Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikio kalba 0-12 mėn.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
mamyte25
Mazylei pustrecio menesiuko, o sulaukiu tik silpnu garseliu panasiu i stenejima. Kisa liezuviuka lyg noretu ka pasakyt, bet nieko neiseina. Kada jusu vaikuciai pradejo guguoti? Gal jau verta man susirupint?
ne
tikrai dar nepergyvenk, visai dar mažas 2.gif

maniškė tai pradėjo maždaug nuo trijų mėn visokius garsus leisti, net nepavadinčiau gugavimu, greičiau jau bandė liežuviuką išspjaut su tokiu labai juokingu garsu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . ir dabar dažniausiai guguoja tik tada kai kanors i burna isigrūda, jai gal smagiau pilna burna sneket, bet juokinga užtat kaip laugh.gif

ramkis
Na maniškis pradėjo guguot kai sulaukė dviejų mėn. 2.gif Tačiau tas gugavimas buvo bais juokingas laugh.gif Būdavo ilgai žiūri į lūpas kai šneki, ir pats bando, visaip raitydamas liežuvį, smagumėlis clap_1.gif Manau neverta nusiminti, skaičiau žurnale vienos gydytojos paaiškinimus, ji rašo, jog vaikas guguoti gali pradėt ir nuo ketvirto mėn. Juk kiekvienas vaikas yra individas ir kiekvienam savas laikas, jei nepradėjo anksčiau guguoti, tai gal anksčiau atsisės biggrin.gif
Leliuka
manasis jau gan senokai sako a-gu, a-ga, prunkshti kartais laugh.gif [ryt jam 2 menesiai]
bet, manau, tai dar netikrasis gugavimas, dar gugugu biggrin.gif pries akis smile.gif
Limcamca
Maniskis sako gu gu (liepos 11 suejo du menesiai), bet as pastoviai jam pries akis kartodavau ir kartodavau. O siaip sava kalba daug sneka, net nezinau kas per garsai, kaip juos aprasyti: ma, uuuu, agu ir pan. biggrin.gif
Nukė
Mano bernas 3 sav pradejo sakyt agu, bet taip nedrasiai, tyliai, paskui vis dazniau, garsiau, o dabar (2,5 men) jo garsu diapozonas pasidare labai platus, megsta ir parekauti, visokie aiiii, uauaua ir t.t. Kuo toliau, tuo idomiau ir daugiau smile.gif
Cia labai individualu- vieniems anskciau, kitiems veliau. Taviskis gal daugiau masto, ne plepa laugh.gif laugh.gif
a79
Na nezinau. Man atrodo, kad mano pilietis net nesake dorai jokio agu ir paniasiai g.gif Dvieju menesiu budavo ir aaaaaaaa, ir uuuuuuuu ar panasiai, bet su priebalsiais tikrai nedraugavo. Nu, kad liezuvis burnoj netilpo tai faktas, atrode, tiek daug turi vaikis pasakyt, o neiseina. DAbar jam jau 4,5 men. tai kalbos pilnas, nelabai bespeju ir isiterpt biggrin.gif Taip ir nespejau uzpelenguot kada tas pirmasis gu gu gu nuskambejo smile.gif
jurgeleuogele
QUOTE (mamyte25 @ 2004 07 16, 10:27)
Mazylei pustrecio menesiuko, o sulaukiu tik silpnu garseliu panasiu i stenejima. Kisa liezuviuka lyg noretu ka pasakyt, bet nieko neiseina. Kada jusu vaikuciai pradejo guguoti? Gal jau verta man susirupint?

