Mes irgi tokia turejom, po puse kg mesos kasdiena suvartodavo, o iki savaitgalio budavo tuscias saldytuvas, kiek bebutu, nors elgemes labai graziai su aukle.... kitai atejus maisto atsargu pirkimas sumazijo perpus.....
QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 13:32) į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti. Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis. Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima. Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės? ... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan. Nors dar pati su auklėmis neesu susidūrusi, bet šioje situacijoje tikrai ieškočiau pamainos
Priimdama aukle visuomet paprasau atnesti paso kopija, ja pasilieku sau, tiesiog jauciuos siek tiek ramiau. Mano patirtis tokia, kad net dvi moterys kurios buvo pokalbyje atsisake pateikti pasa ar duoti jo kopija, aisku su jomis graziai atsisveikinome ir dirbti priemem kita auklyte
QUOTE(knielita @ 2010 09 12, 21:51) Priimdama aukle visuomet paprasau atnesti paso kopija, ja pasilieku sau, tiesiog jauciuos siek tiek ramiau. Mano patirtis tokia, kad net dvi moterys kurios buvo pokalbyje atsisake pateikti pasa ar duoti jo kopija, aisku su jomis graziai atsisveikinome ir dirbti priemem kita auklyte mano drauge samdesi aukle tai jokiu dokumentu neprase.o ka ta kopija pakeis jei nelegaliai dirba.jei oficialiai dirbtu tada galima aiskintis ir bylinetis po teismus jei kas atsitiktu.o su ta kopija tiek zmogui galima nemalonumu padaryti kad net maza nepasirodys. QUOTE(knielita @ 2010 09 12, 21:51) Priimdama aukle visuomet paprasau atnesti paso kopija, ja pasilieku sau, tiesiog jauciuos siek tiek ramiau. Mano patirtis tokia, kad net dvi moterys kurios buvo pokalbyje atsisake pateikti pasa ar duoti jo kopija, aisku su jomis graziai atsisveikinome ir dirbti priemem kita auklyte o kam Jums pokalbiu metu paso kopijos? Kai jau issirinksit aukle kuri rupinsis Jusu vaikais,tai pries pradedant dirbti ir paprasysit QUOTE(p_paula @ 2010 09 14, 08:44) o kam Jums pokalbiu metu paso kopijos? Kai jau issirinksit aukle kuri rupinsis Jusu vaikais,tai pries pradedant dirbti ir paprasysit Taigi knielita raso, kad priimdama. O ne pokalbio metu. Atidziau skaityk, paula, o ne pulk piktintis QUOTE(PA-ry-žius @ 2010 09 14, 10:16) Taigi knielita raso, kad priimdama. O ne pokalbio metu. Atidziau skaityk, paula, o ne pulk piktintis gal ir Jus atidziau paskaitykit antra posto dali Su auklemis atejusiomis i pokalbi ir atsisakiusiomis nepateikti pasa ar nedavusioms jo kopijos buvo graziai atsisveikinta Papildyta: QUOTE(nanny @ 2010 09 14, 10:42) gal ir Jus atidziau paskaitykit antra posto dali Su auklemis atejusiomis i pokalbi ir atsisakiusiomis nepateikti pasa ar nedavusioms jo kopijos buvo graziai atsisveikinta Bent jau as pasa ar jo kopija pateikiu pradejusi dirbti QUOTE(nanny @ 2010 09 14, 09:46) gal ir Jus atidziau paskaitykit antra posto dali Su auklemis atejusiomis i pokalbi ir atsisakiusiomis nepateikti pasa ar nedavusioms jo kopijos buvo graziai atsisveikinta Papildyta: Bent jau as pasa ar jo kopija pateikiu pradejusi dirbti Oi pralinksminai, nanny, - jei cituoji, tai neiskraipyk zodziu. Paziurek logika kokia tavo (zr. paryskinta).
Aš niekada neduočiau savo paso kopijos, parodyti taip, galėčiau, bet jokių kopijų. Kaip darbdaviai nori jaustis saugiai, taip ir darbuotojas nori jaustis saugus, o visiems išdalintos kopijos vieną kartą gali atvesti prie realių nelaimių.
Kas gali garantuoti, kad su paso kopija kažkas nepasiims greitojo kredito visose įmanomose vietose?
ką galima padaryti su atšviesta kopija?
