Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktai, palengvinantys vaiko auginimą
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4
mammy
Mums vibro kėdutė irgi thumbup.gif daiktas. Tik jau tuoj išaugsim ir nebetilpsim verysad.gif . Bet ji man labai padėjo auginant leliuką.

O pirkt paklausk pas renax, mes iš jos pirkom.
Meka Pinavija
QUOTE(janudi @ 2007 03 15, 20:58)
Gal kas galit parasyti, kur tos vibro kedutes parduodamos? Vaiku mieste kai paklausiau, tai pardaveja tik peciais guztelejo, sako, negirdejau apie tokias... g.gif
*

Pažiūrėkite Žaislų planetoje arba Sanifine, Limpopo. Klaipėdoje aš šiose parduotuvėse mačiau, kad buvo rolleyes.gif
mammy
QUOTE(janudi @ 2007 03 16, 04:58)
Gal kas galit parasyti, kur tos vibro kedutes parduodamos?
*

http://www.skelbiu.lt/1419251.html va cia pasiziurek
Vaidė
QUOTE(Gadiga @ 2006 11 02, 16:09)
Visi tie "pricindalai" poniu ismislas. Pacios prisipratina vaikus ant ranku, paskui skundziasi!!! Reik moket uzimti vaika, neuztenka imetsi i kazkokia supuokle ir supti. Nesuprantu tokiu mamu unsure.gif
*

tai tą patį kalba mano tėvai apie pampersus, kad čia motinų tinginių išmislas mirksiukas.gif ir vaikus iki dviejų metų juose kankina. biggrin.gif Juk kaip pampersai yra pagalba moteriai, taip ir visokie kiti geri daigteliai tam tikslui sukurti. Aš savo kleckui žadu pirkti ir vaikštynę, ir supuokles, ir šokliuką, ir slingą, ir lavinamąjį kilimeli... tikiuosi kad gal dar ką nors įdomaus sugalvos iki kol pagimdysiu. rolleyes.gif Ir aš tikrai toli gražu nekokia ponia, ax.gif bet labai noriu, kad mano dėmesio užtektų ir kitiems dviems vaikams, taip ir sau pačiai mirksiukas.gif
jurgutemaza
QUOTE(Nolla @ 2007 03 17, 18:09)
tai tą patį kalba mano tėvai apie pampersus, kad čia motinų tinginių išmislas  mirksiukas.gif  ir vaikus iki dviejų metų juose kankina.  biggrin.gif  Juk kaip pampersai  yra pagalba moteriai, taip ir visokie kiti geri daigteliai tam tikslui sukurti. Aš savo kleckui žadu pirkti ir vaikštynę, ir supuokles, ir šokliuką, ir slingą, ir lavinamąjį kilimeli...  tikiuosi kad gal dar ką nors įdomaus sugalvos iki kol pagimdysiu.  rolleyes.gif Ir aš tikrai toli gražu nekokia ponia,  ax.gif  bet labai noriu, kad mano dėmesio užtektų ir kitiems dviems vaikams, taip ir sau pačiai  mirksiukas.gif
*