tik nepergyvenk taip labai jau...
mano mazoji irgi labai jau tiungejo guguoti...as irgi labai pergyvenau... sad.gif
bet dabar mums jau 8 menesiai ir viskas tikrai gerai, kalba ji tikrai ne maziau uz kitus...ir dziugina mus savo kalbomis...
ypac kai pasako ma-ma...... laugh.gif wub.gif
kregždutė
Gugavimas tai nebūtinai išgirsti gūgū. Tai visokie aauuu, eeiii ir panašūs garsai kuriuos leidžia vaikutis. Jis nedrasiai pradeda, nes jam keista kad girdi pats save. kai supranta, kad gali guguoti, tai pradeda garsiau ir drasiau. Mano vaikutis dar tik pradeda, jam bus 3 mėn. Kartais juokiasi, išžioja burnytę lyg paukščiukas ir bando kažką pasakyti, bet neišeina. Kartais jau sukrykščia iš džiaugsmo. Darniausiai tai niurna kažką.
Aušrinė
Tikrai nepergyvenk.
Žinau tą jausmą, kai kažko lauki ir vis atrodo, kad gal kažkas ne taip... Maniškė vėliau nei įprasta vartytis pradėjo, tai labai nerimavau. Bet dabar kai pasižiūriu kaip laksto, tai juokas ima ko aš sau galvą kvaršinau wink.gif

O su tais kalbėjimais tai labai fainai paskui. Dabar maniškė atsisuka į mane ir kad subalbatuos kažką, tipo kažką sako tokiu rimtu veidu. Aišku, aš visai nesuprantu jos "japonų" kalbos.... (Vadinu japonų, nes kažkaip panašiai skamba - tiek daug garsų neįprastų mūsų kalbai).
Čili
Manoji pradejo vakar clap.gif t.y. sulaukus beveik pusantro menesio laugh.gif snekasi su zaisline zirafa issiviepus,leidzia garsus visokius laugh.gif
happy
Mano 1.5 men bet jau irgi vis kartais bando kalbeti: aaa.. uuu...ir
panasiai, mamai tai net teliko nebereikia-galiu klausyt ir klausyt laugh.gif
happy
QUOTE (mamyte25 @ 2004 07 16, 10:27)

As tai pastebejau kuo labiau kalbini, sneki su vaiku... tai tada ir jis
bando pritarti..
Limcamca
man ir atrodo, kad priklauso nuo to, kiek kalbini. Mes labai daug jam pries akis visokius niekus pasakojam, tai ir jis pradeda pritarti, taip ir mokosi. thumbup.gif
mamyte25
NA sulaukiau ir as visokiu panasiu i prancuziskus garsus ghiiii ghaaa, kalbinau, kalbnau, raite raite liezuvi kol pradejo gautis clap.gif Na jai tuoj trys menesiai. TAi dar karta irodo kaip nevienodai vaikai vystosi. Vieni anksciau kazka daro kiti veliau. Bet labai juokingai tie zuikiai guguoja thumbup.gif
-Lilė-
Maniškė gal prieš savaitę pradėjo, visokius ghhhh, aha, uuuuu, aaaaa ištarti, aš jai taip pat atsakau, o tada šypsenėlių kiek būna....... rolleyes.gif wub.gif
Ingushko
Maniskis pradejo jau 1.5 menesiuko. O dabar kiekviena vakara, kai tetis gryzta is darbo ir atsiseda su vaikeliu pabendrauti, tai Justukas kad pasakoja, clap.gif clap.gif clap.gif kad pasakoja, atrodo visus dienos ivykius atpasakoja teveliui, ir mane paskundzia. Tas pasakojimas buna ir su sypsenom biggrin.gif , ir su asarelem, ir su klyksmu dziaugsmingu 2.gif 2.gif 2.gif , atrodo visas emocijas vaikeliukas isreiskia...
Laaaaaaaaaabai smagu!!!!!!!! doh.gif
Kristina 25
Manoji tai pradejo 2-ju menesiu.
Pastebejau kad kuo daugiau ja kalbinu tuo daugiau ji guguoja. Nori bendravimo biggrin.gif Bet kaip malonu ziuret ir klausyt wub.gif
gutė*
Tiesa, kad visi vaikuciai skirtingi, maniskis pradejo nedrasiai pries kelias dienas o dabar kartais tai ir juoktis norisi (nors negrazu- tai gi pirmi vaikucio bendravimo garseliai, jam 2 menesiai) kaip garsiai savo sirenas bando clap_1.gif auuu, uaaaa ir visaip ziuri i akytes savo blizguciais ir gerklinius garselius leidzia.
kajote
QUOTE (Ingushko @ 2004 08 11, 21:26)
Maniskis pradejo jau 1.5 menesiuko. O dabar kiekviena vakara, kai tetis gryzta is darbo ir atsiseda su vaikeliu pabendrauti, tai Justukas kad pasakoja, clap.gif clap.gif clap.gif kad pasakoja, atrodo visus dienos ivykius atpasakoja teveliui, ir mane paskundzia. Tas pasakojimas buna ir su sypsenom biggrin.gif , ir su asarelem, ir su klyksmu dziaugsmingu 2.gif 2.gif 2.gif , atrodo visas emocijas vaikeliukas isreiskia...
Laaaaaaaaaabai smagu!!!!!!!! doh.gif

