sokoladinuke
2008 11 19, 19:49
QUOTE(Rencike @ 2006 04 30, 23:13) Aš turiu vieną iš tokių patarimų, bent mano sūnui veikia, nes jis didelis nevalgiukas. Tai leidžiu padėti daryti valgyti, pavyzdžiuio užlankstyti kaldūnus, volioti virtinukus, dėti juos į puodą, keptuvę, prižiūrint aišku. Labai gerai tada valgo, nes pats padėjo daryti. tureciau viena patarima...as turiu broli uz save 11 metu jaunes, taigi kai jis dar kokiu 3 metu taip pat paniskai bijodavo kirptis, ir viena karta nuejo i kirpykla kartu su teciu, juos kirpo vienu metu, o dar kartelis buvo kai nuvedem i kirpykla ir ten kirpejas pavaisino ledais, tai po to karto prasydavosi tik i ta kirpykla, "kur dedis dave ledu", nuo to karto nebebijojo kirptis.tai galit nusinesti slaptai koki megstama saldumyna, ir sutarti su kirpeja kad p"pavaisintu"jusu vaika Papildyta:QUOTE(Rencike @ 2006 04 30, 23:13) Aš turiu vieną iš tokių patarimų, bent mano sūnui veikia, nes jis didelis nevalgiukas. Tai leidžiu padėti daryti valgyti, pavyzdžiuio užlankstyti kaldūnus, volioti virtinukus, dėti juos į puodą, keptuvę, prižiūrint aišku. Labai gerai tada valgo, nes pats padėjo daryti. tureciau viena patarima...as turiu broli uz save 11 metu jaunes, taigi kai jis dar kokiu 3 metu taip pat paniskai bijodavo kirptis, ir viena karta nuejo i kirpykla kartu su teciu, juos kirpo vienu metu, o dar kartelis buvo kai nuvedem i kirpykla ir ten kirpejas pavaisino ledais, tai po to karto prasydavosi tik i ta kirpykla, "kur dedis dave ledu", nuo to karto nebebijojo kirptis.tai galit nusinesti slaptai koki megstama saldumyna, ir sutarti su kirpeja kad p"pavaisintu"jusu vaika p.s. pirmais sumaisiau zinute, i kuria norejau atsakyti
laumele
2008 11 26, 08:26
su valgymu visaip buna . mums lengviausia ziema . uz lango yra lesyklele mato pauksciukus lesancius ir ji su kompanija uzkandziauja . plaukus kirpti padeda geras pavyzdys . is pradziu ''apkerpu '' teti , arba broli , o tada jau butinai nori ir ji buti grazi .
Vendetta
2008 12 18, 14:49
Mes plaukus kirpti savo bičą taip prisipratinom: iš pradžių su tėčiu eidavo visada, po to išsirinko mėgstamą kirpėją, tai pas ją ir su manim jau nueina. Dėl žailų prekybos centre, tai eidami į parduotuvę visada susitariam, kad šiandien jokių žaislų nepirksim. Ir tikrai neperku, bet visada leidžiu kokį sūrelį ar kinderį, ar sulčių (ar pan.) pasiimti. O žaisliuką susitariam kad pirksim kai tetis ar mama algą gaus (žinoma, kad gavusi algą nerėkiu - davai varom, pirksim). Tuome parduotuvėj jokių problemų nekyla - jis tik pažiūri žaisliukus ir viskas. Kol kas jokių isterikų nepasitaikė. Svarbu kantrybė ir nuoseklumas. Vieną kartą bandė: pasiėmė žaislą, bet aš pasakiau, kad jo nepirksiu. Jis sako: pirksi. Laikė kol iki kasos nuėjom, padėjo kasininkei, o aš ramiai pasakiau kasininkei, kad šito mes neimsime. Sūnus prdėjo rėkti, bet aš ramiu veidu sakau jam: "Juk aš tau sakiau, kad šiandien mes žaislų nepirksim". Aplinkiniams gal ir žiauriai atrodė (ir man širdis skaudėjo, kad tokia ragana esu, ir tas žaislas ne kaži kiek kainavo), bet rezultatas toks, kad dabar JOKIŲ PROBLEMŲ. Dėl pomėgių čia kažkas rašė - manau, kad reikia į vaiką įsiklausyti ir leisti jam užsiimti tuo, kas jam prie širdies, o ne tėvams prie širdies. Daug tokių atvejų, kad lanko, lanko, o po to užsispiria ir ne pro kur. Pareiškia: "nebelankysiu, nors užmuškit".
