Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar reikia keisti tokią auklę?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
GIEDRŪNĖ
man tai asmeniškai gaila vaiko ir kaip taip gali žmogus daryti 5 valandas laukia ir vien vežimėlyje doh.gif o tai vaikas ir valgyt nori ir žaisti galų gale ir gamtiniai reikalai doh.gif
aš tai jos neapsiverkiau kaip pagailo man tavo mažylės blush2.gif
ir jai jau vaikutis gerai vaiksčiojo verysad.gif

kokios auklės gali psichologinia trauma vaikui ivaryti g.gif o paskiu mamytei teks žinksniuoti pas psichologus g.gif

man taip gaila vaikučių blush2.gif
kad aš pasiimčiau ir prižiūrėti su savo dukryte mirksiukas.gif bet tik turiu bėda kad ketinu nuo rugsėjo studijuoti ikimokiklini ugdyma neakivaizdiniam tai viena savaitė i mėnesį mokslu o tris savaitės mielai prižiūrėčiau mirksiukas.gif
saintlina
na, mamytės, patarkit.
Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą.. doh.gif Aš iš darbo grįžau po keturių. Niekaip man nesuprantama, kodėl ji man nepaskambino per tiek laiko??????? Būčiau iš karto vežus pas medikus, iš karto vaistai būtų pradėję veikt, nereiktų kliackui tiek kankintis. Telefonu aš jai nieko nebesakiau, nes tuo metu nebuvo kada priekaištaut..
Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo.
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 10:48)
na, mamytės, patarkit.
Situacija buvo tokia: pareinu vakar iš darbo, vaikas išbertas tokiom raudonom dėmėm. Auklė sako -nežinau, nuo ko, bet dabar bėrimas sumažėjęs, anksčiau buvo beveik visas išbertas. Aš iškart už vaiko ir į polikliniką. Mūsų gydytojos jau nebebuvo, bet vistiek kažkuri apžiūrėjo, tuo metu bėrimas jau beveik visai buvo pradingęs, bet nutarė, kad greičiausiai tai dilgėlinė. Liepė stebėt. Grįžom namo, ir prasidėjo... net prisimint baisu. Tokiom bangom bėrimas atiranda, vėl pradingsta. Vaikas visas tampa raudonas, net su lyg pūslytėm, rėkia, kvietėm gydytoją iš namų, du kartus vaistų lėkėm pirkt, naktį vėl viskas kartojosi. Košmaras, neduok Dieve. Viename tarpe skambinu auklei, klausiu, nuo ko galėjo alergija prasidėt, ką mažius valgė, kada viskas prasidėjo, gal iš lauko grįžus. O ji suvardino, ką valgė ir sako - prasidėjo apie dvyliktą..  doh.gif  Aš iš darbo grįžau po keturių. Niekaip man nesuprantama, kodėl ji man nepaskambino per tiek laiko??????? Būčiau iš karto vežus pas medikus, iš karto vaistai būtų pradėję veikt, nereiktų kliackui tiek kankintis.
Tai va, patarkit, ar yra koks pateisinimas tokiai auklei? Aš nekaltinu jos, kad dėl jos neapsižiūrėjimo viskas nutiko, bet negaliu atleist, kad laukė vakaro.. Tiesa, dar galiu pridurt, kad mano vaikas iki šiol visiškai niekam alergiškas nebuvo.
*

nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria?
saintlina
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 29, 09:54)
nu kad vaika isbere tai auklyte gal nekalta.visgi pavasaris,tai dabar daug kas alergiskas. o jei esat sustitarusios,kad jei kas nutiks skambins,tada sitaip turejo pasielgti. o beja issiaiskinot nuo ko beria?
*

neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos.
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:04)
neišsiaiškinom. Realiausia priežastis - šokoladas. Šiaip nuo jo niekada nebėrė, bet kažkaip sugebėjo auklė surast kažkokį spintelėj užmestą šokoladą, apie kurį aš ir pamiršus buvau, ir beveik visą mažius suvalgė. Bet aš ir audinių minkštiklį naują pradėjau naudot, ir grindis su nauja priemone ploviau. Tai galėjo betkuri iš šių priežasčių alergizuot. Aš gi ir sakau, kad dėl to auklės nekaltinu. Tik kad jei matė, jog vaikui blogai, reikėjo ieškot pagalbos.
*

