Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikio kalba 0-12 mėn.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Irjuda
mum buvo taip pat užėjęs nekalbedienis, dabar nebenutildom... ax.gif 4u.gif
Hermion@
Adeliuk, galimas daiktas, kad tavo vaikutis dabar "kaupiasi" kokiai nors naujai veiklai, pvz vartymuisi smile.gif Juk sunku iškart du darbus dirbti. Mano dukrytė turi dienas plepėjimui ir dienas sportui. Tau tikrai nereikia pergyventi 4u.gif
Indre_G.
sveikute, na nepergyvenk, stebek dar pora dieneliu, gal vaikeliui tiesiog nera nuotaikytes, gal mieguistas, o jeigu labai nerimauji aisku klausk gydytojos tam jos ir yra, kad mums padetu ax.gif sekmes
Provanc
Adeliuk, nepergyvenk ir neprisigalvok mirksiukas.gif
Viskas gerai su tuo tavo mažium. Na nenori ir nekalba bigsmile.gif O jau kai kalbės kalbės ir kalbės, tai jau norėsi kad užsičiauptų lotuliukas.gif
4u.gif 4u.gif 4u.gif
remuxe
Mano mažajam irgi buvo atsiradusi gugavimo duobė. 5 mėnesį iki tol daug gugavęs mažius ėmė ir nutilo. buvau prisigalvojusi visokių negerų dalykų, bet po maždaug 3 savaičių kai prakalbo tai prakalbo biggrin.gif Ir gydytoja sakė, kad tai normalu, kad dažnai vaikučiams taip būna.
majule
Aš irgi vis jaudinuosi ax.gif , tai rankučių netiesia, tai drebia keistai, tai dar kas.... O neorologė vakar sakė, kad viskas idealu lotuliukas.gif . Ir pridūrė, jog vaikas ir paverkt kartais, ir paniurgzt turi - juk gyvas smile.gif
babinka
Taip aš ir manau nieko čioa baisaus, mano rgibuvo pradėjus, o paskui aprimo. o daba kaip prisukta varo, nors ir priklauso nuo nuotaikos manau.
va buvo užėję burzgimo dienos, o daba nosies traukymas, kurio negaliu klausyt, ir ji matau tyčia daro, nes po kiekvieno nosies tarukymo ir snopavimo juokiasi bigsmile.gif lotuliukas.gif išsidirbinėja iš manęs doh.gif
amelijaž
Na mūsų irgi trijų mėnesių mažiau guguoja nei ankščiau.
friends.gif pasirodo yra ir daugiau mamų prisigalvojančių visko. pirma aš maniau kad dukrytė nemato, paskui kad negirdi.... na žodžiu fantazijos į valias ax.gif
Mazius_
mūsų bernužėlis pradėjo kažką panašaus leisti į lialia, ae, aou, aaaa 1mėn. (dabar 1,5mėn.) bet pastebėjau, kad kalba ir mane šnekina naktį, kai keičių pamperį, nakties režime nekalbu su mažiukų, kad atskirtų dieną nuo nakties. o dieną visada aš jį kalbinu, ir gan daug kalbu, tai jis tik klausosi ir žiūri, bet man dar neatsako smile.gif
tamsi
o maniske jau taip normalai guguot pradejo 2mėn,o pirmas jos istartas žodis buvo utelė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gosiuke
bandyti atkartoti musu sakomus skiemenis pradejo budamas virs 2 men.
neri.k
Mano angeliukas pradejo leisti savus garsus budama beveik 2 menesiuku wub.gif , o dabar mums jau visi 4, tai labai "kalbos" liejasi laisvai. Ypac labai graziai iseina zodis ba-ba. tongue.gif
Ikulia
Mano mazulka pradejo aiskiai guguoti budama menesio laiko. Dabar atkartoja garsus, sypsosi ir bando kasdien "pasakyti" ka nors naujo smile.gif
Grazvi
Maniskis guguoti pradejo men su trupuciu smile.gif. Dabar tai isvis jau isbara... smile.gif Baisu ka ne taip padaryti. Turi visais klausimais savo nuomone. biggrin.gif
editukaite