Limcamca
2008 12 18, 23:38
QUOTE(ignasser @ 2008 10 31, 15:08) Siūlau klausyti ko vaikas nori, padėti jam realizuoti ir išbandyti save kuo daugiau sričių. O viską pabandę, jie tikrai supras, kas jiems iš tiesų patink. Sutinku su jūsų nuomone Dėl žaislų, pas mus paprasta: nori naujų? Tada atsikratome pirmiausia senais namie. Arba parduodam, arba į labdaros parduotuvę išnešam, arba nebetinkamus niekam į konteinerį išmetam. Ir tik tada renkamės naujus
Karalienė_Margo
2008 12 19, 20:29
del pomegiu,as tik uz tai,kad vaikas noretu,o ne tevai lieptu,nors velgi,atsimusam i ta pati:visi vaikai skirtingi  vieniems vaikams reikia to paskatinimo/privertimo pabaigti ka pradejo,kiti vaikai tevus keikia visa gyvenima uz tai del zaislu kolkas nekyla problemu.bet kai pauges,neisvengsim ir mes  kolkas esu tokios nuomones:vaikui duosiu isisrinkti is vienos lentynos ar sakykim rusies(saldainiu,daiktu ar dar ko,kas tuo metu mano manymu yra pakankama),taigi,jei vaiko tas netenkina,jis gali nusiziureti daikta,saldaini ar dar koki biesa ir taupyti  paprastai turetu po keliu uzgaidu suvokti kaip ateina pinigas ir kur ji geriau padeti  na nezinau kiek tai pasiteisins ir ar isvis pasiteisins,bet siuo momentu man atrodo,kad as auklesiu butent taip
Dominykos
2009 01 28, 11:51
QUOTE(Rencike @ 2006 04 30, 21:13) Aš turiu vieną iš tokių patarimų, bent mano sūnui veikia, nes jis didelis nevalgiukas. Tai leidžiu padėti daryti valgyti, pavyzdžiuio užlankstyti kaldūnus, volioti virtinukus, dėti juos į puodą, keptuvę, prižiūrint aišku. Labai gerai tada valgo, nes pats padėjo daryti. Geras, cia puikus pavyzdys kaip galima vienu suviu du zuikis nusauti, pirmas vaikas valgo, o antras mokinasi ir bendrauja su mama saunu Papildyta:QUOTE(LĖTA @ 2008 12 18, 14:49) Dėl žailų prekybos centre, tai eidami į parduotuvę visada susitariam, kad šiandien jokių žaislų nepirksim. Ir tikrai neperku, bet visada leidžiu kokį sūrelį ar kinderį, ar sulčių (ar pan.) pasiimti. O žaisliuką susitariam kad pirksim kai tetis ar mama algą gaus (žinoma, kad gavusi algą nerėkiu - davai varom, pirksim). Tuome parduotuvėj jokių problemų nekyla - jis tik pažiūri žaisliukus ir viskas. Labas, palyginus su mano drauges vaiku tavo vaikas "auksinis" nors mano drauge pati kalta augino ji silknamio salygomis o dabar kencia. Tu gerai padariai, kad nenusileidai ir buvai truputeli griezta, tai vaika pristabdo  Sekmes  Redaguota moderatoriaus: sutrumpintas cituojamas tekstas
Anita35
2009 01 29, 09:08
O as irgi priejau išvados, kad jei vaikutis jau didesnis, reiktu jo nuomones klausyti, o ne savo svaoje jam pirsti ( cia kas liecia draugus,profesija ir panasiai)
Redaguota moderatoriaus: pašalinta nuoroda į asmeninį tinklapį
Kristinaki
2009 02 16, 17:40
Matau, kad niekas neturi problemu einant miegoti  , bet mes oi kaip turejom, niu kol uzmigdavom tai visko prasimanyt teko. Taigi, karta papasakojau, kad ant dukrytes lovos krastelio gyvena juodas sapnu katinelis vardu Nilsas, kuris vaikam i ausyte seka pasakele, o vaikutis ja kaip sapneli mato, bet jis laaabai baikstus ir prie vaiko prieina tik tada kai jis neziuri ir guli nejudedamas  nepatikesit - suveiek uztikrintai, manoji baisiai norejo ta pasakele isgirst ir guledavo uzsimerkus nekrutedama tol kol nejucia uzmigdavo. o jei kantrybes pritrukdavo, tai sakydavau, kad jau Nilsas visai prie ausytes buvo, bet tu ji isgasdinai.. Nebeturim problemu uzmigti  Dabar jai jau 5 m., bet vis dar vakarais papraso, kad Nilsas atsiustu sapneli apie gelytes, princeses ar koki kitoki pagal tos dienos nuotaikas..
