Negaliu apsisprest del grizimo rudeni i darba (vaikui bus 4 menesiai). Noriu maitinti vaika kuo ilgiau, ir kai laukiausi, galvojau, jog nusitraukinesiu piena, kai reikes islekt arba vazinesiu namo pamaitint. Dabar, kai jau turiu kudiki, pradedu abejoti, ar viskas bus taip paprasta, ar neprades nuo to mazeti pieno (nes reciau zis kruti), ar vaikas nepripras prie nutraukto pieno buteliuke ir nebeims papo, ar apskritai psichologiskai galesiu ji palikt kitam (na bet cia jau kita tema). Pasidalinkit patirtimi, kaip suderinot ir ar isvis imanoma suderinti siuos dalykus? Beje, turiu paminet, kad mano darbas tai ne nuo 8 iki 5, neapsikrauciau projektais ir nedirbciau kasdien, taigi su vaiku galeciau but pakankamai daug laiko. Ir dar- ar keturiu menesiu kudikis valgo reciau ir reguliariau nei dvieju?
Pazistu pora mamu, kurios maitino/maitina dirbant. Viskas imanoma, bet aisku, sunkiau  Butu labai gerai, jei darbe nors karta galetum nusitraukti pienuka. Beje, o kiek valandu dirbtum? Ir kokiu paros metu? Jei dabar maitini vos Teodorui suniurzgus - bandyk ivesti rutina pagal savo busimo darbo laika. Jei tik imanoma - ivesk ta pati laika tarp maitinimu kada nusitraukinesi pienuka. Juo jis gales megautis kai busi darbe Del buteliuko tai nebutinai pripras, nes maitins kitas zmogus. Kiek teko girdeti, geriausia kai maitina kitas zmogus, ne mama. Tada vaikas buteliuko su tavim neasocijuos ir neprasys  Ir visa si "isbandyma" pamazu pradek dabar, kad rudeni nebutu shoko. SEKMES
Sonatina
2004 07 19, 10:03
Aš pati sėkmingai dirbu ir maitinu jau antrą vaiką  Ir pirmą kartą, ir antrą kartą į darbą grįžau pilnai dienai, kai vaikams buvo maždaug po 4 mėnesius. Pirmą maitinau 2 metus, o antrąjį irgi ketinu tiek maitinti Su pirmąja pieną darbe nusitraukinėjau Avent pientraukiu po 3 kartus per dieną iki 1 metų. Su antruoju tai nusitraukinėjau iki 8 mėn., nes pakeičiau ir darbą ir nebeturėjau galimybių tą daryti. Bet ir toliau sėkmingai jį žindau vakarais, naktimis ir savaitgaliais.
| QUOTE (baltic*girl @ 2004 07 19, 05:06) | Pazistu pora mamu, kurios maitino/maitina dirbant. Viskas imanoma, bet aisku, sunkiau Butu labai gerai, jei darbe nors karta galetum nusitraukti pienuka. Beje, o kiek valandu dirbtum? Ir kokiu paros metu? Jei dabar maitini vos Teodorui suniurzgus - bandyk ivesti rutina pagal savo busimo darbo laika. Jei tik imanoma - ivesk ta pati laika tarp maitinimu kada nusitraukinesi pienuka. Juo jis gales megautis kai busi darbe
Del buteliuko tai nebutinai pripras, nes maitins kitas zmogus. Kiek teko girdeti, geriausia kai maitina kitas zmogus, ne mama. Tada vaikas buteliuko su tavim neasocijuos ir neprasys Ir visa si "isbandyma" pamazu pradek dabar, kad rudeni nebutu shoko. SEKMES |
Tai va, mano tox darbas, kad be grafiko (kurybinis), ir kada tureciau islekt/sugrizt sunku nustatyt; it depends, kaip sako anglai  Galvoju bandyt vazinet namo maitinimams, bet nezinau, kiek tai bus realu.. Nes dabar Teo valgo kaip uzplaukia- nuo pusvalandzio iki 4 val pertraukos.. Del buteliuko: kai man buvo 4 menesiai, mama islekus paliko teciui buteliuka su savo pienu. Kai mane tete tada pamaitino, papo nebeemiau daugiau ir vsio. Pajutau, ka lengviau traukt  . Tai vargo mama nuo to karto, turejo piena nusitraukinet visalaik, kad mane pamaitint. Vat sito as ir bijau
Na, ka pasirinks mazasis pilietis (naturalia tara ar buteliuka  ), tai manau, kad nieks nepasakys, kol nepabandysi. O kad keturiu menesiu pipiras valgo reciau nei dvieju, tai faktas (bent jau manasis ir pusdieni isbuna nevalges ir neibruksi kol pats tikrai neuzsimanys, nes tada tik zaidimas gaunasi).
