mamytes, gabus vaikas tai dar nereiskia, kad viskas jam eisis kaip is pypkes. pastangu reiks ir demesio bet kokiu atveju. na, o magistras ir kiti aukstieji , deja, anaiptol nereiskia, kad zmogus labai gabus, as pvz esu baigus ir magistra, taciau laikau save "teigiama vidutinybe"
QUOTE(dange29 @ 2009 11 06, 20:15) mamytes, gabus vaikas tai dar nereiskia, kad viskas jam eisis kaip is pypkes. pastangu reiks ir demesio bet kokiu atveju. na, o magistras ir kiti aukstieji , deja, anaiptol nereiskia, kad zmogus labai gabus, as pvz esu baigus ir magistra, taciau laikau save "teigiama vidutinybe" QUOTE(dange29 @ 2009 11 06, 21:15) mamytes, gabus vaikas tai dar nereiskia, kad viskas jam eisis kaip is pypkes. pastangu reiks ir demesio bet kokiu atveju. na, o magistras ir kiti aukstieji , deja, anaiptol nereiskia, kad zmogus labai gabus, as pvz esu baigus ir magistra, taciau laikau save "teigiama vidutinybe" QUOTE(Nireglina @ 2009 11 06, 20:14) Aš pati anksti pradėjau kalbėti, būdama 5 m. savarankiškai išmokau skaityti. Kai atėjau į pirmą klasę, neturėjau ką ten veikti, nes viskas buvo pernelyg lengva ir jau nebeįdomu. Klasėje tokie buvome keli. Gabiems vaikams reikia papildomo dėmesio. Iš savo mokytojos to nesulaukėme, tad laikui bėgant beveik visi tapome eiliniais mokiniais. Nesakau, kad dabar esu kvaila Vis tik ankstyvas kalbėjimas turbūt nėra vienas iš požymių, reiškiančių, jog vaikas ateity bus gabus ir labai protingas. Nežinau ar anksti aš pradėjau kalbėti, bet taip pat pati išmokau 5metų skaityti, o ir klasėje buvau vienintelė kuri ''neturi ką veikti'', bet metai bėgo, pritariu, kad gabumus reikia lavinti, kad jie dar labiau tobulėtų, nesulaukiau to papildomo dėmesio ir ėmiau mokytis kaip ir kiti vaikai. Tik knygas ir po šiai dienai laaabai mėgstu skaityti, kiti stebisi, kad per porą dienų įveikiu storiausią knygą Dukrytei dabar 1m.8mėn. Jau nemažai kalba, turi gerą atmintį, tad stengiamės, kad išmoktų daineles, eilėraštukus, su mūsų pagalba jau ne vieną ir moka Visi vaikai yra protingi, tik reikia su jais užsiimti ir parodytii, kad mokytis yra įdomu
idealiausia, kai vaikas ugdomas zaidimu forma. tada pasiekiami geriausi rezultatai
esu truputi susirupinusi, mums jau beveik 2metukai, o mazylis nekalba net aiskesniais skiemenimis
visai mamulei negera, kad tokis klausimas kyla. duokit vaikui pažaist, o ne gabumų ieškokit. nueis į mokyklą ir galės rodyt ką moka, o čia kūdikis. beje, ne tik berniukai vėliau pradeda kalbėti. dažniausiai vėliau pradeda kalbėti labai judrūs vaikai. ir jokio ryšio su intelektu nėra. draugų vaikas net būdamas ketverių nekalbėjo. tėvai su juo ženklais bendravo. tempė pas logopedus, psichologus. diagnozė: neturi poreikio kalbėti. po to savaime pradėjo bendrauti. mokykloje pirmūnas, gabus velniškai. ir užsispyręs atitinkamai. vat jums ir ankstyvos kalbos bei gabumų ryšys.
