else tavo darbai nuostabus...
anilininiai dažai tie, kur tekstilė dažoma. Daromi skiediniai, ieškoma norimos spalvos ir dažoma. Žinoma oda turi būt neimpregnuota, nes nelips dažas.
Deginom studijoj pamenu su tokiu aparatėliu. ku medį svilina. Kažin ar else irgi tą daikčiuką naudoja else, dar turiu klausimą - Tu tik viršelius darai ar ir pačias knygas riši? Jei taip, tai namie giljotiną turi
o su tuo degintuvu kam?efektui isgauti rastams pa prasme ar uztvirtinimui kazkaip?o kur gauti tos neimpregnuotos odos ir kaip ja atskirti nuo impregnuotos?uch kiek klausimu
Papildyta: ir dar man labai idomu prie visu tu klausimu kaip padaryti ta reljefa kad oda butu iskili kaikuriose vietose
reljefas yra :
klijuoji ant pagrindo (pvz.:kartono) pagal piešinį kartono gabalėlius (kaip tortas kelių aukštų). Aptepi klijais ir odą ir tą "popierinį tortą", dedi odą ant torto ir piršteliais bei steka (panašus įrankis prie plastelino būna) stengiesi, kad oda kuo glotniau prisispaustų ir neliktų oro tarpų. impregnuota oda - su nenatūraliu paviršiumi (lakas, dažai, ar imregnatorius nuo drėgmės ir pan.) su degintuvu pieši ir tiek. QUOTE(brytva @ 2008 02 19, 00:37) reljefas yra : klijuoji ant pagrindo (pvz.:kartono) pagal piešinį kartono gabalėlius (kaip tortas kelių aukštų). Aptepi klijais ir odą ir tą "popierinį tortą", dedi odą ant torto ir piršteliais bei steka (panašus įrankis prie plastelino būna) stengiesi, kad oda kuo glotniau prisispaustų ir neliktų oro tarpų. impregnuota oda - su nenatūraliu paviršiumi (lakas, dažai, ar imregnatorius nuo drėgmės ir pan.) su degintuvu pieši ir tiek. ACIU LABAI UZ ATSAKYMUS
nu va
baldų fabrikuose, bet ten asortimentas skurdokas. Galima rasti "škurlynuose" kokių odinių daikčiukų ir juos ardyt... geriausi klijai lipalas, momentas. Tik jokiu būdu ne super. šiandiena man nemiga QUOTE(brytva @ 2008 02 19, 00:59) nu va baldų fabrikuose, bet ten asortimentas skurdokas. Galima rasti "škurlynuose" kokių odinių daikčiukų ir juos ardyt... geriausi klijai lipalas, momentas. Tik jokiu būdu ne super. šiandiena man nemiga hmmm shkurlynuose...o ten jei daiktas pasiutas tai yra ir neimpregnuotos odos pasiutu daiktu?galvojau kad visas impregnuoja gal....?
neįsikalk į galvą to imregnavimo
Šiaip be problemų dažosi zomša(aišku, šviesesnė). Paskui išmoksi įvairių dažymo batikos (čia kaip mūsų tautiniai trikotačiniai olimpiniai marškinėliai spalvotai padaryti...) technika. Ant odos galima ir dar kitaip dažyt...manau, apie dažymus else labiau nusymanytų, nes praktikos daug turi. Gali reljefus daryt ir vienos spalvos, kol įgusi. Svarbu, kad oda būtų plona (ne kaip vyriškos striukės)
aga brytva aciu labai uz patarimus
sėkmės
Na va, viską Brytva atsake.
truputį papildysiu. Ant odos piešiama su degintuvu piešinys tam, kad anilininiai dažai neišbėgtų, kitaip sakant tarpusavy spalvos nesusimaišytų. Mano laikais nebuvo jokių įdomių dažų tai ir vargom su anilininiais. dabar manau būtų galima daug geresnių pritaikyti. pvz. tekstilinius anilininius dažus, kurie irgi yra skaidrūs. Tik turi vieną gerą savybę jie išdžiuvę nebenusiplauną, ko nepasakysi apie aniliną. Tai tuos anilininius reikia fiksuoti su purškiamu laku, nes kitaip visas grožis nusivalo Dėl tos neimpregnuotos odos, ji skirta būna batų vidui iškloti. Čia jei norėsit pirkti kokiam fabrike, galit pasiklausti, bet manau, kad geriau mėginkite ant kokios nors minkštos odelės, kaip britva sakė, ir padarę reljefą galite drąsiai piešti bet kokiu akrilu.
