Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Negeria pieno
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
*Nendria*
Dukryte (1.4metu) negeria pieno.Vos paragavus susiraukia,stumia shalin. Man atrodo,kad jau pats laikas butu pakeisti mishinuka pieneliu. Bet kaip tai padaryti? g.gif
Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi shiuo klausimu?
Stigma
QUOTE(Nendria @ 2006 05 05, 13:02)
Dukryte (1.4metu) negeria pieno.Vos paragavus susiraukia,stumia shalin. Man atrodo,kad jau pats laikas butu pakeisti mishinuka pieneliu. Bet kaip tai padaryti? g.gif
*

as manau,kad is pradziu reiketu biski apgaudinet vaika: 2/3 misinuko+1/3 pienuko,po to pienuko jau pilt puse ir taip po truputeli,kol pienuka visai isstums misinuka mirksiukas.gif
*Nendria*
Girdejau,kad mishinuko maishyti su pienu negalima unsure.gif nznau,ar tiesa,ar tik mishsinukus parduodanchiu kompaniju antis g.gif
Stigma
QUOTE(Nendria @ 2006 05 05, 14:05)
Girdejau,kad mishinuko maishyti su pienu negalima unsure.gif nznau,ar tiesa,ar tik mishsinukus parduodanchiu kompaniju antis g.gif
*

nu neisivaizduoju,kodel negalima maisyti g.gif as saviskiui taip daru,nu kol kas (tfu*3) viskas gerai thumbup.gif
Hermion@
QUOTE(Stigma @ 2006 05 05, 14:01)
as manau,kad is pradziu reiketu biski apgaudinet vaika: 2/3 misinuko+1/3 pienuko,po to pienuko jau pilt puse ir taip po truputeli,kol pienuka visai isstums misinuka mirksiukas.gif
*

thumbup.gif Labai teisingas patarimas drinks_cheers.gif O kodėl nebūtų galima maišyti? Juk mišinukas taip pat iš pieno pagamintas mirksiukas.gif Dar galima mėginti keisti patį pieną - įvairių gamintojų pieno skonis šiek tiek skiriasi.
Austre 123
Mano taip pat nemėksta dukryte pienuko o sūneliui tai jam viskas tinka aš pamaišau su mišinuku ir viskas thumbup.gif
Redane
Atsikėlus ryte ir vakare prieš miegą mano mažoji vis gerdavo mišinuką Aptamil 3, kai jo nebenorėjo, pradėjome gerti karvės piena iš parduotuvės, po kuri laiko ir jo atsisakė. Atsikėlusi išdegia kokį 10 - 20 ml ir viskas.
Ar tai reiškia, kad tokio amžiaus vaikui, jau nebebtinai reikia pieno?
Ar gerai vietoj pieno siūlyti Miau pieno gėrimą? šitą tai jinai geria thumbup.gif , tik duok?
tinginiukai
Labas,

