Sveiki! Gal kas vedat (vedėt) savo vaikučius į šį darželį? Ar tai lietuviškas darželis? Ar būtinas kyšis, kad čia priimtų vaiką? Kaip ten auklėtojos, po kiek vaikų grupėse? Būsiu dėkinga už informacija. Labai lauksiu jūsų atsiliepimų.
QUOTE(bitute*** @ 2006 05 03, 10:40) Sveiki! Gal kas vedat (vedėt) savo vaikučius į šį darželį? Ar tai lietuviškas darželis? Ar būtinas kyšis, kad čia priimtų vaiką? Kaip ten auklėtojos, po kiek vaikų grupėse? Būsiu dėkinga už informacija. Labai lauksiu jūsų atsiliepimų. siandien skambinau i si darzeli. Darzelis rusu, bet grupese pilna lietuviu vaiku. vasaros metu grupese daug vaiku, o nuo rugsejo po 6-8 vaikus. Priima vaikucius nuo metuku tik va, nepaklausiau, kaip aukletojos bendrauja su vaikais
Labuks,
as irgi savo maziu noreciau rudeni i darzeli Naujoje Vilnioje leisti. Nes turesim leliuka nuo lapkricio, tad ... gal kuri mamyte zinote tame lenku-rusu kraste normalu lietuviu darzeli? Esu girdejusi, kad dirba ir tokios "tetules", kurios ima po keleta vaikuciu i savo namus, ir gaunasi toks "mini-darzelis"? Naujavilnes mamytes, atsiliepkit:) QUOTE(Ape @ 2006 06 07, 15:00) Labuks, as irgi savo maziu noreciau rudeni i darzeli Naujoje Vilnioje leisti. Nes turesim leliuka nuo lapkricio, tad ... gal kuri mamyte zinote tame lenku-rusu kraste normalu lietuviu darzeli? Esu girdejusi, kad dirba ir tokios "tetules", kurios ima po keleta vaikuciu i savo namus, ir gaunasi toks "mini-darzelis"? Naujavilnes mamytes, atsiliepkit:) Girdejau gerų atsiliepimų apie lopšelį darželį "Saulėtekis", kuris yra Genių gatvėje. Tai va, auklės neblogos ir šiep vaikui patinka... Tačiau dėl valgio, tai teko girdėt, kad nelabaiĄ Papildyta: QUOTE(Jaunystė @ 2006 06 06, 16:06) siandien skambinau i si darzeli. Darzelis rusu, bet grupese pilna lietuviu vaiku. vasaros metu grupese daug vaiku, o nuo rugsejo po 6-8 vaikus. Priima vaikucius nuo metuku tik va, nepaklausiau, kaip aukletojos bendrauja su vaikais Mes irgi ten buvom, darželis ištikrųjų rusų, bet man ten nelabai patiko!
Labuks,
Mes tai pasirinkom darzeli (dar reikia kysi nest... Pasirodo, tai - vienintelis lietuviskas (grynai) vaiku darzelis. Islinkau ten porakart vasara, kai vaikai miega, paziurejau, ka veikia aukletojos ir virejos. Pasirode labai normalios, palyginus su kitais N.Vilnios darzeliais (rusiskuose irgi buvau). Ir logopeda savo turi. Tik sake, kad grupes perpildytos. Na, bet cia jau susitarimo reikalas. Sekmes. iki QUOTE(Ape @ 2006 09 03, 08:34) Labuks, Mes tai pasirinkom darzeli (dar reikia kysi nest... Darželis vadinasi "Vilnelė"
mes lankome si lopsely, ka galiu pasakyti - direktore , savimeiles isikunijimas. Neseniai uzdare grupe remontui, tai per susirinkyma grazioje formoje parode, kad tevu zodis siame darzelyje turi nuli. o kas svarbiausia apie remonta pasake uz 3 dienas iki lopselio uzdarymo
cia zinokyt ka aprasiau tai tik GELYTES tai odziu pereinam i kita lopsely "Vilnele", girdejau apie ja daug daug geru atsiliepimu
sveikos, gal kas galite parasyti savo nuomone apie si darzeli...Aciu!!!
