Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pomidorai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
egita_25
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 09:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai  lotuliukas.gif mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus  lotuliukas.gif Reikės:

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums  drinks_cheers.gif
*


o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus smile.gif
Terija:)
QUOTE(2saulytes @ 2010 08 21, 22:03)
4u.gif sveikutes

skaitinejau turite labai daug puikiu receptu,kaip koncervuoti pomidosrus.
Siemet pas mama be galo daug pomidoru.Noreciau uzsidaryti sulciu ziemai,BET nemoku  blush2.gif Tai yra neturiu jokio recepto.
Gal kas galite pasiuliti ka nors.
Is anksto dekoju  4u.gif  4u.gif
*




Labai paprasta ir labai skanu. Nuplautus pomidorus sumalti.O toliau pagal poreiky.Jei nori,kad sultys butu skystos,tada truputely pasildyt ir ispausti sultis.Atkaitinti,ydeti druskos,truputely cukraus (pagal skony) ir supilam y stiklainius.Bet musu seimynai labai tinka ir nespaustos mirksiukas.gif tai toliau visas procesas tas pats kaip ir su ispaustais. Dariau jau pora kartu is gerai panokusiu pomidoru,tikiuosi ziemos sulauks biggrin.gif
succes
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 23, 12:50)
o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus  smile.gif
*


Nieko cia ne per mazai, viskas taip kaip ir surasyta. vakar jau nezinau kelinta partija pomidoru taip uzmarinavau.
succes
Vakaryksciai mano marinuoti pomidorai pagal Simikes recepta.
user posted image
user posted image
Cia ne pomidorai, bet darzoves su pomidorais
user posted image
Nuk
mamkaa, kaip skaniai atrodo essen.gif

Reiks ir man isbandyti si recepta smile.gif Sudetus pomidorus reikia uzpilti verdanciu marinatu ar nebutinai? as dar pomidorus nuplikau, kad galeciau odele nulupti, nes man jinai nepatinka blush2.gif
Kvailas klausimas - kaip palaikyti puode 90 laipsniu temperatura? gi kaitinant, tai uzvirs vanduo g.gif
O kazin galima naudoti raudonojo vyno acta?

Ir dar noriu paklausti tu, kurios marinuoja su svogunu. Ar nenusaudo?
As pernai marinuodama dejau 1 s. druskos ir 1 s. cukraus i 1 l vandens, keleta pipiriuku. Man labai patiko - svelnus skonis, bet MB sake, kad jam nelabai - skonio truksta (jo ne toks subtilus, kaip mano biggrin.gif ). Tai dabar galvoju, dar i toki marinata prideti svoguno, tik suabejojau, kad nenusaudytu, gal vis tik geriau cesnako skiltele? Butu gaila darbo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ing @ 2010 08 20, 10:45)
Aš darau paprasčiau į 0,5 stikl.pridedu pjaustytų skiltelėmis pomidorų truputį paspaudžiu ir įdedu arbatinį šaukštelį druskos, kaitinu kol pradeda kilti burbuliukai, tikslaus laiko nežinau.Jau darau kelinti metai iš eilės labai skanu, paprasta ir geitai gaminasi.Užsukus stiklainiukus apverčiu, kad susimaišytų druska, kai pakaista sukrenta tai gaunasi daugiau, kaip puse stiklainiuko. Darau ir į litrinius stiklainius tada 2arbat.šaukšt.druskos. Pameginkite thumbup.gif
*


Ka darot, kai lieka tik puse stiklainio pomidoru blush2.gif ? toki ir uzdarot, ar is kitu perpilat, kad butu pilni? Ir ar pomidorai nesigauna sukrite? Man kazkaip atrodo, kad bus beveik kaip tyre? Noriu pabandyti 4u.gif
egita_25
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 09:02)
Nieko cia ne per mazai, viskas taip kaip ir surasyta. vakar jau nezinau kelinta partija pomidoru taip uzmarinavau.
*


o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame g.gif
succes
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 24, 09:33)
o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame  g.gif
*


na marinatas gaunasi toks svelnus, neastrus, uztat pomidorai ir skanus buna, nes jie ir lieka naturalaus skonio, na jauciasi kad pomidora valgai, o ne acte ir druskoje ismirkusia darzove. Bet cia jau skonio reikalas, vieniem patinka svelnesni marinatai, kietiems astrus ir aitrus.
O jus atsidarykir stiklaini po kokios savaites ir paragaukit, gal jums nepatiks, tai daugiau ir nemarinuokit tokiu budu. As taip darau, visada paragauju ir jei netinka daugiau niekada tokiu budu nemarinuoju.
Papildyta:
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 24, 09:33)
o as paragavau marinata, tai man be skonio, nu kazko truksta jame  g.gif
*


