Mazylei pustrecio menesiuko, o sulaukiu tik silpnu garseliu panasiu i stenejima. Kisa liezuviuka lyg noretu ka pasakyt, bet nieko neiseina. Kada jusu vaikuciai pradejo guguoti? Gal jau verta man susirupint?
tikrai dar nepergyvenk, visai dar mažas
maniškė tai pradėjo maždaug nuo trijų mėn visokius garsus leisti, net nepavadinčiau gugavimu, greičiau jau bandė liežuviuką išspjaut su tokiu labai juokingu garsu
Na maniškis pradėjo guguot kai sulaukė dviejų mėn.
manasis jau gan senokai sako a-gu, a-ga, prunkshti kartais
bet, manau, tai dar netikrasis gugavimas, dar gugugu
Maniskis sako gu gu (liepos 11 suejo du menesiai), bet as pastoviai jam pries akis kartodavau ir kartodavau. O siaip sava kalba daug sneka, net nezinau kas per garsai, kaip juos aprasyti: ma, uuuu, agu ir pan.
Mano bernas 3 sav pradejo sakyt agu, bet taip nedrasiai, tyliai, paskui vis dazniau, garsiau, o dabar (2,5 men) jo garsu diapozonas pasidare labai platus, megsta ir parekauti, visokie aiiii, uauaua ir t.t. Kuo toliau, tuo idomiau ir daugiau
Cia labai individualu- vieniems anskciau, kitiems veliau. Taviskis gal daugiau masto, ne plepa
Na nezinau. Man atrodo, kad mano pilietis net nesake dorai jokio agu ir paniasiai
tik nepergyvenk taip labai jau... mano mazoji irgi labai jau tiungejo guguoti...as irgi labai pergyvenau... bet dabar mums jau 8 menesiai ir viskas tikrai gerai, kalba ji tikrai ne maziau uz kitus...ir dziugina mus savo kalbomis... ypac kai pasako ma-ma......
Gugavimas tai nebūtinai išgirsti gūgū. Tai visokie aauuu, eeiii ir panašūs garsai kuriuos leidžia vaikutis. Jis nedrasiai pradeda, nes jam keista kad girdi pats save. kai supranta, kad gali guguoti, tai pradeda garsiau ir drasiau. Mano vaikutis dar tik pradeda, jam bus 3 mėn. Kartais juokiasi, išžioja burnytę lyg paukščiukas ir bando kažką pasakyti, bet neišeina. Kartais jau sukrykščia iš džiaugsmo. Darniausiai tai niurna kažką.
Tikrai nepergyvenk.
Žinau tą jausmą, kai kažko lauki ir vis atrodo, kad gal kažkas ne taip... Maniškė vėliau nei įprasta vartytis pradėjo, tai labai nerimavau. Bet dabar kai pasižiūriu kaip laksto, tai juokas ima ko aš sau galvą kvaršinau O su tais kalbėjimais tai labai fainai paskui. Dabar maniškė atsisuka į mane ir kad subalbatuos kažką, tipo kažką sako tokiu rimtu veidu. Aišku, aš visai nesuprantu jos "japonų" kalbos.... (Vadinu japonų, nes kažkaip panašiai skamba - tiek daug garsų neįprastų mūsų kalbai).
Manoji pradejo vakar
Mano 1.5 men bet jau irgi vis kartais bando kalbeti: aaa.. uuu...ir
panasiai, mamai tai net teliko nebereikia-galiu klausyt ir klausyt
As tai pastebejau kuo labiau kalbini, sneki su vaiku... tai tada ir jis bando pritarti..
man ir atrodo, kad priklauso nuo to, kiek kalbini. Mes labai daug jam pries akis visokius niekus pasakojam, tai ir jis pradeda pritarti, taip ir mokosi.
NA sulaukiau ir as visokiu panasiu i prancuziskus garsus ghiiii ghaaa, kalbinau, kalbnau, raite raite liezuvi kol pradejo gautis
Maniškė gal prieš savaitę pradėjo, visokius ghhhh, aha, uuuuu, aaaaa ištarti, aš jai taip pat atsakau, o tada šypsenėlių kiek būna.......
Maniskis pradejo jau 1.5 menesiuko. O dabar kiekviena vakara, kai tetis gryzta is darbo ir atsiseda su vaikeliu pabendrauti, tai Justukas kad pasakoja,
Laaaaaaaaaabai smagu!!!!!!!!
Manoji tai pradejo 2-ju menesiu.
