Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pomidorai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
groovy
Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... blush2.gif Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti ax.gif
Gandi
prasom ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
Chikipiki
Gandi, aciukas. 4u.gif Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?
Pigalica
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 16:12)
prasom  ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
*


Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako. ax.gif O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui blush2.gif Kainuoja apie 1,5-2 Lt
Gandi
QUOTE(Chikipiki @ 2006 04 30, 09:57)
Gandi, aciukas.  4u.gif Tikrai isbandisiu tavo receptuka si vasara. Kaip manai, gal vertetu dar idet cesnako trupuciuka?
*


Zinoma galima, jei nemegsti svogunu, gali ju visai nedeti, vien tik cesnakus. Ka idesi i stiklaini, tas ir tiks. O sis marinatas tiesiog puikus. As pagal ji ir agurkus marinuoju, ir paprikas ir sparagines pupeles, ir visada gaunas thumbup.gif .
groovy
QUOTE(Gandi @ 2006 04 28, 15:12)
prasom  ax.gif

Nuplautus pomidorus ( tinka ir zali ir raudoni, tik visi turi buti kieti) sumetu i iskaitintus stiklainius, pridedu lauro lapo, kvep. pipiru zirniukais, ziedais pjaustytu svogunu, ant ju uzpilu verdanti marinata, po5min. ji nupilu atgal i puoda ir dar karta uzverdu. Tada vel uzpilu ant pomidoru( jie nuo karscio jau buna susirauksleje, bet neissigask) ir greitai uzdarau iskaitintais dangteliais. Uzkloju silta antklode, o ryte sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu.

Marinatas:6l vandens, 1 stikline druskos, 0.5 stiklines cukraus, 1 stikline acto.
Sis receptas labai geras ir agurku marinavimui. Sekmes
*


O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif
Pigalica
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 21:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif
*


Galima valgyti jau po savaites, bet geriau, kad pastovetu koki menesi 4u.gif
Gandi
QUOTE(groovy_chick @ 2006 05 02, 22:33)
O kada jau galesiu valgyti? As per ziema ar panasiai neislauksiu tokiu gardesiu essen.gif
*


Nu ir as manau, kad savaitele pakentek, nes nespes prisitraukti pomidorai marinato skonio. O jau tada- i sveikata! drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(valiute @ 2006 04 30, 13:17)
Aš dar dedu gvazdikėlių, krapų ir česnako.  ax.gif O kai tingiu rinkti viską, tai perku parduotuveje universalų mišinį marinavimui blush2.gif Kainuoja apie 1,5-2 Lt
*


Kazkada bandziau siuos misinius ,marinuojant agurkus, tai nelabai patiko, nes ten buna ideta kardamono, ar dar kokio velnio, o jie priduoda specifini prieskoni. Bet siaip jie geri, jei kas megsta tokius prieskonius.
Dabar i marinatus dedu tik lauro lapelius, pipirus zirneliais ir krapu sakeliu( ju tai negailiu), marinatas gaunasi be jokio pasalinio prieskonio ir neuzgozia pagrindinio produkto, o gvazdikelius dedu tik virdama kompotus( ziemai), jie man kazkaip su saldziais produktais asocijuojasi.
Nike
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta smile.gif

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos smile.gif taip - ir jokio acto smile.gif tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie pusvalandi ir viskas biggrin.gif uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais smile.gif

Verta pabandyt thumbup.gif mirksiukas.gif
eimi
QUOTE(Nike @ 2006 06 23, 09:28)
Turiu super receptuka pomidorams, kai pabandziau- tai dabar jau ketvirti metai vis taip pat ir taip ir niekaip nenusibosta  smile.gif

Pomidorus sudedu i puodą ir užpilu verdantį vandeni,kad apsemtu..Palaikau kelias minutes ir nulupu odeles- kai uzplikau - jos labai lengvai nusiima....Tada pomidorus dedu i stiklainius, idedu krapu, cesnaku ir uzpilu verdanti marinata....marinatui - 1 ltr vandens 1 valgomas saukstas druskos smile.gif taip - ir jokio acto smile.gif tada stiklaini pakaitunu - 1ltr -10 min, 2ltr -20 min, 3ltr - apie  pusvalandi ir viskas  biggrin.gif uzdarau ir laukiu bent jau rudens, kad galeciau megautis super pomidoriukais smile.gif