ir dar klausimas ko aukle knisos po spinteles g.gif ne jei butu bere nuo minkstiklio, grindu ploviklio tai ne nuo 12 butu pradeje bert. g.gif gal is lauko jie parsinese kokiu geliu ar zoliu,nes kaip supratau masinoj,pas gydytoja nebere,tik namie?
saintlina
va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau.
O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo.
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 04 29, 11:22)
va dėl gėlių ar žolių kažkaip nepagalvojau paklaust, dėkui už mintį. Nors namie jokių gėlių nepastebėjau.
O pas gydytoją nei mašinoj tikari nebėrė. Bet ir namie tokiom bangom - tai dingsta viskas, tai vėl baisu. Nors gydytoja sakė, kad taip gali būt. kol tas kažkas alergizuojantis pasišalins iš organizmo, t.y. visas 10 dienų. Aš pati niekada gyvenime nebuvau susidūrus su alergijom, ir šeimoj nebuvo tokių atvejų, tai nelabai suprantu kaip, kas ir nuo ko gali pasireikšt. Ir turbūt dėl to man dar baisiau viskas atrodo.
*

as esu priziurejus berniuka kuriam alergija buvo sienlige,dilgeline g.gif nepamenu kaip vadinas,bet tai purskemes kiekviena ryteli vaistukus,ir stengdavomes pasisaugot sakykim nupjautos zolytes.... o paciai tai alergija nuo visu rusiu vitamino B.manau antradieni nueikit pas gydytoja ir paprasykit atlikt paparastus tyrimus. ten paziures ar nesat alergiski dulkem,patylenes erkutem ir pan. tyrimai nesudetingi,tai manau daug ramiau bus.o auklytei pasakyk kad esi nepatenkint ir kad tikies jog kita karta taip nepasikartos,nors aisku paciai pasitikejimas tai nebe tas ja.
iwona.marcinkevic
labas, as tai keisciau nedvejuodama, kuo greiciau tuo geriau, ne tai ir vaikui gali pakenkti, pas nebegalesi palikti savo dukrytes su jokia kita aukle.O kur jus gyvenate, Vilniuj?
Lakūdra
QUOTE(Nomadica @ 2006 03 12, 17:28)
niu kai paskaiciau  blink.gif    .....tai net siurpas nuejo, kaip aukle gali palikti kitam kambary mazyliuka!!!! Juk visi zino, kad maziuliu net is akiu negalima paleisti.... Vaikiukai tokie, kad sauna jiems i galva kokia originali mintis ir ziurek jau ka nors dirba  2.gif  .. man atrodo, kad ta aukle ateina ne vaikiuko paziureti, o tik tik atsedeti uz tas valandas  g.gif
*

tenka tau visiskai pritart drinks_cheers.gif
saintlina
QUOTE(iwona.marcinkevic @ 2006 05 03, 09:52)
labas, as tai keisciau nedvejuodama, kuo greiciau tuo geriau, ne tai ir vaikui gali pakenkti, pas nebegalesi palikti savo dukrytes su jokia kita aukle.O kur jus gyvenate, Vilniuj?
*

Vilniuj gyvenam
iwona.marcinkevic
tai gal reiketu, jaunesnes aukles.Galeciau pasiulyt smile.gif
saintlina
labai ačiū. Bet dabar galvoju, kad vasarą močiutė daug atostogų turės, ir patys kažkiek atostogausim, tai auklės nelabai ir reikės smile.gif Nors galit parašyt į až apie jūsų siūloma auklytę ir kontaktinį numerį - o gal pravers?..
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 05 03, 19:44)
labai ačiū. Bet dabar galvoju, kad vasarą močiutė daug atostogų turės, ir patys kažkiek atostogausim, tai auklės nelabai ir reikės  smile.gif Nors galit parašyt į až apie jūsų siūloma auklytę ir kontaktinį numerį - o gal pravers?..
*

o del to berimo ar isiaiskinot nuo ko?
saintlina
QUOTE(pesimiste @ 2006 05 03, 20:03)
o del to berimo ar isiaiskinot nuo ko?
*