vinipukas
2009 02 22, 14:15
Va mes taip pat turėjom problemėlę dėl kirpimo su vyresnėliu. Baisiai jau jis bijojo tos procedūros, tai aš buvau įsigudrinus kirpti jam miegant. Nukerpu būdavo vieną šonelį, apverčiu vaikutį ir kitą šonelį apkerpu. O kai jau buvo kažkur dvimetis, tai pirma stebėdavo tėtį kaip kerpu po to jau jis sėsdavo. Iš pradžių buvo visko ir ašarojo ir drebėjo, bet ką padarysi apkirp vistiek reikia.Tai kirpau su mašinėle ir kuo trumpiau, kad tik rečiau tą procedūrą kartoti. Su maistu tai labai esu laiminga kad nei vienam vaikui nereikėjo kišti,ir niekada nekišau per prievartą. Nepavalgė pusryčių, pietus sukis ir dar paprašys. Ypač po pasivaikščiojimo lauke. Nevalgiadieniai būdavo kai sirgdavo. Ir tuomet nekišau, svarbu tik kad daug gertų. Prisiminkit ar kai sergat patys labai jau valgot? A? Dėl vaikų pasirinkimo groti ar negroti, sportuoti ar šokti, ,manau čia reikėtų įsiklausyti į vaiko noriu ar nėnoriu. Nemanau kad labai būtumėt patenkinti kai vaikas jau užaugęs prikaišiotų jums kad jis per savo vaikystę ar paauglystę nieko taip ir nepamatė tik natas ar bėgimo trasą. Siūlyčiau susėsti ir su vaiku pabandyti aptarti galimas jo gyvenime perspektyvas jei jis pvz imtusi sportininko ar muzikanto ar pan. karjeros. Visiem sekmės auginant vaikus ir sprendžiant jų problemas
burbuliukas:)
2009 03 03, 19:51
 Mano dukrytei dar tik 9 mėnesiai. Todėl kai noriu, kad darytų viską, ką nori jos mamytė, stengiuosi kalbinti ir bendrauti su vaiku.
giedre g
2009 03 20, 21:00
mes taip pat kerpames vaiku kirpykloje ir esam laaaabai patenkinti.
adriatic
2009 04 05, 21:01
Maniskis nevalgiukas, bet neseniai mociute atrado kas jam rupi, jis nori buti stiprus, tai kai nenori valgyt mes visi jam paaiskinam kad jis tada negales buti stipriu ir dazniausiai pavyksta, nebutinai pats ima valgyt, bet pamaitint jau tada imanoma kai jis susimasto, o gal cia rimtai silpnutis tapsiu nevalges  o del kirpimosi, tai namie nukrpt negaliu  didziausia tragedija, o kirpykloj nuo 1 metu kerpam, sedi kazkuriam is musu ant keliu, pradzioj kitas, kol kerpa kirpeja, bandydavo ji uzimt kazkuo, dabar jau gan ramiai issedi, ten aplinka neiprasta, jam idomiau, nes namie ir ta pati kirpeja nelabai gali susitvarkyt  nors ir kirpeja jis puikiai pazysta, tai gal tas irgi kazkiek padeda
Maniškis nevalgiukas, kai būdavo mažas tai valgydavom su knygutėm, pasakom, lektuvais ir ko tik neprigalvodavom  Augdamas vaikas atsirinko ką valgys o ko ne, tai dabar situacija pagerėjo, valgo geriau bet tik kas patinka  Mums labai padėda posakis "Mamytė ruošė, stengesi, o kas dabar valgys?" Kažkaip trimetis užkimba ant šios frazės ir nors nelabai nori, vis tiek seda, nes mamytė stengėsi O į kirpyklą einam nuo metukų, iš pradžių nelabai graži šukuosena gaudavosi, bet tai tik kirpėja pastebėdavo  Su kiekvienų kartų vaikas vis ilgiau išsedėdavo kedėj, o dabar tai be problemų, sedi kiek reik  Visoms patariu pratint prie kirpyklos, vaikai greit pripranta
Astulka*
2009 05 27, 14:22
QUOTE(giedre g @ 2009 03 20, 21:00) mes taip pat kerpames vaiku kirpykloje ir esam laaaabai patenkinti.  Mes irgi, po pirmo karto is kirpyklos vaikas ir mama isejo slapi, bet dabar jau galime ramiai ir filmukus paziureti,
Flaxkids
2009 06 16, 14:20
Na mes tai savo berniuka 10 men apkirpom su skutimosi masinele  na aisku nevisa plikai, bet tik aplinkui galvyte grifkute paausiuku ir panasiai darem kaip futbolisto sukuosens su skiautere  na tai patikekit kaip jam buvo ta masinele birzgianti idomu ir jis neleido kerpamas tai i rankas idaviau savo plauku dziovintuva  nuo vieno aparato demesi nukreipiau su kitu aparatu, kartais duodu lygintuva  AISKU NEIJUNGTA!!!!!  ir gaunasi po kirpimo verry stylish boy
crazy4you
2009 08 01, 13:43
Mes tai nuo mazens pratinam, jei kur negalima list, tai kitos veiklos susirast... Zodziu demesi nukreipdavom i kitus dalykus. Ale ivalde sita mena ir jei ko klausi, tai taip moka issukt, jei nenori atsakyt  Zodziu ne vien darbais nusukt ismoko, bet ir liezuviu
Menesiena2009
2009 08 30, 10:33
vesdama savo mazyli i kirpykla sekdavau pasaka, sekdavau ilgai , ilgai kol ji apkirbdavo. Tuomet isejus is kirpyklos si pasaka turedavo tesini. Aisku pasaka budavo kuriama mano pacios. Si pasaka ivardindavo kitus seimos narius , ju nenora eiti pas gydytojus , kirpejus. Po to psaka mokydavo , kaip smagu buti apsikirpusiais, kaip smagu isejus is gydytoju kabineto.......ir taip toliau. Man pavykdavo sis metodas ilgai , ilgai.