Verta pabandyt  thumbup.gif  mirksiukas.gif
*



4u.gif įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat ax.gif
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks blush2.gif
Nike
QUOTE(eimi @ 2006 07 01, 23:43)
4u.gif įdomu, o tie pomidorai ko gero kaip švieži gaunasi...o ar neištįžta?
papasakokit, o kur ir kaip tuos kaitinimo procesus atlikinėjat ax.gif
jei kaitinat, sustačiusios stiklainius į puodą, tai vanduo tikriausiai užverda? o stiklainiuose esantis marinatas, kaip?- irgi užverda? nelabai įsivaizduoju į ką orientuotis, kad suprastum, kad to kaitinimo pakaks blush2.gif
*



pomidorus dazniausiai imu kietesnius- raudonus, bet kietesnius - neistysta tikrai.....

kaip kaitinu????? i dideli puoda itiesiu ranksluosteli, sustatau stiklainius , ant stilainio uzdedu dangteli, bet jo neuzsuku ir kaitinu.....as kaitinimo laika matuoju nuo vandenio puode uzvirimu...ka zinau- taip jau darau 6 metus ir nieks nenusaudo - viskas thumbup.gif

gal kitos kitaip daro..... g.gif


visada ieskojau paprastesnio recepto, nes tingiu zaist su nupylinejimais ax.gif
Šypsenėlė24
O aš atradau gerą receptuką pomidoram, ir mum labai patiko - juos užpilu verdančiomis obuolių sultimis ( 1l reikia 1 šaukšto druskos),paskaui dar pakaitinu verdančiam vandeny, ir užsuku. o skonis tai tikrai labai geras nuo sulčių gaunasi thumbup.gif
*Saulyte
Šį receptą galite taikyt bet kokiom daržovėm ir net grybams .

Taigi prireiks 1 litrui vandens:

1. 50 g. rupios be jodo druskos (galima bandyt ir su jodu bet turi būt rupi druska)
2. 100 g. cukraus
3. 100 ml 9 % maistinio acto ( aš acto pilu mažiau, tik 80-90 ml, švelniau gaunas)

Vanduo užverda, sudedi visus ingridientus, užverda, ir pilstai sau an daržovių.
Žinoma, daržovės prieš sudedant į stiklainius reik tinkamai paruošt. 1. Nuplaut gerai, 2. sterilizuot su 80-90 laipsniu karščio virintu vandeniu. O va tada jau pilt marinatą, uždengt iškaitintu dangteliu ir uždaryt. Viskas...

Prieskonius dedu šiuos: juodų pipirų grūdeliais iš akies, kvepiančių pipirų 2-3 vnt., česnako, krapų, kalendros grūdelių, lauro lapų, dar jei turiu tai baziliko šakelę įdedu thumbup.gif


O jei reikia pvz.: pasterizuot, tada jau marinatą gaminkite su 100-90 ml acto, nes kaitinant actas praranda savo stiprumą va. mirksiukas.gif

Gaunas labai gerai, jau va 10 metų taip gaminu, nė karto nepadarė babachhhh.... biggrin.gif, o skonis tai neapsakomas ir tinka šis receptėlis ir agurkam ir kitom įvairiom daržovėm ir grybams, tik grybus reik pasterizuot.
Mergelė
Labai skanūs ir paprastas receptukas pomidorams.
Pomidorus reikia nulupti ir sudėti į stiklainius, taip pat įdėti česnako skiltelę. Po to į tą patį stiklainį dedi 1 arbat. šaukštelis druskos ir 1 arbat. šaukštelis cukraus (1 litrui). Dedi kaitinti į puodą kol temperatūra pakyla iki 90 laipsnių. Tikrai paprasta ir laba skanu. Ir tas skystimėlis būna labai skanus, kaip pomidorų sultys. Pabandykit neapsiriksite.
besiba
Gal kas nors gaminate pomidoru sultis ziemai??? ar kokia tyre/pasta ir pan?????????? ax.gif

mergele, cia taviskis receptas gal kazkas panasaus??? blush2.gif bet cia cielus dedi? ax.gif vandensw jokio nereikia -tiesiai ant pomidoru ta druska ir cukru??? nemaisyt?
*ramunė*
QUOTE(groovy_chick @ 2006 04 28, 12:26)
Labai labai megstu marinuotus pomidorus, tokia skani rugstele... blush2.gif  Bet koki marinata daryt? Turiu omenyje nepjaustytus pomidorus su skurele. Perku, bet noriu pati ismokti ax.gif
*