neišsiaiškinom. Tyrimus galės daryt tik po to, kai vaistus baigs vaikas gert. Kas įdomu - nuo penktadienio nebėrė, o šiandien vėl auklytė atėjus buvo. Grįžau - mažiui 38 temperatura ir vėl kažkiek to bėrimo atsiradę. Vėlgi - kai grįžau, mažius jau buvo aprengtas į lauką eit, bet visas toks zyziantis, karštas.. auklę išleidom ir puolėm temperatūros matuot. Auklė sako, kad jai būnant viskas tvarkoj buvo. Na, bet man parėjus vaikas akivaizdžiai sergantis buvo. Gal čia jam nuo auklės alergija?? biggrin.gif
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 05 03, 21:24)
neišsiaiškinom. Tyrimus galės daryt tik po to, kai vaistus baigs vaikas gert. Kas įdomu - nuo penktadienio nebėrė, o šiandien vėl auklytė atėjus buvo. Grįžau - mažiui 38 temperatura ir vėl kažkiek to bėrimo atsiradę. Vėlgi - kai grįžau, mažius jau buvo aprengtas į lauką eit, bet visas toks zyziantis, karštas.. auklę išleidom ir puolėm temperatūros matuot. Auklė sako, kad jai būnant viskas tvarkoj buvo. Na, bet man parėjus vaikas akivaizdžiai sergantis buvo. Gal čia jam nuo auklės alergija??  biggrin.gif
*

nu cia tikra nesamone kad beria tik tau namo grizus schmoll.gif o rimtai gal nuo aukles sitaip.gal kokie nauji kvepalai pas ja? g.gif
iwona.marcinkevic
Labas, kai reikes tai parasyk, tai tada atsiusiu aukes vizitine.
rolleyes.gif :rolleyes
Tafi
Kas link berimo, aukles nekaltinciau, bet as asmeniskai jei tektu saugoti svetima vaika, ir dar pas ji man bebunant, prasidetu koks berimas, ar temp, ar dar jam butu kazkas neaiskaus, tai as ta pacia minute kviesciausi vaiko tevus, nes atsakomybes ne uz savo vaika nest nenoreciau. Tevai yra tevai ir jie priima sprendimus.

Bet man labiausia kelia nerima, tiek temos autores, tiek saintlinos abejingumas, kad tai ir butu paskutines aukles pasaulyje, savo vaiko labui as tokios atsisakyciau is kart, nes mano vaiko gerove, man labiau rupi, nei tai, ka ir kaip maisto siuo klausimu kiti.

kalbant apie temos autore, tai man vis tik atrodo, kad tai auklei, kazkas su mastymu ne visai gerai. Juk zmogus taip negali prisirist prie vaiko, kad saugomas kitas vaikas tokiu atveju visiskai nerupi.
Jennifer
Aš visos temos neperskaičiau, atsiprašau, bet pakako tiek kiek paskaičiau...
Kokia čia auklė?
Nupezusi kažkokia.
Šiuo metu pati dirbu aukle ir visą laiką stengiuosi vaiką užimti, sudominti, kartu žaisti, lauke pastoviai bėgioti ir vaikščioti, aišku su protu, ne po 5valandas. Jei ji nesugeba, kam eina tokį darbą dirbti, o ir kam jums tokia namų ir tiksliau vaiko emocinės, psichologinės ir fizinės būsenos darkytoja?
Juk dabar mažiukai tokie pažeidžiami, netraumuokite savo turto...
GZA
Mūsų auklė dirba jau penktas mėnuo. Pradžioje buvome ja patenkinti, pastaruoju laiku pasidarė sudirgusi, piktoka, kartais ir prie manęs bando grubokai komentuot vaiko elgesį, bet čia pat vėl susiima, pradeda vaika meiliai kalbint... Paaiškėjo, kad jos draugas ėmė girtauti, negrižta namo, moteriškė neišsimiega, nervinasi, o dar ruošiasi operuotis, uzpuole ja bėdos:( Kažkaip dėl vaiko neberamu pasidarė, kažin kaip ji elgiasi, kai manęs nėra namie? Dar vaikas rytais verkt pradėjo, kai į darbą man reikia išeiti... Jam 1,4metų, gal tik šiaip nenori išleisti mamos? Pastaruoju metu vis kirba noras geresnės auklės pasiieškoti, nors žiauru būtų moteriškės atžvilgiu... Gal dar čia tik mano fantazijos?? Visai susipainiojau schmoll.gif
liepziedziukas
nu jo, situacija nepavydetina g.gif bet ziurek jai jau vaikas nenori mamos isleisti ,reiskia kaskas tikrai blogai.isviso su tom auklem (nesakau kad visos)tai istiesu sunku.sesuo kiek ju turejo tai baisu,kai ilgiau jos padirba tai jau tokios ''naglos''pasidaro doh.gif viena tai net budavo nepatenkinta kad musu seima uzsukdavo pas sese,ta prasme nei diedukai nei mociutes tipo neturi vaikscioti pas anuka.atsimenu kita tai isviso buvo ''kieteke''tiesiog ateina is ryto 9val tai ne prie vaiko o prie saldytuvo biggrin.gif ,suprantu kad aukle nesedes visa diena alkana,bet tik atejus ir pult prie puodu tai ir ne kas g.gif .Tik nesupykit auklytes tikrai nenoriu apie visas tai sakyt,gal cia tik mums tai papuole.
Sharune
mano manymu reiketu bisky atwiriau pasikalbeti ir su wyru gerai apgalwojus deti paskutiny taska.... mirksiukas.gif kas cia zino gal tas jos wyras ir pas jus ateina diena.. blink.gif .todel ir waikas neramus...wisko cia gali buti g.gif
GZA
QUOTE(Sharune @ 2007 08 16, 19:49)
mano manymu reiketu bisky atwiriau pasikalbeti ir su wyru gerai apgalwojus deti paskutiny taska.... mirksiukas.gif  kas cia zino gal tas jos wyras ir pas jus ateina diena.. blink.gif .todel ir waikas neramus...wisko cia gali buti  g.gif
*

