Man 23 metai, visi dantys praktiskai sveiki isskyrus sestus. Sakandis netaisyklingas, virsuje dantys sustumti, iltys issoke, o apatinis zandikaulis gerokai platesnis. Apacioje sesti dantys isgede, plombuoti, galima palikti tik saknis. Virsuje vienas geras, o kita reikia salinti be klausimu :\ Taigi mano odontologe siule arba statyti vietoj virsutinio implanta, o vietoj apatiniu i saknis isukt dirbtinius (jei teisingai issireiskiau), arba israut tris sestus dantis ir viena penkta (sveika) ir po poros metu breketu nesiojimo turet grazius dantis. Sake septintus dantis nustums vietoj sestu ir neliks jokio tarpo. O tada vietos atsiras ir protiniams. Jei taip bus tai gerai, taciau sesti dantys juk yra svarbiausi kramtymo procese. Ar neturesiu ateityje del to problemu ir ar tai nera per daug drastiska? Norisi isgirst daugiau nuomoniu, kad poros metu kancios ateityje nesukeltu dar daugiau vietoj palengvejimo :\ Jau nekalbant, kad ir dabar dedu i kelnes :]
aš nuo paauglystės neturiu 6 dantų, o gal ir vaikystės
ir labai gerai gyvenu visi kiti dantys savo vietoje
As neturiu vieno sesto apatinio danties, o vienas beveik sveikas, o kiti du labai prasti
as neturiu dvieju apatiniu 6tu dantu. Dabar kaip tik sprendziu ar protezuot ar detis implantus.
Nes man gaila kitu, salia esanciu dantu, juk visas "kruvis" tenka jiems6 tai labai greit gali sugest Sian konsultavausi del implantavimo, tai dabar bijau
As nuo 15 metu neturejau vieno 6 ir triju 5 dantu ir nieko, kazkaip pragyvenau. Dabar apacioje, kur truko 5 ir 6 tiltelis. Virsuje teks statyti implanta, nes visai neseniai (pries 5 menesius istrauke 6 danti). As tai ruosiuosi implanjtacijai ir visai negalvoju apie baisumus, na gal po 2 savaiciu, kai konsultuosiuos implantacijos klausimais ir imsiu bijoti, nezinau. Siaip bendradarbes sako, kad 1 implantas visai nebaisu.
As siandien suzinojau kad neteksiu abieju sestuku apatiniame zandikaulyje. gal as perdedu, bet baisiai del to isgyvenu..
As neturiu vieno septinto danties. Tikrai nepasiilgstu ir neliūdžiu
Įžvelk šviesiąją šio reikalo pusę: valantis tarpdančius siūlu mažiau tų tarpdančių lieka... QUOTE(garbane @ 2006 05 24, 23:27) As siandien suzinojau kad neteksiu abieju sestuku apatiniame zandikaulyje. gal as perdedu, bet baisiai del to isgyvenu.. Nepergyvenk |