As gryzau i darba, kai maziukei buvo 4men. Neturejau pasirinkimo, nes dirbau mokykloj, tai privalejau darba pradet nuo rugsejo....Iki tol maitinau pati, mergyte valge gan daznai....Pradzioj buvo nelengva:jaudinausi, nes dukryte nenorejo gerti is buteliuko, be to darbe neturejau galimybes nusitraukti pieno.... Pirmos savaites buvo nelengvos, bet po to abi pripratom. Na, tiesa sakant, pienuko pas mane zymiai sumazejo... Bet dukryte prisitaike, pradejo maitintis misriai-kol as darbe, valgydavo misinuka, o kai grysdavau, maitinau krutim... Tavo atveju manau, kad puikiai suderinsi darba ir maitinima, juolab, kad darbas kurybinis, nera driesto tvarkarascio...Linkiu pasiryzimo ir viskas bus gerai
Aš su pirmuoju grįžau darban, palikus jį 3 mėn. Maitinau iš viso 19 mėn. Nusitraukdavau ryte, darbe pries pietus, namie perpiet (pietaudavau namie), darbe į darbo galą ir vakare namie. Ką galiu pasakyt... Vargino tai nerealiai, be to nusitraukinėjau rankomis, tai užimdavo laiko. Būdavo šeriu mažylį iš vienos krūties, po kita, pakišus buteliuką, nusitraukinėju. Pienuko man nesumažėjo, nes labai norėjau maitinti. Užeidavo krizės, rodos viskas, mesiu tą nusitraukinėjimą, tada sumažėdavo, bet susiimdavau, pasakydavau sau, kad galiu ir vėl viskas būdavo ok. Ėmė jis pas mane ir krūtį ir buteliuką, dėl to nebuvo jokios bėdos. Va dukrytė buteliuko neėmė visai, laukdavo alkana, kol grįšiu iš paskaitų. Tiesa, mišinėlių nė vienas mano vaikas nėra ragavęs.
cia, manau, tiks prie sitos temos toks klausimukas: - kiek kartu per para valgo mamytes pieneli maziukai, kai jiems jau daugiau nei 6 men ir gauna "kieto" maisto?
Saulytele
2004 07 29, 21:21
Na jus visos saunuoles, zaviuosi jumis Maniau, kad darbas ir maitinimas krutim - beveik nesuderinami dalykai, pasirodo - ne
QUOTE(gerda @ 2004 07 18, 11:26) Negaliu apsisprest del grizimo rudeni i darba (vaikui bus 4 menesiai). Noriu maitinti vaika kuo ilgiau, ir kai laukiausi, galvojau, jog nusitraukinesiu piena, kai reikes islekt arba vazinesiu namo pamaitint. Dabar, kai jau turiu kudiki, pradedu abejoti, ar viskas bus taip paprasta, ar neprades nuo to mazeti pieno (nes reciau zis kruti), ar vaikas nepripras prie nutraukto pieno buteliuke ir nebeims papo, ar apskritai psichologiskai galesiu ji palikt kitam (na bet cia jau kita tema). Pasidalinkit patirtimi, kaip suderinot ir ar isvis imanoma suderinti siuos dalykus? Beje, turiu paminet, kad mano darbas tai ne nuo 8 iki 5, neapsikrauciau projektais ir nedirbciau kasdien, taigi su vaiku galeciau but pakankamai daug laiko. Ir dar- ar keturiu menesiu kudikis valgo reciau ir reguliariau nei dvieju? Pas mane tokia pati situacija kaip pas tave, parasyk kaip sekasi  Planuoju pirkti avent pientrauki ir nusitraukinet darbe, bet ar nepripras prie butelkos?
Žadu grįžti į darbą, kai vaikui bus metai, bet galvoju, ar geriau nutraukti maitinimą, ar ne. Nežinau, kaip būtų lengviau man pačiai - juk kai maitini pati, tik užtenka paduot papą ir viskas, o su buteliukais nemoku net elgtis. Iš kitos pusės, jei nemaitinčiau, galėtų vyras arba auklė man daugiau padėti ir pamaitinti vaiką  . Ir kiek kartų valgo metų vaikas - ar įmanoma maitinti tik vakarais?
