Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikio kalba 0-12 mėn.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
amutex
QUOTE(Bozinda @ 2009 11 05, 13:02)
guguojam, au, au lyg aunasi, grrrrrrrr, agu ir vis po nauja garsa, brrrrr wub.gif
*

maniskiui tik menesiukas, o garsai liejasi tokie patys au, ebu, egu 4u.gif
Vijoka
Mano 8mėn pana įvairiausiom intonacijom sako lioli lioli lioli........ tongue.gif
asdova
maniskis irgi pradejo nuo 8 savaiciu"kalbet".o jei dar sese salia,tai tada tik spek klausytis bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif . o vakar ismoko "dainuot" zaisdami kartu,tai net kate paklaikus laksto nuo decibelu yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
SuperMeska
Maniskei 8 men, bet retai kada isgirsi tariant koki skiemeni. Tik laaabai garsiai spygauja, guguoja. Galima pagalvot, kad niekas su ja nebendrauja ir pan, bet taip nera. Net keista g.gif
saner
pas mus tokio garso, kaip gugavimas kaip ir nebuvo(o gal mamyte nesuprato, kad vaiko leidziami garsai ir yra gugavimas). Nuo kokio 4menesio pradejo suprasti, kad garsas ka nors reiskia, ir jei ko nors negaudavo, tai pradedavo rekti:)
Ūdens Meitiņa
QUOTE(amutex @ 2009 11 24, 17:20)
maniskiui tik menesiukas, o garsai liejasi tokie patys au, ebu, egu  4u.gif
*

mano dukrytė irgi ax.gif
pradėjo guguoti.....prieš atpildama doh.gif visada, ir tik paguldyta ant nugaros.
Maždaug tokia kalba sukasi nuo menesio amžiaus: "euu, uuu, aku, ou". Nėra I garso kol kas.
nikee23
musiske pradejo guguoti kazkur nuo vieno menesio,bet dabar jau ir krykstauja .snekina zaiskiukus tongue.gif
vikute334
Musu mergytei 6men,anksciau kazkaip ivairesniu budavo garsu,o db ismoko spiegt ir taip garsiai,kad kai nuosavas namas 3aukstu tai mociute sake net sklepe girdisi,vajetau ir isvien kad duoda ir duoda,tai man net galva kartais plysta,Ir Vyras tv daznai pasigarsint turi kiek eina,nes neimanoma zinokit,net nemaniau kad vaikiukai taip rekaut moka ir tokius balsus turi,tai labai idomu kas bus toliau kai dar paaugsim,o gal atvirksciai pasikeis ir tylesni bus tauskejimai tongue.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Uuoga
Laba, na, mums jau 5 menesiadienis buvo ax.gif tai dabar ji kartais taip garsiai spiegia biggrin.gif blush2.gif kai uzsiveda, arba isikisus i burnyte pirstukus kad sneka, burba, kalba kazkatais ;] sneka su zaisliukais, o pamenu kai buvo 3 men, tai kai tik mokesi garsiukus leist kalbet, o palyginu su dabar tai ohoo ;] juokiasi taip mielai wub.gif
Fatimaallaa
manoji jau pradejo sakyti mama kai nori pasaukti mane arba alkana ar jai kazka skauda thumbup.gif
doviliukas23

mano mazius pradejo kalbeti nuo 2,5 menesiuko, o dabar sako jau bubu aaaa gugu biggrin.gif

url=http://www.supermama.lt/liniuote/vaikas/]user posted image[/url]

erikiuxxx
user posted image
lincia_pincia
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 06, 01:00)
manoji jau pradejo sakyti mama kai nori pasaukti mane arba alkana ar jai kazka skauda thumbup.gif
*

mmmmm kaip faina wub.gif
galvoji ji jau samoningai ta sako? blush2.gif
wfr
Rytoj musu mazutei sueis metukai,tai labai dziaugiames,kad sneka nemazai palyginus su kitais vaikuciais pazistamu... ax.gif Sako mama, tete, baba, dede, teta, lele, ir visokius trumpesnius zodelius kaip au, miau, nemne, tiute, nai nai... smile.gif Kazkuri mamyte siam forume klause ar vaikiukai samoningai sako zodzius,ar suvokia ka sako? Manyciau,kad suvokia,juk pamate mama ar tete juos taip ir saukia,vadina.. mazuciai bet protingi tie musu leliukai thumbup.gif wub.gif
Lelytes
Manoji 8 men,sako mamamam,tetete,nenenene biggrin.gif
Kamil:)
Mano dukryte palyginus mazai garsu leido pirmus menesius, paspygaudavo, aaa megdavo, bet jioku gu bu agu pas mus nebuvo, 5,5 men pirma karta pasake tete, o nuo 6 menesiu pradejo kasdien sakyti tete, paskui ate smile.gif Dabar mum 9men tai sako tete, ate, baba, da, ne, mama smile.gif
takupaj
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 05, 22:00)
*