Aš marinuoju agurkų marinate,galiu teigti LIUX.
Erdve
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
Kokere
QUOTE(Erdve @ 2006 08 08, 11:49)
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
*


Va kokį receptuką radau g.gif
MARINUOTI POMIDORAI ŽELATINOJE
1 l vandens
1,5 pakelio želatinos (2,5 šaukšto)
2 nubraukti šaukštai druskos
3,5 nubraukti šaukštai cukraus
0,5 nubraukti šaukštai acto asencijos
pipirai, lauro lapeliai, svogūnai,pomidorai


Šaltam 0,5 l vandens išbrinkinti želatiną, iš likusio išverdame marinatą, supilame želatiną, truputį paverdame, įdedame pipirus, cukrų, druską, acto asenciją, lauro lapelius.
Supjaustome pomidorus, svogūnus, juos sudedame į 0,5 stiklainius, užpilame užvirusį marinatą ir uždėjusios dangtelius, įstatome į indą su vandeniu. Kaitiname 15 min. Po to užsukame dangtelius.
Soul
QUOTE(Erdve @ 2006 08 08, 11:49)
o gal kas zinot kaip paruost pomidorus,kad jie drebuciuose butu?vaikystej tevai darydavo, pomidorai drebuciuose plius svogunai,kazkas tokio..
*


Aš kaip tik šiuo metu darau antrą tokių pomidorų partiją.

3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif
Meila
O sakykit, kas žinot, kaip skaniai užmarinuot žalius pomidorus? bigsmile.gif
mamytė edita:)
Labutis ,veikliosios Mamytės. biggrin.gif Gal turite patirties konservuojant šparagines pupeles? g.gif
Pigalica
QUOTE(Meila @ 2006 08 11, 13:17)
O sakykit, kas žinot, kaip skaniai užmarinuot žalius pomidorus? bigsmile.gif
*


Ypatingo recepto as neturiu, bet galima padaryti su paprika, ji duoda savita skoni mirksiukas.gif
Ramziukė
Sveikos mergytės, gal kuri turit konservuotų pomidorų savo sultyse receptuką 4u.gif

Būčiau labai dėkinga bigsmile.gif
Nome
Ką tik užkonservavau pomidorus pagal šį receptuką:

Pomidorai meduje

1 l vandens,
2 v š druskos (nubrauktos)
1,5 v š medaus

Pomidorų viršūnėles nupjauti ir įbesti česnaką bei petražolių lapelius. Sudėti į indus ir užpilti užvirusiu marinatu. Palaukti apie 10 minučių, marinatą nupilti, dar kartą užvirti ir užpilti pomidorus. Indus užsukti.

Ir tik dabar susivokiau, kad actas čia nenaudojamas. Tai ar jie nesurūgs? Kas čia man gausis kaži?
Rūta-Ieva
Mielos mamytės,

Skubiai reikia recepto pomidorai drebučiuose. Padėkite bigsmile.gif
Meila
QUOTE(ruta-ieva @ 2006 08 15, 13:23)
Mielos mamytės,

Skubiai reikia recepto pomidorai drebučiuose. Padėkite  bigsmile.gif
*


Paskaityk temą nuo pradžių mirksiukas.gif
Rūta-Ieva
QUOTE(Meila @ 2006 08 15, 13:30)
Paskaityk temą nuo pradžių  mirksiukas.gif
*




Ačiū, apsižioplinau blush2.gif
GitaZ
gal kas galite parasyti, kaip pasigaminti pomidoru sulciu ziemai?
Rūta-Ieva
QUOTE(Soul @ 2006 08 09, 17:27)
3l vandens
10 šaukštų su kaupu želatinos
4kg pomidorų
1kg svogūnų
3 šaukštai druskos
8 šaukštai cukraus
1 stiklinė (250ml) acto