DijaDeima
2009 08 31, 22:35
O,gal kas turit kokiu ideju,kaip suristi,susukuoti mergyte,niekaip nesileidzia,jei isegu saguty,tai 1min.pabuna Suveikia tik tada,kai kur einam ir pasakau,kad nesusukuotos,nesuristos nesivesiu.
vikusituka
2009 09 01, 13:14
pagal jusu pasakojimus man jau darosi baisu  kaip reikes susitvarkyti su savo maziaus principais
mama_gulbe
2009 09 25, 16:58
QUOTE(DijaDeima @ 2009 08 31, 23:35) O,gal kas turit kokiu ideju,kaip suristi,susukuoti mergyte,niekaip nesileidzia,jei isegu saguty,tai 1min.pabuna Suveikia tik tada,kai kur einam ir pasakau,kad nesusukuotos,nesuristos nesivesiu. o palaidais plaukuciais negali eiti, biski brukst sepeciu per plaukucius ir grazu
Krisanta
2009 09 25, 18:17
QUOTE(mama_gulbe @ 2009 09 25, 18:58) o palaidais plaukuciais negali eiti, biski brukst sepeciu per plaukucius ir grazu  Nemanau, kad mokykloje palaidais labai jau patogu...
shopmania
2009 10 02, 12:24
As tai mokinuos is koleges. Pvz.: 1. nevalge sriubos 4 m. vaikutis- tai pasake, kad ten ideta specialiu ingredientu, kurie skatina greita begima, arba, kurie didina raumenis (aisku, juokinga, kai mazylis, bando rodyt savo raumenukus, bet nori but panasus i teti.) 2. kas ryta sunkiai keliasi, tad mama zaisdama apsimeta kokiu personazu ir praso atsikelti.
Manau viska zaidimo forma galima pasiekti!
Sekmes!
Amaterasu
2009 10 12, 13:21
Manau,kad svarbiausia su vaikeliu elgtis kaip su zmogumi, ne kip su suniuku : be jokiu "kuti-muti".Kalbeti tai, ka galvoji, ziureti jam i akis, jei vaikas dar iki dvieju metuku, stengtis nevartoti neiginiu, o daugiau nukreipiancisu sakinius ir but vaiko draugu, ne aiskintoju...
sagute2
2009 10 23, 12:43
QUOTE(luokė @ 2006 05 02, 14:08) o dėl valgio. dabar jau gražiuoju valgo, o kai buvo mažesnė, tiesiog nekišdavau- nenori, nereikia. labai greit atbėgdavo pati. čia buvo pati geriausia diplomatija As irgi pradzioj kisdavau maista, o po to pati pavargau, jau kiekvienam valgymas slege labiau mane jei mano vaika. Pirmi sauksteliai visalaik pas mus prasilauzymas, bet jei ir toliau nenori tai ir nekisdavau. Po to net specialiai pradejau koses virt per puse maziau, kad sau nervus nuraminciau, atseit atrodo kad suvalge. Tai sumaitinu ta maza kieki, ziuriu kad kartais net pritrukdavo jam, bet daugiau neduodavau. Dabar jau ziojasi drasiai ir beveik noriai
Pavasarine
2009 10 28, 13:39
Mano nuomone tokia, kad nieko nereikia daryt vaikuciui per prievarta. Jei nevalgo, tegu isalksta, jei nemiega, tegu pavargsta ir uzmigs pats. Del kirpyklu, tai bandem gal 1,5 m nuvest. Vaikutis kategoriskai pries buvo. Kirpeja net nebande jo kirpt. Pasake, kad jei norim iki pirmos klases neatvest i kirpykla, galim verkianti kirpt. Tad iki dabar (2m) kepru pati. Is pradziu kirpau mieganti, nes vaikui kirpimas kazkodel atrode kaip kokia egzekucija. Bet, susidariau tokia nuomone, kad su amzium jis vis labiau atsipalaiduoja ir leidziasi liestis prie jo galvytes tiek kerpant, tiek plaunant. Manau, kad tiek kalbant apie vaikus, tiek apie mus pacius (suaugusius), reikia kuo daugiau klausytis savo organizmo, neisikalti kazkokiu taisykliu ir pagal jas gyventi.
