Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinimas mokyklose
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
Elizabeht
Sveiki,
Mano dukra eina i 5 klase, nuo pat pirmos klases valge mokykloje pietus. Aisku, jai paciai ne visada patikdavo maistas, nors turejo galimybe pati pasirinkti meniu (gyvenam Vokietijoje). Dabar pakeitem gyvema vieta (taip pat Vokietijoje) ir naujoje gimnazijoje nera "pietu". Gali nusipirkti ko nors uzkasti, bet nera "silto" maisto.
Tai as nesu patenkinta schmoll.gif Buvo gerai, kai mokykloje pavalgydavo, kiek suvalgydavo tiek, bet gaudavo silto maisto.
O kaip Jusu vaikai? g.gif
Corudel
praeitoje mokykloje valgiau nemokama maitinima, bet buvau labai patenkinta...skanu buvo. O dabar taipat turiu talonus del nemokamo, tai per pustrecio men. valgiau viena karta biggrin.gif 4u.gif
Soni
Maniškis labiau linkęs kokį sumuštinį nusinešti, bet aš reikalauju, kad mokykloj šilto maisto valgytų, bet nelabai jis susižavėjęs mokykliniu maistu
saulėsmama
O mūsų mokykloje kažkokie marazmai-jei neužsakai pietų ir vaikas eina pirkt ką nori tai gauna arba maltinuką,arba pupelių troškinį,nors puoduose ir visokio gero pilna.Priešpiečius užsakinėjom-prie priešpiečių priklausė vaisuis,tai gaudavo pusę obuolio ar banano.Niekur negirdėjau,kad tokios 'porcijos vaisių būtų buvę ir šiaip maistas nekoks.Skundėsi ir tėvai-1 mėnesį lyg ir pagerėjo maisto kokybė,kitą-pagerėjimas baigėsi.Na liko dar metai ten vargti,kai baigs 4 kl.perkelsime į kitą mokyklą. thumbup.gif
Pangasija
na, Vokietijoj manau kitaip su tuo maistu. bet Lietuvoj blink.gif kazkas tai baisaus.
ne taip seniai pati mokykla baigiau. valgykloje valgydavau tik ledus bei sokoladukus (t.y. kas pagaminta ne mokykloje). nes valgyklinis maistas buvo i bruda panasus. verysad.gif o jau pateikimas -- kaip kiaulem jovalas.
kebabas is kiosko daug padoresnis maistas atrodo.
Elizabeht
Prisiminaiau ir as laikus , kai mokinausi mokykloje verysad.gif
Baisu, kaip siandien atsimenu:jei buvo viena diena zuvis, tai kita diena butinai zuvies kotletai(matyt viska sumaldavo kas likdavo). O kokios sriubos ?
Net nupurto, kai prisimenu, bet nieko...valgiau 12 metu!
*ramunė*
Mano vaikai mokykloje valgo nebent bandelę su sultimis verysad.gif nes visa kita labai jau "atmestinai" doh.gif atrodo
Amica
Mano sunaus mokykloje valgykla nuo pernai rudens privatizuota, taciau sunus sako, kad prie senojo kolektyvo maistas buvo lyg ir skanesnis bei ivairesnis, bent jam taip atrodo smile.gif . Dabar sunus dazniausiai nusigriebia tik bandele su gerimu, nes kitaip nebespeja i pamoka - pirmiausia aptarnaujami mokytojai, o kadangi vaiku daug, tad kol sulauki savo eiles, tai jau ir i pamoka reikia begti. Turetu buti ilgesne didzioji pertrauka, kad visi vaikai spetu pavalgyti silto maisto. Nors as nelabai ir pergyvenu del sunaus maitinimosi mokykloje - pusrycius jis visada pavalgo namie, o is mokyklos grizta apie 14val, tad is karto grizes gauna pietus. Todel mokykloje uztenka ir bandeles su gerimu smile.gif .
monyte
Na,cia tai vaikai mokyklo isbuna iki 17.00.tai jei pietu nevalgo reik 12.00.pasiimt,o 15.00.vel nuvest.Tai su tokiu rezimu apie darba net negalvok.Ka jis ten pasilikes ir kiek valgo nezinau.Sako,kd anadien alyvuoge paragavo tai jau thumbup.gif ,o sep tai yzius tai tikrai skaniai ispanai ruosia,o juros gerybiu as ir pati nevalgyciau.NU,faktas tas,kad svoris vaikui nekrenta,o ir sirgti neserga,nes Lietuvoj tai ligoniukas buvo.
mamule ingule
pradinei klasei uzsakydavau priespecius buvo pinigu ismetimas i bala dabar valgo namuose essen.gif
vaižgantė
Mano abu sūnūs pietauja mokyklos valgykloje. Aš taip pat kasdien ten valgau. Viskas gerai. Maistas skanus.
venddetta
na musu mokyklos valgykla irgi privatizuota...ir ten valdzia keitesi vienu metu kaip kojines...ir kolektyvas toks idomus. viena kai deda tai graziai ir daug ideda, o kita tai sumeta taip kaip jovala koki ir tiek deda, kad lekstes dugnas sviecia....o ir skonis tai.... schmoll.gif bet ka darysi, kai valgyt nori, tai tinka....regis as dar gyva...o valgiau nuo 7-8 iki 12 klases...siaip tai gerai, kad yra ta valgykla, nes su tais sokoladais ir bandelem galima skrandi nerealiai susidrozti mirksiukas.gif
Hermion@