QUOTE(Skiautelė @ 2010 09 19, 17:54) tame ir esme,kad gali padaryti labai daug... darbinantis imoneje,ant paso kopijos as pati savo rastu pasirasau,jog tai skirta butent tai bendrovei. Iki siol niekas nepriestaravo,nes visi reikalingi mano duomenys kaip ir matosi QUOTE(Blueta @ 2010 09 19, 23:37) Svarbu į kieno rankas papultų kopija, ne kopijoj esmė, o joje esantys duomenys. Norit sužinoti - teks pačiai išbandyti. Lietuva garsėja sukčių sumanumu. Kaip ir vienas žmogelis netikėjo nuodingųjų grybų poveikiu, padarė eksperimentą ir.... išėjo anapilin QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 10 08, 19:38) Svarbu į kieno rankas papultų kopija, ne kopijoj esmė, o joje esantys duomenys. Norit sužinoti - teks pačiai išbandyti. Lietuva garsėja sukčių sumanumu. Kaip ir vienas žmogelis netikėjo nuodingųjų grybų poveikiu, padarė eksperimentą ir.... išėjo anapilin Paso kopijas turi visos mano buvusios darbovietes...Nemiriau,kreditu mano vardu neprisieme. P.S.Be paso kopijos jusu niekur nepriims dirbt,jeigu ka QUOTE(due drops @ 2010 10 09, 04:11) Paso kopijas turi visos mano buvusios darbovietes...Nemiriau,kreditu mano vardu neprisieme. P.S.Be paso kopijos jusu niekur nepriims dirbt,jeigu ka Atsiprašau, bet yra skirtumas registruotos įmonės, kaip juridiniai asmenys, o fiziniai, privatūs... Ne šiaip sau yra įstatymas asmens duomenų apsaugos. Reiškia jums visada sekasi. Nemažai girdėjau istorijų apie nuskriaustuosius, kurie jau nieko nebesitiki atgauti.
O jei aukle dar priedo ar kaip pagrindini darba dirba pvz,CARITE,pan-su vadinamis uzribio zmonemis( neretai serganciais TBC,turinciais uteliu,pan)?Gal jai ir jos seimai nieko neatsitiks,bet mazyliui gali TBC,pan uzkrata uznesti...Ka tokiu atveju daryti?
QUOTE(lietuvaite69 @ 2010 10 10, 18:53) Atsiprašau, bet yra skirtumas registruotos įmonės, kaip juridiniai asmenys, o fiziniai, privatūs... Ne šiaip sau yra įstatymas asmens duomenų apsaugos. Reiškia jums visada sekasi. Nemažai girdėjau istorijų apie nuskriaustuosius, kurie jau nieko nebesitiki atgauti. Kokius nuskriautuosius??? Cia kalbama apie paso kopija.. Pabandyk su ja prisiimti kreditu
O kur čia chaosas? Samdykite per firmą, oficialiai - chaoso išvengsit. Norite mokėti mažiau, jūsų valia, bet čia savos problemos. kartkartėm ir chaoso gali pasitaikyti. Ne vien iš auklių, ir iš tėvų pusės jo galima susilaukti.
O ka firma. Pasiulo bureli moteriskiu, atrinktu a la pagal seimos poreikius. Ir atspeti turi, kuri tau tinka. Pataikei
QUOTE(PA-ry-žius @ 2010 10 14, 16:25) O ka firma. Pasiulo bureli moteriskiu, atrinktu a la pagal seimos poreikius. Ir atspeti turi, kuri tau tinka. Pataikei Visiškai Jums pritariu
Dėl pažymų galėtų ir nebūti problemos. Auklė dažniausiai vien iš tų pinigų, kuriuos jai sumokate, turi išgyventi, todėl, jei sutiktumėte apmokėti sveikatos tikrinimą, ji mielai jums atneštų pažymą. Turiu jus nustebinti, jei dar tuo neįsitikinote, kad sveikatos tikrinimas vyksta gana formaliai: kraujo tyrimas (Vasermanas), krūtinės lastos nuotraukėlė, ginekologės parašėlis (dar prieš laboratorijos atsakymus). Taip tikrina sveikatą darželių darbuotojams, jei gerai supratau, ginekologo galima atsisakyti.