Gera-mama
2009 10 29, 19:36
Visiškai sutinku, kad per prievartą sunku pasiekt teigiamų rezultatų. Manau, kad vaikui labai svarbu nusistovėjęs ritmas, svarbu laiku valgyt, laiku miegot, jei per pusryčius nenori valgyt, mes nekamšom sausainukų, sūrelių ar dar ko nors iki pietų, nieko neatsitiks, jei vaikas išalks, tiesiog kitą kart žinos kad yra laikas valgyt, laikas miegot ir t.t O į kirpyklą mes keliaujam kartu, kol aš sėdžiu nudažytais plaukais, mažė kerpama, tada kerpa mane. Svarbu kad kirpėja kantri ir maloni būtų, mes prisinešam žurnaliukų, pieštukų, viską paverčiam žaidimu, o pirmą kartą keliavom su panašaus amžiaus pusbroliu, pirmiau apsikirpo pusbrolis, tada ir mano pupai buvo drąsiau
Selga007
2009 11 17, 13:32
Musu laukia sunkus isbandymas.. kirpykla  Bet manau, jei graziai su vaiku bendrausi tai viskas bus ok. Del maitinimo as irgi tokios pat nuomones.. jei nevalgo pats kaltas, nereikia oziotis.. Jei mano vaikas nenori valgyti, as dar kita kompromisa randu.. Pasiulau jam paciam valgyti... Jis td su dziaugsmu pats pradeda valgyti.. aisku viskas isterlioa buna ir pan
Siurbelyte
2009 12 02, 13:59
Kai noriu sumaitint deserta, maze pamaciusi sauksteli pradeda siukiot galvyte, sakau "cia uogytes" (nesvarbu, kad uogos su varskyte  ). Visad suveikia  Bet niekad nemeluoju, kai pvz duodu kose ar darzoviene.
kristinukas :)
2009 12 06, 22:38
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 01, 10:58) Man būt labai smagu sulaukti patarimo, ką galėčiau panaudoti norint nukirpti vaiką? Nes prie galvos neprisileidžia visiškai, nei plauti, nei šukuoti, nei tuo labiau kirpti  sunu kirpdavau mieganti  . kitaip budavo daug asaru. kai kiek paaugo, uzsimane buti toks kaip tetis ir dede (mano brolis). as juos kirpdavau su masinele. taip ir prasilauzem. kai nenoredavo gerti vaistu ar valgyti, sakydavau "gerai, tada atiduosiu teciui (diedukui, mociutei ir t.t.). kadangi budavo gaila kitiems atiduoti, tai suvalgydavo pats. su galvos plovimu dar ir dabar daug triuksmo, nieko nepavyksta padaryti. tik ismokau greitai plauti, kad trumpiau triuksmautu
saulytek
2009 12 10, 19:50
QUOTE(Selga007 @ 2009 11 17, 14:32) Musu laukia sunkus isbandymas.. kirpykla  Bet manau, jei graziai su vaiku bendrausi tai viskas bus ok. Del maitinimo as irgi tokios pat nuomones.. jei nevalgo pats kaltas, nereikia oziotis.. Jei mano vaikas nenori valgyti, as dar kita kompromisa randu.. Pasiulau jam paciam valgyti... Jis td su dziaugsmu pats pradeda valgyti.. aisku viskas isterlioa buna ir pan  Tiek as, tiek kirpeja buvom nustebusios, kai mano 2.5 metu mazylis kuo puikiausiai issedejo kedeje, kol ji kirpo. Tikras saunuolis. Labai pergyvenau, buvau pasiruosusi paciam blogiausiui, bet viskas buvo ok ir jam labai patiko.
