Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar reikia keisti tokią auklę?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
vėjav
sad.gif sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

Kaip manot - ar tai pakankamos priežastys atsisakyti tos auklės?

... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.
mamulia
Keisciau nedvejodama sad.gif
Noa
Sakyciau, reikia. Jeigu vaikas su aukle degraduoja, tai nieko cia gero. O kokios priezastys, tau t.b. dzin. Aukliu daug, o tavo vaikas - vienas.
Martyna
As irgi keisciau wink.gif
nikute
QUOTE (vėjav @ 2004 07 15, 12:33)
sad.gif sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
į lauką eina penkioms valandoms t.y. būna iki tada, kol mes grįšim - įtariame, kad jai sunku užnešti vaiką į ketvirtą aukštą, laukia kol grįšim ir patys užnešim. (auklei 69 metai). Mano draugės, kurios ją su vaiku matė lauke, sakė, vaikas būna apsiverkęs, ir nuolat sėdi vežime, niekada neiškelia pavaikščioti. Ir patys pastebėjom, kad iki šiol puikiai vaikščiojusi mergaitė staiga pradėjo nuolat griuvinėti - aišku, jei penkias valandas vežime prasėdi, taip ir visai vaikščioti gali pamiršti.
Ir šiaip dukrytė su ja kažkokia apatiška būna - vakar mačiau kaip ji paguldyta vežime tiosiog guli ir abejingai žiūri į auklę. Mane pamačiusi iš karto pradėjo sėstis, verkti ir prašytis ant rankų. po to, kai auklė išeina dukrytė dar kokią valandą tokia bejausmė būna, po to lyg atgyja vaikas - pradeda šypsotis, juoktis.
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

... atrodė tokia gera moteris, taip mylėjo ankstesnę mergaitę, kurią prižiūrėjo. sakau gal čia ir yra problema - vis eina ir eina su mano vaiku prie tų namų, kur ta mergaitė gyvena - tikisi ją susitikti. Nešasi visokių saldainių ir pan.

