Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skausmas mėnesinių metu
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Pukšt
Labs vakaras 4u.gif
Ir as turiu tokia problemele, kai tik prasidejo mmm tai skausmai buvo nezmoniski, visada neidavau i mokykla tom dienom, mama duodavo ibumetino. Po kurio laiko pradejau vartoti KT, skausmai dingo mmm metu, siek tiek pamausdavo pilva arba nugara, bet nieko baisaus, galedavau toliau dziaugtis gyvenimu. Ir toliau vartoju tas pacias KT, bet jau geri metai, mmm metu nebezinau ka daryt, tiesiog lipu sienom, gyvenime tokiu skausmu neturejus kaip per mmm, pleso man pilva, atrodo kad viduj viskas sprogs, baisiauiai pucia vidurius, nu vienzo kosmaras doh.gif ir ner taip kad butu man jos labai jau tokios gausios, bet skausmu kenteti nebegaliu, visokie ibumetinai ir ibupromai nepadeda, mama patare kartu su nuskausminamaisiais nospos isgert, sake geriau tada suveikia, padeda kuriam laikui, bet po geros valandos vel viskas is naujo, nu nesinori man tu nuskausminamu sitaip ryti kas pora valandu, o ka daryt nebezinau. Jei dar per mmm susipykstu su MB ir pastresuoju tai is vis raitausi lovoj...
Gal kas panasia situacijo turite/turejote? Kaip gelbetis? Gal man KT nebetinka? Siuo metu gyvenu ne LT, tas pas gine apsilankyt galesiu tik liepos menesi... unsure.gif
Heineken
maniškės toookios skausmingos, iki ašarų.. išgėriau keturias citramono, dvi nošpos, solpadeine vieną, kažkaip geriau, bet skausmas yra.. taip kankina, taip nemalonu, ypač pirmomis dienomis.. verysad.gif nepatinka man vaistai, bet kai skausmas taip spriria, nėra kur dėtis.
Neklauzada
QUOTE(Heineken @ 2011 07 09, 15:03)
maniškės toookios skausmingos, iki ašarų.. išgėriau keturias citramono, dvi nošpos, solpadeine vieną, kažkaip geriau, bet skausmas yra.. taip kankina, taip nemalonu, ypač pirmomis dienomis.. verysad.gif nepatinka man vaistai, bet kai skausmas taip spriria, nėra kur dėtis.
*

4 citramono??? man atrodo jis sirdiai labai kenkia. man jokie vaistai nepadeda isskyrus ibibrofenas ir nereikia leisti skausmui isismarkuoti.
Lithium
QUOTE(Neklauzada @ 2011 07 17, 16:53)
ir nereikia leisti skausmui isismarkuoti.
*

drinks_cheers.gif aš pradėjau ibumetiną gerti tik tik pradėjus silpnai skaudent, tada blogiausiu atveju vėliau prireikia dar vienos tabletės praėjus pusdieniui. O jei išgeriu jau rimtai pradėjus skaudėt, tai galiu bet ką ir bile kiek gert, vistiek nepadeda doh.gif
Ancele
QUOTE(Lithium @ 2011 07 25, 22:58)
drinks_cheers.gif aš pradėjau ibumetiną gerti tik tik pradėjus silpnai skaudent, tada blogiausiu atveju vėliau prireikia dar vienos tabletės praėjus pusdieniui. O jei išgeriu jau rimtai pradėjus skaudėt, tai galiu bet ką ir bile kiek gert, vistiek nepadeda  doh.gif
*

man panasiai, tik as isgeriu ibumetino ir po valandos nimesil smile.gif derinukas toks padeda kelioms valandoms, po to pakartoju smile.gif o kita diena jau viena ibumetina viena arba du kartus... is tiesu, tai ziauru, galvoju, normaliame darbe nepadirbciau niekaip viena diena per menesi...
Ulijona
QUOTE(Lithium @ 2011 07 25, 22:58)
drinks_cheers.gif aš pradėjau ibumetiną gerti tik tik pradėjus silpnai skaudent, tada blogiausiu atveju vėliau prireikia dar vienos tabletės praėjus pusdieniui. O jei išgeriu jau rimtai pradėjus skaudėt, tai galiu bet ką ir bile kiek gert, vistiek nepadeda  doh.gif
*