Lusiukas
2010 01 02, 16:57
Na, del galvos plovimo, tai mes pagaliau issprendem ta problema  . MB is Norvegijos parveze toki snapeli ant galvytes uzdeti, kad vandenukas i akis nebegtu. Tai jau kaip maniskiui tiko!!! Iki to tai klyksmas budavo baisus, sienos skirdavosi, o dabar plaunam galva juokdamiesi, jam patinka dar kaip vandenukas nuo to snapelio krastu bega. Na panasiai kaip nuo skecio.  O anksciau, tai jokie mano prasymai pakelti galvyte, kad nebegtu vanduo buvo beprasmiai. Nieko per savo riksma negirdedavo. Tai jau plaudavau vaikui galva kuo reciau, nes bijojau, kad kaimynai vaiku teisiu neiskviestu O del kirpimo, tai mes dar tik du kartus ta procedura atlikom. Kadangi as nelabai moku, tai patikejau savo vyra mamai. Pirma karta kirpom 1,3 m. Surinkom visus karolius, kad turetu ka veikti, na bet veiklos uzteko tik pusei galvos apkirpti. Atsibodo. Tai nepatikesit, bet kita puse galvos buvo kirpta .... tualete leidziant makaluoti sepeciu po unitaza  . O antra karta tai gan ramiai apsikirpom, nes daviau sokoladini saldaini valgyti. O kadangi tai mums yra uzdrausti dalykai (del alergijos), tai laimingas kaip slyva buvo. Sedejo ramus kaip peliukas. Papildyta:Nezinau, gal tu maudyniu snapeliu ir Lietuvoje yra. Niekada neieskojau, o vyras atsitiktinau uzmate ir nupirko.
BlueFire
2010 01 14, 14:25
Galvos plovimas: irgi nemegsta, bet plaunu pacioj maudymo pabaigoj ir greit. Ir visada pries pildama vandenuka sakau, va dabar uzpilsiu, o dabar pamuilinsiu, nuskalausiu, ir argi taip baisu? Kadangi man nebaisu, ir jam nebaisu Plauku kirpimas: kai kerpu MB, maziu pasodinu jam ant keliu, tada biski teva pakerpu, va rodau kaip teciui kerpu, tada jau mazaji  labai patinka kad jau ji kaip ir teti kerpa Valgymas: badas pats geriausias vaistas  jei reikia sumaitinti koki nemegstama maista, pvz mesa, uztaikau kad butu bent kokias 3 valandas nevalges arba gerai lauke pabuves, sodinu i kede, pati valgau ir jam duodu, jei neima sakau daugiau negausi ir toliau pati sau valgau. Dazniausiai kai as baigiu savo porcija jau supranta kad nieko kito negaus ir pasiraukydamas, bet suvalgo kas paduota
September_Lady
2010 01 14, 15:38
QUOTE(saulytek @ 2009 12 10, 20:50) Tiek as, tiek kirpeja buvom nustebusios, kai mano 2.5 metu mazylis kuo puikiausiai issedejo kedeje, kol ji kirpo. Tikras saunuolis. Labai pergyvenau, buvau pasiruosusi paciam blogiausiui, bet viskas buvo ok ir jam labai patiko. Maniškis irgi panašaus amžiaus antrą vizitą pas kirpėją turėjo  galvojau išsigąs mašinėlės, bet nieko  (pirmas vizitas buvo apie 1metukų amžiaus, tai kirpėja atsisakė tiek verkiantį kirpti). Dabar kirpykloj nėra problemų, bet jei sugalvoju pati nukirpti tai monijasi, kaip išmano Galvos plauti neleidžia nei už ką  net maudytis prikalbinu, jei pažadu galvytės neplaut  ir tęsiu pažadą, nes seniau ant maudynių galo vistiek išplaudavau, tai žiūriu sekantį kartą jis jau ir maudytis neina, sako tu man galvą plausi Neišsprendžiu kol kas rimčiausios šiuo metu problemytės, tai kojų nagučių karpymas  miegančiam jau irgi nebeišeina, nes pradeda spardytis O šiaip stengiuosi su vaiku kalbėtis žmogiškai (ne vaikiškai), kad suprastų dėl ko yra prausiamasi, kerpamasi, valgoma, miegama ir panašiai
Coccinela
2010 01 25, 11:01
