Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip rengti kūdikį?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Pages: 1, 2
crazy_ausrele
Labas, esamos ir būsimos mamytės,

jau kelių savaičių laikotarpyje mūsų šeimyna pagausės - turėsim mažą leliuką. Tačiau kuo tas terminas artėja, tuo daugiau klausimų ir rūpesčių kyla.. Dabar savęs klausiu, ar mokėsiu mažiuką aprangti, ar nesušaldysiu, ar neperkaitinsiu ir t.t. Pasidalinkit patarimais, kaip ir kuo rengti mažą lelių...

Juk tikriausiai ne viena panašiai jautėties prieš gimstant pirmagymiui - kaip prieš svarbiausią egzaminą: lyg viską žinai, bet nieko neprisimeni. doh.gif
Maxima
Kadangi dirbu su naujagimiais, galiu drąsiai teigti, kad naujai iškeptos mamytės linkusius savo vaikelius labai aptūloti, lyg būtų šiaurės ašigalyje... REngti reikėtų kaip save, na, gal dar plius vienas sluoksnis, įvertinant tai, kad vaikiukas guli ir mažai juda. Sėkmės neperkaitinant bigsmile.gif
Joliaa
QUOTE(crazy_ausrele @ 2006 05 01, 20:43)
Labas, esamos ir būsimos mamytės,

jau kelių savaičių laikotarpyje mūsų šeimyna pagausės - turėsim mažą leliuką. Tačiau kuo tas terminas artėja, tuo daugiau klausimų ir rūpesčių kyla.. Dabar savęs klausiu, ar mokėsiu mažiuką aprangti, ar nesušaldysiu, ar neperkaitinsiu ir t.t. Pasidalinkit patarimais, kaip ir kuo rengti mažą lelių...

Juk tikriausiai ne viena panašiai jautėties prieš gimstant pirmagymiui - kaip prieš svarbiausią egzaminą: lyg viską žinai, bet nieko neprisimeni.  doh.gif
*

Labutis
Būtent taip kaip sakė Maxima. Tikrai nereikia perdaug privilkti. Aš prisimenu kai prieš 7 metus vilkdavau savo didžiąją, tikrai kartais persistengdavau, bijodavau kad nesušaltų. O dabar mažylės tikrai neprivelku. Jei rankutės būna šaltos tai geriau užkloju antklode, kad šilčiau būtų, bet rūbelių daugiau nevelku. biggrin.gif
Ingakalnis
as tai geriau vienu sluoksiu daugiau nei kad maziau blush2.gif dabar naujagimiui deciau bodziuka,sliaustus siltesnius,siausitinuka tada koki mesgtuka siltesni,nes nera labai karta turint omeny kad jis visa laika buvo prie +36 ax.gif o jei rankytes ir zandukai vesus prigobciau pleduku wub.gif sekmes nestuke.gif rolleyes.gif
gudrene
As savo tai tikrai nemazai ir rengdavai=u ir klodavau, nes gime sausio men ir beveik per -30 laipsniu salcio unsure.gif
O dabar tai manau, kad smelinukas , bliuzele ar sliauztukai su visom "kojytem" ir "rankytem". Dar manau tikrai nepamaisytu liemene mociutes megzta thumbup.gif O jeigu dar nesusyla, tai pledas ant virsaus.
Vesi nosyte ir rankytes tai dar ne rodiklis. Bent jau man ligoninej gydytoja sake, kad reikia ziureti nugaryte. Uzkisi uz spranduko pirsta ir jeigu ten silta, tai viskas ok . Sekmes
lauricinaa
svarbu kad nebutu per siltai aprengtas,nes tada atsiras prakaitiniai spuogeliai.nors siaip tai kol jie maziukai,tai jie labai megsta siluma.kai bus leliukas,manau kad savaime atsiras nuojauta,kaip ir kada ji aprengti
laimav
vaikuti renk taip kaip pati jautiesi kaip pati apsirengi taip ir mazyli renk lotuliukas.gif tad sekmes 4u.gif
merepopins
Tikra tiesa, kad kūdikėlio nugarytę ties kakliuku reikia pačiupinėti ir bus aišku -- šalta jam ar per karšta (tuomet bus suprakaitavęs). Maniškis pirmagimis žiemą gimė, tai vis buvo baisu sušaldyti, bet toks patikrinimas padėdavo susiorientuotii. Va dabar bus gegužinukas, tai turėsiu pratintis neperkaitinti.... g.gif
majule
O kaip nuo saulės slėpt? Lyg ir ne karšta, o ta saulutė vis į veiduką taikosi. Bet juk negalima!
Isila
QUOTE(majule @ 2006 05 13, 20:57)
O kaip nuo saulės slėpt? Lyg ir ne karšta, o ta saulutė vis į veiduką taikosi. Bet juk negalima!
*

