mum buvo taip pat užėjęs nekalbedienis, dabar nebenutildom...
Adeliuk, galimas daiktas, kad tavo vaikutis dabar "kaupiasi" kokiai nors naujai veiklai, pvz vartymuisi
sveikute, na nepergyvenk, stebek dar pora dieneliu, gal vaikeliui tiesiog nera nuotaikytes, gal mieguistas, o jeigu labai nerimauji aisku klausk gydytojos tam jos ir yra, kad mums padetu
Adeliuk, nepergyvenk ir neprisigalvok
Viskas gerai su tuo tavo mažium. Na nenori ir nekalba
Mano mažajam irgi buvo atsiradusi gugavimo duobė. 5 mėnesį iki tol daug gugavęs mažius ėmė ir nutilo. buvau prisigalvojusi visokių negerų dalykų, bet po maždaug 3 savaičių kai prakalbo tai prakalbo
Aš irgi vis jaudinuosi
Taip aš ir manau nieko čioa baisaus, mano rgibuvo pradėjus, o paskui aprimo. o daba kaip prisukta varo, nors ir priklauso nuo nuotaikos manau.
va buvo užėję burzgimo dienos, o daba nosies traukymas, kurio negaliu klausyt, ir ji matau tyčia daro, nes po kiekvieno nosies tarukymo ir snopavimo juokiasi
Na mūsų irgi trijų mėnesių mažiau guguoja nei ankščiau.
mūsų bernužėlis pradėjo kažką panašaus leisti į lialia, ae, aou, aaaa 1mėn. (dabar 1,5mėn.) bet pastebėjau, kad kalba ir mane šnekina naktį, kai keičių pamperį, nakties režime nekalbu su mažiukų, kad atskirtų dieną nuo nakties. o dieną visada aš jį kalbinu, ir gan daug kalbu, tai jis tik klausosi ir žiūri, bet man dar neatsako
o maniske jau taip normalai guguot pradejo 2mėn,o pirmas jos istartas žodis buvo utelė
bandyti atkartoti musu sakomus skiemenis pradejo budamas virs 2 men.
Mano angeliukas pradejo leisti savus garsus budama beveik 2 menesiuku
Mano mazulka pradejo aiskiai guguoti budama menesio laiko. Dabar atkartoja garsus, sypsosi ir bando kasdien "pasakyti" ka nors naujo
Maniskis guguoti pradejo men su trupuciu
mano mazylis pradejo guguoti, kai jam buvo menuo. ber graziausiai iseidavo pasakyti agu ar ague, kai suejo du menesiukai. tai taip grazu buvo kalusytis
Dukryte pirmaji ''aguu'' istare 2men. buvo tikrai labai smagu
mano vaikas - greit 5 mėnesiai - kartais, ypač verkdamas, ištaria kaž-ką panašų į "ma-ma"
O koks buvo jūsų vaikučio pirmas žodis ir kada?
mano mazei jau 9 men. ir tik neperseniausiai istare pirmuo zodelius: papa, baba, mam. Ir tai manau, kad jie nesamoningai istarti. Iki to laiko tik cypaudavo, klykaudavo, balsius pasakydavo, bet priebalsius tik dabar bando tart
Abejoju, ar iki kokiu 10-11mėn. ištarti skiemenys jau reiškia žodžius, bet vistiek malonu juos išgirsti
mano mazyle tai pradejo nuo menesio sakyt agu,o kaip dziaugiasi kai ja pritari, tai juokiasi.
mes tai dideli plepiai...sakom mama, man, ate, mūūūū,štiš,ir dar gert pasiprašo, bet čia tik aš suprantu
maždaug nuo 6,5 - 7 mėn pradėjo sakyti tete, tik visai nesąmoningai. dabar jau mum 8,5 mėn ir šio žodžio reikšmę jau žino. kai tėčio nėra ji dažnai kartoja ate tete. daugiau kolkas čiauška daug ir nesuprantamai
Mano mažei jau 2 mėn,tačiau agu dar nėra
Mano mazyle agu gugu ir galgalgal pradejo nuo 2 men
Dukrytei 7.5 men. Tik pries pora dienu pradejo kaska panasaus kalbeti. Anksciau cipaudavo. O dabar "sako" tete, tea, atea, papa.
maniškiui 10mėn. jis tik skiemenuoja dede, tete,bebe
Maniškis nuo 2mėn. pradėjo guguoti
Mano dukrytė pradėjo "leisti garsus" nuo pirmojo mėnesio.Kai suėjo dveji- guguoti,o dabar bando savo plaučius:stengiasi kuo ilgiau ir garsiau tęsti balsę eeee.Smagu
Maniškei 8 mėn. Ji mane šaukia "mamamam" (daugiau niekam taip nesako). Ir kai kas nors atsisveikindamas pasako "ate", ji irgi sako "ate"
Kaip ir daugelis vaiku, manoji pirmus skiemenis istare 5men. Tai buvo tete, ate. 9men. jau sake baba, papa. Ir taip igai lauktas zodelis MAMA is lupu isskriejo tik 11men.!
