Į namus paskambino iš nepinamečių reikalų inspektorius ,kad mano sūnus po pamokų gįždamas į namus sumušė vaiką ir sudaužė jo mobilų telefoną.Norint , kad nekeltų baudžiamosios bylos reikia atlyginti 350 lt nuostuolius skubiai.Žinojo mano sūnaus vardą ir pavardę , bet deja tuo laiku sūnus sėdėjo pamokose ir mokytoja sakė ,kad niekur nebuvo išėjęs, nes mokosi antroje pamainoje. Mane ištiko šokas , labai pasimečiau , bet susiekiau su policija ir pasakė , tai paprasčiausi telefoniniai sukčiai, tik iškur turėjo informaciją apie mano vaiką ir namų telefoną?Atsipirkau išgąsčiu, tad perspėju mamas. Būkit budrios!!!!
Mįsliukė
2006 04 29, 13:30
man buvo taip pat, tik mano dukra tuo metu buvo namuose.
QUOTE(Esambo @ 2006 04 28, 13:43) ..paprasčiausi telefoniniai sukčiai, tik iškur turėjo informaciją apie mano vaiką ir namų telefoną?Atsipirkau išgąsčiu, tad perspėju mamas. Būkit budrios!!!! Iš kur? Na gal seną nuolatinį , voką ar paprasčiausiai sasiuvinį kur išmetė, daug čia reikia. O telefonui sužinoti net telefonų knygos nereikia - kam internetas, įvedi pavardę ir gauni visus įmanomus variantus. O gal vaikai internete chatindami savo duomenis kam davė, galvodami, kad su kokiu bendraamžiu bendrauja? Pasiskaičiau pas amerikonkas (skyrelyje mamos užsienyje) apie sukčius ir apsigynimą nuo jų - jos viską, kur pavardė ir kiti duomenys surašyti, prieš išmesdamos į šiukšlių konteinerį per aktų naikintuvą praleidžia.
Miledi.N
2006 04 29, 16:15
Pasibaisėjau Savo duomenys reikia labai saugoti
Siaubas kazkoks,nezinojau kad jau ir taip pradejo sukciauti,aciu kad perspejot,dabar zinosiu.Nes negali zinoti,toki skambuti juk galim bet kuri gaut.
Na aš pati dar paauglė, bet mano klasiokei buvo panašiai nutikę... Jai baisiai skaudėjo pilvą ir per pertrauką nusprendė paskambinti mamai, kadangiseselės nebuvo. Mama sakė eiti namo. Jai pasidarė geriau ir ji pasiliko pamokose, o kadangi mama darbe tai ir nebeskambino ir netrugdė. Per pamoką atėjo pavaduotoja ir ją išsivedė. paskui ji man papasakojo kas buvo... Pasirodo paskui po jos skambučio praėjus 10 min. jos mamai paskambino iš policijos ir pasakė, kad ji pateko į avariją. Po to paskambino kažkas jos numeriu, nors telefonas buvo pas ją, ir išjungtas ir pasakė, kažką panašaus į: gelbėk mama pakliuvau į bėdą, padėk. Paskui vėl paskambino policija ir pasakė, kad ištikrųjų jos dukra sumušė mergaitę ir sudaužė jos telefoną, o mama pažadėjo nesikreipti į teismą jei atlygins žalą sąskaitų papildymais telefonui. Jos mama iškart suprato, kad čia sukčiai ir paskambino policijai. Ši sakė, kad padės sugauti sukčius ir liepė padaryti ką jie prašė. Ji nupirko tuos papildymus ir paskambino policijai, kad gautų nurodymus, ką daryti toliau. Atsiliepęs policininkas sakė apie tai nieko nežinąs ir paskutiniu metu nepriėmęs jokių skambučių. Tada jos nusprendė, kad net policija kartais pasitikėti negalima... O kitą dieną grįžus namo po pamokų mano klasiokė rado sugadintą durų spyną, o kadangi turėjo meistrą kaimyną jis sakė , kad tas kas taip padarė jei būtų norėjęs būtų išspyręs duris...