Į puodą supilu 2,5l vandens, o kitame 0,5 litro išbrinkinu želatiną, o jei reikia ir truputį pakaitinu, kad ištirptų. Tą 2,5 litrus vandens užverdu, įmetu juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapų, cukrų, druską, actą, užverdu... Tada supilu tą išbrinkintą želatiną, vėl užverdu. Šį marinatą atšaldau (kadangi tingiu ilgai laukt, tai atšaldau tik truputį  blush2.gif ).
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudedu į 0,5 l stiklainius, užpilu ant jų atvėsusį marinatą. Tada kišu stiklainius į šalto vandens puodą, ant dugno pastačius rankšluostuką ir pakaitinu nuo vandens užvirimo (tame puode) 15-20 min. Stiklainiuose temperatūra turi būti maždaug apie 60 laipsnių, bet neturiu termometro ir nekvaršinu sau galvos. Na ir užsuku dangteliais- galima paprastais užsukamais, galima ir su tais su aparatėliu.
Valgyti rekomenduojama min po 10 dienų, kad visas tas skonis į pomidorus ir svogūnus pereitų... O aišku skaniausia tai žiemos sulaukt 4u.gif
*



thumbup.gif aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
staselė
QUOTE(mamytė edita:) @ 2006 08 11, 18:18)
Labutis ,veikliosios Mamytės. biggrin.gif Gal turite patirties konservuojant šparagines pupeles? g.gif
*



Šparagines pupeles visada konservuoju naudodama agurkų recetus ir visada puikiai gaunasi.
Naktipele
QUOTE(mamytė edita:) @ 2006 08 11, 18:18)
Labutis ,veikliosios Mamytės. biggrin.gif Gal turite patirties konservuojant šparagines pupeles? g.gif
*



Laba. Jei dar aktualu dėl šparaginių pupelių smile.gif Pati nebandžiau marinuoti, bet turiu tokį receptą:

Bulgariškas šparaginių pupelių pagardas
Tinka sriuboms, garnyrams

3 kg žalių pupelių
100 g krapų žiedynų
100 g žalių salierų

[I] Užpilui:
1 l vandens
1 l acto
100 g druskos

Jaunų šparaginių pupelių ankštis nuplauti, nupjauti galus ir virti 5-10 min. Ataušinti šaltam vandenyje ir sudėti į stiklainius. Ant dugno dėti krapus bei salierus, užpilti marinatu, uždaryti ir padėti šaltai. Galima skanauti po 10-12 dienų.
Naktipele
Dar toks įdomus pomidorų receptas smile.gif

Pomidorai su feta

8-10 vidutinio dydžio pomidorų
400-500 g fetos sūrio
600-700 ml alyvų aliejaus
50-70 ml baltojo vyno acto
bazilikų
kvapiųjų pipirų
drusko
cukraus

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti. Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu. Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi. Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų. Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.
zaniatja
Va jetau, kad prisiskaiciau!!!!! Kaip desiu dabar marinuoti, tik tikiuosi paskui tie mano pomidorai nedes saudyti g.gif thumbup.gif
groovy
QUOTE(Gitaz26 @ 2006 08 18, 20:29)
gal kas galite parasyti, kaip pasigaminti pomidoru sulciu ziemai?
*


Taip, ar turite, nes cielų jau nebeišeis marinuoti, dalis nupuvę verysad.gif
Arba gal kokią tyrelę, kažkas sakė, kad su česnakais tyrelė skanu.
Naktipele
QUOTE(groovy_chick @ 2006 08 26, 14:02)
Taip, ar turite, nes cielų jau nebeišeis marinuoti, dalis nupuvę verysad.gif
Arba gal kokią tyrelę, kažkas sakė, kad su česnakais tyrelė skanu.
*



Gal išeis ir iš ne kietų pomidorų smile.gif
Aštrus česnakinis pagardas
[/I]Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų

1 kg raudonų kietų pomidorų
1 kg saldžiųjų paprikų
500 g česnakų
druskos

Nupjauti pomidorų vaiskočius, iš paprikų išimti sėklas, česnakus nulupti. Viską nuplauti, nuvarvinti ir sumalti. Masę gerai išmaišyti, pasūdyti, sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje.
Laluna
Sveikutes,

O pomidorus galima dėti į paprastus užsukamus stikalinius ar butinai reikia su tuo aparačiuku sukt? Ačiū, už patarimus.
Sarmite
QUOTE(Laluna @ 2006 08 28, 16:42)
Sveikutes,

O pomidorus galima dėti į paprastus užsukamus stikalinius ar butinai reikia su tuo aparačiuku sukt? Ačiū, už patarimus.
*



manau galima, tik vis delto geriausia yra su tuo aparaciuku sukti, nes daznai nuo uzsukamu dangteliu pelesio kvapas atsiranda, nors kas ten zino nuo ko tas kvapas ir skonis g.gif
chriss
QUOTE(mazooji @ 2006 08 28, 19:15)
manau galima, tik vis delto geriausia yra su tuo aparaciuku sukti, nes  daznai nuo uzsukamu dangteliu pelesio kvapas atsiranda, nors kas ten zino nuo ko tas kvapas ir skonis  g.gif
*