Mano suneliui dabar 8men. Bet nemanau, kad jis kolkas kazka samoningo sako.
skiemenis te-te, ga-ga pradejo sakyti nuo kokiu 4.5 - 5 men. Kartais ir skiemenim ma-ma pasako. Bet samoningai tai kaip bent jau as suprantu kolkas jis nieko nesako. Beje vienas is pirmuju skiemenu taip pat dar buvo brr-brr. keli dalykai ka samoningai daro, tai rodo ate ir ploja ladutes ir parodo, kad keps didele bandele. tai stai kas pas mus jau atliekama suprantamai. kai paskaiciau, kad daugelio jau tokio amziaus kazka sako suprasdami ka sako ir man toks baltas pavydas uzejo, kad ir mano mazius jau kazka samoningai pasakytu. na bet nieko ateis ir mano eile isgirsti grazius pirmuolsius zodzius.
Mūsų pirmas žodis buvo 8mėn, sūnelis nuėjus tėčiui paleido parduotuvėj gėrklę "tetetete"
O nuo tada prasidėjo Dabar jau tariam : tete, mama, baba, ate(bet sako ne atE, o Ate Daugiau lyg ir nieko nemokam
Kaip fainai kad jau išgirdod pirmuosius žodelius
kaž-kaip šiuo metu vaikai prabyla žymiai vėliau, negu mūsų karta - aš, pav., kai buvo metukai, jau kalbėjau sakiniais, o dabar vaikai, kaip matau, paprastai iki dvėjų tyli... kas girdėjo, kodėl taip?
Mums 6men. , tai maniskis irgi pradeda varyti te te te, bet as tai neskaitau, kad tai jau sneka, tik ciauska.
O kiek vienas vaikas skirtingas, tai ir vystosi jie nevienodai, dantukai auga skirtingai kaip kam, tai ir kalbeti pradeda skirtingai, vieni anksciau, kiti veliau.
maniskiui, dar nebuvo pusantro menesio kai eme sakyt "agi", as pakartojau "agi" tai jis sypsosi ir nedrasiai sako "agi" arba "gi". labai stengiasi, nedrasiai daro kai kalbinu, o kai pagiriu juokiasi.
mano vaikas guguoja nuo dvieju menesiu
Maniske jau nuo 3 savo meneselio sako mamamama, aisku tai dar ne mama, bet malonu:) Ir siaip vis kazka pasakoja, tik savo kalba
musu vaikas be paliuovos chiaushka te-te-te-te
QUOTE(Eziuke @ 2006 06 05, 17:44) mano vaikas - greit 5 mėnesiai - kartais, ypač verkdamas, ištaria kaž-ką panašų į "ma-ma" O koks buvo jūsų vaikučio pirmas žodis ir kada? Mano dukrytė taip pat. Dar valgydama košę burzgia ir kartais sako am am. čia aišku nesamoningai, bet man jau malonu klausyti, kai ji čiauška O pirmoji dukrytė trečią dieną beverkdama ištarė mama, net turim nufilmavę. Kažkaip iš pradžių net nepatikėjau, galvojau pasigirdo. Bet ir vyras mane atsisuko ir paklausė ar girdėjau Eleni dabar 2 menesiukai ir kelios dienos,bet jau kokias pora savaiciu ji smagiai taria "agu"
Mano vaikas buvo beveik 3 savaiciu, kai graziai ir aiskiai istare "auuu"
P.S. Isivaizduoju, koks bus jausmas, kai jis pirma karta istars "MAMA"
As tai saviski vis kalbindavau: "Augustukai, Augustukai" Tai menesio sulaukiau pirmojo "Auu". Vyras net pajokavo, kad musu mazius matyt save labai myli, nes pirmas zodelis ne "mama" ar "tete" o "Auu-gustukas"
kazka veblenti pradejo trecio menesio pabaigoje, o penkta jau burba kaip turi but. Taigi net nepastebejau kada ivyko tas luzis. Jausmas nerealus, ypac kai pradeda juoktis balsu
Manau viskas cia normalu
O AS KAIP PAMENU,TAIP PAT BUVO NUSTOJES GUGUOTI,NES LABAI BUVO UZSIEMES ROPIMU,NES MOKESI,O KAI ISMOKO ROPOT VEL PRADEJO SAVA SNEKA SNEKET,GUGUOT.CIA VYKO 6MEN.
Sweikute.As ir visai neseniai skaiciau,kad leliukams kartais taip jau buna,kad jie pamirsta,kad moka kazka,atrodo,kad ne pirmyn zengia ,o atgal
Papildyta: QUOTE(amelijaž @ 2006 05 02, 21:38) Na mūsų irgi trijų mėnesių mažiau guguoja nei ankščiau. As tai vis galvodavau,kad negirdi,nes nesisuka garso link,bet atrodo viskas susitvarke.Gal siaip jai nepatiko tie garsai QUOTE(Peskute @ 2006 10 24, 13:44) Sweikute.As ir visai neseniai skaiciau,kad leliukams kartais taip jau buna,kad jie pamirsta,kad moka kazka,atrodo,kad ne pirmyn zengia ,o atgal As ir neseniai ta pati skaiciau, butent apie kalba. Kad jau gerai sakytus garsus ar zodzius vaikai kuriam laikui pamirsta ir tai yra normalu. Mums tas pats jau 2 kartus buvo su zodziu 'mama', trims savaitems uzmirsdavo, bet paskui vel prisimindavo
Vaikai susidomi kuom nauju ir nebekartoja kas jau jiem aisku, bet po kirk laiko pradeda suprasti zodziu prasme ir zodziu nebepamirsta
|