Ibumetinas stabdo kraujavima- o tai nera labai gerai mirksiukas.gif 4u.gif
As leidziuosi ampules :analgino,nospos.Geriu solpadeina,ketanova. Bet nelabai ,kas sumazina ta skausma ,kartais tiesiog reik islaukti ir pradrebeti tuos spazmavimus ...
Faghira
man asmeniskai skausmas sumazejo nuo kontraceptiniu tableciu, o po gimdymo visiskai isnyko thumbup.gif
Ulijona
Rekomenduoju esant labai stipriesms skausmas Nalgesina thumbup.gif man labai padejo smile.gif
Rodnega
Skaičiau apie jo sukeliamą šalutinį poveikį. Atšoko fantazijos pirkti schmoll.gif
Green eye
Na atejo metas ir man pasiguosti unsure.gif
Nuo pat mm prasidejimo (man buvo 12 metu) kenciu beprotiskus skausmus, atrodo, kad koju net nepatysiu verysad.gif Anksciau budavo pirma diena reikedavo isgerti maziausiai viena ibumetino tablete 400 mg, dabar praejus 4 metams pirma diena uztenka puse ibumetino tabletes, manau man padeda tai, kad man jeigu buna mm jauciu pilvo maudima ir net i kojas toki keista jausma is karto isgeriu puse tabletukes ir ta diena jauciuosi dar labai gerai thumbup.gif neleidziu skausmui stipreti, nekenciu ir nelaukiu kada jau nebepaeisiu pasiimti vaistu. Antra diena vaistu nereikia, mm gausios ir kaip sakiau be protarpiu bega biggrin.gif na, o trecia diena.... prasideda. Dazniausiai buna nakti sausa o diena kai daugiau pavaikstau arba paimu sunkesni daikta is karto potvynis ir skausmas is karto, vos isgeriu vaistu ir jau raitausi, guliu, verkiu, kartais randu poza, atrodo ne taip skauda, bet ka ten... buna nepadeda puse ibumetino, tada geriu nimesil, tikrai nuima skausma. Na taip ir tesiasi nuo treciosios dienos dar kokias tris doh.gif Kas svarbiausia, kad esu dar mokine, buvau pas gydytojus pasake, kad taip jau yra, pas mane labai jautrus nervai skausmui ir jeigu suspazmuoja tai jau visu pajegumu, taigi kuno kultura galiu pamirsti, gerai, kad gydytoja pati pasiule parasyti atleidimus kai buna tos dienos smile.gif Beje geriau homopatinius zoleliu vaistus, grynai, kad pasvelnintu tuos skausmus, turetu ir pamazeti gausumas, taciau panaudojus 3 men, atsiprasant tas pats velnias blink.gif Kai pagalvoju tai baisu darosi, nuo 12 metu kas menesi naudoju stiprius vaistus nuo skausmo... Bet viliuosi, kad jie praeis po gimdymo kaip ir mano mamai ax.gif
Neklauzada
Merginos bet ar cia taip man ar dar kam nors buna skausmas kaip saremiu tipo. Nors niekada negimdziau, bet mazdaug galiu nuspeti, kad kaip saremiu, nes kai uzeina, suriecia taip smarkiai.. ir pamazu atslugsta.
agnite
Mane kamuoja skausmingos mėnesinės nuo pat jų pradžios. Tiek vaistų išbandyta - viskas padeda tik dalinai. KT negėriau ir ginekologė neskuba man jų išrašyti. Šeimos gydytoja diagnozavo dismenorėją, bet nieko daugiau nepasakė, liepė klausti ginekologės ką dėl skausmų daryti. Ir taip užburtas ratas - išgerk tabletę, pasidaryk kompresą, pagulėk, tegul pamasažuoja liemens sritį ir t.t. doh.gif Na dar yra vilties, kad ateityje jeigu pagimdysiu kažkas pasikeis g.gif Nors mano mamai, buvo kaip man, ir ji pritarė, jog pagimdžius atslūgo didieji skausmai, bet tada signalas apie artėjančias, prasidedančias menstruacijas pasireiškdavo beprotišku galvos skausmu. Tai ir vėl - vaistų gėrimas. doh.gif