Visai nebūtina nutraukti maitinimą ir prasidėti su buteliais. Mano mažius nuo 8 mėnėsių pradėjo valgyti tik vakarais, naktimis ir ryte, ir iki šiol laikosi tokio grafiko. Tai ir pieno kiekis taip susireguliavo, kad nuo ryto iki vakaro jis tiesiog nebesigamina, o kai ateina laikas migdyti vakare, pakišu papą ir viskas tvarkoj, nes buteliuko jis kaip neėmė, taip ir neima. Žodžiu, viskas suderinama. Linkiu sėkmės
svetima
2005 05 10, 15:46
Na 1 metų vaiką visai pakanka maitint tik ryte ir vakare, o dieną duot kietą maistą.. Išėjau į darbą, kai dukrai buvo 6 mėn.-kaip tik jau buvo pradėjus valgyt kietą maistą, tai pradžioj vienas maitinimas buvo pakeistas kietu maistu, ir man jau susidarydavo apie 5 valandos laiko darbui, vėliau gana greitai įsivedė dar viena košė ir tada jau nebebuvo problemų išeit ir ilgiau..Pieno kiekis natūraliai susireguliavo.. Kai nutraukiau žindymą, buvo 1,5 metų ir likęs tik vienas-vakarinis maitinimas.. Tiesa, nei karto nesu nusitraukinėjus pieno-įsivaizduoju, kad tai labai vargina..tiesiog nuo 5 mėnesių maitinimus pradėjau keist košėm, tyrelėm ir viskas puikiai susireguliavo
Jurgusez
2005 07 21, 15:53
Sveikos, Gal kas zino, ar yra kokios nors lengavtos darbe kai zindai kudiki. Girdejau, kad darbo diena sumazinama 1 val?? Jurga
64 straipsnis http://skelbimas.lt/darbas/istatymai/saugos_istatymas.htmTik abejoju ar privačiose įmonėse šio įstatymo paisoma
Kad nereikėtų daug skaityti  : "Krūtimi maitinančiai moteriai, be bendros pertraukos pailsėti ir pavalgyti, ne rečiau kaip kas 3 valandas suteikiamos ne trumpesnės kaip pusės valandos pertraukos kūdikiui maitinti. Moters pageidavimu pertraukas kūdikiui maitinti galima sujungti ar pridėti prie pertraukos pailsėti ir pavalgyti arba perkelti į darbo dienos pabaigą, atitinkamai sutrumpinant darbo dieną. Pertraukos kūdikiui maitinti apmokamos pagal darbuotojos vidutinį darbo užmokestį".
Jurgusez
2005 07 22, 13:57
Na didelis dėkui už jūsų info. Bet kaip supratau, tai taikoma kūdikį maitinant iki vienerių metukų. Deja, manajam 14 mėnesių, tai ir toliau sėdėsiu visa pieninga:))
QUOTE(Jurgusez @ 2005 07 22, 11:57) Na didelis dėkui už jūsų info. Bet kaip supratau, tai taikoma kūdikį maitinant iki vienerių metukų. Deja, manajam 14 mėnesių, tai ir toliau sėdėsiu visa pieninga:)) Nematau istatyme jokio apribojimo del maitinamo vaiko amziaus  . Taigi pagal istaymo 'raide' turetu priklausyti ir vyresnio mamytei, jei maitina krutimi.
*Bambolina*
2005 08 05, 13:10
Tai galioja kudikiams (nuo 0 iki 12 menesiu), o taviskis vaikas jau (14 menesiu) Jau nebeiseis
QUOTE(Pukala @ 2005 07 22, 11:07) 64 straipsnis http://skelbimas.lt/darbas/istatymai/saugos_istatymas.htmTik abejoju ar privačiose įmonėse šio įstatymo paisoma  jis nebegalioja
DK 278 str. 8 d. "Krūtimi maitinančiai moteriai, be bendros pertraukos pailsėti ir pavalgyti, ne rečiau kaip kas trys valandos suteikiamos ne trumpesnės kaip pusės valandos pertraukos kūdikiui maitinti. Moters pageidavimu pertraukas kūdikiui maitinti galima sujungti ar pridėti prie pertraukos pailsėti ir pavalgyti arba perkelti į darbo dienos pabaigą atitinkamai sutrumpinant darbo dieną. Pertraukos kūdikiui maitinti apmokamos pagal darbuotojos vidutinį darbo užmokestį".
