Mano vyras po dalyvavimo gimdyme buvo nekalbus nei man, nei kitiems šia tema
Tos, kurių vyrai buvo kartu per gimdymą, kaip jie po to apie visa tai atsiliepia?Ar eitų dar kartą, ką darytų kitaip? Ar jūsų santykiai po to dėl to nepašlijo, o gal kaip tik pagerėjo?Papasakokit daugiau
Mano vyras po dalyvavimo gimdyme buvo nekalbus nei man, nei kitiems šia tema
mano vyras pasakojo visiems,kad tas gimdym,as tai vieni niekai,nu pareke zmona biski,pasikviete visus sventuosius,paskui jos kojas isskestas biski palaikiau,kad galvute geriau statytusi,o paskui pastenejo ir viskas
Mano vyras labai džiaugiasi,kad dalyvavo, kitą kartą taip pat sako dalyvaus
Mes kartu pagimdem musu dukryte, o ateity ir suneli kartu gimdysime.
Mano vyras dalyvavo svo pirmagimio gimdyme. Viskas buvo gerai, santykiai nepasikeitė, tik po to jis sunkiai ,,sirgo", jam tai buvo didelis emocinis sukrėtimas, antrojo gimime jis dalyvauti atsisakė (labai atsiprašė). (Studijų metu privalėjom dalyvauti gimdymuose, nors mūsų vyresnėlis jau buvo gimęs, jis vos nenualpo stebėdamas svetimos moters gimdymą). TAigi, aš jį suprantu, ne vyriškas tai darbas
Maniškis irgi liko patenkintas, kad buvo kartu. Tiesa, taip išėjo, kad jis iš vakaro užsisidėjo prie kompo, o kai aš ji iš lovos antra nakties išbrazdinau, atseit prasideda jau, tai buvo ką tik akis sumerkęs
Apskritai, mes iš kart buvom apsisprendę kartu gimdyt, taip sakant. Nors vėliau žmonės truputi pradėjė gazdint mane, atseit pasišlykštės, kitaip žiūrėt pradės. Na nepasišlykštėjo tai jau tikrai, o kitaip žiūrėt gal ir pradėjo, bet tik dar su didesniu atidumu ir meile, kas man visai patinka. Mano galva, kam tą vyrą už durų laikyt, jei jis gali ir šalia pabūt, ir pagelbėt, ir kartu pasidžiaugt.
Mano vyras labai norėjo dalyvauti, o kai aš sakydavau, kad čia aš nuspręsiu, tai jis juokdavosi, kad padarėm abu, tai ir pagimdysim abu
Mano vyras abiejose gimdymuose dalyvavo, dalyvaus ir treciame
Iskart po gimdymo - keleta pirmuju dienu, gal pirmaja savaite - jis kazkaip idomiai "suvaikejo": pradejo kalbeti kazkokiu plonu cypianciu balseliu ir elgtis su manim taip atsargiai lyg buciau is kokio porceliano ar stiklo. Kai paklausiau neiskentusi, kas jam cia dabar pasidare, tai atsake kazka panasaus i "Taip myliu, kad net skauda"
Praejus kiek laiko, apie gimdyma pasisnekam normaliai, daznai ir su jumoru
Mano vyras bijojo dalyvauti. Gimdymas buvo sunkus, bet viskas praejo gerai
Beje, maniskis vis dar apgailauja, kad mes gimdymo nefilmavom, nes tada atrode crazy ideja
Mano pirmasis vyras kai turejau gimdyti Svaja atsisake dalyvaut, nes tai esa moters reikalas ir jis nenori i tai kistis,pasake,kad tas kraujas ir visokios isskyros ir gemalai jam slykstu
Per antrosios mergaites gimima prie manes stovejo ir Linejai virkstele nukirpo mano drauge, jos kriksto mama
Mano vyras, kai prasidejo stangos, lakste su rankshluoschiu nuo kriaukles prie manes, nes buvo baisiai karshta, tai dejo shlapia rankshluosti prie kaktos
O po gimdymo tai jis daugiau shokinejo apie savo dukriuka negu ash, nes ash gulejau susiuta ir nelabai turejau jegu kazhka daryti. Tai jis pirmas ishmoko pampersus pakeisti ir perrengti musu zuiki. Zodziu turiu