Vaje vaje...Nors as dar irgi nepilnamete,butinai parodysiu sia tema mamai,kad zinotu,jeigu kada nors taip jai nutiks,kad cia sukciai,o ne kazkas svarbaus...
Vyro vardu registruoti keturi mūsų telefonai (taip pat ir sūnaus). Gal prieš dvi savaites sūnus parodo man žinutę, atsiųstą į jo telefoną: "Mama, aš pakliuvau į bėdą, paskambink šiuo telefono Nr.". Mes niekam neskambinom, tačiau buvo labai keista.
*ramunė*
2006 05 03, 19:53
ŠAUNUOLĖS kad perspėjot,juk tai gali pasitaikyti daug kam.AČIŪ
***smile***
2006 09 03, 19:55
na siaip ziaurus atvejis, nors man dar neteko susidurt, tik kai apgauna kad telefona laimejau, jau tada pamaciau kaip tai daroma, nes tycia vaidinau susidomejusia, sakiau kad eisiu pirkt tai visko issiklausinejau, o po to zinoma per paskutini skambuti pasiunciau toli ir jokio papildymo nepirkau, nes normalus zmones ateitu i rankas pasiimt pinigu o ne per telefono saskaita
mergina
2006 09 03, 21:17
Ar skaitėte spaudoj, kad jau dabar vaikams į namus skambina ir sako , kd tėvai pateko į bėdą ir liepia visus pinigus iš namų surinkt ir ,,policininkui,, atiduoti, kad išgelbėt juos būtų galima.Perspėkit vaikus
Ritulka
2006 09 03, 21:25
Beje apsimeta ir pagrobėjais, namuose esantiems vaikams liepia sunesti pinigus ir brangius daiktus, kad tėvams nieko nedarytų ir juos paleistų. Perspėkit vaikus, kad prieš duodant ką nors tėvams skambintų.
tik drugelis
2006 09 03, 22:20
QUOTE(mergina @ 2006 09 03, 22:17) Ar skaitėte spaudoj, kad jau dabar vaikams į namus skambina ir sako , kd tėvai pateko į bėdą ir liepia visus pinigus iš namų surinkt ir ,,policininkui,, atiduoti, kad išgelbėt juos būtų galima.Perspėkit vaikus  QUOTE(Ritulka @ 2006 09 03, 22:25) Beje apsimeta ir pagrobėjais, namuose esantiems vaikams liepia sunesti pinigus ir brangius daiktus, kad tėvams nieko nedarytų ir juos paleistų. Perspėkit vaikus, kad prieš duodant ką nors tėvams skambintų. Niekuriems nieko svento nebeliko  o gal ir nebuvo - vaikus isnaudoja, mulkiai
*ramunė*
2006 09 04, 19:18
QUOTE(mergina @ 2006 09 03, 22:17) Ar skaitėte spaudoj, kad jau dabar vaikams į namus skambina ir sako , kd tėvai pateko į bėdą ir liepia visus pinigus iš namų surinkt ir ,,policininkui,, atiduoti, kad išgelbėt juos būtų galima.Perspėkit vaikus  Na čia tai varijantas  tokio dar neteko girdėti
cerberis
2006 10 08, 20:58
nesistebekit juk jaunimui reikia uz kazka pasilinksmint..o toki budai juk lb gerai pinigam gaut..nors tai ziaurus variantas tai didele trauma visiems..geriau jau eitu bulves kast soduose naktim ir turgui pardavinetu o tokiu dalyku tik dauges taip kad jei kas skambins kad kazkas kazkur pateko geriau isigilit ar pasitikrint
Impulsyvi
2006 10 08, 22:59
Buvo i namus paskambine mums, mociute pakele rageli, ten puole vyrukas pagalbos prasyt "Laima, padek, mama cia as, padek man..blah blah", mociute pasake, kad neturi sunaus ir padejo rageli..
