Įkraunama...
Įkraunama...

Pasislėpę nekilnojamojo turto paveldėtojai

Sveiki 4u.gif

Neradau, kad butu apie tai diskutuojama, bet nemanau, kad cia pirmas atvejis ir jis nutiko / nutiks tik mums.
Taigi. Nusiziurejome 3 kambariu butuka Kaune, sumokejome 5 tukst. rankpinigiu ir papraseme leidimo isikelti i ta buta pries 4 dienas iki sandorio. Labai nenorejo, kad mes i ji isikeltume. Bet mes nenusileidom, sakem neturim kur detis, nes musu buto pirkejai nori apziureti buta pries perkant, jau iskraustyta. Sutiko, isikraustem i naujaji buta ir laukem sandorio dienos. Atvykom pas notara, o notare sako, kad mes negalime pirkti to buto, nes yra problemu, t.y. paveldetoju.
Pasirodo moteryte, kuri parduoda mums buta, pries daug metu buvo istekejusi uz kito vyro, su kuriuo budami santuokoje pirko si buta, susilauke dvieju dukru. Paskui ji su tuo vyru issiskyre, bet butas nebuvo padalintas (pries dvidesimt metu berods). Tada tas vyras vede kita moteri. Paskui jis pasimire. I jo buto dali, kuri per skyrybas nebuvo padalinta, pretenduoja antroji zmona ir abi dukros. Reiskia yra trys paveldetojos, kurios prieme (neatsisake) palikima, taciau byla nebuvo uzbaigta. Todel naujosios buto savininkes nebuvo uzregistruotos NT registre. Todel nusipirkus mums buta, gali kad ir po keliu dienu ateiti ir pasakyti kad jus nusipirkote tik puse buto, kita pause priklause tevui, kuris mire ir mes dukros (ir nauja tevo zmona) priimame palikima, todel pratesim paveldejimo byla, o tada jau musu buto pirkimo sutartis nebegaliotu, tektu aiskintis teisme kas kam priklauso.
Dar noriu pamineti, kad pardaveja labai norejo pas savo notara forminti sandori. Labai priesinosi ir kadangi mes nenusileidom, teko nusileisti jiems.
Man mano agentas aiskina kad kitas notaras butu suformines sandori, ir mums pasiseke, kad mes turim gera notara.
Dabar situacija tokia - skambina pardavejai ir ragina "pirkti" pas kita, ju notara, nes jis gali suforminti sandori. Mums nesutikus, liepia mums issikraustyti ir grazinti dar 5 tukst. netesybu, nes mes neperkam ju buto....!!!! Grasina iskraustyti su policija....
Rankpinigiu sutartyje irasyta, kad sandoris privalo ivykti iki s.m. gruodzio 24 d.
Apraminus pardavejus, kad neiskraustysite su mazameciais vaikais su policija, kai turime buto pirkimo-pardavimo sutarti, siulo ta sutarti pratesti iki kol tvarkys dokumentus sandoriui, t.y.be termino.
Tai va i kokia kose patekome...
Gal yra kas susidure? Gal galetu paaiskinti kaip viska sutvarkyti?
O jei niekas nesusidure - tai noriu perspeti , kad butu labai labai atidus...
Atsakyti
na ir situacija...
o dar pardavėjai netrūksta naglumo prašyti netesybų ir dar policija grasinti doh.gif
sakyčiau - atsiimkit rankpinigius, ieškokit kito buto ir karustykitės, bo jūs čia nuskriaustieji, ir notarė paliudytų, jog buvote apgauti.
bet lengva, aišku, kalbėti...tokioj raizgalynėj tikriausiai tik geras teisininkas pagelbėtų.
Atsakyti
Jei mes nebeperkam sio buto, t.y. nepratesiam sutarties ir atsiimam rankpinigius bei dar 5 tukst., tai reikstu, kad mes leidziam siems zmonems apgauti kitus pirkejus.... Norisi uzkirsti tam kelia...
Atsakyti