Sveikutės, tikiuosi, kad yra mokančių ir žinančių kaip pasidaryti kokius krepšiukus iš vytelių. Norisi įstatyti savo gėliukus į vytelių vazonus ar dėžutes. Patarkit
Na aš galėčiau gal ir padėti- moku pinti. Tik šiaip tai labai yra sunku nuaiškinti raštu, geriausia kai matai, kaip kitas daro. Jei nori užsiimti "rimtu" pynimu, tai turi nusipirkti vytelių, taip pat reikia turėti įrankių, formų. Tai gal pirmiausia išsiaiškinkim ar tu nori pinti iš tų "tikrųjų" vytelių, ar iš kokių krūmų šakų. Esu pynus ir iš jų, man asmeniškai nepatinka, iš jų reikia pinti iš karto, nes maždaug po paros sudžiūsta, nepadeda nei mirkymas, be to jos ne tokios lanksčios ir stebuklų iš jų nesukursi. Namų sąlygom jų nužievinti turbūt neįmanoma, kiek bandžiau man nepavyko.
senukuose, gėlių skyriuje, mačiau tokias pintas puodynes - vazonus iš tamsių vytelių, pradžiai būtų gerai išmokti pinti iš jų, o vėliau galima būtų pasimokyti ir kokį krepšeliuką pasidaryti
na pinti man patinka, tik si pomegi esu uzleidus, bet sakiau siemet noreciau nusipint krepsi piknikui
dar kaikas, kokiu nori ar is skeltu daryt ar is cielu??? jei is skeltu, tai vytelei perskelt reikia tokio spec irankio ir dar reik turet su kuom suspaust perskelta vytele. uch kiek visko daug Papildyta: Instrukcija: Prieš pradedant pinti karklo vyteles reikia mirkyti. Šiltame vandenyje vytelės išmirksta greičiau, bet yra viena blogybė - vytelės greičiau džiūsta. Šaltame vandenyje storesnės vytelės mirkomos keturias valandas. Plonesnės trumpiau. Pynimui vartojamos dvejopos vytelės: sveikos ir skeltos. Anksčiau meistras vyteles skeldavo paprasčiausiu peiliu, dabar fondas M95 nupirko specialią vytelių skaldymo mašiną. Pasiruošęs medžiagą Virgis sėda pinti krepšio. Į rankas paima iš anksto paruoštą krepšio šabloną - formą. Pirmiausia nupina dugną. Jį uždeda ant krepšio šablono ir pritvirtina vinutėm. Pynėjas tai daro, norėdamas išlaikyti tikslią krepšio formą. Vėliau iš šono sukaišo statinukus, kurie apipinami viena pyne. Apipynus statinukai ištiesinami pakėlus juos į viršų. Viršuje - surišami. Taip krepšiui suteikiama tiksli forma. Po to pinami šonai. Juos nupynus iki viršaus, ištraukiama forma, tada likę vytelių galai užlankstomi. Papildyta: cia krepsiu ir kt pvz: http://www.pintine.lt/moduliai.php?gaminiai/lt QUOTE(jurginėlis @ 2006 05 12, 22:50) senukuose, gėlių skyriuje, mačiau tokias pintas puodynes - vazonus iš tamsių vytelių, pradžiai būtų gerai išmokti pinti iš jų, o vėliau galima būtų pasimokyti ir kokį krepšeliuką pasidaryti Puikiausiai gali pinti is nenuzievintu vyteliu - man tokie irgi daug grazesni gaminiai. Ir tokiu pinu. Beje labai smagu pinti is karklo zieves ir is berzo tosies. Raudona zieve karklu vyteles lankstesnes ir ne tokios trapios kaip zalia zieve. Storesnes vyteles gali skelti i 3 dalis, plonas i 2 arba visai neskelti. Internete gali rasti daug medziagos kaip pinti 'basketry' uzdavusi.
Na išsimirkius vyteles, pirmiausia reikia pinti dugnelį- imti 8 truputį ilgesnius nei norimo ilgio pagaliukus ir 4 iš jų per vidurį perskėlus perkišti per tas skyles likusius 4. Tada juos reikia truputį palankstyti, kad būtų tarpai tarp statinėlių. pirmiausia reikia užpinti dviejų vytelių pynę- imamos 2 vytelės ir pinama perkeičiant. Pinti pradedama nuo plongalių. Po to dugnelis pinamas sluoksniniu pynimu, t.y. už kiek vieno statinėlio užkišant po vytelę ir pinant. Nu nelabai aš moku aiškinti, pirmadienį parsinešiu užrašus ir parašysiu aiškiau.