*GAILĖ*
2006 10 09, 19:28
prieš 2 savaites gavau žinutę mama, mane sulaikė policija, paskambink šituo numeriu". o mano vaikas tik 9 metų ir dar šalia lovoj gulėjo o cia naujausi košmarai: Jei gausite mobiliojo telefono zinute su tekstu: OMNI DOVANOS Jums dovanoja Nokia 6260. Siuskite 2sms zinutes su tekstais: 1 sms: EXTRA 61920150 NOKIA 2 sms: EXTRA NOKIA 20M Zinutes siuskite numeriu 1301 JOKIU BUDU TO NEDARYKITE, TAI APGAVYSTE, JUMS KAINUOS po 20 Lt. KAS SAVAITE PER MENESI NETEKSITE 80 LT. (Omnitel paslauga leidzianti papildyti nurodyto tel. nr. saskaita sms zinutemis) va tokius tai
Oi kaip baisu. Žinot neužtenka vieną kartą paaiskinti vaikui, tai reikia nuolat kartoti, nes užsimiršta. Aš saviškiai kai aiškinu apie sukčius, ji pastoviai klausia, o jeigu iš tikrųjų jūs papultumėte į avariją, ką tuomet daryti. Tada prasideda raminimai... o kaip jūs aiškinate savo vaikui apie apgavystes?
Mano vyrui i mobilu ir atejo zinute -mama, paskambink pakliuvau i beda. Aisku mes neskambinom, o vaikai tuo metu buvo namie. Tai sukciai. Lazda atsisuks jiems antru galu, oi atsisuks.
Neringucia
2006 10 17, 15:09
Noriu dar informuoti apie tokį atvejį, kai 9 metų mergaitei paskambino kažkokie sukčiai ir pasakė kad tavo mamai labai blogai ir pan. surink visus vertingus daiktus atnešk ten ir ten... Žodžiu kas svarbiausia neleidžia ragelio padėt, sako mamai bus dar blogiau, čia matyt kad nepaskambintų kam nors  Tai vaikas ir išnešė viską  Žodžiu įspėkit savo vaikus, kad niekuo netikėtų
Mano draugės vaikams ir skambino, bet gerai, kad vaikai puolė skambinti mamai į mobilų. Draugė net išsigando, sako: atsiliepiu, o ten kūkčiojimai "maaaamyyyte, mums sakė, kad tu su tete avariją padarei"  Draugei akys ant kaktos sako iššoko, drebėt net pradėjo, bet tuo pačiu didžiavosi vaikais, kad nepaklausė tų skambintojų, o puolė tikrinti kaip ir kas. Dabar vaikai žino, kad jei kas tėvams atsitiks, tą žinią jiems praneš patys artimiausi šeimos nariai: aš arba dar kita draugė, kad neklausytų skambinusiųjų.
Vilmoshka
2006 10 24, 08:06
Ir mes esame susidūrę su tokiais sukčiais - ir ne kartą.  Ir vaikus reikia perspėt, ir patiems saugotis!
Va va...naujų variantų sužinojau.Kadangi dabar vos ne kiekvienas turi mobilų,tai užtaikė mano bobulei tokis skambutis.Skambino tris kartus ir 2-u iš jų tylėjo.Kai skambino trečią kartą,tai tokiu plonu ir cypiančiu balsu vis klausė "mama,mama...ar čia tu?Mama...oi,mama,nežinai kas nutiko...vajei vajei"...(Vis bandė ar užkibs ant kabliuko.) Tai mano bobulė žinodama šiuos bajerius ir atsakė..."žinai,vaikeli,aš tai gal ir mama,bet tikrai ne Tavo"...  ir padėjo ragelį,tai po to daugiau nebeskambino. O aš buvau gavusi sms,kad laimėjau 1000LT ir mobilųjį,bet atsidariau internete svetainę(dabar nepamenu kokios pard.),bet žinau,kad ten buvo parašytas perspėjimas apie tai. Beje,merginos,ar kartais nežinote...buvo toks dalykas,jog man iš Omnitel skambindavo.Kartą paskambino,prisistatė,kad tipo "čia skambina omnitel atstovas.Ar galite kalbėti?".Kadangi aš tuo momentu negalėjau,tai atrėžiau "ne" ir numečiau ragelį.Nepatingėjo ir skambino kitą dieną,ir dar kitą,bet kadangi žinojau,jog kažką reklamins,tai nekeldavau arba vis sutapdavo,kad negalėdavau pakelt.Pati esu tele2 ir bitės gsm vartotoja.Tai vat klausimas iškilo ar man vienai taip skambino,nes ko tik nepaklausiu,tai visi neigia ,kad tokių skambučių būtų sulaukę.
