Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vilteles gimdymo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
viltele
Tai va, Ktevirt. Prasidejo nuo ryto saremiai – nestiprus ir nelabai reguliarus...bet man jau neramu...po to kazkur 16 val. Jau kas 8 min. Ir regukiariai ir taip kokias dvi valandas...pagalvojom, kad gal jau laikas J Nuvarem i VGN ten apziurejo ir sako:“ oi, vaikeli tu dar gali ir savaite negimdyt, cia paruosiamieji saremiai...“ ir issiunte mane :pagulet“ i patologini skyriu... (kur dar negimdancios guli), 19 val. Tevelis isvaziuoja namo, mol negimdau, o man prasideda saremiai reguliariai kas 3 min., nu galvoju ...tipo negimdau? Pamato sesele mano periodiskai persikreipianti veida ir sako, tuoj ateis vizituoti gydytoja ir jus apziures...matyt itartinai pasirodziau...? Ateina gydytoja po geros valandos, apziuri ir sako: „Kaklelis atsidares 3 cm, intensyvi gimdymo veikla...“ Zodziu, man sako, kad kraukis smutkes, skambink vyrui, tegu vaziuoja cia, mes jus keliam i gimdykla...!!!! Nu ka, po valandos atvaro Stonkus ir randa mane besikuriancia erdvioj gimdykloj, ateina akusere, gydytoja – susipazystam...paklausom vaiko tonusiuku ir saremiu stipruma, kurie nuolat stiprejo...isvada tapati – intensyvi gimdymo veikla J Kai pagaliau suprantu, kad jau gimdysiu, sakau, as noriu epiduro...noriu tai noriu, atveda anesteziologe, kuri paporina apie epidura, paklausia ar zinau kas tai ir su kuo valgoma, nu sakau, zinau, tik davai greiciau, bo jau pradedu ne juokais gaudyt ora, ir neteisingai kvepuoju...Stato man epidura, viskas pavyksta...tiesa dar pries tai duoda „kazka“ pasirasyt, as zinoma suraitau kazkur kazka, nes man jau biski dzin „ant kokio nuosprendzio pasirasiau“. O tada pradejom kaifuoti...tiesa tada jau buvo apie 12 val. Nakties Kas valanda ateina akusere ir pasiteirauja ar reikia nuskausmint, mat epiduras (viena doze) veikia apie valanda. Kas pora valandu ateina gydytoja ir sukisus ten ranka konstatuoja, kad kaklelis atsidarineja puikiai...nu zodziu taip zaidziam iki 6 val. Ryto. Tiesa, reikia pasakyti, kad vyras ir as beveik visa ta laika miegojom, tikraja ta zodzio prasme...Kadangi vandenys nenubego patys, tai 6.30 ryto man juos nuleidzia ir pasirodo, kad vandenukai biski zali...? Bet vaikucio tonai geri, todel veiksmas vystosi toliau... del epiduro as visai nejauciu saremiu, o kaklelis jau atsidares 10 cm...9.30val. jau stato skatinamuosius, kad jausciau kada stumt...greit pajuntu...vel daktariuko ranka manyje, ziuri vaikelio padeti ir judejima...Liepia sest ant kamuolio...spyruokliuojam, kvepuojam ir taip puse valandos...po to vel ant stalo...stumiam...stumiam...vel daktariuko rankytes manyje, o tada...per migla matau, kad gydytojas atsisuka i akusere ir kazka jie ten tarpusavy susiznabda. Is kart smesteli mintis „kazkas ne taip“... tada gydytojas atsisuka ir sako, vaikelis pasuko galvyte taip, kad galvyte neiseis tiesiai, o siek tiek pasisukus (nu tipo, istrizai, skyles)...o tai gali traumuoti vaika, todel gimdyt naturaliai neiseis, rinkites: issiurbimas vaakumu arba cezaris...!! Ka daryt? Vyras stovi susiemes uz galvos ir kvepuoja taip tarsi jam saremiai prasidejo... Gydytojas „parekomenduoja“ cezari, nes tai visai netraumuoja vaiko, o as – atsistatysiu...nu zodziu, ka ir kalbet: jei vaikui geriausia cezaris – tebunie cezaris...Ruosiames operacijai..epiduras, laselines...as jau operacinej...tevelis lydi iki pat duru, o jom uzsidarius prapliumpa verkt kaip kudikis...Po pusvalandzio as isgirstu gydytoja sakant:“dabar gimdysim vaikeli“, jauciu kaip kazka isspaudzia is manes, o tas ka isspaude pradeda garsiai verkt J Sveikinam – berniukas..klausiu ar viskas gerai? Sako taip, tuoj pasvers apziures ir pasakys daugiau,,,o as matau kaip ta maza raudona gumuleli ten ciupineja ir pradedu zliumbt, bet cia prieina kazkas ir sako, labai neverkit jums negalima, nes nosi uzims...lengva pasakyt neverk...Po to isgirstu kaip pakviecia teveli paziuret sunaus, tevelis jau nurimes, visas laimingas, nes gydytojas iskeles nykscius i virsu parode, kad operacija praejo sekmingai!!!! Na, atrodo, stai taip mes ir gimem J J J
Cia praktine gimdymo puse, jausmu cia mazoka, bet ar galeciau juos aprasyti...?!
Kipšiukas
Saunuole Viltele thumbup.gif
Daug stiprybes , ramiu naktu,saldaus pienelio jusu 2.gif clap_1.gif
KV
thumbup.gif augit ir stiprėkit wink.gif,
Bet kad greitai Tu čia prie kompo, aš tai gal dvi savaites sėdėjau rami, niekur nosytės nekišau g.gif .
Ivoncikas
Sveikinu su su suneliu wub.gif
Smagu, kad viskas pas jus gerai. clap.gif clap.gif
Paparte
sveikinu susilaukus sunelio thumbup.gif clap.gif clap_1.gif
Aushrinė
Šaunuolė!!! clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
O tu , 2.gif , auk didutis , būk gerutis ...
Eos
Viltele, shaunuoliai, sveikatos tau, teveliui ir istorijos kaltininkui smile.gif
Kristina 25
Saunuoliai! clap.gif
Gerai, kad viskas gerai baigesi!
Sekmes auginant suneli heart.gif
meska
Jaudinanti istorija!!! Bukit laimingi abu su suneliu! clap.gif
vilnele
kvapa biski uzgniauze laugh.gif beskaitant apie daktariuko rankytes, apie tai, kad gimdyvei liepia rinktis ka daryt, ojojoj
Gerai kad viskas gerai! DIDELIUSI SVEIKIJIMAI heart.gif heart.gif heart.gif
alex
saunuole clap_1.gif sveikinu
SiDo
Tikrai jaudinanti istorija - svarbiausia, kad viskas gerai baigesi, teisingai pasirinkote o dabar turi maza 2.gif
Lexana
Sveikinimai!!! ramiu nakteliu, saldaus ir gausiai pienelio!!! wub.gif
Rožytė
Pavydziu tau stiprybes wub.gif
Zemfira
Nuostabu wub.gif wub.gif wub.gif
Noja
stipri mamyte wub.gif saunuole!
Vėja
rašai,kad jausmų mažoka...nu bet tai kodėl man taip akys apsiašarojo wub.gif ...taip širdelę suspaudė wub.gif ... g.gif
the one
Sveikinu 4u.gif
aldyte
Sveikinu mamyte!

