Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko hiperaktyvumas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
spaika
turiu toki klausimeli. Mano vaikas(8m.) kaip visi vaikai - judrus ir neklauzada, bet kartais tiesiog perzengia visas ribas, visai nenusedi vietoje ir negali sukaupti demesio net normaliai pavalgyti. Ypac problema paastrejo pradejus lankyti mokykla. vaikas gabus, taciau tas nesugebejimas susikaupti labai trukdo mokytis.
gydytoja man uzsimine, kad jam gali buti hiperaktyvumas, bet nieko tiksliai negalejo pasakyti. tiesiog nuramino mane, kad tai nera del mano kaltes ar blogo auklejimo. gal kas zino daugiau apie sia problema? Gal žinot kokių būdų jam ( ir man biggrin.gif ) padėti?
Alchemie
Labas,
sia tema, gana daug mamos rase prie psihologo konsultacijos. Hiperaktyvuma nustato po tyrimu , o ne is akies. paskaityk ta tema, manau, kad daug klausimu tau bus atsakyta
Džinė
QUOTE(spaika @ 2006 04 28, 19:32)
turiu toki klausimeli. Mano vaikas(8m.) kaip visi vaikai - judrus ir neklauzada, bet kartais tiesiog perzengia visas ribas, visai nenusedi vietoje ir negali sukaupti demesio net normaliai pavalgyti. Ypac problema paastrejo pradejus lankyti mokykla. vaikas gabus, taciau tas nesugebejimas susikaupti labai trukdo mokytis.
gydytoja man uzsimine, kad jam gali buti hiperaktyvumas, bet nieko tiksliai negalejo pasakyti. tiesiog nuramino mane, kad tai nera del mano kaltes ar blogo auklejimo. gal kas zino daugiau apie sia problema? Gal žinot kokių būdų jam ( ir man  biggrin.gif ) padėti?
*

Mano vyriausias vaikas yra hiperaktyvus. Taip, tokiem vaikam - labai sunku nusėdėti suole per pamokas. Bet kadangi mes į mokyklą atėjome " su tokia diagnoze ", tai mokytoja paprasčiausiai jam leido pasivaikščioti po klasę, kai jau jis nenusėdėdavo hihihi.gif nors ta pamokėlė tetrukdavo - 30 minučių.
Dabar jam jau tuoj 15 - ka, aš jį leidau į savigynos sportą. Ten jis pilnai " išsikrauna ", ir problemos kaip ir nėr - tik pati nepadaryk iš vaiko kokio tai ligonio, ar didelio burbulo mirksiukas.gif
ziza
Tokiems vaikiukams reikia duoti veiklos ar į kokį sportinį būrelį užrašyti, kad jie tą savo energiją išeikvotu, tada visiems būna ramiau smile.gif O šiaip, tai su metais jie apsiramina.
Springlet
Tokiems vaikuciams labai svarbu dienos rezimas, ypac poilsis. Dar namuose svarbu tinkamai organizuoti mokymosi vieta, kad nebutu demesi blaskanciu daiktu, garsu...
Ir svarbiausiai, kad su jais reikia bendrauti kaip su draugais, autoritariniu auklejimu nieko nepasieksi mirksiukas.gif
Vakar maciau laida, kurioje dabar zymus zmogus Norbekovas pasakojo, kaip ji vaikysteje vadindavo ryzu velniu ir jis toks ir buvo, ir mokesi dvejetais, jau net norejo is mokyklos ismesti. Kol viena diena ji pasikviete mokyklos direktore (po pokalbio su mama) ir pasake, kad jis pats sauniausias, pats protingiausias, zodziu, pats pats smile.gif Po dvieju metu jis tapo mokykloje fizikos olimpiados nugaletoju, ir miesto, ir net respublikos mastu.
Siuo pavyzdziu norejau pasakyti, kad vaiko vertinimas labi svarbus. Ir tevai, ir mokytojai to neturetu pamirsti mirksiukas.gif
neringule
mano dickiui bus 8 metai,hyperaktyvumas diognozuotas,beveik pries 2 metus.zodziu nelaukiu mokyklos ziauriai,nes prasides vel nesamones,gal kas gali patarti i kokius burelius ji leisti ar siaip ?
kamiliuke
QUOTE(ziza @ 2006 07 01, 19:52)
Tokiems vaikiukams reikia duoti veiklos ar į kokį sportinį būrelį užrašyti, kad jie tą savo energiją išeikvotu, tada visiems būna ramiau smile.gif O šiaip, tai su metais jie apsiramina.
*

O jei veiklos nenori,o išėjęs į lauką kiaulysčių prikrečia kai einam kartu,o pas mus kieme mokyklos stadijonas tai jis krosą bėga apibėga pora ratų ir tada jau ramu ramu
gintare2001
sveikos mamytes biggrin.gif sunus lanko pries mokykline, grupe neuz kalnu pirmoji klase namuose nebesusikalbam niekas jam neidomu niekuo neuzsiima pastoviai susierzines piktas ,nustojo valgyti ,niekas jam neskanu.nuejau i darzeli pasikalbeti su aukletoja ten vaikas geras ,pasake kad tai galetu buti septinmecio krize.gal kas susidure su panasiu atveju?
N-e-r-i-n-g-a
... auga...reikia vitaminų, veiklos (išsilakstyti, išsidūkti), darbų (namų ruošos) mirksiukas.gif ir viskas bus OK smile.gif Sėkmės.
lynn
Dazniausiai vaikai isauga savo "hyper aktyvuma".

Orai atsilo, manau reiketu maziau televizoriaus ir kompiuterio, o daugiau lakstymo ir issidukimo su draugais lauke. Tuo labiau, kad berniukas, jie didesni padauzos dazniausiai buna 4u.gif

Nors mano dukryte irgi velniu priedus... Jai nieko nereikia tik lekti pas drauges, o jei sedi namie tai pastoviai burbuliuoja kanors panoseje ir strapalioja... Kaip mane erzina tas nuolatinis jos niuniavimas ir stripinejimas... doh.gif Bet ji - vaikas, reikia suimti save i rankas. Tik kaip tai padaryti, ypac kai grizti po darbo pavarges.... ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.