Neklauzada - tas sąrėmis tai manau, kad toks spazmas, kuomet susitraukinėja gimda. Kažką tokio man aiškino gydytoja. g.gif
Stichija
Mano ginekologe, nebezinodama nei kuom mane begydyti, patare ir kas super pasitvirtino thumbup.gif - ogi menesiniu metu Diclfenako stipriausio zvakute i uodegiuka ir skausmo kaip nebuta ir skrandzio negadina, nes gerdavau analgina saujom doh.gif , tai jau keli metai - pirma ir antra diena po zvakute ir lekiu kaip beris blush2.gif
Ulijona
QUOTE(Neklauzada @ 2011 08 01, 00:32)
Merginos bet ar cia taip man ar dar kam nors buna skausmas kaip saremiu tipo. Nors niekada negimdziau, bet mazdaug galiu nuspeti, kad kaip saremiu, nes kai uzeina, suriecia taip smarkiai.. ir pamazu atslugsta.
*

Taip taip drinks_cheers.gif man tas pats doh.gif jeigu suspazmuoja,tai suriecia beprotiskai unsure.gif Poto ,kaip atslugsta vel normaliai cool.gif O ar gimdymo tokie ar netokie tai nezinau ,negimdzius kol kas biggrin.gif Bet tiem spazmams butent tinka Nospa ax.gif aisku nevisada ir ji suveikia cool.gif
135791
turiu klausima,ar naturalu kad menesinės truktu apie 8-9 dienas,gausiois ir gan skausmingos?
Senmergiukas
QUOTE(135791 @ 2011 10 04, 17:00)
turiu klausima,ar naturalu kad menesinės truktu apie 8-9 dienas,gausiois ir gan skausmingos?
*

O čia visada taip, ar kokie pasikeitimai? Ir ar visos dienos skausmingos, ar tik pirmos?
Man nuo paauglystės taip būdavo - trys, keturios dienos kraujuoju kaip reikiant, dar porą dienų mažiau, dar porą dienų "tepa". Skauda dieną, ar dvi. Ir ciklas toks kaip švytuoklė siūbuojantis - pailgėja, vėl patrumpėja. Dabar, jau sulaukus apybrandžio amžiaus, pasireguliavo situacija, apsiriboju penkiom-šešiom dienom. Ligų jokių niekas nerado, matyt, tokia jau mano sistema.
135791
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 10 04, 18:10)
O čia visada taip, ar kokie pasikeitimai? Ir ar visos dienos skausmingos, ar tik pirmos?
Man nuo paauglystės taip būdavo - trys, keturios dienos kraujuoju kaip reikiant,  dar porą dienų mažiau, dar porą dienų "tepa". Skauda dieną, ar dvi. Ir ciklas toks kaip švytuoklė siūbuojantis - pailgėja, vėl patrumpėja.  Dabar, jau sulaukus apybrandžio amžiaus, pasireguliavo situacija, apsiriboju penkiom-šešiom dienom. Ligų jokių niekas nerado, matyt, tokia jau mano sistema.
*

viskas taip kaip ir parasyta,galvojau jog cia man vienai taip,aciu,atsaket i mano klausima 4u.gif
distancija
Paauglystej irgi apldavau kaip ir kitos cia pasipasakojusios, budavo kad kviesdavau teti kad parveztu is mokyklos nes nebegaledavau tvert, vaistus gerdavau ir tt, bet nepadedavo.. Karta atsimenu butinai reikejo eit i viena baliuka, visa diena gulejau negyva, ziauriai skaudejo, vos pajudindavau galva i sona is kart supykindavo, mama gryzus kai idave sauja vaistu tai po kurio laiko atipaipalojau, net i baliuka islekiau biggrin.gif biggrin.gif O siaip atradau sistema kaip ir kitos, kad neleisti skausmui isisiauteti, pajauciu kad skaudena ir ikalu tablete, dazniausiai ibumetino arba ibuprofeno stipraus arba nimesilio miltuku ar ketanovo, ka pirma pamatau vaistinelej.. Rankinej taip pat visad nesiojuos vaistus jei ka.. taigi su skausmu kovot ismokau, bet turiu kita beda, siaubinga PMS!!! ziauriai skauda krutis, negaliu net duse praustis normaliai, miegot ant sono, jau nekalbu apie megstaliausia poza - ant pilvo, praktiskai negaliu ju liesti visa savaite, nuotaikos tragiskos.. o sulaukus menesiniu tai labiausiai pleso pilva viduj ir nugara apacioj, nei sedet nei gulet nei stovet..