Fikuselis
2006 11 02, 21:02
Šiaip mano broliui-jis Omnitel abonentas-skambino iš Bitės ir viliojo,žadėdami aukso kalnus.Bet kai jų,tų kalnų,niekur nėr,tai ir nesusigundė...
Dėkui,nuraminai  Aš jau maniau,kad apmaut mane kas nors norėjo
QUOTE(Caculė @ 2006 11 02, 20:57) Tai vat klausimas iškilo ar man vienai taip skambino,nes ko tik nepaklausiu,tai visi neigia ,kad tokių skambučių būtų sulaukę.  Yra skambinę, siūlė keisti tiekėją, bet vienas atvejis buvo keistokas. Skambina šeštadienį, nr. nerodo, spaudžiu atsiliepti, padeda ragelį. Po kurio laiko vėl skambina ir vėl pyp pyp. Po to su drauge sėdėjau kavinėje. Girdžiu skambina, galvojau tas pats bus. Bet šį kartą išgirstu: "Laba diena. Aš Rūta. Skambinu iš Omnitelio. Ar galite kalbėti?" Pasakiau, kad negaliu ir daugiau nebeskambino. Šiaip keista, kad numerio nerodė (privatus abonimentas) ir skambino savaitgalį.
QUOTE(ingalp @ 2006 10 09, 17:28) prieš 2 savaites gavau žinutę mama, mane sulaikė policija, paskambink šituo numeriu". o mano vaikas tik 9 metų ir dar šalia lovoj gulėjo o cia naujausi košmarai: Jei gausite mobiliojo telefono zinute su tekstu: OMNI DOVANOS Jums dovanoja Nokia 6260. Siuskite 2sms zinutes su tekstais: 1 sms: EXTRA 61920150 NOKIA 2 sms: EXTRA NOKIA 20M Zinutes siuskite numeriu 1301 JOKIU BUDU TO NEDARYKITE, TAI APGAVYSTE, JUMS KAINUOS po 20 Lt. KAS SAVAITE PER MENESI NETEKSITE 80 LT. (Omnitel paslauga leidzianti papildyti nurodyto tel. nr. saskaita sms zinutemis) va tokius tai  O va tokius tai paprasta suvystyti , jei turi isaugojusi zinute rasai pareiskima policijoje aferizmas . Poto rasai pareiskima omniteliui uz aferizmo skatinima , ir tada greit yra sutvarkoma  O sukciauja abonimentas kurio numeris 6230928 tai kad manau uzteks slkambucioo i omnitel  cia gi viskas parasyta http://www.omnitel.lt/?m3_lt$205592_2...4_205712_205719
Nu pakraupau paskaičius,niekada negirdėjau kad ir su vaikais taip vyksta  dabar žinosiu ir vaikams paaiškinsiu  Aš buvau gavusi telefonu žinutę kad TOPO centre laimejau 1000Lt ir Nokia telefoną,bet kažkaip pagalvojau kad čia aferistai ,tai ištryniau ir viskas  o dėl kreipimosi į policiją tai kažkaip abejoju ar tokiems reikalams jie turi laiko
sveikos o asjums papasakosiu koks man striokas su tais aferistais buvo tai ivyko birzeli.mes gyvenam Panevezyje,o dukra atostogom vasara i zirgyna trakuose isvaziuoja.tai va,guliu as (astuntam men nestumo) namie ziuriu telika ir gaunu sms:"mamyte butinai paskambink,atsitiko nemalonus dalykas".ziuriu ne dukros nr,bet vis vien skambinu.atsiliepia vyriskis ir sako man: -ar jus zinote kur yra dabar jusu [COLOR=red]vaikas? as: taip ,zinau trakuose zirgyne(o sirdis jau kulnuose) jis: ne,jusu vaikas policijoj as:kaip suprast? jis:ivyko toks nemalonus incidentas.jusu vaikas prie parduotuves begdamas sudauze mergaites telefona,viska mate jos tevelis ir atveze dukra i policija,nes tlf brangus ir saskaitoj buvo gal 100lt,bet ji uzsiblokavo suduzus tf isivaizduokit kaip as jauciausi,(visiskai nesuprantu kas vyksta ir mazyle pilve duodasi kaip isprotejus)sakau jam: tai ka man dabar daryti?  