Mano vaikas valgo mokykloj priešpiečius ir yra labai patenkintas, sako, kad skanu. Iš pradžių duodavau pinigų, kad nusipirktų bandelę ir arbatos, bet jis labai greitai pareiškė, kad nori valgyti "normalų maistą" lotuliukas.gif Bet jo klasėje yra vaikų, kurie pastoviai palieka nesuvalgytas porcijas. Per tėvų susirinkimą vienas tėvelis sukėlė triukšmą, kad maistas neskanus, jo vaikas nevalgo g.gif
Manau, kad jeigu vaikas šiaip turi gerą apetitą, tai jam tinka tas mokyklinis maistas. O jeigu jam ir namie sunku ką nors įsiūlyti, tai mokykloj tuo labiau nevalgys.
fieber
pradineje mokykloje pas mus budavo siuabulingai slykstus maistas. ir ziauriai mazai. deshrele ir grikiu koses bishky. arbata. argi cia maistas? kai perejau i vidurine ishkart pakeiciau nuomone. maistas skanus ir maistingas, porcijos gana nemazos...tik , va , kartais blynais su dzemu smirda chlorkemis, arbatoje yra plauku o bulviu koseje skruzdeliu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet kazkaip iskrapshtom ir valgom toliau, apetitas nenusimusha. tiesa, ka kazkas imete i mizlinishka arbatos katila 10 ct, o pardaveja ne neisheme ir ipyle arbatos....tada jau pasiskundem "vershuj", ir valgykla...negavo jokios bausmes.
khm, nukrypau nuo maisto. tai va, kijevo kotletai, cepelinai, kepta lashisha, blynai su dzemu, esklopa, visokie mistiniu pavadinimu vishtienos kotletai ir bulvytes fri...skanu. netgi barsciai yra...bet ir kainos atitinkamos - 4.20, 4.50 uz porcija..bet verta. o jei pigiau tai kotletas, bulviu koses, salotu burokeliniu, salotu kopustiniu , arbatos... ir uz 2lt smile.gif visaj gerai.
uz talonelius irgi gerai gana maitina: sriuba kokianors, kotletas arba deshreles arba sklindziai, arba cepelinas vienas, arba dar konors...ir arbata... normlu smile.gif nezinau, kaip kitose mokyklose, bet musu tai tiesiog restorano meniu biggrin.gif biggrin.gif
oi oi , dar pamirshau pamineti salotas kokiu 5 rusiu, ir visu dievinamas buliviu fry porcijas smile.gif
o bufete , ten kur saldumynai, tai irgi mazo kiosko asortimentas - bandeles, ledai, sokolada...netgi arba plastmasiniuose indukuose yra! smile.gif
siaudukes
mūs mokslėj maitina skaniai.Duodu 2lt.bandeliai,o jie brudukai paverčia kramtoškėm ir limonadu doh.gif
allegro
Pati valgau mokyklos valgykloje ir vaikai taip pat valgys. Maitina skaniai, kaina prieinama, o kai anksti išleki iš namų tik puodelį arbatos išgėrus, tai po kelių pamokų jau tikrai valgyti norisi.
ritka68
Manasis mokykloje valgo,nes gamina skaniai.Karbonadas 4 lt. kainuoja .Man ramiau ,nes ne visada spėju pietus pagaminti.
seamaid
Na pas mane mokykloj tai kainos mažesnės, pietūs tai tik 2-3 lt. na kartais būna brangiau, kai būna kažkas tooookio (pvz.: šašlykai, vienąkart per metus) biggrin.gif
Tačiau aptarnavimu negali pasigirti unsure.gif Mokytojai turi savo atskirą eilę, tad žinoma gardžiausi kąsneliai nukrenta jiems. Niekad nepamiršiu istorijos kai paprašiau šnicelio, o virėja man sako nebeturim šnicelių, o tuo pačiu laiku kasininkė šaukia "Janina, šnicelio mokytojai" ir toji tuoj pat nuneša. Taip pat jei gauni ko nors užvalgyti, į lėkštę sudeda taip kad kartais viskas atrodo kaip triaukštis (mėsa- bulvės-salotos biggrin.gif ).
O ir pavalgyt nespėjam (lieka 5 minutės visam valgymo procesui), nes pertrauka tik 20 min.
Tačiau pabaigai pati pagalvojau, o ko tu nori už tuos 3 litus? Juk tikrai negausi kaip kokiam restorane mirksiukas.gif
Realija
Mano vaikai mokyklos valgykloj valgo essen.gif sako, kad labai skanu, dukrai ,,Kijevo,, kotletai 4.40lt. patinka, lietiniai su karamele,pica 1.00lt. ,sūnui karbonadai 3.50lt ,bandelės kurias mokyklos konditerės kepa ,žodžiu esu patenkinta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
seamaid
mmmm.... Lietiniai su karamele, pica... Tokių dalykų pas mus nėra. Užtat pas mus yra lietiniai su bananais ir kartą per metus būna šašlykų tongue.gif
edva
Mano vaikai valgo mokykloje.Abu patenkinti sako ,kad skanu. thumbup.gif
zabke
Mano dukra lanko pradine mokykla, pietus visada kainuoja 4 Lt., nesvarbu ka duoda, isperki visai savaitei ir nereikia eileje stoveti, stalai buna paruosti issipirkusiems is anksto
seamaid
QUOTE(zabke @ 2007 09 10, 16:41)
Mano dukra lanko pradine mokykla, pietus visada kainuoja 4 Lt., nesvarbu ka duoda, isperki visai savaitei ir nereikia eileje stoveti, stalai buna paruosti issipirkusiems is anksto
*

