Iki šiol vaikui pietums kasdien ruošdavau patiekalus iš mėsos. Gal kas žinot, ar beveik pustrečių metų vaikui jos reikia kasdien.
Na nemanau, kad kasdien tai būtina, bet kuo dažniau tuo geriau. Kuo puikiausiai vietoj mėsos tinka žuvis. Mes labai dažnai dešreles valgome, bet aš neskaitau, kad valgėme kažką mėsiško
Na tai tądien jau mėsos nereikia, aš taip galvoju. Bet pvz maniškei jei tik truputi kraujukas pasilpsta, gydytoja iškart klausia ar dažnai mėsytę valgome. Tai reiškia, kad jos reikia. Manau 2-3 kartus per savaitę suvalgyti kažką mėsiško pilnai pakanka.
Aš saviškiui (2m. 2mėn.) mėsos kasdien neduodu. Blogiausia, kad jis nutarė tapti vegetaru
Vat mus irgi tas pats. Seniau taip gerai mėsą kirsdavo, dabar neįsiūlysi. Gal maniškė irgi jau kokios 1-os stadijos vegetarė?
tikrai nereikia kas diena mesos
kiek girdejau vaikuciams mesa yra energijos saltinis ,bet jei jis nevalgo tai gal ir nereikia kankintis ateis laikas ir pats paprasys ,na mums tai mesa butina kasdiena turi buti vistienos ar virtos ar keptos kitaip negalim
Maniškiui 2 m 10 mėn. Jis kiekvieną dieną reikalauja mėsos. Jei ką nors kitą duodi, šaukia "o kur mano mėsa". Skirtingi šaltiniai skirtingai rašo keik kartų reikia vaikui per savaitę duoti mėsos. Manau jei nori, tai tegu ir valgo. Pvz. mano vaikas nuo 1,5 m. visiškai atsisakė kruopų košių. Karts nuo karto vis pabandau, paragauja ir sako "neskanu".
ačiū visoms už pasisakymus. Suprantu, jei vaikas nenori mėsos, tai per prievartą kasdien tikrai nereikia jos kišt. Bet maniškis ją noriai valgo, tai ir abejoju, gal kasdien negerai
Kiek domejausi, tai vaukui butina 3-4 per savaite valgyti raudona mesa, o kitomis dienomis reiktu duoti zuvi, vistiena. Mano mazius nenoriai valgo mesa, bet as visokiausiais budais stengios jam "ikisht", bet zinoma ne prievarta, o pagaminti taip gundanciai, kad pats valgytu. Kartais jam buna labai skanu, o valgidamas net neitaria, kad patiekale yra mesos. As tokia teorija sau isvedziau, kad vaiko skoni galima islavinti, o kartais jie per daug maitinami jogurtukais, sureliais ir kt. del to ir atsisako valgyti kitus maziau ju manimu skanius patekalus.
QUOTE(Kontautė @ 2006 05 11, 18:23) ačiū visoms už pasisakymus. Suprantu, jei vaikas nenori mėsos, tai per prievartą kasdien tikrai nereikia jos kišt. Bet maniškis ją noriai valgo, tai ir abejoju, gal kasdien negerai
Bet jeigu vaikas nenori mesos valgyti ir niekaip negali jo priversti tai per kur ja sukisti
Kontaute, truputį nukrypsiu
(kiek žinau, tavo amžiaus berniukui mėsa nėra kiekvienos dienos meniu pagrindas. Kasdieninės maitinimo taisyklės dingsta, svarbu kad per tam tikrą laikotarpį naudingų medžiagų pasisavinimas organizme išliktų geras. Taigi, ponaičio meniu taps daug turiningesnis QUOTE(RNT @ 2006 05 13, 20:46) Kontaute, truputį nukrypsiu (kiek žinau, tavo amžiaus berniukui mėsa nėra kiekvienos dienos meniu pagrindas. Kasdieninės maitinimo taisyklės dingsta, svarbu kad per tam tikrą laikotarpį naudingų medžiagų pasisavinimas organizme išliktų geras. Taigi, ponaičio meniu taps daug turiningesnis esu prasta šeimininkė, todėl vaiko neišlepinau gurmaniškais patiekalais. Mėsą ruošiu paprastai, verdu. Patiekiu su bulvėm, ryžiais ar makaronais. Labai mėgsta pomidorus, agurkus prie mėsos. Dar aišku balandėliai, kotletukai, kartais kaimiškos dešrelės, žuvį sekmadieniais jau ruošia vyras. Manau, kai nėr super didelio pasirinkimo, tada vaikas neišlempa dėl to ir kilo klausimas, gal tos mėsos tiek daug jam nereikia. Nes ir pati vis ruošiuosi mažiau jos vartot
Mes mesytę valgom kiekvieną dieną. Dažniausiai troškinu su daržovėm. Cukinija, baklažanas, žiedinis kopūstas, burokeliai, kopustas paprastas, kalafjorai, brokoliai, bulvės, morkos ir t.t.
