QUOTE(Bozinda @ 2009 11 05, 13:02)
maniskiui tik menesiukas, o garsai liejasi tokie patys au, ebu, egu
Mano 8mėn pana įvairiausiom intonacijom sako lioli lioli lioli........
maniskis irgi pradejo nuo 8 savaiciu"kalbet".o jei dar sese salia,tai tada tik spek klausytis
Maniskei 8 men, bet retai kada isgirsi tariant koki skiemeni. Tik laaabai garsiai spygauja, guguoja. Galima pagalvot, kad niekas su ja nebendrauja ir pan, bet taip nera. Net keista
pas mus tokio garso, kaip gugavimas kaip ir nebuvo(o gal mamyte nesuprato, kad vaiko leidziami garsai ir yra gugavimas). Nuo kokio 4menesio pradejo suprasti, kad garsas ka nors reiskia, ir jei ko nors negaudavo, tai pradedavo rekti:)
musiske pradejo guguoti kazkur nuo vieno menesio,bet dabar jau ir krykstauja .snekina zaiskiukus
Musu mergytei 6men,anksciau kazkaip ivairesniu budavo garsu,o db ismoko spiegt ir taip garsiai,kad kai nuosavas namas 3aukstu tai mociute sake net sklepe girdisi,vajetau ir isvien kad duoda ir duoda,tai man net galva kartais plysta,Ir Vyras tv daznai pasigarsint turi kiek eina,nes neimanoma zinokit,net nemaniau kad vaikiukai taip rekaut moka ir tokius balsus turi,tai labai idomu kas bus toliau kai dar paaugsim,o gal atvirksciai pasikeis ir tylesni bus tauskejimai
Laba, na, mums jau 5 menesiadienis buvo
manoji jau pradejo sakyti mama kai nori pasaukti mane arba alkana ar jai kazka skauda
mano mazius pradejo kalbeti nuo 2,5 menesiuko, o dabar sako jau bubu aaaa gugu url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/] [/url]
Rytoj musu mazutei sueis metukai,tai labai dziaugiames,kad sneka nemazai palyginus su kitais vaikuciais pazistamu...
Manoji 8 men,sako mamamam,tetete,nenenene
Mano dukryte palyginus mazai garsu leido pirmus menesius, paspygaudavo, aaa megdavo, bet jioku gu bu agu pas mus nebuvo, 5,5 men pirma karta pasake tete, o nuo 6 menesiu pradejo kasdien sakyti tete, paskui ate
mano dukros pradėjo kalbėt l. anksti 8-9 mėn. O vaikinas jau 7 mėn,bet l. mažai garsų leidžia. Ar tikrai pasitvirtina tas teiginys, kad berniukai vėlaiu kalbėt pradeda?
ne ten pataikiau
Mano suneliui 6menesiai tai buna kalba kaip uzvestas taria visokius priegarsius,bando kakzoki nesamoninga zodi tarti savo kalba
QUOTE(jurda @ 2010 01 15, 12:47) mano dukros pradėjo kalbėt l. anksti 8-9 mėn. O vaikinas jau 7 mėn,bet l. mažai garsų leidžia. Ar tikrai pasitvirtina tas teiginys, kad berniukai vėlaiu kalbėt pradeda? Turbūt, kad pasitvirtina
o aš dar negirdžiu jokiu skiemenų
Mano sunelis kalba palyginus mazai. aprastai pavyksta kazka isgirsti, kai vaikas kazko nori, kazkuo skundziasi arba dziaugiasi. Dra
ugu mergaite, tai ciauska nesustodama, bet mergaites matyt plepesnes
Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis?
Nu va... mano mazgei jau bvk 6men... netaria jokiu ba, da, maar te ar pan... tik cypauja, urzgia, juokiasi, kartais netycia iseina garsas panasus i ne... Nesuprantu. Gal autizmas cia pasireiskia. Mama sake, kad as normaliai gugavau ir kalbet gan anksti pradejau... geriausiai jauciasi namuose, nemegsta aplinkos pakeitimo, ypac poliklinikos.... Ar tik nereikia susirupint? Nors as jau rupinuosi.
