Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įtariu kad man cholestazė
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Nėštumas
Lidija:)
Kažkur prieš porą savaičių vakarais pradėjo nieštėti pėdos ir delnai, bet praeidavo ir į tai nekreipiau dėmesio, o užvakar pradėjo nieštėti ir visas kūnas(jokių išbėrimų ar paraudimų nėra), pradėjo kamuoti nemiga, žodžiu varo iš proto, pradėjau gerti antidepresantus, nebežinau ką daryti. Radau internete straipsnį apie cholestazinę hepatozę ten aprašyti panašūs simptomai. Kreipiausi pas savo genekologę ji pasakė, kad čia ne mano kompetencijoje ir nusiuntė pas terapiautę. Terapiautė paskyrė kraujo tyrimus (kepenų, inkstų ir kt.), bet pridūrė kad nuo niežulio neštumo metu jokių vaistų nėra. Aš pergyvenu, kad ko nors neatsitiktų vaisiui, nes straipsnyje apie ligą buvo parašyta kad reikaia stebėti vaisių ir reikalingas priešankstinis gimdymas, nes yra vaisiaus mirties tikimybė. Man dabar 35 savaitės. Ką man daryti? Gal visdėlto yra vaistų? O gal kreiptis pas privatų gydytoją ar tiesiog važiuoti į ligoninę? Labai prašau padėkit kuo galit. Iš anksto dėkinga.
Rita Matulionytė
Iš tiesų nėščiųhų cholestazė yra labai rimta patologija. Ji nustatoma, ištyrus kepenų fermentus. Jei šių aktyvumas padidėjęs, nėščioji guldoma į ligoninę, kur skiriamas atitinkamas gydymas. Esant sunkiai cholestazei, dažnai nėštumą tenka užbaigti anksčiau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.