Apie tai, kad ir aukles draugas gali diena ateit net nepagalvojau blink.gif Jauciu laukia pokalbis su aukle.. tik kazin ar tiesa pasakys verysad.gif
SiDo
Pasakysiu tik viena dalyka - mamos nuojauta niekada neapgauna, jei jau jauti, kad kazkas negerai, vadinasi taip ir yra cool.gif O kai kazkas negerai, problema reikia spresti is esmes ir kuo greiciau. Geriau pabaigti viska greitai, nei ilgai ir skausmingai svarstyti ir dvejoti. Sekmes 4u.gif

Ir neprisiimk sau kaltes del aukles problemu - tai jos problemos ir jusu seima niekuo prie to neprisidejo. Ji pati turi jas spresti, jus cia ne prie ko. Gal net ir geriau bus jei ja atleisite - tures daugiau laiko viska apgalvoti ir susitvarkyti gyvenima. Taip kad dar karta sekmes drinks_cheers.gif
Tukana
Sveikos mamos,
auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau blink.gif Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas. Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?
be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu?
Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė?
Goba
Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke!
says
Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru..
Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka..
blue kristal
QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01)
Sveikos mamos,
auklę samdau pirmą kartą, todėl prašau jūsų patarimo, nes nebežinau nei ką kalbėti su moteriške, nei ką jai pasakoti. Mano auklei 50 metų atrodo žmogus jau patyręs, savo vaikus ir anūkus užauginusi ir šiaip atrodo gana jaunatviškai, tačiau pastebėjau, kad vaikui netinkamai uždeda batukus (neišlygina liežuvio) kai tai pasikartojo kelis kartus - pravedžiau instruktažą kaip tai padaryti, ji gamina maistą mums ir vaikučiui tai metinukui "privaro" tiek vegetos kad net man lūpas sutraukia, kalbėjau kad gydytojos nurodymas yra nedutoi vaikui druskos - šiek tiek mažiau deda, bet vis tiek per sūru. Dabar kai atvėso orai ji vis tiek migdo vaiką sportiniame vežimėlyje lauke, kai paklausiau kuo užklojo, pasakė, kad niekuo, tai vos neapsiverkiau, nes vaiką iš lauko parsinešiau šaltom kaip ledas rankom ir kojytėm - ne vasara gi jau  blink.gif Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas.  Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?
be to vyresnioji dukra grįžusi iš mokyklos skundžiasi kad mažoji nori žaisti ir trukdo jai ruošti pamokas, paklausiau ką auklė veikia - tai atsakė, kad guli ant sofos ir žiūri TV. Ar tai normalu?
Nors auklė nei karto nepavėlavo, iš namų lyg ir niekas nedingo, bet labai rimtai svarstau ar man nereikia keisti tokios auklės. O gal per daug sutirštinu spalvas, kokia būtų jūsų nuomonė?
*