Noriu patarimo is susdurusiu su labai varginanciu pms, kokiu vaistu homeopatiniu ar maisto papildu patartumet? nes gi nerysiu visa savaite nuskausminamuju kad i dusa galeciau nueiti nusiprausti blush2.gif doh.gif
Dipsis
man pms irgi ziaurus, galva pasvaigsta, pykina, papai baisiai skausmingi, siaip nuo ju padeda nakvisa, bet mane spuogai puola nuo jos, tai negeriu ir yra visokiu homeopatiniu vaistu smile.gif
B.r.i.u.n.e.t.e
QUOTE(Dipsis @ 2011 10 06, 14:09)
man pms irgi ziaurus, galva pasvaigsta, pykina, papai baisiai skausmingi, siaip nuo ju padeda nakvisa, bet mane spuogai puola nuo jos, tai negeriu ir yra visokiu homeopatiniu vaistu smile.gif
*

Man nakvisu aliejus nepadejo nei nuo PMS nei nuo menesiniu skausmu.
Alion@
QUOTE(distancija @ 2011 10 06, 13:42)
Paauglystej irgi apldavau kaip ir kitos cia pasipasakojusios, budavo kad kviesdavau teti kad parveztu is mokyklos nes nebegaledavau tvert, vaistus gerdavau ir tt, bet nepadedavo.. Karta atsimenu butinai reikejo eit i viena baliuka, visa diena gulejau negyva, ziauriai skaudejo, vos pajudindavau galva i sona is kart supykindavo, mama gryzus kai idave sauja vaistu tai po kurio laiko atipaipalojau, net i baliuka islekiau  biggrin.gif  biggrin.gif  O siaip atradau sistema kaip ir kitos, kad neleisti skausmui isisiauteti, pajauciu kad skaudena ir ikalu tablete, dazniausiai ibumetino arba ibuprofeno stipraus arba nimesilio miltuku ar ketanovo, ka pirma pamatau vaistinelej.. Rankinej taip pat visad nesiojuos vaistus jei ka.. taigi su skausmu kovot ismokau, bet turiu kita beda, siaubinga PMS!!! ziauriai skauda krutis, negaliu net duse praustis normaliai, miegot ant sono, jau nekalbu apie megstaliausia poza - ant pilvo, praktiskai negaliu ju liesti visa savaite, nuotaikos tragiskos.. o sulaukus menesiniu tai labiausiai pleso pilva viduj ir nugara apacioj, nei sedet nei gulet nei stovet..

Noriu patarimo is susdurusiu su labai varginanciu pms, kokiu vaistu homeopatiniu ar maisto papildu patartumet? nes gi nerysiu visa savaite nuskausminamuju kad i dusa galeciau nueiti nusiprausti  blush2.gif  doh.gif
*

Labai Jus suprantu, kamavo tos pacios bedos. Kai tik PMS ir menesines, tai as lavonas (nieko matyt nenoriu, nieko girdet, visi erzina).

Neiskentusi viso to, nuejau pas ginekologe (rekomendavo man ja), ir zinokite dziaugiuosi tai padariusi. Istyre, apziurejo kruopsciai ir pasake, kad padeti man gali tik kontraceptikai. Tad pradejau gerti ir ka Jus sau galvojate, nei pilvo skauda, nei siaubinga nuotaiku kaita pries menesines smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Dipsis @ 2011 10 06, 14:09)
*

Del nakvisu aliejaus as irgi girdejau, kad ir nuo skausmu ir nuo PSM padeda, bet atejus pas viena vaistininke. Ji man pasake, kad nepatartu, nes kiekvienos organizmas reaguoja skirtingai. Ir sako kazkada pati siule, bet viena paciente isbare ir dabar nakvisu alieju parduoda tik tada kai paskyria gydytoja.
B.r.i.u.n.e.t.e
QUOTE(Alion@ @ 2011 10 06, 15:35)
Ir sako kazkada pati siule, bet viena paciente isbare ir  dabar nakvisu alieju parduoda tik tada kai paskyria gydytoja.
*

Nakvisu aliejus yra nereceptinis maisto papildas, todel jokiu receptu jam nereikia ir parduoda visiems norintiems smile.gif