Einsteinas siaip pradejo kalbeti tik keturiu metu
Nebūtinai, žinau labai gabių mokinių, kurie pradėjo kalbėti 3 metų
QUOTE(TOCAMI @ 2009 11 09, 01:44) visai mamulei negera, kad tokis klausimas kyla. duokit vaikui pažaist, o ne gabumų ieškokit. nueis į mokyklą ir galės rodyt ką moka, o čia kūdikis. beje, ne tik berniukai vėliau pradeda kalbėti. dažniausiai vėliau pradeda kalbėti labai judrūs vaikai. ir jokio ryšio su intelektu nėra. draugų vaikas net būdamas ketverių nekalbėjo. tėvai su juo ženklais bendravo. tempė pas logopedus, psichologus. diagnozė: neturi poreikio kalbėti. po to savaime pradėjo bendrauti. mokykloje pirmūnas, gabus velniškai. ir užsispyręs atitinkamai. vat jums ir ankstyvos kalbos bei gabumų ryšys. Visiska tiesa
Nu aš kiek pažįstu sūnaus bendraamžių, ir palyginusi jų gabumus, tai galiu pasakyti, kad ankstyvas pradėjimas kalbėti tikrai parodo, kad vaikas bus protingesnis
QUOTE(TOCAMI @ 2009 11 09, 00:44) visai mamulei negera, kad tokis klausimas kyla. duokit vaikui pažaist, o ne gabumų ieškokit. nueis į mokyklą ir galės rodyt ką moka, o čia kūdikis. beje, ne tik berniukai vėliau pradeda kalbėti. dažniausiai vėliau pradeda kalbėti labai judrūs vaikai. ir jokio ryšio su intelektu nėra. draugų vaikas net būdamas ketverių nekalbėjo. tėvai su juo ženklais bendravo. tempė pas logopedus, psichologus. diagnozė: neturi poreikio kalbėti. po to savaime pradėjo bendrauti. mokykloje pirmūnas, gabus velniškai. ir užsispyręs atitinkamai. vat jums ir ankstyvos kalbos bei gabumų ryšys. musu sunus begalo judrus.o jam dabar 1.9men.ir kalba daug aiskiai. QUOTE(juraza @ 2009 12 17, 23:04) Nu aš kiek pažįstu sūnaus bendraamžių, ir palyginusi jų gabumus, tai galiu pasakyti, kad ankstyvas pradėjimas kalbėti tikrai parodo, kad vaikas bus protingesnis baisu... lyginat, nusprendžiat ir diagnozuojat protingumo lygį
Nė kiek nesusiję. Kadangi dirbau ir su pradinukais, tai kažkaip vis išsiaiškindavom, kada kas kalbėt pradėjo. Jokio ryšio: ir tarp ankst, ir tarp vėlai- pvz virš 3 metų- pradėjusių kalbėt buvo ir labai gerų, ir silpnų mokinių.
na siaip mano nuomone, ir remianitis perskaitytais traktatais, gabumai ir tai kaip sekasi mokykloje nebutinai yra is esmes susija. Sekme mokykloje priklauso 90% darbo ir tik 10% gabumu.
vaikai pradeja anksciau kalbeti jie yra dazniausiai gabesni kalbom. Taciau jei vaikas nesimokys tinges jokie gabumai jam nepades. Todel ir tarp veliau pradejusiu kalbeti vaiku, jei jie yra darbstus ir skiria pakankamai laiko mokytis jie pasiekia puikiu rezultatu. Ir atvirksciai. Vien gabumais jei jie nera lavinami nieko nepasieksi. Zinoma pastebeti vaiko gabumus muzikai, kalboms, tiksliesiems mokslams ar piesimui, ivairioms sporto sakoms labai svarbu. Bet svarbu lavinti vaika su juo dirbti. Juk ne visi gali buti krepsininkais ,net ir vyrai kuriu ugis virs 2m.jis tik turi tam duomenis, bet jei nesitreniruoja tai nieko ir nebus. taip yra ir su kalbomis ir su muzikie klausa. JI yra islavinama , taciau vaikas gales groti, bet jis netaps muzikantu, jei jis tam neturi igimtu gabumu, o tie gabumai nebuvo lavinami. Vienas kitas genijus tampa nemokytas muzikantu , kompozitorium ir pan. o anksti pradeja kalbeti vaikai dazniausiai buna gabus kalboms jie lengvai gali ismokti tarkim uzsienio kalbas ar pan. Bet jie turi jas mokytis. Be darbo nieko nebus. gal but jam reikes maziau pastangu neikitam kuris to gabumo neturi. Bet "negabus" vaikas daug dirbdamas gali pasiekti tu paciu rezultatau kaip ir " gabus" tai pad manau mylekim savo vaikus stebekim juos ieskokime juose talentu padekim jiems ir manau jie ras savo gyvenimo kelia. visi tie musu vaikai gabus jei jie yra mylimi. QUOTE(juraza @ 2009 12 18, 00:04) Nu aš kiek pažįstu sūnaus bendraamžių, ir palyginusi jų gabumus, tai galiu pasakyti, kad ankstyvas pradėjimas kalbėti tikrai parodo, kad vaikas bus protingesnis Mama, ką jūs sakot Papildyta: QUOTE(Nada... @ 2009 11 06, 16:01) o kaip dabar reiskiasi jusu gabumai, esat gydytoja, mokslininke ar pan? klausiu be jokios ironijos, tiesiog idomu- koks skirtumas, ar gabus vaikas, svarbiausia, ar jis toks islieka suauges o labai protingi ir gabūs žmonės, panašu, kad pradeda šnekėt dar negimę
nesupykit,bet paskaitinejus kaikuriuos pasisakymus,atrodo,kad nelabai anksti cia pasisakiusiu dauguma sneket pradejo
pazystu neviena pradejusi labai anksi kalbet neitin gudru,ir atvirksciai pazystamu mergaite pradejo kalbet sulaukus 3 metu.bet iskarto aiskiai,sakiniais. protinga mergaine,matyt,tylejo kol neturejo ka pasakyt gero nepulkit kritikuot ar pykt,cia tik mano asmenine nuomone
Maniškis 4 metų, bet šneka tai nelabai suprantamai, darželio grupėje vienas iš blogiausiai kalbančių
kazkokia nesamone, kad gabesnis..kiekvienas auga skirtingai...tai tada jeigu vaikas 7 men vaiksto tai jau irgi gabesnis?