Sveikos, merginos,
Mano tokia pat situacija, kaip ir aprasytos temos pradzioje. Dabar dukrytei 3.5, po menesio teks grizti i darba. Daug nerimo ir klausimu. Zinda dabar kas 2 - 2.5 val. stengiuosi tuo tarpus ilginti. Zadu vaziuoti i darba 2k., namie nebuciau po 3 val. Planuoju ismaitinti pati, be nusitraukinejimu ir buteliuku. Kaip manot, ar imanoma??
GERDA, MAZGE gal galit parasyt kaip jums sekesi, nors jau tas seniai buvo...
BALTIC*GIRL, prasau patarti kaip ivesti ta rutina, logiska ar ne kad 4 men. kudikis isbutu 3-4 val. nevalges ir kaip ta pasiekti???
SNEGA, iki kiek laiko tokiu budu ismaitinai pati?
Ir, SVETIMA, kai pakeiciamas vienas maitinimas kietu maistu, tai vaikutis gauna kazkiek kosytes... bet ka atsigeria ir kaip?
Aisku, bijau, kad neims buteliuko. Nes del nugriauzto vieno spenelio, visa antra men. teko maitinti ir is kruties, ir is buteliuko. Tai buvo daug problemu - buteliuko nenorejo!!! Dabar bijau net pabandyti...
Ir, merginos, ar galima ramiai ir kokybiskai dirbti kai zindomas kudikis namie???
Is anksto dekoju visoms uz patarimus ir pasiulymus!!!
QUOTE(svetima @ 2005 05 10, 15:46) Na 1 metų vaiką visai pakanka maitint tik ryte ir vakare, o dieną duot kietą maistą.. Išėjau į darbą, kai dukrai buvo 6 mėn.-kaip tik jau buvo pradėjus valgyt kietą maistą, tai pradžioj vienas maitinimas buvo pakeistas kietu maistu, ir man jau susidarydavo apie 5 valandos laiko darbui, vėliau gana greitai įsivedė dar viena košė ir tada jau nebebuvo problemų išeit ir ilgiau..Pieno kiekis natūraliai susireguliavo.. Kai nutraukiau žindymą, buvo 1,5 metų ir likęs tik vienas-vakarinis maitinimas.. Tiesa, nei karto nesu nusitraukinėjus pieno-įsivaizduoju, kad tai labai vargina..tiesiog nuo 5 mėnesių maitinimus pradėjau keist košėm, tyrelėm ir viskas puikiai susireguliavo  kaip as dziaugiuosi, kad yra tokiu puslapiu, kaip supermama.... As net neisivaizdavau, kad taip imanoma. As turejau pradeti dirbti nuo tada, kai dukrytei sukako 1 men. Vazinedavau namo kas 4 val., bet kas 2 val dar tekdavo nusitraukti piena, nes krutys tapdavo nepakenciamai pilnos, lasedavo... Lyg siol laikomes to paties grafiko.. tik namo vazineju reciau nes dabar dar studijos prisidejo, bet... kas dvi valandos univero tulike nusitraukineju piena... Ziauri situacija... Na, jus pacios isivaizduojate...
Lali,
O tai kaip namie kudikis valgydavo, is buteliuko? Jei taip, tai ar nebuvo problemu su kruties imimu?