Aš tai visada darau tik su užsukamais dangteliais.Tik visada po dangteliu dedu celofaninį maišelį.Nu tą plonytį,maistinį.Ir tada jokio pelėsių kvapo ar dar kažko tikrai nebūna smile.gif
singaaa
QUOTE(Gitaz26 @ 2006 08 18, 21:29)
gal kas galite parasyti, kaip pasigaminti pomidoru sulciu ziemai?
*


Aš pomidorų sultis darau taip:
Sunokusius pomidorus supjaustau į keletą dalių ir truputį paspaudžiu puode kad išsiskirtų sultys. Statau puodą ant viryklės ir užvirinu. Palieku praaušti. Po to pilu tą tyrę per sietelį ir pertrinu. Kaičiu puodą ir užvirinu. 1 litrui sulčių nepilnas šaukštas druskos. Pilu į stiklainius ir užsuku.

Girdėjau kad kiti tiesiog pomidorus permala per mėsmalę, išsunkia sultis, užvirina, padruskina ir pila į stiklainius. Bet man kažkodėl atrodo kad taip daugiau darbo blush2.gif . Todėl ir lieku ištikima savam darymo būdui ax.gif
Gutta
Gal kas bandėte rauginti arba sūdyti pomidorus?
IVEDA
[COLOR=red]Sveikutės. mirksiukas.gif Gelbėkit .Bijau į šiltnamį įeiti.Kažkoks pomidorų kerštas.Raudonuoja,trūkinėja ir marinavimui netinka-per dideli - į stiklainį netelpa.Apie 15 cm.skersmuo.Gal žinot ką iš tokių monstrų galima žiemai pagamint?
Naktipele
Didelius pomidorus dariau su feta sūriu. Receptas yra prie temos "Marinuoti pomidorai". Gaunasi skaniai, tik kad šaldytuve laikyt reikia, o pas mane nelabai daug ten vietos smile.gif
Marinuoti dideli pomidorai
Mildute
Gal kuri turi kokį receptėlį iš žalių pomidorų??? "SPEŠALI", tsakant rolleyes.gif Pasidalinkit, ką unsure.gif
IVEDA
QUOTE(Naktipele @ 2006 08 23, 15:22)
Dar toks įdomus pomidorų receptas smile.gif

Pomidorai su feta

8-10 vidutinio dydžio pomidorų
400-500 g fetos sūrio
600-700 ml alyvų aliejaus
50-70 ml baltojo vyno acto
bazilikų
kvapiųjų pipirų
drusko
cukraus

Pomidorus nuplauti ir supjaustyti. Sudėti į stiklainius kartu su supjaustytu sūriu. Aliejų išmaišyti su actu, prieskoniais, druska ir cukrumi. Paruoštą marinatą šiek tiek pakaitinti, atvėsinti ir supilti ant pomidorų. Stiklainius užsukti ir dėti į šaldytuvą.
*


dle asoba tupich, kiek druskosir cukraus?
Naktipele
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 07, 14:50)
dle asoba tupich, kiek druskosir cukraus?
*



smile.gif atrodo, kad tikslių proporcijų recepte nebuvo, ir aš dėjau lyg apie pusė šaukštelio druskos (nes ten nuo fetos ir taip sūru gaunasi) ir šaukštą cukraus. Dar šiandien namie pažiūrėsiu ir rytoj parašysiu, jei nebus per vėlu.
IVEDA
QUOTE(Naktipele @ 2006 09 07, 17:55)
smile.gif atrodo, kad tikslių proporcijų recepte nebuvo, ir aš dėjau lyg apie pusė šaukštelio druskos (nes ten nuo fetos ir taip sūru gaunasi) ir šaukštą cukraus. Dar šiandien namie pažiūrėsiu ir rytoj parašysiu, jei nebus per vėlu.
*


Ne per vėlu thumbup.gif .O kaip pomidorus pjaustai .Ir šiaip gana brangokas receptukas,bet vyliojantis bigsmile.gif Gal feta pas jus pigesnė?
IVEDA
QUOTE(singaaa @ 2006 08 29, 09:59)
Aš pomidorų sultis darau taip:
Sunokusius pomidorus supjaustau į keletą dalių ir truputį paspaudžiu puode kad išsiskirtų sultys. Statau puodą ant viryklės ir užvirinu. Palieku praaušti. Po to pilu tą tyrę per sietelį ir pertrinu. Kaičiu puodą  ir užvirinu. 1 litrui sulčių nepilnas šaukštas druskos.  Pilu į stiklainius ir užsuku.