aš tai stengiuos nuo sualės nusukt. Pas mus vežimo būda gerai užsilenkia ir tada mažulio veidukas būna pavėsy thumbup.gif
ryyd
QUOTE(majule @ 2006 05 13, 19:57)
*

galima nusukti vezimeli i kita puse... bet taip nelabai patogu vezti. as tai kartais pridengiu kazkuo plonu nuo saulutes tongue.gif
insk
vat ir mums iskilo klausimas del rengimo ax.gif
As taip myliu savo zirniuka, kad tik nesusaltu...
prirengiu, o jam persilta tada... prakaitiniai ir zirzaliukai uzeina... blush2.gif
Ir kaip atrasti ta viduriuka? g.gif
saule111
oi, man po šiai dienai čia skaudi tema doh.gif biggrin.gif
mano vaiks gimęs vasarą, tai mažiuką dar maždaug žinojau, kaip rengt, o va dabar pavasarį tai laiks nuo laiko gerai apsirinku doh.gif
nu lyg stengiuosi kaip save rengt, bet vis tiek tikrai buvo dienų, kai buvau aprengus per šiltai, ir buvo, kai per šalta vaikui buvo doh.gif nes oras kažkaip labai staigiai kaitaliojosi doh.gif
romanciuke
mano mazoji dar tik 3 su puse savaites, tai va ir kilo klausimas kajp rengiat tokius mazylius? Ar butinai maunate siautinukus, kurie dengia visa delniuka ar galima kad pirsciukai butu laisvi? Ir aplamai kokius rubelius naudojat? ax.gif blush2.gif
Vavidvake
QUOTE(romanciuke @ 2006 09 25, 16:10)
mano mazoji dar tik 3 su puse savaites, tai va ir kilo klausimas kajp rengiat tokius mazylius? Ar butinai maunate siautinukus, kurie dengia visa delniuka ar galima kad pirsciukai butu laisvi? Ir aplamai kokius rubelius naudojat?  ax.gif  blush2.gif
*