Kai gimdžiau pirmąjį, man buvo labai linksma, (nes darė epidūrą), o vyras skaičiavo tarpus tarp sąrėmių, žiūrėjo į mane paklaikusiom akim ir nelabai suvokė, kas darosi. Kai jau reikėjo stumti, jis man kartojo, ką sakydavo akušerė, nes tuo metu girdėjau tik jį... Gimus leliukui aš juokiausi, vyras verkė, o lelius nelabai suprato kas darosi. Vyras labai pasimetė, kai gydytoja paėmė vaiką ir kažkur nešė. Nenorėjo palikti manęs, nes tuo metu siuvo, o ir su
Dabar jau praėjo 5 metai nuo tos dienos. Kai paklausiu, ką prisimena iš tos dienos, sako, kad viskas buvo kaip sapne, ir nelabai ką gali prisiminti Labai esu jam dėkinga už tai, kad tuo metu buvo kartu su manim. Man buvo daug ramiau... Taip pat l.daug padėjo veikelio auginime. Dažnai keldavosi naktimis prie verkiančio Artėja lemtingoji diena, kada mes antrą kartą gimdysim. Gal šį kartą ką nors prisimins
Likimo ironija, as sakiau savo vyrui, kad per gimdyma noreciau kad jis butu tik per saremius o per pati stumimo procesa kad pasisalintu, nematytu slyksciu vaizdeliu(bent jau mna paciai tas kraujas ir visa kita labai nemalonu) o gavosi taip kad jis dalyvavo visame gindyme. As tuo labai dziaugiuosi, nes jis man labai labai padejo psichologiskai, o visi tie vaizdeliai... tai manau kad jai pamate mane TOKIA ir dabar myli dar labiau, tai jokios gyvenime situacijos jo neturetu isgasdinti. Siaip sake kad dalyvautu antra karta, nes labai faina pirmam paimt vaikeli ant ranku, nukirpti virkstele
Maniskis sake,kad viskas ne taip baisu,kaip isivaizdavo
butent, ypac kai as emiau epidura - tai jokio vargo nei as jutau, nei vyras mate. gal man truputi del to ir gaila, kad jis nemate tikru saremiu (tikrus saremius pajutau tik du kol nesuleido epiduro), kas tai yra per gimdymas. mano vyras irgi sake, nei jis ziures kaip vaikas lenda nei ka. as juokiausi ir sakydavau kad nereikes stoveti salia akuseres, o gales stoveti prie mano galvos. jis per stumima ir stovejo man prie galvos, bet viska mate: kaip galvyte lindo lauk, rankyte - viska mate, net virkstele nukirpo ir placenta pamate. ir nieko, jokiu slyksciu vaizdu, jausmu - tik dziaugsmo asaros.
Mano vyras negalejo atsiziuret i sunaus plaukucius, kada tik jie ir tesimate
Maniskis dalyvavo gimdyme, bet del to musu santykiai tikrai nepasikeite!!! Jam, aisku, tai buvo labai svarbu ir jis pats norejo ten dalyvauti
Maniškis pats apsisprendė dalyvaut gimdyme.Gimdžiau be jokių nuskausminimų ,natūraliai.Skaudėjo ,aišku,nežmoniškai ,bet gydytoja pakliuvo kažkokia natūralistė,aiškino kaip nesveika vaikeliui tie epidūrai.O kai gimdai pirmą kart,tai klausai ką ji ten sako.Po gimdymo vyras visiems aiškino,koks tas gimdymas LABAI ,LABAI SUNKUS darbas,mane visaip lepino.Žodžiu naktim prie vaiko atsikėlus buvau gal kokius 4 kartus,nes tuo rūpinosi jis pats.Dabar ,jei lauksios,sakė vėl eis kartu gimdyt.
maniskis buvo su manim per saremius. visada maniau, kad vyru gimdyme nereikia, bet man jis tikrai padejo ir buvo kantrus, kantrus.gimdymas tesesi 15 valandu, tai as jau rekiau ir siuntinejau ji basono, nes mane tai pykino, tai i tualeta vare
o maniškis kartu buvo per gimdymą, ir su draugais apie tai kalbėjosi - nes kelių žmonos truputį anksčiau pagimdė. man atrodo, buvo jam šokas, nors pats sako, kad nebuvo
o santykiai nepablogėjo. antrą kartą jis sako irgi eitų.
