Na stai jos ir atejo [smiley=000179.gif] Savijauta tragiska,galva sukasi [smiley=000133.gif],nuotaika baisi [smiley=bur2.gif]. Kaip jus istveriat menesienas? Kokiu priemoniu imates nuo skausmo? O gal turit koki recepteli,kaip save palepinti,kad tas siaubas nebutu pirmam plane? [smiley=crazyhot.gif]
Oi mamulia kaip tau nepasiseke, as tai dar nesulaukiau sio "dziaugsmo"
o pries nestuma geriausiai (po greitukes) mane vadavo Ibuprofenas 400mg doze kas dvi valandas pirma diena, ir veliau reciau. Daugiau niekas. Kazkas siule man eit pasportuot, bet kur jau ten eisi sportuot, kai nuo lovos sunkaii beatsikeli.
Paskaiciau temos pavadinima, galvoju, jezusmarija, kokia cia romantika ;D ;D ;D Galvojau, gal cia jau eilem kas rasyt prades, nusiteikiau ir as taip lyyyyriskai, o jus cia pasirodo:-X Ir pridet nieko negaliu, anei eilem anei proza, seniai tokias turejau, neatsimenu, kaip atrodo ;D
Noa,smagu matyt [smiley=heart.gif]Nieko,ne uz kalnu ir tau ta 'romantika' [smiley=hah.gif]
Nda... baisiai nemaloni ta romantika, po teisybei... Kai gimdai ir pilva skauda, tai nors zinai uz ka, o cia - siaip sau, uz nieka
Siandien 10 men maziukei, vis maitinu, tai nesulaukiu dar tos romantikos. Kartais pasijuokiam su vyru, kad tikraiusiai netyciukas gausis
PMS - protingu minciu sindromas, taciau as bunu labai nervinga tuo metu, nesutramdomai... Viskas atrodo juodom spalvom, viskas nemiela, jautrumas nezmoniskas, krutis skauda, pilva drasko, svoris auga... Va kur problema. Zinau yra ir vaistu ir arbateliu specialiu, bet ko tai nepadeda. Kai prasideda "menesienos" visi sie nepatogumai praeina, bet kaip valdyti ta PMS dar neisgalvojau...
aš rašiau jau vienam skyrelyje, kad labai padeda prieš PMS ir jo pradžioj papildas 'Ovuliavitas", dabar pati naudoju-kitas reikalas ;)...dar , rašoma, kad reikėtų vengti sūraus, aštraus maisto, alkoholio, ai, ir daugybė visokių kitokių apribojimų
:-/
Ovuliavitas: kokia jo sudetis? Ar nekenkia kam nors? Kada gerti?
Na va, pagaliau ir as sulaukiau tos vadinamos "romantikos" ;D
O sulaukiau praejus lygiai 7 menesiams po gimdymo : Ojei, ojei kokia savijauta, jau seniai buvau pajutus ka tai reiskia. O dar tie karsciai kaip tik sutapo.... :-/
Man padejo Mastodynon homeopatiniai lasiukai.
mano menesienos kaip kada, dazniausiai skauda tik krutine, bet jei jau ir pilvas uzeina, tada jauciuosi visiskas ligonis ir be papilves sildymo neapsieinu :-/ po paskutiniu menesiniu prisipirkau visokiu raminanciu arbatu, nes butent paskutiniosios buvo baisiai skausmingos :'( tik gavosi taip, kad pavartoti tu arbateliu teks dar negreitai ;D
Taure, aš irgi pamenu, kaip ruošiaus mėnesinėms, prisipirkau kaip niekad daug kažkokių naujų įklotų ir...1.5 m. neteko jų naudot-leliukas...
As, aciu Dievui, nezinau ka reiskia menstruaciju skausmai :
Na, isiterpsiu ir as.