Pinti galima ir senuoju pynimo būdu- rišimu. Tačiau tam reikia turėti pluošto- perskeltų ir išplonintų vytelių. Savo vazonėlius aš irgi buvau susistačius į pintus krepšelius, bet nusibodo tai močiutei atidaviau. Aš pyniau iš "laukinių" nežievintų vytelių. Tik, kad mažiau būtų vargo, tai vyro paprašiau, kad iš lentos išpjautų apvalų pagrindą ir sugrežiojęs skyles įstatytų pagaliukus- statinėlius. Tarp jų ir pyniau vyteles. Visai gražūs ir tvirti gavosi. QUOTE(elzeda @ 2006 05 12, 20:27) Na aš galėčiau gal ir padėti- moku pinti. Tik šiaip tai labai yra sunku nuaiškinti raštu, geriausia kai matai, kaip kitas daro. Jei nori užsiimti "rimtu" pynimu, tai turi nusipirkti vytelių, taip pat reikia turėti įrankių, formų. Tai gal pirmiausia išsiaiškinkim ar tu nori pinti iš tų "tikrųjų" vytelių, ar iš kokių krūmų šakų. Esu pynus ir iš jų, man asmeniškai nepatinka, iš jų reikia pinti iš karto, nes maždaug po paros sudžiūsta, nepadeda nei mirkymas, be to jos ne tokios lanksčios ir stebuklų iš jų nesukursi. Namų sąlygom jų nužievinti turbūt neįmanoma, kiek bandžiau man nepavyko. vytelių niekada nepirkau, visada jas žievindavau namie, tam reikia turėti sąlygas, nes vyteles reikia virti apie 1 val., norint, kad jos gražiai nusižievintų.
Idomu gal kas ir darot pagal uzsakyma
kiek daug pamokymų, bet sakykit, jei noriu pinti kaip vazonėlis, gal kiuek didesnis, tai kaip supratau reikia imti 8 ilgesnes vyteles, t.y. tokio ilgio, kad užtektų dugnui ir šonams, at ne taip supratau
Moku ir aš pinti. Bet darbo tai tikrai daug, galiu pavardinti eilės tvarka:
1. Prisipjauti miške vytelių 2. Jas išvirti 3. Atvėsus nužievinti su spec pagaliuku 4. Prieš pinant pamirkyti 5. Pinti Reikia turėti įrankų, formų, aiškų profams jų nereikia, bet nelabai įgudusiam gali gautis kreivi Taigi darbo daug, aišku jis labai malonus, man tai labai patiko kai tai dariau mokyklos laikais.
labaj sunku bet uztat rezultatas koks
Kaip pasigaminti forma,gal turite minciu.Pinti as siek tiek moku,bet nezinau kaip forma pasigaminti,ar ka panaudoti?
Kvieciu norincias ismokti pinti is vyteliu, siaudu, pusies saknu, karnos ir zieves i Dzukijos nac. parke, Musteikos kaime rengiama kasmetine stovykla norintiems pinti.
Ismoksite tikrai visko ko noresite, nes stovykla vyks visa pirma rupjucio savaite. Meistrai tikrai pasisvente ir auksines kantrybes zmones. Pasiruosti reikia kaip zygiui - savo palapine, indai, maistas. Darbui visas medziagas gausite vietoje ir jas paruost ismoksite. Dalyvio mokestis budavo simbolinis - 10 Lt.
Gaila kad tik dabar atradau šią temą
QUOTE(tylka @ 2006 09 03, 15:00) Gaila kad tik dabar atradau šią temą pabandykim atnaujinti šią temą
mamytės, o gal žinote, kur vilniuje (ar apylinkėse) galima įsigyti paruoštų vytelių? Kažkada teko pinti, tai vyteles pirkdavom jau paruoštas. Na, bet tai buvo seniai ir provincijoj, o Vilniuj tai net neįsivaizduoju.. Iš esmės, vytelių paruošimas - didžioji dalis darbo. Tai jeigu jos jau paruoštos, tai lieka tik malonumas pinti
Tokia nostalgija apėmė..