as rankutes palikdavau be pirstiniu, maziukai pasauli pazista per lietima smile.gif namuose dazniausiai rengiu sliauztais, jei silta, bodziuka ir kojines, renkuosi ka nors patogesnio ir dukriukui ir sau, nes n kartu per diena reikes nurengt - aprengt
Isila
aš tai dėdavau siaustinukus, tada marškinukus šiltesnius ir šliaužtus. Jei dėdavau tą kombinzoniuką, tai marškinukų ne. Ir būtinai vilnones kojinytes thumbup.gif
lora++
as taip pat sliauztinius, maikute siltesne, ir marskinukus kad butu su pirstinytem, nes labai nusibraizydavo
Rasiliukas
Savaja mazyle rengiu tik siaustinuku(arba bodziuku) ir sliauztais. Aisku dar ant kojyciu kojines vilnones ir kepuryte. Manau tokiu oru (+23 laipsniai silumos) jai visiskai uztenka. Yra toks posakis: renk vaika vienu rubeliu daugiau nei save. Mama laksto su marskineliais, o mazyle manau nesala su dviem rubeliais.
jurgiuxm83
Dedavau marskinukus be pirstinyciu ir sliaustus kadangi gime karsta liepos menesi
Mazius_
aš nuo pat gimimo savo sūnui nedėjau pirštinių, kad po truputi pratintųsi prie savo kūno. aišku iš pradžių pats savęs bijojo.
o rengiau taip kaip dieną, ne perkarštai: bodžiukas arba maikutė trumpom rankovėm, marškinėliai ilgom rankovėm ir šliaužtukai. pirmas 2sav. ant nuogų pėdučių dėjau vilnonias kojines, po to nebe.
romanciuke
niu o mes vis galvojom kaip tuos bodzius isnaudot... blush2.gif nes visada su siaustinukais, o tu bodziu tai baisiai daug turim... bet kazkajp labaj baisu be pirstineliu kad nusibraizys... nors po truputi jau pradejau dienom leist trumpam ir be ju pabut... ax.gif 4u.gif
Rasiliukas
QUOTE(romanciuke @ 2006 09 27, 11:28)
niu o mes vis galvojom kaip tuos bodzius isnaudot...  blush2.gif  nes visada su siaustinukais, o tu bodziu tai baisiai daug turim... bet kazkajp labaj baisu be pirstineliu kad nusibraizys... nors po truputi jau pradejau dienom leist trumpam ir be ju pabut...  ax.gif  4u.gif
*

Savo mergytei nededu jokiu pirstinyciu. Tegu oda pakvepuoja. O Nagiukus dailiai apkirpau ir kol kas nei vieno pabraizymo nesimato. mirksiukas.gif
gabute
g.gif mes tai paprastai rengiame bodziukas is sliauztukai, nes pas mus namie 24 laipsniai, nesinori vaikiuko perkaitinti
Gytutė
Bodžiukas + šliaužtukai. Jokių kepurių ar pirštinių nedėjau ir nededu - grūdintis turi tongue.gif Dabar išvis tik su bodžiuku ilgom rankovėm, namie 22 laipsniai, šilta. Kojinytes dar užmaunu ir viskas.
eskuciai
o as visada rankytes stengdavausi atviras laikyti, kad su savimi ir aplinka liesdamas susipazintu 4u.gif
o kepurytes tik i lauka einant dedavomes ax.gif
diena muvedavom bodziukus trumpom rankovem, kelnytes arba sliauztinukus, tiesa dar vilnones kojinytes ant nuogu peduciu...jei saltesne dienatai ilgom rankovytem koki rubeli apvilkdavau rolleyes.gif
manau nereikia vaiko prirengti labai jau blush2.gif ax.gif
Sigita23
QUOTE(Miglužė @ 2006 09 27, 20:20)
Bodžiukas + šliaužtukai. Jokių kepurių ar pirštinių  nedėjau ir nededu - grūdintis turi tongue.gif Dabar išvis tik su bodžiuku ilgom rankovėm, namie 22 laipsniai, šilta. Kojinytes dar užmaunu ir viskas.
*

Mes irgi leliu grudinom. Visa vasara prabuvom sodyboj. Vasara buvo karsta, tai lelyte vezimukyje gulejo visiskai nuoga. Net ir maudydavom vakarais lauke. Nei kojiniu, nei kepurytes nededavau.
Nastasja
Aš tai praktiškai nustojau dėti pirštinites praėjus 1 svaitei po gimimo, bet stebėdavau varlytę mirksiukas.gif O naktį tekdavo ir uždėti, bet jau po dviejų savaičių nusprendem miegoti be jų, mat dukryte nelabai domėjosi veiduku. Apskritai, manau viskas priklauso nuo vaikelio - reikia ji stebėti, jei matai, kad nuolat liečia veiduką, tai gal ir reiktų tų prištinyčių, nors, aš manau, geriau jau vaiko odelė kvepuoja ir bė jų.
Taurė
QUOTE(Rasiliukas @ 2006 09 26, 13:14)
Savaja mazyle rengiu tik siaustinuku(arba bodziuku) ir sliauztais. Aisku dar ant kojyciu kojines vilnones ir kepuryte. Manau tokiu oru (+23 laipsniai silumos) jai visiskai uztenka. Yra toks posakis: renk vaika vienu rubeliu daugiau nei save. Mama laksto su marskineliais, o mazyle manau nesala su dviem rubeliais.
*