Turiu ir as karta per menesi ta "dziaugsma", tik labai jau skausminga. Ginekologas paskyre "Cilest`a" gerti, pasak jo,- jokio skausmo tureciau nebejusti. Bet as kazkokia super jautri, nes man vistiek skauda, bijau net atsisesti... O dar prisiskaiciau (man 21m), kad gimdymas- tai "n" kartu stipresnes "menesienos", tai...brrrrrr...
tfu, o as kaip Noa maniau romantikos ar bent jau kokiu paslapciu skyrelis cia.
Kaip nelaukiu as ju... Senokai ir buvo, neskaitant kazkokio neaiskios kilmes pakraujavimo penkta menesi po gimdymo. Dabar va vel ramu. Gerai dar kad visokiu iklotu ir ob sugalvota, jei kaip paauglysteje - nusisauti kildavo noras... vien del to vaikus verta gimdyti :-)
As geriau mercilona man sumazino skausmus. O gimdymas tai tokis pat skausmas kaip per menesines (ypac jei tau labai skausmingos) Pagimdyk ir pamatysi kaip gerai gyventi be menesiniu (man jau 18 men nera) tai is kart kyla noras dar viena vaikeli is kart pasidaryt kad dar 18 men nebutu ;D
Siandien man ne kas. Vakar prasidejo, o siandien tiesiog paeiti negaliu, atrodo tuoj isgimdysiu kazka taip pilvo apacia tempia. Gal galit patart kaip sau padeti? Ar jums taip buna? Ka tai reiskia, ar su manem kazkas blogai?
Laikykis!!!
No spos as jau isgeriau dvi tabletes, ale vis tiek nepadeda atrodo tuoj sienom lipt pradesiu
nezinau merginos, o as net nezinau ka reiskia labai skausmingos minesine
As pries kelis metus, kai susirgdavau menesinem, tai mama arba broliai greitaja beveik kiekviena karta kviesdavo, nes is skausmo beveik netekdavau samones. Vienzo, net prisiminti nesinori. Atvaziavusi gydytoja is pradziu sakydavo, kad greiciausiai tai negimdinis nestumas (bet ne viena karta jos itarimai nepasitvirtino). Taigi, ji man suleisdavo vaistu ir po mazdaug pusvalandzio skausmas praeidavo. Beje, visa tai praejo, kai atvaziavau i Danija. Gal klimatas paveike?
Teisiog bandyk pas savo ginekologe nueiti. Bet man atrodo, tai turetu kada nors praeiti savaime. Papildyta @ [mergetime]1080378462[/mergetime] Bandyk analgino isgert (man padedavo). 2 tabl.
Oj mama as irgi tada noriu i Danija ir kuo GREICIAU !!!
Na tai atvaziuok nieko nelaukus. Vietos pas mus daug - visiems uzteks
As irgi kenciu del labai skausmingu menesiniu, ypac pirma , antra diena. be vaistu negaliu apseiti. Man padeda APAP arba IBUMAX
Va va..ir man buvo, kad greitaja reikejo kviest, nes jaui ant zemes vos gyva gulejau
Siaip tai yra spec. vaistai nuo skausmingu menesiniu-pasiklausk savo ginekologes. Jie reguliuoja cikla ir menesines nebe tokios skausmingos.
O taip tai- iki gimdymo man irgi budavo ne kas. Tai gyd. sake, kad reik gimdyt, ir viskas susitvarkys. Tai dar tiksliai nezinau-ar susitvarke, nes teturejau po gimdymo dar tik dvejas. Bet pirmos tai buvo-ojoj!
Jau ka ka, o kas yra skausmingos menesines as zinau, anksciau be greitosios pagalbos neapseidavau nei vieno menesio, skausmai budavo tokie stiprus, kad kartais greitosios jau nebesulaukdavau, nualpdavau is skausmo, niekas nepadedavo nei ketanovas, nei paracitamolis, nei nospa (juos rydavau saujom), tik kai atvaziuodavo greitoji, suleisdavo kazkokiu labai stipriu nuskausminamuju, tai iskart nuo ju uzmigdavau. Vienintele iseitis, kuria man pasiule gydytojai-kontraceptines tabletes, pradejus jas gerti per menesines beveik nieko nejauciu, tik va klausimas kas bus kai teks atsisakyti kontraceptiniu?