saviskiui stengiuosi duoti kiekviena diena mesos, bet kol buvo mazas valgydavo noriai, o kai paaugo, nelabai, spjauna, tai bandau maisyti su bulvem ir panasiai. manau mesyte yra labai sveika
Na mes valgom dazniau vistiena, nes kitos mesytes nelabai valgo bet bandom bandom
O mes be mėsos negalim valgo nuo mažens noriai mėsa.jei mėsos nėra tai jau sunkiai valgo
Maniske mesa valgo itin nenoriai
manau dazniau valgyti duokit zuvies, o ne mesos, nors versiena ir vistiena kelis kart savaitej tikrai
reik reik mėsytės
Manau,kad vaikui mėsytės užtenka kas antrą dieną.
QUOTE(babania @ 2006 05 12, 20:58) Bet jeigu vaikas nenori mesos valgyti ir niekaip negali jo priversti tai per kur ja sukisti mano irgi panasiai reaguoja i maista, jei nekaip atrodo, net neparagaus
karta per diena butinai
Manau,kad taip,reikia
Augantiems vaikučiams mėsytės kasdien reikia būtinai
Sūneliui tuoj bus trys metukai, bet aš dar visada duodu kartą į dieną mėsytės ir būtina ji
o manasis i mane panaseja... i mesa skersai ziuri apskritai, o isiulyt tai nebent koki karta kita i metus sasyska
Būna viena diena pertrauka nes jiems atsibosta ir pas mane nevalgo
stengiuosi kiekvieną dieną duot ką nors iš mėsos, bet kartais būna ir pertrauka
Vaikuciui mesyte butina, taip, kad kasdien jos reikia duoti.
maniske 3 menesius kirto, nieko kito nepripazino,tik kalakutien
o dabar kiaules kotletukai, geriausia ciuciut ant lengvos ugneles pakepti (bet ne iki rudumo,tik iki baltumo daugiau niekogaletu nevalgyt
Manau, kad mėsytė vaikiukam reikalinga. Aš duodu kasdien
Mano dukryte mesos nevalgo visiskai, banziau visas, ir aviena, jautiena, kiaule. valgo tik vistos krutinele ir lasisos kartais.uztat vaisiu maziausiai 5 skirtingus per diena, darzoves, brokolius, spinatus, kukuruzus, net svogunus, o ypac pomidorus ir kt. be to valgo duona, koses 5 grudu, duoniukus ir pan. siaip nera valgi, tad mesisko isiulyt neimanoma
bet taj gali but ir todel kad gyvename sltesneme klimate nei lietuvoj, todel mum nera toks butinas mesos poreikis. kai gristame i lietuva visada turiu problemu su virskinimu, turbut atprato skrandis nuo lietuvisko maisto...
manau taip
Kasdien duodu
ir as duodu mesytes kasdien. buna, kad nevalgo, tai keiciu zuvimi, krabu lazdelem, buna ir desrele kokia duodu. bet butinai stengiuosi mesos kasdien gamint.
As taip pat kasdiena mesyte duodu,keicia ja i vistiena, i versiena ar zuvi...bet mesa ar zuvis visada pietums buna paruosta(retais atvejais pakeiciu i pirktine mesos tyrele vaikams)kai nebuna galimybes padaryti,jei tarkim kur vaziuojam....
na ir mes taip pat stengiames kasdiena valgyti mesyte,viena karta i savaite duodu lasisos,kuria labai megsta ir ko gero galetu kasdien valgyti,o visumoj tai verdu jautiena su darzovemis,idedu virto kiausino kartais,nes siap jo net neisiulysi
kai mano mazoji nevalgo mesos , pagalvoju kad as irgi ne kasdien jos uzsimanau .jau geriau kokios varskes , darzoviu ar makaronu negu desreliu , kur 48%mesos o visa kita....
Vieną dieną savaitėje, valgom žuvį, o daugiau iš mėsos gaminu ką nors...
taip mesyte reikalinga
manau mesyte reik valgyt kasdien
Manau kasdien tikrai nereiktų, juk ir suaugusiems jos pataria mažiau valgyti. Reiktų pripratinti prie žuvies. Nors maniškė, tai ištisai reikalauja mėsos
tikrai ne kasdien. Uztenka 3- 4 kartu per savaite. Pati ilga laika galvojau kad mesa reikia butinai kiekviena diena duoti, kol visiskai mesytes atsisake. O tada tai buvo problemu, kol supratau ko jai reikia, kad atsibodo. Dabar skonio permusimui duodu ir zuvi, ir darzoviu troskinius
|