Pabandik auklei viska pasakyti tiesiai sviesiai kas tau ne patinka,juk jinai priziuri tavo vaika ir tik tu zinai kas geriausia tavo vaikeliui,o jeigu jinai ir toliau viska darys savaip,tai aisku geriau pagalvoti apie tokios aukles atleidima is darbo,o tai kad jinai ne karto ne pavelavo ir nieko ne pavoge tai ne irodymas ,kad ji gera aukle.
Papildyta:
QUOTE(says @ 2007 09 27, 10:48)
Sveikos, merginos, ir as "pasibedavosiu" mano mazosios aukle ruko. Priimant i darba apie tai nezinojau, net ir paklausti kazkaip nesusiprotejau. O dabar jauciu ir nuo rubu kvapeli ir is burnos toks budingas rukoriu kvapas.. Nesu tikra, ar prie vaiko ruko - bet i lauka tai verziasi bet kokiu oru..
Yra aisku ir daugiau man nepatinkanciu dalyku, bet tas rukymas zmogaus, priziurincio maza vaikeli tai man kazkaip labai nepatinka..
*

Man irgi ne patiktu rukanti aukle,nes musu namuose niekas ne ruko,jeigu tu itari,kad aukle ruko prie vaiko,nors ir lauke,tai butinai pasikalbek apie tai su ja,tegul sau ruko tada,kai ne priziuri tavo vaikeli,o jeigu jai nepriimtinas toks variantas,tai tegul iesko kito darbo,nesusijusio su vaiku prieziura.
JM
QUOTE(Goba @ 2007 09 27, 05:40)
Tukana,isaiskinkit savo auklei viska iki maziausiu smulkmenu,ir jei padetis nesikeis keiskit aukle. Esu aukle,aukliauju jau beveik 10 metu,tai per ta laika tokiu "kolegiu" prisiziurejau,kad savo vaiko jokiai auklei nepalikciau.. Maciau lauke musamus,gasdinamus rykstemis,tampomus vaikucius, dar ir dabar pries akis vaizdas,kaip dvi pensininkes plepedamos suka ratus aplink stadiona,vaikelis miega sportinuke neuzklotas o lauke tikrai salta. Mamytes prasykit,kad kaimynai stebetu aukles kaip jos elgiasi lauke!
*

Visiskai pritariu 4u.gif
Perfect
QUOTE(Tukana @ 2007 09 26, 21:01)
Be to auklė didžiuodamasi išrėžė, kad lauke su vaiku nuo 13 val. (o aš grįžau 18 val) penkias valandas vaikas nei valgęs nei gėręs, pampas nekeistas.  Tai ar reikia 50 metų moteriai aiškinti tokius elementarius dalykus? o gal reikia?
*

Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. schmoll.gif Kuo cia girtis? Tas vargsas vaikiukas gal knygeles pavartyti namuose nori, o gal meskuti koki pamyluoti, o aukle ji vos ne per prievarta laiko lauke. Man tai nei daugiau nei maziau keista. Pritariu tukanai - nei valges nei geres, pritvinkusiu pampersu. Idomu, kad tai auklei taip uzdeti sauskelnes ir pilnomis palaikyti 5 valandas. biggrin.gif Idomu, patiktu?
Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas?
Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? verysad.gif
O gal as izvelgiu problema kur jos nera? g.gif
Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas 4u.gif
Domantomama
Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik.
JM
QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 14:39)
Norėčiau sužinoti jūsų nuomonę apie auklę, kuri vežioja mano vaiką savo automobiliu. Suprantu, kad moterys dažnai neįvertina situacijos rimtumo ir ryžtasi pavojingiems sprendimams, galvodamos, kad niekas neatsitiks ir todėl uždraudžiau važinėti mano vaiką savo reikalais jos automobiliu, bet paskui kažkaip pradėjau galvot, kad aš pati darbo metu per pietus tai turiu laiko veikti, ką man asmeniškai reik.
*

