Na jau siais metais tai siaubas.Nuo pat rugsejo antrosios vaikus maitina desrelemis ir taip kasdien.Kitu patiekalu nera.Ir tos desreles tik su pomidoru padazu.
QUOTE(BALSAS @ 2009 09 10, 08:19) Na jau siais metais tai siaubas.Nuo pat rugsejo antrosios vaikus maitina desrelemis ir taip kasdien.Kitu patiekalu nera.Ir tos desreles tik su pomidoru padazu. Na tikrai siaubas Maniškis tai pasako ar kotletą valgęs ar blynų..na šiaip įvairus maistas...bet ,kad vien dešrelėm
na pagaliau , vakar sniceli vaikas valge.
Užsakėm pusryčius, nes dar neįsivažiuojam į ritmą, ryte atsikėlusi valgyti nenori. Būna po pirmos pamokos, valgo ir kol kas nesiskundžia
mano sūnus net į valgyklą neina, taip joje smirdi, o apie valgymą tai nei pagalvoti, tai jie su draugais eina į miesto parduotuvę.
Kažin kaip tose valgyklose mautina ? O įvairiausios komisijos praneša : viskas labai gerai
Manoji niekaip nevalgo
manoji irgi valgo mokykloje,bet sako labai mazos porcjos.bet kartais uzmirsta pavalgyti,nepratus dar.
Na, o maniškis jau antrokas.
Kas nori valgyti su visais valgykloje - tai mokytojai duoda 5 litus ir gauna sriubos, antro ir atsigerti - savo vaikui neduodu, nes ne visada jis mėgsta tai, ką ten duoda, o ir porcijų dydis... Įdedu į mokyklą pakelį sulčių (nes mokykloje stiklinė virš lito gerokai, o arbata - karšta, tai vaikas per pertrauką net nespėja paragauti, o ir apsipila, nes įpila iki viršaus.... Taip pat į sumuštinių dėžutę įdedu bandelę, sumuštinį ar dar ką nors prie sultyčių. Kadangi pusryčius pavalgom iki 7.30 (visada valgo), o jie valgo po 3 pamokų, tai dar 2 pamokas užkandęs pabūna ir namuose laukia pietūs. O penktadienis - vaiko diena, sulčių įdedu, o jis nusiperka picą mokykloje (na, jos man tai nepatinka, bet vaikas labai nori, tai leidžiu kartą savaitėje) - ji kainuoja apie 2 lt. Na, aš pati mokytoja toje mokykloje, bet valgyti beveik neinu į valgyklą - jau sočiau, skaniau ir pigiau kokioje picerijoje mažą picą suvalgyti (
Mūsų valgykloje maistas pasibaisėtinas
Pvz: bulvių košę su vandeniu atskiedžia-daugiau atrodo. Garnyras:- du agurko gabaliukai,vienas mikroskopinis gabaliukas pomidoro ir kopūstų raugintų kurių vaikai nevalgo. Aš jau geriau iki parduotuvės nulekiu per pertrauką ir nusiperku salotų...
Maniskiai jau vyresni,dukra lanko zirmunu gimnazija,sunus-sv.kristoforo pagr.mokykla...dukra labai patenkinta maistu,na,o vaikas...
Norejau paklausti,ar negerai darau,kad pirmokui nebeuzsakiau spalio men .pietu..? Matote,pietus buna 11.30 (triskart per savaite tuo laiku baigiasi paskutines pamokos) ir tik dukart-12.30. Taip padariau del to pietu laiko ir todel,kad maniskis labai jau daznai desreles pietums ten valgo. Grizusio is mokyklos jo laukia rimti normalus pietus,kuriuos jis pats mikrobangeje ir pasisildo. Be to ir pusrycius socius namie pavalgo.
Laukiu nuomoniu ir patarimo. QUOTE(egesichora @ 2009 09 27, 13:13) Norejau paklausti,ar negerai darau,kad pirmokui nebeuzsakiau spalio men .pietu..? Matote,pietus buna 11.30 (triskart per savaite tuo laiku baigiasi paskutines pamokos) ir tik dukart-12.30. Taip padariau del to pietu laiko ir todel,kad maniskis labai jau daznai desreles pietums ten valgo. Grizusio is mokyklos jo laukia rimti normalus pietus,kuriuos jis pats mikrobangeje ir pasisildo. Be to ir pusrycius socius namie pavalgo. Laukiu nuomoniu ir patarimo. Manau, kad gerai. Aš saviškiui įdedu į mokyklą sumuštinį ar dar ką nors (juos veda valgyti 10.30), sulčių pakelį ir vaikas patenkintas. Ryte pavalgo pusryčius, o apie 13 val. jau būna namie. Čia ir valgo pietus.
Mano dukra pirmokė. Pamokos baigiasi 11.40, mokykloje valgo tik priešpiečius, pietauja namuose.
pas mus mokykloj būna po kelis patiekalus, tai yra iš ko rinktis. Pvz. virti varškėčiai, naminis kotletas, žemaičių blynai, sriuba. Arba varškės apkepas, vištienos maltinis, guliašas. Ir pan. Kadangi pati valgau, tai tikrai galiu pasakyt, kad skanu ir pigu. Bet pas mus valgykla nepriklauso kokiam UAB, o mokyklai, t.ty. savivaldybei.