O kontraceptikus siule ir man dauguma ginekologiu, nes jokios ligos, del kurios galetu buti skausmingos menesines, pas mane nera, tai susitvarkyt su skauu gali padet KT. Bet as nelabai teigiamai i juos ziuriu smile.gif
Alion@
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 10 06, 15:38)
Nakvisu aliejus yra nereceptinis maisto papildas, todel jokiu receptu jam nereikia ir parduoda visiems norintiems smile.gif

O kontraceptikus siule ir man dauguma ginekologiu, nes jokios ligos, del kurios galetu buti skausmingos menesines, pas mane nera, tai susitvarkyt su skauu gali padet KT. Bet as nelabai teigiamai i juos ziuriu  smile.gif
*

Zinau kad nakvisu aliejus nereceptinis. Bet atejus ir pasakius kad duokite nakvisu alieju (o jei dar paklause ar padeda nors kazkiek nuo skausmingu menesiniu ir PMS), sita vaistininke man neisdave.

del KT as irgi ziurejau neigiamai, bet kai tokie skausmai, kad neimanoma (kaip as sakau galejau sienomis lipti), tai jau geriau KT, nei 3kart per diena Ibumetin po 600mg. O jis veikia ir kepenis ir ardo nago plokstele.

Aisku kiekvienas renkasi pagal save, bet as negalejau daugiau kenteti...
distancija
Taip, kt manau padetu bet as ju nenoriu gerti. Ieskau sveikesniu alternatyvu..
Alion@
QUOTE(distancija @ 2011 10 06, 16:26)
*

Linkiu surasti smile.gif kai surasite pasidalinkite 4u.gif as kiek ieskojau ir bandziau nieko neradau doh.gif

P.S. vakare parasysiu lasiuku pavadinima, kurie daug kam padeda (bet man nepadejo, todel negaliu tvirtinti, kad jie super)
Trikotažas
Mane baisingi skausmai kamavo iki 22 metu visa laika, irgi gerdavau vaistus tik pajutus skausma, kitaip negalejau. O pradejus vaika planuot nori nenori nebegeriu vaistu, nu ir kazkaip iskenciu, dabar jau net ne taip baisia skauda. Kazin cia psichologiskai ar kaip? Nes pries tai neisgerus vaistu lavonas budavau, alpdavau ir pan. g.gif
denaxa
QUOTE(distancija @ 2011 10 06, 16:26)
*

Pamegink nakvisu alieju-jis niekam nekenkia,man jis padeda.O mano situacija lygiai kaip ir tau,pms dar ziauresnis nei mm,kai jau susergu-skausmai nezmoniski,ryju tabletes kas 3-4 valandas maximaliom dozem,kitaip neiseiciau i darba (tiesa,dabar jau tik dvi dienas) doh.gif o kelios dienos pries savijauta kaip gripu sergant doh.gif nakvisos visa ta nuima,bet jos turi toki nepageidaujama poveiki-morcius uzeina,tai irgi nuolat vartoti negaliu ax.gif Ginekologe norejo man kazka pasiulyti,bet kai pasakiau kad taip nuo nakvisu,tai sako,nuo tu dar labiau butu,tai ji nieko man negalinti pasiulyti,cia tipo visu tokios rusies vaistu salutinis poveikis doh.gif
distancija
QUOTE(denaxa @ 2011 10 08, 18:35)
Pamegink nakvisu alieju-jis niekam nekenkia,man jis padeda.O mano situacija lygiai kaip ir tau,pms dar ziauresnis nei mm,kai jau susergu-skausmai nezmoniski,ryju tabletes kas 3-4 valandas maximaliom dozem,kitaip neiseiciau i darba (tiesa,dabar jau tik dvi dienas) doh.gif o kelios dienos pries savijauta kaip gripu sergant doh.gif nakvisos visa ta nuima,bet jos turi toki nepageidaujama poveiki-morcius uzeina,tai irgi nuolat vartoti negaliu ax.gif Ginekologe  norejo man kazka pasiulyti,bet kai pasakiau kad taip nuo nakvisu,tai sako,nuo tu dar labiau butu,tai ji nieko man negalinti pasiulyti,cia tipo visu tokios rusies vaistu salutinis poveikis doh.gif
*

Man morcius nepakenktu biggrin.gif manau kai kas tikrai laimingas butu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Alion@ @ 2011 10 06, 16:51)
Linkiu surasti  smile.gif  kai surasite pasidalinkite  4u.gif  as kiek ieskojau ir bandziau nieko neradau  doh.gif 