Pavydžiu kad viskas jau būna paruošta... Mes tai daugiau nei pusę pertraukos nors ir maži būdavom atstovėdavom eilėse... rolleyes.gif
artita
Pirmoj kalsėj buvau išpirkusi ir priešpiečius ir pietus, pinigai buvo išmesti kaip į balą, bet ne todėl, ka dneskanu, bet jie nelabai orientuojasi i pertraukos laiką, atrodo, kad niekda nespės, kažkuris pasakė, kad neskanu, kažkuris pakilo pirmiau ir visi iš paskos bėga.
Antroj kalsėj nevalgė irgi, retkarčiais kai tingėdavau pietus gaminti, duodavau pinigų tai valgydavo pietus ten, patikdavo varškės apkepas, pavasarį pastatė šalia mokyklos kioskelį doh.gif , kur picas gabaliukais pardavinėja, tai taip ir tirpo ten pinigėliai smile.gif , šiemet nėra to kiosko thumbup.gif , šiandien pirko bandelę su arbata, o šiaip pietus namie valgo.
Man asmeniškai valgyklinis maistas skanu, mes kartais iš darbo važiuojam į valgyklas pietaut. smile.gif
Realija
Daviau šiandien sūnui 5lt. kad nusipirktų karbonadą už 3.50lt., tai nusipirko dar picą už 1.00lt. ir bandelę už 0.50cnt., skanu jam mokykloj , tik nesuprantu mastau.gif kur jam tiek telpa, nes kūdas kaip sliekas blink.gif
artita
QUOTE(Realija @ 2007 09 11, 17:14)
Daviau šiandien sūnui 5lt. kad nusipirktų karbonadą už 3.50lt., tai nusipirko dar picą už 1.00lt. ir bandelę už 0.50cnt., skanu jam mokykloj , tik nesuprantu mastau.gif kur jam tiek telpa, nes kūdas kaip sliekas  blink.gif
*