Maniskis irgi panasiai tokiu laiku pradejo guguoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif As ta irgi pastebejau, kad kuo daugiau reikia su jais kalbeti... Maniskis dar labai daug guguoja, kai guli po zaisliuku, tada tai prisiklausau visko ir guuuuu, ir gaaaa ir aaagggiiii, uuuuuuuu vos ne kaip suniukas laugh.gif
zanet
Maniskis tai nuo pirmu savaiciu (dabar jis jau 7 sav.) pradejo garsiai reiksti savo pretenzijas stipriu garsu A arbe E - tai reikstu tipo "ei, kur jus visi, man liudna". Ir kas savaite tu garsu vis daugejo. Dabar, kai keiciam sauskelnes, jis sako gu, meu, agh, kai verkia, girdisi kazkas panasau kaip neeee neeee arba veee veee, kai kalbinam tai ir ai, ir ei, ir uuuu, o kai nenori miego ir mes jam ikisam soske i burnyte, kad nurimtu, tai pro soske rimtu veidu skundziasi ir gincijasi, kas man skamba kaip uri-uri-uri-uri - sis juokingiausias, mes su vyru luztam is juoko laugh.gif Na ir daugiau visokiu garsu, kuriu dabar taip staigia neprisimenu biggrin.gif
kajote
QUOTE (zanet @ 2004 11 27, 21:20)
Maniskis tai nuo pirmu savaiciu (dabar jis jau 7 sav.) pradejo garsiai reiksti savo pretenzijas stipriu garsu A arbe E - tai reikstu tipo "ei, kur jus visi, man liudna". Ir kas savaite tu garsu vis daugejo. Dabar, kai keiciam sauskelnes, jis sako gu, meu, agh, kai verkia, girdisi kazkas panasau kaip neeee neeee arba veee veee, kai kalbinam tai ir ai, ir ei, ir uuuu, o kai nenori miego ir mes jam ikisam soske i burnyte, kad nurimtu, tai pro soske rimtu veidu skundziasi ir gincijasi, kas man skamba kaip uri-uri-uri-uri - sis juokingiausias, mes su vyru luztam is juoko laugh.gif Na ir daugiau visokiu garsu, kuriu dabar taip staigia neprisimenu biggrin.gif

