Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: is kur as atsiradau?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
talija
mes planuojam isivaikinti vaikuti,ir nesiruosiam nuo vaikucio to slepti. smile.gif

Taciau
gal galetumet patarti, kaip jam paaiskinti, kad jis gyveno kitos moters pilvelyje ir kaip jis ten atsirado g.gif

Labai laukiu visu nuomoniu smartass.gif
kasiopeja
QUOTE (talija @ 2004 07 16, 11:12)
Taciau
gal galetumet patarti, kaip jam paaiskinti, kad jis gyveno kitos moters pilvelyje ir kaip jis ten atsirado g.gif

Labai laukiu visu nuomoniu smartass.gif

Lygiai taip pat, kaip ir saviems vaikams. Yra vaikams skirtos pazintines knygeles su iliustracijomis. Pasakysi, kad pas teveli ir mamyte buvo po seklyte ir jos susitiko mamos pilvelyje ir ten uzaugo vaikelis, t.y. tu. Paskui tu gimei, bet mama taves negalejo auginti, todel dabar tu gyveni pas mus ir mes tave LABAI LABAI mylim, tu esi mums pats svarbiausias ir t.t. Tik gal techniniu smulkmenu nevertetu pasakoti daugiau, negu jis pats tuo metu klausia. Sudetingiausia turbut vaikams yra suvokti, kaip jie is to pilvelio islindo. Musiskis 7-metis zino, kad pas moteris yra tokia skylute tarp koju ir vaikai pro ten islenda. Kol kas sitos info jam gana rolleyes.gif
Is tiesu, tai nera taip "skausminga', jei pasitelki jumora wink.gif
ENIGMA
KASIOPEJA, LENKIU GALVA.... thumbup.gif
talija
aciu kasiopeja uzisakyta nuomone,labai idomiai tu cia viska sudestei tongue.gif

paskaicius tavo atsakyma man toptelejo tokia mintis, kad su tom seklytem vaikuciui labai nesunkiai galesiu paaiskinti ir nevaisingumo savoka t.y. kad ne pas visas mamas ir tecius buna tos seklytes g.gif

butu malonu sulaukti ir daugiau nuomoniu
saltrune
Aš saviškei irgi taip paaiškinau, jai tas klausimas kokių trijų metų buvo iškilęs, tai iki šiol nedaug papildomų klausimų iškilo wink.gif . Vienintelis klausimas po tokio paaiškinimo buvi pagalvojus: o ką, aš ten tarp visų kakų plaukiojau? biggrin.gif Bet paaiškinau, kad kakai bėga atskiru tuneliuku, kurios vadinasi žarnomis, o vaikučiai apsigyvena tokiama maišelyje, kuris vadinamas gimda ir plaukioja vandenuke, kad neliūdna būtų biggrin.gif . Dabar ji supranta, kad ai kažkaip susiję "su seksu" ir tėvai turi pasimylėti tam, kad atsirastų vaikelis (bent jos žodžiais taip- dar nežinodama, kad laukiuosi, mums pareiškė: jūs ką, pasimylėkit vieną kart, aš labai sesės noriu biggrin.gif ), tačiau kol detalių neklausinėja, nematau reikalo smulkiau aiškinti. Ir dar kiekvieną kart iškilus šios temos kausimams, aš visada prieš tai pasitikslinu, kaip ji apie tai mano,nes dažniausiai vaikai jau būna kažkur kažką girdėję, ir reikia tą informaciją "suderinti"- gal jau viską ir taip gerai žino, nori tik pasitikslinti, ar tikrai taip, o gal iš tikro iškilo naujas nesuvokiamas klausimas, ar su vaikais apie tai svarstė ir kažkokių pasakų prisirinko wink.gif
kasiopeja
QUOTE (saltrune @ 2004 07 23, 05:41)
Ir dar kiekvieną kart iškilus šios temos kausimams, aš visada prieš tai pasitikslinu, kaip ji apie tai mano,nes dažniausiai vaikai jau būna kažkur kažką girdėję, ir reikia tą informaciją "suderinti"- gal jau viską ir taip gerai žino, nori tik pasitikslinti, ar tikrai taip, o gal iš tikro iškilo naujas nesuvokiamas klausimas, ar su vaikais apie tai svarstė ir kažkokių pasakų prisirinko wink.gif

Taip, pasitikslinti is tiesu verta. Kazkada vaikas mums yra leptelejes "ei, gana jums ten myletis". blink.gif Mes buvom lengvam soke, nes jokiu scenu vaikas tikrai nemate. O pasirodo viskas labai paprasta - "myletis", jo supratimu, tai daug daug buciuotis laugh.gif laugh.gif laugh.gif
P@nter@
Va su tom seklytem tai cia gerai pasakyta, nes niekaip nesugalvojau kaip cia jam ta visa reikala isaiskinti, zino kad uzauga pas mamyte pilve zino kad gimsta per skylute pilvo apacioj ale niekaip nesugalvojau kaip paaiskint kaip ten tas vikiukas atsiranda, ogi ziu kaip paprasta is mamos ir tecio seklytes clap.gif thumbup.gif

kasiopeja smartass.gif
kasiopeja
QUOTE (P@nter@ @ 2004 07 30, 07:16)
Va su tom seklytem tai cia gerai pasakyta, nes niekaip nesugalvojau kaip cia jam ta visa reikala isaiskinti, zino kad uzauga pas mamyte pilve zino kad gimsta per skylute pilvo apacioj ale niekaip nesugalvojau kaip paaiskint kaip ten tas vikiukas atsiranda, ogi ziu kaip paprasta is mamos ir tecio seklytes clap.gif thumbup.gif

kasiopeja smartass.gif

Aciu, aciu rolleyes.gif
O as dabar va ekspromtu sugalvojau, kad tos seklytes mamos pilve susitinka, kai tevai smarkiai smarkiai pilveliais pasitirina laugh.gif doh.gif Atrodo, laikas baigti dirbti, nes perkaitau tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.