Pietauja mokykloje ir labai palyginus geri pietūs, pati ragavau. Vienam vaikui kainuoja 4 lt. kompleksas: sriuba, karštas, kompotas. Sriubas renkasi iš kelių variantų, karštus taip pat. Per visą savaitę meniu kasdien skirtingas. Namuose tik pusryčiai ir vakarienė
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 09 27, 18:25) Pietauja mokykloje ir labai palyginus geri pietūs, pati ragavau. Vienam vaikui kainuoja 4 lt. kompleksas: sriuba, karštas, kompotas. Sriubas renkasi iš kelių variantų, karštus taip pat. Per visą savaitę meniu kasdien skirtingas. Namuose tik pusryčiai ir vakarienė O pas mus 5 litai ir jokio pasirinkimo - ką randa ant stalo, tą turi valgyti.........
Dėl tos galimybės rinktis labai džiaugiuosi, nes tarkim sriubos būna arba daržovių, arba pieniškos, o jei nemėgsta pieniškų, tai valgo daržovių. Kas iš to, kad išpirkti pietūs, o vaikas nevalgys. Jau geriau leisti rinktis bent iš dviejų patiekalų.
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 09 28, 18:26) Dėl tos galimybės rinktis labai džiaugiuosi, nes tarkim sriubos būna arba daržovių, arba pieniškos, o jei nemėgsta pieniškų, tai valgo daržovių. Kas iš to, kad išpirkti pietūs, o vaikas nevalgys. Jau geriau leisti rinktis bent iš dviejų patiekalų. o gal kam nors kaip tik gerai, kad vaikai nesuvalgo, gal kokias kiaules pašeria beje, ar žino mamos vaikų meniu ,tarkim kitos savaitės? QUOTE(zinulė @ 2009 09 28, 18:45) manau, kad, jei pasidomėtų, tai gal ir sužinotų bent poros dienų į priekį. Aš net sūnaus darželyje nežinau, kas bus kitom dienom JEI PRADĖS kas 2 dienos domėtis,ką vaikas valgys, tai greit nusibos ir dar nenormalia paskaitys... šiaip tie valgiaraščiai yra sudaryti pastovūs, bet kažkaip sunku juos gauti...
Taip, pačioje pradžioje valgė, dabar - nebe. Pati ragavau, maistas tikrai labai skanus ir jokių priekaištų neturiu. Deja, praėjus kuriam laikui vaikai nenorėjo valgyti, mat pietūs būdavo labai ankstyvi, 10:30val, ir jie tiesiog nepraalkdavo dar po pusryčių namuose tokiam ankstyvam laikui pietauti. Tai teko atsisakyti mokyklos pietų, nes tiesiog nemačiau reikalo mokėti pinigus už pietus jei vaikas nebenori ir nebevalgo jų. Aš kai pas mokytoja pasidomėdavau ar mano vaikai valgo, ir kai atsako kelis sykius kad deja nebevalgė, tad teko atsisakyti petų, tiesiog nemačiau reikalo švaistyti pinigus. Nors man asmeniškai būtų patogiau ir geriau jei jie mok-je valgytų.. Na bet juk neversi vaikų...
maniskis pirmokelis, tai juos veda valgyti po dvieju pamoku, apie puse desimtos.
QUOTE(MELDA @ 2009 09 28, 18:31) o gal kam nors kaip tik gerai, kad vaikai nesuvalgo, gal kokias kiaules pašeria beje, ar žino mamos vaikų meniu ,tarkim kitos savaitės? as zinau visos savaites - nes jau 4 metai - ir kaskart pirmadieni blynai, antradieni cepelinai, treciadieni varskeciai, ketvirtadieni zuvis, penktadieni sklindziai - aisku yra sriubos pasirinkime, keotletai ar kepsniai - bet maniskis tu nevalgydavo Man asmeniskai pasirinkimas nepatiko - nes patiekalu kainos skirias, nezinai kiek sumoket, o davus grynais - nesi tikras kad valge, o ne cipsu nusipirko toje pat valgykloje esanciame kioske QUOTE(MELDA @ 2009 09 29, 10:19) JEI PRADĖS kas 2 dienos domėtis,ką vaikas valgys, tai greit nusibos ir dar nenormalia paskaitys... šiaip tie valgiaraščiai yra sudaryti pastovūs, bet kažkaip sunku juos gauti... na gal kai kur ie pastovūs, pas mus tai nepastebėjau to
Maniškis skudžiasi, kad maistas šaltas beveik visada būna
Maniskis tai neisrankus, valgo viska, nors parejes ir pasisako, kad buvo neskanu. Bet ka noreti, kad uz 3-5 litus, duotu kazkoki restoranini maista???
QUOTE(MELDA @ 2009 09 29, 10:19) Gėda, jei darželis nepasirūpina, kad tėvai būtų informuoti apie valgiaraštį. Daugumoje Kauno darželių visose grupėse būna iškabintas visos savaitės valgiaraštis, manau tai labai gerai.
|