Prajuokinai laugh.gif laugh.gif maniskis, pirmom savaitem kai verkadavo tai irgi leisdavo toki garsa neeeeee, neeeeee...
ULTRA VIOLET
Maniske palyginus gana anksti,vieno men. budama kryksdavo is dziaugsmo, o dvieju guguoda ir leisdavo ivairius garsus, buvo be galo idomu, taciau dabar ji jau nebeguguoja, o istisai rekia, tai kokio daikto nori tai dar kas unsure.gif Tai jau varo is proto?! mad.gif Geriau gal kai veliau pradeda guguoti, tada gal veliau pradeda rekti?! g.gif
Juodaplauke
Tau tikrai nera del ko nerimauti. Mano maziukas pradejo guguoti 1.5 menesio.Gal siek tiek anksciau.
Betina
Mūsų mažylė pradėjo "šnekėti", kai buvo 1 mėnuo ir 10 dienų. Sakydavo kažką panašaus į aaa, eee ir hhhrrr. Taip gera žiūrėti, kai visaip varto liežuviuką ir bando kažką pasakyti. Ypač daug kalba vonioje, keičiant sauskelnes smile.gif
vaivora
Mano maziukas pradejo visokius garsus idomius skleisti budamas 1,5 men. smile.gif bet garsai buvo nelabai suprantami, visokie uuu, aaa. mirksiukas.gif Nors pirmas zodis kuri pasake budamas 1 menesiuko buvo zodelis NE. bigsmile.gif
Labai aiskiai istare pasake savo pirma ir aisku A GUuu budamas lygiai 2 menesiuku. biggrin.gif
ievast
mano maziukas pradejo kalbeti 1men tada buvo labai smagu jis krykstavo, o veliau pradejau as jam rodyti kaip reik sakyti gu gu arba kuku tai jis sudedavo luputes taip kaip as rodau ir jam iseidaavo lotuliukas.gif tai buvo smagu thumbup.gif o dabar jau kelios dienos kaip saulyte sviecia ir nesvarbu, kad uz lango -25 mano 2.gif is ryto tik prabunda ir kalbina saulyte kuri deja tik isryto pas mus tebuna verysad.gif Bet nieko uztat kaip jis krykstauja clap.gif Taigi, kad galit nenusimint visi maziukai kaskada prades kalbeti 4u.gif
rimocik
Mano mažutis pradėjo įvairius garsus leisti nuo 1mėn. O kaip juokingai atrodė, kai 2mėn pasakė mama. biggrin.gif
user posted image
*Urtėja*
o geras 2menesiuku ir jau pasake mama thumbup.gif mums irgi jau du menesiukai ir labai daug snekame aisku savao kalba, guguot pradejuome nuo 1.5 menesiuko, dabar jau nekantriai laukiame pirmuju zodziu, nes jau tuoj tuoj....pasakys....smile.gif thumbup.gif
Kleopatryte
Mano mazyle jau intensyviai ir aiskiai guguoja, kartais nes atkartoja ka teveliai guguoja:)))) Tarpkitko Mazulikee musu vaikeliai ta pati menesi gime:)))
emiga
Ar jusu vaikams buna tokie periodai?Jau is proto varo...gali pracypti nezinia kiek laiko doh.gif jai visai juokinga...kartais becypaudama pradeda verkti,gal galva paciai iskausta?Jau kokia savaite taip varo...pries tai cype 5men,bet nutilo trumpam...ir vel.. blink.gif net maziau kitus garsus taria siuo metu
dowilia
pvz. mano sunus kaip ka ismoksta ir daro, kol nepamirsta. lotuliukas.gif jei neramu pasiklausk savo gydytojos.
Anandita
mano irgi mėgsta pacypaliot lotuliukas.gif
Eveneirka
Maniškis ir neatsilieka.Cypia jau labai dažnai,ypač kai pakalbini,pajuokini bigsmile.gif visi namai ,net skamba lotuliukas.gif
Hermion@
Maniškė spiegia, kai būna ypatingai gerai nusiteikusi. Taip daro jau nuo kokių 3 mėnesių.
KLEVELIS
Spiegia spiegia dažniausiai vakare apie 23.00 val. ax.gif Kai gera nuotaika smile.gif
svelni
QUOTE(KLEVELIS @ 2006 04 09, 21:08)
Spiegia spiegia dažniausiai vakare apie 23.00 val. ax.gif Kai gera nuotaika  smile.gif
*