Neturiu as su auklemis patirties, bet tavo vietoje budama tikrai parodyciau duris ir ieskociausi kitos - juk savas vaikas svatbiau, o aukliu pasiula, manau, tikrai nera maza. Tuo labiau, kad ir vaikas kencia, ir pati kankiniesi, galvodama apie vaika, kai jis buna su aukle.
Rasma
Aš irgi tokios auklės paslaugų atsisakyčiau.
Gal ji labai geras žmogus ir su ta ankstesne mergaitė gerai sutarė, mylėjo, bet tieisog netinka tavo vaikučiui. Jei tavo vaikas negerai su ja jaučiasi, tai vadinasi auklė jam ir netinka.
Liu
Keisčiau nedvejodama. Svarbiausia, kad vaikas jaustusi laimingas būdamas be mamos, o čia laime nei iš tolo nekvepia.
$
manau,kad aukle buvo prisirisusi prie buvusios mergaites,o kai zmogus prisirisa,tai ir norisi,kad kitas vaikas butu bent kiek panasus i ankstesniji.jusu vaikelis turbut neatitiko josios "standartu" nenori su juo uzsiimti...
manau,kad aukle tiesiog dirba darba vien tik de pinigu,bet be jokio noro priziureti vaiko,be jokio atsidavimo.
5 valandas isbuti vaikui kieme,o tuo labiau sedint vezime,yra be galo sunku.
o kaip su valgymu? ka tas 5 valandas vaikas nieko nevalgo? absurdas kazkoks...
ir dar jei vaikiukas apatiskas auklei,tai galima itarti,kad aukle neskiria jam jokio demesio,nezaidzia,nelinksmina,net gal kai verkia taip atidziai neisiklauso kas jam ,gal ne nenuramina...
cia juk vaikas,jis nori zaisti,nori demesio,nori kazkokio uzsiemimo..
siulyciau nedelsiant keisti aukle,tuo labiau ,kad minetajai aukle 69 metai,tai jau yra per sunku su mazu vaiku..
aukliu yra,ir neblogu,tik reikia atidziai rinktis.
Soul
Niekada neimponavau pagyvenusioms auklėms, vaikas irgi. Tavo atveju kad lauke ilgai būna- gerai, bet vaikui reikia veiklos- eiti, griūti, keltis, apžiūrinėti skruzdėles, žoles...Turėjau 3 aukles, visos buvo l. jaunos, veiklios, tysdavo mano vaiką kur paprašydavau- pas mane į paskaitas, į darbą, pas stomatologą...Vieną kartą netyčia užtikau vaiką žaidžiant krepšinį su aukle. Jinai jį kokį 100 kartų pakėlė iki krepšinio lanko kad jis įdėtų kamuolį. Niu aš tiek nesugebėčiau...kantrybė anksčiau baigtųsi.
Jei kyla bent mažiausia abejonė dėl vaiko gerovės- reaguok!
Lexana
Pati asmeniskai, tokiu atveju aukles paslaugu atsisakyciau. Juk vaikas netobuleja, o darosi meme. O juk tu nori protingho ir laimingo vaiko! g.gif
Ede
Sprendziant is to,ka parasei,neturi kilti jokiu klausimu..,tik greiciau keisti aukle..Sekmes wink.gif
meska
Eina peklon kaip man siurpu skaityti apie tokias aukles. Mesk greiciau ja lauk blink.gif
Smurka
o koks nors pokalbis su ta aukle buvo?
Reklamiste
Motinos intuicija yra 99% teisinga: jei jauti, kad tavo vaikui netinka, keisk!
Jei labai abejoji - bandykit pasikalbeti su aukle, palaukti...
Šmigija
Visu pirma is kur zinai, kad aukle labai jau mylejo ankstesne mergaite? Gal prie josios namu eina tik tam kad ten pazista ne viena bobelka su kuria papletkavot gali, o saldainius ir pati gali kimst, va manoji aukle tikra sladaieska, tik nemalonu tai kad saldainius valgo prie vaiko tai tas jau pamates kur saldainius padedus rekia mamam mad.gif Bet cioa kita tema.
O tokios aukles tikrai atsisakyciau, tokia moteris negali vaiku mylet, tokaii vaiku palikt negalima, tik mergaite psichika suzalos ir tiek.
day
Aš tokios , kaip aprašyta, auklės tikrai atsisakyčiau.
Mūsiškė irgi neauksas - nu neklauso mūsų nors tu ką (turi savo auklėjimo sistemą, ji ale meniškos sielos, tai tikrai labai savotiška. Bet esmė ta, kad vaikui tai ji tikrai nekenkia - ją pamatęs vaikas džiaugias, jai palikus vaiką, jokių pasikeitimų leliaus elgesyje nematom.
Taigi mes jos ,,pričiūdus" bent jau kol kas galim kentėt.
Nu bet jei pamatyčiau, kad vaikas darosi nelaimingas, tikrai tokios auklės atsisakyčiau.
JJolka
Vejav, o tos aukles vardas kartais ne Jadvyga? g.gif Turejau as viena tokia, kuri sake, kad vezimo nesiojimas neieina i aukles darba mad.gif
Ama
Gal kada nors ir normali ta moteriske buvo, bet kad gi jau visiskai sena sad.gif - kur jai nutempti vezima ir dar su vaiku nepamirsti uzsiimt. blink.gif Atsiranda ir astuoniasdesimties sveiko proto moteriskiu, bet jos neina dirbti auklemis, nes ivertina savo jegas. Bent as taip manau...
doma_
Jei vaikui blogai ir nenori su aukle buti, tai kam dar tokia laikyti??? Juk cia tavo vaikas blink.gif
Laisvė
Keisčiau nuo šios dienos! Vos ne kaip močiutes augime: ryte pririšdavo tėvai prie stalo kojos ir išeidavo daržo ravėti. Rasdavo toje pačioje vietoje... Panašiai išeina ir čia - vis vežime ir vežime.
gisida

sveika, mano atvejas, tik maniškė su vaiku visai į lauką neina, o taip viskas atitinka, aš irgi vis neapsisprendžiu ką daryti, dabar turėsiu 2 savaites laisvas, tai bandysiu ieškot kitos, bet labai bijau, kad dar blogesnės nerasčiau
vėjav
Kad vežimo į viršų nešioti auklei ir nereikia - paliekame laiptinėje apačioje. Tik vaiką reikią į 4 aukštą užnešti. o mūsų mergytė - smulkutė - vos 9 kg. sveria.

Auklės vardas ne Jadvyga.

Beje vakar gražiai paaiškinom auklei kas mums nepatinka, ji sako nesąmonė - myliu jūsų vaiką be galo:)))
O vyras grįžęs lauke aptiko tą mergaitę, kurią prižiūrėjo anksčiau, sėdinčią ant mūsų auklės kelių ir mūsų mergytę, sėdinčią vežime ir rėkiančią... nu, žodžiu smagu...

kol kas pasakėm, kad dar pagalvosim ir jai paskambinsim, dar galutinai neatsisakėm.