Jusu visu ziniai - vakuumo, net repliu pagalba isvarymo metu pripazinta mazesne blogybe, nei cezario operacija. Tiesiog operuoti patogiau medikams (tokiems, kurie apie save tegalvoja)...

Aukit sveiki! ir viska pamirskit!
SuperBaba
QUOTE(aldyte @ 2007 07 04, 14:14)
Sveikinu mamyte!

Jusu visu ziniai - vakuumo, net repliu pagalba isvarymo metu pripazinta mazesne blogybe, nei cezario operacija. Tiesiog operuoti patogiau medikams (tokiems, kurie apie save tegalvoja)...

*

Nu man tas vakumas tai ziauriai skamba unsure.gif
snail
QUOTE(aldyte @ 2007 07 04, 13:14)
Sveikinu mamyte!

*

na nezinau kas geriau, bet niekam nelinkeciau gimdyti su vakumo pagalba, kas to nepatyre tikrai nesupras, o vaikutis manau tikrai labiau traumuojamas nei cezariu doh.gif

sveikatos ir leimes 4u.gif
Calmness
thumbup.gif gerai,kad viskas laimingai 4u.gif
NaiLi
Saunu, kad viskas baigesi gerai wub.gif
o vakumas man irgi ziauriai skamba doh.gif nors pati gimdydama saukiau, kad greiciau issiurbtu vaika blush2.gif sunku buvo, bet pamirsta thumbup.gif
siaulietuke
Grazu ir miela. 4u.gif
*Passion*
4u.gif sveikinimai 4u.gif 4u.gif wub.gif
gatu
kas geriausi vaikui - tokie tėvai wub.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.