Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi shiuo klausimu?
Dukryte (1.4metu) negeria pieno.Vos paragavus susiraukia,stumia shalin. Man atrodo,kad jau pats laikas butu pakeisti mishinuka pieneliu. Bet kaip tai padaryti?
Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi shiuo klausimu? QUOTE(Nendria @ 2006 05 05, 13:02) Dukryte (1.4metu) negeria pieno.Vos paragavus susiraukia,stumia shalin. Man atrodo,kad jau pats laikas butu pakeisti mishinuka pieneliu. Bet kaip tai padaryti? Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi shiuo klausimu? as manau,kad is pradziu reiketu biski apgaudinet vaika: 2/3 misinuko+1/3 pienuko,po to pienuko jau pilt puse ir taip po truputeli,kol pienuka visai isstums misinuka
Girdejau,kad mishinuko maishyti su pienu negalima
QUOTE(Stigma @ 2006 05 05, 14:01) as manau,kad is pradziu reiketu biski apgaudinet vaika: 2/3 misinuko+1/3 pienuko,po to pienuko jau pilt puse ir taip po truputeli,kol pienuka visai isstums misinuka
Mano taip pat nemėksta dukryte pienuko o sūneliui tai jam viskas tinka aš pamaišau su mišinuku ir viskas
Atsikėlus ryte ir vakare prieš miegą mano mažoji vis gerdavo mišinuką Aptamil 3, kai jo nebenorėjo, pradėjome gerti karvės piena iš parduotuvės, po kuri laiko ir jo atsisakė. Atsikėlusi išdegia kokį 10 - 20 ml ir viskas.
Ar tai reiškia, kad tokio amžiaus vaikui, jau nebebtinai reikia pieno? Ar gerai vietoj pieno siūlyti Miau pieno gėrimą? šitą tai jinai geria
Labas,
Mes, atrodo, irgi su ta pačia bėda susidūrėm. Iki 1 m. poros mėn. gėrė mišinuką, po truputį perėjom prie karvės pieno, bet jo nebegeria, bandžia grįžti prie mišinuko, bet irgi vangiai... Atrodo, kad mažoka to pienuko tokiam kleckučiui
Na va,cia jau tokie patys vaikiukai kaip ir manoji,o jus pergyvenat,paskaitykit kitoi temoi,kad 3,4 metu vaikai dar su pienu,misiniais ir per soske geria..Absurdas.Manoji irgi 10men.atsisake gert misiuka,piena irgi,tai ir nebeduodavau,vyrkit pieniskas koses,duokit jogurtu,varsks,ir tikrai visko gaus,o nevalgo tai patys ta Miau gaminkyt i blenderi pieno,bananu,bele ka ir sumaisikyt,tik daug sveikiau,nei Miau,jus i jo galiojima pazekit,pusei metu
Gal pienukas neskanus? Pavyzdžiui maniškiui nepatikdavo 1 proc. ir natūralus pienas.
Mums tuoj 1,4 mėn ir jokio pienuko negeriam.
Mišinuko atsisakė pati nuo 1 metukų, tiesiog negėrė ir viskas. Pienas nepatinka, bandėm ir Nestle pienuką. Negeria tai ir nesiūlom. Valgo ir geria viską, todėl tikrai neverčiam gerti pienuką.
Mano mama turi kaime karve tai kaimiska piena geria nesvarbu ar šiltas ar šaltas, o pirktinio negeria jokio
As savo maze savo pienu maitinau iki 1m 5 men, nuo to laiko ji negeria nieko, kas balta
O Kotiki ideja del naminio "Miau" visai nebloga QUOTE(rutulia @ 2006 08 21, 14:27) As savo maze savo pienu maitinau iki 1m 5 men, nuo to laiko ji negeria nieko, kas balta O Kotiki ideja del naminio "Miau" visai nebloga
Ir gerai daro, kad negeria to pieno. Pagal naujausias mitybos teorijas, pienas visai netinkamas maisto produktas. Pieną reikia keisti rūgščiais produktais - kefyru, rūgpieniu, jogurtu, varške, sūriu. Taigi vakare vietoj pienelio duokite kefyro puodelį. Tik nepergyvenkit, jei jūsų mažyliai jo negers iš pirmo karto paragavę. Pasiūlykite po dienos vėl, dar po dienos. Kartais prie naujo skonio vaikas gali priprasti tik 12-15 kartų jį paragavęs. Na, aišku jūs visą tai žinote...