Arba pabandykit pataisytu recepteli pagal save, gal daugiau acto ar druskos idekit g.gif g.gif g.gif
Cia as pagal save sprendziu, nes MB valgo truos pomidorus apsiputodamas ir vis sako, kad kita karta kai marinuosiu daugiau acto ipilciau, o man jie ir tokie skanus.
bru
QUOTE(ing @ 2010 08 20, 10:45)
Aš darau paprasčiau į 0,5 stikl.pridedu pjaustytų skiltelėmis pomidorų truputį paspaudžiu ir įdedu arbatinį šaukštelį druskos, kaitinu kol pradeda kilti burbuliukai, tikslaus laiko nežinau.Jau darau kelinti metai iš eilės labai skanu, paprasta ir geitai gaminasi.Užsukus stiklainiukus apverčiu, kad susimaišytų druska, kai pakaista sukrenta tai gaunasi daugiau, kaip puse stiklainiuko. Darau ir į litrinius stiklainius tada 2arbat.šaukšt.druskos. Pameginkite thumbup.gif
*


Meginsiu Jusu recepta smile.gif ,nes super lengva 4u.gif
Dar turiu klausimeli ,pomidorus nulupat?
bru
Va sitas receptelis superinis,cia is SM,mano seimynos isbandytas thumbup.gif
Marinatas: 1l vandens
1valg.saukstas druskos
1valg.saukstas cukraus
3 valg. saukstai acto
2gvaizdikeliai
I 1l stikl.ant dugno berti ziupsneli maltu juod.pipiru,2kvep.pipirus,1lauro lapa,1arbat.saukstelis aliejaus.Kietokus pamidorus pjauti perpuse ir talpiai deti puselumiszemyn,pasluoksnioujant su pusziedziais svogunais.Uzpilti isvirtu marinatu ir kaitinti 30min.,karstus apklojo siltai per nakti.
Issilaiko 2sezonus.
egita_25
merginos pasidalinsiu as savuoju, primarinavau apie 30 stiklainiu, vakar atsidarem paragaut, nu zinokit nerealus skonis, sprogo per vakara smile.gif

saldziarugsciai:

1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai. 4u.gif
bru
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 08:12)
merginos pasidalinsiu as savuoju, primarinavau apie 30 stiklainiu, vakar atsidarem paragaut, nu zinokit nerealus skonis, sprogo per vakara smile.gif

saldziarugsciai:

1 litras vandens, 1 saukstas su kaupu druskos, 3 saukstai cukraus, 0.5 stiklines acto, 4 gvazdikeliai, 2 lauro lapeliai, 4 pipirai.  4u.gif
*


Buk gerute parasyk ,kaip darai ax.gif
egita_25
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 11:09)
Buk gerute parasyk ,kaip darai ax.gif
*


oj tai labai paprastai, pridedu ant dugno vysniu lapu, serbentu lapu, 2 skilteles cesnako, pipiriuku , arba galite ir pirktinius sausus prieskoniukus (dariau ir su jais) ir viskas, sudedu pomidorus, stengiuosi kuo kietesnius. Uzpilu 1 karta verdanciu vandeniu, palieku kol atves, tada nupilu ir uzpilu verdanciu marinatu, kuri parasiau smile.gif ir viskas, uzdarau arba paprastais dangteliais arba metaliniais.
Ai tiesa, dar imetu aspirino tabletuke, taip man niekada nepabala ar neisauna wink.gif
bru
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 09:14)
oj tai labai paprastai, pridedu ant dugno vysniu lapu, serbentu lapu, 2 skilteles cesnako, pipiriuku , arba galite ir pirktinius sausus prieskoniukus (dariau ir su jais) ir viskas, sudedu pomidorus, stengiuosi kuo kietesnius. Uzpilu 1 karta verdanciu vandeniu, palieku kol atves, tada nupilu ir uzpilu verdanciu marinatu, kuri parasiau smile.gif ir viskas, uzdarau arba paprastais dangteliais arba metaliniais.
Ai tiesa, dar imetu aspirino tabletuke, taip man niekada nepabala ar neisauna wink.gif
*


