Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar kasdien reikia vaikui mėsos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2
RASKYS
Iki šiol vaikui pietums kasdien ruošdavau patiekalus iš mėsos. Gal kas žinot, ar beveik pustrečių metų vaikui jos reikia kasdien. g.gif
Laimuška
Na nemanau, kad kasdien tai būtina, bet kuo dažniau tuo geriau. Kuo puikiausiai vietoj mėsos tinka žuvis. Mes labai dažnai dešreles valgome, bet aš neskaitau, kad valgėme kažką mėsiško biggrin.gif Gaila, kad maniškė pradėjo nenoriai mėsytę valgyti verysad.gif
RASKYS
QUOTE(Laimuška @ 2006 05 10, 16:22)
Na nemanau, kad kasdien tai būtina, bet kuo dažniau tuo geriau. Kuo puikiausiai vietoj mėsos tinka žuvis. Mes labai dažnai dešreles valgome, bet aš neskaitau, kad valgėme kažką mėsiško biggrin.gif Gaila, kad maniškė pradėjo nenoriai mėsytę valgyti verysad.gif
*

taip, žuvį valgom ax.gif
Laimuška
Na tai tądien jau mėsos nereikia, aš taip galvoju. Bet pvz maniškei jei tik truputi kraujukas pasilpsta, gydytoja iškart klausia ar dažnai mėsytę valgome. Tai reiškia, kad jos reikia. Manau 2-3 kartus per savaitę suvalgyti kažką mėsiško pilnai pakanka. 4u.gif
Nireglina
Aš saviškiui (2m. 2mėn.) mėsos kasdien neduodu. Blogiausia, kad jis nutarė tapti vegetaru lotuliukas.gif ir mėsos nebevalgo. Visaip apgaudinėjam, kad įsiūlytumėm.
Laimuška
Vat mus irgi tas pats. Seniau taip gerai mėsą kirsdavo, dabar neįsiūlysi. Gal maniškė irgi jau kokios 1-os stadijos vegetarė? biggrin.gif Tikiuos, kad čia laikinas nenoras
Coca - cola
tikrai nereikia kas diena mesos mirksiukas.gif o jei dar vaikas nenori, bet mielai valgo varske darzoves koses tai ir nekisk, tiesiog jo organizmas zino ko jam reikia.
grazina37
kiek girdejau vaikuciams mesa yra energijos saltinis ,bet jei jis nevalgo tai gal ir nereikia kankintis ateis laikas ir pats paprasys ,na mums tai mesa butina kasdiena turi buti vistienos ar virtos ar keptos kitaip negalim thumbup.gif
Sherbet
Maniškiui 2 m 10 mėn. Jis kiekvieną dieną reikalauja mėsos. Jei ką nors kitą duodi, šaukia "o kur mano mėsa". Skirtingi šaltiniai skirtingai rašo keik kartų reikia vaikui per savaitę duoti mėsos. Manau jei nori, tai tegu ir valgo. Pvz. mano vaikas nuo 1,5 m. visiškai atsisakė kruopų košių. Karts nuo karto vis pabandau, paragauja ir sako "neskanu".
RASKYS
ačiū visoms už pasisakymus. Suprantu, jei vaikas nenori mėsos, tai per prievartą kasdien tikrai nereikia jos kišt. Bet maniškis ją noriai valgo, tai ir abejoju, gal kasdien negerai g.gif
iCute
Kiek domejausi, tai vaukui butina 3-4 per savaite valgyti raudona mesa, o kitomis dienomis reiktu duoti zuvi, vistiena. Mano mazius nenoriai valgo mesa, bet as visokiausiais budais stengios jam "ikisht", bet zinoma ne prievarta, o pagaminti taip gundanciai, kad pats valgytu. Kartais jam buna labai skanu, o valgidamas net neitaria, kad patiekale yra mesos. As tokia teorija sau isvedziau, kad vaiko skoni galima islavinti, o kartais jie per daug maitinami jogurtukais, sureliais ir kt. del to ir atsisako valgyti kitus maziau ju manimu skanius patekalus.
SANTA
QUOTE(Kontautė @ 2006 05 11, 18:23)
ačiū visoms už pasisakymus. Suprantu, jei vaikas nenori mėsos, tai per prievartą kasdien tikrai nereikia jos kišt. Bet maniškis ją noriai valgo, tai ir abejoju, gal kasdien negerai g.gif
*