kodel man tas tevas nepaskambino?nebande be policijos susitarti?juk dukra mano nepilnamete(cia jau pradedu ciukintis)kokia teise jus turit be tevu ja apklausti? jis:tokia teise turi kazkokia(pasake pavarde)inspektore as pradejau abejot,gal ir turi. jis;va,cia yra tevelis salia galit pasneketi su juo tas tevelis man pasiule atpirkti tlf ir saskaita jame,viso apie 300lt.as negalvodama sutikau(kad tik netampytu mano vaiko)pasakiau,kad pasuksiu uz 10 min,nes skambinsiu vyrui,kuris kaip tik yra dabar vilniuje. paskambinu vyrui,pasakoju visa istorija,liepiu vaziuoti i trakus,i ploicija ir tvarkyti viska,vel skambinu tam teveliui ir prasau palaukti kol atvaziuos mano vyras.uz keliu min skabina vyras ir sako man:tu,gal durna skambinau Deimantei,ji joja laukuose su trenere,bet as gi savo rekiu:vaikas policijoj.ir tik po to man daein paskambinti dukrai! tai va merginos,is to strioko net nepaprasiau to "policininko",kad duotu su dukra pakalbeti ir ciut neisdure manes ant 300lt.tie aferistai naudojasi zmogaus pasimetimu ir taip islupa pinigus.nesupratau tik kaip jie mano nr atkase ir is kur zinojo,kad dukra ne namie.paskui pergalvojau viska,ka sake jie ir supratau,jog as pati jiems viska pasakiau.jie juk sake [COLOR=red]vaikas[COLOR=orange] ne dukra  ,paklause kur?as vel pasakiau,o toliau viskas is eigos sekmes!nepapulkit!
Taip, tie aferistai labai naudojasi žmonių pasimetimu. Gerai, kad vat mano mama apie tokius dalykus nemažai prisiskaičius, tai kai gavo SMS "Mama, padėk, pakliuvau į didelę bėdą" - puolė skambinti man. O aš sau laiminga iš mokyklos žygiavau.. Taip pat prieš porą metų buvau gavus SMS, kad kažkokioj buitinės technikos parduotuvėj laimėjau 1000Lt ir mobilųjį telefoną.. Kadangi tada tik maždaug ir prasidėjo visos tos apgavystės ir niekas apie jas per daug nešnekėdavo, tai patikėjau.. Bet teta pasakė, kad čia nesąmonė ir kad trinčiau lauk.
lolakola
2006 12 05, 20:19
"mamyte butinai paskambink,atsitiko nemalonus dalykas".ziuriu ne dukros nr,bet vis vien skambinu.atsiliepia vyriskis ir sako man: -ar jus zinote kur yra dabar jusu [COLOR=red]vaikas? as: taip ,zinau trakuose zirgyne(o sirdis jau kulnuose) jis: ne,jusu vaikas policijoj as:kaip suprast? jis:ivyko toks nemalonus incidentas.jusu vaikas prie parduotuves begdamas sudauze mergaites telefona,viska mate jos tevelis ir atveze dukra i policija,nes tlf brangus ir saskaitoj buvo gal 100lt,bet ji uzsiblokavo suduzus tf Grynai tokia situacija ir man.Tokia pat priežastis.Po aferisto pokalbio iš karto paskambinu daukrai, o ji ramiausiai sėdi moksluose.(popietiniuose)Paskambinau i policija pranest apie sukcius, sako siandien yra tas telefono numeris, rytoj nebus.Policija visada atvaziuoja, o neskambina nepilnameciams. Būkite budrios.Kai išsigąsti nebegali šaltai mąstyti.