Tik nesuprantu kam prie +23 vaikui vilnonės kojinės ir kepurė namuose ? Net ir lauke nei to nei ano nedėjau prie tokios temperatūros.
Namie vilnones kojines ir kepurę dėjau tik tada, kai lauke buvo šalta, o pas mus atsitiktinai pamiršo įjungti šildymą doh.gif O šiaip kam tos kojinės ir kepurės ?
Langoza
QUOTE(TauRe @ 2006 09 30, 08:00)
Tik nesuprantu kam prie +23 vaikui vilnonės kojinės ir kepurė namuose ? Net ir lauke nei to nei ano nedėjau prie tokios temperatūros.
Namie vilnones kojines ir kepurę dėjau tik tada, kai lauke buvo šalta, o pas mus atsitiktinai pamiršo įjungti šildymą  doh.gif  O šiaip kam tos kojinės ir kepurės ?
*

drinks_cheers.gif su vilnonem koinem per tokia temperatura doh.gif
o del kepurytes tai as dedavau.tokia plona. kad paprasciausiai koks vejelis, kad ir siltas, nepustu i ausytes ax.gif
romanciuke
niu mes irgi be kepurytes... o va siandien jau ir vilnoniniu kojinyciu nebemovem... ax.gif siaip pas mus gana silta, tai tik vieno nesuprantu. Yra kokie +24 laipsniai, mazyle aprengta siaustinukais ir sliauztais, o tik kol pavalgydinu, buna neuzklota ir va ziurek jau nosike salta... g.gif blink.gif
Taurė
QUOTE(leliux @ 2006 09 30, 03:14)
drinks_cheers.gif su vilnonem koinem per tokia temperatura  doh.gif
o del kepurytes tai as dedavau.tokia plona. kad paprasciausiai koks vejelis, kad ir siltas, nepustu i ausytes  ax.gif
*

Kaip ir sakiau, kepurę dėdavau namie tik kai pačiai šalta būdavo ( kartais pamiršdavo įjungt šildymą blink.gif ) Lauke dėjau , nes gimė rudėnį, tai ir orai jau nebešilti buvo. Vasarą tikrai nebūčiau dėjus g.gif Mano panai nė karto nebuvo bėdų su ausim smile.gif
Aš renkdama vaiką laikausi paprastos taisyklės, jei man karšta, vaikui irgi karšta ir atvirkščiai smile.gif
Ievuzhe
Niekada namie kepuryciu jokiu nedejom:) Stengiuosi rengti taip kaip pati rengiuosi. Geriau jau biski nosyte saltesne, nei kad prakaituotu leliukas:) Pirstinyciu net neturejau... Nukarpydavom nagucius ir jokios bedos. Aisku buvo susibraizes, bet nesmarkiai. Namie dazhniausiai rengiu kuo patogesniais rubeliais. Kad galima greit butu perrenngti. Maniskis labai atpilineja, todel apranga keiciam labai dazhnai. Patogiausia man bodziukai:) Vasara budavo ir be kojinyciu.
jurgiuxm83
thumbup.gif
aistiushka_
Mano sunus gime ziema, tai kai jis buvo 3 sav. rengdavau marskineliais ir sliauztais. Arba bodziu ir kelnytem. Vilnones kojinytes dejau gal pirmus 2 men, kol ziema buvo. Pirstynytes liepe nuimti apsilankiusi pediatre, ji sake, kad taip vaikas geriau vystosi smile.gif Kepuryte dejau irgi tik pirmom dienom, ir po vonios pirmus tris-keturis menesius.

