Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mushtukas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
jammina
1.9 metu sunelis supykes nevengia trinkteleti man per zhanda unsure.gif , o jei nepasiekia skruosto, tai taikosi i koja ar pan...nebezhinau, kaip reaguoti - pirmais kartais "pyktelejau", aishkinau,kad taip negalima, tada jam juokinga ir viskas kartojasi. sad.gif Veliau apsimetinejau, kad verkiu ir man skauda unsure.gif - pazhiuri akeles ishputes ir vel juokinga... ar apsimesti, kad nieko blogo nevyksta, ar aishkinti, kad negerai daro, ar ...?? bijau, kad tai netaptu iprochiu ir budu spresti problemas sad.gif
raja
QUOTE (jammina @ 2004 07 20, 14:10)
1.9 metu sunelis supykes nevengia trinkteleti man per zhanda unsure.gif , o jei nepasiekia skruosto, tai taikosi i koja ar pan...nebezhinau, kaip reaguoti - pirmais kartais "pyktelejau", aishkinau,kad taip negalima, tada jam juokinga ir viskas kartojasi. sad.gif Veliau apsimetinejau, kad verkiu ir man skauda unsure.gif - pazhiuri akeles ishputes ir vel juokinga... ar apsimesti, kad nieko blogo nevyksta, ar aishkinti, kad negerai daro, ar ...?? bijau, kad tai netaptu iprochiu ir budu spresti problemas sad.gif

Mes šia tema bendravom kitoje temoje - " Kaip bendrauti su "blogais " vaikais?"
Tik galiu pridurt , kad tas periodas jau baigia atslūgti , tiesiog pasidarė nebe taip įdomu(iš savo patirties).
Fasolka
Pamaciau sia tema, taip pat perskaiciau visus postus temoje "kai kovoti su "blogais" vaikais", tai vel grizau cia, nors ten irgi daug parasyta..
Mano vaikas yra mushtukas 1m. 2 men. Jo bendravimas tarp vaiku apirobotas tik viena mergaite, bet kartais jie labai graziai zaidzia, bet kartais jis jai suduoda, ir ne viena karta, musa per veida ir per galva.. As jam to neleidziu daryti, ir jau galiu stebeti, kad jis tikrai supranta kad daro BLOGAI.. Izmoko daryti caca-lele, tai buna suduoda jai ir iskarto daro caca-lele.. Labiausiai man nerimas iskilo, kai pastebejau, kad kada jis nori jai suduoti ir mato mane, zino kad negalima, bet yra jau uzsimojes, tai tada trenka pats SAU per veida is visu jegu blink.gif Klausimas psichologei: Kas tai yra? Ar gali tokiame amziuje jau reikstis nenuvaldomas noras suduoti? Ar tai bandymas isreiksti kaz ka? ir ar tai progresuos?.. Nei as nei vyras neesme NEI KARTO jam sudave,, nei per ranka, nei per uzpakaliuka, visai niekada niekaip.. Del to labai stebiuos.. bet mano vyras su juo daznokai pazaidzia "vyriskus" zaidimus, atseit boksuoja ir kaz kas panasaus, ir kai "boksuojasi" tai abu paeiliui "krenta negyvi".. gal tokie zaidimai turejop itaka tokiam vaiko elgesiui? g.gif Ne uz ilgo planuoju vaika leisti i darzeli, toks elegesys ten yra netoleruojamas ir po keliu dienu zinau vaikai yra braukiami is sarasu.. (gyvenu JAV)...Ar gali darzelis tureti teigiama itaka, ar atvirksciai?Labai daug klausimu vienam poste, bet buciau labai dekinga uz atsakyma.. Aciu

P.S. Mnao vyras mano, kad keliu audar vandens stiklineje, anksciau ir as taip maniau, dabar pradejau nerimauti, ipatinagi po to kaip pamaciau, kad uzsimojes negali susivaldyti ir tada suduoda sau
c-girl
Fasolka, jau zinai, kad ir mano Tadas buvo mustukas tokio amziaus. rolleyes.gif Maniskis kai susinervuodavo irgi duodavo sau per veida, kasdavo i savo ranka, gnybdavo i savo zanduka blink.gif Visa tai praeina. Pastebejau, kuo labiau ignoruoji toki elgesi, tuo maziau kyla noras tai daryti. Dabar Tadui trys, ir tai kartais uzmeta sau per veida doh.gif bet tik kartais. Sakyciau, nesinervink-praeis, bet va nezinau kaip su tais darzeliais cia JAV. g.gif Bet tikrai nemanau, kad taip jau visi vaikuciai nesimusa, ir kad visus "mustukus" isbraukia is sarasu. Na, gal kartais, kai jau labai labai isskirtinis vaikucio elgesys.
Pilnai suprantu tavo nerima, mes irgi buvome ten unsure.gif Man irgi labai idomi psichologo nuomone siuo atveju.
Fasolka
Nu gal tikrai ramiau kaz kiap pasidare, kad ir tavo californiagirl "toks" buvo biggrin.gif .. Kaz kaip mane isgasdino tas saves musimas, bet va ziuriu ne vienas jis.. bandysime taisytis su amziumi biggrin.gif
c-girl
Idomu pasidare, ar vaiku psihologas apsilanko siame skyrelyje g.gif
Libra
Sia tema yra visai neblogas strapsnis sios savaites Moters savaitgalyje.
Psichologe
sudavimas turbūt reiškia, kad Jūsų vaikui kas nors nepatinka. Nenuvaldomas noras suduoti yra vaiko emocijos išraiška. Jeigu sunku valdyti nepasitenkinimą, tai sunku valdyti ir norą suduoti. Maži vaikai nuo pat kūdikystės palaipsniui mokosi kontroliuoti savo emocijas ir to išmoksta. Neparodykite jam didelio dėmesio ar susirūpinimo, jei suduoda sau- nekreipkite dėmesio. As tiksliai nežinau, bet man atrodo, kad toks veiksmas (suduoti sau) truputėlį buvo skirtas Jums parodyti, gal kartu gauti dėmesio (nes atrodo tai Jumyse sukėlė nemažai nerimo).
Sunku pasakyti, kaip bus darželyje. Galiu tik įsivaizduoti, kad, jei vaikui sunku valdytis nesudavus namie, tai panašiai gali atsitikti ir darželyje. Bet gali būti ir atvirkščiai- vaikas žino, kad sudavimas yra nepriimtinas Jums (ir visiems suaugusiems), tai darželyje, tarp nepažįstamų žmonių, gali kaip tik išmokti save kontroliuoti (nes prisibijos mažiau pažįstamų žmonių- auklėtojų).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.