylę karštu marinatu, stiklainius uždengiame dangteliais ir 10 min. pasterizuojame. Paskui stiklainius hermetiškai uždarome ir atvėsiname.


Rauginti dumplainiai
Nuimame nuo vaisių taureles, nuplauname, sudedame į indą (molinį ar emaliuotą) ir užpilame pagamintu skysčiu. Tam imamas litras vandens, 15-20 g druskos, 20-25 g cukraus. Indo viršų uždengiame, lengvai prispaudžiant. Indas paliekamas kambario temperatūroje 2 dienas, vėliau išnešamas į šaltą rūsį. Po mėnesio dumplainių vaisius galima vartoti.



IngridaB
Ačiū labai Silsta. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Niekur neradau receptų dumplainiams,šiandien pirmą pamėginsiu. ax.gif
Emoli
QUOTE(satanele @ 2009 08 20, 10:19)
Čia mano vyšninukai ir princesa thumbup.gif

user posted image
*


Aha bigsmile.gif vieni su kaina hihihi.gif
satanele
QUOTE(Avocetė @ 2009 08 27, 19:50)
Aha  bigsmile.gif vieni su kaina hihihi.gif
*


ne ten ne kaina ,o užrašas tongue.gif
mickute7
QUOTE(satanele @ 2009 08 27, 20:33)
ne ten ne kaina ,o užrašas  tongue.gif
*


o ten užrašyta : AGURKAI biggrin.gif blush2.gif
Emoli
QUOTE(satanele @ 2009 08 27, 20:33)
ne ten ne kaina ,o užrašas  tongue.gif
*


gi traukiu per dantį mirksiukas.gif
mickute7
QUOTE(Avocetė @ 2009 08 28, 08:37)
gi traukiu per dantį  mirksiukas.gif
*


hihihi.gif
ramune27
o aš burokėlius su morkom ,svogūnais ir pomidorų sultimis dariau tai koks skonis geras gavos thumbup.gif .ir prie mėsos ir burokėliu sriubai tikrs ir net kaip garnyras prie žuvies ar silkės.
satanele
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 28, 08:54)
hihihi.gif
*


Jei tokių randat kur nusipirkti,labai būtų įdomu žinoti kur jūs tokius perkat blink.gif
Emoli
QUOTE(Nike @ 2006 06 23, 10:28)
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta  smile.gif

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos smile.gif taip - ir jokio acto smile.gif tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie  pusvalandi ir viskas  biggrin.gif uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais smile.gif

Verta pabandyt  thumbup.gif  mirksiukas.gif
*


Dariau pagal šitą, tik nežinau ar nebusiu česnakų perdaug pridėjus(nepagailėjau doh.gif ) ir pomidorų prigrūdus doh.gif nes į kitus nelabai kur vietos įpilt marinato

user posted image
Sarmite
QUOTE(Agnieshkan @ 2009 08 19, 10:28)
Pasidalinsiu savo receptuku...
Pomidorai savo sultyse
Labai skanu ir be jokio acto  bigsmile.gif

Pomidorus nublančiruojame, supjaustome mažesnius i 4, didesnius i daugiau daliu, dedame i 0,5L  stiklainiukus, reikia daug prigrūsti, ir atsiranda skystimelio, prideti iki pat viršaus , tada ideti šauksteli arbatini cukraus ir šauksteli druskos, 5 juodi pipirai ir 2 kvapnieji. Viska dedame i puoda ir kaitiname 40-50 minuciu.(geriau ilgiau) lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Man tikrai labai skanu, ir darbo nedaug.
*


aš ir taip pasidariau pomidorus, man taip labai skanu, darysiu dar partiją, tik kiek jūs kaitinate ar nuo užvirimo pomidorų ar nuo vandens puode? g.gif Nes aš pirmą kartą kai juos dariau, tiesiog kaitinau tol, kol pamačiau kad stiklainiukuose jau beveik užvirė pomidorai (tiesa sakant nežinojau kiek reikia kaitinti) šiek tiek dar pakaitinau užsukau ir stovi lyg ir unsure.gif
AveM
QUOTE(ramune27 @ 2009 08 27, 00:01)
o kodėl tamseme kampe?
*