Sveikutes,
Del "Vilneles", galiu pasakyti, kad esu patenkinta - abu mano vaikuciai ten lanke (dabar isskraustome gyventi i kita vieta, tai nezinau, kaip reikes vaikus "ikisti" i "Jovareli"... Mazosios nepriima kol kas). "Vilneleje" dirba nuostabios aukletojos Skaiste (ar Skaidre), su 2,5 - 3 m. vaikuciais. Nuostabi! Dar puikus zmogus ten Birute (direktores pavaduotoja ugdymui). Darzelis turi savo teatriuka. Kas svarbiausia, kad vaikai nesirgo sitame darzelyje NIEKADA (deja, isbande esam tris darzelius...) Papildyta: O "Vilneles" direktore - sauni moteris. Supras, pades, priims. Griezta, bet teisinga. Daviau pinigeliu, kai vaikus prasiau priimti, bet tikrai zinau, kur jie nuejo - i statybines medziagas, i gerbuvi, tikrai buvo uz ka duoti. Ir tas davimas buvo atvirai pasakytas visoms aukletojoms - kad as paremiau darzeli ir kiek bei kur tuos pinigelius isleisti suplanuota. Kas man dar patiko, kad cia aukletojos - nuosirdzios, nemelzia pinigu (kaip kitame darzelyje kad turejome situacija), nedaro abejotinu rinkliavu.
Gal lankantys darzeli Paslaptis, galetu pasakyti kaip ten su priemimu
Ar sunku i ji patekti ir kiek reiketu paremti darzeli, kad patekti Cia rase kad jis rusiskas, bet girdejau, kad jau i lietuviska perdare. Didelis ACIU mamytems uz informacija p.s. galima ir i a.z.
Niekas neraso, tai parasysiu ka issiaiskinau.
Tai rusu darzelis, lietuvisku grupiu nera. QUOTE(1PuPa @ 2009 11 22, 22:50) Gal lankantys darzeli Paslaptis, galetu pasakyti kaip ten su priemimu Ar sunku i ji patekti ir kiek reiketu paremti darzeli, kad patekti Cia rase kad jis rusiskas, bet girdejau, kad jau i lietuviska perdare. Didelis ACIU mamytems uz informacija p.s. galima ir i a.z. duosi pinigu tai ir priims , visad alkanos tenais visos QUOTE(Ape @ 2006 06 08, 00:00) Labuks, as irgi savo maziu noreciau rudeni i darzeli Naujoje Vilnioje leisti. Nes turesim leliuka nuo lapkricio, tad ... gal kuri mamyte zinote tame lenku-rusu kraste normalu lietuviu darzeli? Esu girdejusi, kad dirba ir tokios "tetules", kurios ima po keleta vaikuciu i savo namus, ir gaunasi toks "mini-darzelis"? Naujavilnes mamytes, atsiliepkit:) Sveiki, girdejau ir geru atsiliepimu apie darzeli "Paslaptis" ir ne labai. Mano dukrytei 2 metai ir 3 men. Mes lanklome si darzeli nuo rugsejo menesio. Esu labai patenkinta. Pries uzsirasant i darzeli mus paprase inesti pinigeliu i darzelio fonda. Veliau paprase upirkti valymo priemoniu, serveteliu, tualetinio popieriaus. As nematau nieko baisaus ir galvoju kad tai daroma visur, tik kitokia forma. Teko bendrauti su tevais kai rinkome darzeli savo vaikui. Geru atsiliepimu negirdejau ne apie viena Naujosios Vilnios darzeli. Musu darzelyje su vaikuciais labai graziai elgiasi. As matau kaip vystosi mano vaikas. Soka, dainuoja, piesia. Aukletojos pacios daznai rodo teatra vaikams.
sveikos mamos!mes rudeni eisim i "vilnele"gal yra mamu kurios taip pat ves si rudeni savo mazylius,susipazinkim artimiau
Sveikos
Turiu toki klausimuka toms kurios veda i si darzeli vaikucius. Kaip dirba sis darzelis, ta prasme nuo kelintos valandos anksciausiai galima atvesti vaikiuka ir kada veliausiai galima pasiimti? Is anksto dekoju.