O kaip ji ta vaika vezioja,ar isodina i automobiline kedute 4u.gif
Emilija38
QUOTE(Perfect @ 2007 09 27, 16:40)
Kai iseinu laukan su savo vaikiukais, nuolat sutinku ta pacia moteriske-aukle, kuri didziuodamasi pareiskia - mes lauke bunam nuo 9 iki 13-14 valandos. Na, tiesa sakant, as tik paguzcioju peciais. schmoll.gif Kuo cia girtis? Tas vargsas vaikiukas gal knygeles pavartyti namuose nori, o gal meskuti koki pamyluoti, o aukle ji vos ne per prievarta laiko lauke. Man tai nei daugiau nei maziau keista. Pritariu tukanai - nei valges nei geres, pritvinkusiu pampersu. Idomu, kad tai auklei taip uzdeti sauskelnes ir pilnomis palaikyti 5 valandas. biggrin.gif Idomu, patiktu?
Aisku, auklei juk lengviau su vaiku lauke buti - ten vaikas susitinka su kitais vaikais, ji gali tuo tarpu paplepeti... O kur vaiko lavinimas? Nauju dalyku mokymas? O gal tai, sakykit, neieina i aukles pareigas?   
Ir dar. Idomu, ar to berniuko tevai zino, kiek aukle ji laiko lauke? verysad.gif
O gal as izvelgiu problema kur jos nera? g.gif
Asmeniskai as tikrai nenoreciau, kad mano vaikai su aukle lauke isbutu ko ne puse dienos. Viskam yra saikas 4u.gif
*

O kiek tam vaikiukui metukų? rolleyes.gif Tiesą pasakius, gal jis pats noriai būna lauke, o jei oras geras, tai kodėl nepabuvus? wink.gif Augindama sūnus (net ir blogu oru, bet aišku tada jau nuo jų noro nepriklauso ax.gif ) niekada gyvenime negirdėjau, kad jie norėtų grįšti namo pažaist, priešingai - tik į lauką, kad ir kas bebūtų (nors atsiradus kompiuteriui tai situacija kiek pasikeitė doh.gif )... doh.gif O šiaip kai buvo mažiukai, mes namo eidavom per prievartą lotuliukas.gif Tas pats ir su sūnėnais ir dukterėčiom buvo (ir dar dabar būna) lotuliukas.gif Tai manau kad ir tas vaikutis nesijaučia nuskriaustas būdamas kieme, o paskaityti galima aišku ir vakare, kiek vėliau. Na bet čia tik mano nuomonė ir mano patirtis su maniškiais ax.gif
blue kristal
QUOTE(Domantomama @ 2007 10 07, 16:39)
*

Man atrodo,kad jeigu aukles darbas priziureti jusu vaika,tai savo asmeninius reikalus jinai privalo tvarkyti jau po darbo,nebent jau koks ekstra atvejis.As asmeniskai nenoreciau,kad aukle veziotu mano vaika savo automobilije schmoll.gif
Perfect
QUOTE(Emilija38 @ 2007 10 08, 08:10)
O kiek tam vaikiukui metukų?  rolleyes.gif  Tiesą pasakius, gal jis pats noriai būna lauke, o jei oras geras, tai kodėl nepabuvus?
*

Tas vaikiukas nedidelis, kai aukles klausiau, sake metai ir 4 menesiai... Taigi, savo nuomones dar pareiksti negali... verysad.gif
JM
QUOTE(Perfect @ 2007 10 08, 14:07)
Tas vaikiukas nedidelis, kai aukles klausiau, sake metai ir 4 menesiai... Taigi, savo nuomones dar pareiksti negali... verysad.gif
*

Gal teveliam ir patinka,bet man asmeniskai nepatiktu,kad vaika tiek ilgai lauke laikytu schmoll.gif O kada lavinimas,zaidimas,galu gale,gal salta lauke,o vasara karsta,maza zmogiuka nualina toks ilgas buvimas tarkim sauleje ar vejyje.Su savo vaikuciais einame i lauka ir lauke ilgiausiai buname 3 valandas,po tiek laiko,uzsimano valgyti,patys jau lekia namo,juk viskam saikas turi buti. 4u.gif
EDNET
As su savo vaikiukais einu i lauka 2k per diena (jei orai leidzia).bunam apie 2 val.iki pietu,o vakare api2.5-3val.labai daznai matau aukles,(5-6 aukles),kurios vos ne 9.00 ryto eina i lauka ir 13.00dar buna lauke.po pietu mes iseinam apie 17.00 ir vel mes matom tuos aukles.Kartais kalbames,is kokio namo vaikiukai,kokio amziaus.Ir tuos aukles eina su tais vaikuciais kuo toliau nuo namu.gal tam,kad kaimynai nematytu?
Klepesova
Pasakysiu tik tiek. Dirbau aukle. Vaikas laukdavo manęs prie durų (jam buvo 1,8metukų) BEt... savo vaiką nebijau palikti tik tetai. Man ne vieną kartą bandė įsiūlyti auklę, bet geriau aš leisiu vaiką į darželį, nei kad patikėsiu svetimoms rankoms. Kodėl į darželį? Ten būsiu tikra, kad vaikas maitinamas ne per sūriai, kad jis pažaidęs, dažnai auklėtojos paseka kokią pasakaitę ar paprasčiausiai palieka juos žaisti vienus su kitais. Kai pagalvoju, kad saviškę turėsiu leisti kažkur širdį spaudžia- bet kitos išeities neturiu.