P.S. vakare parasysiu lasiuku pavadinima, kurie daug kam padeda (bet man nepadejo, todel negaliu tvirtinti, kad jie super)
*

kokie ten tie lasiukai, Alion@? ax.gif
jautiena
bandysiu speti lasiuku pavadinima: Agnus Castus (vitex), pavadinimas gali buti kitoks ant butelaicio, bet aktyvi zolele butu agnus castus.
Agnus Castus reguliuoja moters hormonine sistema. as juos geriu tik antra menesi ir pati esu labai nustebusi, kad man jie jau padeda reguliuoti mm cikla (ilgumo iki dvieju savaiciu! su visais patepliojimais sad.gif ). gydyja man KT vis raso ir raso, jau turiu gal metu rezervus tu KT uzsipirkusi, bet man jos kazkaip nepraeina, visgi zmogaus hormonine sistema yra pati jautrausia is visu sistemu ir su ja 'isdykauti' man kazkaip nesinori sad.gif
distancija
QUOTE(jautiena @ 2011 10 10, 23:42)
bandysiu speti lasiuku pavadinima: Agnus Castus (vitex), pavadinimas gali buti kitoks ant butelaicio, bet aktyvi zolele butu agnus castus.
Agnus Castus reguliuoja moters hormonine sistema. as juos geriu tik antra menesi ir pati esu labai nustebusi, kad man jie jau padeda reguliuoti mm cikla (ilgumo iki dvieju savaiciu! su visais patepliojimais sad.gif  ). gydyja man KT vis raso ir raso, jau turiu gal metu rezervus tu KT uzsipirkusi, bet man jos kazkaip nepraeina, visgi zmogaus hormonine sistema yra pati jautrausia is visu sistemu ir su ja 'isdykauti' man kazkaip nesinori sad.gif
*

Aciu jautiena! O kaip juos reikia vartoti? Nuolat ar tik pries mmm? Lasiuka i burna ar su kuo sumaisyt reikia? ax.gif
jautiena
ant mano butelaicio parasyta 20lasu 1-2 kartus dienoj su trupuciu vandens. as geriu viena karta.
distancija
QUOTE(jautiena @ 2011 10 11, 15:06)
ant mano butelaicio parasyta 20lasu 1-2 kartus dienoj su trupuciu vandens. as geriu viena karta.
*

O nuolat ar tik per pms ir mmm? blush2.gif
jautiena
reikia gerti kasdien ir ne viena menesi. as nesitikejau tokiu greitu rezultatu, nes raso kad ir puse metu gali tekti ju laukti.
o man buvo taip, kad pasibaigus mm gera savaite jausdavausi puikiai, o paskui ir vel prasidedavo mm sindromai: pilvas ispustas, krutine skauda, veliau pradedavo tepliot ir taip tesdavosi iki kitu mm sad.gif jauciausi kazkokia istinusi, stora, apie seksa brangiausias net uzsimint negalejo, nes as tik pykau, kad jis mano bedu nesupranta. o dabar stai antras menuo ir taip faina kai pilvelis plokscias ir man jo neskauda, ir brangusis murkia kasdien patenkintas...
Alion@
QUOTE(distancija @ 2011 10 10, 18:32)
Man morcius nepakenktu  biggrin.gif  manau kai kas tikrai laimingas butu  lotuliukas.gif
Papildyta:

kokie ten tie lasiukai, Alion@?  ax.gif
*

Lasiukai vadinasi Agnmucaston (2,4 mg/g) po 40 lasu viena karta per diena. as geriau virs 6 menesiu, man nepadejo. Bet ta panele, kuri patare man jos, labai rekomendavo. Tai pabandykite 4u.gif linkiu kad padetu smile.gif