Gal kas žino gerą auklę Vilniuje? (mes gyvenam Jeruzalėje)
$
tai jau tikrai...sako myliu,bet kaip tada paaiskinti jos toki elgesi???
ir apskritai reiketu jos tiesiai sveisiai paklausti ka ji pati galvoja apie tai,kad mergaite buna tokia apatiska jai...
Coca - cola
va je, kuo greiciau mesk ja lauk mad.gif
ainax
Mesk tu ta boba lauk kuo greiciausiai!
lota
Senatvej zmones daznai nukvanka. Moteriskei laikas pailset.
stebukliuke
manyciau, kad tokios aukles reiketu atsisakyti...
ChikuRaku
Varau SAVO auklei pirkt (eiline) dezhe saldainiu rolleyes.gif .
Gaila, kad musishkes negalima klonuoti - Aukliu Aukle wub.gif .
*Jolanta*
QUOTE (Smurka @ 2004 07 15, 13:29)
o koks nors pokalbis su ta aukle buvo?

Aha.Pirmiausia ir man sove tokia mintis...
Lialius
Jei tau rupi vaikas - mesk kuo greiciau!!!!!!!!! Juk visu sarbiausia vaikas!!!!!!!!!!
*melissa*
nu as tai vyciau ta boba lauk negalvodama. jei pasamdyta dirbti su tavo vaiku, tai tegu ir dirba, kas cia per kitu vaiku laikymas ant keliu, kai tavo priziurimas vaikas verkia? mad.gif
Ulė
na man tai net nekiltu kvailu klausymu g.gif ar tokia aukle reikia mesti lauk blink.gif doh.gif
mami
Tokios senos gyvenime nepriimciau doh.gif
Aurėja
paskaičiau ir pakraupau blink.gif Taigi ji KANKINA jūsų vaikutį. Mesčiau ją su griausmais lauk ir baigta.
Sarune
QUOTE (mami @ 2004 07 20, 17:16)
Tokios senos gyvenime nepriimciau doh.gif

Aš turiu seną auklę (gerokai virš 60 m.), bet esu laaaaaaaaabai ja patenkinta. Pirma, ji neprašo laisvų dienų, kad galėtų pabaliavoti ar kur išvažiuoti; Antra, ji nežiūri televizoriaus ir neplepa telefonu; Trečia, ji netingi užsiiminėti su vaikais. Dabar, kai vasara, ji būna su abiem. Pavyzdžiui, vakar, kol aš su mažiuku nuvažiavau į polokliniką, ji su vyresnėliu iš popieriaus skiautelių suklijavo mūsų triušiuko portretą biggrin.gif ; Ketvirta, kadangi ji pensininkė, tai atlyginimas nėra pagrindinis dalykas dėl kurio ji pas mus dirba. Kai pabandžiau už mėnesį, praleistą su dviem vaikais (vietoj vieno) sumokėti daugiau - ji atsisakė paimti tuos pinigus. Ir kas buvo viršaus nei mes sutarę, ji padėjo vaikams ledams ir apsilankymams vaikų kambariuose.
Ir dar daug pliusų galėčiau išvardinti. Taigi, negalima sakyti, kad TIK jaunos auklės yra gerai wink.gif
biryte
Labas rytukas! As manau, kad tokia aukle netinka jusu vaikuciui. Del savo 2.gif reikia daryti viska, kad tik jis jaustusi gerai ir galetu tobuleti wink.gif Gal mineta aukle ir buvo gera kitai mergytei, bet akivaizdu, kad jusiskei dukrytei ji netinka. Juk mazam zmoguciui reikia lavintis ( daug judeti, zaisti, tyrineti gamta, mokytis pazinti pasauli smile.gif ) Siulyciau kuo greiciau keisti aukle. Zinoma, gal ir nesmagu pasakyti kitam zmogui, kad jus atsisakot jo paslaugu, bet juk tai darot delsavo angelelio rolleyes.gif
pjer
man labai gaila tavo mergytes. atsimink visada, kad kudikysteje, vaikysteje, formuojasi charakteris, asmenybe. patirta zala gali atsiliepti visam gyvenimui pvz.: nesaugumo, nepasitikejimo ir pan. krizes. (cia ne mano nuomone, o pasichologijos vadovelis).
nebijok, kad gali susirasti blogesne, juk kas iesko, tas randa.
as net negalvodama keisciau mad.gif

mjk

mano nuomone atsisakykite jos, savo vaiko labui. manau kad ta moteris tiesiog labaiilgisi buvusios savo globotines ir imesi jusu, tik tam kad ja pamirstu, bet visomis savo mintimis ji ne su jusu dukra, o su ta mergaite....