Dėl auklių: prieš susitariant su aukle reikia iš karto nustatyti jai viską: kiek lauke būti pagal orą, jei Ką ro valgyti- kad nedėt druskos (jei sena paprasčiausiai pasakykit gydytojai uždraudė) Ko norėtumėt kad išmokintų (ar spalvas skirti ar ką)

Mačiau ir aš ir mušamus vaikus ir baramus, ir "blogai" aprengtus- prie +20 su šiltomis kepurėmis ir striukytėmis- vaikai net bordiniai- bet kas iš to? Pavargau ir tiek. nereikia būti auklėmis- nueikit pasivaikščioti po kiemus ir parkus su savo leliais- būna būreliai senučių- adžnai tai ne senelės, o auklės ir pamatysit kaip elgiamasi su vaikais.
JM
Galiu 100% garantuoti,kad tikrai ne visos aukles yra tokios,kokias jus cia aprasete. 4u.gif
R'mint
Tai jau tikrai, kad ne visos schmoll.gif ... gal paprasčiausiai su tokiom teko susidurti tik blush2.gif Dar juk pati tuo labiau dirbot aukle, o jom savo vaikučio nepaliktumėt niekada, kažkaip keista... aišku manau nei viena mama ir nepaliktų jeigu jai nereikėtų kur nors išeiti ir pan, juk ne savo noru palieka, kitom tiesiog išeities kitos nėra mirksiukas.gif
vėjai keturi
QUOTE(raminta835 @ 2007 10 08, 19:27)
Tai jau tikrai, kad ne visos  schmoll.gif ... gal paprasčiausiai su tokiom teko susidurti tik blush2.gif  Dar juk pati tuo labiau dirbot aukle, o jom savo vaikučio nepaliktumėt niekada, kažkaip keista... aišku manau nei viena mama ir nepaliktų jeigu jai nereikėtų kur nors išeiti ir pan, juk ne savo noru palieka, kitom tiesiog išeities kitos nėra mirksiukas.gif
*

Sutinku, kad dauguma mamų (išskyrus karjeristes) mielai augintų savo vaikus pačios, jeigu sąlygos leistų; o kas dėl darželio, tai jau rašiau, kad ne visi vaikai gali juos lankyti dėl ligų ar alergijos maistui verysad.gif
Perfect
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 10 08, 18:24)
Galiu 100% garantuoti,kad tikrai ne visos aukles yra tokios,kokias jus cia aprasete. 4u.gif
*

Sutinku, tikrai ne visos. Bet beda ta, kad neretai aukles PIRMIAUSIA nori tu nemenku pinigu, kurie mokami uz aukles darba.
Pamenu, kai ieskojom aukles savo pirmagimiui, paskambinus joms jos nesigedydavo klausti, ar TOLI joms reikes vazineti, KIEK mokesim, KIEK valandu reikes dirbti, ar mes jas MAITINSIM ir pan. Lyg tai butu mirties ir gyvenimo klausimai. Ir beveik visos taip... Tik viena gal is astuoniu moteru kurioms skambinau, pirmiausia pasiteiravo apie vaikeli - koks jis, judrus, jautrus, ka megsta veikti. Va taip va. unsure.gif Taip kad suprantu ta moteri, kuri rase, kad vaiko nebijo patiketi tik savo tetai.
JM
Tai iskelsiu retorini klausyma.........kodel dauguma mamu paraso uzklausima ir pirmiausias klausymas buna...."kiek kainuoja paslauga"(aukles).Aisku ne visos....bet dauguma. 4u.gif
Perfect
Na, manau, kiekviena mama nori savo vaikui tik geriausio. Pinigai kaip ir lieka nuosaly... Taigi, atitinkamai uz didelius pinigus mamytes ir nori ir kokybes, ar ne? Bet cia jau ne i tema, kaip suprantu. unsure.gif
JM
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 12:57)
Na, manau, kiekviena mama nori savo vaikui tik geriausio. Pinigai kaip ir lieka nuosaly... Taigi, atitinkamai uz didelius pinigus mamytes ir nori ir kokybes, ar ne? Bet cia jau ne i tema, kaip suprantu. unsure.gif
*