http://www.youtube.com/watch?v=rNP6WMAME4s
po šito video siūlau mamoms išvis vengti auklių,o jei neišeina kilus menkiausim įtarimui,keiskit auklę, ačiū dievui turiu gaklimybę būti su mažiuku pati... QUOTE(skorpee @ 2010 10 15, 22:50) http://www.youtube.com/watch?v=rNP6WMAME4s po šito video siūlau mamoms išvis vengti auklių,o jei neišeina kilus menkiausim įtarimui,keiskit auklę, ačiū dievui turiu gaklimybę būti su mažiuku pati... O siaube...košmaras kažkoks...nežinau ką padaryčiau tokiai...pati turbūt gerklę perkasčiau. QUOTE(Kaimynė @ 2010 10 14, 20:39) Dėl pažymų galėtų ir nebūti problemos. Auklė dažniausiai vien iš tų pinigų, kuriuos jai sumokate, turi išgyventi, todėl, jei sutiktumėte apmokėti sveikatos tikrinimą, ji mielai jums atneštų pažymą. Turiu jus nustebinti, jei dar tuo neįsitikinote, kad sveikatos tikrinimas vyksta gana formaliai: kraujo tyrimas (Vasermanas), krūtinės lastos nuotraukėlė, ginekologės parašėlis (dar prieš laboratorijos atsakymus). Taip tikrina sveikatą darželių darbuotojams, jei gerai supratau, ginekologo galima atsisakyti. Butent besirengiancioms paaukliauti, tai yra problema. Ir tas "mielai...", realybeje yra tikrai nemielai, net ir pasiulius apmoketi med. patikrinima
Aš labai nemėgstu poliklinikų,tiesiog apsergu pasėdėjus ten eilėse,tad tikrai nenorėčiau pristatinėti jokių pažymų.Niežai ir utėlės matosi akivaizdžiai,gyvenimo būdą taip pat sunku nuslėpti (
Juk auklė nereikalauja pažymų apie darbdavių sveikatą ir psichinę būklę QUOTE(Skiautelė @ 2010 10 19, 17:51) Aš labai nemėgstu poliklinikų,tiesiog apsergu pasėdėjus ten eilėse,tad tikrai nenorėčiau pristatinėti jokių pažymų.Niežai ir utėlės matosi akivaizdžiai,gyvenimo būdą taip pat sunku nuslėpti ( Juk auklė nereikalauja pažymų apie darbdavių sveikatą ir psichinę būklę o jei tuberkuliozė? džiova, liaudiškai kalbant? ant kaktos neužrašyta
bijai vilko,neik į mišką...
kadangi turiu galimybę rinktis,esu pastovi ir prieraiši,tad nemėgstu kaitalioti darbo vietų,pas paranoikus tiesiog nesidarbinu
Darzeliuose juk irgi asocialu gyvenimo buda gyvenanciu aukliu nera, bet med. pazymos reikalaujama. Ir niekas, is ten dirbanciu, nedaro problemos. O vat mamos priimdamos zmogu "is gatves", turi zaisti loterija - atspek yra uzkreciamu ligu ar ne
Dirbau darželyje daug metų.Kai baigdavosi sanitarinių knygelių galiojimo laikas,med.seselė jas surinkdavo kartu su keliais litais ir nuveždavo į San.Epideminę stotį,kur daktarai sudėdavo štampus apie mūsų sveikatos "patikrinimą"
ir ka cia skiautele norejo pasakyti
norėjau pasakyti,kad pažyma ne visada reiškia sveikatą
ir dabar kokia nesąžininga auklė gali pasinaudot pažintimis,ar pakiša
Galima patikrinti
QUOTE(skorpee @ 2010 10 15, 22:50) http://www.youtube.com/watch?v=rNP6WMAME4s po šito video siūlau mamoms išvis vengti auklių,o jei neišeina kilus menkiausim įtarimui,keiskit auklę, ačiū dievui turiu gaklimybę būti su mažiuku pati... Siaubas
Sveikos mamytės ir auklytės
Aš nors ir pati esu dirbusi aukle, niekada savo vaikučiams nesamdyčiau auklės
Sveiki,gal ne visai i tema- ar kas turejote ar turite aukle- vienuole?kokia pirmoji reakcija buvo suzinojus?teko studijuoti VDU su vienuole,kuri dirbo auklyte ir slepe nuo vaikucio teveliu,kad ji vienuole(cia buvo 1991 m).
