Na o mano mažoji pienelio atsisakė būdama 11 mėnesių - nustojau maitinti, o karvės pienas neskanus vaikui. Ir dabar 2 metai dukrai, o piena jai didžiausia nesąmonė, tik pamato stiklinėj ką nors alto tai rėkia kad NESKANU, NEGERSIU, KAKA... Geriam kalcį, valgom varškytę, kartais MIAU pienukas sueina, bet tik ne natūralus... Nematau tame problemos, nugis neskanu vaikui
Mano sunus taip pat labai anksti nebegere nei misinuku nei naturalaus pieno nu ir ka nera padeties be iseities duodavau miau,smilgeles,kakavos isverdu ir ka geria ir taip pat augam kaip ir tievaikai kurie piena geria.
Maniske kazkur nuo 1,3men. atsisake pieno ir dabar neikisi, net pieniskas koses ir varske bei jogurta su triuksmu valgo.
veikos mamytes:)
Mano mazylis 1 ir 1 men, nemegsta gerti pieno visiskai, koses virtas piene valgo noriai, bet pieno pacio negeria... nors gydytoja rekomenduoja jau misini keisti i piena... Ka daryti?... QUOTE(mermaidie @ 2007 11 14, 11:42) veikos mamytes:) Mano mazylis 1 ir 1 men, nemegsta gerti pieno visiskai, koses virtas piene valgo noriai, bet pieno pacio negeria... nors gydytoja rekomenduoja jau misini keisti i piena... Ka daryti?... Manasis pieną labai mėgsta, gal dėl to kad aš jį daviau jau anksčiau ne nuo metų o nuo 9-10mėn kažkur Net nežinau ką patart, gal palukėk kiek, vėliau gal gers
siaip mazius amno irgivalgus, nesuprantu kas cia jam su tuo pienu... zinau kad yra mamyciu, kurios net iki 2 metu misini duoda, bet cia juk vistiek daugiau kalcio naturaliam piene...
O mano tai 9menesiu kai buvo atsisake gerti misinuko tad bandziau duoti pienuko(uzvirindavau)ir duodavau bet tokia bedele kad jis nei misinio nei pieno negere
Maniske mazdaug nuo metu atsisake gerti misinuka, o pieno visai negere ir negeria. Isbandem tikriausiai visus parduodamus pieniskus gerimus.
Mano mažius mišinuko nuo metukų negeria, iki 1,5 gėrė Nestle firmos pieną vaikam nuo 1 metų dėžutė tokia kaip mišinuko, pieno niekada negėrė jei pasiūlydavau žiaugčiodavo nuo gurkšniuko lygiai tas pat su varške, grietinę po truputuką valgom, jei vaikas nenori nekišu, tiesiog papildomai nusipirkom kalcio pagirdau, o šiaip dar iškepu ar išverdu varškėtukų šitaip varškę įsiūlau
maniskis ir is pat pradziu nenorejo pienuko,bet kazkur nuo metuku pradejau pratinti,tik idedavau cukriuko
Sveika, nepergyvenk taip, man atrodo reikia kantrybes ir gudrybes siek tiek
Mano vaikutis karves pienuka pradejo gerti nuo 7 men. o 11 men. kaip mate pienuka gerti, tai net viskas kas baltos spalvos, buvo metama sonan Nors surelius su sokoladiniu glaistu puikiai valge ir valgo O pienuka paprasciausiai pakeiciau sultytem, kompotu, kisielium, arbatelem Beje kisielius l.gerai, nes jis pakankamai sotus Nuo kokiu 1,5 m siaip ne taip isiuliau gerti kakava Tai ir dabar nors puodeli per diena kakavos isgeria ant gryno pieno padarytos Siaip man gydytoja sake, jog svarbu, kad vaikelis gautu kalcio (kurio l.daug yra piene) is kitu produktu Pabandyk jogurtuku, ar kokio nors skonio pienuko gal patiks, jei ne tai ne, ateis laikas ir panores pats QUOTE(mermaidie @ 2007 11 14, 11:42) veikos mamytes:) Mano mazylis 1 ir 1 men, nemegsta gerti pieno visiskai, koses virtas piene valgo noriai, bet pieno pacio negeria... nors gydytoja rekomenduoja jau misini keisti i piena... Ka daryti?... Sveika, maniskis irgi budamas tokio amziaus pieno nenorejo. Net neziuredavo i buteliuka kai pamatydavo, kad ten baltas skystis. Tai as padariau keliu dienu pertrauka, paskui, pries valgy pasildziau pienuko ir daviau vel ragauti, tai vaikas turbut valgyt noredamas ar siaip uzsimirses paeme ta buteliuka ir pradejo gerti. Taip nuo to karto pieno nesikrato ir pamates puoduka su pienu labai dziaugiasi. Tiesa, pastebejau, kad jam labiau patinka pasildytas pienukas. Nekarstas, bet vos siltas.