Negi ir i pomidorus dedat aspirina g.gif ,zinau,kad i agurkus dedavo mano mama.
As dar pomidorus subadysiu.
egita_25
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 11:22)
Negi ir i pomidorus dedat aspirina g.gif ,zinau,kad i agurkus dedavo mano mama.
*


joa, dejau po puses tabletukes. o kodel negalima i pomidorus deti? g.gif
bru
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 09:25)
joa, dejau po puses tabletukes. o kodel negalima i pomidorus deti?  g.gif
*


Nezinau biggrin.gif ,bet nebuvau girdejusi g.gif
egita_25
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 11:30)
Nezinau biggrin.gif ,bet nebuvau girdejusi g.gif
*


na manau kad nieko blogo nenutiks biggrin.gif
*grazuolyte*
QUOTE(bru @ 2010 08 25, 10:22)
Negi ir i pomidorus dedat aspirina g.gif ,zinau,kad i agurkus dedavo mano mama.
As dar pomidorus subadysiu.
*


o kam juos reik subadyti g.gif
egita_25
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 08 25, 15:31)
o kam juos reik subadyti  g.gif
*


GAL, KAD NESUTRUKTU ODELE g.gif
leitutė
QUOTE(egita_25 @ 2010 08 25, 14:32)
GAL, KAD NESUTRUKTU ODELE  g.gif
*


Vistiek sutrūkinėja
mickute7
Kažin kokia būna išeiga gaminant pomidorus savo sultyse g.gif
Ir siaip kiek is kilogramo pomidoru iseina vien sulciu ?
nonsi
Sveikutės,

o ką galima iš žalių pomidorų skanaus pagaminti žiemai? rolleyes.gif
hermita
QUOTE(bru @ 2010 08 19, 14:37)
Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!
*



pernai dariau, laikiau šaldytuve, tai išsilaikė... 4u.gif
Ingaaa
Sveikutes 4u.gif Gal zinot ka galima padaryti is slyviniu pomidoriku?
egita_25
dariau pomidorus su zele, tai kol laikiau saldytuve, tai viskas sustenge graziai. Tik isemiau, is kart vandenukas tapo. negi per mazai dejau zelatinos. g.gif taip iseina, kad dabar reikia laikuti visus saldytuve. g.gif
martam
Manau nebūtina visalaik laikyti šaldytuve, aš laikau rūsyje, kuris tikrai nėra šaltas, o prieš valgant įdėsit į šaldytuvą kelioms valandoms ir sustings.
mikaela
QUOTE(nonsi @ 2010 08 28, 14:37)
Sveikutės,
o ką galima iš žalių pomidorų skanaus pagaminti žiemai?   rolleyes.gif
*


Cia keli receptai mirksiukas.gif 4u.gif
http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=18201144
http://gaspadine.alfa.lt/patiekalas/marinu..._pomidorai.html
http://gaspadine.alfa.lt/patiekalas/rauginti_pomidorai.html
saintlina
QUOTE(bru @ 2010 08 19, 13:37)
Nezinau ,kaip jums nenuruksta ,be acto blink.gif Preitu metu receptas:
pomidorus nublanciruoti,supjaustome mazesnius i 4,didesnius i daugiau daliu,dedame i 0,5l stikl.,reikia daug prigrusti,ir atsiranda skystimelio,prideti iki pat virsaus,tada ideti arbatini sauksteli.cukraus ir sauksteli druskos,5juod. pipirai ir 2 kvapnieji.ir visus stiklainius kaitiname 40-50min.
TAI VA SIA NESAMONE IS RUSIO IS NESIAU I KONTEINERI!!!!!!
*



man stovejo puikiai. Net virtuvej spintelej stovejo iki pavasario keli stiklainiai. Tik dejau vien druskos, daugiau nieko. Ir skonis wub.gif
Laimuske
Pasidariau ir aš savo pomidoriukus (vyšninius) su želatinu. Tikiuosi viskas bus gerai. Nes man truputį nepatiko, kad jei sutrūkinėjo, bet gal viskas bu gerai.