QUOTE(mariug @ 2011 04 04, 09:39) Sveiki,gal ne visai i tema- ar kas turejote ar turite aukle- vienuole?kokia pirmoji reakcija buvo suzinojus?teko studijuoti VDU su vienuole,kuri dirbo auklyte ir slepe nuo vaikucio teveliu,kad ji vienuole(cia buvo 1991 m). Teko "lietuvos ryte" paskaitinėti straipsnių apie vienuoles, viena, dirbusi mokytoja lietuvoke, buvo su sexualiniais nukrypimais, tvirkino ir mylėjosi su mokinėmis. Praėjusiame numeryje rašė, kaip ispanijoje vienuolės vogdavo gimdyvių vaikus ir juos pardavinėdavo (čia buvo 1970-1985 metais)... Siaubas, va tau ir "šventuolės". QUOTE(mariug @ 2011 04 04, 08:39) Sveiki,gal ne visai i tema- ar kas turejote ar turite aukle- vienuole?kokia pirmoji reakcija buvo suzinojus?teko studijuoti VDU su vienuole,kuri dirbo auklyte ir slepe nuo vaikucio teveliu,kad ji vienuole(cia buvo 1991 m). Na tikrai ne į temą, kuom aklė vienuolė susijusi su tema ''Ar reikia keisti tokią auklę?''
o as nezinau ar patenkinta savo aukle.
man ji kaip ir patinka, bet va, berniukui mano - nelabai... mazoji dar nekalba, tai ir nezinau ka daryti. Uosviai gyvena pirmam aukste, o mes antram, tai jie sako, kad daznai girdi aukle kalbant telefonu, ir siaip, ji mazai veda juos i lauka. Sunelis del kazko ant jos piktas, vis sako, kad aukle negrazi, bet pabudes po pietu miego, manes klausia kur aukle? vakar pareiske, kad jis su aukle nezais ir sese nenori su aukle zaisti.Ar man reikia ieskoti kito zmogaus? QUOTE(raketa @ 2010 11 02, 19:06) Sveikos mamytės ir auklytės Aš nors ir pati esu dirbusi aukle, niekada savo vaikučiams nesamdyčiau auklės AISKU, VISUR BUNA ISIMCIU QUOTE(vėjav @ 2004 07 15, 01:32) Aš papasakosiu savo istoriją Pas mus ji pradėjo lankytis, kai vaikui buvo 10 mėn išeidavau kartą į savaitę kelioms valandoms - jei mergaitė tuo metu nemiegodavo VISADA verkdavo, kad aš išeinu Dėl pažįstamų - mūsų auklė labai bendraujanti, lauke visada eina prie kitų vaikų, kalbasi su mamomis-auklėmis, dabar atrado, kad kaimynystėje gyvena jos pažįstami, tai per pasivaikščiojimus taikosi susitikti su jais - ar tai blogai? QUOTE(doremifasolasi @ 2011 10 09, 17:55) AISKU, VISUR BUNA ISIMCIU Nereikia spręsti pagal savo "išsiauklėjimą" ir intelekto koeficientą - jo įrodymas - sugebėjimas pasirinkti auklę. Valstybinio darželio auklėtojai reikia diplomo, privataus - užtenka išsiimti individualios veiklos pažymą (ji išduodama visiems pasiryžusiems mokėti mokesčius). Jeigu Jums priimant auklę neatėjo į galvą paprašyti diplomo arba suradote kaimynę, kuri sutiko pabūti pigiau - nepagrįstos pretenzijos kelti reikalavimų kaip diplomuotai pedagogei.
as aplamai vienuoles apeinu ,kai gatveje pamatau, tai man pastoviai kazkas negero atsitinka,o kad aukle vienuole-tai net kalbos negali buti.....
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 17, 15:38) Manau,kad nieko blogo,bet visi zmones,su savo iprociais ,gyvenimu, charakteriu,o jei teveliai- religingi, tai geriau tokia auklyte ir tureti,aisku,jei nereliginga seima, gali ir slepti,kad vienuole( atseit, kad savo vaiku neauginusi,ar i atlaidus vaika vezios |