Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš rupių miltų
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Tučka
Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju? blush2.gif
olé
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:11)
Maciau parduotuvej yra pirkti rupiu miltu. Gal gaminate kokius patiekalus is ju?  blush2.gif
*



rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.
Tučka
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 11:26)
rupiais kvietiniais miltais visiškai pakeičiau baltus miltus, nes ir kcal turi mažiau, ir sveikesni (jie malami iš viso grūdo, neatskiriant sėlenų). iš jų kepu sveikuoliškus pyragus, apkepus, lietinius, žodžiu, naudoju viskam, kam ir šiaip paprasti miltai naudojami.
*




o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu? blush2.gif
olé
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 11:31)
o kaip skonis? Ar labai skiriasi nuo baltu miltu?  blush2.gif
*



man asmeniškai rupūs skanesni smile.gif ir tikrai sotesni
o skiriasi maždaug taip, kaip skiriasi baltas batonas nuo ragaišio ar sėlenų batono (Norfose tokio būdavo pirkti) arba rupių miltų makaronai nuo baltų miltų makaronų

P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi
Tučka
QUOTE(olé @ 2006 05 12, 12:13)


P.S.
tik jei kas pirksit, nesumaišykit - čia eina kalba apie rupius kvietinius miltus, o ne apie ruginius. ruginių skonis daug smarkiau skirtųsi
*




Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai doh.gif Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai blush2.gif Reiks paziuret g.gif
olé
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 12, 12:27)
Net neatkreipiau demesio ar ten buvo ruginiai ar kvietiniai miltai  doh.gif  Tik maciau, kad tos firmos Sveikas pradas ar kazkaip panasiai  blush2.gif  Reiks paziuret  g.gif
*



uhu, tokiam popieriniam maišely su žaliu viršum. tos pačios firmos abiejų rūšių miltai yra, tai dėlto ir rašau, kad nesumaišytų kas.
Makarska
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" biggrin.gif .
olé
QUOTE(Makarska @ 2006 05 12, 13:51)
O kur pas mus būna pirkti makaronų iš rupių miltų ?
Gera naujiena, kad patiekalai iš rupių nesiskiria nuo smulkių. Mačiau parduotuvėj rupaus malimo kvieitinių miltų, bet nedrįsau pirkti, nes galvojau, kad kramtysis blynai kaip koks "Rugelis" 
*



būna maksimose, hyperrimi. vienur padėti sveiko maisto skyreliuose, o kitur greta paprastų miltų.
nea, jie ne kaip Rugelis. į Rugelį deda ir nemaltų grūdų, o čia tiesiog sveikesni miltai, bet jie tokio pat smulkumo, kaip ir paprasti smile.gif
Tučka
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu bigsmile.gif Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir tikriausiai kaloriju maziau turi blush2.gif
olé
QUOTE(Danguole55 @ 2006 05 14, 10:35)
Nu ka nusipirkau as tu rupiu kvietiniu miltu  bigsmile.gif  Ir tikrai blynai daug sknesni is ju gavosi  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Ir tikriausiai kaloriju maziau turi  blush2.gif
*



smagu smile.gif man irgi jie labai liuks
o kcal rupūs miltai tikrai turi mažiau, pažiūrėjau ant pakelio, rašo 208 kcal, o balti miltai kažkur apie 330 kcal
Makarska
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.
sedka
QUOTE(Makarska @ 2006 06 07, 13:42)
Išbandžiau rupiuosius kvietinius miltus ir makaronus. Man patiekalų skonis pasirodė keistokas, su užuomina į košę. Lietiniai sunkokai kepėsi ir buvo rusvos spalvos. Kitą kartą pabandysiu į tešlą įmaišyti šiek tiek smulkaus malimo miltų.
*


Taip įpratom, kad lietinius visada kepam tik ir rupių miltų. Nors ir iš smulkaus malimo miltų mums gaunasi idealūs lietiniai blynai, bet stengiamės, kad namuose visada būtų rupių miltų savaitgalio pusručių blyneliams. thumbup.gif
Amalia
Jei mes turime galvoje tą patį - kad rupūs miltai yra tie patys miltai, tik didesni grūdeliai, tuomet jie patariami vartoti ruošianr tam tikrus gaminius. Jie ne taip greitai, kaip smulkaus malimo, sugeria vandenį ir brinksta. Pvz. darant padažą juos galima tiesiai berti, ir nesulips į kleckus. Darant tešlą virtų bulvių cepelinams ar žemaitiškieks blynams tešla nepraskysta, kaip nuo smulkaus malimo miltų. Koldūnų tešla geriau kočiojasi ir nelimpa prie rankų. Pas mus jie vadinami Spätze ar Strudel miltais - tai tipiški vokiški patiekalai, kuriems tie miltai naudojami. Spätzle yra švabiškas patiekalas / kažkas panašaus į leistinių kleckų ir makaronų hibridą - skysta tešla po truputį peiliu skaptuojama nuo lentelės tiesiai į verdantį vandenį ar spaudžiama per skylėtą skardą, gaunasi ilgi siauri leistiniai kleckai/, iš paprastų miltų, sakoma, sunkiai pasiseka. O strudelis ir Lietuvoje žinomas, prie kepinių buvo visa temelė apie jo tešlos gamybą. Taip pat ir kai kurie kiti kepiniai, ypač mieliniai, geriau pasiseka ir būna skanesni, juos gaminant iš rupių miltų. Čia gal kulinarės specialistės galėtų pasidalinti patyrimu. Bet aš pagalvojau, gal jūs kartais rupiais miltais vadinate miltus iš viso grūdo g.gif Tada visa tai netinka, pastarieji vėl kitaip brinksta, kitaip kyla, ne taip ilgai laikosi, bet jų skonis tai tikrai kitas, kaloringumas kitas, bet jie kur kas sveikiau. Žodžiu, jei bus iš to naudos, ką surašiau, pasidžiaugsiu, o jei ne - ką jau padarysi.
Sophi
QUOTE(Amalia @ 2007 06 09, 08:39)
Jei mes turime galvoje tą patį - kad rupūs miltai yra tie patys miltai, tik didesni grūdeliai, tuomet jie patariami vartoti ruošianr  tam tikrus gaminius. Jie ne taip greitai, kaip smulkaus malimo, sugeria vandenį ir brinksta.