Mano pieno irgi nenori. Lyg buvo pradėjęs gert, bet vėliau atsisakė. Tai dar ir dabar duodu mišinuką. Kartą per dieną. Šiaip kakavą verdu. Dar pirkau tas lazdeles pienui paskaninti. Geria visus tuos pieno sulčių gėrimus, MIAU. O vat paprasto pieno nenori.
bet dieve dieve kaip as is tikruju nelabai noriu to MIAU ir viso kito panasaus slamstelio duoti.... tiek esu prisiklausius, kad ten vien chemija.... juk is tikruju pieno niekas neatstos... ko gero reiks si vakara pabandyti cukraus i piena ideti... gal jam tikria saldumo truksta... nes misinukas tai tikrai daug saldesnis..
nu va:) isgere visa beveik buteliuka normalaus pieno:) reikejo tik cukraus siek tiek ideti:) aciu mamytems uz pasiulymus:)
sveikute mano viresnelis ir negere pieno ,ko as tik nebandziau ir saldinau ,ir ka uzaugome be jo jam keturi metai ,norejau pasakyt kadf nepasaulio pabaiga,kad vaikas negeria pieno duodupieno mineralus ir vitaminu
Mano dukra irgi nemegsta pieno. Misinio atsisake budama pusantru metuku. Pieniskus gerimus, kartais geria, kartais ir menesi gali negerti, tas pats su varskytem ir jogurtukais. Retkarciais isiulau pieniskos sriubos. Kakava nepatiko. Vitaminu nenaudojam, geriam tik zuvu tauku
o as nesuprantu kodel mama daro is to problema, jei nemegsta, neskanu, tai ir nereikia duoti. ateis laikas - gers arba negers. o kad misini nuo metu pienu keisti reikia pagal daktare, tai kiek daktariu, tiek nuomoniu. mano poliklinikos daktare kaip tik sake, maziausiai iki 2 metu misini duoti gerti, o ne piena. jei vaikas geria misini, tai tegul jis geria kiek tik nori, nors ir iki 4 metu... maniskis misini gere iki 1 m. 8 men., paskui nebenorejo. Pasiuliau pieno, is pradziu netiko, bet kadangi as labai megstu piena ir daznai geriu, tai vis pagurksnodavo is mano stiklines ir jam buvo visai nieko. Misinio seniai nebegeriam, pieno ragauja dabar koki 1 karta i 2 savaites. Kasdien geria tik vandeni, jokiu arbatu, sulciu ar dar ko nemegsta. Uztai megsta jogurtus, varske, suri
Maniske irgi negere. Tiesa, maitinau MP iki 15 men, be to, ji labai megsta pieno produktus (jogurta, patiekalus is varskes, koses su pienu), todel nedarau tragedijos.
Neseniai atradom buda kaip "priversti" ja gerti piena - imaisom truputeli geriamo jogurto (na tik kokius 20 ml i 150 mL pieno). Maze isgeria viska iki dugno ir kartais dar papraso QUOTE(Rituskas @ 2007 11 25, 00:18) Maniske irgi negere. Tiesa, maitinau MP iki 15 men, be to, ji labai megsta pieno produktus (jogurta, patiekalus is varskes, koses su pienu), todel nedarau tragedijos. Neseniai atradom buda kaip "priversti" ja gerti piena - imaisom truputeli geriamo jogurto (na tik kokius 20 ml i 150 mL pieno). Maze isgeria viska iki dugno ir kartais dar papraso Jeigu vaikas vartoja kitus pieno produktus, tai kam jį versti gerti pieną Aš bandžiau pieną, tai maniškė suviduriavo
Nors mums jau nebe vienas metukas
Bet juk jokio skirtumo su kuo tas pienas, svarbu pienas
Mano dukryte irgi negeria pieno, bandziau ir tuos "miau" pirkti vis tiek netiko. Darzelyje gere pienuka, o namie ne pro kur!
mano mergina 1,2 m. visiskai negeria pieno (iki tol gere MP). Bet geriama jogurta pasildau buteliuke ir kiekviena ryta, vakara pasigardziuodama isgeria po 200 gr.