Kazkur girdejau,kad nemegsta sultys,kai joms daug sviesos. ax.gif
lututė
tingėjau daug skaityti-gal kas nors panašaus ir yra.Bet aš kiekvienais metais būtinai darau pomidorus pagal šį receptą :
Marinatas
1l vandens
1 valg.š. druskos
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. acto
2 gvazdikėliai

Į stiklainį(1 ltr)
ant dugno berti žiupsnį maltų juodų pipirų,2 kvep pipirus,1 lauro lapą,1 arb.š. aliejaus.
Pomidorus(kietokus,vidutinio dydžio) pjauti perpus ir talpiai dėti puselėmis žemyn,pasluoksniuojant su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.Svogūnų nepadauginti.

Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo 12-15 min.
Skanaus 4u.gif
AveM
As tai acto nededu,pomidorai ir taip pakankamai turi savo rugsties. ax.gif
lututė
QUOTE(AveM @ 2009 09 01, 10:05)
As tai acto nededu,pomidorai ir taip pakankamai turi savo rugsties. ax.gif
*


nežinau,gaminant pagal šį receptą,jo beveik nesijaučia,nes marinatą išgeriu-nesusilaikau-labai jau man skanu šitie pomidorai smile.gif
lotute
QUOTE(ramune27 @ 2009 08 28, 20:56)
o aš burokėlius su morkom ,svogūnais ir pomidorų sultimis dariau tai koks skonis geras gavos  thumbup.gif .ir prie mėsos ir burokėliu sriubai tikrs ir net kaip garnyras prie žuvies ar silkės.
*


kažkaip ne ten pataikei g.gif
AveM
Na beveik i tema,juk viskas daryta pomidoru sultyse. biggrin.gif
daivasen
Na as ir labai noreciau pasidaryti pomidoru savose sultyse tik kad siemet pas mane tik vysniniai pomidoriukai, tai as uzsiknisiu juos nuzievydama, o cia mano pomidoru marinavimas. Marinuoju su agurku marinatu...

user posted image
AveM
O kas cia tokie balti. g.gif
daivasen
kur, vieni pomidorai su svogunais kituose agurku griezineliai, dar cesnakai yra balti...
AveM
Na cia stiklainiuose visai kazkas balta,cia cesnaku tiek ar kopustai kokie. biggrin.gif
regna
[quote=Avocetė,2009 08 30, 11:13]
Dariau pagal šitą, tik nežinau ar nebusiu česnakų perdaug pridėjus(nepagailėjau doh.gif ) ir pomidorų prigrūdus doh.gif nes į kitus nelabai kur vietos įpilt marinato.
Dariau ir aš pagal sita receptuką pomidorus.
Tikiuos bus gerai.
Ir,aplamai nesuprantu ,kam marinuojant pomidorus reikia acto,juk jie taip turi savo natūralios rūgšties.
Nebent norima laaabai rūgščių. 4u.gif
bru
QUOTE(lututė @ 2009 09 01, 08:52)
tingėjau daug skaityti-gal kas nors panašaus ir yra.Bet aš kiekvienais metais būtinai darau pomidorus pagal šį receptą :
Marinatas
1l vandens
1 valg.š. druskos
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. acto
2 gvazdikėliai

Į stiklainį(1 ltr)
ant dugno berti žiupsnį maltų juodų pipirų,2 kvep pipirus,1 lauro lapą,1 arb.š. aliejaus.
Pomidorus(kietokus,vidutinio dydžio) pjauti perpus ir talpiai dėti puselėmis žemyn,pasluoksniuojant su pusžiedžiais supjaustytais svogūnais.Svogūnų nepadauginti.