mamytes kas supranta rusiskai siulau pasiskaityti siame puslapyje, super daug info apie kalbos vystyma ir apie problemas
http://adalin.mospsy.ru/l_01_04.shtml pasieskokite kas jims idomu, ten viska rasite, tikrai rekomenduoju, nes ismokau is ten pora pratimuku ir vaika lavinu. Ypac atkreipkite demesio i straipsnius kur paaiskina pvz. kodel vaikas nekalba http://adalin.mospsy.ru/l_01_00/l_01_04h.shtml Papildyta: QUOTE(speciukai @ 2010 02 01, 19:42) Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis? o kaip augo sunelis? ar panasiai kaip dukrele? QUOTE(speciukai @ 2010 02 01, 16:42) Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis? musiske juoktis balsu pradejo anksciau, bet juk ne visi vaikai dar 4 men kvatoja man atrodo anksti tau nerimauti... bet jeigu turi abejoniu tai gal su pediatru pasitark?
mano dukrytei bus pusantro menesiuko,o ji jau kazka man pasakoja,tik as nieko nesuprantu
Aciukas mamytes.O suneliui autizma pastebejom tik 1m ir kokiu 3 men kai ka kalbet ismoko pradejo uzmirsti,ristis zemyn .Jis nepalaiko akiu kontakto kalbinamas ,mokomas.O vakar mergyte jau siek tiek su gasu prajuokino tevelis jau sioks toks pasiekimas.
Sveikutes . Mums 3 men nuo 1 men pradejo tarti kazkokius garselius, panasiai i ge, ga. O dabar tai daznaiusiai nuemus pampersa pradeda sukauti aaaa, aguuu.
sveikutes mano auksiukas jau 2 menesiuku spygauti pradejo
Musu zvirblis pradejo "sneketi" nuo 1menesiuko,nuo 2 labai aiskiai sako aguu,gheee ir panasius gugavimus
mums menesiukas ir 2savaiteles tai irgi sakyciau kad jau pradejo guguoti sava kalba ir dazniau mamytei padovanoja sypsenele
mums dar menesis
taigi, sulauke metuku, mes jau tikrai nemazai kalbame. ne tik savaja kalba, bet jau nemazai ir taisyklingu zodziu ir trumpu sakinuku pasakome. ypac mylimas klausimas 'kas cia' mane jau kartais i nevilti varo
mano mazasis nuo pirmu dienu guguoja
Mano mažiukei mėnuo ir trys savaitės ir kasdien atranda savy jėgų išleist kokį naują garsą
Dar jai be galo įdomi automobilinės kėdutės rankena: pradžioj atsisukus išsigąsdavo jos, vėliau pradėjo mėgint tą rankeną prakalbint
mums tai 11men mes sakome mama, tete, am am
mes nuo 1menesio pradejom leist garsus visokius. dabar mums 2menesiai ir savaite, tai sukcioja, guguoja, kartais su garsu susijuokia.
Mūsų dukrytė jau 3.5 mėn. labai aiškiai gaunasi agu, aga :
labuka
Mano mažulka lempą "mama" vadina
Moka atsisukt kai paklausi kur tete, kur au au, o kai paklausi kur mama, tai galvytę atlošia ir žiūri į lempą išsišiepus. Truputuka širdelė suvirpa, kai matai, kad vaikas visus savais vardais įvardintus atpažįsta, o manęs ne Na nieko, pabūsiu lempa pakolkas Papildyta: ai, dar labai juokinga, kai ji užsiveda su savo topine fraze - gogel-mogel gogel-mogel ir balsu net šaukia, liežuviukas kaip vijurkas burnytėj sukiojas, taip juokinga Mum 8 mėn
Mano 9 men sunelis pastoviai kazka sneka savo kalba: adite, ate, vavava, gu, bu, tetete...o mama nesako!
Mano mergyte sako mama, tata, dada. dabar ismoko tyliai sneketi, tai kazka tyliai burba po nosim, dar daznai leidzia garsa pfff pffff pfff
mano mazylei jau 11 men., o "mama" nesako
Mano mazajai 6 men. ir be galo daug snekam, rrrrrrr, hhhhh, aga aga, kas be ko ir aaa,eee.Laukiu nesulaukiu tu pirmuju zodziu junginiu, mama, tete, sese...
mano maziui 05.19 bus 2men, jau savaite kaip pradejo suprasdamas sypsotis kai jikalbina, kai pati ji juokinu tai net krykstauja kartais
sūnui greit bus 11 mėn. tai kartą norėjom prieš tetį pasirodyt, kad jau sako MAMA. pRAŠIAU, prašiau, bet nieko. Paskui po kiek laiko kad sušuks MAMA, net pats susigėdo ir akytes užsidengė
|