Mes, atrodo, irgi su ta pačia bėda susidūrėm. Iki 1 m. poros mėn. gėrė mišinuką, po truputį perėjom prie karvės pieno, bet jo nebegeria, bandžia grįžti prie mišinuko, bet irgi vangiai... blink.gif schmoll.gif Šiaip ne taip po puodelį išgeria kas antrą dieną, kai įduodu į rankas ir leidžiu po namus šliaužioti, tai dalį išlaisto, bet žiūrėdamas, kaip aš arbatą geriu, kitą dalį išgeria.
Atrodo, kad mažoka to pienuko tokiam kleckučiui doh.gif
Prikolnaja
Na va,cia jau tokie patys vaikiukai kaip ir manoji,o jus pergyvenat,paskaitykit kitoi temoi,kad 3,4 metu vaikai dar su pienu,misiniais ir per soske geria..Absurdas.Manoji irgi 10men.atsisake gert misiuka,piena irgi,tai ir nebeduodavau,vyrkit pieniskas koses,duokit jogurtu,varsks,ir tikrai visko gaus,o nevalgo tai patys ta Miau gaminkyt i blenderi pieno,bananu,bele ka ir sumaisikyt,tik daug sveikiau,nei Miau,jus i jo galiojima pazekit,pusei metu blink.gif
lyra
Gal pienukas neskanus? Pavyzdžiui maniškiui nepatikdavo 1 proc. ir natūralus pienas. schmoll.gif
Betse
Mums tuoj 1,4 mėn ir jokio pienuko negeriam.
Mišinuko atsisakė pati nuo 1 metukų, tiesiog negėrė ir viskas.
Pienas nepatinka, bandėm ir Nestle pienuką.
Negeria tai ir nesiūlom.
Valgo ir geria viską, todėl tikrai neverčiam gerti pienuką.
Daivako
Mano mama turi kaime karve tai kaimiska piena geria nesvarbu ar šiltas ar šaltas, o pirktinio negeria jokio doh.gif Tai ir važinėjam kas savaitgali į Senuosius Trakus, gerai, kad netoli nuo Vilniaus mirksiukas.gif
rutulia
As savo maze savo pienu maitinau iki 1m 5 men, nuo to laiko ji negeria nieko, kas balta blink.gif Nei pieno, nei misinio neisiulysi schmoll.gif Valgom varske, jogurta, nors taip papildom kalcio atsargas doh.gif Buvau pradejusi nerimauti, kaipgi vaikas uzaugs be pieno, bet mama nuramino, kad ir as lygiai taip pat jo negeriau. Ir nieko, uzaugau ax.gif
O Kotiki ideja del naminio "Miau" visai nebloga thumbup.gif Reikes pabandyti namie pasigaminti, gal isiulysiu savo isrankiajai bigsmile.gif
daivajazz
QUOTE(rutulia @ 2006 08 21, 14:27)
As savo maze savo pienu maitinau iki 1m 5 men, nuo to laiko ji negeria nieko, kas balta  blink.gif Nei pieno, nei misinio neisiulysi  schmoll.gif Valgom varske, jogurta, nors taip papildom kalcio atsargas  doh.gif Buvau pradejusi nerimauti, kaipgi vaikas uzaugs be pieno, bet mama nuramino, kad ir as lygiai taip pat jo negeriau. Ir nieko, uzaugau  ax.gif
O Kotiki ideja del naminio "Miau" visai nebloga  thumbup.gif Reikes pabandyti namie pasigaminti, gal isiulysiu savo isrankiajai  bigsmile.gif
*

drinks_cheers.gif viens prie vieno manoji. maitinau iki 1,6 m. Kokios pieniškos košės doh.gif apskritai jei košę įsiūlau kartą ar du per mėnesį tai thumbup.gif duok jai mėsos, dešros ir saldainių. dar sūrelius valgo ir apkepas tinka.
vita2
Ir gerai daro, kad negeria to pieno. Pagal naujausias mitybos teorijas, pienas visai netinkamas maisto produktas. Pieną reikia keisti rūgščiais produktais - kefyru, rūgpieniu, jogurtu, varške, sūriu. Taigi vakare vietoj pienelio duokite kefyro puodelį. Tik nepergyvenkit, jei jūsų mažyliai jo negers iš pirmo karto paragavę. Pasiūlykite po dienos vėl, dar po dienos. Kartais prie naujo skonio vaikas gali priprasti tik 12-15 kartų jį paragavęs. Na, aišku jūs visą tai žinote...
Stigma
QUOTE(vita2 @ 2006 08 30, 23:50)
Ir gerai daro, kad negeria to pieno. Pagal naujausias mitybos teorijas, pienas visai netinkamas maisto produktas. Pieną reikia keisti rūgščiais produktais - kefyru, rūgpieniu, jogurtu, varške, sūriu. Taigi vakare vietoj pienelio duokite kefyro puodelį. Tik nepergyvenkit, jei jūsų mažyliai jo negers iš pirmo karto paragavę. Pasiūlykite po dienos vėl, dar po dienos. Kartais prie naujo skonio vaikas gali priprasti tik 12-15 kartų jį paragavęs. Na, aišku jūs visą tai žinote...
*

tai tos teorijos vis naujeja,keiciasi,o vaikai vis tiek sveiki uzauga tongue.gif
vita2
QUOTE(Stigma @ 2006 08 31, 16:16)
tai tos teorijos vis naujeja,keiciasi,o vaikai vis tiek sveiki uzauga tongue.gif
*