Nežinau ar buvo toks reeptukas tai įmetu:
http://paslaimuske.blogspot.com/2010/08/o-...gos-ziemai.html
Papildyta:
Tik galvoju ar želatinos nepadauginau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nes pavarčius stiklainiukus, niekas viduje nejuda doh.gif
ritat29
Sveikos merginos, siemet ziema teko paskanauti skaniu marinuotu pomidoru su burokeliais. Nesekiau temos, tai gi neopykite, jei pasikartosiu.
RECEPTAS:
1. 1 3-ju lirtu stiklainis su pomidorais
2. 3 griezineliai zaliu burokeliu (galima ir daugiau)
3. keleta skilteliu obuoliu
4. 2 nedideli svogunai
5. krapai
6. petrazoles

Stiklaini su pomidorais ir visais priedais uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti 20 min., nupilti vandeni ir jame ruosti marinata:
3 litru stiklainiui:
1 saukstas (su kaupu) druskos
150 g cukraus
70 g acto.
Uzpilti marinatu pomidorus, uzvakuoti, apversti, uzkloti.

SKANAUS thumbup.gif
Ulė
Belgiski pomidorai.

Pomidorus subadyti sakute.
Sudeti i iskaitintus stiklainius,imesti po kelis lauro lapus.Uzpylti verdanciu vandeniu ir palaikyti 15-20min.Vandeni nupilti i puoda i kuri suberti (3 litram)
5saukstai cukraus
2saukstai druskos
2saukstai acto
viska uzkaitinti iki uzvirimo,supilti atgal ant pomidoru,imesti po kelis zirnelius pipiru ir greit uzsukti dangteliais.Apverti ir siltai uzkloti parai :balionas: .

Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks

user posted image
dzigitas
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 14:48)
Belgiski pomidorai.
Man patiko greitas paruosimas,ir marinato skonis geras :taip taip: ,pas rusaites forume labai isgirtas receptukas liuks
*


patinka man tokie receptukai.trakst bakst ir gatava smile.gif
aciukas
berta75
QUOTE(Ulė @ 2010 09 03, 14:48)
Belgiski pomidorai.
*


Rytoj bus išbandyti mirksiukas.gif
Maja Di
4u.gif
Pas mane daug truputi pradėjusių pūti pomidorų, ar juos kaip nors konservuojate išpjausčiusios, ar metate lauk. Matyt per daug drėgmės, net šiltnamy masiškai pūna jie nenaudėliai.
Osvile
Aš tik pirmų metų patirtį turiu, bet žinoma išpjausčiau, nupjausčiau ir marinavau ax.gif

Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų blink.gif Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.

Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.

ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)

4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį

Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti doh.gif Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save blush2.gif
Maja Di
QUOTE(Osvile @ 2010 09 16, 13:17)
Aš tik pirmų metų patirtį turiu, bet žinoma išpjausčiau, nupjausčiau ir marinavau ax.gif

Labai didelę knygyne konservavimo enciklopediją radau, ten kiekvienam daigteliui po keliolika receptų blink.gif  Tarkim, vien žalių pomidorų tiek.

Vieną išsirašiau ir padariau šiandien, rezultatai neišbandyti, jeigu ką.

ŽALI POMIDORAI (BULGARIŠKAI)

4 kg žalių pomidorų
1 kg morkų
1 kg svogunų
1 kg saldžiųjų paprikų
1 stiklinė 6% acto (dariau su obuolių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
Druskos pagal skonį

Daržoves supjaustyti, morkas sutarkuoti, viską sumaišyti, pasūdyti ir 10 val. palaikyti. Išsiskyrusias sultis nupilti, supilti actą, aliejų, suberti cukrų, sumaišyti su daržovėmis ir 45 min. virti. Sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bet tik dabar pastebėjau, kad tas sultis išvis reikėjo išpilti, o aš su jom ir viriau, supratusi, kad iš jų marinatą daryti doh.gif  Kartais nelabai aiškūs visgi tie receptai. Na, kas patyręs, prisitaikys pagal save blush2.gif
*