QUOTE(romanciuke @ 2006 09 30, 13:02)
siaip pas mus gana silta, tai tik vieno nesuprantu. Yra kokie +24 laipsniai, mazyle aprengta siaustinukais ir sliauztais, o tik kol pavalgydinu, buna neuzklota ir va ziurek jau nosike salta...  g.gif  blink.gif
*

Nosyte ne rodiklis ar vaikui salta mirksiukas.gif
Alisa2
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 09 30, 20:47)
Niekada namie kepuryciu jokiu nedejom:) Stengiuosi rengti taip kaip pati rengiuosi. Geriau jau biski nosyte saltesne, nei kad prakaituotu leliukas:) Pirstinyciu net neturejau... Nukarpydavom nagucius ir jokios bedos. Aisku buvo susibraizes,  bet nesmarkiai. Namie dazhniausiai rengiu kuo patogesniais rubeliais. Kad galima greit butu perrenngti. Maniskis labai atpilineja, todel apranga keiciam labai dazhnai. Patogiausia man bodziukai:) Vasara budavo ir be kojinyciu.
*

Pas mane viskas tas pats drinks_cheers.gif tik vaikas niekada neatpilineja, tai keiciu drabuzelius kiekviena diena po vonios. As irgi dazniausiai dedu arba bodziukus
su ilgom rankovem ir kojom arba bodziuka su trumpom rankovem, megztinuka, kelnytes ir kojines, vaikas patogiai jauciasi ir gali laisvai judeti. yahoo.gif

O dar niekaip negaliu suprasti, kam namie deti kepurytes juk vejo, skersveju namie nera, tai nuo ko ausytes saugoti? g.gif Ir kam tos pirstines??? Nukirpai vaikui nogucius ir viskas, tegul save liecia, juk pilve jo pirsciuku niekas nevarze, o cia gime ir mama ikiso jo rankytes i kazkokius maisiukus verysad.gif , net gaila ziureti i tokius vaikelius, na, bet gal mamos kurios deda pirstines turi tam tikru priezasciu. g.gif
tiksliuke
Aš tai nuo pat gimimo nedėjau namie nei kepuryčių, nei pirštinyčių, nes mano saulelei labai nepatikdavo smile.gif o dabar tai namie būnam su bodžiuku ir pėdklenėm... labai patogu ir nei karšta nei šalta... ax.gif
zara**
Mano Elija gime kovo men.bet tuo laiku buvo gan salta!Aisku kai eidavom i lauka,aprengdavau kuo silciau,bet ne per silciausiai!O namie is pradziu rengiau sliauztinius,bet po to persigalvojau,juk yra tokiu graziu drabuzeliu,kudikiams tai as rengiau visokiausiais drabuzeliais,kad butu kuo graziau,bet aisku siltesnius.Bet kiek teko girdeti Lietuvoj labai brangus drabuzeliai,tai manau uztektu ir siltesniu sliauztinuku,bent jau ziema.
Wildberry
Kai mazyte buvo tai rengdavau gana siltai-siaustukas ant virsaus bliuskyte ,sliaustai,koinytes butinai,kepuryte.Ir kuo blogos tos mamos kurios deda kepuriukus ir pirstinytes g.gif Juk vaikiukas buvo pilvuke siltai ,o dabar pakliuvo i nauja aplinka-tai ko cia stresuot vaika,lai buna siltai kol ismoks reguliuoti savo kuno temperatura :)Nei kart neteko girdeti,kad vaikas budamas su pirstinytem nesusipazino su aplinka-viskas savo laiku mirksiukas.gif O toki maziuka labai lengva persaldyti unsure.gif Kaip tai nebuna skersveju namie,juk duris stipriau daryk ir tai skersvejis susidaro g.gif