o tu tikra kad ir suvalgo ką sako? g.gif aš savo pernai taip merginą pagavau meluojant, nu galvoju kai namie tai nevalgo nieko, o mokykloj pastoviai bandelė ir arbata arba kokia košė, o pasirodo traškučius pirkdavo smile.gif arba kokius čiulpinukus doh.gif
lulida
as maniskiui duodu 5lt ir jam mokykloje patinka valgyti, tai kijevo kotleta, tai karbonada, gal del to skanu kad mama nelabai skaniai gamina lotuliukas.gif ir ne visada suspeja blush2.gif . o valgo tai tiksliai nes jis pas mane nuo gimimo valgus labai biggrin.gif vis ziuri kur skaniau pavalgyti lotuliukas.gif
artita
QUOTE(lulida @ 2007 09 12, 22:39)
as maniskiui duodu 5lt ir jam mokykloje patinka valgyti, tai kijevo kotleta, tai karbonada, gal del to skanu kad mama nelabai skaniai gamina lotuliukas.gif  ir ne visada suspeja blush2.gif . o valgo tai tiksliai nes jis pas mane nuo gimimo valgus labai biggrin.gif  vis ziuri kur skaniau pavalgyti lotuliukas.gif
*

kaip pavydžiu mamytėms kurių vaikai valgūs mirksiukas.gif mano nuo gimimo būdavo problemos dėl valgio, dabar lyg jau ir nieko, bet kad pati paprašytų valgyt doh.gif , nu nebent šiaip kokio užkandžio smile.gif
AveM
Na maniskiai irgi valgo mokykloje uz talonus,dargi pliusas kad valgykloje dirba mano artima drauge,tai kaip ir priziuri,kad normaliai pavalgytu,maistas mokykloje tikrai kokybiskas,pas mus labai daznai vazineja"maisto vet",na ir vaikai nei karto nesiskunde ax.gif
vhillmute
maniske visai nevalgi,tai mokykloj 2.5lt.tie talonai,nesiskunde,dar bandele namo parsinesa nesuvalgyta..
Tetrahidro
Mano taip pat valgo mokykloje, kol kas nesiskundė, skanu. Kiek išeina, namie padarau.
Anka
Pasiskaičiau čia jųsų pasisakymus ir pagalvojau, kad pas mus brangoki pradinukų pietūs. Moku 5 lt. už tai dukra gauna kokios nors daržovių sriubos, antras įvairiai, nuo karbonado iki balandėlių ir kompotas. Gerai, kad pati turiu galimybę ryte sužinot meniu ir prieš duodama pinigus atsiklaus merginos , valgys ar ne.
Laisvė
Žinau, kad mūsų mokykloje maitina prastokai, o maniškė yra išranki. Tad priešpiečius įsideda, o pietus valgo namuose.
rednex
Mes isbandem kelis variantus - ir mokykloj pietus savaitei uzsisakydavom, ir isidedavo priespiecius, o pietus namuose valgydavo. Po to, kai issiaiskinom, kad pietus mokykloj ne visada suvalgo, ne visada skanu, priejom bendra sprendima - arbata uzsisakom, priespiecius isideda, o pietus valgo namuose grizusi smile.gif
bra$ke
as sunui mokykloje uzsakau pietus (4lt). iki siol viska valgo. sako,kad skanu.
bet vakar paprase,kad as dar uzsakyciau maisto kaip ir daugumai. o dauguma valgo priespiecius. bet kadangi grizes po pamoku namo jis buna vienas, as noreciau,kad jis nors mokykloje normaliai pavalgytu. o juk per viena pertrauka ir priespieciu ir pietu jam bus per daug. tai nezinau kaip cia padaryti g.gif
priespieciu manau jam butu mazoka, nes jis megsta pavalgyti.