Girdėjau kad kiti tiesiog pomidorus permala per mėsmalę, išsunkia sultis, užvirina, padruskina ir pila į stiklainius. Bet man kažkodėl atrodo kad taip daugiau darbo blush2.gif . Todėl ir lieku ištikima savam darymo būdui ax.gif
*


Darymo būdas tikrai geras.Pabandžiau šiandien. blush2.gif Persūdžiau.Kad nepilnas šaukštas druskos tai ir neatkreipiau dėmesio mirksiukas.gif Skiesim biggrin.gif
gabi
prašau patarkit kaip užsikonservuoti pomidorų sultis, kaip daryti, esu visiška tundra šioj srity.
Naktipele
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 07, 18:44)
Ne per vėlu  thumbup.gif .O kaip pomidorus pjaustai .Ir šiaip gana brangokas receptukas,bet vyliojantis  bigsmile.gif Gal feta pas jus pigesnė?
*



Pažiūrėjau receptą, tikrai nėra parašyta, kiek tiksliai druskos ir cukraus. Aš tikrai daug nedėjau, sakau, gal pusė šaukštelio druskos, o cukraus daugiau.
Receptas nepigus toks smile.gif ir aliejaus nemažai reikia, bet kitą kartą gal pabandyčiau pilt mažiau aliejaus, nors tada neaišku, ar jie gerai stovės tie pomidorai. Fetos kainos nepamenu, pirkau IKI parduotuvėj, tokį indelį, panašų į grietinės, tai ten feta buvo supjaustyta kubeliais (gal jinai visada būna supjaustyta, aš pirmą kartą pirkau ax.gif ), o pomidorus pjausčiau "žiedeliais", kaip svogūną žiedeliais smile.gif Aš jau vieną stiklainį atidariau paragaut. Tai vieniems labai patiko, kitiems nieko ypatingo, bet kad nepatiktų tokių nebuvo. smile.gif
peledziuke
LUX pomidorai
Gaminu siuos pomidorus jau kokie sesi metai, jei ne daugiau.Seima 1l stiklaini ''sunaikina'' vienu kartu, o ir sveciai visada paklausia recepto.Labai paprasta, pigu ir laaaaaabai skanu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Marinatas
1litrui vandens:
1 saukstas druskos
3 saukstai cukraus.
I paruostus{isplautus ir iskaitintus}stiklainius sudeti mazesnius ir kietesnius raudonus pomidorus. Dar dedu sausa misini,skirta marinavimui. kurio pilna visose paruotuvese.Galima deti lauro lapu, pipiru, krapu.Vnz.prieskoniai pagal kiekvienos poreiki ir skoni.Marinata uzvirinti, atausinti ir juo uzpilti pomidorus.Stiklaini uzdengti dangteliu ir kaitinti 10 min.po vandens uzvirimo puode.As darau i 1 l stiklainius ir uzsuku ranka uzsukamais dangteliais.
Pomidorai laikosi puikiai.O ir tas skystis thumbup.gif -jo nelieka, nes mes ji teisiog isgeriame.

Papildyta:
QUOTE(Naktipele @ 2006 08 23, 12:45)
Laba. Jei dar aktualu dėl šparaginių pupelių  smile.gif Pati nebandžiau marinuoti, bet turiu tokį receptą:

Bulgariškas šparaginių pupelių pagardas
Tinka sriuboms, garnyrams

3 kg žalių pupelių
100 g krapų žiedynų
100 g žalių salierų

[I] Užpilui:
1 l vandens
1 l acto
100 g druskos

Jaunų šparaginių pupelių ankštis nuplauti, nupjauti galus ir virti 5-10 min. Ataušinti šaltam vandenyje ir sudėti į stiklainius. Ant dugno dėti krapus bei salierus, užpilti marinatu, uždaryti ir padėti šaltai. Galima skanauti po 10-12 dienų.
*


doh.gif ar tikrai tiek? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.