kaip faina 4u.gif laukiu nesulaukiu kada mano saulute prabils,dabar tik klykauja 2 dantukus atkisus lotuliukas.gif
jurda
mano dukros pradėjo kalbėt l. anksti 8-9 mėn. O vaikinas jau 7 mėn,bet l. mažai garsų leidžia. Ar tikrai pasitvirtina tas teiginys, kad berniukai vėlaiu kalbėt pradeda?
Augė
ne ten pataikiau blush2.gif doh.gif
Vaiduliux25
Mano suneliui 6menesiai tai buna kalba kaip uzvestas taria visokius priegarsius,bando kakzoki nesamoninga zodi tarti savo kalba lotuliukas.gif man tas jo tratejimas labai patinka,kaip ijungta radija pastoviai,jis savo kalba issireikalauja,kad paimciau ji ant ranku kai pradeda gailiai prasyti tai sirdis neatlaiko-paimu biggrin.gif o guguoti pradejo kiek pamenu nuo 2,5menesio berods,o gal ir siek tiek anksciau.
Jurmila
QUOTE(jurda @ 2010 01 15, 12:47)
mano dukros pradėjo kalbėt l. anksti 8-9 mėn. O vaikinas jau 7 mėn,bet l. mažai garsų leidžia. Ar tikrai pasitvirtina tas teiginys, kad berniukai vėlaiu kalbėt pradeda?
*

Turbūt, kad pasitvirtina g.gif Kai paskaitau, kiek merginos tokio amžiaus jau kalba, tai maniškis dar irgi palyginus mažai šneka tongue.gif Prieš kokį mėnesį įsikando ir nuolat kartodavo veveve. Aš jį vis bandau mokyti kitokių skiemenų, sakau mamama, tetete, o jis man prieš kokią savaitę bababa pradėjo sakyti doh.gif Šiandien jau lyg išgirdau kažką panašaus į tetete biggrin.gif
jurda
o aš dar negirdžiu jokiu skiemenų schmoll.gif
Luttuke
Mano sunelis kalba palyginus mazai. aprastai pavyksta kazka isgirsti, kai vaikas kazko nori, kazkuo skundziasi arba dziaugiasi. Dra
ugu mergaite, tai ciauska nesustodama, bet mergaites matyt plepesnes smile.gif
speciukai
Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis? g.gif ji tik sypsosi ,bijau kad nebutu taip kaip suneliui,nes sunelis yra Autistas verysad.gif ir isvis nekalba tik savo zodzius nieko nereiskiancius pvz gugle gugle arba diudli diudli
Murlyka
Nu va... mano mazgei jau bvk 6men... netaria jokiu ba, da, maar te ar pan... tik cypauja, urzgia, juokiasi, kartais netycia iseina garsas panasus i ne... Nesuprantu. Gal autizmas cia pasireiskia. Mama sake, kad as normaliai gugavau ir kalbet gan anksti pradejau... geriausiai jauciasi namuose, nemegsta aplinkos pakeitimo, ypac poliklinikos.... Ar tik nereikia susirupint? Nors as jau rupinuosi.
Nulika
mamytes kas supranta rusiskai siulau pasiskaityti siame puslapyje, super daug info apie kalbos vystyma ir apie problemas
http://adalin.mospsy.ru/l_01_04.shtml

pasieskokite kas jims idomu, ten viska rasite, tikrai rekomenduoju, nes ismokau is ten pora pratimuku ir vaika lavinu. Ypac atkreipkite demesio i straipsnius kur paaiskina pvz. kodel vaikas nekalba
http://adalin.mospsy.ru/l_01_00/l_01_04h.shtml
Papildyta:
QUOTE(speciukai @ 2010 02 01, 19:42)
Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis? g.gif  ji tik sypsosi ,bijau kad nebutu taip kaip suneliui,nes sunelis yra Autistas  verysad.gif  ir isvis nekalba tik savo zodzius nieko nereiskiancius pvz gugle gugle arba diudli diudli
*