Man padejo tik per pirmas menesines, paskui tas pats...
tedy bear
Turiu ir as sita beda.. Pas mane PKS, geriu KT, nuo kuriu skausmo kaip ir neturetu didelio buti, bet man vistiek skauda... Kai tik pajuntu maudima jei turiu laiko, pasildau truputi pilvuko apacia, jei neturiu, isgeriu ibumetino ar kitu tableciu nuo skausmo. Extra atveju naudoju ketanov. Reiks ismeginti jusu siulomus lasiukus, kiek as galiu tais vaistais nuodytis..
egliukas28
man daktare israse Agnucaston tableciu 4u.gif gerti 3 menesiu 4u.gif manau jau reiks nusipirkti 4u.gif nuo geguzes menesio nebuvo jokiu PMS simptomu, tik kelios dienos pries mmm jausdavau, o tik prasidejo ruduo-ir vel ats pats 4u.gif tik pasibaigia mmm ir vel visi skausmai grizta, krutines tempimas jau yra nepakenciamas doh.gif ramuma dziaugiuosi tik kelais dienas doh.gif zodziu gyvenu su neibaigianciu PMS doh.gif
Americana
Gal kam buvo, kad menesiniu metu kraujuodavo ir is isanges tustiantis? Menesinems pasibaigus, baigdavosi ir kraujavimas, o kita men ir vel tas pats. Geriau 3 men Prefemin, tai begeriant 2 men is ju ir atsirades tas kraujavimas tustinantis menesiniu metu. Dabar nutraukiau gerti Prefemin, idomu ar susitvarkys... Gal kam buvo kazkas panasaus?
monkey-love
Sveikutės 4u.gif
Man iškylo tokia problemėlė. Paskutiniu laiku, mėnesinių metu labai skauda pilvo apačią tuštinantis. Man 20 metų, sergu nuo 13,5 ir iki šiol niekada nebuvau susidūrusi su tokia problema g.gif
Vartoju KŽ pusę metų, o skausmai prasidėjo prieš kelis mėnesius. Gal nuo žiedo? Kas tai gali būti? Ar verta kreiptis pas gydytoją?
Skausmai tikrai stiproki...
Papildyta:
QUOTE(egliukas28 @ 2011 10 15, 15:23)
man daktare israse Agnucaston tableciu  4u.gif  gerti 3 menesiu  4u.gif  manau jau reiks nusipirkti  4u.gif  nuo geguzes menesio nebuvo jokiu PMS simptomu, tik kelios dienos pries mmm jausdavau, o tik prasidejo ruduo-ir vel ats pats  4u.gif  tik pasibaigia mmm ir vel visi skausmai grizta, krutines tempimas jau yra nepakenciamas  doh.gif ramuma dziaugiuosi tik kelais dienas  doh.gif  zodziu gyvenu su neibaigianciu PMS  doh.gif
*

Man irgi buvo išrašiusi gydytoja Agnucaston 3 mėn. Man labai padėjo thumbup.gif Tik kad man ne nuo PMS išrašė, o nuo dismenorėjos. Po KT tokios skausmingos mm buvo... Bloga prisiminti doh.gif
Bet sąžiningai išgėrus visą kursą, skaumai dingo 4u.gif
Elegantiškai sninga
Ir aš turiu šią bėdą. Tiesą sakant, jaunystėje man nieko nebūdavo ir kai kokia nors draugė mmm skausmais pasiskųsdavo, sakydavau, jog man sunku įsivaizduoti.

Man dabar 26, skausmai prasidėjo maždaug prieš trejus metus, tik tada jie būdavo tokie labai trumpalaikiai ir patys praeidavo, o jau truputį daugiau nei metus su nerimu laukiu kiekvienų mmm, nes baisu, kad skausmas bus labai stiprus. Ir nors man ne tik gydytojai, bet ir pažįstamos siūlo nesikankint, o praryt nuskausminamųjų, vis tiek kol kas pavyksta tuos skausmus išgulėti dažniausiai (jie visada užklumpa vakare, tai surandu kokią patogią pozą ir ilgokai guliu masažuodama pilvą, kol jie susilpnėja ir visai praeina). Jautiena, ačiū labai už išsamią informaciją. Manau, kad reikės pabandyti Tavąjį variantą. Juoba kad visos jį čia taip giriat 4u.gif
Deimantuke*
O pas Jadvyga balvociute nera kokiu nors vaistiniu arbateliu g.gif
Elegantiškai sninga
QUOTE(Deimantuke* @ 2011 11 23, 15:05)
O pas Jadvyga balvociute nera kokiu nors vaistiniu arbateliu g.gif
*

Bent aš tai negirdėjau, kad būtų.
vilmoske
Sveikos mergaitės, puikiai žinau, ką reiškia šitie džiaugsmai.. nors jau beveik pusė metų, kai jų nejaučiu thumbup.gif Kiek kokių priemonių nebandžiau, niekas nepadėjo. tik ketanovo tabletė. Dabar laukiuos ir tikiuosi, kad jų daugiau nebus.. mano mamai po gimdymo praėjo ir daugiau nesikartojo... aš tikiuosi to paties smile.gif
Elegantiškai sninga
QUOTE(vilmoske @ 2011 11 24, 17:32)
*

Na, tikėkimės, kad Tau padės 4u.gif O mums čia kai kurioms iki gimdymo dar netrumpai palaukti reikės biggrin.gif
Klepesova
Va tas po gimdymo praeis...