o akrilas, nenutrupa? Gėda prisipažint, bet su akrilu nesu turėjus nieko bendra...o tie tekstiliniai, kur jau iš karto paruoštuose indeliuose ir skirti šilkui, ar kaip ten?
ačiū
Ne kokybiškas akrilas tikrai nenutrupa, jo neįmanoma nulupti
Smagu bendrauti su tais kas apie oda ismano
Papildyta: Else o tavo darbeliai tikrai
Ziuriu else tu irgi pametinukus augini as ir tik nesu langelyje irasiusi.Man naujoves taip pat idomu reiketu pabandyti ta piesima ant odos.
![]() Papildyta: pagaliau idejo
aga - dabar jau matosi, tiesa, nuotraukyte ne kokios kokybes, todel sunkoka iziureti...
kaip suprantu - tai sage, tik neiziuriu, kas viduryje?lyg medis, lyg gintaras, o gal nei tas, nei tas Papildyta: Nuotraukos koybe gera, tik kad is arti fotografuota ir su blykste todel blogiau matosi
merginos, ieškau pramoninės mašinos odai siūti, gal žinot kokios firmos geriausios???
Kišeninis dėklas dokumentams (teisems, Litams, vizitinems...) Natūrali oda.
tiesa, labai nesiuvo masina, nes per stora. todel teko apsiuti, o siule jau gavosi ne kokia.. QUOTE(mikser @ 2007 11 02, 13:46) Sveikos dar kartelį. Gal žinote kur Vilniuje galima būtų įsigyti odos? Buvau impeksodoje,bet ji uždaryta. Panašu,kad artimiausiu laiku tikrai neveiks,nes patalpos apleistos... "arenalis", adresas: buves Vilniaus dailes kombinatas, (Kauno g, 36nr.) kabinetas 217. www.arenalis.com
Gal kuri padetumet... Noriu vel pradeti uzsiimti su oda... Kaip rieciate gelytems oda? Kur butu galima Kaune isigyti odos skylamusi ir kokios kainos bera?
Taup taip ir mane kamuoja sis klausimas ,nae gyvenu nedideliam miesteli,siaip manau kad reikia kreiptis i tuos kas siuva is odos.
Kaune,netoli "Laisves",prie "lututes"redakcijos yra siuvimo atelje,ten prekiauja odos atraizom,bet dabar kainos pasakyti negaliu,o skylamusi i kt irankius galima uzsakyti is select katologo,komplektas kainuoja 29 lt (www.select.lt)
QUOTE(rarika @ 2008 03 09, 14:42) o skylamusi i kt irankius galima uzsakyti is select katologo,komplektas kainuoja 29 lt (www.select.lt) nepatariu - pati uzsisakiau, taciau tos replikes tikrai vienkartines, stipriau paspaudus sulinksta. be to - tu kniedikiu ir knopkeliu ideta ziauriai mazai, o pirkti kolkas knopkiu neradau tokiu.... skylamusio pati nenaudojau, ji perpirko drauge, tai jinai lyg ir nesiskunde dar, todel man jis buvo nereikalingas. t ai tokie komentarai.sao skylamusi pirkau gariunuose - tai jis man gerai tarnauja. QUOTE(bambucia @ 2008 03 10, 00:37) nepatariu - pati uzsisakiau, taciau tos replikes tikrai vienkartines, stipriau paspaudus sulinksta. be to - tu kniedikiu ir knopkeliu ideta ziauriai mazai, o pirkti kolkas knopkiu neradau tokiu.... skylamusio pati nenaudojau, ji perpirko drauge, tai jinai lyg ir nesiskunde dar, todel man jis buvo nereikalingas. t ai tokie komentarai.sao skylamusi pirkau gariunuose - tai jis man gerai tarnauja. Is selecto neuzsakinejau,bet zadejau,jei taip sakai tai pagalvosiu. Pati skylamusi pirkau is turgaus,zmones visokiom smulkmenom prekiavo nuo vyniu iki spirito kiekio indikatoriaus QUOTE(pinciuke @ 2008 02 29, 18:25) Kišeninis dėklas dokumentams (teisems, Litams, vizitinems...) Natūrali oda. tiesa, labai nesiuvo masina, nes per stora. todel teko apsiuti, o siule jau gavosi ne kokia.. nuostabiai atrodo Papildyta: QUOTE(krita @ 2008 02 11, 18:33) aš tikrai turiu prigaminus nemažai darbeliu,nors geru įrankių neturiu,bet kaip moku ,taip darau, nes neesu profesionalė. ![]() ![]() labas gerai atrodo ir dovana nebloga iseitu
O cia mano drabuzelis sampano butelaiciui
grazumelis
Rarika ,niu jau labai mielai aprengei tą šampaną
... Aš savo mažąjai štai kokią gražuolę padariau
QUOTE(Dzerse @ 2008 03 14, 11:56) O kaip padarei tas fainas gelytes? Labai graziai atrodo
Aciu
Sveikos
QUOTE(Pagalve @ 2008 03 19, 18:29) Sveikos jau kazkur rašiau (ta firma man uz reklama diiidele nuolaida turetu duoti Beje, egzotiskos odos ten yra, bet ne gabaliukais, o gabalais kainu nezinau, daugiau arenalis.com paziurek.