na as i darba issejau kai sunaiteliui buvo 3 men,. kol kas dirbu tik tris dienas, taip , kad ypatingu problemu nera, is pradziu nusitraukinedavau, o dabar matyt krutys tiesiog prisitaike, nes jau nebepersipildo. isvada - dirbti ir maitinti mp tikrai imanoma, ypac jei nereikia dirbti siaubunisku valandu
QUOTE(shiva1 @ 2005 09 10, 16:01) na as i darba issejau kai sunaiteliui buvo 3 men,. kol kas dirbu tik tris dienas, taip , kad ypatingu problemu nera, is pradziu nusitraukinedavau, o dabar matyt krutys tiesiog prisitaike, nes jau nebepersipildo. isvada - dirbti ir maitinti mp tikrai imanoma, ypac jei nereikia dirbti siaubunisku valandu  O po kiek laiko nebuni namuose ir kaip vaikas tada pavalgo? Mane labiausiai neramina kad vaikas uzsireks kai manes nebus... Nedarau problemos is to, kad duoti misinuka (jei nepavyks nusitraukti), nors aisku geriau neprireiktu, bet kaip ji duoti jei neims buteliuko..? Aciu
Išėjau dirbti nuo rugsėjo pradžios, kai mano mažei suėjo 6 mėn. Labai baiminausi, kaip bus su maitinimu, nes mažoji nepripažino buteliuko ir labai nenoriai valgė košes - suvalgydavo max 50 g  . Pirmos dienos tikrai buvo sunkios tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tačiau šiandieninė situacija visai nebloga (t.y. per 10 dienų). Ryte apie 6.30 valgo MP, 9.30 valgo daržovienę. Jei suvalgo nepakankamai, tai būna paskusta obuolio arba pasiūlyta keli šaukšteliai sausainio sumaišyto su šiltu vandenuku. Taip ir ištempia iki pietų pertraukos. Po 12 val. parvažiuoju iš darbo ir vėl duodu MP. O po pietų iki darbo galo scenarijus kartojasi, tik duodama vaisinė tyrelė arba šiek tiek avižinės ar grikių košės. Būna ir taip, kad po pietų mažiukė nevalgo nieko ir kantriai laukia grįžtančios manęs  . Net nustebau, kad ji išbūna nevalgius beveik 5 val., nes prieš išeinant į darbą MP valgydavo kas 2-3 val. Kas labiausiai nuliūdino, tai faktas, kad pienelio tikrai sumažėjo ir savaitgaliais negaliu dažniau juo palepinti  .
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 10, 14:53) Lali, O tai kaip namie kudikis valgydavo, is buteliuko? Jei taip, tai ar nebuvo problemu su kruties imimu? Ne, nebuvo.. Man tik pagimdzius, buvo labai dideliu problemu su krutimis - vaikas jas labai nugrauze ir pati negalejau maitinti koki menesi. Maitinau is buteliuko, bet kai apsigydziau vaikas neatsisake imti ir kruties  Ir dabar valgo ir is buteliuko, ir is kruties. Tiesa, kai mato ar girdi mane - buteliuko neima... Rekia ir prasosi kruties Na, kadangi pas mane nuo pat mazes gimimo buvo labai daug pieno, tai as ta, kurio ji neistraukdavo, nesuvalgydavo - uzsaldydavau. Labai patogu. Jei reikia maziuke su tete ar su aukle palikti, ji vistiek valgo MP.  Tiesa, tos pieno atsargos jau mazeja... Bet dar koki menesi trauksim... O ir is darbo ar paskaitu atsivezu nusitraukta piena ir ji uzsaldau.
zingara
2005 09 11, 10:18
As isejau i darba, kai suneliui buvo 2 menesiai. Is pradziu labai pergyvenau , kaip reiks daryti su maitinimu, bet po to viskas issiprende. Iki 5 menesiu mes neragavom jokio kito maisto, tik mano piena, kuri 2 menesius teko nusitraukinet, saldyt ir palikt auklei. Bet kadangi iseidavau tik 4-5 valandom, tai pamaitindavu krutimi pries iseidama, tada vienam maitinimui palikdavau pieno, kad paduotu aukle, o po to maitindavau grizus. Dabar 2 maitinimai pakeisti kosemis, tai pieno nebenusitraukineju, nes jau ir nebutu ka nutraukt  o kai zinda vis daugiau istraukia. Auklei palieku kosyte ir arbatele ir 5 valandas isbuna kuo puikiausiai. Kai piena nusitraukinejau ir maitindavo is buteliuko, buvo siokiu tokiu problemu su kruties imimu, bet as atkakliai ja siuliau ir buteliukas buvo pamirstas
Na aš pirmąją dukrą palikau su aule savaitės  Tiesa, eidavau ne į darbą, bet į studijas- paskaitos būdavo nuo 8 iki 13-14 val. Ryte nusitraukdavau. grįžus iš vienos krūties maitindavau, i kitos- vėl nusitraukdavau. Pieno būdavo daug visada, pramaitinau iki metų. Tos, kurios baiminatės, kad nebenorės imti krūties- tai svarbu atkreipti dėmesį į čiulptuką: jei jūsų krūtis nėra labai minkšta ir mažylis turi "pavargti" , kad ištrauktų, labai svarbu tinkamai parinkti čiulptuką- taip, kad skylutės nebūtų per daug didelės ir jam nebūtų lengviau nei iš krūties žįsti. Aš tai stengdavausi nt mažesnius nei pagal amžių čiulptukus turėti pienui. Na o vyreniems nei 6 mėn mažyliams, manau galima laisvai pieno nebenutraukinėt- jei tik pačios krūtinė to nereikalauja ir darbe neišbūni daugiau kaip 7 valandas- prisitaiko organizmas ir pieno nemažėja. Tuo labai gerai įsitikinau ir dabar, kai jau grįžau į darbą , o vis tebemaitinu savo mažąją  Tačiau man pačiai tai kažkaip kirba abejonės, ar beverta taip stengtis dėl vaiko, kuriam jau virš metų
Aciu visoms, kad pasidalinot savo patirtim, kazkaip ramiau pasidare, kad viskas imanoma, nes labai jau su baime laukiu tos darbo pradzios. Dabar bandau pratempinet laika iki tarp maitinimu iki 3 val, kartais gaunasi, kartais ne... Nesamone sitaip, bet gal paskui bus lengviau...