Šaunuolė mamytė, juk ne visos mamos moka vaikučio ''neprisipratinti vaikų ant rankų'' ir čia ne būtinai ponios ar neponios.Ir išvis nesupratau kas čia blogo vaikiukui suteikt kuo daugiau,jei yra galimybė, juk pasaulis tobulėja, nebūtinai gi augt XXI amžiuj tik su mediniu arkliu ir skudurinėm onutėm ax.gif Man pačiai įdomūs tie žaislai ir kt. ''pricindalai'' biggrin.gif
mazhulinka
pirma pirkome supyne- lopsi, idedi baterijas, pati kedute supasi, muzikos 4rusiu groja- jura, lietus, upelis, dainele, svieseles keiciasi virsuje, tokioje kaip lempoje, kurioje dar ir zuvytes plaukioja su juros zvaigzdutem+ zuvyciu "karusele" sukasi. gyvename anglijoje, tai kainavo £95, plius bent£5 extra kiekviena savaite baterijoms, nes pakraunamos nepasiteisino verysad.gif labiausiai bijojom, kad nepatiks, bet zinokit mamytes- geresnio daikto niekur nesurasi!!! na dabar jis labai aktyviai bando atsisesti, net pozicija kedutes pakeitem, kad statesne butu, bet kartais paniurzga tongue.gif o vibruojanti- besisupanti kedute jau netokia stebuklinga pasirode.. tik nedidele, gali visur nusinesti... taip pat vaikinukas linksminasi ir ant savo kilimelio, nupirkom dziungliu temos, muzikyte ijungi- varlytes, pauksteliai arba dziungliu daina groja smile.gif jis barskina nesustodamas biggrin.gif yra zaisliukas barskutis drablys, griebia dabar uz ausies ir krato biggrin.gif smagu ziureti kaip triju menesiuku mazylis toks aktyvus ir linksmas thumbup.gif
ko turbut nelabai panaudosiu tai nesiokle, na nezinau ar taip tiksliai ir lietuvoje vadinate, sorriux verysad.gif maniskis labai parduotuvese verkdavo, gal vienisas pasijusdavo, todel nusipirkau... bet vaikutis tik sukaista ir jei miegelio nenori dar labiau verkia nei vezimelyje.... verysad.gif juk kojytes ir rankytes kyso, negali plonai aprengti. man jo net gaila kaip jis prakaituoja.... jau geriau ant savo ranku kartais parduotuveje panesioti, nors nugara labiau skaudes, bet maziau vaikelis stresuos smile.gif na, eisim ieskoti kitu naujoviu... gal ka nepaprasto atrasim thumbup.gif
vaida L
QUOTE(Nolla @ 2007 03 17, 18:39)
tai tą patį kalba mano tėvai apie pampersus, kad čia motinų tinginių išmislas  mirksiukas.gif  ir vaikus iki dviejų metų juose kankina.  biggrin.gif  Juk kaip pampersai  yra pagalba moteriai, taip ir visokie kiti geri daigteliai tam tikslui sukurti. Aš savo kleckui žadu pirkti ir vaikštynę, ir supuokles, ir šokliuką, ir slingą, ir lavinamąjį kilimeli...  tikiuosi kad gal dar ką nors įdomaus sugalvos iki kol pagimdysiu.  rolleyes.gif Ir aš tikrai toli gražu nekokia ponia,  ax.gif  bet labai noriu, kad mano dėmesio užtektų ir kitiems dviems vaikams, taip ir sau pačiai  mirksiukas.gif
*

pritariu pilnai thumbup.gif
Taigi pačios mamos naudojamės visokiomis naujovėmis, kad palengvinti sau buityje: skalbimo mašinos, indų plovimo mašinos ir pan. Mobilieji telefonai irgi kenkia o beveik kiekvienas turi. Tai taip ir su vaikų prekėmis, juos kuria kad ir vaikui gerai būtų ir aišku mums lengviau. Aš už visas naujoves o paskui savaime atsirenki kas tinka o kas ne. Juk kiekviena mama stengiasi duoti viską kas geriausia wub.gif
Mike
Prasau mamyciu patarimo 4u.gif . Kuo galima butu uzimti 7men maziu? Naminej kedutej nesedi - jei prisegi verkia, jei ne - tuoj pat islipa lauk. Su zaisliukais vienas zaisti nenori. I vaikstyne ar sokliuka det nenoriu - padidejes kojyciu tonusas. Lavinamasis kilimelis jau turbut butu nebeidomu tokiam dickiui? g.gif Man dabar tokiu skubiu darbu uzvirto, o nieko nepadarau. Cia pasiskaiciau - tai visi prietaisai atrodo skirti mazesniems vaikuciams. Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties vyresniems maziams? 4u.gif
excoliuke
QUOTE(Nolla @ 2007 03 17, 18:09)
*

tikrai pritariu, kad visos naujoves yra tikras palengvinimas. mes dar be nesiokles, lavinamojo kilimelio, labai dziaugiames karusele virs lovytes. labai padeda mergytei uzmigti.
olenka
QUOTE(Mike @ 2007 04 25, 14:01)
Prasau mamyciu patarimo 4u.gif . Kuo galima butu uzimti 7men maziu? Naminej kedutej nesedi - jei prisegi verkia, jei ne - tuoj pat islipa lauk. Su zaisliukais vienas zaisti nenori. I vaikstyne ar sokliuka det nenoriu - padidejes kojyciu tonusas. Lavinamasis kilimelis jau turbut butu nebeidomu tokiam dickiui? g.gif Man dabar tokiu skubiu darbu uzvirto, o nieko nepadarau. Cia pasiskaiciau - tai visi prietaisai atrodo skirti mazesniems vaikuciams. Gal kas turit kokiu patarimu is savo patirties vyresniems maziams? 4u.gif
*

tokie mazuliukai dar tikrai nemoka ir neturi moketi zaisti vieni, max. 15 min. jiems butinai reikia draugijos, bendravimo. arba kad bent matytu mama salia.
man labai padedavo visokie virtuviniai rakandai kai viriau pietus. tiesiog patiesdavau kaldra ant grindu, pridedavau visokiu puodu, samciu, saukstu, ir t.t.. kuo garsiau barska - tuo geriau!
o siaip irgi nieko negalejau pasidaryti, kol nemiegojo...
mazhulinka
QUOTE(olenka @ 2007 04 25, 12:46)
tokie mazuliukai dar tikrai nemoka ir neturi moketi zaisti vieni, max. 15 min. jiems butinai reikia draugijos, bendravimo. arba kad bent matytu mama salia.
man labai padedavo visokie virtuviniai rakandai kai viriau pietus. tiesiog patiesdavau kaldra ant grindu, pridedavau visokiu puodu, samciu, saukstu, ir t.t.. kuo garsiau barska - tuo geriau!
o siaip irgi nieko negalejau pasidaryti, kol nemiegojo...
*