Greitosios dar nei karto neprireike, bet akyse ne karta buvo apteme. Dabar jau daugiau negu pusmeti kontraceptines geriu, tai pradzioj lyg ir geriau buvo, o dabar vel tas pats
Oj aciu dievui siandien jau nebeskauda, net gyvenimas prasviesejo
Siuloma kokia silta pusle deti ant pilvo (bet gali daugiau kraujuoti
Cia turbut kontrace[tikus turejai omenyje
as tai isgeriu Kitanov tablete. drauge patare. vienos uztenka. praeina lyg nieko ir nebuvo.
o silto tai negalima det, gali padidet kraujavimas
Mergaitės,
Aš jau taip kenčiu 15 metų. Esu dar negimdžiusi ir visus kartus taip skauda 1 dieną per mėn. Irgi kaip ir jūs gerdavau analginą, ketanov'ą. O dabar jau ir tie nebepadeda, tai susileidžiu pati ketanov'ą arba analgin'ą į šikną. Porą mėnesių ir tai nepadėjo. Tai susinervinau be galo. Nuvariau pas ginekologę ir ką jūs manot? Pasakė, kad ketanovas ir analginas yra orientuoti ne į tuos skausmus. Tai dabar išrašė MESULID (100 mg). Pamėginkit, gal padės. Dar duosiu auksinį patarimą. Anksčiau kentėdavau kol sienom lipti nepradėdavau. Ir tik tada gerdavau nuskausminamuosius. Tai yra didžiulė klaida... Neleiskite pilvui įsiskaudėti. Jei žinot vistiek, kad jūsų mėnesinės skausmingos, tai pajutę nors nedidelį skausmą - gerkit iš karto MESULID. Juos man rekomendavo gydytoja Meškauskienė iš Vaisingumo klinikos. Aš praeitą mėnesį išbandžiau, neleidau įsiskaudėti, tai padėjo. Paprašiau vaistinėje leidžiamų tokios rūšies - tai nėra. Tai apsidraudimui namie turiu leidžiamo ketanov ir taip kas mėnesį su siaubu laukiu tų savo dienų. Jei nepasiteisintų šie vaistai - parašysiu. Tai sėkmės laikykitės.
Jau pagimdziau du. Kam skauda, skaudes ir po gindymo. Aisku skausmas jau nepalyginamai mazesnis, galima istverti ir be vaistu. Deja mano skausmus pereme dukra, dabar jau ji nebeapsieina be ketanovo. Beje jis tikrai padeda geriausiai. Tokie vaistai kaip nospa niekada man nepadejo. Dabar jau turiu maziuka, jam 7 men. ir pirma menesiniu diena skausma vis dar jauciu. Gerai, kad sitas berniukas, bent jau nezinos, kas yra skausmingos menesines.
skaudedavo ir man labai-ta diena (nes tai dazniausiai budavo arba diena pries arba ta pirmoji diena), tai neidavau i u-teta ar darba,nes negaledavau nieko daryt...gerdavau ir nospa ir ketanova,nelabai padedavo,keista bet padedavo citramonas
pradejus gert kontraceptines viskas susinormalizavo ir nelabai be skauda, bent jau be tableciu isiverciu
"Auksinis" vaistas nuo to reikalo yra NAPROSY'as. Skaudėdavo taip, kad rodos gyventi nebenori, o po 10-15 min. vėl užeina noras gyvent.Ant savęs išbandžiau, sesutei taip pat labai padėdavo ir dar kelios draugės man dėkoja už šį patarimą.Tą vaistą man patarė viena ginekologė, galima gerti iš karto net dvi tab., per dieną iki 6 tabl. Ir kaina pakenčiama.