Kadangi jis jau dalyvavo vaiko ( is pirmos santuokos) gimime,tai man buvo labai svarbu suzinoti kaip jis jautesi ir ka galvoja, nes buvo pasiryzes ir su manim eiti i gimdyma. Kiek supratau - nebuvo baisu nei pirma nei antra karta ,tik jau man buvo pasakes,kad rankos neduos,nes ex zmona labai jau spaude.
Nors paskui netycia prasitare,kad kai pirma karta pamate placenta...jam buvo slykstu ,tad labai norejau ,kad sios dalies nematytu. Gimdime ir saremiu metu dalyvavo ,bet man kazkaip labiau padejo tik saremiu metu ,nes tikrai reikejo zmogaus ir kad salia pabutu ir kad nugara pamasazuotu .O gimdimo metu kazkaip maziau jutau jo buvima,nors buvo labai malonu,kai zinai kad yra salia,bet buvau susikoncentravusi i vaikeli.Tik paskui buvo labai malonu kai jis vis mus buciavo ir gloste. Bet manau,kad jis tikrai labiau pergyveno ir nervavosi nei as. Jei turetu plaukus (skutasi plikai) ,tai manau,kad butu praziles per diena. O santykiai....nelabai pasikeite.Malonu matyti kaip myli ir priziuri mazute As manau,kad jei pries gimdyma vyras visu tuo slykstisi
Tinulis, tu stipri. As tai visai nenoriu zinoti, ka mano vyras jaute, kai jo ex laukesi. Nes visi pasakojimai, kaip viskas buvo greitai ir paprastai man varo kompleksa, kad esu blogesne (nepaisant visu vyro itikinejimu, kad esu pati paciausia). Uztenka man to, kad as jam pirmojo vaiko negaliu pagimdyt...
Maniskis vaiksciojo ir i mokykla gimdymo, ir visom keturiom uz buvo eiti gimdyti. Pradzia gimdykloje buvo superine, juokavom ir stenejom abu. Buvau visokeriopai jo globojama, po 6 valandu kankynes, kai daktarai pamate, kad man nieko paciai nepavyks ir kai prasidejo sirdies priepuolis, maniskis buvo kaip koks vilkas, gainiojo daktarus ir mane laike uz rankos bei guode. Na kai galu gale as pabudau, jis pasakojo kaip isgirdo musu pupino pirmaji krenkst
Na o siaip dar ilgai slogiai prisimine gimdyma, bet ateityje pazadejo, kad bus gimdymo metu kartu net darant Cezari. As ji tiesiog
Kai laukiausi pirmos dukreles , vyrui pasitaike proga isvykti padirbeti i uzsieni.Kadangi turejom siokiu toku skolu , tai as pasiryzau buti viena si sunku laikotarpi, nes dar man buvo visokios toksikozes. Ir dar paskui sugalvojau , kad vyras griztu , kai as pagimdysiu , po kokios savaites.Ot stipruole
Todel kai pastojau ir laukiausi antrojo - visur buvom kartu.Ir gimdem kartu , nes supratau , kad cia vien savo jegomis neiseina pasikliauti
Mano vyras mane dar labiau pradejo gerbti, po gimdymo aktyviau dalyvavo namu ruosoj, sako tu ilsekis, tau turetu skaudeti. Prisimines gimdyma, kai abu kalbam, net su asarom dalinasi ispudziais. O visiems draugams primygtinai liepia dalyvaut gimdyme. Matau vyro akyse ir pasididziavima, kad ir jis padejo sunui ateiti i pasauli, o ne stovejo kazkur koridoriuj, ar namie sediniavo.