mano mazylis pradejo guguoti, kai jam buvo menuo. ber graziausiai iseidavo pasakyti agu ar ague, kai suejo du menesiukai. tai taip grazu buvo kalusytis tongue.gif o dabar jau trys menesiai ir nedaug girdziu agu, bet uz tat surado nauja uzsiemima- zaidzia su seilemis, pucia burbulus thumbup.gif
Dowiliuke69
Dukryte pirmaji ''aguu'' istare 2men. buvo tikrai labai smagu thumbup.gif
Eziuke
mano vaikas - greit 5 mėnesiai - kartais, ypač verkdamas, ištaria kaž-ką panašų į "ma-ma" smile.gif manau, dar nesąmoningai wink.gif Ar galima tai laikyti pirmu žodžiu? smile.gif
O koks buvo jūsų vaikučio pirmas žodis ir kada?
gytulka
mano mazei jau 9 men. ir tik neperseniausiai istare pirmuo zodelius: papa, baba, mam. Ir tai manau, kad jie nesamoningai istarti. Iki to laiko tik cypaudavo, klykaudavo, balsius pasakydavo, bet priebalsius tik dabar bando tart wub.gif
diamaja
Abejoju, ar iki kokiu 10-11mėn. ištarti skiemenys jau reiškia žodžius, bet vistiek malonu juos išgirsti ax.gif Mūsų vaikis pirmiausia pradėjo skiemenuoti viską su TE tongue.gif tete, ate, atei. Dabar "žodynas" smile.gif po truputį turtingėja bigsmile.gif
lora++
mano mazyle tai pradejo nuo menesio sakyt agu,o kaip dziaugiasi kai ja pritari, tai juokiasi. clap.gif
motinyte
mes tai dideli plepiai...sakom mama, man, ate, mūūūū,štiš,ir dar gert pasiprašo, bet čia tik aš suprantu bigsmile.gif
Irjuda
maždaug nuo 6,5 - 7 mėn pradėjo sakyti tete, tik visai nesąmoningai. dabar jau mum 8,5 mėn ir šio žodžio reikšmę jau žino. kai tėčio nėra ji dažnai kartoja ate tete. daugiau kolkas čiauška daug ir nesuprantamai lotuliukas.gif kartais pasako mama, baba, lialia, bet manau, kad nesupranta dar šito... g.gif
Indula
Mano mažei jau 2 mėn,tačiau agu dar nėra verysad.gif .Taria visokius aaaa,eeee,bet agugu dar nesulaukiu. sad.gif
waidoolka_
Mano mazyle agu gugu ir galgalgal pradejo nuo 2 men thumbup.gif thumbup.gif labai grazu buvo klausytis wub.gif
taniai
Dukrytei 7.5 men. Tik pries pora dienu pradejo kaska panasaus kalbeti. Anksciau cipaudavo. O dabar "sako" tete, tea, atea, papa.
Rituxx
maniškiui 10mėn. jis tik skiemenuoja dede, tete,bebe rolleyes.gif taip laukiu nesulaukiu kada gi jis pasakys -mama rolleyes.gif
Rituxx
Maniškis nuo 2mėn. pradėjo guguoti thumbup.gif iki to laiko tik kniuksėjo rolleyes.gif
ramux
Mano dukrytė pradėjo "leisti garsus" nuo pirmojo mėnesio.Kai suėjo dveji- guguoti,o dabar bando savo plaučius:stengiasi kuo ilgiau ir garsiau tęsti balsę eeee.Smagu lotuliukas.gif klausytis.
Hermion@
Maniškei 8 mėn. Ji mane šaukia "mamamam" (daugiau niekam taip nesako). Ir kai kas nors atsisveikindamas pasako "ate", ji irgi sako "ate" thumbup.gif Tai manau, kad du sąmoningus žodžius jau turim biggrin.gif
renatulka
Kaip ir daugelis vaiku, manoji pirmus skiemenis istare 5men. Tai buvo tete, ate. 9men. jau sake baba, papa. Ir taip igai lauktas zodelis MAMA is lupu isskriejo tik 11men.! bigsmile.gif Dziugu, kad man vieninteliai tai sako, gal samoningai? O jei ir ne, visvien labai malonu. Kai isgirstu rekiant mama, mama atsisuku ir visalaik ji nusisypso. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*CACA*
Mano suneliui dabar 8men. Bet nemanau, kad jis kolkas kazka samoningo sako.
skiemenis te-te, ga-ga pradejo sakyti nuo kokiu 4.5 - 5 men. Kartais ir skiemenim ma-ma pasako. Bet samoningai tai kaip bent jau as suprantu kolkas jis nieko nesako. Beje vienas is pirmuju skiemenu taip pat dar buvo brr-brr.