Aš prie vaiko valgymo nesikabinėju, jie nenori - tebūnie. Manau, mažiau problemų iškyla, kai su vaiku iš anksto yra aptariama, ką valgys, ką gaminsiu, ar norės ir pan.. Dėl miegojimo: einam gult kartu (turi 2x1m lovą), su tėčiu paskaitinėja knygas, o tada mama ateina "miegot". Biškį pasikučiuojam, po minutėlės atsuku nugarą ir sakau "aš dabar norie miegot. miegam". Jin man irgi nugarą atsuka ir nulūžta(m)  Pasikutinėjimus ir pasivoliojimus ryte padarom, kitaip vakaras iki begalybės užsitęstų. Kai kuriuos veiksmus padeda atlikti "aš greičiau!". Arba "žiūrėk, kaip aš moku" O šiaip aš neužsiiminėju kažkokio diplomatijom  Nesusikalbam gražiuoju, pasakau griežtai ir tada jokių diskusijų nebebūna, manęs ir ašaros nesugraudina. Nu, čia iš tų veiksmų kaip galvos plovimas ar vaistų gėrimas, kuriuos vis tiek reikės padaryt, tai kam dar gumą tempt su derybom.. Paskui pripranta ir žino, jei mama tokiu tonu pasakė, nieko nebelieka, kaip susitaikyti su padėtim
Išsiilgusi
2010 02 03, 17:23
QUOTE(Lusiukas @ 2010 01 02, 17:57) Na, del galvos plovimo, tai mes pagaliau issprendem ta problema  . MB is Norvegijos parveze toki snapeli ant galvytes uzdeti, kad vandenukas i akis nebegtu. Tai jau kaip maniskiui tiko!!! Iki to tai klyksmas budavo baisus, sienos skirdavosi, o dabar plaunam galva juokdamiesi, jam patinka dar kaip vandenukas nuo to snapelio krastu bega. Na panasiai kaip nuo skecio.  O anksciau, tai jokie mano prasymai pakelti galvyte, kad nebegtu vanduo buvo beprasmiai. Nieko per savo riksma negirdedavo. Tai jau plaudavau vaikui galva kuo reciau, nes bijojau, kad kaimynai vaiku teisiu neiskviestu Nezinau, gal tu maudyniu snapeliu ir Lietuvoje yra. Niekada neieskojau, o vyras atsitiktinau uzmate ir nupirko. Ojei, jei tik kur nors uzmatyciau toki daikta, bet LT niekur neteko nieko panasaus  Mes turim tokia pat problema su galvos plovimu - klykia, kaip skerdziamas, jam baisu, kad uzdus man atrodo. Kad per veida nebegtu atlosiam galva, bet per ta baisuma, neislaiko atloses, nors ir prilaikau pati, tai jei kokia srovele ant veido uzbega - vel isterija... Nusiplukiam abu kaskart  Gal kas mate, gal kur yra tokiu snapeliu?
Coccinela
2010 02 03, 19:01
Mano dukra galvos plovimo baimę įveikė baseine - su kitais vaikais pradėjo lįsti po vandens čiurkšlėm, vienas ant kito iš kibirėlio/laistytuvėlio pilstyt. Tuo pat metu namuos primokiau, kad galima vonioj atsigult ant nugaros. Dabar taip ir plaunam: išmuilinu, o jin atsigulus pasklaido vandeny tuos plaukus, pabaigoj dar perpilu greit švariu vandeniu ir problemos nebeliko
Rasakila
2010 02 22, 09:49
Pas mus taip pat buvo bėdos su galvos plovimu. Vandenį vyresnėlis leidžia pilti ant galvos, bet jau šampūną - jokiais būdais. Būdavo tariamės, plausim ne galvą - plausim plaukus  Arba plaudavau be šampūno, tik su vandeniu.  Vis geriau negu nieko O kartą vyras papirko - sako išplausim gražiai galvą - eisim siurprizo  Tai dabar plaunam su šampūnu, gražiai palenkia galvą atgal, aišku, saugom akis nuo putų. Tai išlipęs iš vonios vis klausia - o koks siurprizas šiandien bus? Aš nerėkiau O mažius tai net sušlapinti neleidžia savo plaukų. Bet, manau, kad išaugsim.
zarazna
2010 02 22, 12:53
Mano didysis labai bijodavo/nemėgdavo, bet būtent to, kad vanduo ant veiduko papuola. Tai kartą pasiūliau jam stebuklingą bučinį - "įsegiau" bučkį į kaktytę ir laikiau ten kol ploviau galvą (labai lengva nebuvo  ) - sakiau per bučinį vanduo ant veiduko nebėga. Padėjo...