O siaip patinka visi pieno produktai ir i koses piena pilu.
manoji irgi pieno nemėgsta iki 1 metukų gėrė MP, o paskui bandžiau duot pieno. Tai ilgą laiką išvis be pieno gyvenom, dabar darau kokteilius su bananais, uogiene, cukriuko kartais tik dedu na, ir kažkiek išgeria.
Mano sūnelis ( 1m 3 mėn.) pienuko taip pat nemėgsta. Kai pasiūlau, tik paragauja ir iškart spjauna. Reikės pasinaudoti jūsų patarimais ir cukraus įberti ar jogurto. Norėčiau, kad pamėgtų pienelį, nes dar maitinu, bet jau norim užbaigti su tuo džiaugsmu. Tai būtų gerai, kad paprastą pienuką pamėgtų.
mano palele taip pat nalabai megsta pieno tai as jai duodu MIAU pienuka tai su malonimu isgeria
QUOTE(graimonda @ 2007 11 30, 19:58) o as pasinaudojau vienos mamytes patarimu, idedu ciut ciut cukriuko, akd vos vos saldesnis pienukas butu, ir sudominus kuo nors duodu pienuka, geria:)) aciu dievui:) nes man irgi, kaip ir mano gydytojai, atrodo, kad pienuko gryno niekas nepakeis, juo labiau tie visi MIAU, kurie daromi is visiskos chemijos, tai jau tada tikria geriau misini gertu... o jei ir su cukriuku negers, pameginkit kaip nors igrusti paragauti kokteilio - pienukas su bananais, padarykit pati, turetu tikrai mazyliui patikti.. Papildyta: QUOTE(graimonda @ 2007 11 30, 19:58)
Daviau paragaut pienelio pries men,tai ziaukciojo nerealiai,po kiek laiko vel ziaukciojo,o va vakar daviau paragaut o jis kaip ussimauke ir dar norejo.
Mes ir pieno negeriam, bet varskytes, jogurtukus megstam, kartais dar kalcio priedo pageriam
QUOTE(mermaidie @ 2007 11 14, 12:35) siaip mazius amno irgivalgus, nesuprantu kas cia jam su tuo pienu... zinau kad yra mamyciu, kurios net iki 2 metu misini duoda, bet cia juk vistiek daugiau kalcio naturaliam piene... daugiau maistingu medziagu ir kitokiu priedu yra misinelyje, tik kad kaina jo irgi yra zymiai didesne uz pieno. Beje, jeigu vaikas pakankamai valgo kitu pieno produktu ( jogurtas, varske, kefyras), tai kur cia problema, kad jisai pieno nemegsta? QUOTE(Silvute @ 2007 12 02, 17:54) Beje, jeigu vaikas pakankamai valgo kitu pieno produktu ( jogurtas, varske, kefyras), tai kur cia problema, kad jisai pieno nemegsta? Aš ir taip manau, kad tuomet nėra didelė problema. Maniškis taip pat pieno negeria, bet užtat valgo varškytes, jogurtus, taip pat jam patinka rūgpienis (tą tai gydytoja nuo 9 mėn. sakė jau duoti), kefyras. Dar ir košes virtas su pienu kartais valgo... Tai nemanau, jog didelė bėda, kad pienuko negeria.
Sveikos
QUOTE(marvaida @ 2008 01 05, 22:12) Sveikos Manau galima būtų šiek tiek pasaldinti cukrumi ar medumi
Maniskis negere karves pieno
QUOTE(marvaida @ 2008 01 05, 22:12) Sveikos negeria - ir nereikia. ner butina ir privaloma ta karves piena gert... ypac maziems vaikams. jei bijai, kad kalcio pritruks - duok varskytes, jogurto ir pan. ir tegul geria kitus gerimus, kuriuos megsta - sultis, arbata.
