Liepos 13-osios paryciai... Jauciu, kad pizamos kelnes kazkokios... dregnos... Is kazkur ateina ir vel dingsta skausmai... 5 ryto zadinu vyra, skambinam pribuvejai. Ji sako, palisk po siltu dusu, ir jei per dvi valandas nepraeis, skambinkit vel. Lygiai po 2 valandu viskas praeina. Apie pietus vyras veza mane i vandens masaza. Mazas siltas baseinelis, vanduo ir pribuvejos rankos mane ramina... As pilna itampos, klausimu, man baisu, as dar nepasiruosus gimdyti - tai turejo buti tik uz 3 savaiciu... Griztant namo automobilyje nubega vandenys. Bet... jau namie sedziu prie teliko, ziuriu issinuomota filma, vyra isvarau i sporto kluba... Nusprendziu - dar negimdysiu. (Bet vyras grizdamas namo superka viska, ko gali prireikti musu leliuko atejimui i si pasauli  ) Vakare saldziai uzmiegu... Tik karts nuo karto mane zadina skausmai, kol (vel) 5 ryto pazadintas vyras skambina pribuvejai. Atvaziuoja - atsidarymas - 4 cm. Dabar jau tikrai zinau, kad gimdysiu... Viskas vyksta labai letai. Skauda, mano skausma atremia vyro rankos, peciai... Skauda... Tarp skausmu juokiames, klausom muzikos, paskaitau, ka mamytes forume parase... Skauda vis stipriau... Mazylis pilve spurda, galvyte sukioja, neleidzia mamytei pailseti... Tarp skausmu rieda asaros... o mano mazuliukas, issvajotas vaikelis labai is leto arteja... As tokia pavargusi ir... noriu sokolado! Tik 7 vakaro - 10 cm. Prasideda stangos... As ilipu i vonia - taip skauda maziau - bet mane tuoj is jos ispraso - vanduo mane per daug ramina... Apie 9 val. vel lipu i vonia. Dabar jauciuosi tikrai visiskai pavargusi. Norisi uzsimerkti, isnykti. "Nenoriu,"- sakau tarp skausmu. "Ko nenori?,"- klausia pribuveja. "Gimdyti nenoriu,"- ir mano atsakymas tikrai nuosirdus... Bet dabar jau viskas vyksta labai greitai. Jau matosi maziulio pakausis, girdziu, virkstele du kartus apsisukus, reikia atpalaiduoti... Paskui girdziu, stumk, kvepuok, stumk, kvepuok, kvepuok, jau galvyte gime, kvepuok, stumk, kvepuok, kvepuok, stumk... Ir is vandens iskeliamas ir man ant krutines dedamas mazas kunelis, visas varskiuotas, klausiu, ar gyvas, pribuveja sypsosi, vyras glosto mane ir musu verkianti suneli... Po 5 min. gimsta placenta, vyras kerpa virkstele... Atsimenu savo nuostaba, kad jau viskas, vyras iseina su mazuleliu is vonios, pribuveja mane apziuri- neplysau, prausia. Dar atsimenu graziai paklota lova, salia mazuliukas, vyras nubega nupirkti issvajota sokolada, geriam arbata... As labai laiminga. Liepos 14 d. gime musu antrasis sunelis, 3060 g. 49 cm. Labai noriu pasakyti aciu dviem zmonem, tai pribuvejai, kuri buvo ir stipri padedama man, ir svelni per didziausius skausmus glostydama ir tiksli vertindama, ir savo vyrui, daugiau net nerandu zodziu...
Ivoncikas
2004 07 17, 19:21
NOJA saunuole Nuostabus pasakojimas. Daug daug siprybes tau ir tavo suneliui
Kipšiukas
2004 07 17, 19:28
Noja labai nuostabi istorija Didziausios jusu seimai sekmes
Noja, kaip grazhu. Shanuole, kad nepabijojau gimdyti namie, ne kiekviena tam ryzhtusi. Manau ispudziu nepalyginsi su niekuo. Sveikatos jums visiems.
rugpjute
2004 07 17, 19:36
Noja, skaiciau 2 kartus kol normaliai supratau, kad tu gimdei NAMIE. Vau... Tu drasi! SVEIKINU!!!
Sveikinu  .