Labai įdomus receptas, reiks pabandyti bigsmile.gif Aš tai suprasčiau, kad nereikia išpilti tų sulčių, mano manymu teisingai darėte g.gif
A.d.
QUOTE(Maja Di @ 2010 09 16, 13:41)
Labai įdomus receptas, reiks pabandyti bigsmile.gif Aš tai suprasčiau, kad nereikia išpilti tų sulčių, mano manymu teisingai darėte g.gif
*


o aš manau, kad reikia nupilti tas susidariusias sultis dėl to, kad žali pomidorai kartumo duoda. Aš kažkada panašų bandžiau receptą, tai ten taip pat reikėjo palaikyt su druska ir sultis nupilt (žalių pomidorų).
Maja Di
QUOTE(A.d. @ 2010 09 16, 19:20)
o aš manau, kad reikia nupilti tas susidariusias sultis dėl to, kad žali pomidorai kartumo duoda. Aš kažkada panašų bandžiau receptą, tai ten taip pat reikėjo palaikyt su druska ir sultis nupilt (žalių pomidorų).
*


nu gal, tiesą pasakius žalių niekad nekonservavau g.gif
Osvile
Na, ne viskas tilpo į stiklainius, paragavau, jokio kartumo nėra. Tik kad skysčio daugoka lotuliukas.gif Pachmielui praktiškai galima naudoti atsigerti.
simike
QUOTE(Osvile @ 2010 08 17, 15:01)
Simike, tu man pasakyk, kaip ten tiek marinato gaunasi iš kelių ingridientų po šaukštą, pusantro? blush2.gif  Ten gal jie skirti litrui vandens?
Ir išties, ar galima verčiau du ar tris kartus užpilti marinatu nei kaitinti. Nes neturiu didelio puodo tam...


Na receptą reikia skaityti nuo pradžios iki galo, o ne kas antrą eilutę. Aiškiai parašyta 1 LITRUI VANDENS!!!! Nežinau kaip su tais užpilinėjimais, bet aš kaitinu ir pagal šį receptą reikia kaitinti, jei nori užpilinėti reikės daugiau acto, daugiau druskos.

QUOTE(egita_25 @ 2010 08 23, 15:50)
o kazi acto ne per mazai? ir kam tas aliejus? niu bet bandau, kas bus tas bus  smile.gif
*



Nieko ten ne per mažai. Pirma pasidarykit, palaikykit, atsidarykit, paragaukit - paskui jau rašykit ko ten trūksta lotuliukas.gif Pagal šį receptą pomidorai būna švelnaus natūralaus skonio. Jei norit aštrių, sūrių, rūgščių ar dar kokių - pasižiūrėkit kitus receptus g.gif

O aš jau baiginėju visus marinavimus, na dar burokėliai ir obuolienė liko doh.gif Šiandien dar pomidorų padažą su bazilikais išsiverdu ir pabaigiu pomidorų derlių thumbup.gif
notworthy.gif
georgiana
QUOTE(simike @ 2010 09 22, 14:20)
Na receptą reikia skaityti nuo pradžios iki galo, o ne kas antrą eilutę. Aiškiai parašyta 1 LITRUI VANDENS!!!! Nežinau kaip su tais užpilinėjimais, bet aš kaitinu ir pagal šį receptą reikia kaitinti, jei nori užpilinėti reikės daugiau acto, daugiau druskos.
Nieko ten ne per mažai. Pirma pasidarykit, palaikykit, atsidarykit, paragaukit - paskui jau rašykit ko ten trūksta  lotuliukas.gif Pagal šį receptą pomidorai būna švelnaus natūralaus skonio. Jei norit aštrių, sūrių, rūgščių ar dar kokių - pasižiūrėkit kitus receptus  g.gif

O aš jau baiginėju visus marinavimus, na dar burokėliai ir obuolienė liko  doh.gif Šiandien dar pomidorų padažą su bazilikais išsiverdu ir pabaigiu pomidorų derlių  thumbup.gif 
notworthy.gif
*


gal obuolienes ziemai koki recepteli bruksteltum, aciuka 4u.gif idomesni
rasuole197
[quote=peledziuke,2006 09 08, 09:40]
LUX pomidorai
Gaminu siuos pomidorus jau kokie sesi metai, jei ne daugiau.Seima 1l stiklaini ''sunaikina'' vienu kartu, o ir sveciai visada paklausia recepto.Labai paprasta, pigu ir laaaaaabai skanu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Marinatas
1litrui vandens:
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus.
Pabandžiau daryt pomidorus pagal šį receptuką ir gavosi tikrai LIUX!!!!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Paragavo šeimyna ir sako.....per mažai pomidorų taip padarei biggrin.gif Kitais metais vėl taip darysiu mirksiukas.gif Na, labai jau super gaunasi drinks_cheers.gif
simike
Gal nieks nesupyks, kad apie obuolienę prie pomidorų, bet ... blush2.gif