drinks_cheers.gif ,svarbu valgo ir nori reikia dziaugtis thumbup.gif ...vat blogai yra tada kaip vaikui apetito nera ir nieko negali ikist ax.gif.Siaip reikia valgyt ivairu maista ,bet jei vaikutis megsta mesyte ,lai valgo i sveikata biggrin.gif
TIKESIU
Bet jeigu vaikas nenori mesos valgyti ir niekaip negali jo priversti tai per kur ja sukisti g.gif Pvz,mano vaikai pirma paklausia kas yra valgyti,antra pasiziuri kaip atrodo o tada nusprendzia valgyti ar ne doh.gif doh.gif doh.gif ,bet kai nori tai jau patys praso mesos tada jau svente thumbup.gif Taigi mano mastymu nereikia per prievarta nieko kisti schmoll.gif
RNT
Kontaute, truputį nukrypsiu ax.gif , bet kaip tu tą mėsą paruoši, kad tavo vaikas ją net iki beveik 2,5 metų kapoja? blink.gif

(kiek žinau, tavo amžiaus berniukui mėsa nėra kiekvienos dienos meniu pagrindas. Kasdieninės maitinimo taisyklės dingsta, svarbu kad per tam tikrą laikotarpį naudingų medžiagų pasisavinimas organizme išliktų geras. Taigi, ponaičio meniu taps daug turiningesnis drinks_cheers.gif )
RASKYS
QUOTE(RNT @ 2006 05 13, 20:46)
Kontaute, truputį nukrypsiu  ax.gif , bet kaip tu tą mėsą paruoši, kad tavo vaikas ją net iki beveik 2,5 metų kapoja?  blink.gif

(kiek žinau, tavo amžiaus berniukui mėsa nėra kiekvienos dienos meniu pagrindas. Kasdieninės maitinimo taisyklės dingsta, svarbu kad per tam tikrą laikotarpį naudingų medžiagų pasisavinimas organizme išliktų geras. Taigi, ponaičio meniu taps daug turiningesnis  drinks_cheers.gif )
*

esu prasta šeimininkė, todėl vaiko neišlepinau gurmaniškais patiekalais. Mėsą ruošiu paprastai, verdu. Patiekiu su bulvėm, ryžiais ar makaronais. Labai mėgsta pomidorus, agurkus prie mėsos. Dar aišku balandėliai, kotletukai, kartais kaimiškos dešrelės, žuvį sekmadieniais jau ruošia vyras. Manau, kai nėr super didelio pasirinkimo, tada vaikas neišlempa g.gif Žodžiu, kai pabunda po pietų miego, visada jam aišku, kad valgom mėsą su daržovėm. Tai va mirksiukas.gif
dėl to ir kilo klausimas, gal tos mėsos tiek daug jam nereikia. Nes ir pati vis ruošiuosi mažiau jos vartot ax.gif
Krisliukas
Mes mesytę valgom kiekvieną dieną. Dažniausiai troškinu su daržovėm. Cukinija, baklažanas, žiedinis kopūstas, burokeliai, kopustas paprastas, kalafjorai, brokoliai, bulvės, morkos ir t.t. biggrin.gif
Zana4
saviskiui stengiuosi duoti kiekviena diena mesos, bet kol buvo mazas valgydavo noriai, o kai paaugo, nelabai, spjauna, tai bandau maisyti su bulvem ir panasiai. manau mesyte yra labai sveika thumbup.gif
Lady-G*
Na mes valgom dazniau vistiena, nes kitos mesytes nelabai valgo bet bandom bandom mirksiukas.gif ir butinai kasdien! nezinau kodel, bet man atrodo mazam vaikui reik butinai mesytes, va mum tai jau vienodai... thumbup.gif