Na o dabar tai rengiu taip- bodziukas ilgom rankovem,pedkelnes,koines siltos(ar net keliom koinem uzdedu),kelnytes siltos,megstukas biggrin.gif Dar ir dabar kol sildymas nebuvo ijungtas kepuryte dejau wub.gif wub.gif wub.gif maza ka...
aistiushka_
QUOTE(jovitah @ 2006 10 30, 21:21)
Na o dabar tai rengiu taip- bodziukas ilgom rankovem,pedkelnes,koines siltos(ar net keliom koinem uzdedu),kelnytes siltos,megstukas biggrin.gif Dar ir dabar kol sildymas nebuvo ijungtas kepuryte dejau wub.gif  wub.gif  wub.gif maza ka...

Oho! Neprakaituoja mazyte? g.gif Turbut salta pas jus unsure.gif
Wildberry
QUOTE(aistiushka_ @ 2006 10 30, 22:39)
Oho! Neprakaituoja mazyte? g.gif  Turbut salta pas jus  unsure.gif
*

Neprakaituoja niekada,dar kaip tik buna sussala unsure.gif O ka as cia per siltai rengiu? g.gif Dabar tarp +19- +22,bet ziema tai tik +16buna doh.gif

Beja pries nakti ir ipatingai neperrengineju tik koines ir megstuka nurengiu ir liuliuku biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(jovitah @ 2006 10 31, 00:46)
Neprakaituoja niekada,dar kaip tik buna  sussala unsure.gif O ka as cia per siltai rengiu? g.gif Dabar tarp +19- +22,bet ziema tai tik +16buna doh.gif

Beja pries nakti ir ipatingai neperrengineju tik koines ir megstuka nurengiu ir liuliuku biggrin.gif
*

Priedo langai neplastikiniai ,tai vejas svilpauja per juos verysad.gif
aistiushka_
QUOTE(jovitah @ 2006 10 31, 00:51)
Neprakaituoja niekada,dar kaip tik buna  sussala unsure.gif O ka as cia per siltai rengiu? g.gif Dabar tarp +19- +22,bet ziema tai tik +16buna doh.gif

Skamba tai siltai, bet is patirties zinau, kad silumos laipsniai dar nieko nereiskia, prapuciami langai labai daro savo smile.gif Pas mus irgi pucia per langus, nes senovinis namas su senoviniais langais blink.gif Kambariuose siuo metu temperatura svyruoja nuo 18 iki 23. Nakti nukrinta iki 16.5-20. Bet sunui nesalta, gal kad daug juda, ropineja. Diena rengiu siltesnem kelnytem, medvilninem kojinytem ir trikotaziniais marskineliais ilgomis rankovemis. Kartais vietoj marskineliu uzdedu megztuka, bet tada dazniausiai suprakaituoja doh.gif
Sypsne
kol buvo mazesnis bodziuka ir sliauztus..o dabar trenigiukus uzvelku
kastone
rengiu bodi, vilnones kojinytes ant basu kojyciu, sliauztus, pirstinytes. nakciai aprengiu megztuku, nes nusispardo kaldryte. po maudyniu kelioms valandoms uzmaunu kepuryte ax.gif
nelli
4u.gif kol dar buvo maziukas visai tai bodziuka ir sliaustus, bt kadangi vasara buvo karsta tai tik bodziuka, o dabar tai treningiukus, arba tokius siltus sliauztus.
Mikasiene
Na, jeigu taip kaip dabar - žiemą, tai į lauką rengčiau taip:
bodžiukas (liet. smėlinukas);
vilnojinės kojinytės (čia ir rudenį ir žiemą nešiojam);
šliaužtai plonesni;
kelnytės ir džemperiukas;
tepsiai (na tokios pusiau kojinės, pusiau batukai);
plonos pirštinytės, storesnės pirštinytės;
plona kepurytė, storesnė kepurytė ant viršaus;
kombinzonas;
adialiukas užklot kojytes, kai sėdi mašininėj kėdutėj.

