gydytoja man uzsimine, kad jam gali buti hiperaktyvumas, bet nieko tiksliai negalejo pasakyti. tiesiog nuramino mane, kad tai nera del mano kaltes ar blogo auklejimo. gal kas zino daugiau apie sia problema? Gal žinot kokių būdų jam ( ir man
turiu toki klausimeli. Mano vaikas(8m.) kaip visi vaikai - judrus ir neklauzada, bet kartais tiesiog perzengia visas ribas, visai nenusedi vietoje ir negali sukaupti demesio net normaliai pavalgyti. Ypac problema paastrejo pradejus lankyti mokykla. vaikas gabus, taciau tas nesugebejimas susikaupti labai trukdo mokytis.
gydytoja man uzsimine, kad jam gali buti hiperaktyvumas, bet nieko tiksliai negalejo pasakyti. tiesiog nuramino mane, kad tai nera del mano kaltes ar blogo auklejimo. gal kas zino daugiau apie sia problema? Gal žinot kokių būdų jam ( ir man
Labas,
sia tema, gana daug mamos rase prie psihologo konsultacijos. Hiperaktyvuma nustato po tyrimu , o ne is akies. paskaityk ta tema, manau, kad daug klausimu tau bus atsakyta QUOTE(spaika @ 2006 04 28, 19:32) turiu toki klausimeli. Mano vaikas(8m.) kaip visi vaikai - judrus ir neklauzada, bet kartais tiesiog perzengia visas ribas, visai nenusedi vietoje ir negali sukaupti demesio net normaliai pavalgyti. Ypac problema paastrejo pradejus lankyti mokykla. vaikas gabus, taciau tas nesugebejimas susikaupti labai trukdo mokytis. gydytoja man uzsimine, kad jam gali buti hiperaktyvumas, bet nieko tiksliai negalejo pasakyti. tiesiog nuramino mane, kad tai nera del mano kaltes ar blogo auklejimo. gal kas zino daugiau apie sia problema? Gal žinot kokių būdų jam ( ir man Mano vyriausias vaikas yra hiperaktyvus. Taip, tokiem vaikam - labai sunku nusėdėti suole per pamokas. Bet kadangi mes į mokyklą atėjome " su tokia diagnoze ", tai mokytoja paprasčiausiai jam leido pasivaikščioti po klasę, kai jau jis nenusėdėdavo Dabar jam jau tuoj 15 - ka, aš jį leidau į savigynos sportą. Ten jis pilnai " išsikrauna ", ir problemos kaip ir nėr - tik pati nepadaryk iš vaiko kokio tai ligonio, ar didelio burbulo
Tokiems vaikiukams reikia duoti veiklos ar į kokį sportinį būrelį užrašyti, kad jie tą savo energiją išeikvotu, tada visiems būna ramiau
Tokiems vaikuciams labai svarbu dienos rezimas, ypac poilsis. Dar namuose svarbu tinkamai organizuoti mokymosi vieta, kad nebutu demesi blaskanciu daiktu, garsu...
Ir svarbiausiai, kad su jais reikia bendrauti kaip su draugais, autoritariniu auklejimu nieko nepasieksi Vakar maciau laida, kurioje dabar zymus zmogus Norbekovas pasakojo, kaip ji vaikysteje vadindavo ryzu velniu ir jis toks ir buvo, ir mokesi dvejetais, jau net norejo is mokyklos ismesti. Kol viena diena ji pasikviete mokyklos direktore (po pokalbio su mama) ir pasake, kad jis pats sauniausias, pats protingiausias, zodziu, pats pats Siuo pavyzdziu norejau pasakyti, kad vaiko vertinimas labi svarbus. Ir tevai, ir mokytojai to neturetu pamirsti
mano dickiui bus 8 metai,hyperaktyvumas diognozuotas,beveik pries 2 metus.zodziu nelaukiu mokyklos ziauriai,nes prasides vel nesamones,gal kas gali patarti i kokius burelius ji leisti ar siaip ?
QUOTE(ziza @ 2006 07 01, 19:52) Tokiems vaikiukams reikia duoti veiklos ar į kokį sportinį būrelį užrašyti, kad jie tą savo energiją išeikvotu, tada visiems būna ramiau O jei veiklos nenori,o išėjęs į lauką kiaulysčių prikrečia kai einam kartu,o pas mus kieme mokyklos stadijonas tai jis krosą bėga apibėga pora ratų ir tada jau ramu ramu
sveikos mamytes
... auga...reikia vitaminų, veiklos (išsilakstyti, išsidūkti), darbų (namų ruošos)
Dazniausiai vaikai isauga savo "hyper aktyvuma".
Orai atsilo, manau reiketu maziau televizoriaus ir kompiuterio, o daugiau lakstymo ir issidukimo su draugais lauke. Tuo labiau, kad berniukas, jie didesni padauzos dazniausiai buna Nors mano dukryte irgi velniu priedus... Jai nieko nereikia tik lekti pas drauges, o jei sedi namie tai pastoviai burbuliuoja kanors panoseje ir strapalioja... Kaip mane erzina tas nuolatinis jos niuniavimas ir stripinejimas... |