drinks_cheers.gif Mike, taip, jie gali paguguoti vieni, bet juk liudna... o juk ir uzdaro vaiko turbut nenori uzsiauginti. zinau kaip nervas ima jei reikia kazka pasidaryti, o mazasis reikalauja demesio... manau kilimelis tikrai nera velu. tik pirk su daug barskuciu. jei si mintis nepriimtina, tai suprasciau, nes maniskis vartosi, sliauzioja, nelabai jau barskina, nebent pavargsta, o apsivertes i veidrodi ziuri ir maivosi biggrin.gif maciau toki daikciuka: palapine, o i palapine veda vamzdis tinkliuku aptrauktas, viskas dziungliu tema ismarginta. buvo parasyta, kad nuo 6men. kai maziukas prades ant keturiu vaikscioti butinai nupirksiu. manau jam turetu buti idomu. zinoma, jei pinigine nevarzo pasirinkimo, ieskok tokiu kaip vaikstyniu, ne kur i vidu isodinti, bet kaip senukams. mazius stumia, o ten viskas barska. taip pat ant duru staktos pakabinama "sokdyne" manau turetu buti daiktas, kuris suteikia dziaugsmo bigsmile.gif
pirk tai, kas kelia daugiausiai triuksmo- turetu patikti mirksiukas.gif gaila, kad negamina supyniu ir panasiu dalyku didesnio svorio vaikams, nes sie daiktai tikrai palengvina gyvenima.... verysad.gif
Mike
Aciu, mamytes smile.gif As gerai zinau, kad pats geriausias zaislas yra mama biggrin.gif , tik kad dabar taip reikia bent trupucio laiko padirbeti, tai ir pasiguodziau ax.gif . Nes tik prisedu prie kompo ir uz kokiu 10min jau reikia eiti guosti ir linksminti - visai neiseina susikaupti. Puodyniu orkestra isbandysiu, o del palapines nezinau - labai jau laisve ir erdves manasis megsta lotuliukas.gif O va del sokliuko reiks su vyru ir chirurgu-ortopedu pasitarti - gal nieko blogo nenutiks, jei kokia valandziuke per diena mazasis jame pakybos mirksiukas.gif
Kaspare
QUOTE(VILGRA @ 2006 05 26, 11:15)
Šiais laikais yra begale visokių palengvinančių priemonių,tik turėk pinigų.Kai pagalvoji,kaip mus tėvai augino ir tėvus tėvai tai net šiurpas pereina.Juk nieko nebuvo.Sėkmės jums brangiosios toliau auginant gražius stebuklėlius
                  user posted image
*

o aš kartais pamąstau, koks keistas paradoksas: pvz., afrikiečiai (-tės) nieko neturi, nei tų kėdučių, na visiškai nieko!! o vaikai patenkinti gyvenimu, nekaprizingi, nezirziantys, išmokę patys rasti užsiėmimą. Tuo tarpu pas mus visko yra - tik, anot vienos pašnekovės, pinigų turėk (kas, manau, mumyse jau irgi ne tokia baisi problema - duonai ir žaidimams atsiranda), o vaikai zirzlūs, išlepę ir t.t.
Na, gal čia labai viską apibendrinau, bet kartais pagalvoju, kad tikrai gal reikėtų kartais daugiau fantazijos įjungti, tai ir vaikams ir mums geriau būtų... (neseniai skaičiau patarimą mūsų mamoms: kai važiuojate prie jūros - iškaskite duobutę dar nemokantiems sėdėti vaikams smėlyje, įtieskite paklodę ir įsodinkite, tegu stebi aplinką. čia iš afrikiečių tokia pramoga pasiskolinta: jos, aišku, ne paplūdimyje tai naudoja, o eidamos laukų apdirbti, vaikus pavėsyje į tokias duobutes susodina)