darzelis dirba nuo 6 ryto iki 6 vakaro, bet palikti vaikeli iki 6 valandos nepatariu, nes lopselio grupeje vaikuciu teveliai pasiima apie 5, liks jusu vienas, tai nelabai
QUOTE(anyka @ 2010 10 12, 10:29) darzelis dirba nuo 6 ryto iki 6 vakaro, bet palikti vaikeli iki 6 valandos nepatariu, nes lopselio grupeje vaikuciu teveliai pasiima apie 5, liks jusu vienas, tai nelabai QUOTE(svistulka @ 2010 04 29, 18:42) sveikos mamos!mes rudeni eisim i "vilnele"gal yra mamu kurios taip pat ves si rudeni savo mazylius,susipazinkim artimiau sveikos, planuoju nueit ir paklaust dirikės ar yra galimybė įkišt vaiką nuo rugsėjo į darželį. (sūneliui bus 2.2m). kažkaip eilėj nestovim dar.. beje, apie saulėtekio darželį tai galiu pasakyti tik tiek, kad ten dirba lb faina auklėtojos zita ir kristina (berželių gr). aš ten praktiką atlikinėjau kai mokiausi. su dirike pakalbėjus apie vaiko įrašymą nebuvo lb džiugus, nes ji iš karto toną nutaisė, kad 100 vaikų eilėj jau stovi ir geriausiu atveju tik į priešmokyklinę įkišim jį (vokelio dar neturėjau). tai va klausimas ir kilo db, kaip ten su tuo vilnelės darželiu ir kaip ten eilės? QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 24, 15:45) sveikos, planuoju nueit ir paklaust dirikės ar yra galimybė įkišt vaiką nuo rugsėjo į darželį. (sūneliui bus 2.2m). kažkaip eilėj nestovim dar.. beje, apie saulėtekio darželį tai galiu pasakyti tik tiek, kad ten dirba lb faina auklėtojos zita ir kristina (berželių gr). aš ten praktiką atlikinėjau kai mokiausi. su dirike pakalbėjus apie vaiko įrašymą nebuvo lb džiugus, nes ji iš karto toną nutaisė, kad 100 vaikų eilėj jau stovi ir geriausiu atveju tik į priešmokyklinę įkišim jį (vokelio dar neturėjau). tai va klausimas ir kilo db, kaip ten su tuo vilnelės darželiu ir kaip ten eilės? Nu zinokit jeigu nestovit eilei (cia apie Vilnele) tai ikisti bus be sansu, net vokelis nepades, jos ats toks, kad ne nuo jos priklauso, o seniunija viska tvarko, mums sitas darzelis priklauso pagal gyvenama vieta ir esam uzsirase jau pries du metus bet dar nepatekom, sake ateiti geguzes menesi ir tada bus aisku ar rugseji jau galesim lankyti ar dar teks metus laukti. Dabar mes lankom lopselio grupe "Paslaptis" darzelyje ir laukiam savo eiles "Vilneleje". QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 24, 16:45) beje, apie saulėtekio darželį tai galiu pasakyti tik tiek, kad ten dirba lb faina auklėtojos zita ir kristina (berželių gr). aš ten praktiką atlikinėjau kai mokiausi. su dirike pakalbėjus apie vaiko įrašymą nebuvo lb džiugus, nes ji iš karto toną nutaisė, kad 100 vaikų eilėj jau stovi ir geriausiu atveju tik į priešmokyklinę įkišim jį (vokelio dar neturėjau). tai va klausimas ir kilo db, kaip ten su tuo vilnelės darželiu ir kaip ten eilės? Atsiprasu , kad ne i tema, bet Zita is Sauletekio faina????????????? QUOTE(klivija @ 2011 01 25, 19:38) Atsiprasu , kad ne i tema, bet Zita is Sauletekio faina????????????? nu nežinau, neturiu prie jos prisikabint, nes labai padėjo baigiamąjį rašyt ir patiko jos darbo metodika, nu tikrai negaliu nieko pasakyt blogo apie ją, gal todėl, kad buvau praktikantė ir dar su vaiku ant rankų ir jai leidus ateidavau į grupę tada kada galėjau.. Papildyta: QUOTE(***PUZLE*** @ 2011 01 24, 18:04) Nu zinokit jeigu nestovit eilei (cia apie Vilnele) tai ikisti bus be sansu, net vokelis nepades, jos ats toks, kad ne nuo jos priklauso, o seniunija viska tvarko, mums sitas darzelis priklauso pagal gyvenama vieta ir esam uzsirase jau pries du metus bet dar nepatekom, sake ateiti geguzes menesi ir tada bus aisku ar rugseji jau galesim lankyti ar dar teks metus laukti. Dabar mes lankom lopselio grupe "Paslaptis" darzelyje ir laukiam savo eiles "Vilneleje". tai kaip ir saulėteky sakys, duok dieve į priešmokyklinę pakliūsit.. kažkaip nenoriu kišt vaiko į vieną iš rusiškų grupių pradžioj, nes manau vaikui bus diskomfortas (kalbu apie žuvėdros darželį), nes prie jo gyvenam tuo labiau pažįstamų turim ten.. velnias, ką daryt...... QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 26, 09:29) nu nežinau, neturiu prie jos prisikabint, nes labai padėjo baigiamąjį rašyt ir patiko jos darbo metodika, nu tikrai negaliu nieko pasakyt blogo apie ją, gal todėl, kad buvau praktikantė ir dar su vaiku ant rankų ir jai leidus ateidavau į grupę tada kada galėjau.. Papildyta: tai kaip ir saulėteky sakys, duok dieve į priešmokyklinę pakliūsit.. kažkaip nenoriu kišt vaiko į vieną iš rusiškų grupių pradžioj, nes manau vaikui bus diskomfortas (kalbu apie žuvėdros darželį), nes prie jo gyvenam tuo labiau pažįstamų turim ten.. velnias, ką daryt...... Na manau kad jums reikia eiti i Vinele kuo skubiau ir uzsirayti i eile o kol lauksi savo eiles vaikscioti i kita darzeli, mes taip ir darom nes nera kitos iseities. QUOTE(***PUZLE*** @ 2011 01 26, 12:50) Na manau kad jums reikia eiti i Vinele kuo skubiau ir uzsirayti i eile o kol lauksi savo eiles vaikscioti i kita darzeli, mes taip ir darom nes nera kitos iseities. tai žinokit, taip i padarėm, nuvarėm su sūnum į "Vilnelę", užsiregistravom, teoriškai pagal tą jų sąsiuvinį buvom 93, o įvedus į kompą duomenis pamatėm, kad esam 7 Beje, mums pagal gyvenamą vietą taip pat priklauso "Vilnelė".
[quote=***PUZLE***,2010 10 12, 11:33]
teoriškai kiekvienam daržely turi būt budinčioji grupė, kuriose auklėtojos palieka iš visų grupių surinktus vaikus, kurių tėvai dirba ilgiau nei iki 5h. Kaip yra konkrečiam daržely aš nežinau. O kartais būna ir taip, kad auklėtojos ir iki 6 pasėdi su vaikais grupėj. Čia jau nuo auklėtojos priklauso. QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 26, 12:19) tai žinokit, taip i padarėm, nuvarėm su sūnum į "Vilnelę", užsiregistravom, teoriškai pagal tą jų sąsiuvinį buvom 93, o įvedus į kompą duomenis pamatėm, kad esam 7 Beje, mums pagal gyvenamą vietą taip pat priklauso "Vilnelė". QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 26, 12:35) teoriškai kiekvienam daržely turi būt budinčioji grupė, kuriose auklėtojos palieka iš visų grupių surinktus vaikus, kurių tėvai dirba ilgiau nei iki 5h. Kaip yra konkrečiam daržely aš nežinau. O kartais būna ir taip, kad auklėtojos ir iki 6 pasėdi su vaikais grupėj. Čia jau nuo auklėtojos priklauso. Taip, as zinau kad dirba musu grupe iki 18val bet jau 17val vaiku nebuna ir maniskis liks vienas. QUOTE(***PUZLE*** @ 2011 01 26, 13:43) Taip, as zinau kad dirba musu grupe iki 18val bet jau 17val vaiku nebuna ir maniskis liks vienas. mes pasidarę esam, kad socialiai remtini esam, todėl ir nukėlė mus į viršų o vaikų vienų niekas nepalieka, pati sėdėdavau su vaikais ar su vaiku grupėj ir laukdavau, kol ateis paskutinė mama pasiimt. vaikai visada su kažkuo būna. o kad jūsų zuikis vienas su auklėtoja tą valandėlę pabus tai čia nieko baisaus manau, plius netikiu, kad visus vaikus tėvai pasiima iki 5h ypač tokiais laikais, vistiek būna tokių, kurie ir ilgėliau užtrunka darbuose. šiuo klausimu galit būt rami, kad jis bus prižiūrėtas. be to, kai atlikinėjau praktiką(aišku ne vileikos darželiuose) tai pati matydavau , kaip auklėtojos tą laiką sėdi prie stalo ir skaito knygutes, piešia ir t.t. žodžiu stuma laiką kaip tik gali, kad tik vaikas nesijaustų vienišas teko ir su paliktais ilgėliau vaikais pasiruošt kitai dienai, visokias iškarpas darydavom nu žodžiu.. daug daug veiklos kol tėvai atvažiuoja pasiimti QUOTE(Liinnuutte @ 2011 01 26, 13:56) mes pasidarę esam, kad