Giedroocia
2004 07 17, 19:58
Noja, labai dziaugiuosi uz tave ir tavo seima. Dar karta sveikinu
Ziogutis
2004 07 17, 20:18
Noja, tu saunuole  Suonuolis ir tavo vyriukas Stiprybes tau ir tavo vaikinams
tikrai, saunuole...  as prisiziurejusi "svelniu ar kokiu ten raganavimu" bandau isivaizduoti gimdymo procesa namie. drasu, kad nepabijojai ir didziausios sveikatos ir sekmes tau, naujagimiui ir jusu seimynelei
Sveikinu tave su tokiu graziu gimdymu Tik mums atrodo, kad viens du ir pagimdei. O is tikruju teko nemazai pakenteti ir laukti laukti laukti... kol mazylis uzgims 
Sveikinu dar karta
smulkute
2004 07 18, 06:47
Na, va ir apsiaašarojau...
Oi kokia tu drasi Saunuole mamyte  Aukit dideli ir sveiki
SVEIKINU!!!!!!!!!!!!!! Nuostabu ir daugiau cia tiesiog truksta zodziu. Sekmes ir stiprybes jums VISIEMS!!!!!!!!!!!
tikrai, vos neapsiverkiau  aukit sveiki ir laimingi
Visa istorija kupina ramybes ir jaukumo, jokios panikos, viskas taip naturalu ir grazu
nigrita
2004 07 19, 11:12
Oi... Labai gražu... atsidūstu... truputį baltai pavydžiu... IR LINKIU JUMS AUGTI DIDELIEMS, SVEIKIEMS ir GRAŽIEMS!!! Šaunuolė Noja!!!
Daivytė
2004 07 19, 11:57
Saunuole ir drasuole Noja Aukit sveikuciai ir laimingi
Aushrinė
2004 07 19, 13:04
| QUOTE (ma @ 2004 07 18, 11:29) | tikrai, vos neapsiverkiau |
Na va , o aš ir apsiašarojau , ir dar darbe. Labai gražiai papasakojai...
vilnele
2004 07 19, 13:44
NUOSTABU DRASU GRAZU
Labai garazi istorija  Tu tikrai labai drasi, bet ir vyras drasus, kad leido tau namie gimdyti  Nuosirdziausi linkejimai jusu seimai
Smaližė
2004 07 19, 15:32
Tik dabar perskaiciau si grazu ir jaudinanti pasakojima Saunuole Noja - gerbiu zmones, tvirtai besilaikancius savo isitikinimu
dianuska
2004 07 25, 12:27
Dziaugiuosi, Noja, kartu su tavimi! Kaip smagu girdeti, kad si katra gimymas buvo sklandus(lyginant su pirmuoju gimdymu) ir jus abu su suneliu sveikuciai ir drutuciai.
Aciu mamytes uz siltus grazius zodelius  Kartais ziurdama i savo abu sunelius negaliu patiketi, kad tai as juos pagimdziau, nes jie yra tokie nuostabus  Juk visi vaikeliai - tikri stebuklai kazkokia sentimentali as pasidariau
SuperBaba
2004 11 13, 19:03
Saunuole Noja, tik dabar perskaiciau tavo gimdymo istorija
nuostabi ir raminanti istorija, as irgi giliai sirdyje noriu gimdyti tik namie, nes iki gyvo kaulo man tos ligonines savo mazule isvysiu per kaledas, o rubeliai jau paruosti
Ramunita
2004 11 13, 22:48
ale kaip fainai suplanavot-abu liepinukai
nuoširdžiai pavydėjau tavo ramybės, namų jaukumo, vyro užuojautos ir pagalbos bei pribuvėjos atsidavimo... sveikatėlės jum visiems:)
Pingvinukas
2006 10 28, 15:17
Šiltas ir ramus sūnelio gimimas Labai graži istorija
lina balaisiene
2006 10 30, 09:54
nuosirdziausi sveikinimai.grazi istorija.sekmes jums
Nuostabu! Koks grazus vaikelio gimimas, pilnas ramybes ir dziaugsmo. Ar pirmaji irgi namie gimdei?
Paradigma
2006 11 05, 23:06
Drąsuolė mamytė  Aš turbūt neišdrįsčiau.... Sėkmės ateityje
-Lauryte-
2006 11 06, 00:13
Sveikinu  Mane žavi drąsios moterys, kurios nebijo gimdyti namie  , bet pati bijočiau
GudriLapė
2008 08 28, 11:17
labai graži istorija
|
|