čia šiaip pamąstymai. aš taip pat, kur tik galiu, stengiuosi pasinaudoti civilizacijos išradimais, nors ir kokios prieštaringos nuomonės kartais dėl tų išradimų būna...
mazhulinka
QUOTE(Kaspare @ 2007 04 25, 19:27)
o aš kartais pamąstau, koks keistas paradoksas: pvz., afrikiečiai (-tės) nieko neturi, nei tų kėdučių, na visiškai nieko!! o vaikai patenkinti gyvenimu, nekaprizingi, nezirziantys, išmokę patys rasti užsiėmimą. Tuo tarpu pas mus visko yra - tik, anot vienos pašnekovės, pinigų turėk (kas, manau, mumyse jau irgi ne tokia baisi problema - duonai ir žaidimams atsiranda), o vaikai zirzlūs, išlepę ir t.t.
Na, gal čia labai viską apibendrinau, bet kartais pagalvoju, kad tikrai gal reikėtų kartais daugiau fantazijos įjungti, tai ir vaikams ir mums geriau būtų... (neseniai skaičiau patarimą mūsų mamoms: kai važiuojate prie jūros - iškaskite duobutę dar nemokantiems sėdėti vaikams smėlyje, įtieskite paklodę ir įsodinkite, tegu stebi aplinką. čia iš afrikiečių tokia pramoga pasiskolinta: jos, aišku, ne paplūdimyje tai naudoja, o eidamos laukų apdirbti, vaikus pavėsyje į tokias duobutes susodina)

čia šiaip pamąstymai. aš taip pat, kur tik galiu, stengiuosi pasinaudoti civilizacijos išradimais, nors ir kokios prieštaringos nuomonės kartais dėl tų išradimų būna...
*

drinks_cheers.gif
bet nuo tikroves nepabegsi Kaspare...
tv rodo tiek reklamu su buriais zaidzianciu vaiku, visu teciai ir mamos jiems nuperka naujausia pokemonu kolekcija, babyborn, barbes ar kokius naikintuvus. musiskiai nori to pacio. man taip baisu ziureti, kai vaikas atiseda vidury gatves ir pradeda bliauti arba ozius rodyti. bet as turbut tokia pati... pamatau nauja kosmetikos preke ar krema ir noriu, tik vienintelis skirtumas tarp suaugusiuju ir vaiku- vaikams tenka zysti, kad ka gautu, tevai patys nusiperka, nes pinigai ju piniginese.
manau daiktai naudojami kudikiams, kad palengvintu mamos gyvenimeli ir jos galetu darbelius nusidirbti tikrai nera nieko blogo. ir vargu ar vaikas tai prisimins... stenkimes nelepinti vyresniuju, daug kalbeti ir problemu su oziukais gal isvengsime ax.gif
mammy
QUOTE(Mike @ 2007 04 25, 22:01)
*

As kol bunu virtuvej maziu pasisodinu i maitinimo kedute, pridedu kokiu nors virtuves "rakandu" ,zaislu ir galiu uzsiimt maisto gaminimu. Ramu buna kol viskas buna ragaujama ir neatsiduria ant zemes biggrin.gif . O kilimelis jam dar tikrai idomu (6men) Mazesnis nelabai juo domejos o dabar atsigules nuskabo visus zaislus tada ridenas prie veidrodelio paragaut biggrin.gif . Jei mazius jau sedi galima lavinamuoju staliuku ar kokiu kubu pabandyt sudomint mirksiukas.gif
Kaspare
QUOTE(mazhulinka @ 2007 04 25, 21:50)
drinks_cheers.gif
man taip baisu ziureti, kai vaikas atiseda vidury gatves ir pradeda bliauti arba ozius rodyti.
*

kartą varčiau kažkokį užsienietišką žurnalą, radau tokį keistą puslapių nuotraukų derinį. Įtariu, kad ne šiaip sau tos nuotraukos taip "suderintos" buvo.
viename puslapyje - per visą dydį - nuotrauka iš kažkurios kariaujančios šalies (gal Irako, gal Afganistano), nuotraukoje: motina su vaiku, o vaikas rankoje laiko kažkokį baisiai elementarų žaislą, o gal netgi maisto produktą nematytos pakuotės (fone matosi, kaip į žemę iš lėktuvų mėtomi labdaros paketai).
O atverti kitą puslapį - ten taip pat nuotrauka per visą dydį: sėdi vaikas didžiuliame apsipirkimo vežime, vežamas mamos per supermarketą. Šalis - arba JAV, arba kuri nors Europos. O vaikas baisiausiai apsibliovęs, nesvarbu dėl ko (matyt mama kažką atėmė iš rankų).
Kontrastas - milžiniškas.
O mintis: kaip gerai mokėti pasitenkinti mažu...