O kodėl nepaklausiate mmūsų ką mes jaučiam dalyvaudami gimdyme
Skaitau kad tai ne tik suartina šeimą bet ir suteikia kažkokį įpatingą ryšį,kurio seniau nebuvo P.S. dar neišrinkom vardo,jei kas turit gerą pasiūlymą-nepasikuklinkit...
nepamenu ar as cia jau pasisakiau, bet manau kiekviena noretu kalbeti kalbeti ir kalbeti apie
mano vyras sake kad negales ziureti kaip kadangi gimdziau su epiduru, gydytoja vyra issiunte namo, man liepe ilsetis. bet kai pradejau jausti kad kazkas apacioj darosi, gydytoja paklause kur vyras As irgi atsimenu vyro zvilgsni, kai gime musu leliai - po pirmojo nezinomybe ir klausimas, po antrojo - pasididziavimas ir rupestis. Nera jau jie tokie abejingi, kaip kartais gali pasirodyti, o dar po to, kai gydytoja pasake, kad geras meisras, -poryte kaip ne kaip Veliau , o ir dabar grazu klausyt, kai pasakoja, kaip gimdem kartu. Man jis tikrai padejo, ne minutelei neisivaizdavau, kad galetu buti kitaip Tik va, toks klausimas, as ir trecio noriu, o jis net minties tokios neturi, bet dar turim kokius penkerius metelius, gal sugebesiu itikinti....
Mano vyras visa nestuma su manimi pas visus gydytojus vaiksciojo ir kad gimdyme dalyvaus buvo aisku, bet po visu pastangu paciai pagimdyti teko daryti pjuvi, vyras labai susinervino, kai neleido jam buti kartu operacinej, nes jau laaaabai norejo pats pamatyti ir isgirsti pirma riksma musu angelelio
O mano vyras kažkaip nei nėštumo, nei gimdymo visai nesureikšmino (ir dabar viduje laikau pyktį, kad neleido man pasijusti ypatinga)..Kai pradėdavau kalbėti apie dalyvavimą gimdyme, kažkaip vis nuslysdavo ta tema į šoną.Bet kai nuvykome į gimdyklą, atrodo savaime aišku buvo, kad Jis ten liks.Aš taip pat pagalvodavau, kad nieko ten l gražaus vyras nepamatys(aš čia apie patį procesą, o ne apie vaikiuką),tad Jo l nespaudžiau.Bet kai pradėdavau garsiai mąstyt su kokia čia gydytoja man tartis dėl gimdymo ir kad noriu gimdyt su nuskausminimu-atsakydavo, kad vistiek, kaip ir visos, pagimdysiu ir kad nesukčiau sau galvos, atseit, viskas natūraliai turi būti.L jau santūrus tas mano vyras, visą gimdymą ramiai stebėjo,aišku, kad nežiopsotų davė ir Jam darbelio-rankšluostį ant galvos dėjo, davė man linksminančių dujų pakvėpuoti, kojas laikė.O aš galvojau:aha, pabus, gal supras, kad gimdyti ne šiaip sau darbelis..(nors gimdžiau lengvai ir greitai) Bet ką tu-dar ligoninėj pareiškė, kad už 1,5-2metų vėl teks čia grįžti, tik kad jau tada su nuskausminimu gimdyčiau ir būtinai tarčiausi su gydytoja (mat gimdymo pabaigoj dėl ūmios hipoksijos buvo iškilusi grėsmė sūneliui ir tik gydytojos profesionalumo dėka viskas baigėsi super).Va, koks mano vyro patyrimas iš gimdymo..O po to iš Jo pusės taip pat niekas l nepasikeitė(kad mes jau tėvai- Jam irgi savaime aiškus dalykas ir nieko čia ypatingo), tik aš tapau piktesnė ir priekabesnė.