Pasakysiu tik tiek jei nėra jokių susirgimų esi sveikas žmogus mėnesinių metu prieš mėnesines NETURI skaudėti...
skausmas gali būti:
dėl cistų
dėl miomų
žaizdelės
nu daugiau nesu sirgui nežinau smile.gif
bet šiaip juk net buvo per lietuvos kanalus kažkokia laida kur aiškinama buvo kad sveikai moteriai neturi skaudėti ir tai kad atseit "turi skaudėti" yra netiesa. po gimdymo praeina žinoma- jei yra cistos ar miomos juk gimdymo metu gimda išsivalo ir moteris būna sveika...

o šiaip dar priklausomai ir nuo įpročio vaistams. Pavyzdžiui aš buvau prieš nėštumą labai pripratusi prie nuskausminamųjų- jūs nepamirškite kad vartojant nuskausminamuosius prie jų priprantama ir tenka didinti dozę arba keisti vaistus kad sudėtis kitokia būtų prieš gimdymą vartojau tirpstančias aspirino tabletes.... kiek esu jų išgėrusi- atsimenu tirpindavau iš karto 2 nes 1 nepadėdavo,... man dar prrie viso to migreniniai galvos skausmai nuo ryškios šviesos būdavo
dabar man miomos - skausmas kaip ir didesnis turėtų būti bet nuo 2006m nėštumas, žindymas 2,5 metus tada iš karto vėl nėštumas...aš tiek atpratau nuo medikamentų kad dabar man užtenka nuo stipraus migreninio skausmo 0,5 ar 1 tabletės ibumetilo (berods teisingai užrašiau) 200 tinio per menstruacijas nu jei tik skauda nekreipiu dėmesio jau jei labai skauda iki galvos svaigimo tada geriu. Ir šiaip man paskutiniu metu labai svaigsta galva unsure.gif ufff tik dabar pagalvojau anksčiau tik per mėnesines o dabar jau kelias savaites ištisai.... o varge o jei laukiuosi unsure.gif
samantila
Sveikos
Na gal ir tiesa kad po gimdymų palengvėja tačiau man kolkas lengviau tik po trečio leliuko biggrin.gif prieš tai visos mm lb lb skausmingos, gulėčiau jai galėčiau kaip daržovė pirmas dvi paras ...tačiau dabar mm mano lb gausios bet be skausmo, bent kolkas kol maitinu...
Man kažkiek padeda šilta "grielka" vaistų jau po pirmos dukros nebegeriu nes na kiek gali išgerti jų...skrandžiui ir žarnynui tada jau šakės ir kanopos lotuliukas.gif dar geriu melisos ir ramunėlių arbatos...
denaxa
QUOTE(Klepesova @ 2011 12 09, 14:53)
Pasakysiu tik tiek jei nėra jokių susirgimų esi sveikas žmogus mėnesinių metu prieš mėnesines NETURI skaudėti...
*

bet skauda... verysad.gif Esu sveika,kiek save prisimenu-skaudejo visada nuo pat pradziu,tik kad po gimdymu sitas reikalas sutrumpejo iki triju dienu,tai kankintis reikia maziau... ax.gif O skauda taip (ir skauda viska ),kad vaistus,ir maximaliom dozem,reikia gerti is anksto,nes paskui jau paprasciausiai nebepadeda...Vyresnei dukrai irgi tas pats,kol mokesi,pirma diena vaikas i mokykla neidavo,nepajegdavo net atsikelti tabletes pasiimti,irgi sveika...dabar,kai dirba,taip pat geria vaistus is anksto,nes kitaip i darba neiseitu...taigi paveldejimas... verysad.gif
Elegantiškai sninga
QUOTE(denaxa @ 2012 02 17, 16:24)

*

Vaje, kaip čia rimtai. Užjaučiu, tai baisiai nemalonūs skausmai. O dar kai tiek vaistų reikia išgerti 4u.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.