Nenoriu moralizuoti, bet kažkodėl į filosofiją patraukė.
Ir aš, mažulinka, kartais pro kokią vitriną negaliu praeiti - taip užsimanau kokio skudurėlio ar šiaip daikto!!!.. verysad.gif
Ir - neduokdie, kaip, pamenu, kai agitbrigados buvo, viena grupė tokį jumorą skaldė, kur vienam personažui kas beatsitiktų, jis sakydavo: "kad tik nebūtų karo!". Tai va, neduokdie karas. geriau jau be jo išmokti pasitenkinti mažu, bet...
kai turi, norisi dar daugiau
ech, gerai, užteks čia man
rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(mazhulinka @ 2007 04 25, 15:09)
maciau toki daikciuka: palapine, o i palapine veda vamzdis tinkliuku aptrauktas, viskas dziungliu tema ismarginta. buvo parasyta, kad nuo 6men. kai maziukas prades ant keturiu vaikscioti butinai nupirksiu.
*

kažkur skaičiau, kad mažiams baisiai patinka landžioti per visokias landas!!
neseniai su vyru per Ozą vaikščiojom, o ten du vamzdžiai (matyt, šiluminėms trasoms numatyti) guli ant pievos. Tai aš vyrui ir pasakiau: kai mūsų merga paaugs - gal jai vieną tokį vamzduką namo reikėtų partempti?
tik va, reikės išmatuoti, ar į kambarį standartinį tilptų..
lotuliukas.gif
mazhulinka
QUOTE(Kaspare @ 2007 04 26, 14:13)
kažkur skaičiau, kad mažiams baisiai patinka landžioti per visokias landas!!
*

man aki patrauke ta palapinyte del to, kad pati maza budama labai megau i visokius sandeliukus landzioti. palapine vasara prasydavau sode pastatyti biggrin.gif kai buvau mazyte prie musu namu vyko statybos, dar ir dabar prisimenu, kaip smagu budavo landzioti po suliniu ziedus lotuliukas.gif todel manau, kad ir mazyliai ne ka kitokie thumbup.gif na, kai maniskis isbandys butinai pasidalinsiu su mamom ar pasiteisino ax.gif
Kaspare
QUOTE(mazhulinka @ 2007 04 26, 20:34)
pati maza budama labai megau i visokius sandeliukus landzioti. palapine vasara prasydavau sode pastatyti biggrin.gif kai buvau mazyte prie musu namu vyko statybos, dar ir dabar prisimenu, kaip smagu budavo landzioti po suliniu ziedus :
*

ot, kas tiesa, tai tiesa!
mes su broliu, pamenu, kaime vis nuobodžiaudavome, kol kartą neužėjome miške matyt turistų-natūralistų paliktos palapinės. o palapinė buvo tokia: rėmus jai atstojo iš dalies augantys medeliai, iš dalies - iškirsti nestorų medelių kamienai. O viskas apkaišyta (=palapinės sienos) karklų šakelėmis! Ir dar apačioj, vietoj miegmaišių šiaudų pritiesta. Tai mes tą palapinę dėdei parodėme, o jis mums ją "pernešė" prie namų, ir mes iš jos (nes didelė buvo) dvi pasidarėme. Tai iki šiol neblėsta prisiminimai, kaip mes kaskart vis eidavome su broliu karklų, kai tie, kur jau sukaišioti, padžiūdavo. Na, ir šieno prisinešdavome, ir dar visokių prisigalvodavome dalykėlių, kaip pvz. pusryčiai prie palapinės. Iki šiol man mįslė, kaip močiutė pakentė tokias mūsų užgaidas - padėdavo nusinešti tuos pusryčius prie palapinių (ne labai toli, bet vis tiek apie 20-30 metrų). lotuliukas.gif
mazhulinka
naujas mano atradimas....
sokliukas biggrin.gif ir vel mano pamegtos fisher- price firmos. remas, gumos laiko tokia pacia kedute kaip vaikstyne. vaikas gali suktis 360laipsniu kampu, muzika gali groti istisai arba reaguodama i judesius. niu super zinokit, mazius sportuoja kaip paseles, o paskui "nusminga". patartina naudoti, kai vaikas pats atsiseda, max svoris- 12kg. tikrai negaliu atsidziaugti... thumbup.gif tik su kaina kuriozai... USA maciau 80$, UK- £80.... dvigubai doh.gif LT kaip nujauciu kaina bus pastaroji- apie 400lt blink.gif
bitute maja
QUOTE(mazhulinka @ 2007 04 25, 16:09)
drinks_cheers.gif Mike, taip, jie gali paguguoti vieni, bet juk liudna... o juk ir uzdaro vaiko turbut nenori uzsiauginti. zinau kaip nervas ima jei reikia kazka pasidaryti, o mazasis reikalauja demesio... manau kilimelis tikrai nera velu. tik pirk su daug barskuciu. jei si mintis nepriimtina, tai suprasciau, nes maniskis vartosi, sliauzioja, nelabai jau barskina, nebent pavargsta, o apsivertes i veidrodi ziuri ir maivosi biggrin.gif maciau toki daikciuka: palapine, o i palapine veda vamzdis tinkliuku aptrauktas, viskas dziungliu tema ismarginta. buvo parasyta, kad nuo 6men. kai maziukas prades ant keturiu vaikscioti butinai nupirksiu. manau jam turetu buti idomu. zinoma, jei pinigine nevarzo pasirinkimo, ieskok tokiu kaip vaikstyniu, ne kur i vidu isodinti, bet kaip senukams. mazius stumia, o ten viskas barska. taip pat ant duru staktos pakabinama "sokdyne" manau turetu buti daiktas, kuris suteikia dziaugsmo bigsmile.gif
pirk tai, kas kelia daugiausiai triuksmo- turetu patikti mirksiukas.gif gaila, kad negamina supyniu ir panasiu dalyku didesnio svorio vaikams, nes sie daiktai tikrai palengvina gyvenima.... verysad.gif
*