o kaip augo sunelis? ar panasiai kaip dukrele?
sexyMama
QUOTE(speciukai @ 2010 02 01, 16:42)
Mano maziuke bus jau 4 men. Bet as pradejau galvoti ar ne per mazai gugina,vos 5 min panasiai...pirma lyg ir daugiau. Skatinu kalbinu,zaidziu lavinu.Ir mielosios ar dar neturetu garsiai juoktis? g.gif  ji tik sypsosi ,bijau kad nebutu taip kaip suneliui,nes sunelis yra Autistas  verysad.gif  ir isvis nekalba tik savo zodzius nieko nereiskiancius pvz gugle gugle arba diudli diudli
*

musiske juoktis balsu pradejo anksciau, bet juk ne visi vaikai dar 4 men kvatoja schmoll.gif o kutenti bandei? o stai guguoti musiske tik va pries pora dienu pradejo (jai beveik 6 men) o iki siol tik zviege ir cype lyg sirena bigsmile.gif o dabar va jau pora dienu sedi ir sukauja : diaaa diaa diaaa niaaa niaaaa....
man atrodo anksti tau nerimauti... bet jeigu turi abejoniu tai gal su pediatru pasitark?
_swaja_
mano dukrytei bus pusantro menesiuko,o ji jau kazka man pasakoja,tik as nieko nesuprantu lotuliukas.gif ji visad ciauska kai ja perrengiu,arba kai yra alkana ax.gif jei nekreipiu demesio i tas jos kalbas,prasideda klykimas bigsmile.gif
Panelee
QUOTE(Lelytes @ 2010 01 02, 22:07)
Manoji 8 men,sako mamamam,tetete,nenenene biggrin.gif
*

Mūsų lygiai tas pats bigsmile.gif dar sako tatatatatatata, babababababaa, zazazazaza, mama, amam biggrin.gif
speciukai
Aciukas mamytes.O suneliui autizma pastebejom tik 1m ir kokiu 3 men kai ka kalbet ismoko pradejo uzmirsti,ristis zemyn .Jis nepalaiko akiu kontakto kalbinamas ,mokomas.O vakar mergyte jau siek tiek su gasu prajuokino tevelis jau sioks toks pasiekimas. rolleyes.gif wub.gif
drambiuke
Sveikutes . Mums 3 men nuo 1 men pradejo tarti kazkokius garselius, panasiai i ge, ga. O dabar tai daznaiusiai nuemus pampersa pradeda sukauti aaaa, aguuu. thumbup.gif Siaip kalba dar neperdaugiausiai, pabendrauja ir pradeda stebeti mane ax.gif , kysoja tik liezuviuka, bet jau sypsosi tai labai daug, dar ne su garsu bet taip graziai isizioja wub.gif wub.gif Smagu ziuret. Irgi nerimavau, kad gal per mazai per du men pasistumejome i prieki, bet nusiraminau, ir duodu vaikui laiko tobuleti smile.gif mirksiukas.gif
wikky2010
sveikutes mano auksiukas jau 2 menesiuku spygauti pradejo biggrin.gif dabar jau 9 men tai bando sneketi nuo ryto prabudes lotuliukas.gif pazadina mane jo garsiukai mamama tetete dadada ir kuo garsiau thumbup.gif
super_wife
Musu zvirblis pradejo "sneketi" nuo 1menesiuko,nuo 2 labai aiskiai sako aguu,gheee ir panasius gugavimus biggrin.gif Kadangi ismiegam visa nakti,rytais atsikeles ziuri i mane ir kalbasi,sypsosi wub.gif Labai fainas jausmas.
Wild Pearl
mums menesiukas ir 2savaiteles tai irgi sakyciau kad jau pradejo guguoti sava kalba ir dazniau mamytei padovanoja sypsenele bigsmile.gif ,nepakartojamas jausmas smile.gif
Donyy
mums dar menesis 4u.gif bet jau labai laukiu jo gugavimu 4u.gif
Fatimaallaa
taigi, sulauke metuku, mes jau tikrai nemazai kalbame. ne tik savaja kalba, bet jau nemazai ir taisyklingu zodziu ir trumpu sakinuku pasakome. ypac mylimas klausimas 'kas cia' mane jau kartais i nevilti varo biggrin.gif
irocka7212
mano mazasis nuo pirmu dienu guguoja smile.gif , o pirmas tylejo iki 2 men 4u.gif
RakUtea
Mano mažiukei mėnuo ir trys savaitės ir kasdien atranda savy jėgų išleist kokį naują garsą biggrin.gif tai mes ir cypaujam, ir šūkčiojam ir žvygteli, ir gū ir ką ir mmm ir su kitais priebalsiais draugaujam ;D Ji net ir krykštaut mėgina smile.gif o dar jei geros nuotaikos truputį pakalbini ir nutyli, ji pamąsto ir pradeda atsakinėt thumbup.gif
Dar jai be galo įdomi automobilinės kėdutės rankena: pradžioj atsisukus išsigąsdavo jos, vėliau pradėjo mėgint tą rankeną prakalbint biggrin.gif Nors mirk iš juoko ax.gif
alenika
mums tai 11men mes sakome mama, tete, am am smile.gif ir dar daug visko savo kalba
auramba
mes nuo 1menesio pradejom leist garsus visokius. dabar mums 2menesiai ir savaite, tai sukcioja, guguoja, kartais su garsu susijuokia.
Olesia///M
Mūsų dukrytė jau 3.5 mėn. labai aiškiai gaunasi agu, aga : thumbup.gif daug su ja kalbuosi ir ji nuolat savo kalba bando man irgi kažka pasakyti lotuliukas.gif . Prieš dvi dienas tokio pašnekesio metu išgirdau pirmą kartą kaip ji juokiasi thumbup.gif buvau be galo laiminga wub.gif
diana18