Maniskiui ir daznai uzeina vakariniai cypavimai lotuliukas.gif
Taciau kas liecia skiemenu sakymus, tai labai mazai smile.gif ir tokiu kaip ma ma ar te te, ar ba ba ir panasiai nesako.Bet as nepergyvenu.
avieciuks
maniske pradejo cypt nuo 3men tai rytais pavalgo ir davai cypt ir seip megsta vos uzkalbink ir varo iki paraudonavimo doh.gif
ausriuxa
ir mes megatam pacypauti lotuliukas.gif bet kartais taip .... doh.gif
emiga
Matau cypaunyku yra ir daugiau biggrin.gif mano didzioji taip nedare,tai nesupratau is pradziu,kas daros...galvojau kad skauda gal ka,bet kai issisiepus ima cypt tai suabejojau... g.gif
Urartu
drinks_cheers.gif Mes irgi prisijungiam prie cypalių. Bet maniškis cypia jei kas nepatinka. Neverkia, o cypia ir tai reiškia tipo "paimk ant rankų", "palinksmink" ir t.t.
cosmute
Musiske tai zvygauja ir spygauja smile.gif Pati is pradziu nesupratau.Maniau,kad kas blogai blink.gif Bet kai matau,kad tai daro su sypsena-nusiraminau biggrin.gif
Dar kai gera nuotaikas tai vis sako ba-ba-ba,kai supyksata mam-mam biggrin.gif
Sirdukas
Oooo mes jau pora menesiu kaip cypaujam, kad man jau galva skauda doh.gif Is pradziu, tai sunkiai pernesiau, bet dabar jau pripratau biggrin.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
olyte
QUOTE(emiga @ 2006 04 08, 14:33)
Ar jusu vaikams buna tokie periodai?Jau is proto varo...gali pracypti nezinia kiek laiko doh.gif jai visai juokinga...kartais becypaudama pradeda verkti,gal galva paciai iskausta?Jau kokia savaite taip varo...pries tai cype 5men,bet nutilo trumpam...ir vel.. blink.gif net maziau kitus garsus taria siuo metu
*

Maniskis cypauja kol uzkimsta. Net isigandusi pas gydytoja ejau del uzkimino, bet sake kol cypaus tol nepraeis.
Irjuda
nors mum dar nėra 7 mėnesių, bet pas mus panaši situacija... smile.gif buvo nurimusi kažkurį laiką, kai pakalbini, tik šypsodavosi tongue.gif atėjo laikas, kai pradėjo reikšti garsus, o ypač prieš miegą... doh.gif paguldom, o tada prasideda... doh.gif visokiais garsais gargaliuoja, cypia, rekia ir t.t... ir taip mazdaug valandą... doh.gif
Adeliukas
Nezinau ar visos mamos tokios "triznes" kaip as. Bat as pergyvenu del kiekvienos smulkmenos. Musu maziukas taip intensyviai ir daznai guguodavo. O dabar jau kelios dienos nieko nebesako. Kai bandau prakalbinti pyksta. Paguguoja vos viena kita gu, gu ir verkia. Ar kam taip buvo? As vel gi gydytojos klausiau. Sake kad gal laikinai. Man jau jos geda ir klausti, nes as vis nerimauju del visko.
Aciu uz atsakymus
motinyte
nu juk visiems būna nekalbadieniai..o vaikelis juk irgi žmogus..manau tikrai be reikalo 4u.gif
rena
Na jau del to tai bereikalo nerimauji, juk ir mes suauge, kartais nenorim sneketi. Dar tiek tau tauskes, kad atsibos klausytis biggrin.gif
Tutė
Vyksta informacijos sisteminimas ir naujos kaupimas. Tai ką išmoko tobulina ir vėliau pradės čiauškėti jau kitokiais garsais. Dabar vėl mokoksi, klauso. Kuo daugiau kalbink, skaityk, arba tiesiog skleisk įvairius garsus.
Isila
tikrai neverta dė to pergyveti. kai pradės, tai nesustos. Vienądieną daugiau, kitą mažiau, trečią išvis ne nuotaikoj bus tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.