keli dalykai ka samoningai daro, tai rodo ate ir ploja ladutes ir parodo, kad keps didele bandele. tai stai kas pas mus jau atliekama suprantamai.

kai paskaiciau, kad daugelio jau tokio amziaus kazka sako suprasdami ka sako ir man toks baltas pavydas uzejo, kad ir mano mazius jau kazka samoningai pasakytu.

na bet nieko ateis ir mano eile isgirsti grazius pirmuolsius zodzius.
1234567
Mūsų pirmas žodis buvo 8mėn, sūnelis nuėjus tėčiui paleido parduotuvėj gėrklę "tetetete" biggrin.gif
O nuo tada prasidėjo doh.gif Kurį laiką sakė tik "tete", apie 9mėn pradėjo sakyti "mama" ir sako tik tai man.... wub.gif
Dabar jau tariam : tete, mama, baba, ate(bet sako ne atE, o Ate biggrin.gif ), dedi(seneliui) ir didi(apie automobilius ir vežimėlį).
Daugiau lyg ir nieko nemokam mastau.gif
Keit
Kaip fainai kad jau išgirdod pirmuosius žodelius wub.gif aš ir nekatrauju kada ką nors samoningai pasakys. O nesamoningai mama tete dede sako jau senai.
Eziuke
kaž-kaip šiuo metu vaikai prabyla žymiai vėliau, negu mūsų karta - aš, pav., kai buvo metukai, jau kalbėjau sakiniais, o dabar vaikai, kaip matau, paprastai iki dvėjų tyli... kas girdėjo, kodėl taip?
rena
Mums 6men. , tai maniskis irgi pradeda varyti te te te, bet as tai neskaitau, kad tai jau sneka, tik ciauska.
O kiek vienas vaikas skirtingas, tai ir vystosi jie nevienodai, dantukai auga skirtingai kaip kam, tai ir kalbeti pradeda skirtingai, vieni anksciau, kiti veliau.
ajja
maniskiui, dar nebuvo pusantro menesio kai eme sakyt "agi", as pakartojau "agi" tai jis sypsosi ir nedrasiai sako "agi" arba "gi". labai stengiasi, nedrasiai daro kai kalbinu, o kai pagiriu juokiasi.
maxiulle
mano vaikas guguoja nuo dvieju menesiu
Jurgitukas1
Maniske jau nuo 3 savo meneselio sako mamamama, aisku tai dar ne mama, bet malonu:) Ir siaip vis kazka pasakoja, tik savo kalba biggrin.gif
Panamira
musu vaikas be paliuovos chiaushka te-te-te-te doh.gif vyras dziaugiasi, isivaizduoja, kad chia tete sako lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ledas
QUOTE(Eziuke @ 2006 06 05, 17:44)
mano vaikas - greit 5 mėnesiai - kartais, ypač verkdamas, ištaria kaž-ką panašų į "ma-ma" smile.gif  manau, dar nesąmoningai wink.gif Ar galima tai laikyti pirmu žodžiu? smile.gif
O koks buvo jūsų vaikučio pirmas žodis ir kada?
*

Mano dukrytė taip pat. Dar valgydama košę burzgia ir kartais sako am am. čia aišku nesamoningai, bet man jau malonu klausyti, kai ji čiauška smile.gif
O pirmoji dukrytė trečią dieną beverkdama ištarė mama, net turim nufilmavę. Kažkaip iš pradžių net nepatikėjau, galvojau pasigirdo. Bet ir vyras mane atsisuko ir paklausė ar girdėjau smile.gif thumbup.gif
Agapi

Eleni dabar 2 menesiukai ir kelios dienos,bet jau kokias pora savaiciu ji smagiai taria "agu" wub.gif O paskutiniu metu vis dazniau ir dazniau ir dar prideda visokiu kitokiu garsu,zodziu kai gerai nusiteikusi tai taip ciauska,tiek daug papasakoti turi bigsmile.gif
Alisa2
Mano vaikas buvo beveik 3 savaiciu, kai graziai ir aiskiai istare "auuu" thumbup.gif Tuo metu keiciau pampersa, tai vos neatsisedau bigsmile.gif Jausmas... nepakartojamas 4u.gif Ta pacia diena dar 2 kartus istare "auu", o veliau vis dazniau, o jau dabar (1,5men.), tai ir "agu", "gugu" sako.