QUOTE(vita2 @ 2006 08 30, 23:50) Ir gerai daro, kad negeria to pieno. Pagal naujausias mitybos teorijas, pienas visai netinkamas maisto produktas. Pieną reikia keisti rūgščiais produktais - kefyru, rūgpieniu, jogurtu, varške, sūriu. Taigi vakare vietoj pienelio duokite kefyro puodelį. Tik nepergyvenkit, jei jūsų mažyliai jo negers iš pirmo karto paragavę. Pasiūlykite po dienos vėl, dar po dienos. Kartais prie naujo skonio vaikas gali priprasti tik 12-15 kartų jį paragavęs. Na, aišku jūs visą tai žinote... tai tos teorijos vis naujeja,keiciasi,o vaikai vis tiek sveiki uzauga QUOTE(Stigma @ 2006 08 31, 16:16) Tai gi nerašau, kad pienas - tai nuodai kokie. Ir nuomonės neperšu, o papraščiausiai pasidalinu tai ką sužinojau, kad mamytės, kurių mažuliai atsisako pienelio, nepergyventų, o galbūt tame ir teigiamo įžvelgtų, nes kalcio, pagrinde dėl ko duodame pieną, yra ir kituose produktuose.
Man tai net lengviau pasidare paskaicius kitu mamyciu zinutes....
As galvojau, mano vienos kleckas tokia isranki pasidare...dukrytei 16 menesiu , o ji jau ir pieno atsisako, misinukai jau isvis praeitas etapas. Vistiek manau, kad ankstoka dar pieno issizadet
Saviski maitinau iki 1 metuku. Veliau bandziau siulyti ir misinuku ir pienuko, bet niekaip, nors siaip jis labai valgus vaikas. Tai galima sakyti nuo mamytes pienuko is karto perejom prie sultyciu ir vandenuko. Karves pienas jam neskanu
Tai mes pieno atsisakem nuo 4,5 men. Apskritai, jokio.
Uzaugom ant jogurtu. Pradejom vėl ji gerti nuo kokiu 2 metu, epizodiskai. O dabar mums jau trys.
Kai sūnus atsisakydavo gerti pieną:
1) pakeisdavau jį kefyru arba geriamu jogurtu, 2) kartais kurį laiką ( paprastai ne daugiau 3 d.) jo atsisakydavome, vėliau gerdavo su malonumu.
Didzioji dauguma vaiku perkope per pirmojo gimtadienio slenksti- atsisako pieno, bet praejus pusmeciui ar metam- vel geria litrais. Jei geria Miau ar kokius kitus panasius, lai geria.
As perku pienui paskaninti miltelius is Thomas Philips. Buna braskiu, vaniles skoniu ir kitokiu. ir tikrai pigu
pas mus kitokia beda-sunelis gertu ta pienuka,bet jam gydytoja dermatologe nustate atopini dermatita(problemeles su oda) ir uzdraude pieno gaminius
tad nemanau,jog didele beda,kai vaikas atsisako pienuko.jei megsta,duokite kitus pieno produktus
Vetriuke grieztai atsisake gerti misinuka kai jai buvo 1.2 men.O pieno ir kefyro ir po siai dienai negeria
QUOTE(Nendrytė @ 2006 05 05, 13:02) Dukryte (1.4metu) negeria pieno.Vos paragavus susiraukia,stumia shalin. Man atrodo,kad jau pats laikas butu pakeisti mishinuka pieneliu. Bet kaip tai padaryti? Gal galetumet pasidalinti savo patirtimi shiuo klausimu? Nemanau, kad reikia pergyvent. Kodel reikia kist tai ko nenori
Nupirk ,,pieno žvaigždžių,, plastmasinį butelį su rankena ir raudonu kamšteliu tikrai labai skanus pienas.O jei negers teks pereiti prie geriamo jogurto
Mano didžiajam greit šešeri, ale pieno - nei pro kur. Bet jogurtą, mielai valgo.
labukas,
na mano dukryte budama 5 men atsisake mano pienuko,o 7 men atsisake misinuko ir karves pieno negere. o 1,1 m pradejo gerti karves piena su malonumu
Maniškis geria tik mišinuką, pieną bandžiau duot ir virintą, ir nevirintą, jokio negėrė. Mūsų gydytoja pasakė, kad dar geriau, jei pieno negeria, svarbu, kad nors mišinuką ima, juk mišinuke daugiau yra vitaminu.