Paslaptingoji
2006 12 05, 20:58
QUOTE(lolakola @ 2006 12 05, 21:19) "mamyte butinai paskambink,atsitiko nemalonus dalykas".ziuriu ne dukros nr,bet vis vien skambinu.atsiliepia vyriskis ir sako man: -ar jus zinote kur yra dabar jusu [COLOR=red]vaikas? as: taip ,zinau trakuose zirgyne(o sirdis jau kulnuose) jis: ne,jusu vaikas policijoj as:kaip suprast? jis:ivyko toks nemalonus incidentas.jusu vaikas prie parduotuves begdamas sudauze mergaites telefona,viska mate jos tevelis ir atveze dukra i policija,nes tlf brangus ir saskaitoj buvo gal 100lt,bet ji uzsiblokavo suduzus tf Grynai tokia situacija ir man.Tokia pat priežastis.Po aferisto pokalbio iš karto paskambinu daukrai, o ji ramiausiai sėdi moksluose.(popietiniuose)Paskambinau i policija pranest apie sukcius, sako siandien yra tas telefono numeris, rytoj nebus.Policija visada atvaziuoja, o neskambina nepilnameciams. Būkite budrios.Kai išsigąsti nebegali šaltai mąstyti.  ir man taip buvo,tik mano vaikui 2m.ir jis tuo tarpu pietu miega miegojo salia ir sms labai daznai gaunu kad laimejau 1000lt.trinu iskart,nesileidziu i kalbas kai skambina (man skambino ir siule paneles zurnalo prenumerata)nesuprantu kam skambint,noreciau buciau pastu uzsiprenumeravusi.zodziu viskas kas vyksta telefonu su neaiskiais asmenimis yra apgavyste.bet va paaugliai su mob telefonais ,tai gali ir uzkibt ant tokiu kabliuku
O man i paprasta telefona skambino. Paklause- ar jus turite sunu? Pasakiau, kad turiu, tai tada sako, jis dabar policijoj, tipo budintis skmabina ir nieko nezino nei vardo , nei pavardes. Nes as nepasimeciau, paprasiau vaiko varda, pavarde pasakyti. Sako nezinau, ir nezinau ar jis kazka padare ar jam kazka padare. Bet mano vaikai mazi(4ir 7 metai) ir tikrai jau niekam nieko padaryti negalejo. Todel as pagrasinau, kad pranesiu policijai, tai numete rageli. Bet man aisku buvo nemalonu, greit susukau vyrui, pasitikslint ar vaikai su juo ir nusiraminau. Bet suprantu, kaip gali isgasdinti taip netiketai paskambine, ipatingai jei pataiko kai vaiku amziu ir t.t. Mamos, bukit budrios!
Maniskis, taip pat gavo keleta zinuciu, bet tuo metu buvo namie
vaidilutė
2006 12 27, 21:43
Aš irgi buvau gavusi žynute"mama pakliuvau į bėdą,paskambink"vos tik perskaičiau širdelė stipriau daužytis pradėjo  o vaikas tai šalia stovėjo  tai atsipeikėjau ir tiesiog ištryniau žynute,bet gal po poros minučiu gavau dar viena o poto dar ir " majakinti"pradėjo  kai bandžiau pakelti liovėsi
allegro
2006 12 28, 13:00
Buvau ir aš gavus žinutę,kad vaikas prisidirbo ir yra policijoj,bet mano mergaitės mažametės ir tuo metu buvo šalia.Tad ir taip aišku,kas čia ką išdūrinėja
disagreement
2007 01 05, 13:25
O vat man dukra pasakojo toki atsitikima: Jos geriausiai draugei-klasiokei suskaudo galwa,nuejo pas sesele nturejo temperatuos ir ja isleeido namo..Tuo metu dukros drauges mamai zinute siucia ,, mama,as policjoj, man reikia pinigu ir t.t. ,, ta Mama paskambina mano dukrai,kadangi geriausios drauges mano dukra pasako kad jai pakilo temperaura ir isejo namo, tada mama jau tikiu wos ne soke.. is darbo begte bega namo, [ is strioko nespaskambino i nbamu paprasta] gryzusi pamatto kad jos dukra guli lovoj ir geria kakava  TAD BUKIT BUDRIOS,PERSPEKIT VAIKUS
Hipnotizuojanti
2007 01 06, 18:54