Tai gi nerašau, kad pienas - tai nuodai kokie. Ir nuomonės neperšu, o papraščiausiai pasidalinu tai ką sužinojau, kad mamytės, kurių mažuliai atsisako pienelio, nepergyventų, o galbūt tame ir teigiamo įžvelgtų, nes kalcio, pagrinde dėl ko duodame pieną, yra ir kituose produktuose.
Looreta
Man tai net lengviau pasidare paskaicius kitu mamyciu zinutes....
As galvojau, mano vienos kleckas tokia isranki pasidare...dukrytei 16 menesiu , o ji jau ir pieno atsisako, misinukai jau isvis praeitas etapas. Vistiek manau, kad ankstoka dar pieno issizadet g.gif
Blizgė
Saviski maitinau iki 1 metuku. Veliau bandziau siulyti ir misinuku ir pienuko, bet niekaip, nors siaip jis labai valgus vaikas. Tai galima sakyti nuo mamytes pienuko is karto perejom prie sultyciu ir vandenuko. Karves pienas jam neskanu schmoll.gif .
janna
Tai mes pieno atsisakem nuo 4,5 men. Apskritai, jokio.
Uzaugom ant jogurtu.
Pradejom vėl ji gerti nuo kokiu 2 metu, epizodiskai.
O dabar mums jau trys.
Crystalline
Kai sūnus atsisakydavo gerti pieną:
1) pakeisdavau jį kefyru arba geriamu jogurtu,
2) kartais kurį laiką ( paprastai ne daugiau 3 d.) jo atsisakydavome, vėliau gerdavo su malonumu.
Jurlin
Didzioji dauguma vaiku perkope per pirmojo gimtadienio slenksti- atsisako pieno, bet praejus pusmeciui ar metam- vel geria litrais. Jei geria Miau ar kokius kitus panasius, lai geria.
As perku pienui paskaninti miltelius is Thomas Philips. Buna braskiu, vaniles skoniu ir kitokiu. ir tikrai pigu thumbup.gif
edux
pas mus kitokia beda-sunelis gertu ta pienuka,bet jam gydytoja dermatologe nustate atopini dermatita(problemeles su oda) ir uzdraude pieno gaminius sad.gif jokio pieno,varskes,jogurta galima tai tik Actimel naturalu... sad.gif o taip vaikelis megsta jogurtukus visokius bigsmile.gif bet kartais duodu,labai godziai suvalgo.
tad nemanau,jog didele beda,kai vaikas atsisako pienuko.jei megsta,duokite kitus pieno produktus smile.gif
nePadori
Vetriuke grieztai atsisake gerti misinuka kai jai buvo 1.2 men.O pieno ir kefyro ir po siai dienai negeria ax.gif
astukas
QUOTE(Nendrytė @ 2006 05 05, 13:02)
*

Nemanau, kad reikia pergyvent. Kodel reikia kist tai ko nenori g.gif O jei jums kistu per prievarta tai ko jus nenorit? Ateis laikas ir prades gerti. Yra gi zmoniu kurie visai nemegsta pieno, o gal ir organizmas nepriima. O misinuka galima duot net iki 3 metu. Be to yra Nestle misinukas vaikams nuo 1 m. Ir kitos firmos lygtai yra. Mano drauges mergaite isvis negere pieno, bet gerdavo kefyra, valge varske. Jei bijot, kad truksta kalcio yra pieno tabletes (kazkas panasaus). As nemaisyciau su misinuku. Galiausiai juk pieno pilam i koses. Zodziu, kantrybes. Viskam savas laikas.
-niekas-
Nupirk ,,pieno žvaigždžių,, plastmasinį butelį su rankena ir raudonu kamšteliu tikrai labai skanus pienas.O jei negers teks pereiti prie geriamo jogurto
aguliero
Mano didžiajam greit šešeri, ale pieno - nei pro kur. Bet jogurtą, mielai valgo.
Brigita0329
labukas,