Gal kuri bandėt tonuot jau nupintą daiktą? Kokiu beicu nutept, tonuotu laku ar tonuota alyva?
Turiu labai gražias pintas dėžutes, bet man labai norisi jų tamsių
Sveikos, susidomėjusios pynimu iš vytelių.Daugiau, kaip prieš 10 metų man tai buvo atradimas saves ir tai buvo ne tik hobi, bet ir darbas.Įmonėje susiklostė tokia finansinė padėtis, kad teko keist darbą.Liko tik hobi...paskui nėštumai, maži vaikai ir teko apleist pynimą.Įklimpau į nėrimą vašeliu, floristinius lipdymus.Na pavasariop ruošiuosi paimti į rankas ir vyteles.Ištikrųjų nupinti daiktą, pradedant vytelių rinkimu,gana ilgas kelias ir reikalaujantis nemažai priedų.Man tai labiau patinka natūraliai tamsėjantys(labiau tamsėja būdami saulėje) arba su žieve gaminiai. Kažkada bandžiau tamsint kalio permanganato tirpalu(miltelių į vandenį), o kitais būdais nesidomėjau. IKI.
Pamačiau temą "Pynimas iš laikraščių" ir prisiminiau, kad tik prisiregistravus radau šią temą, deja...
Šičia kombinuotas pynimas su nežievintom vytelėm
koks grožis
QUOTE(VilmKa @ 2006 12 25, 22:43) Na pavasariop ruošiuosi paimti į rankas ir vyteles.
Sveikos merginos
Šioje temoje buvo rašoma, kad rengiamos pynimo iš vytelių stovyklos. Gal kas turite informacijos, apie šiais metais vyksiančius renginius. Būčiau dėkinga
Sveikutes
Noriu paprasyti pagalbos - gal zinote kur galiu nusipirkti vyteliu pynimui Gerai butu, kad kur arciau Ukmerges
spanguole22 radau tiek:
Šakių rajone 1vnt.-0,30ct (yra ir kitos kainos) Pintinė tau Ramučiuose, Kauno r. gal parduotų (jie gamina) Tiesiog skelbimas, kad parduoda vyteles Kaunas Čia lyg tarp kitko Pynimo schemos Supamosios kėdės pynimo aprašymas ir schemos QUOTE(irmulia @ 2007 07 05, 12:48) spanguole22 radau tiek: Šakių rajone 1vnt.-0,30ct (yra ir kitos kainos) Pintinė tau Ramučiuose, Kauno r. gal parduotų (jie gamina) Tiesiog skelbimas, kad parduoda vyteles Kaunas Čia lyg tarp kitko Pynimo schemos Supamosios kėdės pynimo aprašymas ir schemos Labai labai aciu
Kokie groziai, kokie groziai!!!!!!
Kazin kur butu galima ismokti pinti? Labai noriu!!!
Jei turi omenyje tas paskutines foto, tai toli ieškoti kursų nereikia, temoje Moliūgas skirtas meninei kūrybai... galima rasti pačius darbo eigos principus
Domina aplamai pynimas. Net nezinau kas kaip ir su kuo valgoma
spanguole22 , ar pirkai vytelių
Bandysiu pati rinkt ir žievint namų salygom , maloniau turėti pintinėlę padarytą savo rankomis nuo A iki Z Psirinkau truputį vytelių
Paviriau, nužievinau, surūšiavau maždaug pagal ilgį, turiu 1800 vytelių :ax
Viriau puode, ilgesnės ir lieka sulinkę ![]() Gal vėliau prisiruošiu kiek nors pynimo eigos parodyt
o kam jas virt reikia? ir kiek laiko?
QUOTE(*dzūkė* @ 2007 09 27, 13:34) Paviriau, nužievinau, surūšiavau maždaug pagal ilgį, turiu 1800 vytelių :ax Viriau puode, ilgesnės ir lieka sulinkę Gal vėliau prisiruošiu kiek nors pynimo eigos parodyt perzvelgiau tavo pintus kasikelius, no kaip grazu
mano senelis pindavo krepsius is vyteliu tai tokie faini...bet mane priversdavo jas nulupineti..veliau visus pirstus paskausdavo...