labuka
slyfka
Mano mažulka lempą "mama" vadina doh.gif
Moka atsisukt kai paklausi kur tete, kur au au, o kai paklausi kur mama, tai galvytę atlošia ir žiūri į lempą išsišiepus. Truputuka širdelė suvirpa, kai matai, kad vaikas visus savais vardais įvardintus atpažįsta, o manęs ne verysad.gif
Na nieko, pabūsiu lempa pakolkas biggrin.gif
Papildyta:
ai, dar labai juokinga, kai ji užsiveda su savo topine fraze - gogel-mogel gogel-mogel ir balsu net šaukia, liežuviukas kaip vijurkas burnytėj sukiojas, taip juokinga biggrin.gif

Mum 8 mėn
eLaura
Mano 9 men sunelis pastoviai kazka sneka savo kalba: adite, ate, vavava, gu, bu, tetete...o mama nesako! unsure.gif verysad.gif
mamamia*
Mano mergyte sako mama, tata, dada. dabar ismoko tyliai sneketi, tai kazka tyliai burba po nosim, dar daznai leidzia garsa pfff pffff pfff smile.gif
ilganose
mano mazylei jau 11 men., o "mama" nesako verysad.gif sako: teti, baba, auau, kicikici, ate, kaka, nee, juokingaji tirli-pirli, kuti kuti ir kt. bet va, "mama", niekaip neislauziu.... tiesa, kai verkia ir nori pas mane, kazka panasaus i mama-mama sako... ir kai klausi, kur mama, lekia pas mane....
DO&RU
QUOTE(eLaura @ 2010 05 06, 18:35)
Mano 9 men sunelis pastoviai kazka sneka savo kalba: adite, ate, vavava, gu, bu, tetete...o mama nesako! unsure.gif  verysad.gif
*

mum 8 men uz keliu dienu sneka taip pat. atrodo ir daugiausiai bunu su ja ir vis kartoju mamama ar amamam o ji vistiek tetetetete doh.gif
zostena
Mano mazajai 6 men. ir be galo daug snekam, rrrrrrr, hhhhh, aga aga, kas be ko ir aaa,eee.Laukiu nesulaukiu tu pirmuju zodziu junginiu, mama, tete, sese...
milda1985
mano maziui 05.19 bus 2men, jau savaite kaip pradejo suprasdamas sypsotis kai jikalbina, kai pati ji juokinu tai net krykstauja kartais smile.gif o guguot jau ir gan daznai pavksta, ypac kai nuogas buna, tada tai visokiu garsu prikalba savo maza burnyte smile.gif
jurda
sūnui greit bus 11 mėn. tai kartą norėjom prieš tetį pasirodyt, kad jau sako MAMA. pRAŠIAU, prašiau, bet nieko. Paskui po kiek laiko kad sušuks MAMA, net pats susigėdo ir akytes užsidengė biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.