na mano dukryte budama 5 men atsisake mano pienuko,o 7 men atsisake misinuko ir karves pieno negere. o 1,1 m pradejo gerti karves piena su malonumu mirksiukas.gif
Kajune
Maniškis geria tik mišinuką, pieną bandžiau duot ir virintą, ir nevirintą, jokio negėrė. Mūsų gydytoja pasakė, kad dar geriau, jei pieno negeria, svarbu, kad nors mišinuką ima, juk mišinuke daugiau yra vitaminu.
Otra
Maniškis įtariu irgi pienui alergiškas...o be to jis jo labai ir nemėgsta...Tik va iš kur vaikui kalcio paimt? Geriam tuos sintetinius vitaminus, bet bijau, kad ir nuo jų nesualergizuotų...
Kipsiuke
negeria ir nereikia, duokit daugiau zuvies produktu mirksiukas.gif
vita2
QUOTE(Otra @ 2007 01 24, 15:18)
Maniškis įtariu irgi pienui alergiškas...o be to jis jo labai ir nemėgsta...Tik va iš kur vaikui kalcio paimt? Geriam tuos sintetinius vitaminus, bet bijau, kad ir nuo jų nesualergizuotų...
*

Čia ne į temą, bet.... jei leidžia galimybės įsigykit natūralių vitaminų, kalcio..., pvz. Amway firmos. Aišku jie brangūs, bet užtat nealergizuoja.
Kipsiuke
valgykit daugiau zuvies ten tikrai kalcio yra
kristelev
mano mažiukė iki 1,2 mėn, mano pienuku maitinosi, į mišinukus nė ištolo nežiūrėjo, ir kokiu tik nepirkau, nė vieno, negėrė. kai nutraukiau maitinimą karvės pieno irgi negėrė, tik dabar po 5 mėnesiu turuputi pradėjo gerti pieną, bet aš jo perdaug jai ir nesiūliau, nenori tai tegul ir negeria, užimanys ir pradės mirksiukas.gif
Nataliuke
Maniskis atsisake misinuko mazdaug metuku budamas, pieno negeria- karts nuo karto pasiulau smile.gif Na ir lai negeria, jei nenori biggrin.gif Jogurtus, varskytes kerta, net ausys linksta, tai ir nepergyvenu rolleyes.gif
zhemaituke
Patarkit ką daryt, kad metuku vaikas pradėtų gert karvės pieną. Kategoriškai atsisako. Visaip bandžiau, ir su ryžių nuoviru, ir su medum, ir su cukrum... Niekas nepadeda...
12345
QUOTE(zhemaituke @ 2007 06 22, 23:29)
Patarkit ką daryt, kad  metuku vaikas pradėtų gert karvės pieną. Kategoriškai atsisako. Visaip bandžiau, ir su ryžių nuoviru, ir su medum, ir su cukrum... Niekas nepadeda...
*

4u.gif Sveika.Mane truputį nustebino,kad jaudiniesi.Vaikai atsargiai renkasi ir naujas skonis gali sukelti baimę,tai normalu.Vienintelis būdas pripratinti ką nors naujo valgyti,tai atkaklumas.Geriau tarp maitinimų padaryti ilgesnę pertrauką,kad vaikutis išalktų labiau,tuomet ir pasiūlyti pienuką.Tikriauisiai pienuką siūlai ryte,tai gal tiktų duoti ne iš karto atsikėlus?Ir svarbu nenusileisti,tai ne žiaurumas mirksiukas.gif
Sea_
Nesijaudink labai ateis laikas ir pamegs 4u.gif