Mes abu labai patenkinti kad kartu buvome kai gime sunus. Vyras labai padejo, masazavo, laike kojas kai stum reikejo, kirpo virkstele ir kai po gimdymo teko mane ilgai tvarkyti su narkoze, jis nesiojo musu leliuka ir visaip kalbino ji dar pakenteti, kol ash atsibusiu ir galesiu zindyti. Sako, kad butinai dalyvaus ir kita karta. Santykiai tik pagerejo, dar labiau suartejome.
gimus pirmajai vyras atrode truputi issigandes ir pasimetes mazyle laike taip atsargiai ir bijojo su ja is vietos pajudeti kaip sakant kai padave jam vaika i rankas tas taip ir sustingo vietoj tik po kiek laiko sugebejo islementi klausima "kodel ji verkia?" o va kai tik pastojau antra karta is kart pareiske kad dalyvaus gimdyme...gimus lelyti tai akiniai ko tai uzrasojo trumpam.... tarpusavio santykiai tik pagerejo
MES ABU GLOSTĖME
NA,tarp mūsų dar stipresnis ryšys atsirado ir svarbu tai,kad ta akimirka kartu sulaukta išliks visam gyvenimui.Tai yra didelis palaikimas morališkai.Kartais aš pagalvoju ar aš ištverčiau jo vietoja,nes iš šono yra baisiau matyti,kai kankinasi ir nieko negali padaryti,o tik paguosti.Bet tai yra labai svarbu,o ypatigai,kad juk tai iš mylimo žmogaus.Juk vaikas t.p.dalis jo,todėl tai yra svarbu sulaukti jo drauge.
Taip, svarbiausia pasirinti tinkama vyra. Jei jis iki nestumo ar gimdymo nerodo jokio demesio, nemanau, kad jis atsiras veliau. Skaiciau cia viska darbe ir vos neapsiasarojau nuo kai kuriu istoriju
Kai laukiausi antrojo, vyras iki galo nesake, ar dalyvaus gimdyme. Iki to laikosake mane paguos. Neverciau. Taciau, vyras isbuvo iki galo
O dabar vyras pasakoja, girdi, nieko ten baisaus
Mano vyras tai nė iš tolo nenorėjo girdėti apie dalyvavymą, nes jis bijo kraujo
Sunui gimus as pirma karta saviski pamaciau toki laiminga, gyresi visiems ir pasakojo, siaip is prigimties gana uzdaro budo yra. Visada sako "mes gimdem". Jis ne tik per gimdyma buvo, buvo su manim, kai Jurgiuka pilvely "uzsiuvo", paskui dalyvavo "atsiuvant", kur kraujas trysko fontanais, gloste pilva, kad lelius ramus butu ir mane ramino. Niekada jo neklausiau, kaip jis jautesi, ir pries gimdyma neklausiau ar eis su manimi.... gyvendami svetimoj sali mes turim tik viens kita. Tetukas kirpo virkstele, keite pampersus jau ligonineje, maitino. Musu santykiai isliko tokie pat, intimumuose viskas tik pagerejo. Jis niekada nebuvo geras vyras man, zinau, kad ir nebus, dalyvavimas gimdyme padejo tapti labai geru teciu.
Kai gimdziau maniskis elgesi drasiai, sedejo salia manes, laike uz rankos, ir padejo atsikelt kai reikejo stumti,padejo apsiverst ant sono, kai reikejo, juk su tuo pilvu taip sunku buvo judeti...
Ir dar pirma kart maciau vyra verkianti is laimes, jis vargselis prakalbeti negalejo! Papildyta @ [mergetime]1101947474[/mergetime]
Tik po gimdymo suzinojau, kad gimdymo metu mano vyras 2 kartus buvo pasitraukes toliau nuo manes, nes tuos abu kartus ziuredamas i mane apsiverke (mat gimdziau be epiduro). Gimdymo metu as net nepastebejau, kad tuos du kartus jo salia manes nebuvo. Siaip tai viso gimdymo metu elgesi labai sauniai ir tikrai man labai padejo.