Hmm gerai , kad perpejote butinai atsiminsiu jusu pranesimus nes dar esu nepilnamete, o mano drauges sesuo jau ikliuvo itokjius spastus jai paskambino is *policijos* ir pasake kad jos mama ir tetis pateko i avarija ji is karto skambino savo sesei gerai kad buvo mano drauge jau salia namu ir grizusi paskambino tevams bet svarbiausisa gerai kad pagavo tuos sukcius nes jie skambino i mobilu ir ten liko tas numeris
Babalia
2007 01 24, 22:44
QUOTE(Paslaptingoji @ 2006 12 05, 21:58) ir man taip buvo,tik mano vaikui 2m.ir jis tuo tarpu pietu miega miegojo salia ir sms labai daznai gaunu kad laimejau 1000lt.trinu iskart,nesileidziu i kalbas kai skambina (man skambino ir siule paneles zurnalo prenumerata)nesuprantu kam skambint,noreciau buciau pastu uzsiprenumeravusi.zodziu viskas kas vyksta telefonu su neaiskiais asmenimis yra apgavyste.bet va paaugliai su mob telefonais ,tai gali ir uzkibt ant tokiu kabliuku  Kai man paskambino ir pasake kad mano sunus zmogu suvazinejo,sulauzita koja idar kazkas,supratau kad tai sukcius . mano sunus tada buvo sestokas. Bet jau kaip po to sirdis dauzesi dar iki siol atsimenu.Sakytum kas rimto butu nutike.
QUOTE(allegro @ 2006 12 28, 13:00) Buvau ir aš gavus žinutę,kad vaikas prisidirbo ir yra policijoj,bet mano mergaitės mažametės ir tuo metu buvo šalia.Tad ir taip aišku,kas čia ką išdūrinėja  Va va ir maniškis gavo taip pat žinutę, kai buvo su manimi, tai aš jau pasistengiau į ją gražiai atsakyti...
Gustulis
2007 02 10, 01:17
AS jau savo bandziau aiskinti visokius tokius, bet kita karta pats nezinai kaip elgsiesi tokioje situacijoje...
Karolina~
2007 02 17, 20:26
as taip pat gavau zinute "mama,paskambink,patekau i nelaime" ar kazkaip panasiai
una-art
2007 02 22, 00:21
QUOTE(Karolina~ @ 2007 02 17, 21:26) as taip pat gavau zinute "mama,paskambink,patekau i nelaime" ar kazkaip panasiai  Na dar tokių apie "nelaimę "dar nėra tekę gauti. Įsivaizduoju,kad iš to streso galima viskuo patikėti ! Bet mano vaikiukas kelis kart nušvito iš laimės ,gavęs žinutes ,kad TOPO centre laimėjo 1000 lt. Tai buvo ne vieną kartą.Dievulėliau, koks jis buvo laimingas ! Bet paaiškinau,kad taip nebūna, jei nieko nesi pirkęs ,nesi pildęs anketos ,o be to nepilnamečiai negali dalyvauti tokiose loterijose.
Sveikos, mamos.
Šiandien štai kokio turinio el.laišką gavau. Gerai, kad plaukai trumpi, sėdėčiau visa pasišiaušusi, nes labai panašu į tiesą:
Zmones susilaukia skambucio (fiksuota linija), kurio tekstas yra: > Sveikinimai jums! Skambiname jums, noredami pranesti, kad jus laimejote > keliones i... islaidu apmokejima. Spauskite '9', kad suzinotumete > detaliau". > Jei nuspaudziate '9', jus sujungiamas itin brangia linija (apie 20 > GBP=110 > LTL per minute). Po sujungimo, net jei is karto padedate rageli, pokalbis > bus automatiskai sujungtas maziausiai 5 minutems, ko pasekoje pokalbio > kaina sieks 100 GBP (570 LTL). Jeigu liekate prisijunges, po 11 minuciu > irasytas balsas paprasto ivesti savo pasto koda ir namo numeri. Dar po 2 > minuciu pasigirsta pranesimas: "Atsiprasome, bet jus nesate vienas is > laiminguju", po kurio pokalbis isjungiamas. Pasekmes: tokiu skambuciu > kaina siekia po 260 GBP (1,500 LTL). Kam panaudojami pasto indekso ir > namo > numerio duomenys lieka neaisku. British Telecom (Lietuvos Telekomo > analogo > Anglijoje) teigimu, sie skambuciai ateina is uz Didziosios Britanijos > ribu, > ir British Telecom yra nepajegus ju sustabdyti. Vienintelis sprendimas > yra padeti rageli pries surenkant '9'. Jei jus pasieks panasaus turinio > skambutis, nedvejodami padekite rageli ir jokiais budais nespauskite > '9'!