Taip rengiu ir vaikui viskas OK. Svarbu nurengti kai esi parduotuvėj, kad nesukaistų. O kai dar labiau atšals, turim kailinį vokelį ir kailines storas pirštines thumbup.gif
O namie,kai temperatūra 19-22 laipsniai, pakanka tik bodžio ir šliaužtiniu, o kėdutėj prikloju adialiuku.
crazy_ausrele
Na, aš tai savosios mergiotės taip neprirengiu... blink.gif
Namie ji būna tik su šliaužtukais. Ir nieko neapkloju... Ji labai nemėgsta perkaisti. Jei tik truputį būna šilčiau - žandukai nurausta, pasidaro irzli.

Kita vertus, viskas priklauso nuo tėvų ir pačio vaikučio. Va, pusbrolienė savo vaikus aprengia dvigubai šilčiau lyginant su manimi. Ir neperkaista. Tiesiog vaikas yra įpratintas taip rengtis.

Reziumė - kaip įpratinsit nuo gimimo, taip ir turėsit. biggrin.gif Mes savo mergaitė visuomet rengdavom ir rengiam taip, kaip mes patys apsirengia. Kartais vienu drabužėliu daugiau (jei einam į lauką, nes ji dar nevaikšto). Ir miegam prie atviro lango.. Super.. thumbup.gif
zose gargasaite
as kai pagimdziau tai ir pasimetus buvau-pamirsti visa ka perskaicius buvai nestumo metu,kazkox isaugos instinktas isijungia.tai ir sakau vienai seselei(dar ligoninej)a jam nesalta?ji man:-tai cia kudikis ,o ne suauges.apkloste apkamse(vyresne pasitaike moteriske).na o pasikeitus pamainai,atejo jauna .jos vel klausiu kaip cia ar jam ne per karsta.ji :-paziurek pati su naktiniais ir paklode apsiklojus ,o vaika aptulojai.ziurek palei save!tai man labiau jos teorija patiko,su ja ir likau.na o mama patare :geriau salciau bet ne per karstai.vaikai geriau salti pakelia...tikra tiesa.mes gyvenam ispanijoj tai vasara tokie karsciai..uh..gaila budavo maziuko.patys suprakaitave nuolat,na o kudikelis tai isvis..tai baseine plaukiodavom,ar vonioj saltoj...issigelbejimas. thumbup.gif as taip pat tikrinu -uz spranduko pirstukus uzkisu ir viskas aisku!
Vilsen
aš visus metų laikus šalu tai ir vaika renkdavau atitinkamai,nes maniau,kda ir jam šalta,o turėjom tek prakaitiniu,antra rengsiu visai kitaip 4u.gif
needita
Mes po truputį mažinom rūbelių kiekį. O dabar namie mažiukas aprengtas tik kombinzoniuku. Net smėlinuko po apačia nedėvi. Dažnai darau jam oro vonias, o kai masažuoju, tai jis nuogas beveik valandą išbūna. Rankytės ir pėdutės pas jį nuo gimimo šiek tiek vėsios (gydytoja užtikrino, kad jam tikrai ne rahcitas, tiesiog termoreguliacija prasta), tai ir nekreikpiu dėmėsio. Tegul grūdinasi vaikas nuo mažų dienų.
O be to, pastebėjau, kad jam labai nepatinka būti per daug prirengtam. Prakaituoja, muistosi, verkia.
Taigi, mums - kuo mažiau, tuo geriau smile.gif O be to, jam labai nepatinka rengtis, tai sutaupom mažiukui ašarėliu smile.gif
*vandene*
As dedu pedkelnes, bliuskute ir kombinezona, tai jai buna nei per silta, nei per salta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.