O kur tokia palapine matet pirkti? Skamba tai thumbup.gif Butu faina isigyti
-rasa-
QUOTE(Kaspare @ 2007 04 26, 22:02)
ot, kas tiesa, tai tiesa!
mes su broliu, pamenu, kaime vis nuobodžiaudavome, kol kartą neužėjome miške matyt turistų-natūralistų paliktos palapinės...

thumbup.gif
Cikadelė
Pasisakysiu ir aš- pavardinsiu kelis dalykus, kurie man l.padėjo...žinoma, daug yra dalykėlių, padedančių vienaip ar kitaip sudominti vaikiuką, bet keli esminiai.

Auginu labai judrią, greitą, energingą mergytę. Be galo esam smalsios, drąsios, na, nesvietiškai...žinau, kad dauguma vaikų yra tokie, bet kai mano Kotrynėlė susigretina su bendraamžiais ir net keliais metais vyresniais vaikučiai, matosi, kad ji vistiek greitesnė, staigesnė blush2.gif labai nori dėmesio, nori, kad su ja bendrautum, dirbtum, mažai miega, daug juda...anksti pradėjom ropoti, vaikščioti, čiauškėti...

Kol buvo mažytė- pirmas mūsų didelis atradimas- akvariumas thumbup.gif jis musm be galo palengvino gyvenimą, nes zyzliukė buvo mūsiškė, su viena ranka tekdavo ir valgyt daryt, ir mišinį taisyt, tai vėliau įsodindavau į vežimuką ir priveždavau prie akvariumož- 150 litrų 4u.gif ramu būdavo NET 15 min thumbup.gif dabar akvariumas nebeįdomus, bet dažnai, kol sutvarkau pampersus, suteptus drabužėlius, įdedu mažą į lovytę ir privežu prie akvariumož prasideda žuvyčių gaudymas thumbup.gif

Kitas atradimas- stumdomas triratukas. Daugelis jį perka vėlai, mes gavom dovanų, kai buvom 5 mėnesių....kaip minėjau, dažnai rankose reikėjo nešiot, rankas paskausdavo, nes ne iš lengvųjų, tai man didelis palengvinimas būdavo tas triratis, įsodindavau, muzikikę įjungdavau ir taip persikraustydavom iš kambario , į virtuvę, kur apsitvarkydavau viena ranka, kita vis žainėdavau triratuką.....pakui tai skalbinius sunešiot, tai kokį daiktą padėt- vėl su dviračiu pirmyn atgal thumbup.gif mažė patenkinta ir man lengviau....

Dabar neseniai atradau didelį dalyką (tik reikia atsargiai, vis prižiūrėt)- kepėm kalakutą ir ten buvo toks didelis bemaž 15 cm kaulas, be atpališų, tiesiog masyvus kaulas- daviau jį graužt- visą valandą ramybė buvo, o jau džiaugsmo kiek pupai thumbup.gif vis krykštavo patenkinta thumbup.gif

ir vis augam, tobulėjam, manau ir toliau atrasim visokių įdomybių, nes pasaulis didelis, platus ir įdomus drinks_cheers.gif

Tokie dalykai kaip vaikštynė, šokliukas, mūsų atveju nepasiteisino,nes vaiko tokia natūra- viską darysiu pati, nepatinka visokie tie judesius varžantys dalykai, nes truratuke ir tam vis stovėdavo, o ne sėdėdavo ir vis lipdavo ant sėdynės cool.gif
wilmusia
Mūsų mažajai dabar JAU 2,6 metų, ir tik dabar susigalvojom, kad reikia nupirkti vėžimėlį-lazdą kelionėm. Panelė darosi per sunki, kad panešėti esant reikalui, o keliaujam pakankamai daug. Nemanom, kad jau per didelė vežimeliui, juk kojytes dar greit ir ilgai nepanesa...
Braškutė
manau kad supynes, vibro kedutes labai geri dalykeliai thumbup.gif
Mylimukas
Kažkada seniau beklaidžiodama po supermamą buvau atradus tokią įdomią temą apie naujoves. Apie įv. naujus, nematytus daikčiukus, kuriuos atrado mamytės ir kurie palengvina vaikučių auginimą. Dabar niekaip negaliu tos temelės rasti, o ji labai aktuali ax.gif gal kas matėte kur? Žinau, kad jame buvo toks daikčiukais kaip kramtytuvas (nžn kaip pavadinti), sietelis į kurį galima įdėti maisti ir nebijoti, kad užspring mažulis, ten ir vonios žiedas buvo.... vat labai įdomu būtų dabar paskaitinėti, bet nu niekur nerandu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(ciaramashka @ 2007 05 27, 16:48)
Mūsų mažajai dabar JAU 2,6 metų, ir tik dabar susigalvojom, kad reikia nupirkti vėžimėlį-lazdą kelionėm. Panelė darosi per sunki, kad panešėti esant reikalui, o keliaujam pakankamai daug. Nemanom, kad jau per didelė vežimeliui, juk kojytes dar greit ir ilgai nepanesa...
*