Maniškis įtariu irgi pienui alergiškas...o be to jis jo labai ir nemėgsta...Tik va iš kur vaikui kalcio paimt? Geriam tuos sintetinius vitaminus, bet bijau, kad ir nuo jų nesualergizuotų...
negeria ir nereikia, duokit daugiau zuvies produktu
QUOTE(Otra @ 2007 01 24, 15:18) Maniškis įtariu irgi pienui alergiškas...o be to jis jo labai ir nemėgsta...Tik va iš kur vaikui kalcio paimt? Geriam tuos sintetinius vitaminus, bet bijau, kad ir nuo jų nesualergizuotų... Čia ne į temą, bet.... jei leidžia galimybės įsigykit natūralių vitaminų, kalcio..., pvz. Amway firmos. Aišku jie brangūs, bet užtat nealergizuoja.
valgykit daugiau zuvies ten tikrai kalcio yra
mano mažiukė iki 1,2 mėn, mano pienuku maitinosi, į mišinukus nė ištolo nežiūrėjo, ir kokiu tik nepirkau, nė vieno, negėrė. kai nutraukiau maitinimą karvės pieno irgi negėrė, tik dabar po 5 mėnesiu turuputi pradėjo gerti pieną, bet aš jo perdaug jai ir nesiūliau, nenori tai tegul ir negeria, užimanys ir pradės
Maniskis atsisake misinuko mazdaug metuku budamas, pieno negeria- karts nuo karto pasiulau
Patarkit ką daryt, kad metuku vaikas pradėtų gert karvės pieną. Kategoriškai atsisako. Visaip bandžiau, ir su ryžių nuoviru, ir su medum, ir su cukrum... Niekas nepadeda...
QUOTE(zhemaituke @ 2007 06 22, 23:29) Patarkit ką daryt, kad metuku vaikas pradėtų gert karvės pieną. Kategoriškai atsisako. Visaip bandžiau, ir su ryžių nuoviru, ir su medum, ir su cukrum... Niekas nepadeda...
Nesijaudink labai ateis laikas ir pamegs
As savo panelei nutraukiau maitinima,kai jai buvo beveik metukai. Tai pradejau siulyti karves piena, nenorejo net ziureti i ta puse, vanduo buvo skaniau:) Tai dedavau piena i koses, duodavau jogurta. Ji tik kokiu 15men, pradejo po truputi ragauti piena, kefyras jai skaniau uz piena, tai jo isgeria po 2-3 puodelius per diena.
Pas mus buvo taip pat, kaip pas Sea. Kai baigiau žindyti (10.5 mėn.), siūliau ir mišinuko, ir karvės pieno. Nė į burną neimdavo. Gerdavo tik skystą jogurtą. Aš dėl to nė kiek nesiajudinau. Kai sūnui buvo beveik 2 m, po truputį pradėjo gerti pieną, kefyrą.
Nieko baisaus, kad negeria pieno, svarbu, kad pieno produktus valgytu
Šiaip mano mažius košes valgo išvirtas piene, ir kefyrą geria. Neseniai pabandžiau duot naminio rauginto pieno, taip pat patiko. O geriamus jogurtus kokius duodat? Nežinojau, kad juos galima duota. Vieno jogurto jis nelabai valgo.
Maniškis irgi negeria, nuo tada kai atjunkiau nuo krūties (15 mėnesių). Iš pradžių bent gerdavo kefyro, dabar jau nebegeria nė to, nevalgo nei jogurto, nei varškės. Pieną pavyksta "sukišti" nebent į košes, dar užpilu kruopas, padarau tipo "pienišką sriubą", arba "kokteilį" - į sultis įpilu truputį pienuko ir išplaku. Bet vistiek negauna tiek pieno, kiek, manau, kad reikėtų
Svarbiausia, kad gautu kalcio. O jo yra ir kituose produktuose is pieno. Tai nereikia labai jaudintis, praejus kiek laiko pradeda patys gerti.
Nu o maniškiai labai skaniai sugėrė vakar karvės pieno, bet va mažosios viduriukai suskystėjo, ir nežinau ar šiandien nakčiai duoti ar mišiniką vėl duoti, gal ji netoliaruoja karvės pieno ????
QUOTE(Sea_ @ 2007 06 23, 20:05) Nesijaudink labai ateis laikas ir pamegs As savo panelei nutraukiau maitinima,kai jai buvo beveik metukai. Tai pradejau siulyti karves piena, nenorejo net ziureti i ta puse, vanduo buvo skaniau:) Tai dedavau piena i koses, duodavau jogurta. Ji tik kokiu 15men, pradejo po truputi ragauti piena, kefyras jai skaniau uz piena, tai jo isgeria po 2-3 puodelius per diena. As irgi pradejau siulyt gert nuo metuku. Bet iki siol maitinu ir ji karves pieno negeria. Bet koses verdu su siuo pienuku ir visai skanu mazylei
Maniske vis dar geria misinuka,pieno bandziau siulyti,bet ne per kur ,gal veliau pati uzsinores
maniske kai baigiau metuku maitint, tai negere nei pieno nei misinio, o dabar savaime dar karta pabandziau duo, biski medaus idejau, ir jau kelios dienos geriam
O maniske atsisake pienuko, budama 2 metu ir 3 men. (beveik) amziaus. Ir
|