Tai yra "Extra" rūšies miltai, dar vadinami kruopmilčiais, anksčiau vadinti krupčiatka.

QUOTE
Bet aš pagalvojau, gal jūs kartais rupiais miltais vadinate miltus iš viso grūdo  g.gif Tada visa tai netinka, pastarieji vėl kitaip brinksta, kitaip kyla, ne taip ilgai laikosi, bet jų skonis tai  tikrai kitas, kaloringumas kitas, bet jie kur kas sveikiau.

Tai yra trečios rūšies miltai - jie paprastai ir vadinami rupiais miltais smile.gif
Būtų labai įdomu, jei kas pasiūlytų idėjų - turiu jų 2 kg ax.gif
m a m a
Aš irgi pradėjau rinktis receptukus iš rupių miltų.
neatsimenu kažkur radau šita receptą:

Greitai paruošiamos varškės bandelės
Ingridientai:
500 g rupių miltų;
2 arb. š. sausų kepimo mielių;
2 arb. š. druskos;
1 valg. š. cukraus;
400 g varškės;
3 kiaušiniai;
Riebalų skardai patepti.
Gaminimas
Persijokite miltus, juos gerai sumaišykite su sausomis kepimo mielėmis, druska, cukrumi, varške ir kiaušiniais. Greitai užminkykite tešlą, šaukštu ją padalinkite į 16 gabalėlių, suformuokite iš jų mažas bandeles ir dėkite į riebalais suteptą skardą. Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol bandelės gražiai paruduos.

Ir dar:

Obuoliniai keksiukai
Publikuota: 2009 balandžio 1d. 09:28 Autorius: Skirmantė Mockevičienė / 15min.lt

Reikės:1 ¾ puodelių rupių kvietinių miltų, 110 g sviesto, ¾ puodelio cukraus (jeigu obuoliai rūgštūs cukraus reikėtų daugiau), 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, 2 didelių kiaušinių, 1 didelio obuolio.
Traškiai plutelei: ½ puodelio rudojo cukraus, 1 š. miltų, 1 a.š. cinamono, 1 š. sviesto.
Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudėkite obuolius.
Paviršiaus sluoksniui skirtus sausus produktus (cukrų, cinamoną ir miltus) išmaišykite. Įdėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sausos masės ir turėsite trupinius.
Dėkite tešlą į keksiukų formeles, paviršių išlyginkite ir padenkite cukraus trupinukais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min

Sophi
QUOTE(m a m a @ 2009 06 19, 16:21)
Aš irgi pradėjau rinktis receptukus iš rupių miltų.

Čia iš rupių baltų ar iš rupių rudų g.gif
regna
Sveikos, 4u.gif
Man iškilo klausimukas,kuomet jūs ruošiate patiekalus iš rupių miltų,ruošiate iš jų vienų ar naudjate ir kitos rušies?
Prašau,pasidalinkite patirtimi,ačiū 4u.gif
guvilė
QUOTE(regna @ 2010 02 25, 22:46)
Sveikos, 4u.gif
Man iškilo klausimukas,kuomet jūs ruošiate patiekalus iš rupių miltų,ruošiate iš jų vienų ar naudjate ir kitos rušies?
Prašau,pasidalinkite patirtimi,ačiū 4u.gif
*


Aš rupius miltus naudoju labai plačiai. Bet dažniausiai dedu santykiu 1:1 kartu su paprastais baltais miltais. Ir blynam, ir pyragams, visokiems kepiniams jie labai tinka ax.gif
regna
QUOTE(Guvile @ 2010 02 27, 21:25)
Aš rupius miltus naudoju labai plačiai. Bet dažniausiai dedu santykiu 1:1 kartu su paprastais baltais miltais. Ir blynam, ir pyragams, visokiems kepiniams jie labai tinka ax.gif
*


Guvile 4u.gif - dėkui ,kad paidalinai savo patirtimi 4u.gif 4u.gif
juramaria
Vaikystėje močiutė kepdavo blynus iš rupaus malimo kviečių miltų. Vadinam juos "razavais blynais", nes iš "razavų" miltų kepti smile.gif Kai blynam tešla maišoma su pienu ar vandeniu, jie kietesni. O kai su kefyru - minkštesni, puresni. Man jie labai skanūs.
regna
Pastaruoju metu mano virtuvėje rupūs miltai yra daznas produktas,kaip teko domėtis rupūs miltai yra sveikesni.

drinks_cheers.gif juramarija,dėl razavų miltų.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.