1.9 metu sunelis supykes nevengia trinkteleti man per zhanda
Mes šia tema bendravom kitoje temoje - " Kaip bendrauti su "blogais " vaikais?" Tik galiu pridurt , kad tas periodas jau baigia atslūgti , tiesiog pasidarė nebe taip įdomu(iš savo patirties).
Pamaciau sia tema, taip pat perskaiciau visus postus temoje "kai kovoti su "blogais" vaikais", tai vel grizau cia, nors ten irgi daug parasyta..
Mano vaikas yra mushtukas 1m. 2 men. Jo bendravimas tarp vaiku apirobotas tik viena mergaite, bet kartais jie labai graziai zaidzia, bet kartais jis jai suduoda, ir ne viena karta, musa per veida ir per galva.. As jam to neleidziu daryti, ir jau galiu stebeti, kad jis tikrai supranta kad daro BLOGAI.. Izmoko daryti caca-lele, tai buna suduoda jai ir iskarto daro caca-lele.. Labiausiai man nerimas iskilo, kai pastebejau, kad kada jis nori jai suduoti ir mato mane, zino kad negalima, bet yra jau uzsimojes, tai tada trenka pats SAU per veida is visu jegu P.S. Mnao vyras mano, kad keliu audar vandens stiklineje, anksciau ir as taip maniau, dabar pradejau nerimauti, ipatinagi po to kaip pamaciau, kad uzsimojes negali susivaldyti ir tada suduoda sau
Fasolka, jau zinai, kad ir mano Tadas buvo mustukas tokio amziaus.
Pilnai suprantu tavo nerima, mes irgi buvome ten
Nu gal tikrai ramiau kaz kiap pasidare, kad ir tavo californiagirl "toks" buvo
Idomu pasidare, ar vaiku psihologas apsilanko siame skyrelyje
Sia tema yra visai neblogas strapsnis sios savaites Moters savaitgalyje.
sudavimas turbūt reiškia, kad Jūsų vaikui kas nors nepatinka. Nenuvaldomas noras suduoti yra vaiko emocijos išraiška. Jeigu sunku valdyti nepasitenkinimą, tai sunku valdyti ir norą suduoti. Maži vaikai nuo pat kūdikystės palaipsniui mokosi kontroliuoti savo emocijas ir to išmoksta. Neparodykite jam didelio dėmesio ar susirūpinimo, jei suduoda sau- nekreipkite dėmesio. As tiksliai nežinau, bet man atrodo, kad toks veiksmas (suduoti sau) truputėlį buvo skirtas Jums parodyti, gal kartu gauti dėmesio (nes atrodo tai Jumyse sukėlė nemažai nerimo).
Sunku pasakyti, kaip bus darželyje. Galiu tik įsivaizduoti, kad, jei vaikui sunku valdytis nesudavus namie, tai panašiai gali atsitikti ir darželyje. Bet gali būti ir atvirkščiai- vaikas žino, kad sudavimas yra nepriimtinas Jums (ir visiems suaugusiems), tai darželyje, tarp nepažįstamų žmonių, gali kaip tik išmokti save kontroliuoti (nes prisibijos mažiau pažįstamų žmonių- auklėtojų). |