socialiai remtini esam, todėl ir nukėlė mus į viršų o vaikų vienų niekas nepalieka, pati sėdėdavau su vaikais ar su vaiku grupėj ir laukdavau, kol ateis paskutinė mama pasiimt. vaikai visada su kažkuo būna. o kad jūsų zuikis vienas su auklėtoja tą valandėlę pabus tai čia nieko baisaus manau, plius netikiu, kad visus vaikus tėvai pasiima iki 5h ypač tokiais laikais, vistiek būna tokių, kurie ir ilgėliau užtrunka darbuose. šiuo klausimu galit būt rami, kad jis bus prižiūrėtas. be to, kai atlikinėjau praktiką(aišku ne vileikos darželiuose) tai pati matydavau , kaip auklėtojos tą laiką sėdi prie stalo ir skaito knygutes, piešia ir t.t. žodžiu stuma laiką kaip tik gali, kad tik vaikas nesijaustų vienišas teko ir su paliktais ilgėliau vaikais pasiruošt kitai dienai, visokias iškarpas darydavom nu žodžiu.. daug daug veiklos kol tėvai atvažiuoja pasiimti As truputi ne taip issireiskiau, vienas jis liks ne be aukletojos o be vaiku ir bijau kad poto aukletojos nepiktu ant musu, nes tik per musu viena vaika negales eiti anksciau namo. Visada vaika pasiimdavau 15.30val ir jau budavo gal kokie 4-5vaikai o du kartus teko uztrukti su reikalais ir pasii ti atejau truputi pries 17val ir abu kartus jis buvo likias tik vienas su aukletoja. Dabar nuo pirmadienio jau vaiko nebegalesiu pasiimti nes taqi butu tik 19val, teks vyrui vazineti po darbo, bet irgi gausis tik apie 18val pasiimti, nu ziuresim kaip ten bus.
[quote=***PUZLE***,2011 01 26, 15:07]
As truputi ne taip issireiskiau, vienas jis liks ne be aukletojos o be vaiku ir bijau kad poto aukletojos nepiktu ant musu, nes tik per musu viena vaika negales eiti anksciau namo. tokia auklėtojų dalia..
Kas liečia darželio "Paslaptis", tikrai be pinigų ten sunku pakliūti. Ir direktorė ir pavaduotoja apie tai tiesiai šviesiai šneka. Bet ten yra kitokia problema. Viena diena per savaite lopšelio grupėje dirba TIK AUKLĖTOJŲ PADĖJĖJAI, o pinigėlių už ugdymą priskaičiuoja. BET UGDYMAS NEVYKSTA. Direktorė tikrai šlykšti.
QUOTE(linksmolia @ 2011 01 26, 15:31) Kas liečia darželio "Paslaptis", tikrai be pinigų ten sunku pakliūti. Ir direktorė ir pavaduotoja apie tai tiesiai šviesiai šneka. Bet ten yra kitokia problema. Viena diena per savaite lopšelio grupėje dirba TIK AUKLĖTOJŲ PADĖJĖJAI, o pinigėlių už ugdymą priskaičiuoja. BET UGDYMAS NEVYKSTA. Direktorė tikrai šlykšti. Su direktore teko bendrauti mazai bet kaip musu neprieme darzelis Vilnele ir apskambinau visus aplinkiniu rajonu lietuviskus darzelius ir gavau ats kad vietu nera o i darba reikia eiti, vaiko 2 metuku neturejau kam palikti. Uzejau tada i rusiska darzeli Paslaptis, pas direktore pasikalbeti. Paaiskinau visa situacija ir pasakiau kad vaikas ne tik rusiskai nekalba bet ir nesupranta, tai jinai atsake kad cia ne problema ir aukletojos jai vaikas nesupranta pasako jam lietuviskai. O svarbiausiai esu dekinga direktorei uz tai kad be jokios eiles ir be jokio vokelio ar dovaneles, prieme mano vaika is karto, pasake tik praeiti med. apziura ir galim ateiti nors ir rytoj, tai vienintelis darzelis kuris suprato musu beda.
O svarbiausiai esu dekinga direktorei uz tai kad be jokios eiles ir be jokio vokelio ar dovaneles, prieme mano vaika is karto, pasake tik praeiti med. apziura ir galim ateiti nors ir rytoj, tai tai vienintelis darzelis kuris suprato musu beda vienintelis darzelis kuris suprato musu beda.
[/quote] tokių darželių turėtų būt tik daugiau
"vaikų lopšelis-darželis Paslaptis. Ar tėvai žino, į kieno rankas patiki savo atžalas ir kuo tai gali baigtis, ar jiems, kaip ir mums, tyčia slepiama, kokiai organizacijai jie priklauso?"
Kam idomu - paieskokit konteksto, kad veliau nereiketu sakyti, jog religine organizacija pagrobe vaika. |