Tai va, Ktevirt. Prasidejo nuo ryto saremiai nestiprus ir nelabai reguliarus...bet man jau neramu...po to kazkur 16 val. Jau kas 8 min. Ir regukiariai ir taip kokias dvi valandas...pagalvojom, kad gal jau laikas J Nuvarem i VGN ten apziurejo ir sako: oi, vaikeli tu dar gali ir savaite negimdyt, cia paruosiamieji saremiai... ir issiunte mane :pagulet i patologini skyriu... (kur dar negimdancios guli), 19 val. Tevelis isvaziuoja namo, mol negimdau, o man prasideda saremiai reguliariai kas 3 min., nu galvoju ...tipo negimdau? Pamato sesele mano periodiskai persikreipianti veida ir sako, tuoj ateis vizituoti gydytoja ir jus apziures...matyt itartinai pasirodziau...? Ateina gydytoja po geros valandos, apziuri ir sako: Kaklelis atsidares 3 cm, intensyvi gimdymo veikla... Zodziu, man sako, kad kraukis smutkes, skambink vyrui, tegu vaziuoja cia, mes jus keliam i gimdykla...!!!! Nu ka, po valandos atvaro Stonkus ir randa mane besikuriancia erdvioj gimdykloj, ateina akusere, gydytoja susipazystam...paklausom vaiko tonusiuku ir saremiu stipruma, kurie nuolat stiprejo...isvada tapati intensyvi gimdymo veikla J Kai pagaliau suprantu, kad jau gimdysiu, sakau, as noriu epiduro...noriu tai noriu, atveda anesteziologe, kuri paporina apie epidura, paklausia ar zinau kas tai ir su kuo valgoma, nu sakau, zinau, tik davai greiciau, bo jau pradedu ne juokais gaudyt ora, ir neteisingai kvepuoju...Stato man epidura, viskas pavyksta...tiesa dar pries tai duoda kazka pasirasyt, as zinoma suraitau kazkur kazka, nes man jau biski dzin ant kokio nuosprendzio pasirasiau. O tada pradejom kaifuoti...tiesa tada jau buvo apie 12 val. Nakties Kas valanda ateina akusere ir pasiteirauja ar reikia nuskausmint, mat epiduras (viena doze) veikia apie valanda. Kas pora valandu ateina gydytoja ir sukisus ten ranka konstatuoja, kad kaklelis atsidarineja puikiai...nu zodziu taip zaidziam iki 6 val. Ryto. Tiesa, reikia pasakyti, kad vyras ir as beveik visa ta laika miegojom, tikraja ta zodzio prasme...Kadangi vandenys nenubego patys, tai 6.30 ryto man juos nuleidzia ir pasirodo, kad vandenukai biski zali...? Bet vaikucio tonai geri, todel veiksmas vystosi toliau... del epiduro as visai nejauciu saremiu, o kaklelis jau atsidares 10 cm...9.30val. jau stato skatinamuosius, kad jausciau kada stumt...greit pajuntu...vel daktariuko ranka manyje, ziuri vaikelio padeti ir judejima...Liepia sest ant kamuolio...spyruokliuojam, kvepuojam ir taip puse valandos...po to vel ant stalo...stumiam...stumiam...vel daktariuko rankytes manyje, o tada...per migla matau, kad gydytojas atsisuka i akusere ir kazka jie ten tarpusavy susiznabda. Is kart smesteli mintis kazkas ne taip... tada gydytojas atsisuka ir sako, vaikelis pasuko galvyte taip, kad galvyte neiseis tiesiai, o siek tiek pasisukus (nu tipo, istrizai, skyles)...o tai gali traumuoti vaika, todel gimdyt naturaliai neiseis, rinkites: issiurbimas vaakumu arba cezaris...!! Ka daryt? Vyras stovi susiemes uz galvos ir kvepuoja taip tarsi jam saremiai prasidejo... Gydytojas parekomenduoja cezari, nes tai visai netraumuoja vaiko, o as atsistatysiu...nu zodziu, ka ir kalbet: jei vaikui geriausia cezaris tebunie cezaris...Ruosiames operacijai..epiduras, laselines...as jau operacinej...tevelis lydi iki pat duru, o jom uzsidarius prapliumpa verkt kaip kudikis...Po pusvalandzio as isgirstu gydytoja sakant:dabar gimdysim vaikeli, jauciu kaip kazka isspaudzia is manes, o tas ka isspaude pradeda garsiai verkt J Sveikinam berniukas..klausiu ar viskas gerai? Sako taip, tuoj pasvers apziures ir pasakys daugiau,,,o as matau kaip ta maza raudona gumuleli ten ciupineja ir pradedu zliumbt, bet cia prieina kazkas ir sako, labai neverkit jums negalima, nes nosi uzims...lengva pasakyt neverk...Po to isgirstu kaip pakviecia teveli paziuret sunaus, tevelis jau nurimes, visas laimingas, nes gydytojas iskeles nykscius i virsu parode, kad operacija praejo sekmingai!!!! Na, atrodo, stai taip mes ir gimem J J J
Cia praktine gimdymo puse, jausmu cia mazoka, bet ar galeciau juos aprasyti...?!