aš tai jos neapsiverkiau kaip pagailo man tavo mažylės
ir jai jau vaikutis gerai vaiksčiojo
kokios auklės gali psichologinia trauma vaikui ivaryti
man taip gaila vaikučių
kad aš pasiimčiau ir prižiūrėti su savo dukryte
man tai asmeniškai gaila vaiko ir kaip taip gali žmogus daryti 5 valandas laukia ir vien vežimėlyje
aš tai jos neapsiverkiau kaip pagailo man tavo mažylės ir jai jau vaikutis gerai vaiksčiojo kokios auklės gali psichologinia trauma vaikui ivaryti man taip gaila vaikučių kad aš pasiimčiau ir prižiūrėti su savo dukryte
na, mamytės, patarkit.
Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą.. Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo. QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 10:48) na, mamytės, patarkit. Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą.. Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo. nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria? QUOTE(pesimiste @ 2006 04 29, 09:54) nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria? neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos. QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:04) neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos. ir dar klausimas ko aukle knisos po spinteles
va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau.
O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo. QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:22) va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau. O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo. as esu priziurejus berniuka kuriam alergija buvo sienlige,dilgeline
labas, as tai keisciau nedvejuodama, kuo greiciau tuo geriau, ne tai ir vaikui gali pakenkti, pas nebegalesi palikti savo dukrytes su jokia kita aukle.O kur jus gyvenate, Vilniuj?
QUOTE(Nomadica @ 2006 03 12, 17:28) niu kai paskaiciau tenka tau visiskai pritart
tai gal reiketu, jaunesnes aukles.Galeciau pasiulyt
labai ačiū. Bet dabar galvoju, kad vasarą močiutė daug atostogų turės, ir patys kažkiek atostogausim, tai auklės nelabai ir reikės
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 03, 20:03) neišsiaiškinom. Tyrimus galės daryt tik po to, kai vaistus baigs vaikas gert. Kas įdomu - nuo penktadienio nebėrė, o šiandien vėl auklytė atėjus buvo. Grįžau - mažiui 38 temperatura ir vėl kažkiek to bėrimo atsiradę. Vėlgi - kai grįžau, mažius jau buvo aprengtas į lauką eit, bet visas toks zyziantis, karštas.. auklę išleidom ir puolėm temperatūros matuot. Auklė sako, kad jai būnant viskas tvarkoj buvo. Na, bet man parėjus vaikas akivaizdžiai sergantis buvo. Gal čia jam nuo auklės alergija?? QUOTE(saintlina @ 2006 05 03, 21:24) neišsiaiškinom. Tyrimus galės daryt tik po to, kai vaistus baigs vaikas gert. Kas įdomu - nuo penktadienio nebėrė, o šiandien vėl auklytė atėjus buvo. Grįžau - mažiui 38 temperatura ir vėl kažkiek to bėrimo atsiradę. Vėlgi - kai grįžau, mažius jau buvo aprengtas į lauką eit, bet visas toks zyziantis, karštas.. auklę išleidom ir puolėm temperatūros matuot. Auklė sako, kad jai būnant viskas tvarkoj buvo. Na, bet man parėjus vaikas akivaizdžiai sergantis buvo. Gal čia jam nuo auklės alergija?? nu cia tikra nesamone kad beria tik tau namo grizus
Labas, kai reikes tai parasyk, tai tada atsiusiu aukes vizitine.
Kas link berimo, aukles nekaltinciau, bet as asmeniskai jei tektu saugoti svetima vaika, ir dar pas ji man bebunant, prasidetu koks berimas, ar temp, ar dar jam butu kazkas neaiskaus, tai as ta pacia minute kviesciausi vaiko tevus, nes atsakomybes ne uz savo vaika nest nenoreciau. Tevai yra tevai ir jie priima sprendimus.
Bet man labiausia kelia nerima, tiek temos autores, tiek saintlinos abejingumas, kad tai ir butu paskutines aukles pasaulyje, savo vaiko labui as tokios atsisakyciau is kart, nes mano vaiko gerove, man labiau rupi, nei tai, ka ir kaip maisto siuo klausimu kiti. kalbant apie temos autore, tai man vis tik atrodo, kad tai auklei, kazkas su mastymu ne visai gerai. Juk zmogus taip negali prisirist prie vaiko, kad saugomas kitas vaikas tokiu atveju visiskai nerupi.
Aš visos temos neperskaičiau, atsiprašau, bet pakako tiek kiek paskaičiau...
Kokia čia auklė? Nupezusi kažkokia. Šiuo metu pati dirbu aukle ir visą laiką stengiuosi vaiką užimti, sudominti, kartu žaisti, lauke pastoviai bėgioti ir vaikščioti, aišku su protu, ne po 5valandas. Jei ji nesugeba, kam eina tokį darbą dirbti, o ir kam jums tokia namų ir tiksliau vaiko emocinės, psichologinės ir fizinės būsenos darkytoja? Juk dabar mažiukai tokie pažeidžiami, netraumuokite savo turto...