Aš tai siūlyčiau geriau investuot į dviratuką su rankena. 4u.gif
wilmusia

Aš tai siūlyčiau geriau investuot į dviratuką su rankena. 4u.gif
*

[/quote]

Tas irgi gerai, bet, pavyzdziui, po papludimi ar ilgesnese kelionese, nepatogu. Ner kur gaiktliu susikraut, tektu ant peciu vilkti...
O dvirati jau nuziurinejam, tik vis sunku issirinkti patogiausia.
virguliuke
o mums jau labai pravercia vibrokedute(vibracijos kol kas dar neprireike) mazylis pats save supa judedamas... bigsmile.gif ir as daug ka tu laiku galiu namie nuveikt.. ax.gif
Ieva-Pieva
ieškau tokio daikto, gal kas užtikot?
user posted image
shrekiuke
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 08 03, 22:20)
ieškau tokio daikto, gal kas užtikot?
user posted image
*

As irgi tokio ieškau, labai būtų patogu, tad būtų įdomu sužinoti ar pas mus yra kur nors pirkti smile.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(shrekiuke @ 2007 08 06, 15:50)
As irgi tokio ieškau, labai būtų patogu, tad būtų įdomu sužinoti ar pas mus yra kur nors pirkti smile.gif
*

radau, Kate25 internetinėse parduotuvėse užsakytų 4u.gif
triule
o kas naudojat Baby Bjorn kedute? ar verta pirkt? ar guldet i ja nuo gimimo?
Guest
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2007 08 06, 20:21)
radau, Kate25 internetinėse parduotuvėse užsakytų  4u.gif
*

bet nemačiau, kad ji darytų užsakymą iš Walmart unsure.gif . Ar ji vien tik tau tą daikčiuką užsakys? ax.gif
Ieva-Pieva
QUOTE(Chloe @ 2007 08 09, 08:12)
bet nemačiau, kad ji darytų užsakymą iš Walmart  unsure.gif . Ar ji vien tik tau tą daikčiuką užsakys? ax.gif
*

ne vieną topsecret.gif rašyk až, gal susitarsit 4u.gif
Ievcia
o mano didziausias pagalbininkas yra sokliukas, nors maziui dar tik 3 men. bet jau sokineja. O kadangi tokiems maziems pardavime nera, tik nuo 6 men., mums tevelis pats padare thumbup.gif thumb_yello.gif yahoo.gif ploja.gif assa.gif
Dangiuks
QUOTE(_braskute @ 2007 06 05, 22:38)
manau kad supynes, vibro kedutes labai geri dalykeliai  thumbup.gif
*

mūsų mažius išvis nemėgsta suptis, tik pasodini į sūpynę, iškart verkt pradeda g.gif blush2.gif 4u.gif
Opusas
QUOTE(Ievcia @ 2007 10 15, 12:55)
o mano didziausias pagalbininkas yra sokliukas, nors maziui  dar tik 3 men. bet jau sokineja. O kadangi tokiems maziems pardavime nera, tik nuo 6 men., mums tevelis pats padare  thumbup.gif  thumb_yello.gif  yahoo.gif  ploja.gif  assa.gif
*

o nepagalvojot kad neveltui tokiem maziukam nera? stuburiukas dar tikrai persilpnas, nebent jus ten koki atradima padaret kad stuburiukas neapkrautas lieka g.gif
vėjai keturi
QUOTE(Opusas @ 2007 10 22, 10:45)
o nepagalvojot kad neveltui tokiem maziukam nera? stuburiukas dar tikrai persilpnas, nebent jus ten koki atradima padaret kad stuburiukas neapkrautas lieka  g.gif
*

kažin, ar įmanoma taip padaryti g.gif viskam savas laikas 4u.gif
blondukas
as tai manau kad tokie sokliukai 3 men kudikeliui dar netinkamas, nes dar tas kudikelis per silpnas ir stuburiukas, kojytes nesusiformave as manau kad dar reikia palaukti 4u.gif
Tatli
QUOTE(Opusas @ 2007 10 22, 10:45)
o nepagalvojot kad neveltui tokiem maziukam nera? stuburiukas dar tikrai persilpnas, nebent jus ten koki atradima padaret kad stuburiukas neapkrautas lieka  g.gif
*

tikrai dar nelaikas schmoll.gif
letka
QUOTE(Ievcia @ 2007 10 15, 12:55)
o mano didziausias pagalbininkas yra sokliukas, nors maziui  dar tik 3 men. bet jau sokineja. O kadangi tokiems maziems pardavime nera, tik nuo 6 men., mums tevelis pats padare  thumbup.gif  thumb_yello.gif  yahoo.gif  ploja.gif  assa.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif

Musu didziausias pagalbininkas vis dar yra muzikine karusele. Kaip pradejom ja dziaugtis nuo 2 savaiciu, taip iki 6,5 men neatsidziaugiam. Tik jau tikriausia greitai ja teks numontuoti...

Ir dar turim pagalbininka - su distanciniu valdoma dinozaura Dino. Jis visaip svokscia, judina letenas, uodega i rgalva. kai maziukas nesutinka pabuti vienas kambary, o man butinai reikia kazka nuveikti, i pagalba kvieciames Dino. Jam idomu, kas ten juda smile.gif Tiesa, paskutiniu ketu Dino jau tenka gelbeti, nes vis taikomasi nugriebti ir suziaumoti jo uodega doh.gif
wilmusia
Masina!!!Galetu kiaura para issedeti, jei tik vazineciau... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
azen
maniskes tai elementarus zaislai nelabai domina.
va kas nors is buities tai labai.
siandien atradimas buvo pasodinom i deze nuo mikrobanges ir sese stumde tai jau kaip patiko, o juoko buvo... po to nenorejo islipt lotuliukas.gif
wilmusia
QUOTE(azen @ 2008 03 13, 01:38)
maniskes tai elementarus zaislai nelabai domina.
va kas nors is buities tai labai.
siandien atradimas buvo pasodinom i deze nuo mikrobanges ir sese stumde tai jau kaip patiko, o juoko buvo... po to nenorejo islipt  lotuliukas.gif
*

Mes dukrai buvom saldytuvo dezej iskirpe langus ir toki tuneli padare. Ten visus zaislus sutempdavo ir bent pusvalandi tylu namie budavo.
auksine
na mum gelbsti visi daiktai, kurie yra ne zaislai smile.gif pultai, mobilus, kompas, dvd, jei jau ner kaip sudomint, tai parodai, duodi pamaigyt ir vaikas laimingas smile.gif
Viga
Supynes. Sedetu ir ziuretu i lemputes. Dabar jau ir zaisliukus patampo. O nuo 3men sodint i sokliuka neismastyciau... blink.gif doh.gif
Versmė
Tas savadarbis šokliukas tai žiauriai blink.gif aš jau geriau vaiką visą d. ant rankų nešiočiau ar dar kokius nepatogius sau, bet mielus jam dalykus daryčiau, negu kiščiau ten, kur pasekmės gana greitai pasimatys...
tas pats kur ir 2-ų mėnesių vaikai "sėdi", nesvarbu, kad pagalvės už nugaros pakištos... doh.gif
Noriuks
QUOTE(auksine @ 2008 03 13, 14:55)
na mum gelbsti visi daiktai, kurie yra ne zaislai smile.gif pultai, mobilus, kompas, dvd, jei jau ner kaip sudomint, tai parodai, duodi pamaigyt ir vaikas laimingas smile.gif
*

Mobiliakų vaikams tai nereikėtų duoti schmoll.gif , jie ten kažkaip stipriai skleidžia magnetinį lauką, todėl nesveika mažiams. Nu va distancinis tai geras daiktas biggrin.gif
wilmusia
Visai gerai bendrauja ir su kalbanciais zaislais (kur dazniausiai rankuteje ar leteneleje reikia paspaust). Bet vis reik sedet ir ijunginet... Padeda, kai mamka uzkimmus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Liepsnelė
O mes labai dziaugiamės dovanų gavę medinį arkliuką supamą. Jei noriu savo darbus nudirbti tai jis labai ramiai ir gražiai supasi ant arkliuko. ploja.gif good.gif
ssanta
mano mažylis tai kažkodėl žaislais neužsėma pvz. kol aš tvarkau vieną kambarį tai kai ateinu į ta kuris sutvarkytas pamatau visai netokį vaizdą kaip palikau sutvrkius doh.gif
būtų gerai jei atsirastų koks stebuklingas žaislas ax.gif sakau gal jo žaislus visus paslėpt?Ai nu žaisliniai mobiliakai tai jam tinka tik kad sulaužo per 3 dienas doh.gif o distancinio tai neduodam nes paskui nerandam patys o mobiliakus visada slepiam
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.