Manau,kad nereikia skubinti ivykiu,vaikams piena rekomenduoja net nuo triju metu,tai tikrai ne beda,jei karves pieno negers anksciau
ir mes ziauriai pieno nemegstam
mano panelė iki 1,5 gėrė mišinuką. vieną dieną nei iš šio nei iš to atsisakė, pradžioj galvojau gal šiaip nesinoti bet mums jau du ir nuo tos dienos pieno nei lašo nesu įkišus. bet valgo sūrį, sūrio lazdeles, varškę, jogurtus labai retai gurkšteli kefyro, tai bėdos nedearau kalcio gauna. kaip juokauju sakau ji kaip rentgenas pieną mato, pasiūliau kažkada šaltibarščiu galvojau spalva apgaus, bet kur tau nei artyn šaukšto neprisileido.tas pats su kakava bet saldumas jos nesumasina
jau radau paveldimumą pasirodo mano anyta irgi be pieno gyvena, žodžiu abi draugės tokios
Maniskis nei pieno, nei misinelio negeria, manau ne tragedija, duodu geriamus jogurtus, varskytes. As negeriau nei pieno nei kefyro, varskes, varskinius surius iki 18 m negalejau ziuret tiesiog pykindavo, dabar kefyra retkarciais isgeriu
QUOTE(mermaidie @ 2007 11 14, 11:42) veikos mamytes:) Mano mazylis 1 ir 1 men, nemegsta gerti pieno visiskai, koses virtas piene valgo noriai, bet pieno pacio negeria... nors gydytoja rekomenduoja jau misini keisti i piena... Ka daryti?... ... bet po gero pusmecio ar metu pats aprašė pienuko( jau tikro - karvės) su cukrumi, va taip viskas ir prasidejo Nepergyvenk, manau praeis laikas ir vel pamėgs piena, juk iki siol gėrė
o maniske dar rytais kai anksciau atsikelia geria misinuko, nors jau sunkiai isiulau, o ir jogurtu,kefyro bei varskes nelabai nori, siaip ne taip isiulau nors truputi kad gautu. Viena paguoda kad puikiai valgo pieniskas koses ir sriubas, o vat nuo gryno pieno ziaukcioja
mano mazylis nezino kas yra motinos pienas,nes nutiko taip,kad as neturejau kuo jo maitinti(nzn kodel taip nutiko)nuo pat gimimo ji maitinau misinukais..paugusiam meginau duoti karves piena,taciau jis nuo jo veme..praejus kazkiek laiko vel bandziau jo duoti,taciau jis jo negeria iskart spjauna..zinau,kad pienas labai svarbus mazyliui ir del dantuku ir del kaulu..bet nieko negaliu padaryti,jis jo negeria.. :verysad: siaip valgo ir varske ir jogurtus,taciau pieno ne iburnyte neima..kaip[ manote ar tai gali tureti kokiu pasekmiu?
o kaip jusu mazieji,ar geria piena?
Labukas,
As saviski maitinau iki desimties menesiu po to duodavau misinuko. Ji gere tik iki metu ir dvieju menesiu, o po to nustojo gerti. Ko as tiki nebandziau ir ozkos ir karves ir visokiu rusiu misinukus ir pienuka miau su bananu skoniu. Isbandziau visu rusiu piena. Dar gerai kad tavo valgo jogurtus, maniskis tik kefyra geria ir tai tik kartais. Tai duodu pieno mineralus. Juos galima duoti nuo metu laiko. Na ka daryti jei negeria. Maniski irgi pykino, ziaukciojo. Tai negi duosi per prievarta. Gali savo gydytojos paklausti ka is mineralu duoti. Kiek zinau pieno mineralai yra gerai. Sekmes tau.
Gali būti, kad vaikas netoleruoja pieno cukraus. Daugeliui suaugusių žmonių taip yra, todėl jie negeria šviežio pieno. O raugintuose produktuose laktozė suyra ir tokius gali valgyti.
Nereikia versti, užtenka to, kad valgo kitus pieno produktus.
Labai as tave puikiai suprantu savo suneli nuo pat gimomo maiinau misinukais nes pienuko neturejau ir zinai isaugome sveiki ir stiprus aisku turejome tokiu paciu problemu-jis pas mane nuo 8menesiu nei misinuko nebeeme,ir as nezinojau ka daryti,tai virdavau kakava,smilgeles pirkau,miau gerimus ir seip geriamus jogurtus ir mes gereme-nes nei pieno,nei misinuko neeme,Tai varskytes duodavau,jogurtukus ir tikrai viskas gerai-pasikonsultavau su gydytoju ir gydytojas sako reikia kad gautu pienisku produktu o jei negeria per prievarta neikisi,,,Tad dabar beveik 1.10metuku ir mes sveiki,tvirti
Manau, ne pats pienas svarbu, o kad valgytų pieno produktus. Nuo 8 mėn. mažiukė gavo mišinukus, po metukų, tą pieną, skirtą vyresniems, bet jis nežmoniškai saldus, o maniškė saldžiai nemėgsta. Tai nutraukiau tuos dirbtinius pienus, o paprasto karvės pieno nepamėgo, bet labai labai mėgsta sūrį (iki drebėjimo
man atrodo ateis laikas ir prades gerti, maniskis per pirmus metus buvo tiek atsigeres matyt, kad net i ta puse neziurejo, o dabar tik duok pieno. O jei ir nenores, tai nieko cia blogo, kiti visa gyvenima jo negeria.
|