na, bet reiks kazkaip isspresti ta daugumos problema smile.gif doh.gif
artita
QUOTE(bra$ke @ 2007 09 19, 16:31)
as sunui mokykloje uzsakau pietus (4lt). iki siol viska valgo. sako,kad skanu.
bet vakar paprase,kad as dar uzsakyciau maisto kaip ir daugumai. o dauguma valgo priespiecius. bet kadangi grizes po pamoku namo jis buna vienas, as noreciau,kad jis nors mokykloje normaliai pavalgytu. o juk per viena pertrauka ir priespieciu ir pietu jam bus per daug. tai nezinau kaip cia padaryti  g.gif 
priespieciu manau jam butu mazoka, nes jis megsta pavalgyti.

na, bet reiks kazkaip isspresti ta daugumos problema  smile.gif  doh.gif
*

o kodėl per vieną pertrauką? g.gif pas mano dukrą mokykloj būna priešpiečiai po dviejų pamokų, o pietūs po keturių
3xmama
prastas maistas mokyklose schmoll.gif
klausiu: kas pietu buvo, sako: sriuba ta pati kur visuomet buna ir kurios mes niekada nevalgom biggrin.gif
Mercredi
QUOTE(3xmama @ 2007 12 17, 20:33)
prastas maistas mokyklose schmoll.gif
klausiu: kas pietu buvo, sako: sriuba ta pati kur visuomet buna ir kurios mes niekada nevalgom biggrin.gif
*

Iš tiesų, maistas tragiškas, o kai matai kad mokytojos pradinukams dar liepią visą tą daiktą suvalgyti, tai šiurpas nukrečia blush2.gif Žinau, vaikai turi pavalgyt, bet gal geriau įdėkit sumuštinių, ar tegul vaikas maistą pasigamina ra pasišildo namie. Patikėkit, kai vaikas sakys, kad maistas mokykloje tikrai neskanus, nepagalvokite, kad tai jo išsigalvojimai, ar vaikis išrankus. Nes iš tiesų daugelyje (nevisose) mokyklų padėtis šitoje vietoje tragiška. Nors esu girdėjus apie mokyklas, kuriose valgyti tikrai labai skanu. smile.gif Tiesiog priklauso nuo virėjos. 4u.gif
Gegytė
Na nežinau, kaip kitur, bet pas mus viskas gerai. Yra ir Jūratės kepsnys, ir Kijevo kotletai... ir sriubų kelių rušių... bandelių visokių, gėrimų irgi. netikiu, kad taip visur viskas blogai yra mirksiukas.gif doh.gif schmoll.gif
Mercredi
QUOTE(Gegytė @ 2007 12 17, 21:28)
Na nežinau, kaip kitur, bet pas mus viskas gerai. Yra ir Jūratės kepsnys, ir Kijevo kotletai... ir sriubų kelių rušių... bandelių visokių, gėrimų irgi. netikiu, kad taip visur viskas blogai yra  mirksiukas.gif  doh.gif  schmoll.gif
*

Na, nesakau kad visur, bet DAUGELYJE mokyklų prasta situacija. O tau tiesiog pasisekė biggrin.gif Tiesa, matyt, jei skanu, tai brangu. g.gif Kiek kainuoja, tarkim, kijevo kotletas? ax.gif
Gegytė
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 17, 22:42)
Na, nesakau kad visur, bet DAUGELYJE mokyklų prasta situacija. O tau tiesiog pasisekė  biggrin.gif Tiesa, matyt, jei skanu, tai brangu.  g.gif Kiek kainuoja, tarkim, kijevo kotletas?  ax.gif
*

apie 3lt. tikrai nemanau, kad labai brangu smile.gif
Jurlin
QUOTE(Anka @ 2007 09 16, 22:06)
Pasiskaičiau čia jųsų pasisakymus ir pagalvojau, kad pas mus brangoki pradinukų pietūs. Moku 5 lt. už tai dukra gauna kokios nors daržovių sriubos, antras įvairiai, nuo karbonado iki balandėlių ir kompotas. Gerai, kad pati turiu galimybę ryte sužinot meniu ir prieš duodama pinigus atsiklaus merginos , valgys ar ne.
*