Po gimdymo visiems pasakojo, kad jo zmona yra didvyre
As labai norejau su vyru gimdyt, bet jis vis negalejo apsisprest; sakydavo, kad bus bet maciau, kad dar abejoja. Saremiai man prasidejo nakti, tai is kart ir paaiskejo, kad jis irgi gimdys su manim, nes as taip pradejau bijot, jaudintis, kaip cia bus, o jis taip viska naturaliai prieme
Ilindau cia paskaitineti Jusu atsiliepimu:)Net asara nubraukiau
Nors man dar gimdyti labai toli-rugpjucio 3d;bet ir man tai aktuali tema:)Manau,kad mano vyras tai tikrai dalyvaus pirmagimio gimime,bent jau dabar taip sako:)Kai paklausiu- ar nepasidarys tau silpna?Atsako-"o ka, as ne vyras?"Juokingai man jis taip atrodo:)Galvoj,paziuresim veliau-vyras tu,ar ne vyras:)))))))
maniškis net važiuot nnorėjo, per prievartą priverčiau. Ir ką? Šiandieną sakė, kad nei kiek nesigaili, kad dalyvavo ir dar virkštelę gavo nukirpti. Nors pirmą naktį sakė, kad sunkiai užmigo tokių vaizdelių prisižiūrėjęs. Bet tvirtina, kad tie vaizdeliai (jis matė išlendančią vaiko galvelę) jam nė kiek nešlykštūs ir neatgrasūs, be to, aš, kaip moteris (na, sekso objektas) irgi nesuprastėjau
Vyras dalyvavo gimdyme, tik nezinau kaip jis i viska sureagavo
Džiaugiuosi, kad buvom abu. Nors man vyras nei padėjo, nei maišė, dėl jo paties patirties džiaugiuosi. Vaikščiojo apspangęs kelias dienas ir draugams gyrėsi, kad tai nerealu. O aš Mykoliukui dabar dainelę dainuioju, kad su tėčiu abu tave "išgimdėm". Mums tai geras prisiminimas
ne vienam net minties nebuvo kad gimdysiu viena - kartu darem, kartu laukem, kartu gimdem ir auginam kartu
Aš labai dėkinga vyrui, kad nusprendė dalyvauti gimdyme. Nespaudžiau jo, leidau pačiam nuspręsti. Gera buvo, kai sąrėmių metu galėjau laikytis už rankos, atsiremti į artimo žmogaus petį
Nemanau, kad ši patirtis turės kokių nors neigiamų pasekmių intymiam gyvenimui. Kol kas, atrodo, tik artimesni tapom - pasibučiuojam, paglostom viens kitą, ir žodžių nereikia. Stiprybės mamytėms, kurios dėl kokių nors priežasčių šiuo ypatingu momentu yra vienos. Na o po gimdymo mūsų santykiai nepasikeitė visai. Jis tai priėmė labai natūraliai. Sekso tai neitakojo, jis koks buvo
Mano vyras taip ruošėsi tam atsakingam žingsniui, buvom nusiteikę viskam, pasiruošę drabužius, maistą ir pan., o išėjo viskas kitaip.
Paguldė mane į patologinį stebėjimams dėl praėjusio gimdymo termino. Po apžiūros sekančią naktį prasidėjo sarėmiai, ryta jau buvo kas 5 min., gydytoja išrašė mane į gimdyklą, paskambinau vyrui, kad jau gali atvažiuot. Betnuleidus vandenis viskas apsivertė aukštyn kojom, nespėjau nei reaguoti kas vyksta, nuo to skambučio praėjus 40 min. jau mano vaikelis buvo prie manęs, o vyras šalia mano lovos reanimacijoj laikė mane už rankos. Tiesa, sūnų jis vis tiek pirmas pamatė (man buvo duota pilna narkozė per Cezarį), vyras nespėjo atvažiuot, tai laukė koridoriuje ir išgirdo, kaip sesutė su kūdikiu ant rankų klausia kitos, kur mane paguldė, kur nešt mano vaiką, tai vyras net krūptelėjo, iš karto prisistatė, kad yra tėvelis. Paskui pasakojo, kol aš atsigaivaliojau po narkozės, viena ranka braukė ašaras, o kita laikė mano ranką..... Laimingas be galo, kai tik yra namuose - nuo sūnaus neatsitraukia nei minutei! Labai džiaugiuosi, kad pats imasi iniciatyvos vaikutį prižiūrėti, o ne tik stovi už kelių metrų ir stebi.
Maniskis gimdymuose nei pirmam nei antram nedalyvavo, nei jis nei as nenorejom to, ten vyrams ne vieta
Mes net apie vyro dalyvavima gimdyme nediskutavom. Jis ten turejo buti! Nors paskutines dienas jis pareiske, kad as ji verciu tai daryti
|