Emerencija
2007 03 14, 15:19
Ka tik gavau zinute: Mama kuo skubiau paskambink siuo numeriu 860618246. Papuoliau i beda. Tik vaiku deja neturiu
QUOTE(una-art @ 2007 02 22, 00:21) Mano vaikiukas kelis kart nušvito iš laimės ,gavęs žinutes ,kad TOPO centre laimėjo 1000 lt. Tai buvo ne vieną kartą.Dievulėliau, koks jis buvo laimingas ! Bet paaiškinau,kad taip nebūna, jei nieko nesi pirkęs ,nesi pildęs anketos ,o be to nepilnamečiai negali dalyvauti tokiose loterijose. Mano mergaitė irgi buvo gavus tokių žinučių, ir ne vieną  Bet gerai, kad ji apie tokius telefoninius sukčius žino ir nepatikėjo jų šitais "laimėjimais"
Bittersweet
2007 03 14, 16:35
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 03 14, 17:19) Ka tik gavau zinute: Mama kuo skubiau paskambink siuo numeriu 860618246. Papuoliau i beda. Tik vaiku deja neturiu  esu gavus maziausiai 5 tokias ir panasias sms,vaiku irgi neturiu  siaip tai bjauru aisku,visokiu issigimeliu pasitaiko
gutė pinkutė
2007 03 14, 16:53
Mano mama irgi neperseniausiai gavo tai is kart man paskambino ar viskas gerai pasiklaust, o vyrui tai si savaitgali atejo, tai tas is kart policijei pranese, ir jie tada blokuoja ta nr, tai manu daugiau galetų kas skambint ir pranesinet, tai gal mažiau vaikų ir bobučių užkibtų ant šio kabliuko
Baronas
2007 03 24, 00:26
Labas,
Gal galite pasidalinti įspūdžiais kokių mobilių telefonų kompanijų tinklais dažniausiai šios žinutės eina - OMNITEL (Ekstra, Ežys ar kt.), BITĖ (Labas ar kt.) ar TELE2 (Pildyk, Mažylis ar kt.).
Kiek girdėjau, kad dažniausiai siunčia tokias žinutes tame tinkle, kuriame jos buna nemokamos arba už "pora" centų, kad sukčiams kuo mažiau už išsiuntimą reikėtų mokėti ir kuo daugiau jie galėtų jų pasiųsti nemokamai ar "kuo pigiau".
Nuo to priklausys kokios mobilios kompanijos telefono tinklą man reiks parinkti savo vaikui.
Ačiū Su pagarba, Vilius
El. paštas: barvil@gmail.com
Harienė
2007 04 02, 22:22
Manau, kad visi tinklai vienodai "susitepę" tokio tipo sms. Pati esu Tele2 abonentė, tai porą kartų teko kažką "laimėti". Tarnybinis telefonas - Omnitel, tai juo vaikas pagalbos "prašė". Buvo graudžiai juokinga, kai pusvalandžio bėgyje du bendradarbiai (abu vyrai) gavo sms "Mama, padėk ir t.t." - Jų telefono nr. tik paskutiniu skaičiumi skiriasi. Pažįstama draugauja su Bite. Taip pat yra gavusi panašių žinučių. Tai ir išeina, kad į balą kritęs, sausas neatsikelsi. - Kokį operatorių vaikui beparinktumėt, nuo fišingo jo neapsaugosit. Deja.
|
|