Georgiana, aš obuolienę verdu paprasčiausią (obuoliai, cukrus, cinamonas), nors ruošiuos bandyt su moliugais, t.y. dalį obuolių pakeisti moliūgu, nes baisiai jų daug priaugo ax.gif Kažkaip įmantrių visokių mes nelabai valgom. Esu virus su kriaušėm, bet neskanu, nes kriaušėse tokie trupiniukai būna, tai labai veliasi burnoj kai valgai lotuliukas.gif

Rasuole, o pomidorus cielus dėt, su visom skūrom ar kaip? doh.gif lotuliukas.gif Reiks pabandyt uždaryt pagal šitą, dar kelis pomidorus turiu, bus paragavimui thumbup.gif
rasuole197
QUOTE(simike @ 2010 09 22, 19:37)
Rasuole, o pomidorus cielus dėt, su visom skūrom ar kaip? doh.gif  lotuliukas.gif Reiks pabandyt uždaryt pagal šitą, dar kelis pomidorus turiu, bus paragavimui  thumbup.gif
*




Simike, aš dejau cielus, galus patarė subadyt, tai aš taip ir padariau smile.gif man jie vistiek sutrūko, bet liko kieti ir gražūs! thumbup.gif o svarbiausiai labai skanu thumbup.gif mes ir sunka igėrėm thumbup.gif Marinuodama įdėjau česnakų, tai jie irgi labai skaniai gavosi bigsmile.gif
simike
Na sugundei rolleyes.gif Pasidarysiu thumbup.gif
simike
O užpilinėt nupilinėt ten nieko nereikia? Užpilti ir uždaryti? ax.gif
rasuole197
QUOTE(simike @ 2010 09 23, 09:59)
O užpilinėt nupilinėt ten nieko nereikia? Užpilti ir uždaryti?  ax.gif
*




Pomidorus sudedu į paruoštus stiklainius, įdedu visus prieskonius (mišinys agurkam koncervuot, česnakas, lauro lapeliai ir cieli pipirai) ir užpilu verdančiu vandeniu, užpylus palaikau 15-20 min., vandenį nuo pomidorų nupilu į puodą, sudedu druską, cukrų ir padarau marinatą. Marinatą užvirinu, supylu ant pomidorų ir užsuku su dangteliais smile.gif aš ir agurkus taip koncervuoju ir man niekada neiššaudo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Skanaus! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
simike
Na labai ačiū, kaip tik šiandien darysiu po darbų 4u.gif
Ulė
Pomidorai idaryti cesnaku.
user posted image


1.5 kg. pomidorų
1 galvutė česnako

3 litram marinato reikės:

5-6 grūdeliai pipirų
5-6 kvepiantys pipirai
2 šaukštai druskos
7 šaukštai cukraus
150 gr. acto

Pomidorus parinkti kietesnius, peiliu vos vos įpjauti ir įkišti česnako skiltelę į kiekvieną pomidorą.
Pomidorus sudėti į iškaitintus stiklainius, užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 10 min. nukošti atgal į puodą, sudėti marinatui skirtus visus ingridientus užvirinti ir užpylti atgal ant pomidorų , užsukti dangteliais.
Šiltai apkloti apverstus stiklainius ir palaikyti kol atvės.
Skanaus!!

user posted image
Maja Di
QUOTE(rasuole197 @ 2010 09 23, 20:46)
Pomidorus sudedu į paruoštus stiklainius, įdedu visus prieskonius (mišinys agurkam koncervuot, česnakas, lauro lapeliai ir cieli pipirai) ir užpilu verdančiu vandeniu, užpylus palaikau 15-20 min., vandenį nuo pomidorų nupilu į puodą, sudedu druską, cukrų ir padarau marinatą. Marinatą užvirinu, supylu ant pomidorų ir užsuku su dangteliais  smile.gif  aš ir agurkus taip koncervuoju ir man niekada neiššaudo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Skanaus!  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*


o acto nededat, na į pomidorus suprasčiau, bet į agurkus g.gif , negi be acto išsilaiko g.gif
rasuole197
QUOTE(Maja Di @ 2010 09 27, 15:51)
o acto nededat, na į pomidorus suprasčiau, bet į agurkus g.gif , negi be acto išsilaiko g.gif
*




Į agurkus acto pilu 20 gramų! smile.gif Švelnūs būna ax.gif tiesa, agurkam dedu druskos 2 šaukštus smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.