Rasakila
2010 02 22, 14:30
QUOTE(zarazna @ 2010 02 22, 12:53) Mano didysis labai bijodavo/nemėgdavo, bet būtent to, kad vanduo ant veiduko papuola. Tai kartą pasiūliau jam stebuklingą bučinį - "įsegiau" bučkį į kaktytę ir laikiau ten kol ploviau galvą (labai lengva nebuvo  ) - sakiau per bučinį vanduo ant veiduko nebėga. Padėjo... Šaunuolė
Gytax01Halo
2010 03 07, 10:30
kadagi gyvenu labai arti juros ( sventojoje) tai kaip buvau mazas tai visa diena su polsiautoju vaikais lakstydavau  net valgyt visai kartais nenueidavau ir man gerai buvo nenumiriau , kaip vaikas nores valgyt ir pasiprasyt ( nebent labai mazas >5~6 metai) gi is bado nenumirs
QUOTE(Coccinela @ 2010 02 03, 19:01) Mano dukra galvos plovimo baimę įveikė baseine - su kitais vaikais pradėjo lįsti po vandens čiurkšlėm, vienas ant kito iš kibirėlio/laistytuvėlio pilstyt. Tuo pat metu namuos primokiau, kad galima vonioj atsigult ant nugaros. Dabar taip ir plaunam: išmuilinu, o jin atsigulus pasklaido vandeny tuos plaukus, pabaigoj dar perpilu greit švariu vandeniu ir problemos nebeliko  cia gera ideja  nes pas mus tai visas namas zino, kai as dukrai galva plaunu  baisiai rekia
QUOTE(Limcamca @ 2006 05 01, 10:58) Man būt labai smagu sulaukti patarimo, ką galėčiau panaudoti norint nukirpti vaiką? Nes prie galvos neprisileidžia visiškai, nei plauti, nei šukuoti, nei tuo labiau kirpti  virve:)
Hopeidea
2010 05 23, 01:10
QUOTE(Išsiilgusi @ 2010 02 03, 18:23) Ojei, jei tik kur nors uzmatyciau toki daikta, bet LT niekur neteko nieko panasaus  Mes turim tokia pat problema su galvos plovimu - klykia, kaip skerdziamas, jam baisu, kad uzdus man atrodo. Kad per veida nebegtu atlosiam galva, bet per ta baisuma, neislaiko atloses, nors ir prilaikau pati, tai jei kokia srovele ant veido uzbega - vel isterija... Nusiplukiam abu kaskart  Gal kas mate, gal kur yra tokiu snapeliu? Jau galima ir LT nusipirkti http://www.manospinta.lt/index.php?option=...5&Itemid=81Mano mažyliui dar anksti, o gal ir nereikės  Bet su pirmu tai vargelis būdavo..taip rėkdavo kai galvą plaudavome, kad kaimynai ateidavo pažiūrėti  O kai didesnis jau būdavo tai šaukdavo visu balsu : "gelbėkit, padėkit"
Dziurgita:)
2010 05 29, 13:21
O as tai pasigirsiu  , kad maniskis plaukioja ir nardo baseine nuo 2 men, tad su galvos plovimais ar apskritai vandeniu, neturime joookiu problemu
Fifux'e
2010 06 02, 12:17
QUOTE(zarazna @ 2010 02 22, 12:53) Mano didysis labai bijodavo/nemėgdavo, bet būtent to, kad vanduo ant veiduko papuola. Tai kartą pasiūliau jam stebuklingą bučinį - "įsegiau" bučkį į kaktytę ir laikiau ten kol ploviau galvą (labai lengva nebuvo  ) - sakiau per bučinį vanduo ant veiduko nebėga. Padėjo... super sugalvota  as tai dukrai duodu anr veiduko uzsideti maza ranksluotuka..ir viskas liuks buna o siep kad musiske kazko bijotu-nzn  pas mus tik beda su apsirengimu-nes tas netinka,tas negrazus,anas per ilgas,tas nesitempia ir pn  tai labai sunku tarp to laviruoti...ir niekaip nesiseka isnekinti mautis kartais tai ka as noriu,o ne ka ji
CiaRuta
2010 06 09, 21:46
QUOTE(Išsiilgusi @ 2010 02 03, 18:23) Ojei, jei tik kur nors uzmatyciau toki daikta, bet LT niekur neteko nieko panasaus  Mes turim tokia pat problema su galvos plovimu - klykia, kaip skerdziamas, jam baisu, kad uzdus man atrodo. Kad per veida nebegtu atlosiam galva, bet per ta baisuma, neislaiko atloses, nors ir prilaikau pati, tai jei kokia srovele ant veido uzbega - vel isterija... Nusiplukiam abu kaskart  Gal kas mate, gal kur yra tokiu snapeliu? O, geras ir mes tokio norim, nes irgi ta pati problema..
Ar bande jau kuri mamyte sia kepuryte? Kaip sekasi su ja? O gal kas mate tu snapeliu? QUOTE(Hopeidea @ 2010 05 23, 03:10) Jau galima ir LT nusipirkti http://www.manospinta.lt/index.php?option=...5&Itemid=81Mano mažyliui dar anksti, o gal ir nereikės  Bet su pirmu tai vargelis būdavo..taip rėkdavo kai galvą plaudavome, kad kaimynai ateidavo pažiūrėti  O kai didesnis jau būdavo tai šaukdavo visu balsu : "gelbėkit, padėkit" 
avilnius
2010 07 07, 15:48
geras! reikes ir mums isbandyti, nes galvos plovimas - vienos asaros
pati paklausiau ir pati atsakysiu...  maciau situ snapeliu tindirindi internetinej parduotuvej...buvau nuvaziavus ir i ju parduotuve akropoly..bet ten (parduotuvej Akropoly) kolkas ju neturi... QUOTE(atcik @ 2010 06 27, 00:12) Ar bande jau kuri mamyte sia kepuryte? Kaip sekasi su ja? O gal kas mate tu snapeliu?
o idomu ar patogu mautis ta kepuryte,ar nenuimines vaikas,nes kaip supratau ji tipo gumine,o vaikui tai gali nepatikt,kol per ja plaukus istrauksi
|
|