QUOTE(Mona @ 2005 09 10, 19:46) Išėjau dirbti nuo rugsėjo pradžios, kai mano mažei suėjo 6 mėn. Labai baiminausi, kaip bus su maitinimu, nes mažoji nepripažino buteliuko ir labai nenoriai valgė košes - suvalgydavo max 50 g  . Pirmos dienos tikrai buvo sunkios tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tačiau šiandieninė situacija visai nebloga (t.y. per 10 dienų). Ryte apie 6.30 valgo MP, 9.30 valgo daržovienę. Jei suvalgo nepakankamai, tai būna paskusta obuolio arba pasiūlyta keli šaukšteliai sausainio sumaišyto su šiltu vandenuku. Taip ir ištempia iki pietų pertraukos. Po 12 val. parvažiuoju iš darbo ir vėl duodu MP. O po pietų iki darbo galo scenarijus kartojasi, tik duodama vaisinė tyrelė arba šiek tiek avižinės ar grikių košės. Būna ir taip, kad po pietų mažiukė nevalgo nieko ir kantriai laukia grįžtančios manęs  . Net nustebau, kad ji išbūna nevalgius beveik 5 val., nes prieš išeinant į darbą MP valgydavo kas 2-3 val. Kas labiausiai nuliūdino, tai faktas, kad pienelio tikrai sumažėjo ir savaitgaliais negaliu dažniau juo palepinti  . MONA, norejau taves paklausti kada pradejai duoti koses, jei 6 men. jau dvi valge? Ir ka duodavo aukle maziukui atsigerti (ir is ko) po kosiu? Aciu labai.
QUOTE(Egle100 @ 2005 09 14, 14:26) MONA, norejau taves paklausti kada pradejai duoti koses, jei 6 men. jau dvi valge? Ir ka duodavo aukle maziukui atsigerti (ir is ko) po kosiu? Aciu labai. Kadangi žinojau, kad nuo 6 mėn. išeisiu į darbą, tai prie košės pratinau nuo 5 mėn. Pusę mėnesio daviau daržovienę, o kitą pusę pradėjau duoti ir avižinę košę, nes mano mažiukės kieti viduriai, tai tikėjausi, kad avižinė košė juos palaisvins  . Tiesa, visą tą mėnesį tiek daržovienės, tiek avižinės košės mažė suvalgydavo max 50 g - labai jau ji buvo nusistačius prieš košes  . Būdavo dienų, kai išvis suvalgydavo tik kokius du-tris šaukštelius ir viskas - pradėdavo pykti ir spjaudavo košę toli toli  . Atseit, duok motin pieno  . Labai baiminausi, ką reikės daryti, kai pradėsiu dirbti, bet kita vertus žinojau, kad blogiausiu atveju darbdavys leis grįžti namo ir pamaitinti mažiukę  . Viskas pasikeitė, kai košę pradėjo duoti auklė. Matyt, ji nekvepėdavo pienu ir dukrytė valgydavo kuo puikiausiai  . O atsigerti auklė duoda iš to paties šaukštelio, su kuriuo maitina košę, nes buteliuko mes nepripažįstam  . Gerti duoda paprasto virinto vandenuko arba sulčių.
Aciu, MONA, tavo patarimai man tikrai pades, nes mano situacija labai panasi...