Marmiska
QUOTE (mjk @ 2004 08 24, 13:23)
sad.gif  sad.gif Sveikos, MAMOS! Labai prašau parašykit, ką manot apie tokį auklės elgesį:
Su vaiku buvo tris pilnas dienas, dar pratinosi porą kartu su manim, bet atrodo, kad  vaikas taip ir nepriprato - bent jau rėkia kai ji ją ant rankų paima.

mano nuomone atsisakykite jos, savo vaiko labui. manau kad ta moteris tiesiog labaiilgisi buvusios savo globotines ir imesi jusu, tik tam kad ja pamirstu, bet visomis savo mintimis ji ne su jusu dukra, o su ta mergaite....

Susiraskit sau kita aukle,kuri bus tikrai ,,aukle,,ir neabejinga jusu vaikui, o vaikas ja matydamas jaustusi laisvai .
nouvelle

Gal kokių valerijonų duoda. Juk būna ir taip... bash.gif
Kactukas
Butinai pakeiskit aukle. Blogiau tikrai nebus. Tiktai nebijokite pasikeitimu. Man jau yra taip buve: tik pastebejau, kad darosi panasi situacija ir as iskart pasiuliau nesikankinti nei auklei, nei vaikui, nei mums. Labai dziaugiausi, kai radau tinkama. Linkiu sekmes!!!!
mjk
QUOTE (Tvarkele @ 2004 08 28, 14:31)
Butinai pakeiskit aukle. Blogiau tikrai nebus. Tiktai nebijokite pasikeitimu. Man jau yra taip buve: tik pastebejau, kad darosi panasi situacija ir as iskart pasiuliau nesikankinti nei auklei, nei vaikui, nei mums. Labai dziaugiausi, kai radau tinkama. Linkiu sekmes!!!!

as irgi dar karta sutinku su sia nuomone:)
tikrai jau geriau padaryti greitus pakeitimus, nei kaed kankintis visiems!!!:)
Lu-ma
[quote=vėjav,2004 07 15, 10:32]

*

[/quote
Nu auklių pasiūla tikrai yra didelė, negaišk laiko su tokia , kuri kelia blogas emcijas schmoll.gif .Kam kankinti vaiką, tikrai rasi geresnę thumbup.gif
Keit
Pastebėjau, kad daugumas mamų naiviai tikisi geros paslaugos už mažą kainą ir dar dėl savo brangiausių vaikų. cool.gif
saintlina
QUOTE(Keit @ 2006 03 12, 12:20)
Pastebėjau, kad daugumas mamų naiviai tikisi geros paslaugos už mažą kainą ir dar dėl savo brangiausių vaikų. cool.gif
*

O kodėl už mažą kainą? Juk auklė eidama dirbt žino, kiek gaus už darbą ir ką daryt reikės. Aš va pasisamdžiau auklytę jauną (~ 30 m), iš pradžių buvau patenkinta, dabar praėjo trys savaitės ir man jau iškyla visokių 'kabliukų'. Vyresnis sūnus (12 m) sako, kad paskutiniu metu mažylis dažniausiai pas jį, o auklė kitam kambary televizorių žiūri. Kartas nuo karto paprašo vyresniojo su mažium pabūt, pati eina į laiptinę parūkyt. Į lauką per tris savaites nė karto nesivedė - laukia, kol orai atšils. Betgi ar dabar tokie baisūs šalčiai?? O paskutinįkart vyras buvo parėjęs netikėtai - auklė prie TV, vaikas virtuvėj. Ir skundžiasi vyrui, kad kliackas labai sunkus, jai nugarą skauda nešiot.. na, nelengvas, sutinku. Bet aš tai jo nenešioju nuo ryto iki vakaro - puikiausiai pats laksto. Tik kad užmigt pats nemoka.. Ir moku lyg ir ne taip mažai (mano subjektyvia nuomone) - 30 lt/d, būna ji pas mane nuo 9 iki 16 val.
Man rodos, čia nuo žmogaus priklauso, vienas ir už mažą atlyginimą stengsis, o kitas ir už dvigubqai tiek dirbt tingės.