Pastebejau kad kuo daugiau ja kalbinu tuo daugiau ji guguoja. Nori bendravimo
Tiesa, kad visi vaikuciai skirtingi, maniskis pradejo nedrasiai pries kelias dienas o dabar kartais tai ir juoktis norisi (nors negrazu- tai gi pirmi vaikucio bendravimo garseliai, jam 2 menesiai) kaip garsiai savo sirenas bando
Maniskis irgi panasiai tokiu laiku pradejo guguoti
Maniskis tai nuo pirmu savaiciu (dabar jis jau 7 sav.) pradejo garsiai reiksti savo pretenzijas stipriu garsu A arbe E - tai reikstu tipo "ei, kur jus visi, man liudna". Ir kas savaite tu garsu vis daugejo. Dabar, kai keiciam sauskelnes, jis sako gu, meu, agh, kai verkia, girdisi kazkas panasau kaip neeee neeee arba veee veee, kai kalbinam tai ir ai, ir ei, ir uuuu, o kai nenori miego ir mes jam ikisam soske i burnyte, kad nurimtu, tai pro soske rimtu veidu skundziasi ir gincijasi, kas man skamba kaip uri-uri-uri-uri - sis juokingiausias, mes su vyru luztam is juoko
Prajuokinai
Maniske palyginus gana anksti,vieno men. budama kryksdavo is dziaugsmo, o dvieju guguoda ir leisdavo ivairius garsus, buvo be galo idomu, taciau dabar ji jau nebeguguoja, o istisai rekia, tai kokio daikto nori tai dar kas
Tau tikrai nera del ko nerimauti. Mano maziukas pradejo guguoti 1.5 menesio.Gal siek tiek anksciau.
Mūsų mažylė pradėjo "šnekėti", kai buvo 1 mėnuo ir 10 dienų. Sakydavo kažką panašaus į aaa, eee ir hhhrrr. Taip gera žiūrėti, kai visaip varto liežuviuką ir bando kažką pasakyti. Ypač daug kalba vonioje, keičiant sauskelnes
Mano maziukas pradejo visokius garsus idomius skleisti budamas 1,5 men.
Labai aiskiai istare pasake savo pirma ir aisku A GUuu budamas lygiai 2 menesiuku.
mano maziukas pradejo kalbeti 1men tada buvo labai smagu jis krykstavo, o veliau pradejau as jam rodyti kaip reik sakyti gu gu arba kuku tai jis sudedavo luputes taip kaip as rodau ir jam iseidaavo
o geras 2menesiuku ir jau pasake mama
Mano mazyle jau intensyviai ir aiskiai guguoja, kartais nes atkartoja ka teveliai guguoja:)))) Tarpkitko Mazulikee musu vaikeliai ta pati menesi gime:)))
Ar jusu vaikams buna tokie periodai?Jau is proto varo...gali pracypti nezinia kiek laiko
pvz. mano sunus kaip ka ismoksta ir daro, kol nepamirsta.
mano irgi mėgsta pacypaliot
Maniškis ir neatsilieka.Cypia jau labai dažnai,ypač kai pakalbini,pajuokini
Maniškė spiegia, kai būna ypatingai gerai nusiteikusi. Taip daro jau nuo kokių 3 mėnesių.
Spiegia spiegia dažniausiai vakare apie 23.00 val.
maniske pradejo cypt nuo 3men tai rytais pavalgo ir davai cypt ir seip megsta vos uzkalbink ir varo iki paraudonavimo
ir mes megatam pacypauti
Matau cypaunyku yra ir daugiau
Musiske tai zvygauja ir spygauja
Dar kai gera nuotaikas tai vis sako ba-ba-ba,kai supyksata mam-mam
Oooo mes jau pora menesiu kaip cypaujam, kad man jau galva skauda
QUOTE(emiga @ 2006 04 08, 14:33) Ar jusu vaikams buna tokie periodai?Jau is proto varo...gali pracypti nezinia kiek laiko Maniskis cypauja kol uzkimsta. Net isigandusi pas gydytoja ejau del uzkimino, bet sake kol cypaus tol nepraeis.
nors mum dar nėra 7 mėnesių, bet pas mus panaši situacija...
Nezinau ar visos mamos tokios "triznes" kaip as. Bat as pergyvenu del kiekvienos smulkmenos. Musu maziukas taip intensyviai ir daznai guguodavo. O dabar jau kelios dienos nieko nebesako. Kai bandau prakalbinti pyksta. Paguguoja vos viena kita gu, gu ir verkia. Ar kam taip buvo? As vel gi gydytojos klausiau. Sake kad gal laikinai. Man jau jos geda ir klausti, nes as vis nerimauju del visko.
Aciu uz atsakymus
nu juk visiems būna nekalbadieniai..o vaikelis juk irgi žmogus..manau tikrai be reikalo
Na jau del to tai bereikalo nerimauji, juk ir mes suauge, kartais nenorim sneketi. Dar tiek tau tauskes, kad atsibos klausytis
Vyksta informacijos sisteminimas ir naujos kaupimas. Tai ką išmoko tobulina ir vėliau pradės čiauškėti jau kitokiais garsais. Dabar vėl mokoksi, klauso. Kuo daugiau kalbink, skaityk, arba tiesiog skleisk įvairius garsus.
tikrai neverta dė to pergyveti. kai pradės, tai nesustos. Vienądieną daugiau, kitą mažiau, trečią išvis ne nuotaikoj bus
|