Mamushiukas
2007 03 23, 03:08
I darba grizau po gimdymo praejus 2 savaitem maziausiai  Taciau mano grafikiukas laisvas, tai grizdavau pas savo mazuleli visada pamaitinti, beja gyvenu 5 min kelio nuo darbo
Mamushiukas
2007 03 23, 03:10
man buvo  bet pas mane ar taip ar taip laisvas grafikiukas darbe, taigi jau kaip ir lengvata
kristegri
2007 06 14, 08:47
sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo...
Palauk, o kodėl būtinai reikia pripratinti prie mišinuko? Kiek laiko tavęs nebūs? Tokį vaiką galima jau iš dalies primaitinti košytemis kol tavęs nebūs, o grįžus pamaitinsi pati. Tai jeigu dirbsi paprasta darbo diena - nuo 8 iki 5, taip ir būs - iš vienos kruties galėsi pamaitinti, o iš kitos nutrauksi pakankamai pieno vienam maitinimui. Jeigu reikės daugiau pieno - taip pat yra įmanoma iš ryto pav. nutraukti. O girdyti nebūtinai iš buteliuko - mano vaikas nuo 6 men puikiai gėrė iš puodelio. Mišinuko reikia jeigu tu išvažiuoji į komandiruotę ir tavęs išvys nebūs mieste.
kristegri
2007 06 14, 13:35
QUOTE(Natuke @ 2007 06 14, 13:39) Palauk, o kodėl būtinai reikia pripratinti prie mišinuko? Kiek laiko tavęs nebūs? Tokį vaiką galima jau iš dalies primaitinti košytemis kol tavęs nebūs, o grįžus pamaitinsi pati. Tai jeigu dirbsi paprasta darbo diena - nuo 8 iki 5, taip ir būs - iš vienos kruties galėsi pamaitinti, o iš kitos nutrauksi pakankamai pieno vienam maitinimui. Jeigu reikės daugiau pieno - taip pat yra įmanoma iš ryto pav. nutraukti. O girdyti nebūtinai iš buteliuko - mano vaikas nuo 6 men puikiai gėrė iš puodelio. Mišinuko reikia jeigu tu išvažiuoji į komandiruotę ir tavęs išvys nebūs mieste. tai butent,kad nebusiu savo mieste, aciu mama,kad ji dukryte augins, kol as susitvarkysiu su darbais, tai sudetingas varijantas. esme ta, kad nusitraukinet negaliu. gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel ir prasau jusu patarimu
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 14:35) tai butent,kad nebusiu savo mieste, aciu mama,kad ji dukryte augins, kol as susitvarkysiu su darbais, tai sudetingas varijantas. esme ta, kad nusitraukinet negaliu. gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel ir prasau jusu patarimu  iš puoduko duoda pieną net gi naujagimiams jeigu jie negali žysti, kad jie vielau galėtų paimti krutį. Info iš www.pradzia.net O ar ilgam išvykstot?
Limcamca
2007 06 14, 17:22
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 09:47) sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo...  Jei buteliuko neima, ir tik tame problema, tai nesuk galvos ir girdyk iš puodelio. Svarbu, kad patį mišinuką norėtų gerti... O jau iš ko, tai nesvarbu
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 14:35) gydytoja sukalbejo,kad negerai duoti is puoduko, nors mano jau dabar geria is puoduko, su tuo antgaliu su skylutem,jis tinka nuo tryju menesiu vaikam. atseit reik pratint prie buteliuko su zinduku, nors net soskes ji neima, apie buteliuka net nekalbu... tai va todel ir prasau jusu patarimu  neteisingą informaciją gydytoja suteikė. Kaip tik žymiai geriau, kad vaikas gertų iš puoduko, dar geriau iš normalaus, be snapelio. Nieko gero gėrimai iš buteliuko neduoda. Pradėk po truputį savo pienuko duoti iš puodelio, nusitraukinėjant pačiai pienas greičiau dings, jei jau taip atsitiko ir turi išvažiuoti. Paskui vaikiukas pripratęs Tavo pienuką gerti iš puodelio, gers mišinuką. O gal yra galimybė nukelti visą kebeknę kiek vėlesniam laikui? nebūtų tiek streso visiems
*GAILĖ*
2007 06 14, 22:26
na aš tai tavo vietoj bandyčiau nusipirkti gerą pientraukį (Avent  ), ir pabandyt pratęst maitinimą MP. maitintum krūtimi kai gali. kai nebūtum - mišinuku. nutrauktą pienuką galima užšaldyt ir taip pat girdyt kai reikia. juk yra savaitgaliai, kai galėsi maitint iš krūties, vakarai (nors ir ne visi), naktys. nepavyks, tai ką padarysi. bet pabandyt juk verta
nerimute
2007 06 15, 05:38
Man sis patarimas kaip is fantastikos srities atrodo. Gal savaite kita ir galima palaikyti laktacija nezindant o tik nusitraukinejant, bet jeigu kalba eina apie kelis menesius, tai hm hm...