P.S. Isivaizduoju, koks bus jausmas, kai jis pirma karta istars "MAMA" biggrin.gif Turbut apsiverksiu is laimes cray.gif
lora++
4u.gif
būk rami
As tai saviski vis kalbindavau: "Augustukai, Augustukai" Tai menesio sulaukiau pirmojo "Auu". Vyras net pajokavo, kad musu mazius matyt save labai myli, nes pirmas zodelis ne "mama" ar "tete" o "Auu-gustukas" lotuliukas.gif Po poros savaiciu pradejo guguoti. Dabar budamas dveju menesiu labai graziai taria "agu", "age". Kai piksta, tai verkia ir saukia "geeeee". biggrin.gif
Moncele
kazka veblenti pradejo trecio menesio pabaigoje, o penkta jau burba kaip turi but. Taigi net nepastebejau kada ivyko tas luzis. Jausmas nerealus, ypac kai pradeda juoktis balsu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
mamiux
Manau viskas cia normalu smile.gif .musu mergyte nuo 2 iki 3 menesiu ciauskejo nesustodama ,o nuo triju nustilo.Dabar jai 5,5 menesio,o mazdaug nuo 4,5 menesio vel po truputi pradejo ciausketi.Kai bus 6 men. manau jau neuzsiciaups biggrin.gif
ingan
O AS KAIP PAMENU,TAIP PAT BUVO NUSTOJES GUGUOTI,NES LABAI BUVO UZSIEMES ROPIMU,NES MOKESI,O KAI ISMOKO ROPOT VEL PRADEJO SAVA SNEKA SNEKET,GUGUOT.CIA VYKO 6MEN. lotuliukas.gif biggrin.gif MANAU VAIKU NEREIK VERST,KAI NORI PATS VISKA PADARO IR PATS NUSPRENDZIA DABA GUGUOT AR VELIAU.CIA MANO NUOMONE. g.gif biggrin.gif
Peskute
Sweikute.As ir visai neseniai skaiciau,kad leliukams kartais taip jau buna,kad jie pamirsta,kad moka kazka,atrodo,kad ne pirmyn zengia ,o atgal smile.gif Viskas susitvarko savaime.Nesijaudink,kaip des tuoj tau lakstyt ir saukt mama,mama!!! lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(amelijaž @ 2006 05 02, 21:38)
Na mūsų irgi trijų mėnesių mažiau guguoja nei ankščiau.
friends.gif pasirodo yra ir daugiau mamų prisigalvojančių visko. pirma aš maniau kad dukrytė nemato, paskui kad negirdi.... na žodžiu fantazijos į valias  ax.gif
*

As tai vis galvodavau,kad negirdi,nes nesisuka garso link,bet atrodo viskas susitvarke.Gal siaip jai nepatiko tie garsai mirksiukas.gif
aistiushka_
QUOTE(Peskute @ 2006 10 24, 13:44)
Sweikute.As ir visai neseniai skaiciau,kad leliukams kartais taip jau buna,kad jie pamirsta,kad moka kazka,atrodo,kad ne pirmyn zengia ,o atgal smile.gif Viskas susitvarko savaime.Nesijaudink,kaip des tuoj tau lakstyt ir saukt mama,mama!!!  lotuliukas.gif

As ir neseniai ta pati skaiciau, butent apie kalba. Kad jau gerai sakytus garsus ar zodzius vaikai kuriam laikui pamirsta ir tai yra normalu. Mums tas pats jau 2 kartus buvo su zodziu 'mama', trims savaitems uzmirsdavo, bet paskui vel prisimindavo ax.gif Vat tete, baba, diadia tai kazkodel neuzmirsdavo doh.gif ale tfu tfu tfu kad neprisikalbeciau tongue.gif
Charming
Vaikai susidomi kuom nauju ir nebekartoja kas jau jiem aisku, bet po kirk laiko pradeda suprasti zodziu prasme ir zodziu nebepamirsta 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.