As savo panelei nutraukiau maitinima,kai jai buvo beveik metukai. Tai pradejau siulyti karves piena, nenorejo net ziureti i ta puse, vanduo buvo skaniau:) Tai dedavau piena i koses, duodavau jogurta. Ji tik kokiu 15men, pradejo po truputi ragauti piena, kefyras jai skaniau uz piena, tai jo isgeria po 2-3 puodelius per diena.
Nireglina
Pas mus buvo taip pat, kaip pas Sea. Kai baigiau žindyti (10.5 mėn.), siūliau ir mišinuko, ir karvės pieno. Nė į burną neimdavo. Gerdavo tik skystą jogurtą. Aš dėl to nė kiek nesiajudinau. Kai sūnui buvo beveik 2 m, po truputį pradėjo gerti pieną, kefyrą.
iren@
Nieko baisaus, kad negeria pieno, svarbu, kad pieno produktus valgytu biggrin.gif . Mano sunus isvis, nei pieno, nei misinuko niekada negere. maitinau pati iki 1 m. ir 3 men., paskui bandziau duoti ivairiausius misinukus, ir karves piena, bet atsisake. dabar geria Actimeli, jogurtus, varske, valgo pieniskas kosytes ir auga didelis ir sveikas smile.gif)
zhemaituke
Šiaip mano mažius košes valgo išvirtas piene, ir kefyrą geria. Neseniai pabandžiau duot naminio rauginto pieno, taip pat patiko. O geriamus jogurtus kokius duodat? Nežinojau, kad juos galima duota. Vieno jogurto jis nelabai valgo.
Taistė
QUOTE(Sea_ @ 2007 06 23, 20:05)
*

arba ne biggrin.gif man mama taip ir neisiule karves pieno, dar ir dabar negeriu biggrin.gif
Nireglina
QUOTE(zhemaituke @ 2007 06 24, 22:18)
O geriamus jogurtus kokius duodat? Nežinojau, kad juos galima duota. Vieno jogurto jis nelabai valgo.
*

Maniškis paprasto jogurto taip pat nevalgo, o geriamas jam labai patinka. Duodu "Smilgelę" thumbup.gif
Svasti
Maniškis irgi negeria, nuo tada kai atjunkiau nuo krūties (15 mėnesių). Iš pradžių bent gerdavo kefyro, dabar jau nebegeria nė to, nevalgo nei jogurto, nei varškės. Pieną pavyksta "sukišti" nebent į košes, dar užpilu kruopas, padarau tipo "pienišką sriubą", arba "kokteilį" - į sultis įpilu truputį pienuko ir išplaku. Bet vistiek negauna tiek pieno, kiek, manau, kad reikėtų schmoll.gif
tytuka
Svarbiausia, kad gautu kalcio. O jo yra ir kituose produktuose is pieno. Tai nereikia labai jaudintis, praejus kiek laiko pradeda patys gerti.
_Ligitukas_
Nu o maniškiai labai skaniai sugėrė vakar karvės pieno, bet va mažosios viduriukai suskystėjo, ir nežinau ar šiandien nakčiai duoti ar mišiniką vėl duoti, gal ji netoliaruoja karvės pieno ???? g.gif
Ikulia
QUOTE(Sea_ @ 2007 06 23, 20:05)

As savo panelei nutraukiau maitinima,kai jai buvo beveik metukai. Tai pradejau siulyti karves piena, nenorejo net ziureti i ta puse, vanduo buvo skaniau:) Tai dedavau piena i koses, duodavau jogurta. Ji tik kokiu 15men, pradejo po truputi ragauti piena, kefyras jai skaniau uz piena, tai jo isgeria po 2-3 puodelius per diena.
*

As irgi pradejau siulyt gert nuo metuku. Bet iki siol maitinu ir ji karves pieno negeria. Bet koses verdu su siuo pienuku ir visai skanu mazylei thumbup.gif
EDCKA
Maniske vis dar geria misinuka,pieno bandziau siulyti,bet ne per kur ,gal veliau pati uzsinores g.gif
kristulka
maniske kai baigiau metuku maitint, tai negere nei pieno nei misinio, o dabar savaime dar karta pabandziau duo, biski medaus idejau, ir jau kelios dienos geriam biggrin.gif
straige
O maniske atsisake pienuko, budama 2 metu ir 3 men. (beveik) amziaus. Ir doh.gif visiskai nenori zuvies (gerai, kad darzelyje kazkokiu budu juos ten apgauna, tai ir zuvies kotletai sueina...)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.