Ne, as turejau minti ne apie kokybe....apie kaina.Paraso ir pirmas klausymas....kokia kaina. g.gif ne kaip dirbu,kokia patirtis ir visa kita,tik sitas klausymas.
Tiesa tokiu laisku nebegaunu.Kol kas.Dabar tik papraso placiau papasakoti apie darbeli su vaikuciais. 4u.gif
Perfect
Na bet is ties, ka gi galvoti apie tokias mamas, kurios taip klausia? (O klausima apvertus aukstyn kojom - ar gera tokia aukle, kuri PIRMIAUSIAI paklausia - kiek jus man mokesit?)
JM
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 13:19)
Na bet is ties, ka gi galvoti apie tokias mamas, kurios taip klausia? (O klausima apvertus aukstyn kojom - ar gera tokia aukle, kuri PIRMIAUSIAI paklausia - kiek jus man mokesit?)
*

Tai vat ir sakau,kad labai retorinis klausymas,kuri galima apversti mirksiukas.gif
Ir dar tarkim,ka jus galvotumete apie tokias mamas,kurios paveda .....aukle.Na sutaria,o is vakaro paskambina ir pranesa,arba tik ryte,kad atsiprasau vaiko neatvesim,susiradom arciau g.gif (atstumas tikrai buvo didelis,,gyveno mama uz miesto soduose...)vietoje,kitame name. g.gif Kaip tada jei lauki to vaikelio saugai vieta,o vat iseina taip.Savo darbo pradzioje turejau toki atveji. 4u.gif Suprantu mama,bet kur zmogiskumas...pagarba kitam zmogui. 4u.gif jei aukle pavestu taip mamyte,ji butu irasyta i juoduosius sarasu,kaip neatsakinga. 4u.gif
Atsiprasau,gal ne i tema diskusija blush2.gif
Perfect
Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu?
JM
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 13:27)
Kaip supratau, jus jolita martyna dirbat aukle. Bet va paklausiu i tema - kokia aukle pati keistumet? Kokia jums neitiktu?
*

Na sunku viska susakyti,kokiu as reikalavimu auklei noreciau...o noreciau as ju daug mirksiukas.gif Svarbiausia aukle,kaip zmogus,jei man ji butu nemaloni,netiktu,jei butu rukanti netiktu........aisku noreciau rekomendaciju,butinai skambinciaus ir issiklausineciau viska,tikrinciau duomenis asmeninius,ar nera patekusi i teisesaugos akirati.Noreciau susitikti su busima aukle pas ja namuose.Aptarciau su aukle visus man rupimus klausymus-lavinimas(kas, kaip,kiek),maitinimas,vedimas i lauka,bendravimas lauke su kitomis auklemis,vaiko aprengimas ir dar daug kas.
Taigi kas netiktu....sunku vel pasakyti,jei aukle stengiasi nuosirdziai,bet daro klaidu,galima atleisti(zmoniu neklystanciu nera),bet jei nereaguotu i mano pastabas prasymus..tada netiktu,bet ar lengva susirasti kita aukle,ka daryti tuo metu,vel sunku.Na manau svarbiausia issirinkti,o toliau tik bendradarbiavimo deka yra pasiekama norimu rezultatu vaikucio labui mirksiukas.gif
Perfect
Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku. biggrin.gif O kaip jus ziurite i sutarties tarp tevu ir aukles pasirasyma? na, zinia, kad abiems pusems butu viskas aisku ir suprantama, juodu ant balto. Nebandet?
JM
QUOTE(Perfect @ 2007 10 09, 14:11)
Issamu... Su beveik viskuo, ka isvardinot sutinku.  biggrin.gif O kaip jus ziurite i sutarties tarp tevu ir aukles pasirasyma? na, zinia, kad abiems pusems butu viskas aisku ir suprantama, juodu ant balto. Nebandet?
*

Niekas neprase,bet sutikciau.
Pasirasius sutarti butu viskas issamu,viskas aisku,kas ko nori,ko tikisi,ko pageidauja...ir isipareigojimas mirksiukas.gif
Siais laikais visko pasitaiko,sutartis bent kazkiek gintu vaikuti ir tevelius mirksiukas.gif juk visgi,kaip ten bebutu palieki brangiausia turta su visiskai svetimu zmogumi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.