na ir prajuokinok su tokiu klausimu
zinoma, kad ne! pvz. mano dukra pradejo kalbeti 3m. tai yra labai velai, tai turetu reiksti, kad ji vos ne atsilikusi turetu buti?
nu taip visos mes mamos norim ,kad vaikas butu gabus.Dukte 1991,velai pradejo sneket,vaiksciot visad silpnos sveikatos,mokykloje buvo darbsti,tai ir mokes neblogai,o sunus 1993 viska dare anksti,bet toks tinginiukas,kad tik bet kaip,nu kai 3vaikutis2009,eme vaikscioti 8men,visi stebejosi ir gyre ,o as zinau ,kad nieko tai nereiskia,greiciau kaip tik blogai,kojytes iskrypsta
Mano brolis labai vėlai pradėjo kalbėti, mama net pas gydytojus buvo. Tai vienas jų taip pasakė -- nesijaudinkit, pasidžiaukit truputį, nes kai pradės kalbėti, tai sunku bus užčiaupti
paskaicius kelis komentarus susidariau nuomone- kieno vaikai pradeda kalbeti anksti, tas tikina jog tai rodo vaiko gabuma, kieno vaikai kalba veliau, tie "saukia", kad tai neturi jokio rysio su vaiko gabumais... mano nuomone, kad visi zmones, o tai yra ir vaikai labai skiriasi, net ju vystimosi tempai labai skirtingi... tas kas anksti daro vienokius dalykus, gali sustoti vienokiu amziaus tarpsniu, o tas kuris atsiliko nuo draugu, juos prisivyti ir net perlenkti...
beja, skaiciau, kad pasauli "ateina" gelbeti Indigo vaikai, kurie butent ir pasizymi tuo,kad veliau pradeda kalbeti
Yra tokia prielaida, kad vėliau pradėję kalbėti vaikai turės sunkumų moksle, bet tik prielaida. Kaip ir prielaida nustatant talentingą vaika-toks vaikas jau iki 0,5m. turėtų kalbėti sakinukais. Kiekvieno vaiko raida labai individuali...Tėveliams belieka lavinti savo vaiką, laukti ir tikėti.
nemanau, kiekvienam savaipbus.kai pradės mokyklą lankyti
mana,kad tikrai ne
Memanau kad cia yra rysys tarp kalbejimo ir gabumu, tiesiog visi skirtingai tai pradeda daryti.
Mano mergytei tuoj 1,2men. manau ji tikrai kalba daug, puikiai su ja susisnekam, pati visus aplink kalbina, megta bendrauti, bando zaisti, jau su lelem pati zaidzia, manau tiesiog socialiai ji brandesne uz dauguma panasau amziaus vaikuciu. tiesa, ji tokia nuo gimimo, visiem sypsojosi ir draugavo, pirmas ate buvo 6men., kai iseidinejom is tevu namu ir butent atsisveikindama ta zodeli ji naudojo. Taciau nemanau, kad tai reiskia, kad jai pvz mokykloj labai gerai turi sektis ir t.t. manau kiekvienam vaikiukui savas laikas, o kai ji dar tokia maza daug kas gali keistis, gal mokykloj kaiptik uzsidarius bus, nors dabar tikrai taip neatrodo, bet negali zinoti
mano dukra nuo 1.10 jau pradejo sakiniais kalbet
Tikiuos ir toliau tokios pazangos, nors kas zino kaip ten bus.... QUOTE(juraza @ 2009 12 17, 23:04) Nu aš kiek pažįstu sūnaus bendraamžių, ir palyginusi jų gabumus, tai galiu pasakyti, kad ankstyvas pradėjimas kalbėti tikrai parodo, kad vaikas bus protingesnis tikrai jusu nuomone klaidinga. jei vaikutis anskciau pradejo kalbeti, arba jis tik po 3 metuku pradeda kalbeti jau iskarto sakiniais, o gal tik zodziais, tai nereiskia kad vaikas sutrikes ar protingas. negalima pagal kalbejimo ankstuma spresti apie vaiko prota. turiu savo brolio pavyzdi, jis iki 3,5metuku tylejo, o po to sakiniais pradejo kalbeti, o sianden dienai yra mokslu daktaras. tai vat jums ir pavyzdys , ir prasau nekelti mamoms kitoms streso ir sakyti tokius dalykus kad protingas tas kuris pirmas pradeda kalbeti vos ne, o tas kuris nekalba jau kvailas. tai tikra nesamone!!