Mūsų auklė dirba jau penktas mėnuo. Pradžioje buvome ja patenkinti, pastaruoju laiku pasidarė sudirgusi, piktoka, kartais ir prie manęs bando grubokai komentuot vaiko elgesį, bet čia pat vėl susiima, pradeda vaika meiliai kalbint... Paaiškėjo, kad jos draugas ėmė girtauti, negrižta namo, moteriškė neišsimiega, nervinasi, o dar ruošiasi operuotis, uzpuole ja bėdos:( Kažkaip dėl vaiko neberamu pasidarė, kažin kaip ji elgiasi, kai manęs nėra namie? Dar vaikas rytais verkt pradėjo, kai į darbą man reikia išeiti... Jam 1,4metų, gal tik šiaip nenori išleisti mamos? Pastaruoju metu vis kirba noras geresnės auklės pasiieškoti, nors žiauru būtų moteriškės atžvilgiu... Gal dar čia tik mano fantazijos?? Visai susipainiojau
nu jo, situacija nepavydetina
mano manymu reiketu bisky atwiriau pasikalbeti ir su wyru gerai apgalwojus deti paskutiny taska....
QUOTE(Sharune @ 2007 08 16, 19:49) mano manymu reiketu bisky atwiriau pasikalbeti ir su wyru gerai apgalwojus deti paskutiny taska.... Apie tai, kad ir aukles draugas gali diena ateit net nepagalvojau
Pasakysiu tik viena dalyka - mamos nuojauta niekada neapgauna, jei jau jauti, kad kazkas negerai, vadinasi taip ir yra
Ir neprisiimk sau kaltes del aukles problemu - tai jos problemos ir jusu seima niekuo prie to neprisidejo. Ji pati turi jas spresti, jus cia ne prie ko. Gal net ir geriau bus jei ja atleisite - tures daugiau laiko viska apgalvoti ir susitvarkyti gyvenima. Taip kad dar karta sekmes
Sveikos mamos,
auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu? Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė?
Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke!
Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru..
Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka.. QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01) Sveikos mamos, auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu? Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė? Pabandik auklei viska pasakyti tiesiai sviesiai kas tau ne patinka,juk jinai priziuri tavo vaika ir tik tu zinai kas geriausia tavo vaikeliui,o jeigu jinai ir toliau viska darys savaip,tai aisku geriau pagalvoti apie tokios aukles atleidima is darbo,o tai kad jinai ne karto ne pavelavo ir nieko ne pavoge tai ne irodymas ,kad ji gera aukle. Papildyta: QUOTE(says @ 2007 09 27, 10:48) Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru.. Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka.. Man irgi ne patiktu rukanti aukle,nes musu namuose niekas ne ruko,jeigu tu itari,kad aukle ruko prie vaiko,nors ir lauke,tai butinai pasikalbek apie tai su ja,tegul sau ruko tada,kai ne priziuri tavo vaikeli,o jeigu jai nepriimtinas toks variantas,tai tegul iesko kito darbo,nesusijusio su vaiku prieziura. QUOTE(Goba @ 2007 09 27, 05:40) Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke! Visiskai pritariu QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01) Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas. Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia? Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas? Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? O gal as izvelgiu problema kur jos nera? Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas
Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik.
QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 14:39) Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik. O kaip ji ta vaika vezioja,ar isodina i automobiline kedute QUOTE(Perfect @ 2007 09 27, 16:40) Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas? Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? O gal as izvelgiu problema kur jos nera? Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas O kiek tam vaikiukui metukų? QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 16:39) Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik. Man atrodo,kad jeigu aukles darbas priziureti jusu vaika,tai savo asmeninius reikalus jinai privalo tvarkyti jau po darbo,nebent jau koks ekstra atvejis.As asmeniskai nenoreciau,kad aukle veziotu mano vaika savo automobilije QUOTE(Perfect @ 2007 10 08, 14:07) Tas vaikiukas nedidelis, kai aukles klausiau, sake metai ir 4 menesiai... Taigi, savo nuomones dar pareiksti negali... Gal teveliam ir patinka,bet man asmeniskai nepatiktu,kad vaika tiek ilgai lauke laikytu
As su savo vaikiukais einu i lauka 2k per diena (jei orai leidzia).bunam apie 2 val.iki pietu,o vakare api2.5-3val.labai daznai matau aukles,(5-6 aukles),kurios vos ne 9.00 ryto eina i lauka ir 13.00dar buna lauke.po pietu mes iseinam apie 17.00 ir vel mes matom tuos aukles.Kartais kalbames,is kokio namo vaikiukai,kokio amziaus.Ir tuos aukles eina su tais vaikuciais kuo toliau nuo namu.gal tam,kad kaimynai nematytu?
Pasakysiu tik tiek. Dirbau aukle. Vaikas laukdavo manęs prie durų (jam buvo 1,8metukų) BEt... savo vaiką nebijau palikti tik tetai. Man ne vieną kartą bandė įsiūlyti auklę, bet geriau aš leisiu vaiką į darželį, nei kad patikėsiu svetimoms rankoms. Kodėl į darželį? Ten būsiu tikra, kad vaikas maitinamas ne per sūriai, kad jis pažaidęs, dažnai auklėtojos paseka kokią pasakaitę ar paprasčiausiai palieka juos žaisti vienus su kitais. Kai pagalvoju, kad saviškę turėsiu leisti kažkur širdį spaudžia- bet kitos išeities neturiu.