Kainos 100-130lt. uz kvadratini metra
QUOTE(rarika @ 2008 03 21, 23:12) kvadratiniais metrais naturali oda neskaiciuojama, kur tu matei 10 metru karve ar gyvate
aciu labai merginos
QUOTE(Pagalve @ 2008 03 22, 01:18) aciu labai merginos manoi drauge, gyvenanti JAV, siuvo dirza is aligatoriaus odos. jai taip pat teko laime siuti is gyvates odos, lusies kailio. ji pati kuria savo modelius ir pasiuvusi parduoda. ziauriai grazu. QUOTE(Pagalve @ 2008 03 22, 00:18) aciu labai merginos Nu kartais pasitaiko visai nedideliu gabalu, o ir likučius visada galima kūrybingai panaudoti vėliau kitur ir pačiai įdomu pasidarė.
Su Sv. Velykom !
QUOTE(trr @ 2008 03 21, 23:57) kvadratiniais metrais naturali oda neskaiciuojama, kur tu matei 10 metru karve ar gyvate Butent ten ir pasake QUOTE(rarika @ 2008 03 23, 13:13)
kaip teisingai kazkas pabrėžė dažyti galima tik neimpregnuota nelakuota oda (ir pageidautina nedažyta, t.y. šviesios spalvos), o tai patikrinti galima pašlapinus oda(pvz paseilinus), jei iš kart patamsėja toje vietoje, drėgmė geriasi į odą, vadinasi ir dažysis. ir dažai turi būti skysti, kaip akvarelė, ar kiaušinių dažai, o ne kaip guašas ar aliejiniai, tada nieks netrupa ir odos tekstūra matosi.
klijai kiek pamenu paprastai tinka pva, tie balti, tačiau reljefams geriausia naudoti miltu klijus, nes jie ilgai džiūsta, tad gali ilgai ta oda ten ant to kartono reljefo formuoti, maigyti, tempti, raukti ar pan. o jau moment'as lanksčioms detalėms geriausia, pvz diržams. šiaip šio amato kelis metus mokytis mažiausiai, o čia keliais sakiniai kaži ar ko išmokysi taline yra amatų gildijų gatvelė, ten yra ir odinukų skyrelis, sename viduramžių name įkurta studijėlė, kur gali ne tik nusipirkti įvairių dirbinių, bet ir čia pat pamatyti kaip tai daroma, pakalbėti su meistrais, užsakyti darbus ir pan. Papildyta: kad veltis į šią nuostabią, bet retą specilybę ar amatą, reik praeit nemažai kliūčių, bet jei labai kam knieti, gal pravers literatūra (jau kažkur rašiau, bet pakartosiu Albinas Kavaliauskas, Odos technologija ŠU 2003 Kiulv, Kirme, Reimo, Summatavet, Meninių odos dirbinių technologija vilnius, leidybos centras, 1993 aišku, teks i biblioteka eiti
Taip, dabar buvęs Stepžukis tik prisiliečia prie odos, nebėra normalios specialybės. Aš tai dar mokiausi 3 metus vien tik meninės odos, kai ten buvo, tai man kaip ir pasisekė
Mes mokėmės tris metus, ir tada dėstytojai tokie stagnatoriai buvo, kad jokių naujovių nepripažino, mokė mus tik tos senosios odos paslapčių ir jokių naujų vėjų nebuvo galima įnešti. Mes bandėm jungti oda su stiklu, su kitom medžiagom, tai buvome nesuprastos. Ėch, girdėjau, dabar studentai daugiau laisvės turi. |