Dzūke,
labai gražūs Tavo darbai iš vytelių, tačiau man patiko ir puokštė su konkorėžiais, ir eglutė QUOTE(vikaPika @ 2007 09 27, 13:50) Kad žievė lengvai ir gražiai nusiluptų. Maždaug valandą, LINUTUKE , esu savamokslė, vienas pynėjas parodė pagrindus ir , kaip tu sakai, toliau reikia tik daug praktrikos, kad rankos priprastų ir žinoma meilės tokiam darbui Šiaip geriau būtų rast kur nors nusipirkt vytelių jurginėli QUOTE(*dzūkė* @ 2007 09 27, 15:28) Kad žievė lengvai ir gražiai nusiluptų. Maždaug valandą, LINUTUKE , esu savamokslė, vienas pynėjas parodė pagrindus ir , kaip tu sakai, toliau reikia tik daug praktrikos, kad rankos priprastų ir žinoma meilės tokiam darbui Šiaip geriau būtų rast kur nors nusipirkt vytelių jurginėli gaila kad nesi vilniete, prasyciau kad pamikintum
Sveikos Mergickos,
Kai buvau mokinuke lankiau pynimo bureli, bet spejau ismokti tik pagrindus. Buvo apleistas sis pomegis perejus i kita mokykla. Praejo nemazai metu ir LABAI NORIU vel prisiminti pynima ir pinti. Tam noriu palankyti pynimo uzsiemimus, BET niekur nerandu kur tokie vyksta suaugusiems Gal kas zinot kur tokie uzsiemimai buna Vilniuje? Bei o kur jus moketes? QUOTE(*dzūkė* @ 2007 09 11, 10:09) čia žilvitis? QUOTE(davusi viltį @ 2007 09 28, 21:10) pasismalsavau paraše, labai gražūs darbeliai Čia gluosnis Tinka pynimui ir žilvitis, bet man atrodo jo storesnės vytelės būna
Pinam gėlę
Vytelės išmirkintos.Atsipjaunam 8 (apie 8cm ilgio) vytelių storgalius. ![]() Per vidurį peiliuku praskiriam vytelę ir į tą plyšiuką įkišam kitą ![]() Taip praskyrę užmaunam dar tris ir likusias tris sukišam prie pirmosios, gaunasi kryžiukas ![]() Pasiimam dvi plonas vyteles, įkišam plongalius į proskyrą prie viduriuko ir kaitaliojant vyteles apeinam du ratus va taip ![]() Toliau skirstom vyteles ![]() baigus reikia prijungti storgaliais kitas ![]() Tesinys kitoje žinutėje Papildyta: ir pinam toliau, kai nupinam, šiuo atveju keturias eiles, smaigaliukus užkišam. Nukarpom kryžiuką ir gaunam tokią saulytę ![]() Vėl atpjaunam norimo ilgio 8 galiukus, juos sulenkiam ant kokio nors cilindro, kad paskui kišant žiedlapius nekluptų. ![]() Su ylos pagalba taip padarom žiedelį ![]() ![]() Ilgesnėj vytelėj padarom lapelius, ant jos užmaunam žiedelį............. ir gėlė. ![]() Sujungimus paklijuot praskiestu lipalu, palikt, kad išdžiūtų. Sėkmės Papildyta: Ech, nevykusiai išėjo parodyt
na va, jau pirma aiški pamokėlė,
labai ačiū
Kokia miela gelyte
Gal kas apsiima mokymu?
Na o as gal ir nevietoj, bet gal vis tik viltis atsiras toki daikta tureti
Kadangi vonioj noriu sutaupyti vietos, tai labai noriu pinto fotelio (normalaus ar su karkasu ar be), na bet tokio, kurio sedimoji dalis atsidarytu ir ten butu vieta skalbiniams
Labai noriu ismokti pinti, bet virtualus mokymasis visgi, labai ribotas. Gal galetumete padeti ir parasyti kas galetu pamokyti pinti (kad ir uz atlygi) Vilniuje?Labai lauksiu Jusu laiskeliu siuo adresu:
lukamarija@gmail.com Is anksto dekoju
Mano vaikinukas nuo 10 metų pina.Jau dabar 3 metus.Lanko būrelį pinimo
Tai aprūpimom visą giminę,draugus ir dar ant spintų,garaže krūvos krepšiukų
koks šaunuolis
o su kašikėliais į turgų, į kaziuką važiuokit kai pamatys, kad vaiko darbas, tuoj visus išpirks |