Estrella...
2007 06 15, 06:23
QUOTE(kristegri @ 2007 06 14, 09:47) sveikos, gal patarsit kaip vaikuti pripratinti prie misinuko, liko tik pusantro menesio ir einu dirbti. vaikuciui bus beveik septyni menesei, niema buteliuko visai, gydytoja sako pripras. o ir as stresuoju iki negaliu ir mazylei ne kas. neisivaizduoju kaip greiciau ir ramiau ta padaryti. labai reik jusu patarimo...  Pakeisk kitą buteliuką,gal jai nepatinka tas iš kurio duodi  arba jai nepatinka žindukas  bandyk įvairius variantus,tikrai rasi tinkamą Sėkmės
*GAILĖ*
2007 06 15, 17:31
QUOTE(nerimute @ 2007 06 15, 06:38) Man sis patarimas kaip is fantastikos srities atrodo. Gal savaite kita ir galima palaikyti laktacija nezindant o tik nusitraukinejant, bet jeigu kalba eina apie kelis menesius, tai hm hm...  Mano draugė nusitraukinėdama maitino 8 mėnesius, Mylimuke iš SM jau 4 mėn maitina nusitraukinėdama, daugybė neišnešiotukų mamyčių visada maitina nusitraukinėdamos. jokios fantastikos tame nėra, reikia tik didelio noro
Sveikos, mamos, Mano mažuliui tuoj bus 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba pusvalandžio pertraukėles kas 3 val. (berods), arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau. Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš 5 moterų turiu vaikų, vienos tam arba jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų  Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė Nebloga padėtis, sakyčiau Mamos, ar kuri nors jau buvote tokioje situacijoje? Kaip sekėsi kovoti už savo teises? Ar buvote suprastos???
Sveikos, mamos, Mano mažuliui jau 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba ne trumpesnes kaip pusvalandžio trukmės pertraukėles kas 3 val., arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau. Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš visų moterų turiu vaikų, vienos tam jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų  Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė Nebloga padėtis, sakyčiau Mamos, ar kuri nors jau buvote tokioje situacijoje? Kaip sekėsi kovoti už savo teises? Ar buvote suprastos??? Pasidalinkite patirtimi
QUOTE(Svelnute @ 2007 08 27, 20:58) Sveikos, mamos, Mano mažuliui jau 1,3 metų, aš jį vis dar maitinu ir visai neturiu noro nutraukti to nuostabaus proceso Reikalas tas, kad nuo pirmadienio pradedu dirbti. Ir ketinu pasinaudoti LR Darbo kodekse numatyta lengvata žindančioms motinoms. Pagal įstatymus tokios mamytės turi teisę rinktis arba ne trumpesnes kaip pusvalandžio trukmės pertraukėles kas 3 val., arba nukelti tas visas pertraukas į darbo pabaigą. Tai reiškia, kad pasirinkusi pastarąjį variantą iš darbo galėčiau išeiti mažiausai valandą anksčiau. Bėda ta, kad net neįsivaizduoju, kaip kolektyvas reaguos į tai, kad tebemaitinu ir noriu savo teisių... Baisiausia, kad savo skyriuje vienintelė iš visų moterų turiu vaikų, vienos tam jau per senos, kitos niekada negalės jų turėti dėl sveikatos problemų  Tiesioginis mano šefas - vyras, o viso departamento direktorė - bevaikė netekėjusi keturiasdešimtmetė Nebloga padėtis, sakyčiau Mamos, ar kuri nors jau buvote tokioje situacijoje? Kaip sekėsi kovoti už savo teises? Ar buvote suprastos??? Pasidalinkite patirtimi  Geras! O as ir nezinojau apie tokias lengvatas... kaip turbut ir dauguma mamu
|
|