Užpilti išvirtą marinatą ir kaitinti nuo užvirimo 12-15 min.
Skanaus  4u.gif
*


Na ir as pridariau ,net 10 stiklainiuku smile.gif Tikiuosi,kad zentams-tiks ax.gif
lututė
QUOTE(bru @ 2009 09 03, 08:37)
Na ir as pridariau ,net 10 stiklainiuku smile.gif Tikiuosi,kad zentams-tiks ax.gif
*


tiks,tiks... mirksiukas.gif aš jau kelinti metai jokių marinuotų pomidorų nedarau-tik šituos.Nes švelnūs gaunas ir skonis labai geras-turėtų patikt 4u.gif
Dakora
QUOTE(AveM @ 2008 08 18, 12:38)
Zaliu pomidoru receptas:
4kg zaliu supjaustytu pomidoru uzpilame saltu vandeniu ir kaitiname iki uzvirimo,vos uzvirus graziai kiaurasamciu visus pomidorus isdeliojam i stiklainius.
Marinatas:
1l vandens,
1 stikline acto,
1 stikline cukraus,
3 saukstai druskos,
4 saukstai aliejaus,
Prieskoniai pagal kiekvieno skoni.
Po to reikia pakaitinti 15 min ir uzdarau.
*


good.gif good.gif good.gif labai skanu,ir dar ekonomiska,as savo bepradedancius nuo krastelio sirgt pomidoriukus sutvarkiau,o buciau ismetus 4u.gif
regna
QUOTE(Dakora @ 2009 09 04, 14:18)
good.gif  good.gif  good.gif labai skanu,ir dar ekonomiska,as savo bepradedancius nuo krastelio sirgt pomidoriukus sutvarkiau,o buciau ismetus 4u.gif
*


Patiko man tavo receptukas,reikės išbandyti. 4u.gif
Aš,prie to paties,noriu paklausti ar kas iš čia rašančių džiovinote pomidorus su aliejumi{namų sąlygomis}
Pažiūrėjau lt. parduotuvėse brangoka pirkti,užtokią kainą galima pasiruošti pačioms.
Pasidalinkite savo patirtimi.
O,aš turiu tokį receptuką ruošiuosiu jį daryti pati,nežinau ,kaip pavyks,pagal jį.
Reikia:
2kg.nedidelių pomidorų,
druskos,
alyvuogių aliejaus,
Aptepti
aliejaus bazilikų,
čiobrelių,
raudonėlių,
česnakų,

Pomidorus supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklas.
Sudėti ant popirinių rankšluosčių,kad susigertų sultys.
Pomidorų puseles aptepti aliejumi,kuris sumaišytas su prieskoninėmis žolelėmis.
Ir sudėti ant orkaitės grotelių{aš naudoju blėkutė su grotelėmis.}
Orkaitės apačioj padėti foliją,kad nubėgtų skystis.
Pomidorus pabarstyi druska ir džiovint 100-110laipsnių temperatūros orkaitėje
Išdžiūvusius sudėti š paruotus svarius iškaitintus stiklainius,užpilti alyvuogių aliejumi.
Indus atsargiai supurtyti,kad išeitų orasir užsukti.
Valgyt ve anksčiau ,kaip po menesio. 4u.gif
Shliopke
laba. 4u.gif

Visos temos neskaicau, bet noriu paklaust, ar kuri is jusu daret adzika is pomidoru?
Siandien bandysiu, visi giria, kad ziauriai skanu ir gerai, tai pomidoru daug turiu, reik kazka meistravot ax.gif
Dakora
QUOTE(Shliopke @ 2009 09 05, 11:30)
laba. 4u.gif

Visos temos neskaicau, bet noriu paklaust, ar kuri is jusu daret adzika is pomidoru?
Siandien bandysiu, visi giria, kad ziauriai skanu ir gerai, tai pomidoru daug turiu, reik kazka meistravot ax.gif
*


http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=335815 smile.gif
Nerytė
O as gaminau pomidoru tyre ziemai.

Super bus pomidorienei bei padazams

user posted image

receptas cia
satanele
QUOTE(Nerytė @ 2009 09 05, 14:44)
O as gaminau pomidoru tyre ziemai.

Super bus pomidorienei bei padazams

user posted image

receptas cia
*


Gundo ,pomidorų turiu,tik reikia noro smile.gif
Samantytė
Labai gražiai atrodo pomidorienė,manau kad ir skonis neblogas?
regna
[quote=Nerytė,2009 09 05, 14:44]
O as gaminau pomidoru tyre ziemai.

Super bus pomidorienei bei padazams

Neryte,esu dėkinga, 4u.gif už receptuką,reiks bandyti,kai turėsiu paprikų 4u.gif 4u.gif
Nerytė
dekui, merginos

tikrai neblogas receptelis 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.