Dėl auklių: prieš susitariant su aukle reikia iš karto nustatyti jai viską: kiek lauke būti pagal orą, jei Ką ro valgyti- kad nedėt druskos (jei sena paprasčiausiai pasakykit gydytojai uždraudė) Ko norėtumėt kad išmokintų (ar spalvas skirti ar ką) Mačiau ir aš ir mušamus vaikus ir baramus, ir "blogai" aprengtus- prie +20 su šiltomis kepurėmis ir striukytėmis- vaikai net bordiniai- bet kas iš to? Pavargau ir tiek. nereikia būti auklėmis- nueikit pasivaikščioti po kiemus ir parkus su savo leliais- būna būreliai senučių- adžnai tai ne senelės, o auklės ir pamatysit kaip elgiamasi su vaikais.
Galiu 100% garantuoti,kad tikrai ne visos aukles yra tokios,kokias jus cia aprasete.
Tai jau tikrai, kad ne visos
QUOTE(raminta835 @ 2007 10 08, 19:27) Tai jau tikrai, kad ne visos Sutinku, kad dauguma mamų (išskyrus karjeristes) mielai augintų savo vaikus pačios, jeigu sąlygos leistų; o kas dėl darželio, tai jau rašiau, kad ne visi vaikai gali juos lankyti dėl ligų ar alergijos maistui QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 08, 18:24) Sutinku, tikrai ne visos. Bet beda ta, kad neretai aukles PIRMIAUSIA nori tu nemenku pinigu, kurie mokami uz aukles darba. Pamenu, kai ieskojom aukles savo pirmagimiui, paskambinus joms jos nesigedydavo klausti, ar TOLI joms reikes vazineti, KIEK mokesim, KIEK valandu reikes dirbti, ar mes jas MAITINSIM ir pan. Lyg tai butu mirties ir gyvenimo klausimai. Ir beveik visos taip... Tik viena gal is astuoniu moteru kurioms skambinau, pirmiausia pasiteiravo apie vaikeli - koks jis, judrus, jautrus, ka megsta veikti. Va taip va.
Tai iskelsiu retorini klausyma.........kodel dauguma mamu paraso uzklausima ir pirmiausias klausymas buna...."kiek kainuoja paslauga"(aukles).Aisku ne visos....bet dauguma.
Na, manau, kiekviena mama nori savo vaikui tik geriausio. Pinigai kaip ir lieka nuosaly... Taigi, atitinkamai uz didelius pinigus mamytes ir nori ir kokybes, ar ne? Bet cia jau ne i tema, kaip suprantu.
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 12:57) Na, manau, kiekviena mama nori savo vaikui tik geriausio. Pinigai kaip ir lieka nuosaly... Taigi, atitinkamai uz didelius pinigus mamytes ir nori ir kokybes, ar ne? Bet cia jau ne i tema, kaip suprantu. Ne, as turejau minti ne apie kokybe....apie kaina.Paraso ir pirmas klausymas....kokia kaina. Tiesa tokiu laisku nebegaunu.Kol kas.Dabar tik papraso placiau papasakoti apie darbeli su vaikuciais.
Na bet is ties, ka gi galvoti apie tokias mamas, kurios taip klausia? (O klausima apvertus aukstyn kojom - ar gera tokia aukle, kuri PIRMIAUSIAI paklausia - kiek jus man mokesit?)
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 13:19) Na bet is ties, ka gi galvoti apie tokias mamas, kurios taip klausia? (O klausima apvertus aukstyn kojom - ar gera tokia aukle, kuri PIRMIAUSIAI paklausia - kiek jus man mokesit?) Tai vat ir sakau,kad labai retorinis klausymas,kuri galima apversti Ir dar tarkim,ka jus galvotumete apie tokias mamas,kurios paveda .....aukle.Na sutaria,o is vakaro paskambina ir pranesa,arba tik ryte,kad atsiprasau vaiko neatvesim,susiradom arciau Atsiprasau,gal ne i tema diskusija
Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu?
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 13:27) Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu? Na sunku viska susakyti,kokiu as reikalavimu auklei noreciau...o noreciau as ju daug Taigi kas netiktu....sunku vel pasakyti,jei aukle stengiasi nuosirdziai,bet daro klaidu,galima atleisti(zmoniu neklystanciu nera),bet jei nereaguotu i mano pastabas prasymus..tada netiktu,bet ar lengva susirasti kita aukle,ka daryti tuo metu,vel sunku.Na manau svarbiausia issirinkti,o toliau tik bendradarbiavimo deka yra pasiekama norimu rezultatu vaikucio labui
Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku.
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 14:11) Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku. Niekas neprase,bet sutikciau. Pasirasius sutarti butu viskas issamu,viskas aisku,kas ko nori,ko tikisi,ko pageidauja...ir isipareigojimas Siais laikais visko pasitaiko,sutartis bent kazkiek gintu vaikuti ir tevelius |