O siltos pusles nepatartina deti,nes jei yra uzdegimuko pradzia,tai gali tik pabloginti padeti
Aš irgi prie tų, kurios "sienom lipa" pirmą dieną. Man padeda Citramonas. O kai KT gėriau, tai aišku, kad neskaudėjo - taigi tas kraujavimas nuo KT nebūna tikros mėnesinės. O kai nebegeri KT, vėl būna tikros mėnesinės su "tikrais skausmais". Daug kam iš draugių po gimdymo visai nebeskauda.
O man vistiek skauda, nors ir KT geriu. Tiesa, skausmai jau ne tokie stiprus, be nuskausminanciu issiverciu, bet vistiek gerokai jauci, kada jau ta "pirmoji diena" atkeliauja.
Toms kam skauda labai: paklauskit gydytojos, gal jusu kiausintakiai abu ar vienas yra nepraeinami ar apauge ataugelem. Man taip buvo. As per menesines po 10-15 tableciu nuo skausmo isgerdavau, kol neapsinuodijau. PO to daktare israse Dicloberl. Tai zvakutes i uzpakali. Skausma nuima akimirksniu.
Geriu Gracial. Nemanau, kad silpnokos. Kraujavimas pakankamai sumažėjęs, ir skausmas sumažėjęs, nes anksčiau nuskausminančius gerdavau kas kelias valandas, o dabar max. pusę tabletės, o kartais ir be jų apsieinu. Bet vistiek jaučiasi, kad tai yra būtent pirma, o ne antra ar trečia diena. O dėl kiaušintakių turbūt reikėtų išsitirti...
Beje, o kaip susiję kiaušintakai ir skausmas per mėnesines?
sveikos,
as irgi kenciu. si problema mane kamuoja jau pries menesiniu pradzia. pradeda skaudet krutis, pilva arba sona. o kai pprasideda tai dvi pirmas dienas irgi negaliu. namie nieko neveikiu, tik guliu. vyras tom dienom tik soka apie mane ir nezino ka daryt. tuomet lekia vaistus pirkt!!!
Sveikutes,
as kentejau nuo skausmingu menesiniu.bandziau daug vaistu, bet nuo daugelio mane pykino ir nieko gero is tokiu vaistu neiseidavo atradau vaistukus Feminax, deja juos pirkau uzsienyje, tai parsiveziau ateiciai pora deziu.nzn, gal galima juos kaip nors ir pas mus gauti, nesidomejau. vaistai tikrai geri ir nuima ne tik skausmus, bet panaikina visus PMS blogumus ir ateinanti menesi man nei skausmingos buvo, nei krutine tino.zodziu kaip ranka nueme
O tai gal galima daryti išvadą, jei skausmingos mėnesinės, nes nepraeinami kiaušintakiai, ir negali turėti leliuko
Nereikia tokių išvadų daryt. Dažnai skausmas susijęs su tuo, kad labai stipriai susitraukia negimdžiusios gimda, kai valosi nuo gleivinės, o ypač jei kiek užlinkusi gimda, tai ir skauda.
Man menesines irgi skausmingos, kad be vaistu neapsieinu
Dieve , dieve o as varau pas savo ginekologe . Man po tos laparaskopijos , taip pilva maudzia ir dzin ar cia pradzia menesiniu ar vidurys ar pabaiga. Skausmas tai pakeliamas , greiciau maudimas , bet uzeina ir kaip saremiai .
Ir tos mmm tris dienas tik pas mane pradejo sveciuotis ir tokios negausios. Gal kuri patyrusi ka zinot ka reisk negausios mmm . Nes jauciu nuejus pas gydytoja sakys kad viskas normaliai . O ir laukti pas ja priemimo 2 sav. |