Austre 123
O mes be mėsos negalim valgo nuo mažens noriai mėsa.jei mėsos nėra tai jau sunkiai valgo
žemuogienė
Maniske mesa valgo itin nenoriai sad.gif bet gydytoja liepe per prievarta ir nekist - matyt nemegsta ir tiek smile.gif
Kipsiuke
manau dazniau valgyti duokit zuvies, o ne mesos, nors versiena ir vistiena kelis kart savaitej tikrai thumbup.gif
-simona-
reik reik mėsytės 4u.gif
ligiukss
Manau,kad vaikui mėsytės užtenka kas antrą dieną.
Kipsiuke
QUOTE(babania @ 2006 05 12, 20:58)
Bet jeigu vaikas nenori mesos valgyti ir niekaip negali jo priversti tai per kur ja sukisti g.gif Pvz,mano vaikai pirma paklausia kas yra valgyti,antra pasiziuri kaip atrodo o tada nusprendzia valgyti ar ne doh.gif  doh.gif  doh.gif ,bet kai nori tai jau patys praso mesos tada jau svente thumbup.gif Taigi mano mastymu nereikia per prievarta nieko kisti schmoll.gif
*

mano irgi panasiai reaguoja i maista, jei nekaip atrodo, net neparagaus blink.gif
eegle
QUOTE(-simona- @ 2007 02 17, 23:08)
reik reik mėsytės  4u.gif
*

drinks_cheers.gif , reikia vaikam mėsytės, ypač jautienos, žvėrienos, kur daug geležies ir kitokių vertingų medžiagų.
JuliaVa
karta per diena butinai 4u.gif
vyšniux
Manau,kad taip,reikia
violal
Augantiems vaikučiams mėsytės kasdien reikia būtinai thumbup.gif . Nepritariu vegetarams g.gif
princesa
Sūneliui tuoj bus trys metukai, bet aš dar visada duodu kartą į dieną mėsytės ir būtina ji mirksiukas.gif
blackie
o manasis i mane panaseja... i mesa skersai ziuri apskritai, o isiulyt tai nebent koki karta kita i metus sasyska blink.gif kitais kartais gelbsti kotletas...krabu lazdeles...sriuba su kukuliukais .... man mesa yra slyksti, nejauciu malonumo ja valgydama, niekam taip nera is giminiu, as kazkokia doh.gif nu bet nevalgau mesos jau nuo keleriu metu vaikystes ir net nesiruosiu i ta puse ziuret schmoll.gif nebent jau ten sudyta lasisa ar jos ikrai rolleyes.gif blush2.gif islepus sakysit ax.gif nu kad lyg ir niex nelepino, bet jau kam kam maistui esu siaubingai isranki ir nieko negaliu padaryt blush2.gif geriau is bado numirsiu, bet neskaniai nevalgysiu. ai dar carpacio uzkandos paragavau tai ta skanu, o kotletai, kepsniai, saslykai, kuldunai su mesa-mano kosmaras, siauba keliantys patiekalai lotuliukas.gif
Austre 123
Būna viena diena pertrauka nes jiems atsibosta ir pas mane nevalgo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Luana
stengiuosi kiekvieną dieną duot ką nors iš mėsos, bet kartais būna ir pertrauka blush2.gif
kiri111
Vaikuciui mesyte butina, taip, kad kasdien jos reikia duoti. smile.gif Galima keisti, viena diena versiena, kita jautiena, dar kita paukstiena ir t.t....., taip pat reikia nepamirsti ir zuvies, nes zuvyje daug fosforo, omega ir amino rugsciu. mirksiukas.gif
Gegas
maniske 3 menesius kirto, nieko kito nepripazino,tik kalakutien biggrin.gif
o dabar kiaules kotletukai, geriausia ciuciut ant lengvos ugneles pakepti (bet ne iki rudumo,tik iki baltumo biggrin.gif ) ir morkos lotuliukas.gif
daugiau niekogaletu nevalgyt lotuliukas.gif
mamiux
QUOTE(Luana @ 2007 07 24, 00:03)
stengiuosi kiekvieną dieną duot ką nors iš mėsos, bet kartais būna ir pertrauka blush2.gif
*