Ingulis
Mesčiau tokią auklę lauk. Auklė turi vaiką AUKLĖTI, o ne prižiūrėti. Ir buvimas 5 val lauke, tai tikrai nesveika. Mes vasarą tiek nebūnam. O tuo labiau vežime ir nevaikštant blink.gif
ENIGMA
QUOTE(saintlina @ 2006 03 12, 14:03)
O kodėl už mažą kainą? Juk auklė eidama dirbt žino, kiek gaus už darbą ir ką daryt reikės. Aš va pasisamdžiau auklytę jauną (~ 30 m), iš pradžių buvau patenkinta, dabar praėjo trys savaitės ir man jau iškyla visokių 'kabliukų'. Vyresnis sūnus (12 m) sako, kad paskutiniu metu mažylis dažniausiai pas jį, o auklė kitam kambary televizorių žiūri. Kartas nuo karto paprašo vyresniojo su mažium pabūt, pati eina į laiptinę parūkyt. Į lauką per tris savaites  nė karto nesivedė - laukia, kol orai atšils. Betgi ar dabar tokie baisūs šalčiai?? O paskutinįkart vyras buvo parėjęs netikėtai - auklė prie TV, vaikas virtuvėj. Ir skundžiasi vyrui, kad kliackas labai sunkus, jai nugarą skauda nešiot.. na, nelengvas, sutinku. Bet aš tai jo nenešioju nuo ryto iki vakaro - puikiausiai pats laksto. Tik kad užmigt pats nemoka.. Ir moku lyg ir ne taip mažai (mano subjektyvia nuomone) - 30 lt/d, būna ji pas mane nuo 9 iki 16 val.
Man rodos, čia nuo žmogaus priklauso, vienas ir už mažą atlyginimą stengsis, o kitas ir už dvigubqai tiek dirbt tingės.
*

nu tavo auklę aš irgi mesčiau ir skubiai doh.gif
Nomadica
niu kai paskaiciau blink.gif .....tai net siurpas nuejo, kaip aukle gali palikti kitam kambary mazyliuka!!!! Juk visi zino, kad maziuliu net is akiu negalima paleisti.... Vaikiukai tokie, kad sauna jiems i galva kokia originali mintis ir ziurek jau ka nors dirba 2.gif .. man atrodo, kad ta aukle ateina ne vaikiuko paziureti, o tik tik atsedeti uz tas valandas g.gif
saintlina
tai va.. pradžioj buvo lyg viskas gerai, nepalikdavo vaikiuko. Pažiūrėsiu dar kelias dienas, kaip toliau elgsis. Ir svarbiausia - norėjau janos auklės, kad netingėtų su vaiku užsiimt, žaist. Kad nesiskųstų, kad nugarą skauda. O va kas gavosi.
Pas savo mamą kai nuvežu į svečius, tai ji su mažium tiek duodasi, kad jis tiesiog nulūžta pavargęs, o čia jauna tik žiūri iš paskos eidama. Ir tai, pasirodo, ne visada. Gerai, kad vyresnis sūnus kol kas namie, papasakoja. Nors jei nebūtų, statytume kameras.
Kotre
QUOTE(Keit @ 2006 03 12, 13:20)
*

Nemanau, kad atsirastu daug mamu, kurios samdydamos aukle savo vaikui, rinksis ja tik pagal uzmokesti, noredamos sutaupyti. Kita vertus, negali auklei atiduoti viso savo uzmokescio, tai priklauso ir nuo teveliu pajamu. O toki poziuri, kad neva man mazai mokat, tai man ir jusu vaikas do lampocki, galima kistis i viena vieta. Jei manai, kad nepakankamai moka, ieskokis geriau apmokamo darbo. Arba perspek tevus, kad dirbsi atmestinai, nes uzmokestis mazas. Dar galiu suprasti, kai maksimoj darbuotojas atrezia pirkejui, kad jis cia ir taip per mazai uzdirba, kad butu mandagus, bet kai aukle jauciasi nepakankamai finansiskai ivertinta ir del to skriaudzia maza nekalta vaikeli, nu tai jau atleisk schmoll.gif schmoll.gif Man labai labai gaila tevu, kurie del mineto naivumo patiki kokiai nors bobai be sazines savo vaikeli, juolab kad ir geras atlyginimas negarantuoja, kad zmogus tikrai saziningai dirbs. Tiku, kad yra labai geru, vaikus mylinciu auklyciu, bet del kai kuriu atveju labai noretusi grieztu sankciju, kad maziau butu norinciu luosinti mazo zmogucio gyvenima uzuot ejus plauti ofisu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.