teko bendraut, mano akim, su labai nuostabia logopede, apie vaiku lavinima, bendravima su jais, zaidimus... paklausiau ar vaikas, paklausus kur lempa, koks nors zaislas ir t.t. nerodo, ar tai gerai, kai tuo metu dauguma jau rodo. tai paaiskino, kad vaiku tokiu dalyku mokyti nereikia, nes auginame laisvai mastancias asmenybes, o ne robotukus. ir tai visiskai neitakojo vaiko gabumu ateity, kaip ir kalbejimas. tiesiog tai kudikiska raida, kaip ir vaiksciojimas, sedejimas ir t.t.
Vien tai, kad vaikas anksti pradeda kalbėti, vaikščioti ar dar kažką daryti dar nereiškia, kad jis bus gabus. Čia tik spartesnė raida, o ne gabumai... Bent aš kažkaip nesuku dėl to galvos. Maniškis 1,6 mėn ir šneka tikrai nedaug, daugiau sava kalba
Gera cia diskusija. Perskaiciau ir man labai patiko
Musu sunui greitai 2 metukai. Kalba pilnais sakiniais. Moka kruva eilerasciu ir daineliu (nuo pradzios iki galo). Skaiciuoja iki desimties, pazista visa abecele, spalvas bei dauguma formu. Auga dvikalbis. Kad jis mokykloje bus isskirtinis - labai didelis klaustukas. Gal, bet iki tos mokyklos dar gabalas laiko. Dziugu, kad vaikas taip sneka. Galbut ateityje, jam lengviau seksis kalbos (as pati 4 kalbom kasdien bendrauju, vyras i kalbas linkes). Tikiuosi, bet kaip bus - ateitis parodys. Tiesa, musu vaikas tam tikrose srityse pazenges, bet kas susije su valgymu - gerokai atsilieka. Zodziu... Nedaryciau jokiu isvadu is anksto QUOTE(Juste1 @ 2010 04 16, 18:18) Mano mergytei tuoj 1,2men. manau ji tikrai kalba daug, puikiai su ja susisnekam, pati visus aplink kalbina, megta bendrauti, bando zaisti, jau su lelem pati zaidzia, manau tiesiog socialiai ji brandesne uz dauguma panasau amziaus vaikuciu. tiesa, ji tokia nuo gimimo, visiem sypsojosi ir draugavo, pirmas ate buvo 6men., kai iseidinejom is tevu namu ir butent atsisveikindama ta zodeli ji naudojo. Taciau nemanau, kad tai reiskia, kad jai pvz mokykloj labai gerai turi sektis ir t.t. manau kiekvienam vaikiukui savas laikas, o kai ji dar tokia maza daug kas gali keistis, gal mokykloj kaiptik uzsidarius bus, nors dabar tikrai taip neatrodo, bet negali zinoti oho maniškiui tuoj irgi 1,2m bet jis tik kelis žodžius sako ir taip retai
as taip pat nemanau, kad jei anksti pradeda kalbeti tai yra didelis gabumu irodymas..
mano didzioji dukryte pradejo anksti kalbeti, buvo kazkur 1,1 metu ir tokius bajerius pasakojo, kad net asaros bego is juoko.. taciau nepastebejau jokiu jos gabumu, tik tarskejima.. o maziuke dabar jau 1,8 metu dar kalba savo pauksciu kalbele.. suprantamai sako tik kelis zodelius... na aisku labai smagu, kai kalba normaliai nebera taip nyku namie.. o ypac kai dainuoti pradeda..
mano zuikuciui 2 m 3 men, bet liezuviukas sunkaia raitosi. dar tik skiemenis is zodziu pasirinktinai sako, arba raides sumaiso... bet jis puikiai parodo ko nori, labai jau gestikuliacija pas ji ivairi
darzelio dar nelanko, tik rudeni prades, manau, kad darzelyje, pabendravus su kitais vaikais kalba patobules |