mes visiskai taip pat drinks_cheers.gif
*Caras*
Manau, kad mėsytė vaikiukam reikalinga. Aš duodu kasdien smile.gif
joviliukste
Mano dukryte mesos nevalgo visiskai, banziau visas, ir aviena, jautiena, kiaule. valgo tik vistos krutinele ir lasisos kartais.uztat vaisiu maziausiai 5 skirtingus per diena, darzoves, brokolius, spinatus, kukuruzus, net svogunus, o ypac pomidorus ir kt. be to valgo duona, koses 5 grudu, duoniukus ir pan. siaip nera valgi, tad mesisko isiulyt neimanoma schmoll.gif na bet kraujuko tyrimai visada labai geri.gyd.sake kad vaikai jaucia geriau ko jiem reikia, ir nepaaiskinamai bet turi gerus mitybos yprocius, kaip pvz.pirmiau valgyti darzoves, po to mesa, ir kad suaugusieji daznai tai sugadina, manydami kad geriau uz vaika zino, kas jam tinka ir ko jis nori mirksiukas.gif mes patys nustojome valgyti mesa, dukryte pakoregavo musu meniu, tad db ieskau vien receptu patiekalams ir vistienos krutineles, ir mb visai nepasigenda kiaulienos, nes jam savaitgaliais paruosiu jautienos troskiny. manau mesos tikrai nereikia kasdien schmoll.gif
bet taj gali but ir todel kad gyvename sltesneme klimate nei lietuvoj, todel mum nera toks butinas mesos poreikis. kai gristame i lietuva visada turiu problemu su virskinimu, turbut atprato skrandis nuo lietuvisko maisto...
Stellute
QUOTE(jovitav @ 2008 08 05, 23:32)
Manau, kad mėsytė vaikiukam reikalinga. Aš duodu kasdien  smile.gif
*

as irgi tokios pat nuomones, tik viena karta i savaite mesa keiciu zuvimi
villu
QUOTE(Coca - cola @ 2006 05 10, 22:18)
tikrai nereikia kas diena mesos  mirksiukas.gif  o jei dar vaikas nenori,  bet mielai valgo varske darzoves koses tai ir nekisk, tiesiog jo organizmas zino ko jam reikia.
*

Jei duociau tik ko reikalauja vaikiskas organizmas, butu vieni saldumynai lotuliukas.gif
lelka
manau taip rolleyes.gif
*Madmozela*
Kasdien duodu smile.gif
sytes
ir as duodu mesytes kasdien. buna, kad nevalgo, tai keiciu zuvimi, krabu lazdelem, buna ir desrele kokia duodu. bet butinai stengiuosi mesos kasdien gamint.
tvini
As taip pat kasdiena mesyte duodu,keicia ja i vistiena, i versiena ar zuvi...bet mesa ar zuvis visada pietums buna paruosta(retais atvejais pakeiciu i pirktine mesos tyrele vaikams)kai nebuna galimybes padaryti,jei tarkim kur vaziuojam....
Belluci
na ir mes taip pat stengiames kasdiena valgyti mesyte,viena karta i savaite duodu lasisos,kuria labai megsta ir ko gero galetu kasdien valgyti,o visumoj tai verdu jautiena su darzovemis,idedu virto kiausino kartais,nes siap jo net neisiulysi smile.gif
laumele
kai mano mazoji nevalgo mesos , pagalvoju kad as irgi ne kasdien jos uzsimanau .jau geriau kokios varskes , darzoviu ar makaronu negu desreliu , kur 48%mesos o visa kita....
gajane
Vieną dieną savaitėje, valgom žuvį, o daugiau iš mėsos gaminu ką nors...
^Braškytė^
taip mesyte reikalinga smile.gif
Elenchik
manau mesyte reik valgyt kasdien
vaida L
Manau kasdien tikrai nereiktų, juk ir suaugusiems jos pataria mažiau valgyti. Reiktų pripratinti prie žuvies. Nors maniškė, tai ištisai reikalauja mėsos doh.gif , tai gaunas, kad kasdien nors po šiek tiek duodu. Kaip tik ir ieškau temos supermamose apie sveiką mitybą mirksiukas.gif
Meletė
tikrai ne kasdien. Uztenka 3- 4 kartu per savaite. Pati ilga laika galvojau kad mesa reikia butinai kiekviena diena duoti, kol visiskai mesytes atsisake. O tada tai buvo problemu, kol supratau ko jai reikia, kad atsibodo. Dabar skonio permusimui duodu ir zuvi, ir darzoviu troskinius biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.