pas mus irgi brangus pietus, nera jokiu kijevu ar kpicu po lita. karbonadas kainuoja 5.50+ sriuba + atsigerti, tai pietu kaina,. kaip normalioje kavineje doh.gif
Siaip tai valgo pietus, o grynais ka gauna, tai isleidzia saldumynams, nors dievagojasi, kad neperka, bet klases draugai isduoda lotuliukas.gif
Mercredi
QUOTE(Gegytė @ 2007 12 17, 21:52)
apie 3lt. tikrai nemanau, kad labai brangu smile.gif
*

blink.gif Pas mus kijevo kotletas 7 Lt, ir tai dažnai dar neiškepęs, žalias būna blink.gif
Pangasija
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 18, 07:15)
blink.gif  Pas mus kijevo kotletas 7 Lt, ir tai dažnai dar neiškepęs, žalias būna  blink.gif
*

už tokius pinigus gali vos ne į "Delano" nueit blink.gif
Mercredi
QUOTE(Dios @ 2007 12 18, 11:09)
už tokius pinigus gali vos ne į "Delano" nueit  blink.gif
*

Gali, bet toloka ax.gif Todėl daugelis valgo ten 4u.gif
crystal
O pas mus maistas visai neblogas. thumbup.gif Varškės apkepas wub.gif Sriuba nieko, žuvis, blyneliai. thumbup.gif Tik stengiuos nevalgyt mėsiško patiekalo, kažkada buvau pavalgius neiškępusios, fe doh.gif Sultys atskiestos žiauriai, bte ko norėt už 40ct biggrin.gif
insi
mano mokykloj valgomos būdavo tik bandelės, o ir tas pačias dažnai prisvilindavo. karštus patiekalus pirkdavo tik itin išbadėję, net naudojom anekdotą 'pirk savaitę kotletus - surink šuniuką'. aš pati maximoj prie mokyklos pirkdavau bandelę, o valgykloj - tik arbatos. ankstesnė mokykloj valgomos buvo tik picos. univero valgykla - man tikra atgaiva, nes čia viskas labai pigu ir super skanu rolleyes.gif
Mercredi
QUOTE(insi @ 2007 12 19, 18:37)
mano mokykloj valgomos būdavo tik bandelės, o ir tas pačias dažnai prisvilindavo. karštus patiekalus pirkdavo tik itin išbadėję, net naudojom anekdotą 'pirk savaitę kotletus - surink šuniuką'. aš pati maximoj prie mokyklos pirkdavau bandelę, o valgykloj - tik arbatos. ankstesnė mokykloj valgomos buvo tik picos. univero valgykla - man tikra atgaiva, nes čia viskas labai pigu ir super skanu rolleyes.gif
*

Mes vasarą irgi bėgiodavom, bet dabar ir duris rakina per pertraukas, ir žodžiu draudžia, ir net pastato žmogų kad saugotų duris blink.gif Vasarą pavyksta lengviau prasmukt, nes tada vistiek per pertraukas - į lauką, tai nubėgam iki maximos. Insi, kur tu mokeisi (ar mokaisi)? ax.gif
insi
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 19, 18:44)
Mes vasarą irgi bėgiodavom, bet dabar ir duris rakina per pertraukas, ir žodžiu draudžia, ir net pastato žmogų kad saugotų duris  blink.gif Vasarą pavyksta lengviau prasmukt, nes tada vistiek per pertraukas - į lauką, tai nubėgam iki maximos. Insi, kur tu mokeisi (ar mokaisi)?  ax.gif
*

karoliniškių gimnazijoj. prieš tai - minties gimnazijoj. niekad nerakino, o kai kurie ir per langus pirmo aukšto išlipdavo ax.gif
Mercredi
QUOTE(insi @ 2007 12 19, 19:13)
karoliniškių gimnazijoj. prieš tai - minties gimnazijoj. niekad nerakino, o kai kurie ir per langus pirmo aukšto išlipdavo ax.gif
*

Priminei langus doh.gif Mums šį rudenį langus prisuko (su grąžtu varžtus įsuko), nes mes pirmam aukšte, kad pro langus nešokinėtumėm ir nebėgtumėm. Tad dabar nebėra net kaip klasę išsivėdint. Nesąmonė kažkokia schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.